I NEED YOUR HELP!

Nu har n[got galet h'nt med mittt tangentbord...  H;ll visst in ctrl/knappen lite f;r l'nge. Tryckte p[ n[gra knappar ocks[. Men hur f[r jag tillbaka det_ Detta suger..

Jag som bara ville l'ra mig att g;ra ett hj'rta...


Sommarkläder



Hej!
Då är den här dagen snart slut. Det känns knappt som man hinner vakna innan man ska sova igen. Men jag tycker jag har hunnit med ganska mycket idag. Min mobil har bettet sig jättekonstigt de senaste dagarna så idag fick den in på operation på The Phone House. Nu är den hel och ren igen!

Som jag sa igår skulle jag kika i H&M-katalogen. Och det har jag gjort nu. Upplever du också att det kliar i fingrarna efter man bläddrat igenom den? Så ska vi säga att vi vill att 2011 startar med sommar, sol och shortsväder? Tänk om det ändå hade kunnat vara så. De skulle vara riktigt skönt. Men vi kan iallafall drömma oss bort, till ett varmare Sverige. Det är fullt tillåtet. Mina favoritplagg från katalogen slängde jag ihop i ett kollage. Det är inte alls omöjligt att den här väskan kommer hänga på min axel till våren. Och de mörkgröna shortsen hade suttit riktigt fint på mina höfter. Jag känner det på mig.


Tack för allt 2010!



Så var det den 31 december.
Är inte det helt otroligt när man tänker efter? Det kändes inte alls länge sen man sa hejdå till 2009. Men nu, nu ska vi, om bara några timmar, säger adjö till ännu ett år! Jag kommer ta med mig många minnen från 2010 som har en speciell plats i mitt hjärta. Sommaren har varit helt underbar. Jag har fått lära känna många nya, fina människor. Jag har fått uppleva riktig kärlek. Det är underbart! Jag har fått träna jättemycket, vilket jag älskar. Jag har åka på en härlig utomlandsresa när jag behövde den som bäst. Och jag är så tacksam över att ha helt fantastiska människor runt omkring! Tack för allt 2010, love you! Nu ser jag framemot ett nytt år. Det här ska bli spännande! Bloggis, är du redo för 2011!?!

Nyårslöfte försten! Har du kommit på något? Jag tänkte köra på "bli bättre på att laga mat". I dagsläget sträcker jag mig till tacos. Det finns mycket att lära hör jag så det får bli mitt.

GOTT NYTT ÅR BLOGGIS!


Malins place



Hej, hur har du det?
Jag är precis hemkommen från en kväll hos Malin. Jag gillar verkligen att vara hos henne. Hon har ett så mysigt hem. Sen gillar jag hennes familj också. De är så naturliga och trevliga! Jag, Malin och Lina lagade mat till hela skaran. Tacos fick det bli. Till efterrätt bakade vi en riktigt, riktigt god kladdkaka! Jag brukar alltid känna ett lugn i kroppen efter att jag varit där. Det är en härlig känsla! 

Nu är jag inte alls trött utan tänkte kika i den nya H&M-katalogen som kom med posten idag! Alltid lika roligt att drömma sig bort till sommarklädssäsongen! Hoppas du mår bra Bloggis! Njut ordentligt av den nästsista dagen på 2010. KRAMIS


Lite prat om livet

Gårdagen var en av de värsta dagarna i mitt liv. När någon man känner dör, är absolut det hemskaste som kan hända. Jag grät från morgon till kväll. Jag gick till havet för att få frisk luft och för att rensa mina tankar. Små isflak flöt omkring, det var vindstilla och solen var bakom ett tunt moln. Solens sken såg lite ut som en ängel.

Idag mår jag lite bättre
. Men livet känns bara så orättvist. Ska mitt liv få vara så här bra och enkelt när det här tragiska händer min kompis? När någon dör, så känns allt annat bara så oväsentligt. Betyg och mellandagsreor till exempel. Men man måste ju fortsätta leva. Men vissa saker är mer betydliga än andra. Och de mindre betydliga ska inte få ta mycket plats. Jag skriver detta för jag vill att man ska tänka till. Att man inte ska lägga energi på fel saker. Att livet är värdefullt. Det glöms ibland bort.  



