Måndag 15.59



Hoppas din start på veckan blev dunderbra! Jag känner mig så seg idag. Usch. Inte alls roligt! Jag har ont i huvudet, fryser, mår illa och är trött. Visst är det mysigt att äta framför TV:en när man äter själv? Jag gjorde det precis, fast det fick bli framför datorn. Jag kollade på det nya programmet Stylisterna. Helt okej faktiskt. Lite mycket Top Model över det hela men rätt bra. Nu ska jag vila resten av eftermiddagen och kvällen så jag kan vara med och åka skidor imorgon! Hoppas du mår bra! KRAM


Slutrea = 84%

Ja ja. Förutom handbollsförlusten har min dag varit super! Jag och mamma drog till Väla där någon gång på förmiddagen. Det var lagom mycket folk och jag hittade de snygga plaggen inne på MQ som jag suktat efter. Jag reashoppade också inne på Sisters. Ett underlinne, en t-shirt, en underkjol och ett par tights med skinnimitation på sidorna. Allt som allt skulle det ha kostat 1100 kronor från början. Men jag betalde bara 175 spänn!! Det är sån rea vi gillar! Inget mesande! Räknade ut att det blev 84% rabatt. Det kallar jag REA! Och nu har jag varit så gullig att jag fotat allt till dig Bloggis.



Ett grönt linne som jag tänkte ha under beiga tunikor som är lite för korta för att ha till tights. (Jag tycker tunikan ska gå nedanför rumpan om man bara har tights under. Jag känner mig halvnaken annars.) Med detta linne under blir det super! Alltså.. jag känner mig så nöjd att jag kommer på anledningar till att köpa det! Detta hade kostat 249 kronor och nu var det "tre plagg för 100". Så ungefär 30 kronor!



En kort t-shirt. Den här är storlek L så den är lite stor. Men med ett svart linne under tycker jag bara att det är coolt att den är lite pösig. Den hade också kostat 249 kronor från början. Och nu 30.



Sånna här plagg är ju bara för tråkigt att lägga pengar på. Men jag tror den här lilla kjolen kan komma väl till användning när tunikan-är-för-kort-till-tights-"problemet" uppstår igen. (Ett bra alternativ till underlinnet). 30 kronor betalde jag. Och den hade kostat 199.



Dessa tyckte jag var lite coola. Blir mer som ett par byxor än ett par tights eftersom skinnet "hårdar" till dem en aning. De hade kostat 399 men jag betalade bara 75 spänn!



Så där ja.
Jag måste även ge en stor eloge till alla modebloggare. Det tar mycket längre tid att fota, lägga upp och skriva om plaggen än vad man tror. Nu vill jag ha lite respons och höra vad ni tyckte?

Surt med en fjärdeplats


Aftonbladet

Jag vill smälla till de jäkla domarna!! Sverige skulle vunnit om de inte vore för dem. Fjärdeplatsen är så äckligt tråkig. Den är så retlig på något sätt. Jag hade hellre sett oss som femma. Så att vi får vinna sista matchen. Usch ja. Det riktig rök ur öronen på mig under slutminuterna. Man är ju engagerad ;). Jag skrek på dem - undra om de hörde?! Tror nästan min arga ton gick enda ner till Malmö. Ebba, skrek och hoppade Lotti som vanlig framför soffan eller? Hehe.


Shoppingsöndag

Godmorgon sunshines! Här strålar solen in genom fönsret och påminner oss om att vi går mot ljusare tider. ÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅ, vad jag längtar till det är ljust långt in på kvällarna.


Lånat från den här bloggen.

Jag har precis duschat och gjort mig i ordning för att dra en sväng till Väla. Jag hittade så galet snygga kläder på MQ när jag var på stan i fredags men ingenting fanns i min storlek.. Så hoppas på att hitta det jag letar efter idag! Hörs i eftermiddag Bloggis. Ha en fantastisk söndag! I like you!

Goddag världen! Det är lördag!



Hej. Har du en bra fredagkväll?
Min blev riktigt rolig! Jag vet inte om jag kan kalla det klassfest. Vi var ungefär halva klassen hemma hos Emelie och sen ett gäng kompisar till henne. Men vi hade riktigt kul! Idag känner jag mig lite trött men annars mår jag rätt bra, det är ju lördag! Nu ska jag till Maxi med mamma. Jag ska handla godis. Mm, det ska bli gott. Sen ska jag kolla in gårdagens Let's Dance. Vad tråkigt föresten att Sverige förlorande. Tänk annars - final - på hemmaplan. Och tänk då hade vi mött Danmark. Hur coolt hade inte det varit?

