Lördagssnack

Stressad. Magkatarr. Pluggat. Städat. Promenad. Vår. Fågelkvitter. Solsken.



Det är ungefär så jag skulle sagt att min lördag ser ut! Men vi börjar med gårdagen. Anna och Elina var här och vi åt tapas. Jag hade marinerat kyckling på morgonen, som jag sedan satte på spett (eller mamma gjorde det rättare sagt) och sen skötte de sig själva i ugnen. Mycket smidigt. När jag kom hem från skolan delade jag tomater på mitten och kryddade med salt och socker, pressade några vitlökar och ringlade över olivolja - sen fick de gotta sig i ugnen på svag värme i flera timmar. Till detta serverade jag sallad, fetaost, melon, ajvar och färskpasta! Pain riche och tapenade, mina favoriter alla dagar i veckan, får vi inte glömma. En mycket trevlig kväll! Idag har jag gjort sakerna ovan, ingen jätterolig dag om jag får säga det själv för har bara skola, skola och åter skola i huvudet. Men ikväll ska jag en runda till Helsingborg och se Melodifestivalen med några i klassen. Hoppas det kan få mig att släppa plugget för en stund. Om några veckor är det tenta och efter det får jag ett roligt liv igen, haha. Nu: yoga! 

Det är mycket nu!


Det kan bli ett rörigt inlägg det här.
Det kan det bli för att jag är trött och har många tankar i huvudet. Tankar som jag ska försöka skriva ner nu. För det första tänker jag på den omöjliga reflektionsuppgiften som ska vara klar i mitten på nästa vecka och som jag knappt förstår ett skvatt av trots att jag sett filmen två gånger nu. För det andra har jag varit hos studie- och yrkesvägledaren på Campus idag för att reda ut funderingar. Jag gick därifrån med många nya tankar - vilket både är skönt och lite jobbigt. För det tredje är jag i full gång med kvällens tjejmiddag. Det blir tapas (min nya grej), marrängswiss med hemmagjord chokladsås och sen avslutar vi kalaset med dipp (en så kallad myrstack - har ni testat? philadelphiaost, cream fraiche, rödlök, vitlök och stenbitsrom bland annat) med tillbehör! Ikväll är det ju dessutom premiär av Let's Dance. Ja, som ni hör: det är mycket nu! Men allt blir säkert bra i slutändan. Både vad det gäller teatertjohejen och vad-jag-ska-bli-när-jag-blir-stor-frågan!

I dessa tider finns det en stark längtan till ledighet

 
Jag tycker det är först nu man riktigt börjar känna att man inte har varit ledig på länge.
Jag känner mig skoltrött och ser drömmande på de lediga dagarna som väntar kring påsk. Men det är mycket som ska göras innan dess. Idag har jag, som jag skrev i morse, sett filmen 8 Mile och nu ska jag försöka koppla detta till en teatermetafor av en man som skrev sin bok 1959. Ja, ni förstår ju själva - en svårläst bok som man måste läsa både en och fem gånger för att förstå sig på. Jag försöker begripa mig på hans konstiga termer men GAH. Trots att jag suttit hela dagen känns det inte som att jag kommit ett skvatt framåt. Åh! Ge mig påsk! Så länge tittar jag efter resor och drömmer mig iväg till semester. Hade varit SÅ gott med en vecka i solen med noll prestationsångest! Det är viktigt att ha något att längta till så jag tänkte boka en vecka utomlands. Snart. Till augusti. Det ger mig motivation till att kämpa på i tider som dessa. Men ska jag vara lite positiv så kan jag meddela att det idag är dagen för VÅRENS första dag! Det har varit 9 plusgrader, en värmande sol och promenad utan vantar!

Solljus & Eminem



Alltså solen - du gör mig så glad!
Det strålar in från fönstret och dränker hela rummet med massa solljus! Helt underbart! Idag har jag hur mycket som helst att stå i. Så typiskt eftersom jag har fått två jobberbjudande i eftermiddag! Men viktigt att prioritera och idag ska jag börja på min nya reflektionsuppgift - vilket bland annat innebär att se filmen 8 Mile med Eminem. Har ni sett den? Ikväll ska jag förbereda inför min tjejmiddag som jag ska ha imorgon. Vi har ju en middag i månaden som går runt och imorgon kväll är det min tur. Har precis skrivit en inköpslista som jag ska bocka av. Men först: film och skriv, skriv, skriv! Solen gör allt mycket lättare! Glad torsdag på er!

