Tid för vänner



Så snabbt den här månaden har gått.
Tänkte jag skriva. Men sen kom jag på att jag tycker att juli har varit så lååångsam! Jag har längtat så mycket efter semester dessa fyra veckor att det bara sjunger om det!Men även om jag jobbat en hel del har jag verkligen kunnat njuta av detta fina väder. Shit vad jag tjatar om denna värme men det känns som det var något helt otroligt den här sommaren. Det är dock lätt hänt att man tänker "jag ska njuta, jag ska njuta" så mycket att man nästan glömmer bort att njuta. Förstår ni hur jag menar? Kan bli lite trött på mig själv för det. Nu när jag väl är helt ledig känns det lite segt att det har vänt. Men men, om två veckor flyr jag landet och får förhoppningsvis sol och värme så det räcker och blir över. Ikväll har det hur som helst varit strålade fint! Är så tacksam för de senaste kvällarna. Fått ta igen mycket kompistid, fått umgås, prata, lyssna och struntat i allt vad telefoner heter! Sånt lever man länge på! Ikväll hade jag en försenad födelsedagsmiddag för Maja (som fyller år i november). Vi åt på torget, gick en promenad genom stan och jag visade vart jag vill bo när jag flyttar hemifrån. Augusti - ge oss mer sommar!

Garderobsrensning & picknick



Kan knappt beskriva lättnaden över att inte behöva tänka jobb och tider hela tiden.
Just nu försöker jag bara "tagga ner" och tillåta saker ta tid. Igår till exempel, städade jag min garderob i lugn och ro. Inget stress att jag sen skulle hinna det och det, istället njöt jag samtidigt som jag plöjde igenom alla hyllor. Njöt, tänker ni.. ja, jag älskar att ha ordning i min garderob. Man kan nästan tro jag är pedant men det är bara garderoben jag är så här noga med. Så att ni inte kommer och tror en massa nu, haha. Skänkte en stor kasse med kläder och skor. Efter det gick jag och Marcus en mil, utan att titta på klockan en enda gång. Älskar det! Vi pratade framtidsdrömmar, underbart att drömma helt fritt, rimligt eller inte - härligt! På kvällen var det som sagt picknick på nytt, med Johanna och Malin! En regnig dag som blev en riktigt fin kväll med solnedgång vid ån. Låter som jag har världens bästa liv, kanske. Men det har jag inte, det vet ni ju om. Det är bara det att jobbiga känslor, sjukdomar och sånt skit pratar jag inte om här. En liten påminnelse bara.. det behövs ibland.  


Picknick-fantast



Häromdagen kom jag på hur otroligt många picknickar jag haft under de senaste veckorna. Igår var senast, tillsammans med Karolina! Det var så himla härligt! Slippa kolla klockan, sitta ner med havet som bästa utsikt och prata ikapp vad som hänt den senaste månaden! Idag är det en ny på gång. Jag har lite brått, ska bara skicka iväg det här inlägget och sen åka till stationen och möta upp Johanna! Vi gick i skolan tillsammans på högstadiet och har knappt sett sen dess. Ska bli väldigt, väldigt trevligt! Jag, Johanna och Malin ska picknicka ihop, kanske i gröngräset och kanske i ett litet lusthus precis vid ån. Vädret får bestämma! Mer picknick åt folket!

Ljusblåa dagar, seglar förbi



Första dagen på semester känns alltid speciell!
Man har inte kommit in i semesterlunket, kan inte riktigt slappna av och varje gång man kommer på att man faktiskt är ledig nu blir man så där pirrigt glad i magen! Idag har jag varit på stranden, ljuvligt med varma vindar! Hade sällskap av vindruvor, mamma, pappa, min Spotify-lista och en skvallertidning! Det sägs att vädret ska vända på måndag, så jag njuter så mycket jag bara kan! Kom på när jag var mitt uppe i mina jobb för ett par veckor sen, att det hade varit en bra grej att införa internetfria dagar på semestern, för att verkligen kunna släppa allt. Så jag tänkte ha 5:2-dieten, fast inte i matväg då utan teknikväg. Idag har det därför varit förbud mot Facebook, Instagram och bloggar. Kände dock att ett inlägg på min egna blogg inte ingår i Projekt: Slappna Av utan det är helt OK. Skönt att inte hela tiden få uppdateringar från alla runt omkring utan faktiskt försöka leva i nuet, som man så klyschigt säger. Ska strax hoppa in i duschen, spola bort sanden mellan tårna och möta upp Karolina för pizza i Magnarp!

