Fönsterskyltning


Gillar att det är så kallt ute idag. Då blir stämningen på julskyltningen mycket mer ja, stämningsfull. Jag och Anna drack varm glögg, kikade i butiker, gick på torget och kollade på alla utställare. Eller ja, vi kollade väl mest på det de sålde. Jag börjar få julkänsla här hemma nu. Så mysigt (skriver alltid så nu för tiden. Har ni tänkt på det?!). Efter att jag tokstädat tog jag dessa bilder när mörkret föll. Ville visa mina julgardiner och, för den uppmärksamma, min pepparkaksgris som fick pryda fönstret. Mest av allt ville jag visa mammas lilla verk med amaryllis som hon fixat till mig. Köpte vasen förra helgen. Såg i blomsterbutiken att de gjort massa olika arrangemang i den. Man kan lägga kottar, kanel, stjärnanis eller vad man nu kan tänkas hitta på i botten och sätta en blomma eller ett ljus av storleken större ovanpå. Till sommaren kan man kanske ha snittblommor i. Bara fantasin kan stoppa en! Glad första advent!

Supersöndag!


God morgon strålande SOL! Vad glad man blir! Ännu gladare blir man över roliga lördagkvällar! Sånt kan jag leva länge på! Igår samlades vi några hos Elina för att ha knytis och dricka ett par glas vin! Vi lyssnade på musik och pratade i flera timmar. Älskar när man ses i tid och får extra timmar att umgås utan att klockan hinner på fyra. Låter jag gammal? Då kan jag även meddela att min optimala lägga-mig-sent-tid är 00:30! Det är perfekt! Nu ska jag och hemtentan hänga en stund. Sen ska jag ha städfest här hemma med en dammvippa för att sedan gå på julmarknad i stan. Det brukar alltid dra massor med folk. FAST att det är så tråkigt. Haha! Ha en fin söndag kära Bloggis! Ät popcorn och LE!

Pepparkaksgrisar!



God morgon juletid och snart även första advent!
På ett sätt känns det som det var igår det var sommar och 30-graders kokande hetta och på ett sätt känns det som att det var flera tusen år sedan. Strax kommer mina yngsta kusiner hit på julbak! Vi ska baka pepparkakor och äta lunch tillsammans! Ska bli supermysigt! Har tjatat på mamma i flera år att jag vill baka pepparkakor och drömmer att det ska kännas så där stort som det gjorde när jag var liten. Men istället har det slutat med att jag står själv i köket och försöker skapa julstämning på egen hand med en färdigköpt deg. I år blir det däremot andra bullar!

Fick inte iväg inlägget i morse så det kommer här med en bild på Tilde och Adam!

Julklappsirritation

Jag är säkert inte ensam om att tänka julklappstankar just nu. Ska gå på stan med farmor nästa fredag och det ska bli så mysigt! Vi följer vår tradition och fortsätter så länge farmor orkar! Jag skrev för ett tag sedan att jag var klar med årets inköp av julklappar. Men riktigt så är inte sanningen. Jag har beställt varor på nätet men det är slut med det nu! Det blir bara så fel! Jag har haft sådan otur! Först beställde jag hem en supersnygg kofta till Marcus (han har redan hört historien så det är lugnt, haha). På etiketten som följer med plagget stod rätt storlek men i själva koftjävlen var det en annan. Så den fick åka tillbaka och samtliga koftor i den här roströda färgen var slut så jag fick tyvärr aldrig tag i den.



Förra veckan kom jag på en ny brilliant idé och skickade efter det. Snabbt gick det och ingen var gladare än jag! Tills jag öppnade paketet och där är stora fläckar på skiten! Så nu har jag fått maila fram och tillbaka och krångla för att reklamera alltihop! Här med slutar Annie Karlsson att e-handla! Först snygga klänningar i somras som både var för små och för stora och sen detta som blev grädde på moset! Allt ska handlas i stan för att kunna testas, granskas och bytas utan några krusiduller. Punkt. Eller pungt som jag skrev när jag var liten. Pung!

Pluggsnack & helg!



