Mitt favoritporslin

Blev kanske lite töntigt med nejlikorna men tyckte det såg torrt ut utan, haha

Tjena tjena!
Idag strålar solen som aldrig förr och jag ska strax hoppa ur mjukisbyxorna (älskar att plugga skönt) för att komma ut i skogen! Till helgen sägs det bli 13 grader - kan ni tänka er? Men innan jag sliter mig från datorn tänkte jag visa några av presenterna som jag fick. Nu är jag nästan klar i mitt samlande av den här klassiska, tidslösa, underbara serien! Jag har valt att endast satsa på en färg - vit känns mest gångbart i längden! Nu har jag 4 tallrikar, 2 assietter, 4 koppar med fat och 4 mindre och 4 större skålar! Det tar sig med andra ord! Och som ni vet gör ju porslin mig så lycklig. Men den raddan ska jag inte dra idag för då tror väl folk att jag blivit galen. Tänker att detta ska vara mitt vardagsporslin och sen att jag ska ha Ikea-grejor när vi ska vara fler. Tror många tänker tvärtom (att det fina porslinet ska sparas till fest) men dels så vill jag ju använda detta så mycket som möjligt och dels tycker jag att det blir för kostsamt att skaffa större uppsättningar som i så fall hade krävts. Så detta blir till vardags/mindre middagar och billigare alternativ/inte-lika-rädd-om-tallrikar till fest. Swedish Grace ska jag slita med hälsan!

Spa & födelsedag


Hej Bloggis! Jag har bestämt mig för att inte ha dåligt samvete när jag är dålig på att blogga men på någon konstig vänster har jag det ändå. Trots att läsarantalet inte överstiger 30. Då förstår ni hur viktiga ni är för mig va? Så idag när jag blev färdig med uppgifterna i skolan lite tidigare skyndade jag mig till tåget för att hinna hem och skriva några rader! Sen vi åkte i söndags har det gått i ett. Tänkte att jag tar det från början. Vi startade morgonen med en spabehandling. Falkenberg Strandbad har något som kallas Ivory. Tre par i taget går runt på olika "stationer" där en instruktör berättar inför varje nytt moment vad vi ska göra. Vi badade ångbastu, lade ansiktsmask, skrubbade kroppen med is, gjorde turkis hamam på varandra, lerinpackning och dopp i poolen. Kul att testa på men tror att det hade varit ännu roligare om "laget" bestod av kompisar! Efter det gick vi en promenad, hade picknick och åt årets första kulglass för att senare checka in på hotellet. På kvällen åt vi trerätters och alltså maten var såååå god! Drack bubbel och pratade i timmar. Ett härligt dygn! På måndagen åkte vi inom Ullared - kan ni tänka er: från att ha varit totalt avslappnade till fullständigt kaos, haha. Vi såg Morgan, hängde i Sportbaren och impulsköpte varor.


Igår startade vardagen igen efter en väldigt skön undervisningsfri vecka (påsklov). Jag fyllde dessutom år! Kan ni tänka er - hela 23 år (och ser inte ut att vara en dag över 16, hmmmm). Jag firade med att läsa om vokalers och konsonanters akustiska mönster. På kvällen dukade jag fint, bakade kladdkaka och sen åt vi en god middag ihop. Solen den sken och det var riktigt vårväder (blir sååååå glad av det). Jag hade önskat mig en Fjällräven-ryggsäck som låg i ett av paketen! Det är så dumt att alltid kånka alla saker på ena axeln så en ryggsäck är på sin plats! Fick även porslin från Swedish Grace som kompletterar min samling och konsertbiljetter av Marcus och hans familj! Ska visa mina presenter en dag. Nu känns det lite bättre i hjärtat, efter att ha "hört av mig" till er. Det ska inte dröja så lång tid tills nästa gång. Lovar. 

Falkenbergs Strandbad



Det blev svalpande i poolen! Nu har vi checkat in på hotellet och ska strax ner och äta middag! Efterrätt utlovas - vilket mitt, med stort undantag den här helgen, sockerfria hjärta hoppar glädje över! 