Favorit & ryggstatus

Jag tycker aldrig man kan säga att något är ens "favorit" om man bara har typ testat det en gång. Det kan handla om en maträtt, ett par jeans eller en sminkprodukt - vad som helst. Det är först när man har provat på det flera gånger och verkligen fått känna efter hur det känns som man kan hissa eller dissa. Det förstnämnda var precis vad jag tänkte göra nu. Den här krämen är jag kär i! En kräm som återfuktar och ger lite färg - känns som en "lättare foundation". Den åker snabbt in i huden och för en gång skull så fäster rougen (har alltid bara använt puder innan och då spelar det ingen roll hur lite eller mycket rouge man duttar på för det syns ändå inte). Så ett tips! Värd vart enda krona!


Hur står det till idag då? Jag vaknade och tänkte INGEN SMÄRTA I RYGGEN tills jag steg upp och kunde konstatera att den var visst kvar. Dock inte alls lika påtaglig som igår - framsteg alltså! Jag känner sån jäkla stress inför allt med skolan som ni vet vid det här laget, så har försökt plugga på ordentligt idag. Var dock väldigt bra på att skjuta upp läsningen så trots att jag gick upp vid halv åtta masade jag inte fram böckerna förrän vid halv tio. Blä! Intresseklubben antecknar va? Men jag har suttit fram tills nu så får ändå godkänt av mig själv. Nu ska jag ut och rasta ryggen. Vi ska gå en lugn promenad. Sen ska jag träffa den bästa jag vet! Men innan dess, en av mina (mycket beprövade) favoriträtter: TACOS!  

Ängelholm runt




Hej å hallå! Hoppas allt är bra med er idag. Jag vaknade upp med värsta ryggontet ever! Det smärtar något fruktansvärt att jag knappt kan tänka på annat. Har ont i nedre delen av ryggen och gör som ondast när jag sitter ner. Hade lite smått panik i morse när jag sätter mig på tåget och inser detta. Undrade hur sjutton jag skulle klara av en hel dag i skolan! Men på något vis gjorde jag ändå det! Kan bli så irriterad på mig själv, för när jag har ont på detta vis kan jag inte låta bli att jämra mig och klaga. Jag vill vara en sån som tål smärta och säger äsch, jag klarar mig. Men jag är inte en sån. Men ville så gärna klara av att vara i skolan hela dagen för i eftermiddag väntade roligheter. Dagen var kommen då Matilda skulle få en guidad tur - Ängelholm runt! Lika exotiskt som det låter. Vi har varit en sväng hos mig för att senare möta upp Ana Maria på stan! En mycket trevlig eftermiddag. Köpte med mig te hem (rabarber med grädde - hur gott?) som jag ska festa till det med ikväll när jag ser Familjer på Äventyr. Kollar ni? Så bra! Ikväll ska familjen som har korsat sin egen rutt och varit ute till havs i flera år, komma i land! Barnen ska typ för första gången sätta sina fötter på svensk mark! Men först: YOGA mot ryggontet! Glad tisdag mina vänner!

Rosa-tröjan


Okej.
Har ni sett Rosa - The Movie? Nej, antagligen inte. Antingen tycker ni väl att den är ett skämt eller så är den inte tillräckligt känd. För mig (och kanske att jag kan tala för Ebba också?) var den i alla fall en riktig klassiker och favorit som barn (eller ungdom eller vad ni väljer att kalla 15-åriga Annie). Jag vet inte hur många gånger jag har sett den men det är mer än mina fingrar och tår tillsammans. I filmen (SE HÄR) är Rosa på kollo och efter en massa krusiduller så gömmer hon sig i skogen. När hon dagen efter återvänder till kollot, för att upptäcka att hennes supersnygga pojkvän Ville är där för att överraska henne, har hon på sig världens finaste tröja. Puh. Det var en lång väg att gå för att komma till saken. Sedan jag såg den här filmen har jag velat ha en sån här tröja - grovstickad och mörkgrå. Men jag har aldrig hittat den perfekta. Förrän igår. Den hängde där på Zara och skrek till mig: Annie, jag är exakt en Rosa-tröja!! Nu är den min och jag kan se den till allt. Till jul, utanpå en skjorta med krage och svarta jeans men likväl till en sval sommarkväll och vita byxor. Gah! Efter sju år är du äntligen min!  

