Bästa bästa!



Oj oj oj - vilken helg! Så bra helg! I fredags blev jag firad av familjen. Jag fick bland annat den här lilla roliga vasen, som jag önskat mig länge. Tycker den är så söt. Den kommer bli fin med vitsippor i eller så som den är nu - med olika sorters blommor. På kvällen kom Marcus hit, vi och familjen lagade tacos och kollade på Lets Dance. Igår, påskafton, var jag på Systemet och köpte min första bag in box! Det kändes stort - och vuxet! Sen var det full fart med förberedelser inför kvällen. Vid sju kom ett härligt gäng vänner hit för middag och fest! Vi åt salamifylld kyckling och ris med sallad och fucachia och till efterrätt blev det kladdkaka med toscasmet. Vi lekte lekar och pratade och vid midnatt gick vi ut och dansade! Halv fem avslutade jag och Marcus kvällen vid mitt köksbord med pizza. Härligt att vakna imorse med ett leende på läpparna och vara så glad eftersom kvällen blev precis som jag önskat. Tänk att jag har så fina vänner. Det är mycket värt ♥.  


Vi saknar Adam, Madde och Daniel som var på vifft men annars kom alla med på bild!

Min dag idag!


Tror inte ni att de flesta av oss är rätt dåliga på att tycka att vi är tillräckliga? Man ställer ofta höga krav på sig själv och, jag är iallafall, så bra på att sätta mycket press på mig. Jag är så målmedveten att jag nästan kan göra vad som helst, hur orimliga än kraven är, bara jag tar mig dit - till mål. Men det är kanske nu, när man fyller år, som man borde tänka efter en extra gång att man är rätt bra som man är. Och att det räcker gott och väl att man gör sitt bästa, så är det tillräckligt nog. För visst är jag, när jag tänker efter, så ypperligt glad för att jag är just jag och tacksam över allt fint jag bär på. Idag ska jag, hur som helst, ge mig själv lite extra uppskattning. Med det sagt så hoppas jag att ni också klappar er själva på axeln och ger er en jag-är-bra-dos just idag! Och sen vill jag utropa ett stort grattis till, ingen mindre än, mig själv.

Tack för att du är du Annie - fortsätt med det!


Glad påsk!


Jag har ju börjat, för ett år sedan eller så, att tycka gul är en riktigt läcker färg. Så en gul tröja är på idag - nu i påsktid och allt! Idag har jag annars mest varit på jobbet och fixat. Det var påskfest där i eftermiddag så det var hur mycket som helst som skulle göras! När jag kom hem var det värsta kaoset här. En hund hade sprungit runt i kvarteret och ingen ägare hittades. Nu är den i vilket fall i polisens händer. Skönt det. Efter det plingade ett par jättesöta små kycklingar på dörren. Gula och fina med fjädrar på kroppen - min små grannar! Nu blir det påskmat till middag (inte så poppis enligt mina smaklökar) och sen är det planering inför helgen som gäller! Jag fyller ju nämligen år här imorgon (ingen kan ha missat det va? haha) och en härlig fest väntar. Men den, ska jag tala om, har jag inte hunnit tänka på i veckan. Så från och med nu är det fokus på kalaset - något gott recept ska finnas, det ska handlas, städas, dukas, pysslas och bakas! Nu säger jag hejdå till min tonårstid. Ja, den tar ju slut här. Shit. Nu är jag gammal! Wooooo! Läskigt. Men coolt! Ha en fin inledning på långhelgen Bloggis!

Friskt


Kom precis in från en frisk promenad! Ibland är det skönt att låta lurarna stanna hemma. Havsbrus och fåglarnas kvitter ger så mycket! Glad onsdag på dig Bloggis!


Spelas om och om igen


Vet ni vad jag är grym på?
Jo, det är att spela sönder låtar. Alltså jag kan älska en låt så mycket att jag blir beroende av den. Hela jag bara skriker efter att få höra den om och om igen. Och det är först när jag får just den  musiken i mina öron som jag kan känna lugnet. En låt som varit en stor favorit här de senaste veckorna är Jalla Dansa Sawa. Den ger mig energi! Men nu börjar jag kunna den (well, den svenska biten har gått som på räls i några veckor men nu har även refrängen, som är på franska, lossnat. Men det är liksom bara när jag sjunger den tyst, för mig själv, som jag kan avverka just den delen av låten utan krussel med uttalet). Nu har jag iallafall hittat en ny. Det är med Passenger - Let Her Go. Sååååååå fin! Tänkte översätta den till franska i veckan. Bara för att jag är en fena på det. Ni vet väl att om man kan refrängen till Jalla Dansa Sawa så räknas det som att man kan franska flytande?