Medan jag har bloggat har Rosa - The Movie spelats i bakgrunden. Nu rullar eftertexten. Ja, tänk, det tog mig mer än en timme att skriva detta inlägg. Det är svårt att få fram det man vill på bara några rader. Men jag tycker jag lyckades. Nu ska jag krypa till sängs och vakna upp till en ny, fantastisk dag, som jag får göra precis vad jag vill med!


Himlen kunde inte vänta



Min kompis mamma har gått bort. (Jag skrev lite om det här) Det gör så fruktansvärt ont i mig. Jag kan inte föreställa hur hon och hennes familj mår. Jag tänker på dem. Jag har skrivit en dikt.

Du kämpar. 
Men himlen kan inte vänta.
Dina vingar nu lyfter dig från jorden.
Du är påväg till en ny plats.
Där smärtan försvinner.
Där änglarna vinner.
Där solen aldrig går ner.
Där du alltid din familj ser.
Från himlen du vakar.
Över livet på jorden.
Och på alla du saknar.
Men det här är ett bra ställe.
Där väggarna är blå.
Där du får leva kvar.
Och vänta på din familj.
Som kommer till dig en dag.  

Helvetesvågen





Fy fan vad livet är orättvist!

Annandagen



Hej!
Har du haft en bra dag? Jag började min väldigt försiktigt och segt. Det hände inte så mycket fram till halv tre. Sen satte jag lite fart och åkte hem till Josse. Där har jag, hon och Lina spenderat några timmar tillsammans. Slöat framför tv:en och snackat! Skönt med en slappedag! Jag behövde det. Just nu sitter jag och lyssnar på The Time Of My Life. När har man det egentligen? Är det nu? Jag har alltid tänkt att min liv kommer vara som bäst när jag är 25. Jag vet inte riktigt varför men det känns som den perfekta åldern. Inte för ung, inte för gammal, utan preeeecis lagom. Kan det stämma tro..?

Julfirandet fortsätter

Hallå Bloggis! Hade du en bra julafton? Min blev lite annorlunda. Jag och Adam åkte, mitt i Kalle-Anka-tittandet, ut till farmor och farfar. Vi fick gömma julklappassäckarna i uterummet. Det är ju trots allt inte vi som har dem med oss utan det är ju tomten som fraktar hit dem med hjälp av renarna. (Vilka konstigt traditoner Sverige har om man tänker efter..) Det är riktigt underhållande att fira med småkusinerna. De är smånervösa hela kvällen och bara längtar efter tomten! Och sen när han kommer blir de överlyckliga!

Idag fortsätter julfirandet. Det blir hos mormor och morfar där alla storkusiner ska samlas! Mysigt! Men först ska jag och Adam utmana mamma och pappa i Absolut Överens (vår julklapp till dem).



Jag fick den här övergoda parfymen i julklapp. Jag testade den i flygshoppen påväg till Kreta. Jag satte ett sprut (säger man så?) på min handled och sen gick jag runt hela dagen och sniffade på armen. På så sätt förstod jag att det här är den optimala parfymen för Annie Karlsson. Så om du ser mig med armen uppe i näsan så vet du vad det beror på. Nej nu måste jag kila! God fortsättning Bloggis!

God jul kära Bloggis!




Julafton! Hoppas du får en underbar dag! En släktning till mig har blivit sjuk så jag känner mig lite ledsen över det. Vill bara att alla ska få vara friska och glada - det låter klyschigt men det är faktiskt det som är det viktigaste! Ta hand om tomten, ge han gröt (det ska jag göra, så slipper jag äta det) och missa inte Svensson Svensson ikväll. Ni som ska ut och fara - kör försiktigt! Puss & Kram!