Semestern kan börja!!



Alltså, hur härligt är det inte?
Jag är ledig! Inte bara en helg eller så. Nej, utan i fem hela veckor! Så mumma det kan bli! Och hur har jag då firat in detta? Jag började med att cykla till stan. Jag hämtade ut ett paket med klänningar från Odd Molly! Beställde två stycken för ett par veckor sen, unnar mig själv aldrig något så dyrt. Sen mötte jag och Adam upp mamma och pappa vid havet. Låg på en strand som ligger lite mer avlägset än Klitterhus och Råbocka, väldigt skönt! Vattnet var varmt och luften klibbig! En bra start på ledigheten! Första veckan är, otippat nog, fullbokad! Men med bara massa roligheter. Fast tänkte att den här kvällen skulle bli lugn. Är så trött så trött. Lotta på Liseberg och Marabou får det bli. Eller Toblerone. Sa jag att jag åt tre 400-grammare Toblerone på tre veckor? Nej, kanske inte. Det var väldigt gott kan jag meddela. Dock mådde inte kroppen så bra av det. Jag har därför kommit fram till att choklad i kombination med mycket träning kommer bli mitt upplägg den kommande månaden. Woop woop - nu kör vi semestermood! Ni får följa med förstås!

Daniel Wellington


På tal om klockor - älskar min Daniel Wellington! Fick den i julklapp och är så väldigt glad för den! Den passar till precis allt. Eller nästan allt. Den passar inte på förskolan för där är det hej och hå, fart och fläkt och det blir lätt rispor när barnen hänger och klänger i en! Men snygg är den och jag gillar den stora urtavlan extra mycket! Men kära vänner, nu är det slutsnackat om jobb för ett bra tag fram över. Svårt att greppa kan jag tycka. Jag har trots allt jobbat sen typ DEN HÄR dagen. Mars 2013. Och nu ska jag byta ut barn mot böcker och gamlingar mot tentor. Läbbigt värre. Men himla spännande också! Klockan är 14:00 - och jag har SEMESTER! Fem veckor ska fyllas med bara massa härligheter! JABBA DABBA DOOOO!

Samma klocka



Söndag - YEY!
Nu är det bara två dagar kvar. Sen är det SEMESTER! Men jag lovar, jag ska sluta tjata hål i öronen på er! Tänkte ta upp en grej, som jag tycker är väldigt märklig. Ni vet att vissa människor, bekanta som främlingar, stöter man på väldigt ofta. Ja alltså inte STÖTER på utan stöter PÅ, ni fattar va? Det är såklart ren tillfällighet men det är precis som att man har samma klocka. Är man på Maxi, då är man där samtidigt. Cyklar man en tur, korsar man den andras väg. Går man på stan, ser man varandra. Vet inte om ni känner igen er. Men vi hade en praktikant, när jag gick i lågstadiet. Lars heter han. Det är det enda jag kommer ihåg. Han vet inte vem jag är, så det är aldrig att vi hejar eller så. Men tjeeeena vad ofta jag ser honom! Säkert flera gånger i veckan. Visst är det konstigt? Jag har börjat tänka på det desto mer den senaste tiden och det är nästan lite läskigt. Ska skriva här i bloggen nästa gång jag har sett honom. Lars, den lille stalkern!  

Regn + semester = falskt


Hallå hallå i stugorna! Detta är ett tidsinställd inlägg. Tycker det är lite synd om här är tomt hela helgen. Jag jobbar just nu, mina tre sista dagar! Sen är det semester som står på agendan! Och det känns ju himla bra! Vet dock inte vad jag ska tycka om vädret. I samma sekund som jag lägger ifrån mig arbetskläder och namnbricka ser det ut som att solen ska lysa med sin frånvaro. SUCK! Men väderprognoser kan man inte alltid förlita sig på. Jag håller tummarna för vackert väder och sen får det helt enkelt bli som det vill. Måndag klockan två kommer jag vara GLAD oavsett.

