Annie och hennes intressanta liv



Jag har precis ätit mellanmål. Nu ska jag ut i det kyliga vädret. Cindy behöver en promenix. Sen ska jag plugga matte. Jag har matteprov på torsdag och jag måste verkligen sätta mig ner och traggla derivata och sånt fint. SÅ intressant är mitt liv tisdagen den 29 november.

Tillbakablick



Åh, vad jag vill ha tillbaka de ljusa kvällarna när jag kollar på dessa bilder!


Advent, julskyltning & folkomröstning

Idag är det mycket som händer. Ett. Det är första advent! Känns det som det tycker ni? Det tycker inte jag! Min hjärna registrerar oktoberregn och massa blåst istället. Två. Idag är det julskyltning i Ängelholm! Känns det som det tycker ni? Smaka på ordet julskyltning. Förra året hade vi äran att ha massa snö och en riktigt julskyltning. I år känns det bara hittepå. Jag kommer ihåg att jag frös så mycket förra året att jag köpte raggsockar på torget. I år är det andra bullar. Gick i min sommarjacka senast igår. Fast okej, jag erkänner. Det var kallt. Men ändå. Tre. Idag är det folkomröstning i kommunen! Jag var precis på min gamla skola och röstade. Det kändes... vuxet.



Sverige är verkligen ett bekymmerslöst land. Det tänkte jag på idag när jag röstade. Folkomröstningen handlar nämligen om en cykelbro. Frågan är om man ska bygga en bilbro på denna cykelbro istället eller om man ska låta cykelbron få vara just en cykelbro. Och detta har det skrivits om i tidningen vill jag lova. I månader! Andra är upprörda över krig. Vi är upprörda över en bro. Kontraster!

Uppspelning - check!

Puuuuuh: säger jag bara! Konserten är över! Hur kan man vara så nervös för att spela inför publik? Jag förstår det inte. Vi var på ett café i stan och det fanns egentligen inget som helst att vara nervös över. Men ändå var jag det. Jag kunde snabbt koncentrera mig på låten bara för att mina ben skakade så mycket. Innan när vi övade lät det tusen gånger bättre. Men jag är ändå stolt och glad över mig själv som tog mig an detta trots min "skräck" att spela inför publik! Min klass ska hålla i luciatåget i år och dem vill att jag ska spela. Själv. Inför hela skolan. Phööö. Tror inte det va!




Den här fina bukett fick jag av mina vänner. De har förstått att uppspelningar med mig kommer vara mycket sällsynta så de passade på att komma och lyssna idag. Men inte behövde dem köra på stort och köpa blommor.. Finisar! Nu ska jag hålla helg!!

Fredag 17.38



Hallå klantskallar!
Eller det är kanske inte ni som är det? Det kanske till och med är så att det är jag som är en klantskalle!? Jag hade så mycket för mig här hemma och glömde helt bort tiden. En kvart innan bussen gick hade jag varken rastat Cindy, gjort mig klar eller tagit bort alla saker jag plockat fram. När jag kom till bussen körde den precis när jag skulle hoppa på! ÅH, hatar sånt! Så jag fick snällt sätta mig på en annan buss som går till andra sidan stan och sitta där i 40 minuter innan den tillslut stannade på min skola! Detta resulterade i att jag kom försent till lektionen plus att jag missade lunchen. Klantskalle! Vilket roligt ord föresten. Klantskalle. Lyssna på det. Konstig kombination. Klant och skalle. Nu ska jag andas ut, äta popcorn (fast först MAAAAAT!!) och ha en riktig slappekväll!

FREDAG!


Bilderna visar tydligt vilken som var min favorittröja i somras..

Jippi, så skönt med fredag!
Förra helgen hade vi öppet hus på skolan så det blev aldrig någon riktig helg! Därför har den här helgen varit extra efterlängtad! Idag börjar inte jag skolan förrän klockan ett. Det var tänkt att jag skulle plugga matte nu innan, vi har matteprov nästa vecka och matte c är inte helt lätt! Men det blev inte alls som jag tänkt mig.. Efter skolan ska jag och min lilla flöjtkvartett spela igenom låtarna en sista gång! Imorgon är det ju konsert!

Önskar dig en fin start på helgen Bloggis!

