Min helg



Hittade dessa bilder i arkivet. Sommar när det är som bäst. Fotograf: Ebbis.

Hallojsan skojsan Bloggis!
Är allt väl? Dum fråga.. Ni är som att prata med en vägg. Men IALLAFALL det är långhelg och jag njuter! Igår hade jag några vänner här på besök. Vi åt onyttigt och spelade spel. Bland annat Absolut Överrens! Ett superspel! Idag har jag väl inte gjort allt för mycket för världen. Pluggat religion, det går framåt, varit i lite affärer och handlat på Maxi. Imorgon är det Valborgsmässoafton! Är ni taggade? Hur ska ni fira? Jag har hört att det ska vara ett himla stohej i Lund. Jag ska däremot inte dit utan det planerades precis in att det blir grillning. Spontat är bäst!

Josse har föresten börjat blogga.

Vårdag i stan



14 grader, strålande sol, vår, blommande träd och fredag! Kan man begära mycket mer?


Läget hos mig



Tänkte slänga iväg ett form av "hej" för att visa att jag lever!
De senaste dagarna har minst sagt varit intensiva och bloggen har därför fått läggas åt sidan. Två prov är avklarade och även ett nationellt. Idag gjorde jag nationella prov i svenska, skrev en uppsats. SÅ skönt att ha det gjort! Jag har varit onödigt nervös inför detta och det kändes som att jag precis släppte en tung sten! Just nu känns det som att allt kommer över en i skolan. Hur mycket som helst att göra med andra ord. Men samtidigt - shit pommes vad nära det är nu! Drygt en månad kvar... Hjälp!



Våren är verkligen här nu och det känns WOW! Äntligen, äntligen! Körsbärsträden blommar, det har varit omkring 15 grader ett par dagar och uteserveringarna börjar öppna. Igår satt jag och Karolina i parken och åt chokladglass - snacka om vårtecken! Just nu är jag nyss hemkommen från ett svettigt gympass. Känns bra! Massa gott och massa träning är precis min melodi! Det känns lite som helg nu. Imorgon åker jag och klassen över till Köpenhamn och på fredag har jag endast en lektion. Sedan väntar långhelg!! GLASSIGT med andra ord! Hoppas du har det bra Bloggis! Hade varit kul med en liten kommentar från dig..


Babbel



Jag hittar ingen passande bild men jag lägger upp den här som jag tog häromdagen!
Äntligen, får man säga, för nu börjar det bli grönt i skogen! Åh, vad underbart! Det knoppar på träden och från marken växer brännässlor och andra gröna grejer. Körbärsträden börjar slå ut i parken, i stan! Jag har längtat efter detta!!

Igår var det studentfest! (Läskigt för nu känner man verkligen att det börjar dra ihop sig). Det var tema Suit Up! Jag var klädd i skjorta, kavaj och slips! Jag kände mig väldigt androgyn. Det var en väldigt bra kväll i vilket fall. Idag har jag varit på stan med mig själv. Jag hittade en gullig blus som jag bara var tvungen till att köpa. Jag var mest på stan för att dra mig ur pluggandet. Vilket visst bara funkade för en stund för nu sitter jag här och måste tvinga mig in i skolvärlden för en stund. Jag är inte sugen kan jag meddela! Jaja, slutgnällt! GLAD LÖRDAG fina, fina Bloggis!


Min torsdag & boktips


Lånad

HEJSAN HOPPSAN Bloggis!
Skoldagen bjöd på både det ena och det andra. Jag hade matteprov som jag har pluggat som en gnu till men tyvärr kändes det inte toppen efter att jag hade lämnat in provet. Bajs. Men jag släppte det ganska fort. För nästa lektion började med en överraskning. En magdanssös hade kommit på besök! Hon berättade historien bakom dansen och sedan fick vi testa på att dansa. Det var väldigt svårt! Man ska vara så avslappnad och mjuk och det är inte jag. Nog för att jag har dansat i åtta år men detta var något helt annat.

Sedan hade vi bokrecesioner. Jag pratade om Jessicas Anderssons självbiografi. Läs den! Man ser henne som ett otroligt stark person efteråt! Efter skolan åkte jag hem till min lilla älskling som är lite sjuk! Går och tänker på honom mest hela tiden att det spritter i kroppen. En väldigt, väldigt underbar känsla! Imorgon Bloggis, imorgon är det fredag! Åh, så skönt!

Ett skönt lugn



Det är onsdag vilket betyder min första skoldag den här veckan.
Dock varade den bara i drygt en timme. Men det var ett kraftansträngande timme vill jag lova. Jag hade munliga nationella prov i Svenska B som jag nämnde häromdagen! Det känns så himla bra att kunna bocka av detta från att-göra-listan! Jag gillar annars att tala inför människor men just det där sablans ordet "nationella" gör allt så fruktansvärt skrämmande och nervöst! Så efter att ha gjort det här muntliga anförandet och plus att andra tokigheter som har hänt de senaste dagarna börjar falla på plats börjar även jag att känna lugnet igen. Jag måste säga att det är jäkligt härligt att känna lugnet.


Vitsippor



Var i helgen hos farmor och farfar.
Jag, Adam, Marcus småkusinerna och Cindy förstås gick till skogen för att fota vitsipporna. Alla var inte helt utslagna så det såg inte ut som ett vitt hav om det gör ibland men det var vackert ändå. Tyvärr var min kamera urladdad så jag hann bara knäppa tre bilder. Det är fint med blommor!

Glad måndag!



