Årsresumé del 2

 
Juli. Juli bestod mest av sommarjobb. Men jag trivdes på min avdelning så kändes mer än bra. När jag var ledig firade vi pappa i förskott, jag njöt av att läsa skönlitteratur (har nu läst alla Jojo Moyes böcker) och försökte att spendera mina lediga dagar på stranden, trots att soltimmarna var lätträknade. Vi var i Båstad, åt glass trots att det var kalla vindar och lagade hemmagjord pizza när himeln öppnade sig. Mellan arbetspassen hann jag även med att åka till Halmstad en äkta sommardag. Det var 25 grader och vi hade bokat bord på Pinchos, som visade sig ligga i en källare, haha. Jag tog härliga bilder på olika platser här kring Ängelholm som vi senare gjorde canvasbilder av och hängde upp i sovrummet. 

 
Augusti. Jag jobbade på äldreboendet en vecka in i augusti. Efter det hade jag bestämt mig för att vara helt ledig augusti ut. Bästa beslutet. Vi åkte till Mallorca - en resa som jag suktat efter länge. På dagarna tog vi bussen till mysiga stränder och vikar, hade roligt över minimala bikinitrosor och på kvällarna åkte vi in till stan i Palma för att shoppa på sommarrean och sitta på uteserveringar. Vi förälskade oss i sorbéglass från Gelato. Efter Mallorca ville jag inte att sommaren och semestern skulle ta slut så vi försökte förlänga den genom att besöka Ystad en lördag. Vi tänkte äta på Ystad Saltsjöbad men när huvudrätten kostade över 400 kronor bestämde vi oss för att åka hem och äta rester istället. 

 
September. Jag började skolan i slutet på augusti men det var först i mitten på september som det drog igång "på riktigt". Jag hade fått höra att den här terminen är det värsta av dem alla och varit smått rädd att ta mig an den. Vi började läsa om hjärnan, om afasi och hade föreläsningar varje dag under september. Många timmar spenderades på Öresundståget. Det kändes knappt som att jag var hemma något men vi gjorde iallafall klart sovrummet, var på födelsedagsfest hos Matilda med mina gamla socionomkompisar och jag bytade kuddfodral stup i kvarten. 

 
Oktober. Tempot fortsatte även in i oktober och ökade i mitten av månaden när min praktik kom igång. Jag hade VFU (verksamhetsförlagdutbildning, tror jag det står för) med en härlig kursare och vi tog oss igenom dessa intensiva dagar väldigt bra tillsammans. Jag fick träffa patienter med afasi och tyckte i början att det kändes lite konstigt att ta en annan roll än vad jag är van vid men det var väldigt lärorikt. Jag varvade mina dagar på praktiken med dagar i Lund och söndagar på äldreboendet (fick jobba med kusinen, vilket gjorde att kvällarna gick fort). Där emellan försökte jag hinna med att andas och vila. 

 
November. Jag gjorde klart min praktik den första november och efter det har jag varit mycket hemma. 1-2 dagar i skolan och rester framför (bakom?) det här skrivbordet som jag sitter vid i skrivande stund. Marcus blev Mr. Cake med hela Snapchat och jag köpte julklappar som skulle stötta hans nya hobby (pajform och en gigantisk bakskål). 

 
December. Den första december flög vi till Stockholm för en långhelg. Vi besökte sevärdigheter, handlade julklappar, gick på julmarknad, åt supergod hotellfrukost och hälsade på Marcus mormor. En riktigt härlig start på månaden! När vi kom hem hade jag fått ny energi som gjorde att jag orkade ta mig igenom alla sista inlämningar inför jul och även börjat plugga inför tentan som hägrar. Jag har även för första gången på flera år tillåtit mig själv att vara helt ledig från plugget - kan inte med ord beskriva hur skönt det har varit. Jag har hunnit umgås mycket med min familj, släkt och lite vänner och haft välbehövda slappardagar i soffan. Ikväll ska vi fira in året med trerätters i Viken! Vi ska stå för för- och efterrätt. Det blir avokadomackor med salsa till förrätt och som dessert har vi förberett knäckkakor i form av små skålar som vi ska fylla med hemmagjord chokladmousse. 

 
Tack alla nära och kära för ett härligt, utmanande, roligt, sprudlande, krävande, sorgligt och fantastiskt 2017! Jag önskar er alla ett gott nytt år och hoppas ni alla får ett friskt 2018! Min högsta önskan är att alla skitsjukdomar som cancer och Alzheimers försvinner ur mitt och mina näras liv. Kram och tack för att ni följer mig! 