Sportiga färgklickar


Det har varit väldigt tyst här på bloggen i helgen, förlåt.
Men i fredagseftermiddag var jag inte på humör. Minns ni att jag skulle ha reflektionsmöte och stå till svars för mitt arbete som jag inte var nöjd med? Läraren skämtade (jävligt roligt skämt för övrigt) att jag skulle behöva göra om alltihopa. Nu behövde jag bara komplettera med en liten sak. Men ändå. Känslan att vara missnöjd. Den positiva konsekvensen av detta var att jag sprang tre kilometer och körde ett bra gympass efteråt. Hur som helst. Resten av helgen har jag varit gladare även om jag pluggat en del och känt press från skolan. Men nu känns det lite bättre. I lördagskväll firades min kusin som fyllde elva och igår var jag och MarcusVäla för att söka med ljus och lykta efter ett par nya träningsskor till mig. Mina krav var att det skulle vara Asics (måste vara det och alla träningskläder måste vara Nike, haha), helst rosa och gula och gärna inte över tusenlappen. Jag hittade tillslut precis vad jag var ute efter på Team Sportia! På Stadium Outlet (tips!!) fick en matchande sportbh följa med hem. Om en stund ska ni få se ett annat shoppingfynd (vill lägga till "fynd" som ändelse i allt jag handlar för då får jag känslan av att det var ett bra köp) - en efterlängtad tröja som har stått på min vill-ha-lista sedan 2008!

Nojig skäl



God morgon!
Ska strax bege mig till stationen men tänkte slänga iväg ett inlägg innan dess. Har fortfarande en klump i bröstet och ytlig andning. Hatar att känna mig stressad. Det blev heller inte bättre (pessimist - javisst!) när jag igår läste att vi ska få ännu en superklurig reflektionsuppgift efter den här. Vi ska läsa en hel bok, se en film och därefter dra massa konstiga slutsatser. Åh! På detta är det massa till tentan också om psykologiska perspektiv och ja, ni vet hur nojiga jag kan bli över sånt. Det var så länge sen jag kände press och stress ifrån skolans håll så är ovan. Men nu ska jag försöker tänka positivt och ta en dag i taget. Andas in. Andas ut. I helgen ska jag läsa ett par kapitel och göra roliga saker så att jag kan slappna av. På måndag ska jag ta tag i det här på riktigt och bena ut vad som ska prioriteras och vad som får komma i andra och tredje hand. Det här blir säkert bra - ni känner peppen va?! Haha. Nu önskar jag er alla en riktigt härlig start på helgen. Puss å GLAD FREDAG!

Visste du att..

Jag har ett tryck över bröstkorgen och tror det är på grund av stress. Förstår dock inte riktigt hur det går ihop för har inget som stressar mig. Jo, en sak föresten. Klassen är indelade i reflektionsgrupper och till varje reflektionsmöte ska vi läsa varandras arbeten. Detta har jag precis gjort och inser att mitt är typ sämst. Känns inte alls något vidare. Så det har jag lite ångest och känner stress inför. Ska jag få massa kritik och komplettering imorgon? Eller ännu värre, bli utslängd från skolan? Men ska inte grotta ner mig i det. Alla känner vi så ibland. Nu tycker jag vi byter ämne och kopplar inlägget till rubriken! Ni ska få reda på nya saker, som ni förmodligen inte vet om mig. Spännande va? 



Visste du att...
... jag har chans (eller risk) att få tvillingar? Det sägs hoppa över en generation och om detta stämmer är det möjligt att jag får ett tvillingpar! HJÄLP!
... när jag gick i sexan sa jag malligt en dag att jag aldrig minsann hade blivit stucken av en geting? Några veckor senare fick jag två bett fredagarna efter varandra. Lilla Annsi gjät.
... jag avskyr hårdost? Det luktar äckligt och det känns äckligt! Det måste även samlas en massa bakterier ovanpå osten tänker jag, eftersom den är så kletig. Jag kan heller inte vara i en ostbutik, det luktar för starkt!
... bilden ovan har jag som bakgrundsbild på datorn?
... jag ska se Lejonkungen för första gången till helgen? Det känns lite tråkigt att offra en timme eller två till en Disney-film (känns som hela världen vill slå mig för att jag sa det) men av era ord att döma verkar det som att den är värd det! 
... jag ställer min mobil på flygplanslägen när jag ska sova?
... mina favoritfärger alltid har varit röd och marinblå?
... min favoritnalle fick jag som kompensation för att Adam fick mamma och pappas gamla dator in på sitt rum? Tycker så här i efterhand att jag gjorde en rätt bra deal!
... typ alla jag känner fyller jämt i år? Typ, sa jag!
... jag skriver detta för att slippa plugga? Ska läsa en fet bok om anknytningsteorin och det är jag lagom sugen på.