Släpp kraven

Det är jul! Alla har massa krav över den här helgen. Alla ska vara på tipp-topp-glatt-humör. Alla hem ska vara pyntade och nystädade. Alla julklappar ska vara perfekt inslagna och innehållet ska vara det ultimata. All julmat ska vara i världsklass (julmat är ändå aldrig gott, optimistiska Annie här ja). Julgodiset ska vara fint och sött. Alla ska ha en obarrande och glänsande julgranen. Krav, krav, krav! Inte för att jag är mamma i familjen och känner av detta särskilt mycket men om man tänker efter så är det faktiskt så här.



Jag känner mig inte alls på humör idag. Tyvärr får jag säga. För jag skulle gärna vilja vara det. Men jag låter mig själv få må så här idag. Jag bäddade ner mig innan under en tjock filt och kollade på den supergulliga filmen Ps: I Love You. Ikväll ska jag bara umgås med familjen. Vi ska äta god mat (inte julmat) och kolla på Bingolotto! Det har blivit som en liten tradition det där med att ha några lottor och spela. Rätt mysigt tycker jag. Släpp nu alla krav Bloggis och ha en riktigt mysig jul!


Alexander Rybak..



Jag har kommit över den här kille - tro mig, det var länge sen! Men jag känner att en del av min livsuppgift här i livet är att förmedla nyheter om violisten. Du kanske redan har läst om det här på TV4:as hemsida eller på Aftonbladet. Men om du nu missat det så kan jag tala om att Alexander Rybak ska vara med i Let's Dance! Det här ska bli roligt!

Första jullovsdagen



Imorse var jag ute i mina pyjamasbyxor och knäppte av några kort! Och så här fint vinterlandsskap var det!
Ååh Bloggis, vad skönt det är med lov! Jag har bara gjort precis sånt jag gillar idag. Jag började dagen med att slöa. Kollade julkalendern (den är grym!) och åt rostade mackor. Sen var jag ute med Cindy i superdupermegakalla Svergie. Vad har hänt? Jag är i chock! Det har varit runt 15 minusgrader hela dagen. Det är inte nådigt. Sen när Cindy var nöjd lämnade jag henne hemma också åkte jag till stan med Lina. Jag fixade den sista julklappen och Lina storshoppade på H&M (som vanligt så med andra ord). När jag kom hem från stan var jag kallare än en isglass. Som tur var kom mitt värmeelement hit och tinade upp mig! Nu ska jag äta popcorn och kolla på sista avsnittet av Bonde Söker Fru! Kramis


Julklappsinslagning



Igår hjälpte jag Lina att slå in julklappar. Eller det var fel benämningen. Det var bara en julklapp. Men man hade hunnit slå in 25 paket på den tiden vi tog på oss för en. 2 timmar.. Herre du milde! Men visst blev det fint?! Hade inte du blivit jätteglad om du fick ett sånt här stjärnfint, inslaget paket på julafton? Tänk, det är bara 2 dagar kvar..

DET ÄR JULLOV!

Wow vilken fin dag! Imorse när jag satt på bussen, påväg till skolan för sista gången det här året (bara en sån sak) så såg jag en fantastisk soluppgång. Solen var alldeles brandorange och man såg dess runda form jättetydligt. Himlen var helt blå men precis ovanför solen kom massa rökmoln ut från ett fjärrvärmesverk. Åkrarna och vägbanan var gömda i en magisk dimma som bilarna kom ut från och förscann in i. Otroligt fint! Där ville jag bara ta upp min kamera och klicka en bild!


Nu har jag jullov och det känns alldeles, alldeles underbart! Så här glada var några klasskompisar när vi precis slutat.



Efter skolan åkte jag och några i klassen in till stan och åt pizza. Jag tyckte det var riktigt pinsamt och gå in på Acapulco idag också. Jag vill inte bli någon slags stammis. När jag kommer in där ska de inte säga "vill du ha det gamla vanliga?". Och de ska verkligen inte lära sig mitt namn. Nehe, då har det gått för långt! Det är lite komsikt att vi ska ha pizza till middag ikväll - fast jag vill tilläga att den är hemmalagad.