Lördagsprat

På min födelsedag förra året

Hej alla fina!
Hoppas ni haft en bra lördag! Det är FORTFARANDE vinter ute (jag slutar snart tro på att det kommer bli vår!), och jag kommer inte få några blommande vitsippor till min födelsedag. Det är tradition att farmor plockar och har med sig på min dag men i år är marken frusen och förhoppningarna om att det ska bli grönt är typ på noll. Butter början på detta inlägg, känner jag. Sorry! Ikväll blir det iallafall en superlugn kväll. Jag har ringt hit Marcus, så han kommer vilken sekund som helst och sen ska vi kolla på en smågullig film.

Imorgon väntar jobb hela dagen. Goa pengar. Det behövs för jag var inne på Zara-butiken häromdagen och jag kan säga att jag kan köpa upp hela affären!! Två finfina plagg fick följa med. En söt liten blus som jag ska ha när jag fyller år! Alltså jag brukar inte längta till min födelsedag särskilt mycket men i år gör jag det.... Wii!! Jaja, nu ska denna lördag (fast känns skrattretande mycket som en söndag) avslutas på bästa sätt. Håret igår föresten: Jag blev så nöjd. Som alltid.

Mot frisörstolen

Så här galen ser jag ut med hättan på!

Tjena, tjena!
Då var det fredag - IGEN! Ja, men visst går veckorna snabbt? De bara flyger fram och om exakt en vecka är det en viss person här inne som fyller jämt! Woop woop! Det ska bli kul! Men där är vi inte riktigt än. Nej, för innan dess måste det hinnas med en liten tillpiffning av håret. Utväxt är sååå tråkigt men trots det försöker jag inte bleka om det allt för ofta - dels för att vara snäll mot håret men också för att vara det mot min lille plånka. Idag är det i vilket fall som helst dags för uppfräschning. Mot Elina - den bästa av dem bästa! Jag blir alllltiiiid nöjd när hon har fått fixa och trixa i ett par timmar. Ha en fin fredag Bloggis!

Lite mer blått

Ni vet att vissa dagar är lite bättre än alla andra - lite gladare, lite ljusare och lite bättre helt enkelt. Idag är en sådan dag! Så gott och härligt och underbart att känna så! Nedstämda människor, tror jag, aldrig tror att de kommer få känna så. Konstig inflik, men när jag är nere i en riktig dal så tror inte jag att det är möjligt att jag ska ha en idag-känns-allt-så-himla-bra-dag igen! Men sen så plöstligt kommer den. Gött!


Idag har jag på mig min favoritskjorta. Jag skrev om den för en herrans massa månader sen. Men när man köper en sak kan man inte säga "detta är min favorit". För man har ju ingen aning hur den kommer te sig, eller hur man ska säga. Men nu kan jag alltså sätta stämpel på det! Ett fint plagg som kommer passa döläckert till mina nya skor! Så. Nu har jag fått hävda mig. Ser ni på mitt leende att jag är extra glad? Inte? Äsch, skit samma. Jag är det iallafall!

Navy Blue


Jag tänkte visa mitt senaste köp, som gjordes när jag och mamma var på stan häromdagen.
Så nöjd! Ett par Converse fick nämligen följa med mig hem! Jag har alltid velat ha ett par höga sådana. Det har liksom varit drömmen. Men det här oäntligt antalet färger, som finns, gör det hela mycket komplicerat. Det är liksom, inte för mig, "bara att ta" en färg. Nej, förstår ni - sånt kan vara mycket klurigt. Speciellt med tanke på att jag är en riktig vele-Pelle. Men till sist så kunde jag bestämma mig. Det är så mycket Annie över den här färgen. Ja men visst! Ett par marinblå! Snyggt till typ allt! Till höga jeansshorts, till kjolen, till en slapp klänning eller till vita jeans. Ett par vita, sen ett par röda och nu då ett par som kompletterar mina favoritfärger - segelfärgerna. Perfekt. Nu säger vi komsi komsi våren! Det väntade ovädret kom ju oväntat inte. Skönt. Då blir det kanske lite vår snart iallafall (säger jag när det just i denna sekund snöar här utanför, haha).