Påskafton


Halli hallå Bloggis!
Det är mitt nya uttryck för att hälsa! Allt bra denna påskafton? Jag mår sådär. Jobbade igår och magsjuka blev ett faktum. Alltså jag hatar - jag menar verkligen hatar - att kräkas. Bara tanken på att bli magsjuk gör nästan att jag kräks. Så jag går som på nålar just nu. Har gjort allt för att inte bli smittad. Tvättat händerna stup i kvarten. Överdrivit med handsprit (och låtit det torka ordentligt - annars hjälper det inte). Tagit ett par starka snaps. Svalt sju vitpepparkorn. Inte rört något som jag tror kan ha blivit smittat. Klippt naglarna. Bytat disktrasan. Ja, jag har hållt på. Så håller alla tummar och tår att jag får hålla mig frisk. Just nu är det verkligen inte läge - så säger man ju alltid men jag ska ju på SPA och sen fyller jag år och ja, jag måste få vara frisk. Ska dricka massa citronvatten och vara ute mycket i den friska luften! Så nu hörs vi kanske inte på ett par dagar. Antingen skvalpar jag omkring i en pool. Eller så har jag huvudet nerkört i toastolen. Den som lever få se! Men okej. Måste avsluta det här inlägget lite mer optimistiskt! Så jag frågar dig Väggen vad du ska göra idag? Gömma påskägg? Äta godis? Umgås med familjen? Vänta på Jesus uppståndelse? Plantera blommor? Dricka drinkar? Laga påskmat? Jag. Vill. Veta. Själv tänkte jag - utöver ovanstående - packa väskan, lyssna på poddar och äta risotto med lax! Glad PÅSKAFTON!

Vår frus dag



Är det något jag tycker om så är det anekdoter. Jag brukar skämta att om jag hade fått bestämma fritt vad jag skulle jobba med så är det att lära mig massa anekdoter som jag sen kan briljera med. Visste ni till exempel att kungens plats på Nobelmiddagen är 70 centimeter medan resten av gänget har 60? Nej, jag menar det! Häromdagen läste jag i Fonetikens grunder en rätt rolig anekdot. Vet ni varför det heter Våffeldagen? Förr i tiden var nämligen 25 mars Vår frus dag (Jungfru Maria) men när Sverige blev mindre kristet anpassade man dagen efter folket och då blev det mer naturligt att säga Våffeldagen. Ja, låter flummigt men så var det tydligen! Så idag äter vi våfflor i godan ro med Maria i åtanke! Ett tips är att hälla ner kolsyrat vatten i smeten! Bäst att sätta fart! 

Bilden är lånad från Instagram @kiaudd

Påsk



Hej! Idag känner jag av att det vankas ledighet och storhelg! Eller är påsken en storhelg? För mig är det som vilken annan helg som helst. Typ. Jag startade dagen med en långpromenad i solen. Underbart med vår! Sen åkte jag och Marcus till Väla för arr köpa jeans och äta gyros på Grekiska Kolgrillen. Finns knappt något godare! Efter att jag slängt ihop det här inlägget ska jag bege mig mot jobb. Imorgon väntar även en kort arbetsdag innan jag tar långhelg! Glad påsk Bloggis