Fredagspodden



Hej fredag!
Hoppas ni är på strålande humör, precis som solen! Jag har startat den här dagen rätt tidigt, i alla fall för att ha sovmorgon. Gick upp vid halv åtta, åt frukost och läste tidningen. Nu tänkte jag bege mig ut på en snabbrunda. När man inte har allt för mycket tid till träning är intervaller perfekt. Jag brukar springa cirka en kilometer som uppvärmning, sen gör jag intervaller och varvar ner med att gå snabbt några kilometer. Idag passar det extra bra med powerwalk eftersom det är fredag, vilket betyder att ett nytt avsnitt av Fredagspodden ligger ute! Hannah och Amanda mina idoler, pratar om ditt och datt, himla trevligt! Beställde hem deras bok häromdagen. Tänkte ta med den till Kreta! Den kommer matcha havet med sin turkosblåa färg! GLAD FREDAG!

Bilden är lånad.

Godmorgon torsdag!

Från Esprit

Jag sitter här och är glad.
För vet ni vad? Jag har precis spontanhandlat en klänning till bröllopet. Ja, jag pratade ju med er om det häromdagen. Jag visade en bild på en blå variant men ville ha något roligare! Och det var just det jag hittade idag på nätet! En söt liten karamell i siden som kommer passa utmärkt till skorna jag inhandlade tidigare i somras! Håller tummarna att den passar! Den sjätte september smäller det! Färgen är aprikos med lite ljusbruna detaljer! Klänningen ovan kan jag tänka mig om den jag skickat efter inte funkar. Den är ju syrenlila och allt. Glad torsdag!

Klänningfynd


Ännu en fantastisk dag går till ända. 28 grader och sol! Jag har njutit på stranden, helt uppslukad i min bok. Kan inte det vara bland de bästa känslor som finns? Höra vågorna klucka samtidigt som man slukar sida efter sida. Jag tror nästan det! Och vad har jag då glassat runt i? Jo, i min klänning som jag fyndade häromdagen. Älskar att handla blå och vita kläder, speciellt när priset är 2 för 50! Mjukt, mjukt bomull! Från Lager 157! Det får bli dagens tips!


Tack jordens levande blommor!

Nu har jag jobbat min sista dag på förskolan. Egentligen hade jag min sista dag för flera veckor sen. Men när de behövde förstärkning ett par veckor under sommaren tackade jag ja till det. Så min sista dag var i fredags. Men så ringde de in mig så IDAG var min sista dag. Det känns såklart lite vemodigt. Jag har lärt mig så otroligt mycket om människor under året jag varit här. Om hur barn fungerar, om hur vuxna fungerar och det bästa och viktigaste av allt - jag har lärt mig så mycket om mig själv. Jag trodde väl aldrig att det skulle vara så krävande att jobba med barn. Mycket ansvar. Man tänker att det bara handlar om att ta hand om 22 barn och sen är det klart. Men det är mycket runt omkring. Man ska följa läroplanen, se till att alla barn hörs och blir sedda, de ska lär sig att lyssna, bete sig och vara bra kompisar, göra projekt och utflykter och knyta dessa till målen. Ja, som sagt är jag förvånad över vad mycket slit och arbete det ligger bakom en välfungerande barngrupp. Men så härligt det har varit! Barn är underbara! Jag får höra så kloka ord och meningar varje dag. I förra veckan frågade en flicka mig hur gammal jag var när jag var liten. Jag svarade att jag var fyra år. Då fortsatte hon att undra om jag var en pojke eller flicka när jag var fyra år. Jag sa att jag var en pojke. Men det trodde hon förstås inte riktigt på och frågade om det kanske var så att jag var en flicka men hade kort hår. Hon förklarade för mig att man kan ha kort hår, fast man är en flicka. Även om man då ser ut som en pojke. Så klok!