Helge Skoog


Sörjer ni att Farmen är slut?
Nej men äsch, gör inte det! För det härliga programmet Halv Åtta Hos Mig har ju börjat igen. Jag har aldrig riktigt följt det men tänkte slå mig ner nu, med benen rak långa, och njuta av Helge Skoogs torra skämt. Jag hittade det här grymma recept från förra säsongen. Visst låter det mumsigt?

Bilden är lånad

Min lärarinna


Godmorgon säger vi!
Sitter här och väntar på att "det värsta ovädret sedan någon gång på 1900-talet" ska komma. Än så länge är det varken snökaos eller storm. Men så ska man väl inte säga, för plötsligt får vi kanske världens oväder. Iallafall (nu blev det att jag inledde mitt inlägg med vädersnack, som vanligt, haha) idag ska jag och Cindy (ja, hon läser högt för mig medan jag sitter brevid och lyssnar och tar in) lite teoriplugg. Ni måste tro att jag alltid pluggar men nästan varje gång jag gör det kommer det med i bloggskrivandet. Sen ska vi gå en långpromenad runt kvarteret!

Blåsningen


Heeeeeej måndag och blåst!
Oj, oj som det blåser! Ska strax slänga på mig tjockaste jackan och gå en sväng med Cindy. Men tror inte vi vågar oss in i skogen. Känns som träden kommer välta från både höger och vänster! Nej, man vill inte ens gå ut idag. Det får väl bli en runda runt kvarteret istället, haha. Sen ska jag in och dricka te har jag bestämt mig för. Jag njuter av en ledig måndag efter att ha jobbat hela helgen. Ville mest bara säga hej till er! Så HEJ!

Dagens


Dagens färg: Gult, gult, gult! Förr tyckte jag inte alls om den här färgen. Usch! Mamma sa att hon blir så himla blek i gult och efter det ogillade jag också färgen. Såklart. Men nu sitter den på mina favorittröjor (denna från H&M) och till och med på mina väggar. Men det är för att min kusin hade det på sitt rum när hon var liten, och då skulle ju fröken Annie också ha det så. Såklart. 


Dagens tidning: SOLO - som ni kanske vet äääääälskar jag att få prenumerationer i julklapp eller i födelsedagspresent och den här julen fick jag både den här och Veckorevyn. Mycket att läsa! Kul, tycker jag!


Dagens (eller ja, ska man kanske säga favorit, ja det ska man!) parfym: Ja, men absolut! Detta är helt klart den godaste parfymen jag vet. Så god att jag hade kunnat äta den, haha. När jag och Marcus var påväg hem från Turkiet så såg jag den här på flygplatsen. Perfekt - för min förra hade precis tagit slut. Den största flaskan, som kommer vara rätt länge! Yey! Klockan var runt fyrasnåret och där gick vi runt, lite halvt förvirrade och övertrötta och handlade parfymer! Lacoste, Pour Femme heter den.

Tjena tjena alla mina trogna läsare!
Jag får be om ursäkt för den lilla bloggpaus jag tagit. Men jag har haft fullt upp de senaste dagarna så det har inte funnits en kvart över för ett någorlunda ihopsatt och rättstavat blogginlägg. Jag har nämligen fått jobb (yes!) så där har jag varit både torsdag och fredag. Skönt att ha ett arbete men i början är det, som allt annat, lite svårt att hänga med på hur allt ska vara. En arbetsplats har ju sina bestämda rutiner som man själv måste komma in i innan det flyter på. Men jag får ge det lite tid så ska jag säkert komma in i det. Kul att ha jobb!