Pizza & tröstshopping



Jag sitter här och väntar på att det ska bli jullov.
Den här sista "riktiga" dagen i skolan känns så himla lång. Man vill bara att den ska vara över så det kan bli tisdag och därmed jullov! Så därför har jag haft en seg dag. Först kollade vi Madagaskar 2 på engelskan. Jag sätter mig aldrig ner och kollar på ett tecknad film frivilligt. Utan det blir bara av när någon tvingar mig eller när det som nu - ingår i skolarbetet. Men filmen var rätt rolig faktiskt. Även om jag kollade på klockan varje kvart. Hihi. Efter skolan var jag ledsen och besviken på mitt matteprov. För att glömma provet gick jag till pizzerian och åt Zlatanpizza med några fina vänner. Sen gick vi på stan och jag körde på tröstshopping - det funkar alltid! Älskar att kunna komma hem och ha en bra anledning till varför jag handlat nya kläder! Man måste vara smart! Hihi.


Söndag 11.13

Hejsan Bloggis! Jag vet att jag är frånvarande från bloggen men det känns så lönlöst att skriva när jag inte känner för det. Så då låter jag helt enkelt bli. Det är den 19 december idag. (Var tvungen att konstatera det). Det känns riktigt bra. Bara vetskapen om att det bara är en dag kvar i skolan får mig på bra humör. Det ska bli så mysigt med lov. Tänk i år får vi snö till jul. Hur mysigt är inte det? Efter nyår däremot tycker jag att den ska smälta och att det ska bli vår!



Jag pratade innan om att framkalla bilder, sätta upp dem och rama in dem. Och det har jag gjort nu. Så här blev det!

Jag har börjat den här söndagen med att ligga kvar i sängen i flera timmar och kollat webbtv och läst bloggar. Nu ska jag däremot masa mig upp och starta den här dagen på riktigt. Inget plugg (!!!) utan bara njuta av att ha hela lovet framför mig! I eftermiddag ska jag på julkonsert i kyrkan. GLAD SÖNDAG!


Julmys & grattis Ebba

Yeehooo! Det är fredag! Min favoritdag. I skolan har jag haft julmys. Vi lekte julklappsleken, gjorde smällkarameller och dansade på den isiga altanen, runt julgranen. Visst känns det lite dagis över det hela. Men jag måste säga att det var himla mysigt! Efter skolan åkte jag till Musikskolan och spelade i två och en halv timme. Slå det om du kan! Vi spelade julmedley i en stor musiksal. Det blir så himla mycket mäktigare när man är i ett stort rum med högt i tak. Innan jag går vill jag säga ett STORT GRATTIS till världens bästa, lägg betoning på bästa, Ebba! Vi ses snart!



Till dig Bloggis, önskar jag GLAD FREDAG!


Snöat!


Bussen krockade

Så, nu är alla prov, för den här terminen, gjorda! Ååh vilken härlig känsla det är! Jag hade det sista provet idag. Nationella i matte. Har ingen aning hur det gick men jag ska bli bättre på att inte älta saker och ting. Det är nämligen min specialite. Efter skolan skulle jag ta bussen. Istället fick jag skjus av en klasskompis. Och det var väldigt tur det. För när vi sen kör förbi bussen, så har en bil krockat (riktigt ordentligt) in i bussens ena sida. Ambulans och allt var på plats. Usch.. usch. Som tur var verkar ingen skadad men ändå himla obehagligt.



Efter skolan gick jag och Ebba en runda på stan. Vi fikade på bakadpotatis och julklappsshoppingen gick riktigt smidigt! Vi har ett bra samarbete. Nu blir det cirkelfys för hela slanten! Ska ge järnet! Hoppas allt är bra med dig Bloggis!


Chokladkalender



Jag borde plugga nu. Istället sitter jag och raffsar i mig min chokladkalender. Men nu går det inte mer. För nu är alla luckorna öppnade. Sorry. Så kan det va. Räknas det som att jag varit busig och kommer inte tomten då? Neeeej, tomten! Jag är snäll. Jag är snäll. Det är bara det att det är otroligt, fruktansvärt svårt att låta bli att äta en chokladbit om dagen. Det är rent av omöjligt..