Gosisar


Alltså, jag tror att jag har glömt att visa er det sötaste av det sötaste? Jag har nog aldrig sett något finare! Förra hösten någon gång började jag följa Jessica ShybaInstagram och jag var fast direkt! Hon la då upp bilder på när hennes son och familjens hund tog en tupplur ihop. Pojken och hunden är verkligen varandra trogna och verkar trivas väldigt bra i varandras famnar. Hur gulligt som helst! Men höjden på gullighet kom när familjen utökades med en liten flicka, som även hon nu sover med resten av klanen. Visst är det här bara hur fint som helst? Riktiga gosisar hade jag kallat det! Kontot heter Mommasgonecity. Sök på hashtagen #theoandbeau och #theoandevvie på Instagram så kommer ni få le en massa!!

Fettisdag utan semlor



Hej alla semlor-älskare!
Och hej till er andra också förstås! Jag förstår mig inte på det här med semlor. Jag har aldrig tyckt att det har varit något vidare. Nu på senare år (låter som att jag är dödens gammal) så vill jag nästan säga att jag avskyr det. Varken grädde eller mandelmassa är min melodi! Alls. Jag vill ha choklad i alla dess former! Min favoritkaka är dubbelt havreflarn med massa choklad emellan. Har ni testat det? Så galet gott! Något annat jag gillar skarpt är nutella-cheesecake. Detta var något jag introducerades för på nyår, då Josse och Anna hade slått sina kloka huvuden ihop. Den föll mig precis i smaken! Ska se om jag kan fiska fram receptetet. Vad händer annars denna fettisdag? Jag tar mig igenom en engelsk text, lyssnar på en högt snarkande hund och funderar på att bege mig till gymmet efter lunch (mår bättre idag - jippie!). En hederlig tisdag skulle jag vilja kalla det. Går och längtar till sommaren nu. Om vi ska sväva ut lite. Den där längtan smyger sig alltid på i dessa tider. Men jag försöker trycka bort känslorna för man vet av erfarenhet att det är en lång väg dit. Vill så gärna planera in en resa - ha något att tänka på när vardagen känns tråkig. Får återkomma med mina semestertankar. Det kan man ju, trots allt, inte få för mycket av. Nu: tillbaka till engelskatexten och Google Translate!


Salmiak & psykologi




Är yr, illamående och konstig i kroppen. Inte alls vad jag är sugen på! När är man det föresten? Vet inte om det är öronen som spelar mig ett spratt? Får kolla upp det där men förra året, ungefär vid den här tiden, vaknade jag ju upp en morgon med att hela världen snurrade. Jag befarade den ena dödssjukdomen efter den andra och sen visade sig vara vaxproppar. Nu går jag med samma oroskänslor men vill ändå tro at det är något lika simpelt som sist. Kanske lågt blodtryck (eller dåligt järnvärde? Hjälp mig. Någon)? Då har jag hört att salmiak ska hjälpa så det äter jag i förebyggande syfte. Och medan den ena laktrisbiten efter den andra har fått slinka ner har jag plöjt sida för sida i min psykologibok. Jag har haft en effektiv dag på så sätt. Förutom att ha läst och antecknat ett 50 tals-sidor (om barns utveckling, mycket intressant!) har jag skickat iväg mail angående sommarjobb, skrivit klart min reflektionsuppgift och skickat den till granskning av Urkund (lika nervös varje gång - TÄNK om jag har råkat skriva av någon av misstag) och nu har jag precis ätit currykryddad köttfärs med pasta och paprika som jag lagat. Tänkte slå på teven ett slag och se premiären av Vardagspuls! Hoppas ni mått bättre än mig och haft en supermåndag!