När jag kom hem igår kväll var det bara att slänga sig framför teven för Farmen-finalen! Erik vann ju! Såååååå bra! Ska ringa farfar och fråga om han är nöjd över vinnaren. Ja, men ser ni - min farfar älskar Farmen! Det tycker jag är lite roligt. Fast ännu roligare är det kanske att morfar följer Ensam Mamma Söker slaviskt. Haha, man hör ju vart mitt intresse kommer ifrån. Det ligger helt enkelt i blodet. Jaja, nu är det dags att fånga dagen som det så fint heter. Stan med mamma står på dagens agenda. Mysigt. Ska låtsas att det är december och att vi är och julhandlar. Det är ju julafton om prick en vecka. Skoja - försvinn äckla kyla och snö!

Funderingar



Gooooodmorgon Bloggis och hej den mycket ovälkomna snön! VARFÖR? Man får alltid bakslag i mars. Det borde vi ju ha lärt oss vid det här laget men man vill ju så gärna bara ha massa vår men så kommer ofta vintern istället. Jaja, slutsnackat om den tråkiga nyheten. Jag tänkte istället visa min fina framsida på almanackan! Visst blir det bra mycket roligare med en personlig bild!? Jag tycker ju sånt är så skoj, hihi. Ska jag berätta en sak, som jag tänker på när jag ser det här foto, som känns mycket märklig? Jo, det är att jag har tagit studenten. Det är väl klart att jag fattar att jag har gjort det, det tvekar jag inte över. Men när jag var mindre trodde jag att man var vuxen när man tar studenten. Ja, fullvuxen ska man vara - ha egen lägenhet och veta vad man ska plugga till. Jag känner inte alls att jag är där. Konstig känsla.

Ja, men så kommer det säkert alltid att vara. Att man tänker hur en sak ska vara och sen när man väl är där så är det inte alls som man tänkt sig. Det ska ändå bli spännande att se när jag kommer räkna mig själv som helt och hållet vuxen. Just nu är jag med en fot på varje sida. Okej, nu ska jag sluta grubbla över mina funderingar. Istället tänkte jag bara höra med er om ni vet att jag svarar på era kommentarer? Blogg.se har gjort att man kan svara i kommentarsfältet på ett snyggt sätt så gå tillbaka där om ni skrivit något så hittar ni mina svar. Nu är det dags att dra igång den här onsdagen! Heeeeejsvej!  


Pinnar & hår


Tjena, tjena alla glada (och sura! - ja, hej kära surskalle!)
Min dag har varit ganska lugn och fin. Jag har Cindy var ute och gick en sväng i skogen så att hon fick springa av sig. Vi kastade pinnar och hon fick springa lös. Oj, vad hon gillar det! Man blir glad av att se hennes glädje! Det här vädret är det bästa för henne. Solen lyser men marken är frusen så hon är torr om tassarna trots vi går i skogen. Skönt!


Tog precis den här bilden och inser att det är läge för en slingning. Ska ringa min fina frisör i veckan och be henne fixa till kaluffsen! Man vill ju vara fin till sin 20 årsdag! Yepp, yepp det börjar dra ihop sig nu! Wiii! Det känns väldigt stort att fylla jämnt måste jag säga. Ska bli kul att få gå till Systembolaget och få känna mig vuxen (fick föresten höra för ett tag sen att jag ser ut som elva. Kom igen, ELVA! Var fasiken ser jag ut som elva?! I så fall skulle jag gå i fyran och väga typ 30 kilo). Ja, ja. Hur som helst ska det bli kul att bli tolv och få köpa vin!

Stan, final & mockajacka

Också vann Robin! Vad tycker du om det, Väggen? Jag tyckte inte hans låt var särskilt bra i början men efter tre, fyra lyssningar växte den och igår var den en av dem bättre, helt klart! Det var så roligt att se när han vann! Det var inte alls vad han hade förväntat sig! Kul när det blir så! Det som jag gillade med finalen var att man inte hade någon som helst aning hur det skulle sluta. Det kunde verkligen bli vem som helst! Där fanns ingen självklar favorit. Spännande! Jag satt som på nålar precis innan man fick veta resultatet, hehe.