Årsresumé del 1

 
Jag tänkte sammanfatta året med en årsresumé! Tidigare år har jag svarat på frågor men i år tänkte jag ta månad för månad. Jag delar upp det i två delar - den senare kommer innan kvällen. Det här med att sammanfatta året tycker jag både är nyttigt och lite ångestladdat. Har året blivit som jag tänkt mig? Har det levt upp till mina förväntningar? 

 
Januari. Precis som det här året är den stora tentan för terminen förlagd i mitten av januari. Så fram tills dess känns det faktiskt inte som en början utan snarare som ett slut, slutet på terminen och kursen. Efter att jag hade gjort min tenta (som visade sig gå vägen) firade jag det med att handla upp mina julklappspengar och besöka Marcus jobb i Halmstad.  Det kändes även som att vi bodde in oss i lägenheten ordentligt efter jul. Jag gillar känslan av att städa undan julen och ta fram vårfärger, köpa tulpaner och få in ljus. 

 
Februari. Februari är den månad som jag nästan bävar inför. Jag tycker sällan februari bjuder på något annat än slask, vardag och längtan efter våren - som jämt gör en besviken med att dyka upp först i mitten på april. Men när jag nu blickar tillbaka ser jag att den här månaden inte var så dålig trots allt. Jag skrev en tenta (om fördjupad barnlogopedi) som för första gången kändes riktigt bra direkt jag lämnade in den. Vi var på dop för lilla Alice, överraskade Ebba med en 20 årsfest och hade mysiga middagsbjudningar.

 
 
Mars. Mars är en sådan månad som ibland bara försvinner. Då tackar jag att min blogg finns. När jag rullar igenom arkivet ser jag att jag började min praktik på barn- och ungdomshabiliteringen. Fick följa med två logopeder som jobbade med barn som hade problem med språket till följd av en annan diagnos (autism, ADHD, cerebral pares). Jag höll tillsammans med en kursare i en teckenkurs med telefontolk (det var en utmaning som hette duga, hehe). Jag och Marcus var på Ullared, jag fyllde 24, vi beställde en resa till Palma ch våren var äntligen på väg! 

 
April. I april var jag långledig från skolan. Varje påsk har logopedprogrammet bestämt att vi ska ha en undervisningsfri vecka vilket är lyxigt! Jag gick på den internationella matmarknaden med vänner, köpte oliver för 200 kronor (vilket absolut inte var tanken - ville ju bara ha några stycken - som jag betalade med mynt, haha). Jag hashtaggade lokaltidningen på en bild och vann "veckans bild" och fick på köpet en galen hälsotant som ville använda min bild till sitt företag, vilket hon fick. Som "tack" skulle jag få en hälsoundersökning, som visade sig ta fyra timmar varav tre av dessa bestod av att försöka få mig till att köpa hennes produkter (hon lyckades inte vill jag meddela). April avslutades med valborgsmässoafton som firades på bryggan utanför vår lägenhet där vi grillade hamburgare med vänner.  

 
Maj. I maj kom äntligen den ljuva sommaren. Jag och Marcus åkte till Danmark en helg för att bunkra upp med öl inför sommaren. Jag gick loss på Iittala Outlet - köpte julröda glas för 70% och efterlängtade tallrika i vårt favoritmönster. Vi åkte till Malmö för att Marcus och många andra modiga människor skulle springa Toughest (ett lopp med massa hinder), jag skrev den stressigaste tentan någonsin och jag gick på min första sittning. Temat var djur i hatt. Vi blev även trötta på vardagen och bestämde oss för att boka en "sista minuten" till Grekland några veckor senare. 

 
Juni. I samma sekund som maj blev juni gick jag från student till sommarvikarie på äldreboendet. Men jag hann vara där prick en vecka innan vi drog till Kreta. Vi fick sol och värme - precis vad vi sett fram emot - lite regn och god mat! Härligt att få starta sommaren på det här sättet. När vi kom hem fortsatte jobbet, jag fick en rundtur av farmor och farfar på Bjäre och vi fick en BLÖT midsommarafton. Busschaffören körde oss till festen efter att vi insett att vi åkt rätt linje men på fel håll. Ebba var även snäll och fotade oss. Vi valde dock den kallaste junikvällen av dem alla. Del 2 kommer snart.. 