Det jag har tyckt varit jobbigast är definitivt ljudvolymen. Och lunchen. Då ska man försöka få fem barn att ta mat, hälla upp dricka och äta ordentligt. Trevligast är ju om man, samtidigt som man hjälper dem att flytta in mjölkglaset från kanten och dela köttet, kan ha en konversation vad man gjort under förmiddagen eller vad de ska göra i helgen. Vissa dagar lättare än andra. När det känns hopplöst brukar jag tänka att vi är på Nobelfestens sittning. Då vänder jag det jobbiga till det roliga när ett barn sitter med ryggen till, den andra skriker jag vill ha mer mat, den tredje spiller ut vatten över halva bordet, den fjärde bara petar i maten och den femte säger jag ska gå och bajsa. Haha, ibland har jag skrattat högt för mig själv.. Och sen ska vi inte glömma barnens fenomenala sätt att försöka para ihop unga fröknar med unga manliga fröknar. Så fort jag har jobbat med en kille i min ålder så tillfrågar barnen mig och mina manliga kollegor om vi ska bli ett par eller om vi kanske kan tänkas gifta oss. Ibland lite lagom pinsamt och ibland otroligt pinsamt. Som när jag en gång knappt ens hunnit hälsa på barn och personal innan ett barn frågade om jag ville ha chans på kille. Jag fick alternativen ja, nej eller kanske. Eller som en annan gång när fyra barn gungade och samtidigt skrek högt ut över hela gården att vi ska gifta oss. När killen inte var i närheten skrek de ännu högre att han var sen till bröllopet. Ja, ni förstår ju rödheten på mina kinder där och då. Så här i efterhand är det hela bara väldigt roligt! Jordens levande blommor - tack för ett riktigt roligt år! Vad hade världen varit utan er?

Den bästa sommaren!



Under vanliga somrar är det ju bara varmt och soligt någon vecka.
Resten av juni, juli och augusti brukar vara halvdant (jag vet att för två-tre somrar sen kunde jag räkna de soliga dagarna på mina fingrar). Men den här sommaren alltså. När man börjar vänja sig vid att vakna upp till 24 grader har det gått långt. Här behövs ingen resa till Medelhavet (jodå - Kreta vi ses om fyra veckor!) för Sverige levererar lika mycket sol och värme! Men trots att det är så fint väder mest hela tiden så försöker jag verkligen insupa alla somriga intryck och bara njuta av detta nu. Blir nästan stressad av allt jag vill göra. Min första semestervecka är typ redan fullbokad. Bara roliga saker förvisso men just att "kunna ta dagen som den kommer" är något jag går och längtar efter. Det är semester om något! Så här har min dag hitintills sett ut. Gick upp tidigt. 7:20 för den som vill ha detaljer. Har väntat samtal från äldreboendet hela helgen så det var först idag jag kände mig riktigt ledig, även om jag var det lördag och söndag också, så är det inte samma sak. Åt frukost, läste tidningen, tvättade och strök, sprang sju kilometer, gjorde tabata, åt en tidig lunch (bland annat tzatzikin jag gjorde igår), cyklade till stranden, badade bland brännmaneterna, lyssnade på Värvet med Sarah Dawn Finer, läste ett kapitel i Sophies Historia, blev sandig och dan, cyklade hem, tog en kall dusch och ja, nu sitter jag här. En fin sommardag i ett soldränkt Sverige.

Tzatziki & Persilade



Är det något jag kan äta rakt upp och ner och typ hur mycket som helst av utan att tröttna så är det tzatziki.
Alltså jag tycker det är så ofantligt gott! Just till grillat är det såserna som avgör om det är gott eller väldigt gott. Min tzatziki gör jag på turkisk yoghurt, en skvätt honung, olivolja och vitvinsvinäger, urgröpt och saltad gurka (som fått rinna av sig under dagen), lite salt, svartpeppar och en magisk krydda som vi köper på Systrarna Olsson i Ängelholm. De har alla möjliga kryddor och förutom tzatzikiblandningen är vår favorit Persilade. Vi brukar ha den i potatissalladen och på tomaten på mackan eller på keso. Ett hett tips så här i heta tider!

John Lennon


Viiiilket väder den här sommaren bjuder på!
Jag är nästan lite rädd att soltimmarna ska ta slut och att när jag går på semester nästa måndag har vi förbrukat alla. Och då kommer jag bara få regn, moln och kalla dagar. MEN så är det förstås inte! Positivt tänkande och sen får man ju försöka njuta av vädret ändå! Fast semester ännu inte har börjat. Och det har jag gjort den här helgen kan jag lova! Har knappt varit inne eller suttit vid datorn! Jippijaj! Idag har jag varit på stranden med Marcus och Anna. Vi doppade fötterna (fy vilket äckligt vatten, brungrumligt och dant), ätit isglass och jag har känt mig som coolaste bruden i mina nya solglasögon. Man blir en John Lennon-kopia med dem på näsan!

