Det bästa med 2020

Hej! Tiden bara springer iväg! Sist jag skrev var det en hel månad tills ledighet och nu är jag mitt i den. Men helt ärligt har hösten känts fasligt lång. Räknade ner till ledigheten i åtta veckor, haha. Jag kan ju tycka att hösten är jobbig i sig med allt mörker men den här har inte liknat någon annan. Jag tycker att det enda som man fått rapporterat om är bara massa hemskheter, förvärrat corona-läget och negativ energi. I november fick vi till oss på jobbet att vi skulle bära munskydd när vi var nära patienterna (som jag nämnde i förra inlägget). Det senaste är att vi ska ha munskydd och visir i alla möten med patienter men det slutar inte där. Även i närheten av kollegor ska vi bära munskydd (och för mig som delar rum med en kollega innebär det alltså hela arbetsdagen). Märker att jag går igång när jag skriver om det och det är väl också därför som ledigheten kändes så himla välkommen. För jag är trött på allt just nu. Måtte viruset lugna ner sig till våren! 
 
(null)
(null)
 
Hur som helst. Vi snackar lite jul istället. Och för att fortsätta på det negativa spåret blev min jul inte riktigt som jag tänkt mig. På kvällen på lillejul fick jag kli i halsen och på natten till julafton kunde jag inte sova pga detta. När jag vaknade på morgonen hade halsont (vilket jag brukar ha men det kändes inte som vanligt). Så det fanns inget annat att göra än att åka och testa mig (sjukvårdspersonal har en egen provtagning som är väldigt smidig). Ett par dagar senare fick jag ett negativt testresultat! Men det innebar alltså att jag fick fira jul själv hemma, med familjen på Facetime. Annorlunda men det kändes faktiskt inte alls ensamt eller så deppigt som jag trodde att det skulle vara. 
 
 
Men nu tycker jag att vi släpper allt det tråkiga med corona för en stund och pratar om det positiva med 2020! Vad har varit bra med det här året om jag ser utifrån mig själv? 1. Jag har fått mitt vikariat förlängt ett par gånger. SÅ kul! Trivs så bra på mitt jobb och håller alla tummar och tår jag har att jag får fast tjänst till sommaren! 2. Då alla utlandsresor blev inställda bestämde jag och Marcus att vi skulle ha en budgetsommar (det är ju lätt att spendera pengar på hemmaplan också men vi valde att stanna hemma på semestern och hitta på aktiviteter som inte kostar så mycket) så ekonomiskt sätt har 2020 varit ett toppenår för mig! 3. För ett år sedan kändes husköp LÅNGT borta. Det känns kanske inte jätte, jättenära nu heller (dels för att jag inte har fast jobb och dels för att det inte kommer ut så mycket hus) men nu känns det ändå som att vi är på gång. Vi vet vilka områden som vi kan tänka oss bo i och vet väl ungefär vad vi vill ha. Vi har ju faktiskt budat på ett hus i år, bara en sån sak! 4. Padel. Jag vill nästan inte tycka om det eftersom det har blivit en "grej som alla gör" men det är så jäkla roligt. Jag ser inte ens det som träning utan spelar bara för att det är kul. Precis så ska det ju vara! Nu hoppas jag att ni får ett riktigt fint slut på 2020 och en härlig början på 2021! Låt nästa år bli det bästa på länge! 

RSS 2.0