Klassfest!

 

Här hittade jag en bild på mina "lika som bär"-killar. Jonathan Lejonhjärta och Jonas KällMAN Och nu när jag ser dem brevid varandra så kan jag ju inte påstå att deras frisyrer är särskilt lika. Då var Ebbas "lika som bär"- påstående oootroligt mycket bättre.

Hallå alla glada! Och ett ännu större hej till alla sura!
 Efter skolan idag drog jag till stan för att hitta något att ha på mig ikväll. Jag ska nämligen på klassfest. Det ska bli riktigt roligt! Men tyvärr fann jag inget så jag ska, efter detta blogginlägg, rota i min gadrob och hoppas hitta något som inte känns allt för använt och tråkigt.. Ja ja. Hoppas du får en härlig fredagkväll. Den som ska fira in helgen på ett lugnt sätt har ju en rolig tv-kväll att se fram emot. Först semifinal i handboll (HEJA SVERGIE!) och sen Let's DanceTrevlig helg!

En härlig promenad


Solnedgång klockan 16.25

Med tights under jeansen. Med en halsduk upp till näsan. Med hörlurar i öronen. Med en mössa över lurarna. Med musik igång, så där lagom högt, så man hör allt runt omkring och att man kan tänka utan att bli avbruten av musiken. Med raggsockar i joggingskorna. Med vantar och vinterjacka. Med cirka 7 minusgrader i luften. Med en solnedgång i ögonvrån. Med en blå himmel med vita flyplanssteck. Och med en glad hund har jag varit ute på en härlig promenad! Visst är känslan när man kommer in i värmen efter en härlig promenad med ny, frisk luft i lungorna underbar? Visst?


En lysande idé!



Morsning korsning Bloggis!
Hoppas allt står väl till idag. Jag känner mig på rätt bra humör! - SKÖNT! Solen skiner, jag känner ett hopp om vår trots allt! Jag har kommit på den brilijanta idéen om att ha en kategori som heter Vårtecken. Hur mysigt hörs inte det? Jag vet hur glad jag blir av alla tecken som pekar på vår och då kan jag ju lika gärna samla alla på ett och samma ställe. Right? Nu ska jag springa iväg till bussen! Ha en strååålande torsdag!

Tacksamhetslista

Ok, Bloggis! Jag har en underbar känsla i kroppen - jag är nyss hemkommen från träningen, körde ett cirkelfyspass. Det är så där lagom jobbigt.

Eftersom jag inte tagit några nya bilder på senaste tiden så kommer här en före- och efter bild i redigering..


(Jag blir varje gång lika förvånad över att det är så stor skillnad!)

När man är så där lite nere så är det himla bra att göra en tacksamhetslista för att tala om för sig själv att man borde vara jätteglad! Smart va? Så här kommer min tacksamhetslista. Onsdagen den 26 januari är jag tacksam över att:

1. Solen har lyst och gett ifrån sig lite värme (ja ja, jag fattar väl att den alltid gör det. Men jag KÄNDE den idag för första gången det här året. Min hud ropade HURRA!!)
2. Jag hämtade min mobil idag och den är lagad! Yes! Känns skönt att inte behöva lägga massa onödiga pengar på en ny! Nu kan jag istället lägga dem på något mycket roligare! 
3. Att bussen idag inte gick sönder! (Det kändes som däcket skulle sprängas!)
4. Att jag börjar klockan 12 imorgon!
5. Att jag inte känner mig ett dugg förkyld. Det känns som att halva Sverige har drabbats av rinnande näsa och en hals som krånglar. Men jag känner inte några av dem förkylnings-symtomen! (Man borde vara sååå mycket tacksamare över att man är frisk. Ok visst, jag ska bara tala för mig själv. Men jag tror att folk i allmänhet glömmer bort att vara tacksamma över detta).

Så, det var min tacksamhetslista för den här dagen! Puss & Kram Bloggis. Jag hoppas du haft en bra dag och att solen skiner på oss imorgon!


Studiedag



Goddagen kära läsare!
Idag är jag ledig! Känns lyxigt att vara ledig så här mitt i veckan. Tycker du inte vi kan införa det? Allt alltid vara ledig på tisdagar då vi kan göra läxor vi fått under veckan.. Hmm. Jag tycker det var ett alldeles ypperligt förslag!