Påsklov å koppar


God morgon Bloggis!
Nu tar jag äntligen påsklov! Jag har gått upp tidigt varje morgon både måndag och tisdag för att hinna plugga ifatt och slippa sitta med böckerna upptryckta i ansiktet hela veckan. Nu blev jag precis klar! Härligt! Igår fick jag även reda på att tentan blev godkänd. Skönt att kunna lägga den bakom mig nu. Dock skrev läraren ut fel anonymeringskod så först trodde jag att jag var underkänd. Nu får hon inte göra fler misstag - jag får spader! Blir så trött på att utbildare inte kan dubbelkolla allt så att det inte blir massa slarvfel. Men okej - NU släpper jag det. Måste berätta om min senaste "grej". Som ni vet så älskar jag ju Iittala och kan drömma mig bort till hur det kommer vara att bo med alla mina koppar och glas (haha, och ja, med Marcus också förstås - om han får plats). Vill inte längre ha allt nerpackat i kartonger. Men så länge jag bor hemma får jag istället visualisera. Till hur det hade kunnat se ut. Och det gör jag genom Instagram. Varje kväll. Jag söker på hashtaggar och sen kan jag bläddra i timmar. Eller ja, tills jag somnar. Det är underbart! Häromkvällen fick jag sån abstinens att jag var tvungen att packa upp ett par för att "provdricka" ur dem (vet att jag gjort det innan - men minns inte hur det kändes så fick testa igen). Det funkade väldigt bra. Älskar blått. Älskar vitt. Älskar mönstret. Älskar tanken på att sitta där på söndagmorgonen med mina fina koppar. Med Marcus bredvid. Vi ska läsa tidiningen. Småprata. Äta färsk frukt. Dricka te. Ja. Okej. Ni fattar.

Undervisningsfri vecka

 
Halli hallå Bloggis!
Jag har en riktig lyxvecka! Logopedprogrammet har bestämt att varje påsklov ska vara undervisningsfritt (för att utbildare med mera ska kunna vara lediga) och det innebär att jag kan skrota runt här hemma hela veckan lång och göra allt i min egna takt! Planen är att jag ska läsa ikapp en massa text och svara på frågor som behandlar detta. Förra delkursen kände rolig och lätt att förankrad till sig själv. Annat är det med denna. Nu ska vi läsa om fysikens lagar, om ljudvågor hit och periodiska svängningar dit. Jag måste verkligen koncentrerar mig för att inte tankarna ska vandra iväg till middagsplaner, träning och helgen. Men okej. Jag pluggar till tre. Sen stänger jag kontoret för dagen. Jag ska göra avokadomackor har jag prompt bestämt - ska bli gott! Hej så länge!

Gott å blandat



Alltså efter tentan var det precis som att jag fick mitt liv tillbaka.
Kan inte beskriva hur skönt det är! Förlåt föresten för den lilla pausen som uppstod. Dagarna har gått i ett. Eller de har snarare varit så att jag har tillåtit mig själv att inte stressa allt för mycket, bland annat för att hinna blogga. I fredags var jag i skolan hela dagen. På kvällen åt vi tacos - hur mycket kan man egentligen längta efter en maträtt? Tacosen gjorde liksom hela min fredag. Jag åkte och handlade alla tillbehör (såserna är viktigast!) och hade sen en efterlängtad fredagkväll hemma med Let's Dance! Var länge sen jag kände fredagskänslan så det var extra härligt! Igår sken solen och jag kände vår (och pollen!!) i luften! Jag hann med en långpromenad, en runda på stan (köpte bäddset till min framtida lägenhet - framförhållning, har ju inte ens hittat någon, haha) och på kvällen jobbade jag på äldreboendet! Idag har jag inga som helst planer. Har precis ätit en snabb frukost (det är något fel på mig, äter låååånga frukostar med tidning och te och allt på vardagarna men på helgerna tycker jag att det är så tråkigt och vill bara att dagen ska dra igång så då skyndar jag i mig en macka eller två) och jag tänkte starta dagen med att googla resor - älskar att drömma mig bort! GLAD söndag Bloggis!

Härlig torsdag!

 
Hej torsdag och min efterlängtade lediga eftermiddag!
Var egentligen tänkt att jag skulle vara ledig hela dagen men har ingen bra självdiciplin när det kommer till att vara just ledig. Jag vill först jobba undan. Sen vara ledig. Inte helt lätt det där! Så jag kompromissade. Pluggade om akustik under förmiddagen och skickade in hemtentan. Till lunch hade jag sällskap av Parneviks. Sen har jag fixat med tvätten (och haft disco i tvättstugan - finns det något bättre?), gått en långpromenad med Elina och nu ska jag strax till stan för att handla mat som jag och Adam ska laga ikväll. Tänkte göra bakad potatis med äppleröra och kräftstjärtar! Så HEJ på dig Bloggis! Snart är det helg!