Också var det fredag och helg igen!
Jag har dock inte pluggat många timmar den senaste veckan så måste ta tag i det i helgen! Jag har en hemtenta att göra men den är så tråkig. Var det inte jag som sa i söndags hur rolig den här delkursen verkar vara? Veckans föreläsningar har varit rena sömnpillret! Men efter den här tentan (har två stycken plus grupparbeten) tror jag faktiskt att det blir kul! Det som däremot är väldigt roligt är att jag klarade förra tentan! Fick mail om det idag! Så glad! Ni vet, den tentan som nominerades till Guinness Rekordbok med världens längsta forskningsfråga! Nu ska jag fira in helgen med massa gott, Marcus och Mario!

Julklappstips


Idag kör jag på Majas bloggtips! Det är alltid uppskattat när ni kommer med förslag på vad jag kan skriva om! Maja ville höra vad jag tycker om min Daniel Wellington-klocka! Här kommer en recension för alla intresserade! Jag ÄLSKAR allt med den! Älskar läderbandet, urtavlan och att den är så lätt. När jag har min tyngre "silverklocka" lägger jag alltid av mig den så fort jag kommer innanför dörren. Så ska det ju inte vara! Den här däremot sitter alltid på, oavsett vart jag befinner mig! Jag tycker det är en perfekt present att önska sig! Jag har den lilla, silvriga klockan med ett brunt läderband, färgen heter Cardiff. Ett litet tips är att inte ha den på sig när man jobbar på förskola. Jag fick en repa i min efter två dagar med busiga barn. Tips nummer två är att använda studentrabatten på Meccenat! Det stora pluset är att man kan byta rem! Jag önskar mig det blå/gröna bandet!

Träningssvacka & gissningslek

HIT ska jag igen!

Hej slutet av november och framför allt, välkommen tillbaka SOLEN!
Jag vet inte när jag fick en glimt av dig senast! Vi ska ut och umgås nu en stund, solen och jag. Jag ska plåga mig själv med att springa en runda. Igår tog jag mig an 6,7 kilometer och jag vill inte berätta hur lång tid det tog men det var riktigt tungt! Mina lungor känns ansträngda för minsta lilla och benen orkar ingenting. Längtar tills jag känner mig i form med bra kondition och känslan av att vara stark. Finns det något bättre? Det känns långt borta men jag ska kämpa mig dit. Varken julgodis eller snö ska få förstöra det. Snön ja. (Den lyser med sin frånvaro och det är tur det, för annars hade min träningssvacka varit svår att ta sig ur. Snö = halka = ingen utomhusträning). Gissningsleken som vi brukar ha Bloggis eller Väggen, eller vad jag nu ska kalla dig, har jag i år överfört till familjen. Jag tror att snön landar här den 12 december. Det hade varit perfekt, lagom till lucia!

Fönstertittare & glögg



Hej!
Har ni en bra helg? Jag har haft det väldigt bra! Så skönt att få vara helt ledig och slippa tänka på skolan! Igår var jag på en fjuttig julmarknad, handlade julblommor och spelade Mario Kart! På eftermiddagen spelade jag badminton med Adam, Marcus och några kompisar! Väldigt roligt! Jag spela ikväll igen! Får dock tennisarm, om man kan säga så fast det inte är tennis? Men träningsvärk är underbart! På kvällen beställde jag och Marcus pizza och hade en skön hemmakväll! Idag är en äkta söndag. Tar det lugnt och har fotat Cindy, vår egna fönstertittare! I förmiddags var jag i Ängelholms nya elektronikaffär. Den var lika liten som en skokartong med en stort utbud som bestod av tre teveapparater, två telefoner och en dvdspelare. Ungefär så. Nu har jag precis druckit glögg och ätit pepparkakor. Men alltså glögg. Vad är det för påhitt? Jag tvingar i mig det år ut och år in i förhoppning att jag ska börja gilla det men mina smaklökar vrider sig av avsmak. Nu laddar jag för en proppfull vecka med ny delkurs, pyjamasparty, pepparkaksbak, träning och julskyltning!

Få soltimmar & glad fredag!

Här hade vi överskott på sol...