15 till 15 februari

Jag vet inte om ni kommer ihåg att jag har ett projekt. 15 till 15 har jag döpt det till och det går ut på att jag ska klara av att springa milen den 15 mars. Ja, alltså om en månad. Får sån ångest när jag tänker på det eftersom jag inte kommit igång med konditionsträningen ordentligt. Jag har börjat köra lite intervaller på gymmet, skönt! Endast av att köra tuffare uppvärmning innan jag ska gymma gör att jag får upp flåset. Men jag har inte börjat springa och desto mindre testat milen. Men ni vet väl vad man säger? All träning som blir av är bra träning! Och nu snittar jag ändå cirka tre gympass i veckan vilket är en klar förbättring. Nu medan jag skriver detta kom jag på att projektets syfte från början var väl ändå att jag skulle hålla upp från sötsaker? Haha! Eller misstar jag mig? Det har jag helt glömt bort. Äter det jag känner för men tränar desto mer. Jag gillar den melodin.



Något mer att säga om månaden som gått? Det bästa är att jag börjar känna mig som mig själv igen rent kroppsmässigt! UNDERBAR känsla! Jag försöker äta en portion på kvällen. Har hört att kroppen behöver som mest energi mitt på dagen så äter en större lunch och en mindre middag. Jag har alltid gjort tvärtom så att få detta i rutin är svårt. Sen så älskar jag ju mat men gör vad jag kan för mår bra av den här kombinationen. Äter kanske för mycket sött men min regel är att: allt onyttigt som passerar ska jag njuta av ordentligt! Målet till nästa månad är att på riktigt komma igång med mina joggingturer (säger jag inte detta VARJE gång?). Inte skylla på blåst och skit utan bara göra det. Nu har vi snart tagit oss igenom de tyngsta månaderna - mars och våren ger mer motivation!

Tapasbar



Restaurangen som jag hade bokat bord på igår låg väldigt nära. Så nära att jag inte behövde gå en meter för att komma dit. Jag tänkte till en början att vi skulle äta på en mysig restaurang i Helsingborg men efter att ha räknat ut att kalaset skulle gå på närmare 800 kronor tänkte jag om och kom fram till att jag kan ju själv fixa en mysig tapasmiddag. Så sagt och gjort! Jag handlade hem en massa småplock som jag vet Marcus gillar. Hemmagjord tzatziki, ugnsbakade tomater och favoritölen blev det bland annat. Trodde väl då aldrig att det skulle ta flera timmar att tillaga allt, haha. Till efterätt gjorde jag chokladmousse, recept från Leila Lindholm. Ni måste testa detta! Enkelt och så himla gott! 200 gram mörkchoklad (smält i vattenbad, häll därefter ner 2 msk mjölk och 1/2 dl strösocker). Knäck 6 ägg och seperera äggvitan från gulan. Vispa ner en äggula i taget i chokladsmeten. Vispa äggvitan tillsammans med 1/2 dl strösocker till ett hårt skum (det är klart när man kan vända skålen upp och ner utan att det hälls ut). Vänd ner 1,5 dl cream fraiche i chokladsmeten. Vänd slutligen ner det hårda skummet. Låt stelna i cirka 3 timmar i kylskåpet innan det läggs upp för servering. Det står att det är för fyra men jag hade snarare sagt att det räcker till sex personer. Succé!!

Mr Grey & ♥-dag

Hej kompisar!! Igår kväll var jag och såg 50 Shades of Grey! Har inte läst böckerna så trodde jag skulle få en smärre chock av att se alla sexscener i filmen. Men jag tyckte inte de var så detaljerade som jag hade förväntat mig. Jag hade dessvärre magont hela filmen igenom, inte på grund av bion i sig utan av någon konstig anledning. Har varit ute och gått en lugn promenad och druckit vatten så hoppas snart det är över. Hur var filmen då? Grejen verkar vara att tjejen ska ha händerna mer ovanför huvudet än nedanför också ska hon hålla på med sina läpparna prick på hela tiden. Jag vet inte hur många gånger de zoomade in hennes läppar men det var många. Jag tyckte den var bra, om än lite märklig men jag tycker absolut att ni ska se den! Tänker dock lite på hans beteende, hur det kan användas fel av killar som har en förvrängd syn på kvinnor. Men den diskussionen går vi inte in på.