Bloggstatistik



Godmorgon tisdag!
Känner du någon julstämning idag? Jag sitter här och lyssnar på julmusik och har den där härliga känslan i magen. Hihi. Vi satt igår i skolan och diskuterade våra bloggstatistiker. Cajsa, i min klass, sa att hon inte hade så många läsare, bara 300. Jag satte nästan i halsen. Om jag hade haft 300.. ja då hade jag varit lycklig. Haha, skoja. Men här kommer jag med mina 15-25 läsare. Hej hopp! Ska se om jag hittar Cajsas blogg så kan jag länka den här och på så sätt höjer vi hennes statistik ännu mer. Man ska ju vara snäll, så här i juletid! Nu ska jag ha dans, på idrotten. Glad tisdag!

Kompaktkamera



All kärlek - verkligen alltså - till min fantastiska systemkamera. Jag har hur roligt som helst med den. Bara en tanke på hur exalterade jag och Ebba var den där försommarkvällen när vi sprang runt på rapsfältet med våra nya favoriter får mig att bli helt nykär igen. Men, att det alltid ska finnas men:n, man kan inget annat än tycka att den är otymplig. Den får inte plats i min vanliga väska och om den mot all förmodan skulle få det, skulle jag ändå inte tillåta den att vara där. Så istället, när den där roliga festen äger rum eller den där knasiga frilufsdagen med klassen är, så blir det tyvärr, så att det inte blir några foton tagna. Därför går jag i köpa-en-smidig-kamera-tankar. En liten sak, som inte ska vara allt för fin och dyr, utan som bara slinker ner i fickan hur lätt som helst och kan vara med hela tiden - överallt! Det får bli mitt nästa köp känner jag! Frågan är bara vilken!? Förslag?

Lucia

Glad lucia käraste läsare! Har du varit på något luciafirande idag? Jag brukar tycka lucia är en riktigt mysig tradition. Ljus, piano, julstämning och fina sånger. Men på årets luciafirande var det no lucia-feeling över huvudtaget! Vi satt i en ljus matsal med inte ett enda levande ljus. Jag saknade min gamla skola för en stund. Där hade vi en stor flygel, massa tända kandilabrar och ett fint luciatåg! Jaja, nästa år hoppas jag skolan satsar lite mer på mysstämningen! Vilken är den bästa luciasången då? Jag röstar på Så Mörk Är Natten I Midvintertid.


A hjärtar M

Men det är faktiskt inte bara lucia idag. Nej för idag är det ingen vanlig dag. För idag är det Marcus födelsedag! Han ska få en extra god puss av mig! Men nu, nu ska jag vara barnvakt till mina busfrö till grannar! Glad måndag!


Minimänniskor


Jag i en bebis kropp

Något som jag älskar, lägg betoning på älskar, är bebisar! Små, söta, bullig kinder och en intensiv, nyfiken blick i en minikropp är det sötaste jag vet! Inte för att låta alldeles för gammal men jag tycker att det är så jäkla coolt med hela den här biten att ungen är i magen till att man sen har den i sin famn och att man kan hitta både det ena och andra draget efter sig själv. Är jag ensam om att faschineras över detta? För så vitt jag vet tycker många i min ålder att småbarn bara är jobbiga och slemmiga. Men till den gruppen tillhör alltså inte jag. Faktum är att min favoritblogg för tillfället är den här. Well, egentligen är det inte för barnen i sig utan för att hon skriver på ett roligt sätt och med ett himla bra flyt!

Vuxenvärlden skrämmer mig



Det är söndag Bloggis! Jag tänkte börja med att visa min blonda kaluffs. Ser man någon skillnad på kort? I vekligheten gör man iallafall det. Jag sitter här i pyjamas och har precis pluggat klart! En otroligt skön känsla har börjat infinna sig! Vet du vad jag är riktigt sugen på just nu? På att bada på ett äventyrsbad! Älskar vattenrutschkanor! Måste ta mig till ett vattenland på jullovet! Ja, jullov. Tänk, redan jullov. Jag kan knappt fatta det! Den här dagen kändes som två veckor sen. Men det har gått en hel termin. Jag har gått 1.5 år med min klass. Nu är det bara hälften kvar! Ångest! Vill inte ta studenten och bli stor! Usch. Ålderskrisen kommer över mig igen! Det är sorgligt. Jag är rädd för vuxenvärlden.