Jag satte inte klockan imorse men låg inte heller och drog mig särskilt länge. Jag vill ju faktiskt hinna med lite, den här dagen också! Så jag har fixat och donat här hemma en runda och sen satte jag mig faktiskt ner och skrev några rader på min historie-uppsats. Den är den mest ångestframkallande måste-göra-saken just nu. Uyysch! Jag la ner pluggandet för en stund sedan för att duscha, blogga (här är jag nu), äta lunch, lämna in min telefon till The Phone House eftersom den är DÖD och sedan ska jag slussa mig vidare till Marcus. Se där ja, där har du min dag!

Adam 20 år

Hallojas! Det är paus i handbollsmatchen så jag passar på att göra dagens bloggning under tiden. Det är en himla kul sport tycker jag. Handboll. Det händer mycket, den varar lagom länge och det är inte massa snurriga regler som man blir yr i huvudet av.

Idag är det inte en vanlig dag för idag fyller Adam 20 år! Grattis, grattis min fina, fina bror! Det jag köpte till honom häromdagen var en skjorta. Han blev jätteglad för den och det tycker jag var himla roligt! Kan ni gissa vad den kostade? Den passade alldeles utmärkt för min studentekonomi!



Den glada Annie är fortfarande bortsprungen. Men jag tycker ändå hon har kikat fram några gånger idag. Känns skönt att jag ser ljuset! På tal om "jag ser ljuset Jonathan" som Skorpan säger i Bröderna Lejonhjärta så tycker jag att Källström, i handbollslaget är jättelik Jonathan.. Ni brukar ju inte hålla med mig i mina "lika som bär"-påstående. Men ni kan väl ändå erkänna att frisyren är lik?? Nu fortsätter handbollen! Bloggis, jag hoppas du känner dig glad! 

Jag saknar henne



Hallojsan!
Hur står det till? Jag ska vara ärlig och säga att med mig är det inte så värst bra. Är psykiskt sjuk, höll jag på att skriva. Men det var väl lite att ta i. Men jag tycker ingenting känns kul idag. Försökte springa en runda innan (min teori är att man blir gladare av träning). Men det var så kallt och framför allt halt så det gick inte så bra. Nej, hörre ni, när ska den glada Annie komma tillbaka? Jag saknar henne..

Veckorevyn

En jättebra julklapp och present tycker jag att prenumerationer är. Man kan själv välja priset, beroende på hur lång prenumerationen ska vara plus att presenten har man roligt av i flera veckor! Jag gav Adam, i julklapp, en prenumeration på en tidning. Och kan ni gissa vad jag fick av honom? Jo men visst. Samma sak! Fast en annan tidning.. Veckorevyn. Så igår damp den första tidning ner i brevlådan! KUL!



Idag när jag kom hem hade en ny tidning kommit. Eller ny och ny.. Det var ett gammalt nummer som kom ut lite innan lucia. Tidningen var fullproppad med oaktuella saker som julklappstips och nyårsblåsor. Känns mindre kul. Jag som trodde att prenumeranter hade förmånen att få tidingen ett par dagar innan den kommer ut i butiken. Men tydligen så får man den 5-6 veckor efter.. Haha. Gaah! Visst är det märkligt?


Tummen upp för vädret!

Hallojsan! WOW, vilket kanonväder Ängelholm har bjudit på idag! Solen har lyst som att det vore vår! Och tänk, om det ändå hade kunnat vara det va? Helt underbart.. Min och Cindys morgonpromenad var hur härlig som helst! Jag hade precis tänkt börja beskriva hur fint det var vid havet. Men jag känner mig.. vad ska jag säga? ... en aning tjatig. Det känns som jag har berättat nu, tillräckligt många gånger, att jag älskar havet och att det är bland det vackraste som finns när det är kanonväder. Så. Här är iallafall ett par bilder.




Efter skolan stack jag till stan för att hitta en present till Adam. Det var verkligen hur svårt som helst att komma på något. När jag precis skulle ge upp gick jag in i en liten affär, som man lätt glömmer bort att den finns, och gjorde ett riktigt kap! Jag berättar, när han fått det vad jag köpte. Nu tänkte jag blogga om en annan grej som jag tycker är lite märklig. Kika in här om en stund!


