Japansk - när det är som bäst!


Som ni alla säkert vet är jag tillsammans med Marcus. Det många dock inte har lika bra koll på är att jag har ett till förhållande. Ja, det är såklart träningsformen tabata vi snackar om. Vi har haft ett långt och stadigt förhållande nu i flera års tid. Och jag sviker det aldrig. Bättre sätt att träna på får man leta efter. Malin - hon ratar detta totalt - när jag föreslår det på gymmet. Maja tycker det är rätt kul. Karolina skrattar mest när vi gör det. Som ni förstår är detta ett återkommande moment när jag är och tränar med kompisar (eller själv för den delen). Jag vet att jag har ropat ut alla världens fördelar om detta tidigare. Men jag måste få göra det en gång till. Okej. Vi kör!

1. Man behöver inget mer än sig själv och sina egna kropp för att kunna utföra träningspasset.
2. Man kan vara på exakt precis vilken som helst plats. För inga redskaps behövs.
3. Styrkeövningarna kan man variera och förändra. Man kan alltså träna kroppens alla stora muskler.
4. Det enda man ska hålla koll på är tiden - så man hänger med om det är jobba eller vila som gäller. Man behöver alltså inte fokusera på hur många armhävningar, eller vad det nu är, man gjort. Utan kan full fokusera på övningen. En mobil är ett bra hjälpmedel (ja, eller en klocka med sekundvisare).
5. Träningspasset tar typ (säger typ för man anpassar ju passet efter hur många övningar man vill göra) 30 minuter. Det behövs. Ett nerbantat styrkeprogram. Många som undviker just styrketräning för man "har inte tid" att lägga en timme på gymmet.
6. Eftersom man endast använder sin egna kropp som redskap så minskar skaderisken i jämförelse om man ska använda maskiner eller fria vikter.
7. Ska jag fortsätta? Jo - man får sån jädrans go träningsvärk efter varje pass. Ja, efter varje pass! En oslagbar känsla!

Så. Alltså. Man kan göra det på stranden, i trädgården, på vardagsrumsgolvet eller på gymmet. Man behöver inga dyra gymkort, löparskor eller annat tjafs. Bara en frisk kropp (bara och bara..). Och man får snabba resultat. Jag är helt kär i detta och ska nu sluta hålla föredrag. Men det jag egentligen skulle skriva i det här inlägget var att jag mest har hostat och drömt om mitt aktiva liv idag (och detta är ett försök till att tagga mig själv ännnuuuu mer till att få träna) och då hittat min glömda träningstidning Aktiv Träning och där då hittat denna lilla artikel. Om något som jag tycker är toppen. Tabata.

Känns nästan lite sektvarning - jag kämpar för att få anhängare.

En annan lördag

 
Ni kanske tror att jag är en hårt arbetande kvinna den här helgen. Men om så är fallet så kan jag, tyvärr, meddela att ni har fel. Sedan sist vi hördes av har inte många knop blivit gjorda. Jag är helt däckad. Så jag tar allt i piano och försöker bli frisk. Drömmer om att göra situps. Ja, men faktiskt! Jag älskar känslan som träningen ger och nu har jag snart varit träningslös i två månader och jag känner verkligen att något saknas. Jag är så taggad och peppad att få dra ut i spåret men just nu blir jag helt matt av bara tanken. Så detta får väntas ett tag till. (Varför är det alltid så här va? Att när man inte har någon möjlighet till att träna så är det, det enda man vill göra. Och sen när man väl har chansen så sinar motivationen. Kan inte friskheten och motivationen gå hand i hand istället?). Så vad har jag då gjort idag? Legat på altanen i den här färgglada tröjan med solen i ryggen. Ätit mörkchoklad som är så gott att jag hade kunnat äta upp hela kakan. Varit, och är för den delen, halvt döv på höger öra. Också ja. Också har jag tyckt lite synd om mig själv. För att jag inte kan vara den hurtbulle som jag önskar.

Det kan inte hjälpas..

 
Hej kompisar! Hoppas allt är bra med er! Jag har känt mig på världens sämsta humör idag. När förkylning och lite deppighet och förvirring blandas ihop blir det ingen rolig Annie kan jag säga. Sämst! Men Marcus och familjen har fått stå ut och förhoppningsvis är jag snart både frisk från denna eviga onda hals, snoriga näsa och förvirring (hallååååå - kan ingen bara tala om för mig vad och vart jag ska plugga?) så att jag kan återgå till den där glada tjejen som jag ser mig själv som! Hur som helst så ska jag fylla godisskålen och hälla upp något gott att dricka nu. Det lindrar för stunden i alla fall. Har följt Halvåtta Hos Mig hela veckan så ska bänka mig framför veckans final. Sen ska jag sova länge imorgon och hoppas jag orkar med en helgs arbete! Glad torsdag på er alla - sprid glädje bäst du kan! Det finns så många (jag idag!) som behöver den! Lovar att ge tillbaka när jag är fylld med positiv energi!  