Grekiskt

 
Hallå mitt i lördagen! Det är inte ofta jag visar vad jag handlar eller har på mig. Det är väl mest för att det känns smått patetiskt att tro att ni skulle vilja läsa om det. Tycker det är roligare med vardagssnack och bilder på annat. Men idag ska ni få veta vad jag knallar runt i. Dessa små spetsshorts har jag köpt i en liten butik i Malaga! Himla söta tycker jag! Som bekant älskar jag ju kombinationen blått och vitt! Linnet hittade jag i en spansk affärkedja - Springfield! Har försökt luska vad det är för motiv och tror och vill att det föreställer en vädur. Just för att det är mitt stjärntecken.

Länge leve kärleken!



Idag firar jag och Marcus fyra år ihop!
Det är inte dåligt! Här får ni en dos av Kullaberg och oss! Solen sken och vi hade picknick! Fint! Puss på dig Marcus - du är den snällaste jag känner! Och med dig har jag alltid, ALLTID, roligt! Tack för att du finns i mitt liv! Älskar dig! Jag låter dagens bilder tala!

Torsdagsporträtt



Hello darlings!
Hoppas ni har det alldeles för bra i sommar-Sverige så ni inte märkt min frånvaro! Så långvarig var den ju inte men ändå, roligast om det uppdateras varje dag. Jag vill helst att de bloggar jag läser ska skriva två eller tre gånger men de kraven ställer jag inte på mig själv. Hur som helst, de senaste dagarna har varit ganska lugna. Lite för att jag försökt vila mig frisk från tröttheten. Och kaaaanske att jag har lyckats men jag ska inte säga allt för mycket än. Idag har jag varit en kortis på förskola, jag öppnade och gick hem lagom till fruktstunden. Imorgon har jag min sista dag! Åh! Snyft! Efter det åkte jag till gymmet där jag hade bestämt träff (låter nästan lite små-romantiskt) med Maja! Vi gymmade - och pratade, ska tilläggas - i nästan två timmar! Kändes underbart! Älskar att träna! Efter en energidepå på kycklingsallad la jag mig halvt i skuggan, halvt i solen och såg tisdags avsnitt av Allsång på Skansen! Sen cyklade jag till stan, gick i affärer, hittade en potential (syrenlila) klänning till bröllopet och när jag tröttnade cyklade jag hem igen och åt grillat! Var nyss ute och tog kort på.. mig själv, med mitt nya favoritlinne med minismå blommor som kuliss! Imorgon är det FREDAG och inte vilken fredag som helst.....

Bröllop i sommar


I slutet på sommaren, eller början på hösten beroende på hur man ser på det, SKA JAG PÅ BRÖLLOP!
Jag har bara varit på ett i mitt liv. Eller två, om guldbröllop räknas (allt under en och samma helg, i september 2006). Eller då har jag varit på tre, haha. Men bara på ett riktigt och det var ju bra länge sen nu. Så därför ska det bli himla kul! Jag har köpt ett par snygga skor som känns rätt och nu vill jag också hitta en riktigt söt klänning! Jag har inga särskilda krav, bara att den ska kännas tillräckligt elegant för att ha på bröllop. Det viktigaste är faktiskt, nu kommer jag låta klyschig MEN det är så SANT, att man känner sig bekväm i den. Jag ser framför mig att den är syrenlila, av någon märklig anledning. Men det är inget måste! Tycker att den här marinblå från Esprit är fin men ja, jag vill ha något... roligare!