Vardagslyxat

Idag hade jag håla i 4.5 timmar. Jag och Anna passade på att vardagslyxa! Först gjorde vi vars en kornpeeling på varandra. Man blir hur len som helst! Och sen tappade vi upp ett varmt bad och bubblade! Det kändes riktigt gott att få en sån härlig lyxtimme mitt på blanka skoldagen!



Hela eftermiddagen var vi på spaet. Både mamma och farmor har fått behandlingar och imorgon är det pappas tur! Så kul att få visa hur vi har det och vad jag lärt mig! Innan jag gick hem kollade jag i kalendern och upptäckte att imorgon är vår sista riktiga kundmottagningsdag! Det känns jätte, jättekonstigt! Vart tog alla veckor vägen???

Imorgon är det fredag Bloggis!!!!

8:30 - 19:15

- Haft en redovisning om emigrationen.
- Gjort ett arbete om multiresistenta bakteriestammar (känn på den!).
- Lärt mig stava ordet penicillin efter 17 försök (känn på den!).
- Tränat cirkelfys!
- Haft en kostföreläsning.
- Haft en lära-sig-gymmet-lektion med fröknarna.


Bra måndag!



Hallå alla glada loppor!
Åh, om det är någon som är på bra humör idag så är det jag! Wihoo! Så härligt att få känna så här, speciellt på en grå måndag! Dagen har bestått av matte, samhälle och planering inför morgondagens projekttimmar. Kostföresläsning står på schemat! Spännande! Om en timme ska jag befinna mig på Friskis. Jag och Maja ska träna medeljympa! Sen ska jag äta pizza med Lina. Det är lika bra att kompensera träningen direkt liksom, så att man verkligen försäkrar sig om att inga muskler sprängs! Och sen är det, håll i hatten, Ensam-Mamma-Söker-FINAL! WIHOOO!

Söndag, känns som lördag



Tjena Bloggis!
För mig känns det som att det är lördag idag. (Jag var ju i skolan igår. Öppet hus! Det var lite småsegt att inte få ha helg men det gick bra! Mitt uppdrag var att springa runt på de olika programmen och se glad ut! Så det var det jag gjorde). Imorgon är det på det igen! Jag tänkte röja undan lite skolarbete nu på förmiddagen så att jag - iallafall kan låtsas - att det är lördag resten av dagen! Jag ska även träna på min flöjt idag! Nästa lördag är det nämligen julkonsert! WOHO! Jag som äääälskar att spela inför publik! (Josse, nu vet du!).

Öppet hus på skolan



Idag är det lördag och jag är uppe jättetidigt.
Ojojoj, vad har nu hänt, tänker du? Nejdå, det är faktiskt inte så farligt som det låter. Idag har skolan öppet hus och det kommer komma massa med förvirrade nior som ska försöka få en känsla för vart de vill börja till hösten. Och jag ska ge en grym känsla för friskvård!! I augusti kommer det strömma in massa nya ettor hos oss medan de andra programmen stor helt tomma. Yee!


Uuurk!



Mår snor men bäddar ner mig med Bonde Söker Fru och Min Mans Bröllop. Har tumhållning för att min kropp mår bättre imorgon! Då står kostföreläsning för fröknarna (projektarbete) och bio, Breaking Dawn på schemat! För poddingen, det är inte läge att vara sjuk nu!!

(Fast säg, när är det det?)

På SPA

Onsdag och såååå fint väder! Vad glad man blir! Just nu hänger jag på SPA. Jag hade precis prov på huden men resten av eftermiddagen är lugn. Jag får inte ta emot kunder för jag är förkyld. Istället får jag gå runt här och småfixa. Rätt mysigt det med! Något annat som är mysigt är att vi snart ska börja julpynta! Wiho!

Njuter av skolan

Också valde Gud, eller vem det nu är som har makt över virus, att ge mig en fin förkylning igen. Det känns inte som att det spelar någon roll hur mycket man tvättar händerna och dränker dem i handsprit för förkylningarna vill ändå inte försvinna! Men fast man känner sig risig får man försöka göra dagen till en bra dag! På hålan kokade vi te, festligt!