Vår fina sjuåring

Hej alla glada och sura, lätta och tunga, pigga och trötta, snälla och dumma! Här har jag flängt fram och tillbaka från jobbet i två dygn och inte hunnit andas ut riktigt. Förrän nu. Men nu gör jag det riktigt ordentligt! Tog en långpromenad i det krispiga, stråååålande höstvädret, gick till stranden där det kändes som sommar, duschade och hade lite spa med mig själv. Målade naglarna - alltid, alltid när jag är lite ledig från äldreboendet (där man inte får ha nagellack) gör jag det. Det blir mentalt avslappnande - för varje gång jag tittar på fingrarna påminns jag om att jag är ledig. Skön känsla! Nu ska jag laga mat med Adam. Blir vår paradrätt - hemmagjorda hamburgare med pommes, massa grönsaker och Coca Cola! Inget avancerat men ack så gott! Och sen blir det Bonde Söker Fru! Bästa med hösten, dessa gulliga program!


Får inte glömma Cindy - vår födelsedagshund! 7 år idag! Jag säger som mammor säger: kan inte förstå att hon blivit så gammal! Vår lilla plutt som förgyller alla dagar, alla veckor, alla månader - året om! Som är så snäll att hon blir dum, som alltid vill vara där vi är, som vet att det är mamma man ska fjäska för och som möter oss i dörren, med en viftande svans och ögon som glittrar, när vi kommer hem - spelar ingen roll om man varit borta i fem minuter för att hämta posten eller varit hemifrån i några timmar. Cindy

Leo & muffins


God helg på er alla! Hoppas ni njuter riktigt ordentligt och känner att helgen inte är slut än. Det känner väl dessvärre jag, att den är. Ska nämligen hoppa in ikväll och jobba - men tänker på att då slipper jag min delade tur nästa vecka, för det är ena delen av den jag ska jobba in ikväll. Så inget ont som inte för något gott med sig. Men innan jag pyser ut i regnet för några timmar på jobb så tänkte jag plöja vad jag gjort i helgen. Igår kväll var jag på dejt med min fina kille. Vi var på stan och åt en bit mat - så mysigt och båda åt en mycket god fläskfilé. Jag invigde mina nya leobyxor! Visst är de coola? Jag känner mig riktigt ball i dem! Hade en enkel, svart blus till och grova boots. Köpte dessa i somras när jag var i Malaga - på Zara!


När vi kom hem från stan mumsade vi på muffinsen som jag gjort under eftermiddagen. Supergoda om jag får säga det själv! Gjorde en sats med blåbär (som mamma plockat - ekologiskt) och en med kakao, som jag hackade ner 100 gram mörk choklad i! Gillar när man får lite tuggmotstånd av chokladbitarna som ligger i smeten! Bra lördag! Idag har jag och familjen varit på Väla och Ikea i flera timmar. Jag drömde mig bort, på Ikea, till min framtida lägenhet. Ni vet de där minilägenheterna som de inrett men praktiska lösningar som man får gå runt och kika i. Älskar sånt! Nu ska jag dra på mig regnkappan och ta biiiiiilen till äldreboendet! Ösregn får inte mina ben att vilja cykla! Håller tummarna för att halsontet, som jag gått och burit på i SEX veckor nu, försvinner snarast. Annars får jag kolla upp det! Orkar inte känna mig halv mer. Ha en fortsatt fin söndag Bloggis!

För att det är fredag

 
Åh! Den här fredagen har jag längtat efter i flera veckor! Jag är - från och med förra veckan - ledig varannan helg och jobbar varannan. Helt ok tycker jag och detta gör ju att jag längtar extra mycket efter mina lediga helger! Så nu firar jag in detta med lite godis och ett glas vin! Super! Ikväll blir det tacos här! Obligatoriskt, enligt mig.

 
Jag hade sovmorgon idag men gick ändå upp i tid för att komma ut på en runda! Skönt att starta dagen så. Men fy sjutton vad kallt det är nu.. Förra helgen sa det bara PANG så blev det höst. Och idag när jag kom ner till campingen såg jag att alla husbilar och vagnar var borta. Så nu kan jag inte ens lura mig själv att sommaren inte är slut. Hmm. Älskar enkelhet som sommaren ger men försöker tänka positivt. Det kommer bli en bra höst!