Födelsedagspresent



Godmorgon, godmorgn torsdag!
Idag lyser (äntligen!) solen! Jag har en lång, fet, sovmorgon till klockan 12 - skönt! Ska hinna med att gå en promenad med Cindy innan jag drar till skolan. När jag har slutat måste jag till stan för Adam fyller snart år och jag har inte köpt någon present än. Men jag har ingen aning vad jag ska köpa!! Förslag?? GLAD TORSDAG! Vi hörs i eftermiddag!

Brandlarm

Goddag onsdag! Imorse hade jag drama. Vilket roligt ämne det är! Helt plötsligt gick brandlarmet och det blev värsta karusellen som det alltid blir när larmet går. Det känns som att 99 % av alla gånger larmet går är det bara övning. Men jag fick höra att det faktiskt inte var så den här gången. Som det kan bli! Har ingen aning om vad som hände sedan. Men så vitt jag vet står skolan kvar så det var nog ingen fara.



Jag känner mig lite låg just nu. Det är några saker i skolan som tynger mig. Sådant skit som man egentligen inte ska lägga så mycket energi på. Men så gör jag det ändå. Jag känner för att träna så att jag kommer på andra tankar. Så ikväll blir det spinning. Hoppas att den kan ge mig lite ny energi! Puss & Kram


Lollo & Bernie

Hej Bloggis! Häromdagen lyssnade jag på Eftermiddagar med Titti & Benji på radion. Är det bara jag som får upp Lollo & Bernie som går runt på Vings hotellanläggningar och underhåller barnen när jag hör detta? Tänk vad kul ändå, om det hade varit så. Att två människor sitter där i studion och snackar (och svettas ihjäl..)
´

Godmorgon världen! Det är tisdag!


Haha

Ja.. tisdag. Kan det bli bättre?
Tror knappast det. Det är,tyvärr, en alldeles förfärligt grå sådan. Men vad gör det när man har sol i hjärnan? Nu ska jag fortsätta detta överpositiva beteende så "ses" vi här igen i eftermiddag. Le åt den du möter så får du ett leende tillbaka. Och om den inte ler mot dig, ja då har du iallafall påmint den om att ett leende, det är härligt det! GLAD TISDAG Bloggis!

Vet du..



.. vad jag hatar?
Jo, det är när man får reda på dagen innan att man ska ha matteprov imorgon. Just känner jag för att gräva ner mig under jorden och stanna där. Fast nej.. Jag ska ta tag i detta. Och sen ska jag träna, så jag får bort min negativa energi. Och sen när jag kommer hem igen ska jag läsa en text i min engelskbok - Stolthet & Fördomar. Har du sett den filmen? Tror du jag har gjort det. Svar: nej. Men den verkar rätt bra. Måste se den en dag. Men nu Bloggis, nu ska jag dyka in i andragradsekvationernas värld.


Ingen pluggsöndag!



Jag sitter här med hög musik i lurarna och läser bloggar.
Gillar det. Ett par böcker, som jag lånade häromdagen om imperalismen (som jag ska skriva en uppstas om), ligger här brevid mig. De skriker läs mig! men jag känner mig duktig endast av att ha tagit tummen ur och lånat dem. Så pluggångesten känner jag inte av - SKÖNT! Just nu jag ska bara göra precis det jag känner för och inget annat. (Och tro mig, på min vill-göra-lista finns inte "plugga imperalismen") Livet är för kort för att slösa bort! Ha nu en fantastisk fin söndag Bloggis!

Solchips

Godmorgon raring! Det är väl inte riktigt rätt att säga "morgon" men det känns fortfarande som det fast att klockan slagit tolv. Igårkväll hade jag en riktig slappekväll. Jag umgicks med Marcus och en chipsskål. Jag har hittat en superdupergod chipssort. Chipsen känns lantliga (?), är oräfflade och kripsiga. Riktigt smarriga!


Net On Net

Idag har jag känt mig rätt nere. Känns som det är den mörkaste dagen, bokstavligt talat, på länge. Men jag har hunnit med att besöka den nya Net On Net - butiken i Helsingborg. Som jag nämnt tidigare är jag ute efter en ny, liten kamera. Jag har fått några favoriter idag som jag ska kika lite mer på innan jag bestämmer mig.

Men dessa tycker jag om. Nikon Coolpix S4000 (med touch-funktion) och Nikon Coolpix S5100 (en lite nyare modell). Gillar champangefärgen riktigt mycket. Men den röda, den är också fin. Hehe.