Vill ändå be om ursäkt för att här är så tyst. Men jag har fullt upp med att ta mig igenom november. Den här månaden är så sjukt mörk att jag inte tror jag varit med om något liknande. I Stockholm är de uppe i två soltimmar. Jag tror Skåne är på ungefär samma nivå! Men i dessa mörka tider finns det självklart ljusglimtar! Som idag till exempel! BRA dag, kanske för att det är min favorit. Idag har jag lämnat in min forskningsplan i skolan. 30 minuters lektionstid! Vilken lyx! Sen sa vår lärare att vi inte kunde förbereda något inför hemtentan som läggs ut på måndag. Detta innebär att jag får en pluggfri helg! Jag kan inte vara gladare! Efter skolan åkte jag till stan för att köpa lite julklappar. Snart klar! Underbart! Men vad ger man sin pappa? Alltid lika svårt! En ny klänning kanske, haha. Nu ska jag ut och gå med Hannah och Amanda. Ikväll väntar tjejmiddag! Älskar vår nya tradition! Anna står för kvällens bjudning. Jag har hört rykten om chokladmousse! Mmm! Glad fredag på er alla, måste hinna ta mig ut innan jordens lampa släcks!

Tisdagsprat



Har suttit konstant känns det som sen i torsdag med min forskningsplan!
Men riktigt så är det ju inte! Nu börjar jag i alla fall se ljuset i tunneln! Härligt värre! Vet dock inte vad jag ska blogga om? Att jag lyckades med maten igår eller att jag premiärspelat Mario Kart? Nja, det känns måttligt intressant! Att jag köpt rosa hörlurar eller att mitt ryggont gått över? Mmnnjja! Att jag är beroende av Paradise Hotel eller att det mörknar halv fyra? Njjjaaaaa. Nu ska jag slå igång ett avsnitt av Ett Härligare Liv och äta salta karameller! Glad tisdagkväll!

Kompistid & julklappsfix


Hallå slutet av helgen!
Hoppas ni haft en bra sådan! Jag har haft det lugnt och skönt! I fredags var jag hos Elina och hon fick sätta tänderna eller saxen snarare i mitt hår! Det blev inte mycket kortare men desto ljusare! Gjorde slingor och klippte topparna! Mycket nöjd! Igår var jag en sväng på Lager 157 och Väla för att fixa praktiska med julklappar och dylikt. Blir så irriterad när man beställer från nätet och får hem fel storlek, för att personalen sett fel. ÅH! När jag skulle byta koftan så var storleken jag sökte slut. Julklappsletande går vidare! Igår kväll var jag hos Karolina. Vi gjorde inte mycket annat än att prata och umgås! Så mysigt! Idag har jag suttit med näsan i dataskärmen och i böcker. Läser en bok om förluster. Väldigt intressant men kanske inte med på min vad-jag-gillar-att-göra-på-söndagar-topplista. Men det gick det också! Nu ska jag gå utanför dörren för första gången idag och vidare mot badmintonhallen! Ja, du hör vad som är på gång! Glad söndag!

Förbannad & lyster!


Hoppas ni haft en riktigt bra torsdag!
Jag börjar med det dåliga idag. Alltså ni skulle sett mig i förmiddags. Eller det skulle ni inte. För det första hade ni skrattat ihjäl er över hur arg jag verkligen var. För det andra hade ni undrat om det verkligen var jag eller ett förbannat monster. Men, utan att ha sett min vrede, så kan jag säga att det var jag. Trots att jag mer såg ut som ett sprängande bi som röt och grät av ilska. Vad berodde då det på kan man ju undra, eller hur? Jo, jag har suttit prick på hela förmiddagen och försökt hitta tidigare forskning kring ämnet jag ska skriva en forskningsplan om. Området är livskriser och det var helt stört-omöjligt att finna någon vettig fakta. Jag letade i två och en halv timme utan resultat. Men efter att ha ätit lunch var jag på banan igen och började istället på den andra änden av arbetet. Och efter att ha kommit in i skrivarflödet kändes allt mycket bättre!