Godis i stora lass




Som jag berättade för ett par veckor sen äter jag numera sockerfritt. Tänkte göra det till sommaren för att ja, jag vill känna mig sund! Trodde att det skulle bli en riktig uppförsbacke innan jag hade kommit in i det. Men konstigt nog har jag inte varit sötsugen en enda gång! Det beror säkert på att jag åt mig så mätt på godis i slutet - för i februari åt jag för att "passa på" istället för när jag var sugen. Så dumt så. Hur som helst: är det något jag saknar så är det godiset på fredag/lördag/söndag (fast jag åt typ varje kväll där ett tag). Jag vill känna kontrasten mellan vardag och helg. Men popcorn få duga! Kakor och bakelser (skrev först kakelkser, sitter på tåget påväg hem och är nog lite trött..) lockas jag däremot inte så mycket av. Chips och godis är mer min melodi. Där har ni fått en, ofrivillig, uppdatering om mitt sockerfria liv! 

Äntligen vår!

Snart blommar vitsipporna!

Hej hallå!
Idag har känslorna varit mer innanför kroppen än utanpå. Skönt. På ett sätt gillar jag att vara en känslomänniska. Det är befriande att få gråta när man är ledsen och bli av med det man har inom sig. Men på ett sätt hade det varit gött att kunna välja när man ska släppa på ventilen och inte. Hur som helst: läraren har bett om ursäkt och ska rätta alla tentor under helgen. Annars då? Jag kan börja med att meddela att tisdagen den 15 mars kom våren till Skåne! Alltså - vilket väder! Solens strålar har VÄRMT oss idag och himmeln var alldeles blå när jag gick mot centralen i eftermiddag! Jag fick ha uppknäppt jacka och sjalen blev för varm. YEY! Vi måste föresten snacka lite kort om Mello. Jag får bedge att jag hade fel. Robin vann inte. Men vad tyckte ni om vinnarlåten? Alltså jag vet inte vad jag ska tycka. Frans kändes så liten och ängslig när han stod på scenen första gången. Låten däremot tycker jag är mysig. Men ingen vinnarlåt. Sen tror jag att Robin hade klarat pressen och stressen inför Eurovision bättre. Där har ni mina meningar om finalen. Nu ska jag måla naglarna i rött (över- och underlack är grejen - förra lackningen höll i tre veckor!) och se reprisen av 30 grader i februari! Måste också säga att det är så härligt att slippa tänka på plugget konstant och få fokusera på annat ett tag! Hej Bloggis och välkommen VÅREN!

Respektlöst



Den här dagen går till historien.
Ni vet att jag har pluggat mycket. Läst vart enda sida i allt vi blivit hänvisade till. Gått på alla föreläsningar. Planerat mina dagar för att hinna med allt. Allt för att ha kontroll och klara tentan. Sov oroligt inatt. Vaknade flera gånger. Imorse satte jag klockan på halv fem. Kunde knappt äta frukost. Cyklade hemifrån 6:00. Tog ett tidigare tåg. Var så nervös just för tågen. Det enda som jag inte kan ha kontroll över. Hade redan förberett mig för att behöva ta en taxi från någon lite byhåla påväg mot Lund. Ja, det är sant. För man vet ju aldrig. Men jag kom fram - en halvtimme innan tentan! Men så när vi skulle börja och tentorna delades ut visade sig att logopedstudenterna hade fått audonomstudenternas tenta (gör den ihop med tentar av olika delkurser). Vi väntade på att tentavakterna skulle få tag i examinationsansvarig. Men hon gick inte att nå. Efter en fruktansvärt jobbig halvtimme fick vi meddelande att tentan är inställd och att vi fick gå. Där brast det för mig. All anspänning släppte och jag kände mig så frusterad. För all tid jag lagt ner, på all ångest den senaste veckan och för att jag inte får bevisa för mig själv att jag skulle klarat den här - utan att den skulle bli en hemtenta där man kan hitta svaren i kurslitteraturen. Men jag har lärt mig att 1. Lunds universitet inte bara uppmanar till rökpauser (på socionom - minns ni?) på sina tentor utan även inte har koll på vilken kurs som ska examineras på tentatillfället. 2. Jag ska vara nöjd över vad jag presterat - oavsett om jag får bevisa det eller inte. 3. Jag borde inte ta det här på så stort allvar. Men det där säger jag ju om och om igen utan att det verkar vilja fastna. Hur som helst: tentan är gjord (om än på ett mycket märkligt sätt) och jag tänkte låta hjärnan vila för en stund! Ska bli UNDERBART!