Nu tar jag helg - GLAD FREDAG BLOGGIS!

Godmorgon med te & kyla!



Ja, burrit värre är det denna morgon.
Jag har väl i och för sig inte själv märkt detta än men termometern visar kallt och Marcus smsade och sa att det var riktigt kyligt ute. Så jag får väl anta att det är det då också. Jag sitter här (ja, faktiskt - bilden togs nyss) och dricker te och lyssnar på världens just nu mysigaste låt. Holy med The Moniker! Ni bara mååååste ta er tid till att höra den! Man tröttnar aldrig! Nu ska jag och min dumma hals ta en rask promenad! Sen får vi se vart den här dagen bär hän! GLAD TISDAG!

Lugnet



Hej helg!
Ja, en måndag har aldrig känts mer som helg än vad denna gör. Underbart! Idag har jag släppt på min ilska och fokuserar istället framåt! Jag tog sovmorgon - har gått upp halv sex hela veckan - och det var otroligt skönt! Dammade av rummet, tog en långpromenad och nu sitter jag här - helt slut i kroppen och med en hals som inte ger med sig med det onda. Jag har även hunnit göra upp en plan och skrivit ner delmål till hur jag ska träna under hösten men då måste kroppen vara i fas. Så segt! Jag har varit förkyld i fem veckor nu! Förutom det är allt fint och allting går i ett mycket lugnt tempo idag. Vädret får mig också till att bli alldeles lugn. Igår blev det, hur mycket det än tar emot att säga, höst. Lördagen bjöd på 20 grader men igår var det precis om att det slog om. 14 grader, regn och blåst.

Livet som undersköterska..


Nu var det ett par dagar sen jag hörde av mig. Men jag har haft fullt upp - med jobb! Nu är jag verkligen helt färdig efter en måndag-till-söndags-jobbvecka! Helt galet! Under veckan har jag både jobbat på förskolan, i en förskoleklass med 19 nya ansikten och på äldreboendet. Jag hade delad tur igår och när jag kom dit på morgonen fick jag veta att jag skulle vara helt själv på min avdelning under den första turen - från sju till halv två. Hur kan det ens vara möjligt att fixa själv? Tio vårdtagare där alla ska komma upp på morgonen, tvättas och ha frukost. Och sen hela förmiddagen med allt vad det innebär och under lunchen. Helt själv med hjälp från andra avdelningar att ta upp de som krävs två för. Jag blir bara SÅ ARG! Kan ni gissa om jag var slut i huvudet - och i benen - när jag kom hem? Sen var det bara att gå på det igen på kvällen - men då hade jag tack och lov en kollega att dela jobbet med! Men ändå va? Att detta är acceptabelt? Hade det kommit ut i tidningen hade det varit katastrof. 

Jag har valt att inte alls prata om mitt jobb i bloggen men i sådana här situationer blir man ju så frustrerad och vill bara skrika ut sin ilska! Jag tycker så synd om de boende - det är ju dem som blir lidande. Alla är så snälla och tålmodiga och jag vill verkligen göra så att de trivs och mår bra. Många av dem har slitit och kämpat hela livet och nu tycker jag att det är deras tur att luta sig tillbaka och bli ompysslade. Nu ska jag hur som helst ha en välförtjänt ledighet i en dag eller två.

Baka hela veckan!

Bland annat dessa - med citronsmak - har jag fixat ihop!

Jag vet inte vad som har hänt med mig den här veckan men jag har kommit in i någon form av baktrans! Jag bakar och bakar, dag in och dag ut och verkar inte riktigt få nog! Himla mysigt får jag säga! I tisdags blev det kärleksmums, igår gjorde jag chokladbollar och idag svängde jag ihop ännu ett gäng med chokladbollar och även en plåt med muffins! Inte alls likt mig. Men det är kul. Så jag har helt enkelt inte kunnat sluta. Jag har försökt göra perfekta chokladbollar men lyckas inte riktigt. De jag gjorde är ju mer än goda, och jag äter ju också därefter (det där med att inte äta sötsaker försvann hipp som happ, för inte vill jag baka utan att få smaka - någon måtta får det vara) men jag vill få en kafékänsla över dem.. Stora, mörka och med en gnutta kaffesmak. Fortsättning följer.. 

Ikväll är det Hela Sverige Bakar och det är ju bara så gulligt.. Det ska jag bänka mig framför!

5:2 & nypremiär!