Det är så mycket i skolan nu och dagarna flyger verkligen förbi. Vissa veckor hinner man knappt registrera för man är så inne i det man gör. Men idag stannade vi upp och påminde varandra att det inte är så många månader kvar av skoltiden. Det är nu man ska rycka tag i sin egna arm, titta sig själv djupt i ögonen och säga - njut nu, för du kommer sakna det här!


Rybak & massa gott!

Godkväll Bloggis! Jag och Marcus har haft en riktigt slappesöndag och inte gjort något vettigt alls. Bra vilat efter en sen natt. Igår var vi som sagt på fest och som ni såg klädde jag ut mig till Rybak. Jag har gått runt hela veckan och funderat på vad jag skulle kunna vara och inget har känts 100. Förrän jag letade efter kändisar på A på nätet. Och där kom han upp. På en bild. Och helt plötsligt fanns där inga som helst tvivel! För jag har, som ni kanske vet, en speciell relation till Rybak. Eller han har en speciell relation till mig kan man säga. För att lika honom hade jag vit skjorta och väst (hans kläder i Eurovision), tjocka ögonbryn, Norges flagga och en fiol.



Ikväll hade jag inte tackat nej till de här godsakerna. Jag och Emelie hade nämligen en riktig krängefredag. Vi åkte till Ica, handlade allt vi var sugna på (livsfarligt att vara i en matbutik hungrig!), gjorde dippar, dukade upp och kollade på Bride Maids! Bra helg!


Min största idol

.. ikväll är jag dig!


Lördag med sol och outlet

Ambassadöruppdraget gick väldigt bra och jag hade inte behövt vara nervös. Alls. Men sånt där kan man inte bestämma över.


Lånad

Idag sov jag ut, jätteskönt! Och nu sitter jag och klurar på vad jag ska klä ut mig till på maskeradfesten ikväll. Man ska ju vara något som börjar på första bokstaven i sitt namn. A. Alltså. Jag har två saker att välja mellan. Och jag kan inte bestämma mig vilken som är roligast. Men jag återkommer med vad det blev senare. Nu ska jag till outletter i Höganäs. Lager 157 bland annat. Hörs sen! Ha en sooolig, härlig lördag!


Ut på skolor



Jag skulle egentligen haft sovmorgon till ett idag. Men istället är jag uppe i ottan och ska alldeles strax bege mig mot skolan. Som jag har nämnt tidigare är jag ambassadör och idag ska vi ut i skolor och prata om varför de ska välja vår skola! Jag känner mig rätt nervös, vet egentligen inte varför men blä, gillar inte den här känslan. En sak som gör mig glad idag är att det är sol!

SPA Naturell



Jag har varit på skolans SPA hela eftermiddagen och passade då på att fota vår relaxavdelning och ett av våra behandlingsrum! och
Jag har haft denna spakurs sen skolan började i slutet på sommarn och då kändes det som att dessa spaveckor var många och att det var långt till jul. Men tiden har gått jättesnabbt och nu börjar vi se slutet..snyft! Det är så himla roligt att gå runt där, passa upp kunderna, fixa behandlingsrummen, massera, lägga masker, göra det mysigt och testa olika produkter. Den 9:e december är vår sista dag på spa:et och det är knappt en månad dit!

Om du skulle vilja boka en massage kan du göra det på 0431 - 402813. Våra öppetider är 14-17, onsdag till fredag! Priserna ligger mellan 80 och 200 kronor. Om du vill ha mig som massör uppger du bara det när du ringer! Hade varit jättekul om du ville komma!

Final - vem ska vinna?


Lånad

Hallå vänner! Torsdagen har svept förbi med racerfart. Jag var i skolan från halv nio till halv sex - lång dag med andra ord men den gick väldigt fort! Nu är jag hemma och varvar ner med levande ljus och julmusik. Klockan åtta drar finalen av Robinson igång! Spännande tycker jag! Funderar på att festa till det med popcorn och snusklubba, hihi. Jag tycker Ola är en rolig prick men jag håller tummarna för att Hannah vinner!

Kollar du? Vem vill ni se som vinnare?

Dagens..

..läsning:



..miss: höll på att somna när vi kollade film på naturkunskapen.