 
Igår på dagen var jag och Anna en runda på stan. Det var såååå länge sen jag var där, känns det som. Vi drömde oss bort i alla vårkläder, tog en fika och jag handlade nytt smink. Min rouge sjöng veeeeerkligen på sista refrängen så det var välbehövligt. På kvällen var jag och MarcusHemmakväll (älskar deras lösgodis) och sen åkte vi hem till mig och kollade på finalen. Idag har vi gymmat en sväng och jag har tagit fram min mockajacka bara för att känna lite, lite, lite att det är vår. Dock går den inte att använda än. Två plugrader och så fruktansvärt kalla vindar. Känns som vinter. Men SNART Bloggis! Visst ska det bli gött? En månad till och sen är vi där. Vår. Hoppas du haft en fin helg! Synd att den går så snabbt bara. Men ännu är den inte slut! Njut!


Goooooodmorgon final!


Yey!
Ikväll är det dags! Visst ska det bli kul? Eller är det bara jag? SOL här och lördag. Kan det bli mycket bättre? Jag är sugen på att gå på stan. Det blir jag ofta när det är fint väder. Vi får se! Ha en fin lördag Bloggis! Kul att du tittar in här varje dag. Undrar ibland vem du är? Jag kan gissa till mig typ tio av er. Resten är en gåta.....! I vilket fall som helst: njut av helgen! Kjam!

Fredaaaag!


Effektiv dag måste jag säga, som startades med
en körlektion. Wrrrrooooooom sa det! Sen åkte jag en sväng till gymmet. Skönt att träna på fredagar tycker jag. Då känner man sig så duktig hela helgen och kan äta onyttigheter med gott samvete. Sen hem för lunch. Efter det cyklade jag till Musikskolan och spelade Ted Gärdestad-låtar med mina tvärisar. Nu är jag nyss hemkommen och ska sätta fart med maten. Ikväll blir det tacos - riktig fredagsmat med andra ord. Malin kommer vilken sekund som helst. Vi ska på nattcafé ikväll och hon ska spela upp en liten pjäs, det tycker jag ska bli kul. Vi får hålla i våra mössor för det är storm ute idag. Hjälp! Hade ju inte varit helt fel att ha Munka-väder! Har ni föresten någon koll på vilken dag det är idag? Det är den internationella kvinnodagen! Har ni blivit lite extra ompysslade? Det har inte jag, tror inte ens min lille söta kille vet om vad det är för speciellt med den här dagen, om jag ska vara helt ärlig. Men hur som helst har det varit en grym fredag!

Powerwalk & tankerensade



Jag gick hit idag, för att få tänka. Kan vi inte bara ta bort alla cancerformer som finns och låta alla leva friska och lyckliga? Va, kan vi inte det? Det är min högsta önskan just nu. Låt cancerskiten få dö i helvetet.

Melodifestivalen & värmeslag!

Hello sunshines! Städdag här idag! Haha, det känns som jag säger det ofta. Gör jag det? Melodifestivalen har spelats högt och jag undrar vem som vinner på lördag. Vem tror DU? Det känns som Munther och Yohio är förhandstippade. Jag gillar Heartbreak Hotel men vet inte riktigt vad jag tycker om allt det rosa och han som artist. Jalla Dansa Sawa får man iallafall såååå mycket energi av. Fast den är ju inte ens i final så ganska svårt att den segrar. Bara inte gubbarna eller Sean Banan tar hem det så är jag nöjd! (Ebba, vad tror du?!)


Nu till något helt annat. Igår när jag kollade vädret i tidningen så blev jag mycket förvånad. Det står att den varmaste temperaturen som mättes upp var tjugo plusgrader - och detta var i Munka Ljungby, som bara ligger en mil här ifrån. TJUGO grader, kan det verkligen stämma? Det hörs mycket orimligt. Men gött om det hade varit så. Då hade man kunnat skippa att sitta på ett flyg i fem timmar till Kanarieöarna och istället åka bil i tio minuter så är man där, i värmen. Man kan slänga långbyxorna, äta glass på uteserveringar, sola ett par timmar och sen hoppa in i bilen igen. Oh yes!

Träning gör mig glad!