Ångraknappen



Jag har en svart blus på mig och hade tyckt det vore snyggt att ha silversmycken till. Jag tar på mig mina favoritarmband från Tomas Sabo. Någon ring hade också varit fint att ha till. Jag testar några olika och råkar tappa en på golvet. Jag böjer inte mig ner för att hitta den utan istället tänker jag att nej men det gör inget. Det är bara till att trycka på ångraknappen så har jag den i mitt grepp igen. Självklart hinner jag inte börja leta efter knappen för jag kommer på mig själv att det inte finns någon sådan. Men ändå. Bara tanken. Men vad skönt det hade varit med en ångraknapp. Den hade blivit alla våras hjälte.


Dreaming People



Idol
, vad säger du Bloggis? Enligt min mening, tycker jag att det var rätt person som vann. Sitter här och väntar på att Dreaming People ska komma ut på Spotify! Den ska spelas om, om och om igen. Det har alla andra idollåtar gjort och så ska det även få bli med den här. Det är risk för att den kommer bli uttjatad. Men till exempel förra årets vinnarlåt, Higher, nynnande jag på senast igår och den klingar fortfarande fint i mina öron. Det gör även Everything Changes som vann 2006. Right Here Right Now förstörde Ebba där någon gång kring jul 2005. Hahaha. Nej jag skojar bara. Ebba gjorde sin egen tolkning av den låten. Jag hade filmkameran i högsta hugg och förevigade denna fina version av Agnes låt. Roliga minnen!

Vårfräsch & Idol

Nu är jag hemma! Först var jag på Friskis och avslutade min praktik. Trots att början inte var särskilt lyckad så var vår handledare nöjd med oss och vi med henne. Som man säger: slutet gott, allting gott. Och det stämmer så bra tycker jag! Efter det cyklade jag till Elina. Hon gjorde massa ljusa slingor i mitt hår. Nu känner jag mig  riktigt vårfräsch. (December var det ja..) Men det känns kul att vara fin i håret nu till julhelgerna. För mycket utväxt är aldrig roligt. Sen åkte jag raka vägen till stationen där jag mötte upp Lina och Maja. Vi åkte till Väla och slog ihjäl några timmar där. Lagom mycket folk + julstämning = kul!!


Nya Väla!

Nu sitter jag här hemma helt själv. Förutom Turdie då som ligger tätt, tätt, brevid mig här i soffan och snarkar. Julgranen är tänd, mysmusiken är igång och jag väntar på att mamma ska komma hem med massa godis! Klockan åtta ska jag, som halva Sverige, se Idol. Vad tror du om ryktena om att finalparet är ett kärlekspar? Jag vet inte vad jag ska tro. Om det är sant, så är ju Jay en riktig elaking mot sin fru!! Jag tror han kan förlora många röster ikväll p.g.a. det.

Fredag

- Sista dagen på praktiken. Sista träningen för den här veckan (!)
- Slinga/klippa håret hos Elina
- Väla med Lina & Maja
- Titta på Idolfinal!

Glad fredag!


Annie..

.. hatar Matte A över allt annat just nu.
.. är trött på att träna.
.. har träningsvärk ÖVERALLT.
.. är hungrig!

MAT!


Turdan



Idag har vi, håll i hatten, haft Fröken Fin i hela 4 år!!

Jag funderar..



.. på varför jag är så glad!
Jag kände mig inte särskilt glad innan idag. Men sen helt plöstligt hände det. Plöstligt händer det.. haha. Jag träffade en kompis. Vi stod och snackade ett bra tag och pratade bland annat om våra familjer. Hennes mamma kämpar nämligen i cancer. Jag kom fram till att mina "deppighet" idag är urlöjlig.