Jullov

 
God fortsättning önskar jag er alla! Nu har jag äntligen gått på "jullov" och det är så otroligt skönt att få sova ut, göra precis vad jag känner för, inte ha några tider att förhålla mig till, fira jul med släkten, gå på mellandagsrea och hinna ifatt med småsysslor som blivit liggandes under hösten. Julafton blev en lugn dag - jag jobbade några timmar på morgonen, tittade på en mysig julfilm under dagen (Julgåvan) och på kvällen var vi en liten skara som åt julmat och öppnade paket hos mamma och pappa. På juldagen var jag på förfest med några kompisar, jag drack strawberry daiquiri och senare på kvällen var jag ute och dansade med min kusin Ebba och hennes vänner. Riktigt kul! Igår firade vi jul - igen - med alla kusin på mammas sida. Vi blir många nu när vi ses då vi fått fler kusinbarn i släkten, härligt tycker jag. Jag älskar barn! Idag har vi tagit dagen som den kommit. Först gick jag på stan med mamma, köpte ett par jeans för halva priset. I eftermiddags har vi lämnat in min dator på service (helt plötsligt har batteriet blivit riktigt dåligt, laddar ur på någon timme), handlat mat och lagat lövbiff med salladslök, ingefära och soja. Mumsigt! Nu ska vi se sista avsnittet av Enkelstöten. Vi hörs snart igen!

Marcus 24

 
Det lider mot jul. Helt galet! I veckan som gått har jag haft min sista dag i Lund för den här terminen. Termin 5. Tiden går verkligen fort, jag började ju precis läsa till logoped. Jag har även börjat repetera inför tentan i januari. Mitt mål är att kunna vara ledig mellan jul och nyår så i veckan som kommer måste jag verkligen "ligga i" så jag känner att jag har kontroll över läget. Marcus har även hunnit fylla år, i onsdags - på självaste lucia. Vi firade först genom att äta middag hos hans familj och igår bjöd vi hit våra familjer. Bjöd på svamprisotto och kyckling. Till efterrätt hade Marcus bakat citron- och limecupcakes med frosting med vit choklad. Gott! Igår hade jag även min traditionsenliga promenad-på-stan med farmor och kusin, mysigt. Jag inhandlade de sista julklapparna, skönt, och vi åt bakad potatis! Idag har vi varit på en långpromenad i skogen och vid havet. Vi fick hoppa mellan vattenpölarna i skoget, det är verkligen blött. Men de kalla temperaturerna gjorde det lite lättare att ta sig fram. Alla träden var täckta med snö, så fint! Ikväll ska vi ta det lugnt, laga tacos, baka rocky roads och läsa in oss på de resmål som vi tänkt besöka i sommar, bland annat Albanien och Montenegro! Ha en härlig kväll! 


Måndag


Hej! Idag har jag inte haft någon produktiv dag (och har inte jag presterat är jag missnöjd med mig själv). Men jag vill inte vara en klagomaja som berättar hur stressad jag är (nu sa jag det iallafall, hehe) utan ska försöka vända och rada upp allt bra med den här dagen istället för att älta det dåliga. Idag gjorde jag klart den sista "småinlämningen", som vi får ett dussin av varje termin och det är SÅ skönt! Jag har även fått veta att jag klarade en annan inlämning - allt jag kan checka av från min långa to-do-list minskar stressen något. I eftermiddags tog jag en lång promenad med två favoritpoddar och då jag kände mig stressad strök jag resten av planerna för dagen och valde att lyssna på min kropp istället. Jag satte igång julmusik, tog upp tomtarna från källaren, slog in julklappar, plockade undan kläder och tidningar här hemma (när jag har mycket i huvudet behöver jag har städat runt omkring mig) och lagade fisksoppa. Det är inte en så pjåkig dag trots allt! Nu ska jag premiäranvända mina nya, äppleröda koppar (som jag råkade köpa på Iittala Outlet igår), dricka te och se Bachelor! Glad måndag! 

Stockholm

 
God kväll kära läsare! Hoppas ni alla haft en härlig vecka och helg! Jag har faktiskt varit ute och farit hela helgen - närmare bestämt till Stockholm. Jag har därför ett drös med bilder att bjussa på. Jag hade heldag i skolan i fredags (hade en SÅ intressant föreläsning - vi har fått förklarat hur sväljningsprocessen går till i detalj och några i klassen har även blivit undersökta med en kamera som går ner i svalget till struphuvudet - där vi sväljer - via näsan, en s.k. FUS, väldigt spännande!) och på kvällen flög vi (jag, Marcus och hans mamma) till huvudstaden (hur smidigt är det inte att flyga upp? Det tar drygt en timme, nästan som till Lund). Marcus mormor bor uppe i Stockholm så vi åkte upp för att hälsa på henne. På dagarna har vi gått (långa) promenader på stan, varit på julmarknad i Gamla stan, besökt slottet och Storkyrkanfikat och på kvällarna har vi ätit middag med hans mormor och hennes vän (tycker det är ett rätt oklart men väldigt gulligt uttryck). Härlig helg! 

RSS 2.0