Nu byter jag samtalsämne. Alla hjärtans dag! Har ni planer? Jag har sagt att jag varken vill ha rosor eller choklad. Det känns så... krystat och påtvingat. Jag vill att det ska komma spontant och från hjärtat. Kanske skjuter mig själv i foten och kommer inte få se synen av rosor igen men den risken får jag ta! Har i alla fall fixat en liten överraskning för Marcus. Bokat bord men han vet inte var. SÅ spännande! Hoppas ni får en supermysig lördag men kom ihåg: sprid kärlek ALLA årets dagar! Och ni som känner er ensamma: ni är inte det. Det ligger nog lika mycket ångest över den här dagen som det finns kärlek i luften. Oromantisk? Kanske. Men alla hjärtans dag är så jävla hajpat och jag är trött på det. Så. Puss!!

Att man aldrig lär sig



Kommer ni ihåg när jag skrev det HÄR?
Jag sa att jag aldrig skulle handla över nätet igen. Det var ta mig tusan riktigt sanna och förståndiga ord. Jag hade fått hem klänningar som var i fel storlekar och grädde på moset blev när jag fick hem vita, eller nej beiga, Converse som present till Marcus. Men sen är det ju så här, att tiden läker alla sår (jag vet att de inte gör det men kom igen, ni fattar vad jag menar) och jag hade i måndags helt glömt bort det där med att inte köpa mer i nätbutiker och satt glatt och klickade hem en ny klänning. Ingen jag hade gått och tänkt på utan ett äkta impulsköp. Igår fick jag hem det. En sliskig klänning i världens tungaste och samtidigt tunnaste material. Polyester. Min förrädare. Jag visste att det var det här materialet men chansade. Och förlorade. Från och med nu: ALDRIG mer köp över internet. Aldrig. Mer.

Ursäkta tystnaden


HEJ! Det var några dagar sedan. En ofrivillig paus. Eller ofrivillig och ofrivillig. Jag väljer ju själv men flera kvällar i rad har jag kommit på att jag glömt blogga. Får dock skriva detta snabbt eftersom min data insisterar på att den behöver startas om för att det är något knas med den. Hur som helst så har jag haft ett par dagar fyllda med plugg. Ska skriva om olika psykologiska perspektiv och göra ett arbete om det. Hitta en vetenskaplig artikel som man sedan ska koppla till den kognitiva-behavioristiska inriktningen och bla bla bla. Men detta har jag redan snackat med er om, kom på jag nu. Nu är arbetet i alla fall så gott som färdigskrivet så det är skönt. Då kan jag ta helg med gott samvete. Nu sitter jag här i soffan och vilar benen och bjuder hjärnan på salt choklad efter en dag på äldreboendet. Har inte varit där sedan i somras. Känns så konstigt att komma tillbaka bara för en dag och just nu går alla intryck går runt i huvudet på mig. Nu ska även min tokiga dator få vila! Hej på en stund!

Våren är kommen


Igår hade vi riktig vår här i Ängelholm. Jag och Cindy gick i skogen, fåglarna kvittrade och solens strålar värmde! Underbart! Jag hade en heldag i skolan, därav min frånvaro. Nu är jag "ledig" fram till fredag. Har dock ett arbete att skriva och känner hur jag drar mig från att ta tag i det. Det känns så svårt. Först ska man leta upp en vetenskaplig artikel. Det har jag gjort. Utifrån den här ska man skriva hur den är vinklad till ett kognitivt - behavioristiskt perspektiv. Vi ska referera till vår tjocka 700-sidors bok och sedan även koppla vad som hade skiljt den åt om den hade en psykodynamisk inriktning. Luddigt som tusan. Jaja, ska läsa igenom uppgiften och försöka komma igång! Får tänka på allt roligt som veckan innehåller och få energi och motivation av det. Ikväll ska jag bada bubbelbad! Det ska bli superskönt! Senare i veckan väntar bio - 50 Shades Of Grey och på lördag förstås, alla hjärtans dag! Så bäst att skynda på så att jag slipper tänka på skrivuppgiften i helgen! Glad tisdag allihop!

Perfekt helg!


Hej mina kära vänner!
Hoppas ni haft en riktigt härlig helg! Min har verkligen varit super, den bästa på länge! Jag har energi och känner mig glad! I morse gick jag upp tidigt för att vara på Gekås när de öppna vid åtta. Jag, Anna, Josse och Elina knallade runder nästan helt själva den första timmen. Jag har aldrig varit med om att man upplevt TYSTNAD på stället inne. Det var en mäktig känsla, haha. Vi var där till tolv, då allt folk började strömma in. Åt hamburgare och gick i outletbutikerna innan vi körde hem vid två. Jag fyndade nya hörlurar i gult så att det matchar mina träningskläder, prickiga blå/vita strumpor, sällskapsspel och mina älsklingspennor i alla regnbågens färger. En perfekt söndag med andra ord. Nu är huvudet och benen trötta. Ska ladda upp inför veckan med en sista omgång av Mario Kart innan det läggs ner och mörk choklad! Glad söndag!

