Fredag vecka 5



Hej fredag!
Hej hej hej! Jag har längtat efter den här dagen länge! Tycker det ska bli så grymt skönt med helg! Jag har en kort arbetsdag som väntar annars ska jag bara göra precis sånt jag tycker om! Få lite ordning här hemma, gå en sväng till gymmet och lyfta lite skrot och ikväll ska jag ta mig hem till Karolina för fredagsmys! Kan inte bli mycket bättre än så! I helgen har jag dessutom bokat in en runda på stan, mer kompistid och spelkväll! Dags att sätta fart!

Runkeeper & upptakt

Nu fattar ni vad jag menar med stela miner och konstiga poser!

Vet inte riktigt vad som hände men igår spurtade statistiken upp i 50 besökare vilket är galet mycket för min blogg! Och på tal om att spurta så är den här dagen - den 28:e januari 2014 - min officiella startdag för träning inför Göteborgsvarvet. Idag är det nämligen 16 veckor till mål och min tanke är att använda Runkeeper-appen som hjälp. Jag har knappat in hur långt jag ska springa och hur snabbt jag vill göra det på. Och genom detta har den lagt upp ett träningsprogram. Inga konstigheter egentligen men den påstår att jag bör träna fyra dagar i veckan, totalt 64 (!) pass fram till maj. Tre pass är lite lugnare och söndagspasset hårdare. Tufft som fan, om jag får säga det på ren svenska, men jag ska verkligen ge det en chans. Jag tänkte byta ut ett tillfälle i veckan till att springa intervaller och vid två av fyra fall avslutade rundan med tabata. Tanken är alltså att skippa allt vad Friskis och gym heter. Det enda jag ska behöva är ett eller två par riktigt bra skor. Men som sagt, detta är bara min vision och jag tror inte det kommer bli exakt så här. Men tränar jag två-tre pass i veckan under den första månaden är det ett stort framsteg för mig. Och man ska ju utgå från sig själv! Det finns egentligen bara två hakar. Ett. Snön och isen. Två. Dagisförkylningar. Nummer ett är det enda, men stora, problemet just nu. Så ja. Nu har ni hört mina planer. Blir kanske inte så här. Alls. Men tanken är god och jag vill gärna kunna se tillbaka, när varvet förmodligen är sprunget, hur jag tänkte den där 28:e januari... Återkommer till detta om ett tag. För vet ju att ni är mäkta intresserade över min superduperträningsvår!

Teater & filmtips

Jag idag!

Teatern igår var riktigt bra och det var mycket väl som jag sa - jag och 60-åringarna!
Men det gick lika bra för det. Hade satt på mig en ny kavajliknande kofta så kände att jag smälte in i den damiga och klassiska stilen! Det gäller att anpassa sig, haha. Men som sagt, Sista Minuten var underhållande och den två-och-en-halv-långa föreställningen susade förbi! Idag är det dock måndag. Och det känns. Mest med tanke på att helgen inte blev någon vidare helg men jag ska inte hänga läpp för det! Ser istället fram emot långhelgen som väntar! Har varit på en av mina förskolor idag och agerat fröken. En inte allt för främmande roll längre. Men med svinkalla golv, snöstorm och en ute-förskola får jag påminna mig att ta på raggsockar och fleece imorgon! Nu ska jag sluta snacka här och istället ta fram ett recept på potatis- och purjolökssoppa som jag tänkte laga till middag ikväll. Jodå mina matlagningsdagar fortsätter, precis som lovat. För några veckor sedan lagade jag ju en kräftsoppa som jag bara måste dela med mig av men hinner inte det nu. Men alltså den är så GALET god! En till sak bara innan jag avslutar: filmtipset som jag lovade ge er.Tycker ni kan krypa upp i soffan och se den ikväll. Bröllop i Italien. Den visades på flyget på väg till Cypern. Men flygrädd som jag är kunde jag inte koncentrera mig på mer än att jag kanske skulle dö. Nu: sopplagning!

Sista minuten i dubbel bemärkelse


Hej söndag och alla helgfirare! Hoppas ni vaknat upp på er bästa sida! Idag är jag ledig! Yehoo, och det tackar jag för efter en heltidsvecka plus en lördagkväll med jobb! Idag tänkte jag fortsätta med Ebba-temat som vi har här i helgen. Sommar och sol kan man väl ändå inte få för mycket av? När jag ser de här bilderna vill jag bara påminna mig själv om att älska shortsväder - och ta vara på det till max! Vet att jag gjorde detta förra sommaren och hade inte jeans på flera månader! Chinosen fick åka på en gång eller två men det var i nödlägen när temperaturerna snarare var vår än sommar. Funderar, på tal om sommar, att boka en sista-minuten-resa i mars till värmen, men vi får se. Kanske att jag istället försöker jobba på så mycket som möjligt och har mer ledigt i sommar istället. Ikväll ska jag på teater i Helsingborg med mamma, pappa, farmor och farmor. Kommer antagligen sänka medelåldern med flera år, haha. Vi ska se, på tal om resor, en teater med Eva Rydberg som heter just Sista Minuten! Olidligt spännande! Återkommer med hur den var och hur det blev med den där resan. GLAD SÖNDAG!