Nu har jag suttit vid mitt skrivbord sen
nio imorse. Nu har jag spring i benen! Huvudet börjar kännas tungt så jag tänkte knyta joggingskorna och dra ut en sväng! Så gött det var igår! Jag tog det väldigt lugnt för jag ville inte ta ut mig för mycket. Jag har ju inte sprungit sen i höstas. Men såååååååå skönt det var. Bara benhinnorna och halsen håller sig i schack så fungerar detta bra! Idag har jag dessutom gjort ett träningsschema för hur jag ska lägga upp min träning fram till sommaren (tänkte springa Änglamilen!). Det ger motivation! Friskis-pass, gym, joggingturer, tabata och intervaller. Jag tror (well, jag vet) att intervaller gör SÅ mycket för konditionen. Det märkte jag sist jag la upp min träning för milen. Intervallerna (jag kör 70 * 20) är jobbiga som fasiken men bara man står ut de 20 minutrarna, som de faktiskt bara tar, så kommer man märka skillnad efter ett par gånger. Här är föresten en bild från igår - när jag är hög på endorfiner!

Sol ♥ hav

Hej underbara, soliga tisdag! Vilket väder - vilket bra humör man blir på! Jag startade den här dagen med att se gårdagens avsnitt av Farmen. Det är viktigt att inte missa. Nu börjar ju det dessutom dra ihop sig till final. Vem hejar ni på? Jag har hela tiden hoppats på Erik. Han måste ta hem det!


Men det var inte det jag egentligen tänkte säga. Nej, för jag tänkte visa lite bilder från min och Cindys härliga promenad som vi var på igår. Vi gick ner till havet och njöt av att solen värmde våra kinder. Riktigt gött! Det jag helst av allt vill nu är att det ska bli tio plusgrader så man kan byta ut vinterjackan mot en lättare. Men detta var i vilket fall grymt! Solen gör så mycket! Idag är det precis lika fint väder så jag tänkte, håll i hatten, springa en runda! Man får ta på sig rejält (är det skånska? hörs verkligen som det). Snön har smält på slingan i skogen så nu har man inte något att skylla på. Som jag har längtat efter detta. Gymmet i all ära men det är så grymt härligt att träna utan att behöva trängas med sexhundra andra. Men först en röjarrunda och lite teoriplugg!

Lugnaste laget



En ganska, eller ja väldigt ska jag väl säga, lugn lördag här. Jag har övningskört med pappa en sväng, fikat hos farmor och farfar och gått en snabbrunda, i dubbel bemärkelse, med mamma. Burrväder är vad det är idag så man måste gå på för att hålla uppe värmen. Kallt som tusan. Vinden biter i benen på mig. Tänk när det blir sommar och man kan ha klänning och bara ben......... Jaja, jag har ju sagt att jag inte ska snacka mer om längtan. Men den finns där liksom ofta ofta ofta. Tills dess får det iallafall bli strumpbyxor till kjolen och klänningen. Ikväll ska jag iallafall klä mig för fest. Men VAD ska jag ha på mig? Festligt men inte för kallt? I-landsproblem, jo tack jag vet, men man vill ju att det ska kännas rätt. Känner man sig inte bekväm blir det inget bra. Okej, nu blir det duschning och ut med halva gardroben för att hitta DEN tröjan.

Cindy hälsar att hon älskar lugna lördagar!

Välkommen helg!


Efter en mycket intensiv vecka pustar jag ut och tar helg. Melodifestival-skivan är igång och pizzan är beställd. Härligt och bra inledning på helgen! Ni har väl föresten inte missat att det är första mars idag? Ännu ett vårtecken! Hur underbart är det inte. Åh! Marsmånad har även börjat med starkt strålande sol och jättejättejätteblå himmel! Föresten: har ni lagt märke till att jag har samlat alla jag-är-så-tacksam-att-det-är-fredag-inlägg i en kategori kallad Fredag? Om man klickar in där märker man att jag börjar alla fredagsinlägg med att "åh, jag är så glad att det äntligen är helg". Haha, man kan nästan tro att jag hatar vardagar. Men man måste ju ha massa bra vardag för att få en grym fredagskänsla. Den här helgen börjar med häng med killen min och imorgon är det 20-års fest! Ska bli sååååå kul! Nu när man slutat skolan träffar man inte sina kompisar lika ofta för alla är upptagna med sitt så detta ska bli superduperskoj! Ha en fin helg Bloggis!

RSS 2.0