Energi & Saade


Hej, hallå i stugorna! Jag bloggade ingenting igår. Fy skäms på mig! Jag pluggade hela dagen och "slängde in" ett gympass efter lunch på si så där tre timmar. På kvällen var jag på fest hos en tjej i klassen. Det var mycket trevligt och gav mig ett sådant glädjerus så idag är jag alldeles sprallig i kroppen. Ikväll är det Melodifestivalen och imorgon ska jag en runda till Ullared - vilket också såklart bidrar till energin! Jag har ju alltid älskat schlager. Önskar mig varje år ett par biljetter till Mello-finalen i Stockholm. Än har jag inte fått det - men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge, som man säger. Men jag ska nog ändå få min dos av schalger i år. Jag och Ebba har nämligen bokat platser till årets Diggiloo!! Det ska bli superkul! Men nu taggar vi igång inför kvällens omgång. Jag har inte fullt koll på startfältet men namnet som jag direkt la på minnet var Eric Saade. Sveriges kaxigaste artist. Inte helt i min smak men han sjunger och dansar bra så tror på honom. Också är han ju rätt snygg också. Ni har väl inte missat att gilla min och Majas Facebook-sida, "Eric Saade är för snygg för svenska folket"? Den skapade vi när han inte gick vidare med Manboy för X antal år sedan, haha. In och gilla! GLAD LÖRDAG Bloggis!

Kakor och hav!


Hej å hå vad tiden går! Ännu ett nytt intro! Idag har jag varit i Helsingborg hela dagen! Men trots att jag varit iväg hela dagen har jag inte pluggat ett smack typ. Jag har lite ångest över att det har blivit lite av den varan den senaste tiden. Men hjärnskakning och annat kom i vägen. Nu mår jag i alla fall bra igen och det är huvudsaken (haha, fattar ni? HUVUDsaken. Torr humor. Jag vet). Efter en genomgång av hur man söker vetenskapliga artiklar åt jag lunch och hade tänkt läsa i boken Den Meningssökande Människan. Eller som Adam trodde att den hette: Den Meningslösa Människan. Den känns dock väldigt meningslös till tentan så den titeln passar bättre. Men riktigt så blev det inte. Matilda bjöd på fika - och vilket kakkalas sen. Det sprutade nästan ur öronen när vi gick därifrån. Vi tog en vända förbi hamnen innan vi åkte på vars ett håll. Havet alltså. Jag får aldrig nog!

Psykologi å soppa


Hello my friends! Så tråkigt att börja varje inlägg likadant så idag sticker jag ut! Jag har suttit med min älskade 700-sidors bok i några timmar idag. Jag hade önskat att jag pluggat mer men vet ni vad jag kommit fram till? En gång för alla. Att träna tar så ohyggligt (vilket roligt ord) mycket tid. Man säger att alla hinner med att avsätta en timme för träning varje dag. Ok, så långt hänger jag med. Men tar det en timme? NEJ! Det tar en halv dag. Typ. Slutade plugga 10 för att samla ihop träningskläder och cykla till gymmet. 10:20 till 11:30 tränade jag. 12:45 började jag plugga igen efter att ha duschat och ätit lunch. Hm. Lite mutter-butter över detta. Vill ju hinna med att "slänga in" ett pass mitt på dagen när gymmet inte är överfullt med människor men det tar så mycket av min pluggtid. I-landsproblem så det sjunger om det! Hur som helst. Till lunch blev det gårdagens rester av fisksoppan. Purjolök, lax, torsk, grädde, vatten, mjölk, vin, cream fraiche, fiskfond, saffran, basilika och timjan. Världens godaste! Så. Nu har jag fått prata av mig lite. Skönt att få komma iväg till skolan imorgon så jag får social samvaro! Det behövs efter två dagar hemma. Men först en klassisk onsdagskväll med Maaaarcuuus!!

Min tisdag & äventyr!