Helgens tema


Sitter här och lyssnar på James Blunts nya superlåt - Bonfire Heart - samtidigt som solen strålar in här på en krispigt blå himmel! (Tror inte jag sett sol och himmel utan moln sen typ november någon gång, HEMSKT). Kan det bli mer underbart? Ja, det hade väl då varit att jag var ledig ikväll, haha. Men nu ska vi inte snacka jobb. Istället tänkte jag återkoppla till bilderna jag lagt upp här. Hittade nämligen några urhärliga, somriga bilder på Ebba igår. De har inte visats på bloggen innan. Tycker de är så fina. Vem har tagit dem tro? Va, va, va? Ja, man måste ju få vara lite stolt. Men sen är ju Ebba också en hejare på att se avslappnad ut framför kameran. Hon "bara gör det" medan jag får anstränga mig som tusan för att känna mig hälften så bekväm - utan framgång. Jag lyckas alltid har en stel min eller en ansträngd pose. Men inte EbbaImorgon får ni en ny bild med helgen tema, Ebba, - blomplockning med gula inslag.  

Grattis Adam!!



Också var det torsdag, som jag ville tro det var redan igår!
Himla snurrigt det blir när man verkligen fått för sig att det är fel veckodag. Ännu lite segare eftersom jag ska jobba även lördag, då vill man hellre tro det är en dag mer än mindre. Jaja, nog snackat om det. Igår fick jag för första gången stänga på en av de två förskolor jag är på. Lite läskigt med tanke på alla ytterdörrar som man ska hålla koll på är stängda och låsta men det gick väldigt bra! Skönt för nu kan jag både öppna och stänga på bägge ställena! På måndag ska jag hålla i öppningen på den andra förskolan och även stänga där flera dagar nästa vecka! Så glad att jag fått mycket jobb och att de anförtror mig! Det får min ångest att coola ner sig lite och såklart gott med klirr i kassan! Men detta var inte alls vad jag tänkte prata om idag. Skulle mest bara "visa att jag lever" och säga ett stort GRATTIS till min Adam!! Idag fyller han 23 år! Jag har alltid fått säga "min Adam" eftersom både jag och Lina har en bror som heter Adam. Så det faller sig väldigt naturligt men hörs mycket märkligt i andras öron. Hmm.. oj vad jag inte håller mig till ämnet. Hur som helst -ha nu en fantastisk mysig torsdagskväll! Imorgon ska jag tipsa om en riktig Annie-film. Gullig och romantisk gånger tusen!

Visst känns bilden nästan lite kyrklig? Min frisyr också våra händer, haha.

Kocken Annie



Har bestämt mig för att ta tag i det här med matlagning på riktigt i år.
Fick en kokbok i julklapp som sporrar mig ännu mer till att bli bättre på att steka fisk och göra grytor. Längtar mest efter att "det bara funkar" och att man vågar testa gå utanför receptramarna. Men just nu är jag väldigt nöjd och glad om jag klarar det med kokboken nära till hands. Har väl aldrig haft några större ambitioner tidigare, har varit väldigt belåten med att stå för en god sallad. Har däremot alltid dragit mig från att röra köttet. Men som sagt: ändringar på det nu! I kokboken står det mycket utförligt hur man gör allt. Och då menar jag verkligen allt. Som här till exempel: hur man hanterar salladsbladen från isbergssalladen. Mycket viktigt att det står att man ska ta bort de vissna bladen och skölja dem under rinnande vatten. För det hade jag absolut inte kunnat klura ut själv. I veckan ska jag marinera kyckling och göra en riktigt smarrig pastasallad med kyckling, bacon, fetaost, oliver och soltorkade tomater! Mums!