Hejsan Bloggis!
Måndag idag och jag är ledig! Väldigt skönt! Jag tog en lång sovmorgon och sedan var jag ute på promenad med Cindy. Efter det lagade jag mat, lyxmackor och till det en sallad på paprika, sallad, oliver och soltorkade tomater. Är sååå mätt just nu att det känns som att jag ska sprängas. Mina planer för dagen är att träna på mitt tal till svenskan (det tillhör den muntliga delen som jag ska ha på onsdag), plugga matte och träna med Maja. Men först ska jag lägga mig en stund i solen med Spotify och Cindy som sällskap.

Fredagen den trettonde med sol!

Hejsan fredag! Jag har bara gått tre dagar i skolan den här veckan och ändå tycker jag att det ska bli jätteskönt med helg! Jag sitter just nu på en bänk i solen utanför Musikskolan för att invänta att spela med flöjtgruppen! Det är vår i luften, vårjackan är uppknäppt och bänken är uppvärmd av solen! Än så länge har jag inte märkt av att det är en så kallad otursdag och jag hoppas att det får fortsätta så! Ska ta upp matteboken nu men först måste jag stilla mitt begär genom att spela en runda Rumble! Glad fredag Bloggis!


En midsommarnattsdröm

Befinner mig på Statsteatern i Helsingborg för att kolla på ..... teater med klassen! Trevligt trevligt!


Torekov SPA




Idag har jag och några i klassen varit med vår mentor i Torekov för att bara ha det gött!
Vi var på Torekov Hotell på SPA där vi badade bastu, tog ett dopp i ett japanskt bad och gottade oss i utomhuspoolen. Väldigt härligt! Sedan åt vi mat på restaurangen. Till efterätt åt massa frukt! En riktigt mysig tisdag helt enkelt!

Just nu fixar jag med vardagsbestyr, som det heter. Jag är alldeles avslappnad i kroppen efter SPA-besöket. Det var länge sedan jag kände mig så...harmonisk. Jag lyssnar på lugn musik och det bidrar inte direkt till att jag blir piggare. Men det är skönt att känna så här! Om en stund ska jag ta tag i pluggandet och sedan ska jag bege mig till Friskis. Under påsken har jag inte varit särskilt aktiv så det ska bli skönt att komma igång igen! GLAD TISDAG Bloggis!

Rumble



Skrev ju för ett tag sedan om mitt nya beroende. Rumble. Och det sitter i, beroendet alltså. Jag kan inte sluta spela det! Häromdagen slog jag rekord och jag känner mig - vad ska man säga - ganska stolt! Över 2000 poäng på en runda! Utmana mig! Jag heter Sanniek.. Vad heter du?!

Hallandsåsen



Hejsan Bloggis!
Söndag och jag har varit på grishumör. Synd om min familj. Men nu har jag skärpt till mig och känner mig glad igen! Solen skiner och vi har ännu en ledig dag framför oss! Idag har jag varit i Förslöv för att kolla på utställningen av Hallandsås-tunneln. Vi gick en guidetur, såg en film och en dam pratade om hur bygget går. För den som har missat bygger de en tunnel för tågtrafik genom Hallandsåsen som beräknades vara klara år 2000. Ja, tolv års försening och några år till kommer det ta innan den är klar.

GLAD PÅSK!



Vill önska dig en superduper härlig påsk Bloggis! Njut av ledigheten och ät dig mätt på allt godis - för det ska jag göra!


Påskafton



Just nu redigerar jag mina bilder i Picasa. Men innan jag upptäckte det använde jag Picnik. Kollaget ovan har jag gjort där och jag tänkte bara tipsa dig om en sak. Picnik ska läggas ner och bara för det har de öppnat alla finesser, som innan bara var till för de som betalade. Till och med den 19 april kan vem som helst använda allt! Bara ett litet tips så här på påskafton.



Igårkväll var jag på torget för att se Rögles firande av att de har gått upp till Elitserien. Väldigt roligt! De hoppade och skrek uppe på scenen. Vi sjöng ramsor och Rögle-sången också skjöts det raketer! Idag ska jag till stan för att kolla ut balkostym med min baldejt och kompis Daniel! Ska bli kul! Så ser min påskafton ut!


Ebba & jag



Min och Ebbas promenad till havet. Längtar tills allt blir grönt. Då kommer vi fota så kamerorna går varma!


Skärtorsdag



Glad skärtorsdag (eller vad man säger..)! Idag har jag tyvärr inte klätt ut mig till påskkärrning. Det var ju så mysigt. Utan jag har spenderat den här dagen med Ebba. Vi har fixat med hennes blogg - gå gärna in och kika. Vi gick till havet och var en runda på stan för att köpa presenter. Jag sitter just nu och redigerar de 80 bilder vi hann knäppa  på några minuter innan bussen gick. De kommer snart upp här!  

Ett fint vårtecken



Ett säkert vårtecken är när vitsipporna förvandlar den annars gröndominerande skogen till att bli ett hav av vita blommor. Så fint tycker jag!


Andra påsklovsdagen



Hejsan Bloggis!
Påsklov. Åh, gött! Idag har jag hängt med Marcus hela dagen. Vi har bland annat varit en runda på stan och fikat på varma mackor på ett mysigt café, Piece Of Cake. Jag har även hunnit att vara ute på en promenad till havet med Cindy. Vindstilla och luften andas vår, man riktigt känner hur den är på ingång! Också har jag varit och storshoppat på Netto med Adam. Jag handlade drygt ett kilo godis! Det ska jag smaska på under påsken. Kanske att jag tjuvstartar redan ikväll. Rögle spelar match just nu och om de vinner den här går de upp till Elitserien! Ganska fränt. Så om de vinner måste jag ju äta godis för att fira. Och ja, om det nu skulle vara så att de förlorar, ja då kan man ju inget annat än tröstäta. För deras skull menar jag.

RSS 2.0