Nu lämnar vi förbannelsen och går över till något mycket roligare. Vad har varit bra med den här torsdagen den 13 november, en månad på dagen till lucia! Jo jag har tränat!! Efter ungefär två månaders uppehåll är jag igång igen. Halsontet ska inte få stoppa mig! Nu är jag tillbaka! Det känns mer än härligt! Träning gör mig på så gott humör! En annan bra sak som jag nämnde i tisdags. Jag har hittat en superduper bra kräm med lite färg i. Inte en foundation som jag trodde från början utan något mellanting. Det ger mig lyster och lyster har jag lärt mig är bra. Så. Snart helg! Vad ska ni hitta på? Berätta! Jag vill ju prata med dig väggen!

Tiselitisdag



Följande saker har hänt denna soliga tisdag.
Ett. Jag har jobbat med 20 busungar och stängt på förskolan. Två. Jag har testat en ny foundation från Estelle & Thild som jag tänkte köpa. En all-in-one kräm som får huden att lysa. Typ. Tre. Mamma har lagat en ny kycklingrätt ikväll med pasta, mango och sockerärtor. Festligt värre! Fyra. Jag ska tvätta fötterna och lägga dem högt. Fem. Slå på dokumentären om Klas Ingesson och ta vara på kvällen. Imorgon väntar forskningsplansplanering med basgruppen, biblioteket, fisksoppsmatlagning, min kille, Bonde Söker Fru och till frukost Hänt i Veckan! Det är de små sakerna som gör det! GLAD TISDAG!

Sol eller jul


Hallå!
Inte alls på blogghumör men tråkigt om här är helt tyst så ska försöka smida ihop något ändå. Idag har vi startat nytt i skolan. Vi ska skriva en forskningsplan på 6-8 sidor. Känns rimligt på två veckor! Att vi däremot ska läsa 900 sidor till detta känns sådär. Känns som man ger ett så här sjukt antal sidor bara för att man ska. Stressande som tusan är det i alla fall. Funderande starkt på att sticka iväg på en sista minuten den här veckan. Till ett 22-gradigt land. Vill komma bort från mörker. Vill komma bort från regn. Jag är så trött på detta och vill antingen ha SOL eller JUL! Försöker hitta ljusglimtarna, bokstavligt talat, men även saker i vardagen som ger en energi. En timmes fika med en kompis, tid med Marcus, träning, mysiga middagar, sovmorgnar och uppbokade lördagskvällar. Så typ. Men det är svårt när det är mörkt när man vaknar och skymning när man åker tåget hem från skolan. Förstår mig inte på det här med klockvridningen. Vad ska det vara bra för? Det gör bara folk höstdeppiga. MEN ska se det positivt. Även ytliga saker kan få en gladare - ska slinga håret, måla naglarna och använda mina nya bruna boots som jag pratat om. Så. Nu ska jag koka te, stoppa fötterna under filten och se på Ensam Mamma Söker!

Pappa Håkan ♥



Godkväll Bloggis! Haft en skön helg! Känner mig förkyld så har sovit mer än någonsin den här veckan! I helgen har jag nog sovit lika mycket som jag varit vaken, haha. I fredags var jag med klassen i Helsingborg! La mig sent och vaknade först vid lunch på lördagen. Igår var Marcus här på kvällen och vi kollade på Yes Man som jag även slocknade till. Rolig flickvän.. Idag har vi firat farsdag och i eftermiddag har jag varit på sminkrådgivning hos Annie! Himla kul att göra något annorlunda! Nu väntar en (förhoppningsvis) lugn vecka med plugg, ska fortsätta sova mycket så jag blir frisk för den här veckan är mitt mål att komma igång med träningen igen, efter ett långt uppehåll! Hoppas ni haft en härlig helg! Och PAPPA: Grattis på farsdag! Alla har lagt ut så fina bilder på sina pappor och jag ville inte vara sämre. Titta - den sötaste pappan man kan tänka sig! Love yoooouuu!!