Förkyld & choklad



Jag är alldeles slös och konstig i kroppen.
Hatar känslan av att inte ha energi. Så fort jag ansträngt mig minsta lilla blir jag trött och somnar på soffan lite hur som helst. Inte alls likt mig! Usch, är det en förkylning som ligger och gror? I så fall kan den väl visa sig snarast så att den sen kan försvinna! Stick stick! Så efter att ha öppnat på förskolan och varit där halva förmiddagen var jag helt färdig. Åkte hem, väntade på att äldreboendet skulle ringa in mig till kvällspasset, men efter att det varit tyst i telefonen ett tag kunde jag slappna av och ja, somna på soffan. Har hasat runt här hemma, tagit en vals med dammsugaren (låter bra mycket roligare än att säga "dammsugit huset") och bakat dessa kära sötsaker! Jag kan bli knäpp på mig själv, för mitt otroliga sockerberoende som jag har, just nu. Vill ha något i munnen, helst något chokladigt, prick på hela tiden! Vill skärpa mig, känna mig frisk och stark och nyttig, springa i skogen, svettas och göra tabata. Men jag hittar anledningar till att äta. Som idag till exempel. Självömkan och ruskväder. Jag tänkte fortsätta denna slappa måndag med att laga fisksoppa - min favvis - och äta chokladbollar till firandet av kronprinsessan!

Fotbollssöndag

Fotbollskläder... bildbrist

Första dagen på läääänge som regnet bara öser ner.
Rätt mysigt tycker jag! Idag är det dock inte vilken regnig söndag som helst. Det är ju VM-final! Wohoo! Jag har inte varit allt för engagerad i den här fotbollen. Om man inte räknar att jag har följt Anna BrolinInstagram dagligen. Där får man veta både ett och annat. Till exempel att staden som kommentatorerna och studion ligger i heter Copacabana (väl?) och det minns jag för att jag tycker det är så slående likt Sean Banans Melodifestival-låt - Copa Copaca Banana. Men jag tror mig ändå veta att det är Argentina och Tyskland i final. Känns som att alla jag känner (inte för att jag har frågat men känslan ni vet, känslan) hejar på Tyskland! Så bara därför håller jag tummarna att Argentina kniper guldet! Nu har vi pratat fotboll så det räcker ett år framöver.

Sara & lördag



Det blev att jag träffade Sara i torsdags.
Vi svettades som om vi sprungit en mil samtidigt som vi åt på Åkanten (en utservering i Ängelholm som ligger i en nersänkt bunker där vårt gamla omtalade badhus en gång låg = vindstilla). Jag fick en möglig tomat på min tallrik, åt allt i ett rafs samtidigt som jag svettades som en ko. Det låter himla trevligt va? Haha, nej men det var det faktiskt. Sen åkte vi till stranden och svalkade fötterna. Är så glad att vi inte bara säger att vi ska hålla kontakten utan att vi faktiskt också gör det! Igår var jag och Adam på stranden under förmiddagen. Sen stängde jag på förskolan. Efter det åkte jag hem, tog en kall dusch (igår var det svalt ju, bara 26 grader i skuggan, haha) och vidare till mina kusiner! Det bästa på kvällen var världens sötaste lilla gryn, en flicka på knappt fyra månader. Jag blir alldeles salig när jag får hålla i ett litet knyte. Det är så gulligt och gosigt!

Och denna lördag då, vad har hänt? Jag har varit redo att rycka in på jobb hela dagen. Segt. Det tar så mycket av min energi och jag blir irriterad på mig själv för att jag låter det göra det också. Men startade dagen med en powerwalk. Jag har försökt få in det som en rutin i veckan. Och det är tur det. För med tanke på hur mycket Toblerone som jag konsumerar just nu så behövs det verkligen! Sen fick jag nästan med mig hela familjen till Lager 157 och himmelriket Iittala Outlet (fast efter att ha besökt Ikea för ett tag sen märkte jag hur sjuuuuukt prisvärt det är att handla där, kanske lite sen med den upptäckten). När vi kom hem somnade jag på soffan i två timmar. Känner mig förkyld och trött. Blääää! Men nu har jag piggnat till, ska äta bakad potatis med äppelfyllning och grillat kött! Glad lördag!

Älskar detta!!



Jag gör det förbjudna och lägger upp samma bild här som på Instagram. Men det tåler ni va? Vill ju inte vara anledningen till en allergisk reaktion eller så. Igår efter att familjen ätit middag på altanen kom Marcus hit. Vi packade badkläder, tog med en handduk och drog ner till havet. Helt ljuvligt! Massa folk, som solade och satt vid Klitterhus och åt. Havet var rätt kallt, 22 grader tror jag, men solen värmde trots att klockan var åtta. Jag tror jag aldrig kan få nog av detta! Idag har jag jobb på förskolan under eftermiddagen. Ikväll är det tänkt att jag ska träffa Sara, vi ska äta middag på stan! Men det är inte helt spikat än, så får se hur det blir. Annars blir det min favoriträtt här hemma - tacos! En sak är säker. Den här dagen kommer bli lika svettig som gårdagen. Bäst att ta på sig sin tunnaste klänning eller svalaste blus. Hej å hå - hoppas du har det bra Bloggis!