Konsten att leva i nuet


Söndagkväll och man är i helglunket samtidigt som man, i tankarna, är inne på nästa vecka.
Vad fruktansvärt svårt det kan vara att "leva i nuet". Jag är mycket dålig på det. Tyvärr. Hade önskat att jag var mindre orolig och nojig över framtiden. Och istället bara ta allt när det kommer. Och inte innan. (Som man säger: att oroa sig över något som inte hänt är som att betala ett lån man inte har. SÅ SANT!) Då hade jag säkert varit mer harmonisk och tillfreds med ja, det mesta. Samtidigt tycker jag att jag är bra på att uppskatta det lilla och "stanna till" mitt i allt och tänka på hur bra jag har det. Hmm. Livet är märkligt! Känns som att jag hade kunnat skriva en hel roman om allt som simmar rundor i huvudet men detta är ingen dagbok, får jag påminna mig om, utan en blogg som hela världen kan läsa. Fast tja, nu är ju "hela världen" snarare 20 personer men ändå! Just nu går många av tankarna i alla fall till var jag ska jobba i vår, hur jag ska lägga upp träningen fram till den 17 maj och vad jag ska söka till hösten. Och den sista tanken inkluderar då allt - om jag ska flytta, bo kvar hemma, vad jag ska jobba med och ja, ALLT. Detta är fan inte kul. Ångest!!! Och det är här någonstans jag borde påminna mig själv om att "ta en dag i taget" och "leva i nuet". Ett personligt inlägg som jag tror säkert många känner igen sig i. Nu ska jag ta och njuta av den här kvällen och vända allt det ovissa och lite läskiga till något positivt. Tänka sig: jag har hela livet framför mig!!

Kärlek Deluxe


Hej söndag och denna vita vintervärld! Sitter här med en alldeles för stor tröja på och är helt varm i kroppen efter en perfekt dejt igår. Jag tog med Marcus ut på stan. Snön yrde och det var ett himla busväder så det var extra mysigt att komma in i biovärmen. Vi kollade på en superbra film, som var super-mega-Annig, Kärlek Deluxe. Marcus fick hålla ut i en och en halvtimme med romantiska scener och endast kvinnliga biogäster men det gick (enligt mig) smärtfritt och jag tror inte han fick några men för livet! Det var en riktigt feelgood-film. Bra skådespelare och sen var det ju vårljus och sommar också, ska kanske tilläggas. Det får en att längta! Och kärlek är ju underbart också! Jag och Marcus firade dessutom 3,5 år! GALET!!! Köpte med oss pizza hem och hade en mysig hemmadejt med massa ljus och ännu mer film. En riktigt bra lördagskväll helt enkelt!

Fredag, snö & godis

Fredag och ingen är gladare än jag! Det är ju nämligen min favoritdag på hela veckan! Idag har jag varit på småbarnsavdelningen och det fortsätter i samma spår även nästa vecka. Ettåringarna är så söta att man smälter men tre år, har jag kommit fram till, är den BÄSTA åldern. De fixar att äta själv utan massa kladd, kan aktivera sig och är medgörliga med det mesta. Idag har vi busat i snön, åkt pulka och ätit kycklingsoppa. Efter jobbet halkade jag ner till stan för att köpa hem stans godaste godis på Hemmakväll. S är ju bara för fint! Gjorde en sats chokladbollar igår kväll också som jag hoppas ingen norpat av än. Ikväll blir det därför en riktig gottekväll! 


Ni ska veta att det snurrar många tankar just nu i mitt huvud. Om jag fick önska en sak så hade det varit att jag visste vad jag ska utbilda mig till. En gåta som aldrig ser ut att klarna. Skit. Sjukgymnast, lärare och psykolog har varit på tapeten men jag vet verkligen inte.. Det är jobbigt att vara i detta mellanting. Jaja, får tänka att det löser sig - för det gör det ju. Någon gång. Nu ska jag stilla tankarna ett slag och ha helg! Glad fredag Bloggis!

Vardag igen!



Tänkte knopa ihåg ett inlägg om något annat än vad jag haft för mig idag men vet ni?
Jag orkar inte tänka avancerade tankar och skruva upp hjärnan på högvarv när den precis börjat koppla av efter en fullspäckad dag. Var tänkt jag skulle ha sovmorgon, äta långfrukost och gå till gymmet (i snön - som kom igår kväll och försvann lika snabbt) men blev ringd direkt när jag vaknade! Happ! Men pengar är gott och ska man ändå jobba senare på eftermiddagen kan man lika väl ta hela dagen! Ja ja, Gud så intressant va? Slut i huvudet. Nu tänkte jag drömma mig bort till Kreta en stund - lägga fingrarna på ett par helt underbara sommarklänningar som är på megarea HÄR och bara njuta av en ledig tisdagskväll. Alltså. För en vecka sen var jag i en mycket behaglig, tillbakalutad sinnesstämningen och tänkte knappt på att vardagen skulle dra igång igen. En vecka senare är allt i 110. Knäppt det där! GLAD TISDAG!