Hej alla glada! Jag har haft en heldag på förskolan! Jag gillar verkligen att vara där! Alla barn är så gulliga och timmarna bara flyger förbi! Det är så skönt när man trivs med sitt jobb! I veckan ska jag även testa på att vara fröken, som barnen säger, på en skola! Det ska bli spännande! Efter jobbet gick jag en runda i regnet och gjorde lite styrka för ben och armar. Mitt halsont har inte helt gått bort så får trappa upp träningen så smått så jag inte triggar igång någon förkylning igen. Och på tal om hälsa så har jag hört lite om den här 5:2-dieten. Jag blir bara så matt. Att det ska vara så jädrans svårt att äta nyttig mat varje dag - sju dagar i veckan? Istället ska man göra det mycket krångligare och nästan svälta sig själv två av veckans dagar.. Jag förstår ingenting! Ät normala portioner - vällagad mat - varje dag istället och försök träna ett par gånger i veckan så ska nog den där kroppen samarbeta med en iallafall! Om man äter minimalt två dagar i veckan så tror jag att dieten kan ge motsatt effekt. Då har man ju varit så extremt duktig och kan unna sig både det ena och det fjärde resten av tiden. Tror ni inte? Och dessutom är man nog rätt hungrig dagen efter. Det hade jag varit iallafall!! Nej, sluta upp med sånt trams! Läste ett bra citat häromdagen som var mycket tänkvärt.


"I have been on diet for two weeks and all i have lost is 14 days"


Nu till något helt annat - som man absolut inte får missa! Det är ju nypremiär av Ensam Mamma Söker ikväll! I år ska ju de ha en programledare som följer alla mammor! Åh! Jag vet inte varför jag älskar det här programmet - men jag bara gör det! Wiihooo! Så dags att hoppa in i duschen och sen äta en god måltid - den går säkert på flera hundra kalorier! Att äta gott och röra på sig - det är vägen både till lycka och hälsosamma kroppar. Svält har vi ändå tillräckligt av i stora vida världen!

Hej vuxen-Annie!


På tal om bra låtar att springa (eller för den delen städa till) är The Raoyal Concept nya hit On Our Way!
Den har spelats hela dagen här hemma då jag har röjt ordentligt! Tvättat tre maskiner, dammsugit och plockat! Jag känner mig riktigt vuxen idag. Och vet ni vad jag nu ska göra? Nähe. Inte det? Jag ska handla. Inte kläder. Utan mat. Mycket mer än så blir det inte på bloggfronten idag. Ikväll kommer några kompisar hit för att, som man på ungdomsspråk säger, hänga. Inget vuxenord men ack så bra för det. 

Fredag & nya vanor

 
Hej på er! Det har varit relativt tyst här på bloggen i veckan. Det beror på att jag jobbat och haft tidiga morgnar varje dag vilket innebär att jag måste ha lagt mig i tid på kvällen för att orka pallra mig upp nästa dag. Men måndag-till-fredag-jobb gör att det känns extra skönt med helg! Jag och Anna gick på Tjejkvällen igår på stan och jag passade då på att köpa med mig ett gäng snusklubbor inför fredagskvällen. Jag har föresten börjat med nya vanor! Känns underbart! Jag har uteslutit kakor, godis, efterrätter och till och med Bjärechips för att bli av med sötsuget! Får bara äta snusklubbor och popcorn! Jag är inne på tredje veckan så nu börjar jag verkligen komma in i det! Längtar som en tok bara efter att få träna igen! Då kommer den där riktiga kicken att infinna sig! Men halsen vill inte ge med sig så jag får vänta ett tag till. Ska verkligen passa på att springa i skogen nu när det fortfarande är SOMMAR och varma vindar! Riktigt fredagspepp idag! Vi hörs i helgen! Puss å kram så länge!!!

Det är sommar - okej?


Det var väl ett jädrans snack om att sommaren är över. Höst hit och skinnjackor dit. Jag vill bara skrika NEJ NEJ NEJ DEN ÄR INTE ÖVER ÄN. SOMMAREN ÄR INTE FÖRBI. SER NI INTE? SHORTS FUNKAR FORTFARANDE! Så. Det ville jag säga. Och här med kom jag att tänka på att jag kanske nyss skrivit på bloggen att nu är det höst och radat upp en massa fördelar med mörka kvällar och dittan och dattan. Men om det är så, så tar jag tillbaka det. I alla fall för ett tag. Låt oss ge sommaren två veckor till. Än är campinggästerna kvar i Råbocka. Och är dem det så är det fortfarande sommar. Punkt.

RSS 2.0