Fredagkväll



Jag var på Ica innan och köpte allt jag är sugen på. Tycker jag är värd det efter den här dagen. Jag ska bunkra upp nu med chips, dipp, popcorn och godis och kolla på Let's dance. Mysigt. Trevlig fredagkväll Bloggis!

En av dem finaste och sorgligaste stunderna i mitt liv..

..är när För Kärlekens Skull spelas i bakgrunden och hennes familj står samlade vid kistan för att ta farväl.  



Begravningen.. vad ska jag säga?
Fruktansvärt, fruktansvärt, jättesorgligt men samtidigt jättefint. Vila I Frid.

Begravning imorgon

Imorgon ska jag på begravning. Det känns så tungt. Jag har aldrig varit på det förr men jag fattar ju att det kommer vara skitjobbigt. Det här är bara så jävla orättvist. Man sörjer alla som dör, det vet jag. Men om någon dör av åldern så kan man trösta sig med personen i fråga har fått leva ett långt liv.



Men imorgon kommer vi inte kunna trösta oss med att personen har fått leva fullt ut. Hon hade så mycket mer att se och uppleva. Hennes barn behöver ha henne här. Jag vet att jag sagt det innan men livet är så orättvist och det gör så ont i mig. Jävla cancerhelvete.

Cindy hos vetrinären

Hejsan! Jag har precis kommit hem från vetrinären. Jag tror att jag är lite känslig mot pälsdjur. För varje gång jag varit på ett ställe där det finns "lite mer päls än vanligt", som hos vetrinären och som på en hundmässa så känner jag att det kliar i näsan och att strupen känns dammig.



Iallafall, Cindy var där för att ta en 4-års-spruta, eller vad man ska kalla det. Hon var jätteduktig! Sen lyssnade vetrinären på hennes hjärta och, tyvärr, har hon blåsljud. (Jag är inte så haj på det men det är något med att det är hål i hjärtat. Då måste hjärtat anstränga sig mer för att pumpa runt blodet. Detta kommer innebära att Cindy inte kommer orka lika mycket i framtiden och att hon blir lättare anfådd.) Usch! Min lilla gumma!


Glad onsdag!



HALLÅ Bloggis!
Jag har haft en riktig gladdag idag! När jag vaknade imorse kände jag helt tvärtom. Jag hade kunnat göra vad som helst för att få sova ett par timmar till. Men efter en lång, varm dusch var jag rätt pigg och cyklade till skolan. Min första lektion var Drama. Det är något alldeles nytt för i år. Spännande. Det var riktigt roligt! Sen därefter har dagen rullat på, helt smärtfritt. När jag skulle cykla hem fick jag syn på Marcus. Jag haffade honom, tog med honom hem också kollade vi på Yesman! Hey, vilken rolig film det är! Nu ska jag fortsätta ha en glad kväll och hoppas att trycket mellan skulderbladen (konstigt det egentligen är att ha ont där) är puttsväck imorgon! Kramkalas till Dig!

Sjuk?


Bild lånad från Malins blogg.

Hejsan du glada!
Jag är hemkommen efter en dag i skolan. Det var så hääär roligt (bilden) att vara på plats igen. Haha, nejdå. Men jag tror jag börjar bli sjuk. Och det är verkligen det tråkigaste som finns. Varje gång jag tar ett djupt andetag så får jag ett obehagligt tryck mellan skulderbladen. Inte så värst skönt. När jag kom hem började jag frysa också. Så nu sitter jag invirad i en filt och lyssnar på härlig musik. Ska ta någon form av mirakelkur så jag är frisk och pigg som en nötkärna imorgon! Hoppas du är frisk Bloggis och att du har det bra - vart du än befinner dig!

Drägeldag

Om inte jag har gjort någonting på en hel dag så får jag någon form av ångest. Detta är då i en liten grad men ändå. Jag tycker det är slös med tid att inte göra något vettigt med sin dag. Men gång på gång när denna ångesten kommer över mig, så påminner jag mig själv att man behöver dagar då man bara är. - Det är väl här som mitt försvar för denna dag ligger.  