Högsommar


Halloooooj alla härliga!
Nu är jag tillbaka efter ett par dagar indränkt i jobb! Idag har jag bara haft ett jobb, vilket känns som rena lyxen! Att ha halvtid gör ju också att arbetsdagarna blir väldigt korta, idag 3,5 timmar. Tyvärr var det just när solen stod som högst på himlen så förskolans bakgård fullkomligt kokade! Tackar Gud för att det blåser! Igår när jag cyklade hem från äldreboendet på kvällen var det 25 grader. Och lika varmt var det i morse, när jag vaknade! Wow! Sånt är vi inte vana vid! Direkt när det blir så här varmt och somrigt kan jag nästan få ångest över allt jag vill hinna med! Vill helst träffa ALLA - familj, släkt och kompisar. Jag vill ha lata dagar på stranden, en dag med en tidning och musik som sällskap och en dag med mänskligt umgänge. Jag vill äta på uteserveringar, åka till Båstad och tennisveckan som är i fullgång, dricka vin med tjejkompisarna, träna utomhus, ta ett kvällsdopp och ja.. tiden räcker inte till! Men känner jag mig själv rätt så kommer jag ändå försöka få timmarna och dygnen att bli lite längre. Det är Annie i ett nötskal! Bilderna ovan är ifrån min lediga förmiddag. 9 i morse var jag på stranden. Jag passade på att gå en lång runda innan solen var för varm. När jag kom hem sköljde jag min torra strupe med rabarbersaft, behöver jag säga att det smakade gott?


Trolleboda



Nu är jag tillbaka, mer död än levande!
Vi trodde vi hade kommit till Grekland men det var Blekinge som levererade 28 grader och ett hejdundrans väder! Vi kom upp vid lunchtid igår, hade 3-kamp och dragkamp, grillade och umgicks till långt in på natten. Vi gick inte och la oss förrän solen gick upp! Ett himla trevligt dygn som jag tyvärr (eller tack och lov kanske man snarare ska säga) inte har många bilder ifrån. Här är en från bryggan, 17 grader i vattnet men jag badade. Inte bara en utan två gånger. Ja, badkrukan ska aldrig få ha den högsta talan - hur mycket tänderna än skakar! Nu ska jag sova och tagga två delade turer! Förskolan på dagen och äldreboendet på kvällen både måndag och tisdag. Tre veckor kvar till semestern. Jag räknar ner.

Äntligen fredag & Gocam

Ljuset nu alltså - stanna för alltid!

Så himla skönt med helg!
 Speciellt med en inledning som denna! Vi har haft hetta här idag som heter duga! Alldeles utomordentligt härligt med 25 grader och middag på altanen! Det är sommar på riktigt när man måste vänta med hundpromenaden för att det är för varmt och när solen värmer långt in på kvällen! Jag bara älskar det och kan inte få nog! Medan jag låg i solstolen idag hittade jag en, för mig, helt ny app! Gocam heter den. Nu är det ju så att jag inte är den snabbaste med att upptäcka nya låtar och appar och sånt. Därför antar jag att ni redan för lääääänge sen har hittat den här. Men för den som inte vet ska jag berätta. Det är en app som har tagit "selfie" till en ny nivå. Istället för att behöva mecka med att trycka på kameraknappen när man ska knäppa en bild vinkar man bara med handen mot kameran och KLICK! Himla fiffigt sätt! Nu ska jag koppla ner mojängen som jag stirrar in i, sova ett slag för att sedan åka en sväng till Trolleboda! Håller tummarna för att vädret håller i sig!