Världsrekord i långa frågor & kladdkakans dag



Alltså det finns ingen bättre beskrivning på hur man känner sig efter en tenta än full.
Jag är så yr att hela rummet snurrar. Det finns heller ingen bättre beskrivning på Annie än självkritisk. Sjukt missnöjd över vad jag presterat men ändå glödde pennan till klockan slog tolv, och tentatiden var slut. Jag är så arg på mig själv för att jag formulerat en forskningsfråga men en mils ord! Jag ändrade den i sista sekund och den är så lång att den fyller en hel A4:a. Ja, kanske inte riktigt. Men ni fattar. Gjlsdjslhdsjhfjsdhflkshdfljsh. Nu går jag i alla fall och hänger upp mig på detta så in i Norden och kan liksom inte glädjas eller vara nöjd över resten. Ja ja ja. Man får ta det för vad det är. Ska försöka släppa det, gå av mig ruset i solen med Fredagspodden i lurarna. Funderar även på att baka en kladdkaka för att fira att min fråga kommer slå världsrekord i längd och för att det är kladdkakans dag! Det finns alltid anledningar till att äta och om jag ska låta bli att vara självkritisk för en stund så måste jag säga att jag är rätt bra på att baka kladdkakor! HEJ!

Jag är så lycklig!


Igår fick jag reda på att jag klarat den första tentan!
Ja, den som jag aldrig i hela mitt liv trodde jag skulle fixa! Jag är så fruktansvärt glad att jag bara vill skrika! Aaaaahhhhh!!!! Jag KAN! Jag är BRA! Jag är MYCKET BÄTTRE ÄN JAG TROR! Så är det banne mig! Den här lyckan som jag har i kroppen fightas dock med ångesten. De slåss mot varandra kan man säga (fast lyckan har ett övertag!!!) Imorgon är det nämligen dags för en ny tenta. Och den känns svår. Men jag ska göra mitt bästa och verkligen tro på mig själv! När tentan är över ska jag njuta av en leeeeeedig helg! LYX!

Pluggeliplugg



God morgon raringar! Hoppas allt är med er! Jag har fått sovmorgon till halv åtta, så jag ska inte klaga! Det måste vara det bästa med att plugga. Att man får sova lite längre på morgonen. Annars är standardtiden halv sex och det är lagom roligt nu när det är så mörkt jämt. Idag ska jag till skolan för redovisning. Vi har under de senaste veckorna läst och gjort ett arbete om samhällsvetenskapliga metoder. Vi har delat ut enkäter och skrivit ett arbete om detta och idag ska vi berätta hur det gick för klassen. Kommer säkert gå bra! På fredag är det en ny tenta, så den här veckan är intensiv. Därav mina glesa blogginlägg. Är lite spänd just nu för den här veckan får vi reda på hur det gick på den förra tentan. Var så nervös hela gårdagen för då började resultaten hos klasskamraterna trilla in på mailen men jag har ännu inte fått något. Märkligt att man inte delar ut alla samma dag, är det inte? Hoppas ni får en GLAD ONSDAG! Tänd massa ljus och håll humöret uppe! Jag försöker men drömmer mig bort till solen hela tiden! Jag behöver D-vitamin!! Haha, jaja det är inte synd om mig. Snart vår och sommar igen! Och jul förstås. Det ser jag fram emot supermycket! Men nu blev det massa sidospår så bäst att avsluta! Glad dag!

Ljusterapi

 
Får ursäkta tystnaden!
Jag är inte alls på blogghumör och känns ju dumt att skriva en massa just bara för att det ska göras! Men nu gör jag det i alla fall! Den här helgen är det halloween! Vet inte riktigt hur man firar det men det verkar vara större än någonsin med utklädnad och maskeradfester! Känns som vi försöker efterlikna hur det firas i USA. Utan att lyckas såklart, för där är det extremt. Men det känns som man strävar efter det. Själv tänkte jag kurera mig, åka till kyrkogården ikväll, se på alla hundratals lyktor som lyser och tänka på de som inte finns med oss längre. Det är så rysligt mörkt nu om kvällarna så har tänt massa ljus här som blinkar i otakt med varandra. Mysigt! Ska ta en varm dusch, studera mina Iittala-fynd jag gjort idag och äta chips och dipp ikväll. Det är min lördag i ett nötskal! Happy halloween och ta hand om er!

RSS 2.0