Det är för att jag har matteprov imorgon. Vi, i min klass, fick inte göra, av någon konstig anledning, nationella proven i Matte A i våras. Utan de ska vi göra nu istället. Rätt knäppt om du frågar mig. För då, i april-maj, kunde man det ju. Men nu, ett halvår senare är det inte lika färskt i minnet. Det jag skulle komma fram till var att man ska njuta av Livet istället för att bekymra sig om saker. De kanske känns tunga och stor för stunden. Men i det stora hela är det en världslig sak, som Karlsson skulle ha sagt. Så Bloggis, njut! Finns inga bekymmer, man är lycklig var dag! En härlig frid - filosofi!

Yoga

Jag känner att min blogg har börjat bli värsta träningsbloggen! Men jag gillar det! Yogan gick jättebra. Var på rätt surt humör när jag kom dit. Hade mycket negativ energi i kroppen, känner mig rätt sliten just nu och ville verkligen inte gå dit. Men efter en stund var det faktiskt rätt roligt och avkopplande - precis vad jag behövde!

Just nu sitter jag och laddar upp massa bilder på Experts hemsida. Jag ska framkalla några stycken som jag sen ska rama in. Blir säkert superduperbra! Det är rätt kul med personliga tavlor tycker jag. Det blir så.. persnoligt ;) För visst är det kul med bilder?!



Nu är frågan bara - vilka bilder ska jag välja?!

Goodie goodie känsla


Jag & Josse i Götlaböööörg i somras!

Imorse var det så fantastiskt, underbart fint (kan knappt hitta ord känner jag) när det låg några centimeter med nysnöad snö på alla grenar. Så mysigt! Kollade på julkalendern och åt frukost i lugn och ro innan jag drog till Friskis. Jag har en sådan fruktansvärt, härlig träningsvärk idag. Jag älskar känslan av att man måste hålla tillbaka skrattet bara för att det gör så ont, på ett skönt sätt, i magen! Indoor Walking stod på dagens schema. Efter det fick jag och Josse, som jag är där med, följa med gyminstruktören och se hur det går tillnär han jobbar! KulNu kör jag en kombination av att ladda upp för ett yogapass och plugga inför matteprovet som är på torsdag.


Måndag!!



Tja Bloggis! Måndag igen. Jag är glad över det. Försökte verkligen göra det till en bra söndag men jag mår aldrig toppen på den veckodagen. Ja ja. Gnäll, gnäll, gnäll. Idag har jag iallafall haft en bra dag! Gymmat, svarat på massa frågor om Friskis, träffat Marcus en runda och nu ser jag att klockan är alldeles för mycket för att sitta här. Sista träningspasset för idag ska avklaras. Kickboxning. Eller det heter egentligen Ki/Box. "Kampsporten möter jympan", så förklaras det på Friskis hemsidan. Nej nu måste jag pulsa iväg. Shites mycket snö det är!

Tjejmiddag



Godmorgon snyggingar!
Söndag. Mmmm, vad jag gillar den här veckodagen. Men jag ska verkligen, verkligen göra detta till en icke-söndag så mycket jag kan! Igårkväll hade jag en supertrevlig tjejmiddag med Sara, Josefine och Mathilda i min klass. Vi lagade tacos och bakade kladdkaka. Jag hade tänkt att vi både skulle hinna med att spela sällskapspel och Singstar men det glömdes helt bort.. Istället satt vi och pratade och pratade och pratade. Kändes som det inte fanns något stopp på oss. Bilder kommer senare. Men jag kom ändå hem i hyfsad tid. Det är jag glad över idag. För jag ska åka en sväng till Väla nu. Vid två-tiden ska jag på öppet hus på Ebbas dans så jag ska se till att inte fastna i varken snökaoset eller julklappshysterin! Glad söndag Bloggis!

Träffa Farmor!