Vardagstugg


Hej Bloggis!
Hoppas ni mår bra! Stockholm har klagat på kalla grader och massa regn ett bra tag nu. Jag tycker det är ganska varmt och skönt här, förutom idag. Nu kan även jag känna igen mig i vad de säger. 16 grader, tunga moln och rusk! Men mig gör det inte så mycket. Jag ska jobba kväll och då är det rätt mysigt med kusligt väder! Är på äldreboendet den här veckan och har även fått lite tider där framöver. Himla skönt att slippa gå hemma och vänta på att de ska ringa! Kan inte känna mig ledig och avslappnad om jag vet att jag måste vara redo att rycka in på momangen! Annars då? Har ni semester eller jobbar ni röven av er eller hur står det till? Min semester börjar först vecka 31 så tills dess har jag planerat in, mellan jobben, lite "utflykter" här och var. Älskar att ha saker att se fram emot! Till helgen ska jag åka till Blekinge. Vi är några stycken som ska dit, till en kompis stuga! Vi ska grilla, leka lekar, bada och bli myggbitna! Det ska bli kul! Om inte bloggen blir uppdaterad får ni kika in på mitt Instagram-konto @hoppandehatten istället. Men först ett par arbetspass och fredag!!

Agent Provocateur


Jag letar efter en ny bikini. Ja, det har jag ju gjort ett tag nu. Det hade varit fint att ha en ny till Kreta. Men jag hittar ingen. Antingen stör jag mig på att BH:n är i fel modell eller på att tyget är för glansigt eller på att trosan är för låg. Ja, ni hör ju själva - vilka nonsens! Men så häromdagen sprang jag på (om man nu kan "springa på" på nätetDEN HÄR bikinin! Himla snygg tycker jag - gillar passform men jag skulle vilja ha den i marinblått, min favoritfärg! Men priset på dryga 1500 är alldeles för saftigt! Letandet går vidare..

Vitpytta


Jag är väl egentligen ingen blomtjej.
Jag är inte den som kan se när en rabatt är genomtänkt planterad eller vet om penséer trivs i sol eller skugga. Men mamma lär mig nytt ibland och faktiskt har mitt intresse ökat, om än bara lite. Häromdagen upptäckte jag hur som helst en ny blomma i vår trädgård. Jag föll för den direkt! Himla söta, små kritvita blommor. Och vilket roligt namn sen - vitpytta!

Just do it - again!


Ni får kalla mig dum i huvudet. Eller bara konstig. För det är exakt så jag känner mig. Men nu har jag, frivilligt den här gången, anmält mig till Göteborgsvarvet 2015! Jag ser förstås fram emot det, annars hade jag inte gjort det. Men så här i efterhand kan jag ju ändå ställa mig frågan varför jag vill gå igenom allt det här igen - alla veckor av stress för att jag "inte hinner träna tillräckligt", alla pass i vinter, dagarna innan som bara var fyllda med massa ångest osv. Men allt är för den känslan jag hade under tävlingsdagen - stämningen, spänningen och gemenskapen. Och sen förstås att man hela tiden har detta i bakhuvudet som sporrar en, under hösten, vintern och våren, när det är som tyngst och kallast! Jag har även fått med mig Marcus och sen ska hela gänget från i år också vara med igen! Det kommer bli SÅ kul! Jag är inget fan av långdistans, det har jag lärt mig och accepterat, men jag älskar utmaningar! Den 23:e maj gäller det!

Din dag Bloggis!



Hallå juli!
Halva året har gått och nu ska vi försöka göra det bästa av den andra delen! Tycker ni inte? Idag firar bloggen sex år! SEX år, det är inte dåligt det! Vart tar tiden vägen? Nästan skrämmande vad snabbt det går! Här kommer en bild från sommaren, då jag började blogga. 15 år, en eftermiddag i Skepparkroken. Jag hade låtit slingorna växa ut och hade mina naturliga hårfärg. Klippt av håret hade jag också gjort. Ja du Bloggis, det var tider det! Det känns sjuuuuukt länge sen men ändå som igår. Men så kommer jag väl säga om den här dagen också, någon gång runt år 2020, tror ni inte? Ett riktigt stort och högt HURRA till bloggen idag i alla fall, för att du lever! Och ett tack till mig också. Som fortsätter trots att kommentartätheten inte är den bästa. Sidan kraschar aldrig för hög belastning men jag är så glad för er som kikar in här, det ska ni veta! Puss puss puss! Heja juli - låt du bli fantastisk!


GRATTIS BLOGGEN!

RSS 2.0