Lund en lördag

Hej! Hoppas ni haft en bra vecka! Jag har mestadels pluggat hemifrån i veckan - läst om behandlingsformer för barn som stammar och om röstens utveckling. Den här terminen läser vi om röst och stamning. Röst känns diffust och svårt medan stamning är mer konkret. Jag gillar när man kan räkna stammade stavelsen mer än att behöva lyssna efter vissa parametrar i en röst. Veckan gick hur som helst otroligt fort - plöstligt var det helg, igen! Igår var jag och Marcus i Lund. Jag gav honom en guidad tur i stan (mest detaljerat blev det kring sjukhusområdet, haha) och på kvällen var vi hos ett par vänner på middag bara en bit därifrån. Vi såg Melodifestivalen och åt vit kladdkaka till efterrätt, gott! Efter att samtliga bidrag har spelats hejar jag på John, Martin och Mendeze

 
Nu har vi precis bokat ytterligare några hotell på resan - Zell am See och Ljubljana, spännande! Men jag får så ont i magen för vi har inget avbokningsskydd (kostar mycket extra, så känns onödigt) och jag som nojar mig för allt är rädd att något ska hända som gör att vi inte kan åka. Sen svider det lite i plånboken såklart, det är ändå mycket pengar det handlar om. Som tur är överväger känslan av att det ska bli så himla roligt och uppskattar att vi gör detta då det är något vi har sett fram emot i flera år! Nu ska jag ut i solen - eller ja, närmare bestämt till äldreboendet. Söndag = jobbkväll. Ha det fint!  

Tapas

 
Hallihallå! Hoppas ni mår bra! Jag har haft en så himla lugn och skön helg - precis vad jag behövde efter en intensiv vecka med tre dagars praktik, obligatoriska moment i Lund och mycket runt omkring. I torsdags gjorde vi tapas som vi åt framför teven, kändes festligt att äta i soffan, haha. Dessutom hade Wahlgrens värld nypremiär - vårt absoluta favoritprogram på veckan. Familjen känns smått hysterisk och hyper men vi gillar deras galna upptåg och härliga energi. I fredags hade jag halvdag på praktiken, efter det gick jag en runda på stan i Halmstad. Jag som annars är så punktlig tyckte jag var busig som skippade att plugga på eftermiddagen. Ja, ni hör - det krävs inte mycket för att liva upp vardagen! På kvällen hade vi gäster - lagade lax i paket, till efterrätt åt vi chokladbollar och spelade Galenpanna! Jag gillar att göra något av fredagkvällen för då känns helgen mycket längre. Igår och idag har jag däremot inte gjort mycket - gått långpromenader till havet, haft SPA-dag här hemma med alla krämer och oljor jag kunde hitta, tittat på Melodifestivalen med Adam och hans flickvän och nu ska jag strax cykla till jobbet. Nästa vecka har mina handledare på praktiken sportlov. Så jag hinner "plugga igen" det som jag inte hunnit under veckan, ta sovmorgon och träna ordentligt. Välbehövlig paus i vardagen! Ha det gott, vi hörs i veckan!  

Helgen & vinterbilder


Hej söndag! Så skönt med helg - som alltid. Jag inledde helgen med bio med vänner. Vi såg Fifty Shades Freed. Jag hade inga högre förväntningar för tycker de andra två har varit märkliga. Men den här alltså - den innehöll allt, riktigt spännande och bra gjord! Igår hade vi en äkta lördag - den liknade de flesta andra lördagar. Vi städade, gick långpromenad i skogen (dessa två är standard) och på kvällen var vi bjuda till kompisar i Helsingborg. Vi åt kycklinggryta, fruktsallad med glass, såg Melodifestivalen (vilka dåliga bidrag jämfört med förra veckan) och spelade tärningsspel. Härlig kväll! Idag ska jag kika på hotell i Wien. Vår semesterplanering har legat på is i några veckor då det varit så mycket runt omkring (jag har haft tentor, börjat på ny praktikplats och Marcus nytt jobb) men nu äntligen ska vi ta tag i saken igen. Nu ska vi ha fokus på Österrike, där verkar vara så himal fint. Ska bli häftigt att promenera uppe bland alperna! Men innan dess ska ni få en tillbakablick från förra söndagen. Jag och Ebba var ute i minusgrader för att fota. Åh! Kan verkligen sakna att vara kreativ och göra något praktiskt. I sommar ska jag fota mycket. Både på hemmaplan och när vi är på resa. Ha en skön söndag! 

Första februari - dagen D

Oj oj oj vilken vecka! Jag har både längtat och bävat inför den här veckan. I torsdags var nämligen dagen D här. Marcus började ett nytt jobb med allt vad det innebär och jag hade begreppstenta i delkursen "Röst" samt att jag fick resultatet på den stora tentan som jag skrev i januari. Och alltså jag har haft så fruktansvärt mycket ångest inför detta - och grubblat på mina svar och räknat ut hur många fel jag haft och grävt ner mig i det. Jag tror (har inte fått se poängsättningen än) att det handlat om några fåtal poäng. Så när jag fick resultatet "godkänd" var jag helt överlycklig!!!! Nu kan jag fokusera på den här terminen och lägga afasi, talapraxi och dysfagi bakom mig - skönt! 

 
På resfronten har vi även kommit framåt. Jag ägnade en halv lördag åt att kolla hotell till bland annat Prag och hade hittat ett något dyrare men så himla fint ställe. På söndagen när vi skulle boka hittade jag i förbifarten ett annat - mycket billigare - lägenhetshotell och läste de 20 översta recensionerna innan vi bokade. På kvällen scrollade jag ner ytterligare bland recensionerna och läste "ingen AC - bo inte här mitt i sommaren", "det finns inget varmvatten i badrummet", "det ligger en klubb precis bredvid hotellet som stör" osv. Gissa om jag blev svettig, haha. Men jag har läst lite till - på fler hemsidor - och det verkar trots allt som att de flesta är nöjda. Vi betalar 2000 kronor för oss två för fyra nätter men om det är ett kap eller inte återstår att se. I helgen tänkte vi boka hotell i Wien och jag funderar på om vi ska prioritera läget (mitt i stan) eller pentry (=slippa handla frukost och lunch). Jag får återkomma med en uppdatering. Nu ska jag klä på mig - idag ska nämligen jag och Ebba ut i det fina vintervädret för att fota! 

RSS 2.0