..längtan: TV-kvällen! Bonde Söker Fru, Berg Flyttar in och det nya programmet Min Mans Bröllop! Fullspäckat! Min Mans Bröllop handlar om att killen ska fixa ALLT som har med bröllopet att göra. Vissa killar skiter fullkomligt hur deras tjejer vill ha det medan vissa gör verkligen allt för att uppfylla deras drömmar. Men varje gång börjar tjejerna gråta när de får se sina brudklänningar.   

..glädje: veckans matschema i skolan! Vet inte om mattanterna har haft ett jäkligt bra lov men de gör bara favoriträtter den här veckan! Pizza, spagetti & köttfärssås och tacos!

..träning: boot camp på idrottslektionen! Galet jobbigt! Men kul! Bra hemmaträning också! Inga avancerade redskap behövs: en mjuk matta för knäna, ett program (finns massa på Internet) och lite bra tagga-nu-kör-vi-musik!

..fundering: vad jag ska klä ut mig till på bokstavsfesten på lördag. Man ska vara någonting (vad som helst, ett yrke, en kändis, en sak) som börjar på första bokstaven i sitt namn! Jag har gått runt hela veckan och tänkt AAAAAAAAAAAA. På lördag får du se vad det blev!

Klassfoto Friskvård 3b



Jag såg precis att årets klassfoto ploppat upp på Facebook! Vi hade anti-friskvård som tema. Vi var gipsade, hade bandage lite här och var, spelade tvspel och demostrerade för att vara onyttiga med godispåsar, chockladkakor, läsk och en skylt! Ser ni mig?


Boxning & skolkort på ingång..

Boxningspass - check! Det gick bra men jag är alltid lika självkritsk. Att vara ledare är ingen enkel uppgift! Vi fick skrika mycket eftersom vi ville ha musik till passet och alla dessa slag och sparkar var i en enda röra i huvudet. Men det var fantastiskt roligt!! Och det roligaste, (skönaste), av allt var att bocka av detta från att-göra-listan! Älskar, älskar det!



Ikväll tänkte jag lägga upp årets klassfoto! I trean klär nästan alla klasser ut sig på skolkortet och så även min klass! Den här bilden var ledtråden här på bloggen för vårt tema. Eller ja, kameran ska spegla att det var fotografering på gång medan bandaget är en del av temat.


Some love to you



Ville bara skicka lite löv till dig så här på tisdagsförmiddagen. Just nu sitter jag i skolan och har samhälle (tidsinställt inlägg). Om några timmar är det boxningspass som gäller! Känns lite nervös men ändå väldigt kul att hålla i en idrottslektion! Jag testade på att göra det hemma igår och det var verkligen dösvettigt! Jag fick köra på inprovisation eftersom jag varken har boxhandskar eller mitshållare. Men det funkade det med. Jag slår ett slag för hemmaträning!

Boxningspass

Egentligen är hösten en väldigt mysig period på året men det där med att det blir så mörkt så snabbt förkortar verkligen dagen och det gillar jag inte! Jag ville egentligen ut och springa nu ikväll men jag är skitskraj för mörket så det känns inte alls särskilt lockande! Men det kanske är bra det för istället får jag tid till att träna på mitt och Josefines träningspass som vi ska hålla imorgon på idrottslektionen! Boxning står på schemat! Spännande!
Så här ser vår spellista ut:


Snart snöar det..



Tänk, om bara några veckor kommer hela Sverige förmodligen vara vitt. Visst känns det väldigt märkligt? Ska vi ha en gissningslek (jag älskar gissningslekar!) på när den första snön faller!? Vi gissar på snö i Skåne annars blir det svårt. Jag säger den 5 december.

Tintin på bio



Godmorgon söndag och Bloggis!
Idag är det sista lovdagen och den ska jag ta väl vara på. Bio i eftermiddag och jag, Annie Karlsson, ska för första gången i mitt liv betala pengar för att se en tecknad film! Amalia som det kan vara! Det har ju hänt att någon tvingat mig till att kolla och då är det ju bara till att gilla läget men den här gången är det självmant. Tintin ska tydligen vara jättebra och i 3D dessutom! Jag lovar, även om jag inte gillar animerat och tecknat, så ska jag ge den en chans! Tänk, det här kanske ändrar min syn på tecknat! Who knows?

Pyssel är livet!