Små älsklingar


Hallå hallå Bloggis!
Vet ni vad jag gjort idag? Något mycket efterlängtat men samtidigt jobbigt. Vi har hälsat på Cindys uppfödare! Det som jag mest fasade för var att träffa Cindys syster Disa (som är en kopia av Cindy, inte hon på bilderna). Jag var rädd att det skulle kännas som att hon var Cindy och alla känslor som framkallas av det. Men det var faktiskt ganska lugnt. Cindy är ju Cindy och Disa är ju inte lika tillgiven oss som Cindy var. Och vi har ju inte samma känslor för Disa som för Cindy. Ja, ni fattar. Mötet gick bra. Det var väldigt fint att se henne igen. Men de jag mest kärade ner mig i var dessa små King Charles! Alltså, hur söta? Ida och Svea. De ville sitta i knät mesta hela tiden och fick liksom aldrig nog av klappar. Åh - hundar ger en verkligen så mycket kärlek!

Målet i sikte



Hej Bloggis!
Hur mår ni? Här är det dimma men enligt väderleksrapporten (vilket roligt ord) ska det bli sol i eftermiddag! Det ser jag fram emot! Igår började mitt favoritprogram - Let's Dance - nu är fredagkvällarna räddad många veckor fram över! Ikväll är det final i Mellon (var smått allergisk av den förkortningen för några år sen, tyckte det lät så löjligt men nu har jag visst själv också börjat kalla Melodifestivalen för det). Jag håller tummarna för David men tror på Robin! Okej. Det får bli dagens inlägg det. Jag sitter här med magkatarr och pluggar tenta. Alltså ibland hade jag önskat att jag inte tog det här med skolan på så jävla stort allvar. Ibland är det nästan inte värt det för jag blir så stressad och är orolig i veckor innan en tenta. Men jag vet att i slutändan kommer jag vara så nöjd och stolt över mig själv att jag tagit mig igenom de här åren. Att plugga har självklart sina fördelar - mycket egentid, flexibla "arbetstider", självutvecklande o.s.v. Men det är också en stor press, ständigt dåligt samvete och känslan att aldrig få känna sig riktigt ledig. Jag får ha målet i sikte - att i framtiden få gå till ett arbete som både känns roligt, intressant och utvecklande!

Metateser



Förutom att jag just nu läser om hur olika konsonanter klassas och vart man sätter tungan i munnen för respektive språkljud så har jag även läst om typiska felsägningar som man delvis gör på grund av uttalaslättnad.
Metateser är när man byter plats på ett par ord. Barn brukar till exempel säga vips istället för visp. Kom att tänka på mina egna felsägningar men vet inte om de direkt är metateser då jag inte byter plats på ett par bokstäver utan snarare hela ord. Brukar säga mobankt bilid istället för mobilt bankid, haha. Hur som helst: hur mår ni idag? Jag försöker just nu bara köra utan att tänka, som jag skrev häromdagen. Viktigt dock att sätta upp start- och sluttider när man pluggar hemma. Mina standardtider brukar vara 9-15 men är just nu lite uttökade. Tog en paus idag genom att gå en långsam promenad. Vid havet. Med solen i ansiktet. Jag älskar när man känner att det finns hopp om vår. Alltså verkligen ÄLSKAR! När fåglarna kvittrar. När jacka och tjocktröja börjar bli för varmt. Tänk - om en månad är det vår! Äkta vår! Åh!