Agii Apostoli


Här är klockan halv fem och det är bäckmörkt.
Folk börjar prata om våren. Att det inte är långt kvar. Jag har mer börjat förbereda hjärnan på snö och kyla, blixthalka och minusgrader. För jag VET att det är vad som komma skall. Idag är vinden superkall och det blåser som tusan. Så kära vinter: kom nu så du kan försvinna till mars. Men hur som helst. Sen sist vi hördes av (det blir alltid massa pauser, av olika anledningar, att jag får gå tillbaka ett par, tre dagar för att kunna summerahar detta blivit verklighet. Jag och några vänner ska dra iväg till Grekland i sommar för att bara njuta av värmen och umgås! Det ska bli så jäkla kul! Jag har även haft en långlunch med Malin och Lina, bakat perfekta chokladbollar, powerwalkat till Skälderviken med Marcus och stormen och haft helg, helt enkelt.

Bilderna är lånade.

Milen



Också var vardagen igång igen och jag tycker veckan har startat i en mjuk och smidig takt. Har umgåtts med massa fyra- och femåringar, lekt i spöregn och läst sagor om prinsessor som vill fylla år alla dagar om året och om Bullerbyn-barnen. Jag har även tagit mig i kragen och börjat träna så smått här igen. Efter ett långt uppehåll på en månad är man varken särskilt sugen på att springa eller gå till gymmet. Men då är powerwalks ett mycket, MYCKET älskat alternativ. Då kan man lyssna på podcasts och rensa tankarna (än bara tanken "in genom näsan, ut genom munnen") och ändå få träningen inbakad. Små saker som att gå till jobbet eller ta en rask promenad på sin rast gör också mycket i det stora loppet! Så jag startade upp veckan så. Och idag fick jag även tummen ur och sprang en runda. Det gick sakta, var svettigt och tomatrött men urhärligt! Jag är peppad! Och inser att går man till arbetet, ser rasten som en chans till lite motion så blir det inte särskilt svårt eller tidskrävande att ta milen på en dag! Man får inte vara dum! Och bilden valde jag att ha svartvit av en anledning som sagt: tomatröd.

Ett långt lov & vårens planer

Ett steg mot bättre vanor 

Sitter här och sammanfattar mitt "lov" för mig själv och kommer fram till att det känns som jag varit ledig bra mycket mer än två veckor!
En härlig tanke! Men jag har även hunnit med allt jag tänkt mig. Firat Marcus i Göteborg, firat jul i tre dagar, haft lata oplanerade dagar hemma, firat nyår med kompisar, träffat vänner som jag inte ser särskilt ofta när vardagen är i full rullning, gått på stan (haha, första veckan var jag på stan säkert fem gånger....), spelat Mario Kart nästan varje kväll, shoppat med mamma, umgåtts mycket med familjen, ätit upp alla Rocky Roads och konstaterat - som så många gånger tidigare - att det var tur vi inte bakade allt det där julgodiset som vi DÅ var så sugna på! Nu ser jag fram emot en vår med mycket jobb, rutiner, planering av resor, spelkvällar, mer tid i köket (jag SKA lära mig laga mat den här våren!!) och en nyttigare vardag. Alltid, alltid samma vision i huvudet hur vältränad och hälsosam man kommer vara hela våren för nu ÄR man ju SÅ trött på allt vad chips och godis heter. MEN inget nyårslöfte här inte - att jag ska vara si och så nyttig. Målet är istället: godis fredag-lördag. Och mer träning. Det känns sunt och realistiskt. Nu ska jag njuta av en sista dags ledighet med att ta fram tulpangardinerna, laga kräftsoppa och kolla på en teater på teven ikväll! Glad röd måndag!

E


Hejsan! Då har ännu några dagar gått på denna underbara ledighet. Dagarna går verkligen in i varandra och man känner inte skillnad på tidig måndag eller sen lördag. Precis så det ska vara! Igår var jag och mamma i Lund. Vi besökte domkyrkan, shoppade och åt bakad potatis! Det var väldigt mysigt! På kvällen åt Ebba tacos med oss och sen gick vi till hennes systers lägenhet i stan för att vara kattvakter och kolla Fångarna På Fortet! En mycket, mycket bra lovdag!

2014



2014! STORT! Nyårsafton firades in tillsammans med ett gäng kompisar! Josefine hade gjort en jättegod middag (en förrätt - kräftsoppa - som jag bara måste försöka mig på snarast) och det pratades och togs kort och glittrades - precis som en nyår ska vara. Vid tolvslaget stod vi på en ödesbelagd parkering för att se raketer skjutas upp och för att stå i kö till stans nästintill enda dansgolv, hehe. Men trots att det blev lite annorlunda så blev det bra! Mina byxor höll sig också riktigt bra! Jag som trodde att hälften av paljetterna skulle åkt av efter halva kvällen hade helt fel! Nu ska jag ta till vara på denna första torsdag på det nya året - år 2014!  

RSS 2.0