Här kommer några bilder från vår promenad idag. Mycket intressant förstår jag. Jag är så glad att mina joggingskor är snövänliga! Då slipper man känna sig klumpig när man vill gå lite fortare! Gortex är bra grejer helt enkelt! Ett annat "praktiskt tips" jag har att komma med är att hoppa över tunga vinterjackor och ha fleece under en tunn dunjacka istället. Man känner sig lätt och smidig, håller värmen och slipper lägga tusentals kronor på en varm jacka (blir dock inte förvånad om jag har köpt en sådan om en vecka eller så...). Vad har jag annars gjort idag? Jo, jag har jag suttit med Psykologins Grunder och läst om behaviorismen. Jag har även varit ute på ett ärende (läs: biblioteket - mitt stammisställe nu för tiden) och tänkte nu svänga ihop en soppa! Ikväll blir det min favorit - fisksoppa! Ikväll är det Familjen På Äventyr på teve. Har ni sett det? Nej, tänkte väl det. Bara jag som kollar på svenska program ju! Det är faktiskt väldigt intressant. Man får följa familjer som säljer allt här hemma och reser eller flyttar utomlands. En familj bor på en båt och har seglat jorden runt. Det äldsta barnet, på kanske sju år, har sovit på land i en månad totalt i sitt liv. Är inte det fantastiskt? Eller sjukt? Beror på hur man ser det. Okej. Punkt. Nu: matlagning!

Hjärnskakning?



God morgon tisdag och HEJ solen!
Underbart vinterväder! Jag skulle egentligen strax åka och träna med Elina. Hade sett så mycket fram emot det! Mycket roligare att vara på gymmet med en kompis än helt själv. Jag och Elina gillar att ha tempo när vi tränar och inte prata bort tiden. Skönt att vi tänker lika! Men efter att jag halkade igår är jag yr och ha svårt att koncentera mig. Googlade (vilket man inte ska göra) på hjärnskakning och flera symtom stämmer in. Men jag tror inte att jag slog i huvudet men det hastiga fallet kan ju ha gjort att hjärnan ändå fick sig en törn. Jaja. Får hoppa över dagens träning och pulsa med Cindy i snön istället.

Vurpa & tågstopp



Dagen startade tidigt men jag hade inga problem med att stiga upp.
Duschade och vaknade till liv på ett behagligt sätt. Mötte upp Marcus på perrongen, mysigt att åka tillsammans på morgonen. Tåget var lite försenat så jag kastades in i lektionen. Men än så länge var allt frid och fröjd. På lunchen var jag och Matilda en runda på stan. När vi sedan kommer tillbaka till skolan och jag ska öppna entrédörren så gör jag en sådan vurpa! Jag halkar på metallplattan som ligger framför dörren och far rakt ner i backen med fötterna upp i luften!! Jag tror inte jag slog i huvudet så hårt men har huvudvärk, är yr och har ont i höger sida. När jag sedan skulle ta tåget, alldeles vimmelkantig och mörbultad, hem så var alla tåg inställda. Som tur var gick bussen bara ett par minuter efter att jag kommit till stationen. Vilken dag va! Kommer kanske inte känna igen mig själv imorgon när jag vaknar upp och ser min blågula kropp! Nu ska jag vila, äta något varmt och njuta av att snöflingorna sakta trillar ner från himlen! 

Semester 2015



Vilken snöig söndag!
Det yr utanför fönstret, jag pluggar och googlar grekiska öar om vart annat. Jag är på bättringsväg, har lust att göra något men vet ni vad som slog mig förra söndagen? Om jag ställer in mig på att ta det lugnt alla söndagar, hela året, så kan jag vila i det när mitt-i-veckan-stressen tar vid. Man får inte vara dum! Så det är precis vad jag gjort idag. Läst om Sigmund Freud och om Samos i en härlig blandning. Det första en österrikisk läkare. Det andra en ö i Joniska havet. Jag försöker planera min sommar och hade mer än gärna kört en repris på förra året. Jobba fram till augusti och sen vara ledig i fem veckor. Jag vill ha slappa dagar hemma men jag vill också resa. Det är mycket man vill. Jag hittade det här. Inte till Greklands ö-liv i och för sig men till Bodrum. Ett gulligt, pittoreskt hotell precis vid vattnet för 6200 kronor, mitt i sommaren för två personer. Kap!

Bilderna är lånade från Ving

RSS 2.0