Snart påsk

 
Kom på mig själv i gårkväll att jag tagit fel på månad.
Jag som trodde att det fortfarande var februari - och skrev hur tråkig denna månad är, här på bloggen. Märks verkligen att jag gått in i en bubbla just nu. Hur som helst - härligt att det är mars och att det närmar sig vår! Just nu räknar jag ner till vecka 12. Då har vi en undervisningsfri vecka (något logopedprogrammet har som tradition varje påsklov - tackarrr) och jag ser fram emot att pusta ut. Jag avslutar dessutom veckan med att åka på SPA! Fick det i julklapp av Marcus och hans föräldrar och i december kändes det som en EVIGHET till påsk men snart är vi där! Okej. Något annat att rapportera denna ljuvliga tisdag? Nja. Jag försöker mest bara köra ända in i kaklet utan att tänka så mycket faktiskt. Ser fram emot lördagens spektakler med inflyttningsfest och final i Melodifestivalen! Ville mest bara kika in och säga HEJ till er!'

Bild lånad HÄR ifrån

Söndagsbuffé


Hej Bloggis!
Idag har vi någon form av rekord på tråkigaste vädret!! Februari är - som alla veta - den kalaste, gråaste och tråkigaste månaden. Ha det i åtanke och lägg till konstant regn så får ni dagens väderstatus! Men inget att hänga läpp för. Jag tog en rejäl sovmorgon och åt frukost framför Vasaloppet. Vid lunch åkte jag och Marcus till Klitterhus - för att äta deras söndagsbuffé! Så gott! Det fanns både varma och kalla rätter - fisk, räkor, kyckling, fläskfilé eller kött. Och till detta klyftpotatis, med massa olika kalla såser, glutenfritt bröd (ja!!) och sallader i olika former! Mycket gott! Resten av dagen tänkte jag bara ta det lugnt. Men det är lättare sagt än gjort med en tentaångest släpandes efter mig. Just nu känns det som att ju mer jag läser desto mindre förstår jag. Inför alla andra tentor har jag gjort sammanfattningar på datorn som jag sen färgkodat. Men så långt har jag inte hunnit än i denna delkursen. Vi har schemalagda lektioner nästa varje dag och sen är tentan uppdelad i två. Så på fredag ska vi transkribera och på måndag ska vi svara på frågor. Det som gör mig nervös. Men har bestämt mig för att inte plugga idag. Försöker tänka att jag behöver ha en dag ledigt så att jag sen orkar ha högt tempo i en hel vecka. Okej. Andas. Glad söndag!

Mellofeber


Det är sista racet innan tenta.
Inte nu på måndag men nästa är det tenta i fonetik. Kraven har höjts från förra året, vilket gör mig (extra) nervös. Så idag är det pluggdag som gäller! Imorgon ska jag dock vara ledig och ladda batterierna. Igår kväll gjorde jag flätor så idag när jag släppte ut dom fick jag änglahår (skrev detta endast för att jag skulle ha en lämplig bild till inlägget, haha). Har gjort det flera lördagar i rad. Dessvärre försvinner vågorna alldeles för snabbt. Ett tips är att göra inbakade flätor istället för vanliga. Då blir övergången inte så skarp! Nu ska vi prata om något roligare - Melodifestivalen! Nästa vecka är det final (så pepp!!) och jag har en så stark känsla för vem som kommer vinna. Lika stark som när jag såg framför mig hur Anna Bergendahl sjöng vinnarlåten med guldkonfetti i håret. Jag hejar på David Lindgren för tycker den låten är grym! Man blir så glad av den! Men jag tror att... ROBIN BENGTSSON kommer ta hem det med Constellation Prize. Vem tror ni? Jag tror Molly och Frans kommer vara med uppe i toppen. Ikväll är det Andra chansen och jag hejar på Put your love on me med Boris René (coolt namn)! Spännande spännande!

Oscar!