Men jag har ändå, när jag tänker efter, gjort en del saker idag! Jag och Adam var duktiga imorse och gjorde vid hela tvättstugan! Det ekade tomt när vi var klara (och det är ett bra tecken!). Sen har jag drälat (tycker det ordet borde finnas, synonym till degat) runt. Vilket innebär att jag suttit vid datan alldeles för många timmar. Men sen, där någon gång vid fem tiden, åkte jag till stan. Slog mig ner på Graffiti tillsammans med Karolina. Sen satt vi där och snackade en himla massa tills vi märkte att de skulle stänga för dagen. Ett trevligt avslut på denna, annars, dräliga dag.



Dagens bildskörd

Jag brukar inte smälta av blickar. Men när Cindy kollar på mig, på det här sättet, så kan inte jag annat än att smälta. Hon är så fin min lilla sej (inte tjej, sej säger man). (Ååh, Gud, sluta tjata om att du tycker om din hund - tänker du nu. ALLA hundägare älskar sin hund fast att alla andra bara ser dem som en vanlig hund. Men visst är det som är det charmiga? Att min hund, är den finaste i världen, i mina ögon. Och att din (vanliga, haha) hund är den finaste för dig!)

Nu taggar jag S.K.O.L.A! Kickar igång vårterminen med en sovmorgon till 10!

Hejdå jullovet!




Godmorgon måndag! Det är sista dagen på min, ändå ganska långa, ledighet. Det känns lite segt att behöva gå upp tidigt imorgon och börja med alla rutiner igen. Men jag gillar ändå vardagslivet och allt vad det innebär. Det är bara de där första dagarna som är lite knepiga då man ska bryta sina slappedagarna mot ett mer hektisk liv. Men det har funkat innan och det är jag helt säker på att det kommer göra även den här gången. Det är vårterminen jag ska gå in i. Jag gillar den mycket mer än höstterminen. Nu är det flera stycken smålov som jag har att se framemot. Och vad var det jag sa? 7 veckor bara. Sen är det lov igen Bloggis! Vi klarar detta. Tillsammans Är Vi Starka!

Hejdå jullovet!  

Nu städar vi!



Godmorgon!
Den här söndagen kickar jag igång med städning! Jag ska bara slita mig fråns sängen först. Sen trycker jag på "Nu städar vi"-listan på Spotify och ger mitt rum en upplyftning. Ut med dammet, bort med julen och låta våren ta, jag vet att det är januari, plats! Härligt! Glad söndag Bloggis!

Magiska siffran 7



Nu har jag fixat ännu fler framsidor! Så himla roligt! Nu känner jag att jag har tillräckligt många att skifta mellan. Jag har skrivit in massa födelsedagar och när alla lov är i min kalender. Och jag upptäckte att det är exakt 7 veckor mellan varje lov. Vi går nu 7 veckor, sen är det sportlov. Sen är det 7 veckor tills det är påsk. Och sen är det bara 7 veckor till långledigheten och där med sommaren! Visst hörs det inte så farligt? Inte alls faktiskt.. (Gör det yttersta för att peppa mig själv). Men vi har en skön helg att njuta av och även en hel ledig måndag! Det är härligt!

Designa framsidan på kalendern!

En sak som jag tänkt köpa nu när det är nytt år är en ny kalender, där man själv får designa framsidan. Jag hittade en igår inne på Bokia för hundralappen. (Ullared fyndade jag en för 15 spänn förra året. Haha. En aning billigare! Fast där fick jag minsann och dar inte bestämma framsidan själv.). Jag valde ut bilder, REDIGERADE dem och satte sedan ihop dem i olika kollage. Himla roligt. En riktig Annie-göra.



Nu har jag sex olika framsidor att välja mellan. Just nu kör jag på snötema. Lite längre fram får något mer våraktigt-tema pryda omslaget. Saken är den att nu kliar det, något fruktansvärt, i mina fingar och jag vill bara göra fler kollage. Det sägs ju att man ska följa sitt hjärta.. Pyssla är mysigt! Visst är det här ett smart sätt att göra kalendern, som följer med en en hel del under årets lopp, lite roligare?!


Lång sovmorgon!

Goddag och trevlig lördag önskar jag dig Bloggis! Jag trodde inte mina öron när Adam knackade på min dörr "imorse" och sa att klockan var tolv och att det var minsann dags att kliva upp! Har jag någon gång sovit så länge? Svar: NEJ! Annie sover aldrig mer än till tio om inget speciellt har hänt natten innan. Och det hade det inte. Vi hade lite gäster här igår kväll men jag kom i säng vid halv två, precis som alla andra kvällar nu på lovet. Och ändå vaknade jag tolv!!