Idag ska jag gå på stan med Farmor. Det är en årlig tradition. Jag väljer julklappar, vi köper julklappar till släkten också fikar vi. Jag tycker det är så mysigt! Tänker varje år att jag måste njuta ordentligt. För man vet inte hur länge Farmor är så här pigg. Är så glad att jag har alla mina mor- och farföräldrar (finns det ett ord som känns mer modernt. Jag hittar inget i Annies synonymordlista;) Måste, måste bli bättre på att hälsa på dem alla..! Känner du aldrig ångest över en sån sak? Hoppas du får en fin lördag Bloggis!

Jag gillar spinning - du hörde rätt!



Det är fredag!
Jag trycker på "Gilla"-knappen om det här hade varit Facebook. Men nu är det ju inte det utan min coola blogg istället. Spinningpasset var över all förväntan! Skitroligt verkligen! Maja, du vet hur mycket jag hatar spinning och om jag då säger att det här var roooligt, då förstår du vad jag verkligen menar va? Jag hade koll på min puls och på så sätt "övertränade" jag inte utan cyklade på lagom nivå. Det är inte konstigt att jag hatat spinning tidigare för då har jag haft en puls över 170 - hela passet igenom - enligt mina teorier. Nu ska jag varva ner med qigong. Ska bli skönt! Är tröttare än hästen själv. Glad fredag!

Julkalendern



Har du sett julkalendern än?
Jag tänkte att jag skulle ge den en chans. Jag har nu sett den både onsdag och torsdag. Och nu ska jag chocka dig genom att säga att jag gillar den! De har ju varit så himla löjliga och småbarnsnivå-aktiga alldeles för länge nu. Det här var på tiden. Hörde att den fått +++++ av Aftonbladet. Bara en sån sak.

Torsdag 21.29

Ikväll har jag

Blivit lurad av TV4. Jag gick på att de hade tekniska problem och att de därför bytat ut Helenius Hörna till ett gammalt avsnitt av De Okända. Gaaah, känner mig dum!

Druckit 16 liter vatten. (Pizzajäkel).

Något mer som hänt? Något som platsar på listan alltså.

Träning



Jag har precis kommit hem från Friskis. Det är där jag praoar. Jag ska få testa på 17 olika pass under dessa praoveckor. Imorse var det som sagt dags för Indoor Walkning. Det var en himla rolig träningsform! Lite som spinning fast inte alls lika jobbigt. Spinning är plågsamt enligt mig. Det är precis som att man inte andas in något syre, himla obehagligt. Men detta var mycket lättsammare, nytänkt och svettigt. Passade mig perfekt! Ikväll har jag varit på ett Core-pass. Det tränar man för att stärka mage och rygg. Bra träning! Nu ligger jag och degar i soffan. Har precis smällt i mig en kebabpizza (måste ju kompensera för all träning;). Imorgon står Spinning/Puls Distans (fiiii fan) och Qigong på schemat. Yey!


Indoor Walking




Godmorgon Bloggis! Sovit gott? Jag vet faktiskt inte hur jag har sovit eftersom detta är ett tidsinställt inlägg. Visst känns det genast mycket opersonligare att läsa, endast av att veta att det är tidsinställt? Så tycker jag iallafall. Men det får vara så idag eftersom jag inte har tid att blogga under morgonen (eller ja imorgonbitti om det ska vara korrekt). Jag ska nämligen gå på Indoor Walking. Det är Friskis nylanserade pass där man tränar i grupp på maskiner. Det ska bli spännande att testa på. Återkommer med en recension! Godmorgon! (Även om det känns mer naturligt att säga godnatt).


John Lennon



Watching The Wheels
Lyssna

Istappar

Oj, vad oslagbart vacker det är ute idag. Snön glittrar under en alldeles isblå himmel. Det biter ordentligt i kinderna när man är ute. Cindy fick ha på sig sin "vinterjacka" p.g.a. kylan. Vi gick en runda till havet. Jag tog med mig kameran. Det är ju ofta när man minst anar det som det rätta fototillfället ges. Och jag kan säga att precis så var det idag. Därför är jag glad att jag släpade med mig den otympliga kameraväskan!



Nu segar datan totalt och jag blir smått sur så lika bra att låta den sega ifred!


RSS 2.0