Jag trodde faktiskt att kungabarnet skulle få ett ovanligt namn, likt Estelle!
Men så blev det icke! Och jag hurrar och hoppar för att de inte snodde mitt namn! Tack för det! Nu har snön smällt här och det finns ingen återvändo - intervallsträckan: jag är påväg! Vet inte HUR länge sen det var som jag sprang. Vill nog inte veta. Har hur som helst lyssnat på Träningspodden och fått bra kom-igång-tips. Man ska värma upp i 10 minuter. Efter det ska man springa snabbt i en minut och långsamma i en - och upprepa detta 10 gånger. Alltså i totalt 10 minuter. Sedan nedjogg i 10. Totalt blir det ett träningspass på 40 minuter. Oh - detta kommer bli tufft! Bild utlovas INTE. Tomatrött.

En prins!


Skål för den nya prinsen!
 
Hej alla glada!
Jag pluggar hemma idag! Så skönt att slippa pendla och passa tider! Hade planer på att springa intervaller senare i eftermiddag men vaknade till... SNÖ! Så typiskt mars! (Och ännu en anledning till att inte träna..). Förutom att läsa om vokaler, konsonanter och betoningar väntar jag med spänning på prinsens namn! Ja, men se där - ett nytt kungabarn är fött! Är mest nervös för att prinsen ska få "mitt barns namn" då det spekulterats om det. Ja, jag har redan bestämt vad mina oplanerade och ofödda barn ska heta - och får prinsen mitt namn kommer alla tro att jag har härmat Victoria och Daniel, haha. Skrattar högt när jag skriver detta. Folk måste tro jag är galen! Om en timme vet vi! Annars finns det inte mycket att säga om denna torsdagen. Jo, jag älskar att vara student och få studenterbjudande - bara så ni vet! Har nämligen hittat rabatt på Iittala och ingen gör det gladare än jag! Men okej. Vi hörs sen!

Tevekvällar

Hej Bloggis! Jag är i fullfärd med att göra gulschsoppa! Älskar när doften sprider sig i huset! Tycker också extra mycket om att laga mat när jag har fullt upp i skolan. Det är så skönt att göra något med händerna, praktiskt och att få se saker och ting successivt gå framåt. I en ganska snabb takt. Annat är det att mata in fonetiken i huvudet. Just nu läser vi om akut och grav accent. Alltså hur man gör för att skilja mellan tomten som i jultomten och tomten som i hustomten. Man har olika tonhöjder för olika dialekter. Gah! Finns så mycket regler för allt att man blir tokig. Jaja. Just nu har jag våren och sommaren i sikte! En och en halv delkurs kvar - sen är det sommarlov (och jobb) som gäller! Längtar! Men nu ska vi ta oss igenom vardagen. Och det gör jag lättast om jag har små saker att se fram emot (men det vet ni vid det här lagret). Då tänker jag inte enbart på större händelser utan saker som händer varje dag. Jag tänker framför allt på två. Dels mat (älskar mat och det finns inget bättre än att längta hela dagen till att få äta något riktigt gott på kvällen) och dels teveprogram.


Just nu har jag ett ganska späckat teveschema. Måndagar är det Husdrömmar och 30 grader i februari. Tisdagar tittar jag på Familjer på äventyr. Onsdagar har jag och Marcus som tradition att se Mästerkocken (man borde dock äta middag samtidigt för man blir så otroligt hungrig av att titta på allt kockande). På torsdagar följer jag Päron i solen (vad är det undrar då ni. Ja, ett riktigt B eller C program, haha. Singelföräldrar som tar med sina barn på chartersemester i hopp om att träffa den stora kärleken). På fredagar brukar jag se På Spåret men det är slut men snart börjar mitt favoritprogram alla dagar i veckan (med Sveriges bästa programledare) Let's Dance (kan vara för att det är just på fredagkvällar - man har ju ändå en speciell känsla i kroppen då). Lördagar är det Mello och söndagar Så ska det låta. Ja ni hör. Jag håller hårt på de svenska programmen!

RSS 2.0