Maja ringde 12.03 (EXAKT) och frågade en yrvaken Annie vad det var för fel på henne. Haha. Nej inte riktigt. Men när jag sa hur länge jag sovit kom Maja lite bort sig och hamnade i, om ett så mindre, chocktillstånd. Dock återhämtade hon sig snabbt och frågade om jag skulle med till gymmet. Svaret bleb ja och där är jag nyss hemkommen från. Det var min början på den här lördagen. Hur har din lördag varit hitentills Bloggis, i snöslasket?

Bye bye julen!



Kan du se något nytt i bloggen?
Jo men visst. Jag har ändrat bild  - header som det heter på bloggspråket. Känner du också att när jul och nyår är över vill du att julen ska bort? Allt julpynt kan viras in i tidningspapper igen och åka ner i sina kartonger. Jag satte igång en jullåt - Happy Xmas - igår. Men det kändes så fel att jag var tvungen att avbyta låten innan ens John Lennon hade kommit till refrängen. Jag vill ha vår, vår, vår nu! Hade, utan problem, kunnat ha vitsippor och vårsolstrålar på mina kinder.. Skönt att det inte stämmer som de sjunger i den där låten att julen varar enda fram till påska. Då hade jag smällt av!


Godmorgon världen. Det är fredag!

Godmorgon fredag! Ville bara kika in här och önska dig en underbar fredag! Hos mig lyser solen, snön ligger vit på marken och glittrar och himlen är så där krispigt blå! Fint! Nu Jag har den här bra känslan i magen som säger att den här dagen kommer bli bra.



Igår kväll hade jag mitt gamla tjejgäng här. Vi träffas inte alls ofta nu när vi inte går i samma klass längre. Men jag tycker det är roligt att vi kan samlas lite då och då och uppdatera varandra och minnas allt vi gjort tillsammans! Vi spelade spel. (Gissa vilket? Haha) också snackade vi - massor! Kul var det och jag tror detta är anledningen till att mina läppar ler.. Ha en underbar dag! Vi hörs sen! 

Annie

Annie i min klass (visst är det coolt att vi heter likadant? Haha, det har iallafall jag alltid tyckt. I början tilltalade jag inte Annie med just Annie utan sa alltid Du. Det var kanske inte så trevligt sagt men det kändes så konstigt att säga Annie. Precis som att jag kallade på sig själv. Som tur var kände Annie likadant och sa samma sak till mig. Det var rätt skönt, för på så sätt har jag aldrig behövts känna mig oartig med att tilltala henne på det viset. Okej, detta börjar bli en löjligt lång parantes nu) har en übercool ryggsäck! Och nu, nu har jag hittat en riktigt snygg, inte likadan, men ändå en ryggsäck. Och om jag kommer till Topshop så ska jag banne mig slå till. Men så länge får den vara min dröm.


Annie, Annie och Karolina



Nu har jag sagt Annie så många gånger att det inte hörs som ett mänskligt namn längre.. Helskum känsla. 

Före & efter redigering

Om det är något jag är riktigt lat med - förutom att läsa bruksanvsningar - så är det att redigera bilder. Jag tycker att nu när jag har min systemkamera så blir bilderna så bra, ändå - utan massa kludd med redigering. Men jag tänkte att jag ska testa att redigera. Jag är såklart medveten om att det kommer göra skillnad. Men det har med bekvämligheten att göra. Och okunskapen då förstås. För det finns ju hur många olika redigeringsprogram som helst. (Förslag på ett dunderbra?) Jag ska iallafall lägga upp ett par bilder. En före och en efter redigering. Det är ett sätt att tala om för mig själv att det kanske, ibland, är värt att lägga lite krut på efterarbetet. Så här såg det ut när Cindy "skottade" snö igår.




Oj. Det är riktigt stor skillnad! Rätt lätt att säga vilken som är finast, eller hur? Jag blev lite betuttad (visst är det ett alldeles makalöst, härligt ord?) i det här med redigering ändå. Nu ska vi bara se om jag kan övervinna latheten som härskar i min kropp. Fortsättning följer..

Just do it!