Jag har väl berättat att jag älskar pennor!?
Eller älskade, kanske man ska säga. När jag gick i fyra-femman-sexan hade jag dille på allt man kunde pyssla med och jag köpte på mig oändligt många uppsättningar av touchpennor, kritor, färgpennor, glitterlim, pennskrin, mönstertejp, klistermärke, blyertspennor, småblock och gelpennor! Detta var Himmeln för mig och jag kunde sitta vid mitt skrivbord och pyssla i timmar. Det var helt omöjligt att hinna använda allt så jag har hur mycket som helst kvar! Ganska roligt när man ska pyssla. Men hur ofta tar man sig tid till det nu? (Känner mig skitgammal när jag skriver så..) 



När jag var fyra år var min favoritsyssla att klippa sönder överblivna kort (sådana man framkallar) i tusen bitar. Varför? Jo, för det där klippljudet var det absolut bästa ljudet på Jorden.

Snusklubba



Jag och mamma har en deal fram till jul.
Vi får inte äta något annat godis mer än popcorn och snusklubbor. Vissa tycker det är helknäppt att ha ett sånt här godislöfte eftersom klubba visst räknas som godis. Och det håller jag med om. Men klubbor vräker man inte i sig så som man gör med vanligt lösgodis och sen varar en klubba bra mycket längre än en godisbit. Och hur god är inte snusklubban?! Den bästa om du frågar mig!

Gåtsvar



Vad kul att ni gissade! Här är de rätta svaren (även om jag tycker era Ebba och Karolina var bra!):

- Nästan alla behöver det. Nästan alla ber om det. Nästan alla ger det. Men knappast någon tar emot det. Vad är det? Svar: Råd.

- Vad är farligt att få i sig, men kan vara härligt att vara? Svar: Gift.

- Vem har huvud, men inga ögon? Svar: Spik.





Rätt Hannah!

Bara för att Hannah svarade rätt så snabbt så får ni här tre nya!

- Nästan alla behöver det. Nästan alla ber om det. Nästan alla ger det. Men knappast någon tar emot det. Vad är det?

- Vad är farligt att få i sig, men kan vara härligt att vara?

- Vem har huvud, men inga ögon?

Klura på dem en stund medan jag plöjer igenom veckans skvaller (dock inte barbent på trappan).


Dagens gåta

Här står det städning på schemat! Tyr att jag är på städhumör idag! Jag har satt igång julmusik så nu ska här städas, dammas och dammsugas!



Men innan jag börjar så ska jag ge dig en liten gåta att klura på. Igårkväll hittade jag nämligen den här bortglömda boken! Faktiskt väldigt underhållande. Jag låg i en hel timme och läste gåtor. Haha. Marcus fick äran att svara på alla. Det tyckte jag var jättekul. Och nu tänkte jag att du ska få en att bita i. När slickar man kungen i nacken? Klura på den och gissa så ger jag dig svaret när jag har städat klart!


Fin tisdag!

Hejsan hoppsan! Jag har varit hos farmor och farfar hela dagen. Jag, farmor och lillkusinen hade minispa med skön massage! Alla masserade alla och lillkusinen stod för snacket! Väldigt trevligt och nu är jag trött i kroppen. Konstigt hur massagen påverkar en. Det räcker att man får lite så blir man helt slut. Men det är ju så skönt och massagestunden är alltid för kort!



När jag kom hem stack jag raka vägen till Friskis för att planera med Karolina. Vi ska ha en kostföresläning om några veckor och nu måste vi komma på massa ämnen vi ska prata om. Vi ska bland annat föreläsa om dieter, lightprodukter, sockersug, vad man ska äta vid träning och mattrender. Spännande! Nu: sudda bort skolan och ha lov!

BRAVO



Godmorgon Bloggis! Börjar den här dagen med att dricka min favoritjucie och snicksnacka lite med Cindy. Men som du ser så är hon rätt ointresserad av mig så jag pratar mest med mig själv. Jag tänkte dra iväg om en stund till farmor och farfar. Känns alltid bra i hjärtat att hälsa på "dem gamla". Ikväll väntar träning med projektgruppen. Min hals river så jag får se om jag tränar men jag måste dit och peppa dem! Ha en fin tisdag!

RSS 2.0