Jag har alltid gillat Nike's motto. Just Do It. Iallafall, det var inte det jag skulle säga. Det bara föll sig naturligt. Maja frågade mig imorse om jag ska med och träna i eftermiddag. Utan att verka allt för lat, men när man har lov försvinner det här träningsuget mer eller mindre. Så jag svarade Maja lite tveksamt, att jag får se hur jag gör. Men jag tänkte för mig själv att jag ändå ska göra det. Därför slängde jag på mig träningskläderna direkt liksom. Det ger mig en skjuss framåt och det hade känts urlöjligt att hoppa träningen - nu när jag ändå är klädd för det.  



Så om en halvtimme ska vi gå på spinning är det tänkt och jag skulle gärna vilja testa min nya pulsklocka som jag fick i julklapp. Saken är bara den att jag förstår mig inte på hur den fungerar. Jag är ingen hejare på att läsa bruksanvisningar - även om jag vet att de kan vara till stor hjälp ibland. Men det finns bara fem knappar på klockan så jag hinner inte fiffla fram anvisningarna innan jag tänker - men det här ska du klara på egen hand Annie! Men så gör jag ju ändå inte det. Ja, jäkligt svårt jag har det, va? Stavas: i-landsproblem. I know.  

Ska våga byxdress i sommar!

Igår var jag ute på reashopping. Men jag kom hem fyndlös. Började kika runt på nätet på massa härliga sommarkläder. Jag vet inte om jag är ensam om detta men när det väl blir rea så har jag redan tröttnat på säsongens kläder och vill börja köpa vår-/sommarkläder. Reakläderna ligger i stora, oattraktiva, högar, medan de nyinkomna kläder hänger organiserat och lockande.

Jag kom iallafall fram till att jag vill ha en byxdress. Jag var ju lite för feg för det i somras, om du minns. Men så brukar det vara med mig. Jag vågar mig på det ett år efter att det varit modernt. Haha, hur bra hördes det? Nej men du fattar. Det är inte förrän jag sett det på andra som jag får upp ögonen för det. Så, en svart, eller varför inte en mintgrön, byxdress ska få bo i min gadrob, i sommar. 


Den här är fin. Hittade bilden här ---> BLOGG 

Jag hittade den här också. Vet tyvärr inte var den kommer ifrån.


Min intressanta dag



Hej Bloggis! Jag har verkligen ingenting att skriva idag. (Så typiskt då att jag gör det ändå). Jag har kollat på en film med Marcus. Den galoperande dektektiven. Jim Carrey hade huvudrollen. Jag har lärt mig hur man blandar låtar på Spotify. Jag har konstaterat att gatan är som en isbana och jag känner för att våren ska komma nu. Jag är redo för den. Det har jag varit sen sommaren försvann. Nu ska jag kolla på familjevideon från Kreta. Hoppas sommarkänslan kommer tillbaka, om så bara för en stund. Ok. Ni förstår va, ingenting att skriva idag?  


Tränat!

Jag kan här med meddela att jag har en underbar känsla i kroppen! Jag har varit på mitt första träningspass för 2011. Det blev gymmet. Inte mitt favoritträningssätt direkt och jag kände inte ett dugg för det när jag stack iväg. Men nu, efteråt, så mår jag som en prinsessa (dom mår ju alltid bra). Det var jobbigt och roligt. Mina nya träningskläder gjorde det förmodligen ännu roligare! Jag har köpt långa byxor och en långärmad tröja (har alltid kört på shorts och linne). Skönt, för nu fryser jag inte! 


Nu är jag nyduschad, mitt hår luktar shampoo och min mage är mätt efter en portion lax och pasta. Gott! Jag hade tänkt kolla på Fångarna På Fortet nu, missade det igår. Hoppas du har haft en hejdundarn bra dag!


Mitt nyårsfirande

  

Hallå Bloggis och 2011! Hade du ett bra infirande av det nya året? Mitt blev kalasbra! Nyårsfest, matlagning tillsammans, kladdkaka, vänner och sedan en runda till stan för att kolla på fyrverkerierna. Synd att vi kom dit 00.05. Vi missade alla raketer men det gjorde inte så mycket. Efter stan gick vi till en fest där vi avslutade kvällen och därmed välkomnandet av 2011. Jag kom i säng vid tre tiden och var därför ganska mör igår morse när jag vaknade. Men det blev ändå en dag med fullt ös. Lina och Maja kom hit en sväng på dagen. Och sen på kvällen kom Majas (den andra Maja, Biffen) familj. Vi har som tradition att ses på nyårsdagen. Vi spelade Absolut Överens (rekomenderar att testa!) hela kvällen och en bit in på natten. Riktigt roligt!  

RSS 2.0