Sojabönor & mål



Hallihallå
Bloggis! Idag unnade jag mig en ledig dag. Eller ja, nästan ledig dag. Kunde inte låta bli att skriva terminsreflektionen - vill ju bara kunna lägga plugget åt sidan, men snart så! Jag startade dagen med en promenad till havet, med Träningspodden i lurarna. Sen fixade jag med ett högt tvättberg (kom på att jag ska fota två nya tröjor som jag köpt åt er, en grå och en rödorange - så typiskt mig att köpa två likadana fast i olika färger!). Sen var jag en sväng på stan med Josse och efter det hälsade jag på Adam. Vi åkte till Willys för att storhandla och jag har letat efter sojabönor i tre matbutiker utan resultat. Sen lagade jag mat (med åska och blixtrar! som sällskap!) - kyckling i créme fraiche, med curry, (lite) sojabönor, persilja och sambal olek. Nu ska jag hålla kväll. Herregud vad mycket man hinner med föresten när man är ledig! Men vet ni vad det är dags för nu? Att säga hejdå till maj och välkomna juni! Idag går förövrigt min sockerfria period ut! Fast ska jag vara helt ärlig slutade jag någon gång i början på maj. Inte för att jag ätit särskilt mycket sen dess men många bäckar små... Hur som helst - jag klarade mitt mål, att gå ner några kilo för att känna mig härligare, sundare och piggare!

Nästan sommarlov


Vilken dag!
Det har varit högsommarvärme, jag har skrivit klart och skickat in hemtentan och kvällen avslutades med en mils powerwalk med min kärlek! Älskar det här vädret - var 25 grader klockan åtta på kvällen, helt galet! Mindre härligt nu dock när man ska försöka sova, haha. Grannarna håller dessutom på att fylla poolen så blir kissnödig av det kluckande ljudet. Jaja, kan inte vara annat än lättad just nu! Har en ynka inlämning kvar (ska reflektera kort om hur terminen varit så känns inte särskilt betungande), göra en utvärdering och lämna tillbaka kurslitteratur på biblioteket - sen är det sommarlov på riktigt!! Mina förhoppningar om sommaren är att jag håller tummarna för att det soliga vädret håller i sig, att jag ska trivas på äldreboendet, att jag får massa tid för vänner och att de ljumma sommarkvällarna blir många, många! Avslutar sedan sommaren med att åka tillbaka till Parga. Ska bli så kul att visa Marcus mina favoritplatser! Men först kör vi juni och ett par veckors ledighet!! 

Malins möhippa!


600 ord kvar på hemtentan.
600 ord kvar till sommarlovet! Orkar inte bry mig om allt jag skrivit är godkänt men då är det bättre att jag får göra en komplettering i sommar än att jag ska sitta här och ha tokångest över att allt inte är 100 % bra! Men nu till något mycket roligare... Om några veckor gifter sig Malin med sin Folke och igår var det dags för möhippa! Jag var SÅ imponerad för Malin gick in i varje uppdrag och veeeerkligen bjöd på sig själv. Hon hade i uppdrag att dela ut medaljer/böteslappar, spela klarinett och fråga om människors superkrafter! Hennes drömyrke har länge varit polis så igår blev det verklighet. Malin var polis och resten av gänget tjuvar! Vi hade femkamp och åt picknick i Stadsparken, dansade streetdance på Friskis och hade en äkta tjejkväll hemma i Malins föräldrars hus hela kvällen. Hamburgare grillades, vi kunde sitta ute och när jag gick hem senare på kvällen frös jag inte ett dugg i barbent och klänning - åh, vilken bra dag!

Självkritisk



Tjena tjena alla glada fredagsfirare! Jag känner mig helt vilse i dagarna och för mig hade det lika gärna kunnat vara onsdag idag! Sitter ju som ni vet och skriver på hemtentan och jag börjar bli lagom trött på det nu. Trött på att skriva, på att behöva väga ordval hit och dit och på att läsa engelska. Men mest av allt är jag trött på mig själv. För att jag inte är nöjd med det jag presterar. För att jag är kritisk till precis ALLT! Varför kan jag inte bara se det som en stor bedrift istället, att jag pluggar typ tio timmar per dag? Åh! När jag ska lära mig att vara snäll mot mig själv? Imorgon har jag iallafall bestämt mig för att belönas med en paus - till Iittala Outlet! Det är tydligen "Köpfest" i Höganäs den här helgen med 20% på även nedsatta varor... Då måste man ju passa på! 

Min morfar


Hej Bloggis!
Jag har pluggat prick på hela dagen så det här inlägget kan bli hur som helst. Just nu ångar min dator - den blir så varm för minsta lilla. Ni tycker säkert att jag borde köpa en ny istället för att tjata om det. Iallafall - just nu känns det som att jag puttar bort alla sorgliga tankar om morfar. Jag har inte tid att ta itu med det just nu. Det får jag göra efter tisdag när hemtentan är skriven. När jag är ute på mina promenader får jag för mig att jag ser honom. Att det är han som är den där lilla gubben längre fram på bänken. Tycker jag känner igen hans rörelsemönster, hans nacke och hår. Dödsannonsen stod i tidningen häromdagen. Det kändes så konstigt att se. Morfars namn tryckt på ett pappersark, jag får inte ihop det - han som nyss levde, med en vers som mormor valt ut. Tänker mycket på hur han lät - jag vill aldrig glömma det. Har ni tänkt på hur mycket av personligheten som sitter i rösten? Jag tycker det är häftigt. Jag tänker på hur han han såg ut när han var nöjd. Åh! Min morfar.

Allvaret stundar

Jag och Marcus gick till Hembygdsparken igår

Hej sommar!
Idag bjuder Ängelholm på 26 grader, vindstilla och sol! För några år sedan suktade jag efter att få bo utomlands. Ja, tänk att nästan jämt kunna gå i klänning, packa strandväskan efter jobbet, umgås utomhus och äta middagar sent på kvällarna? Jag såg bara fördelarna! Nu är jag så tacksam för att dessa temperaturer bara når oss ett par gånger om året, haha. Ser inte alls charmen i att jobba/plugga när det är så här varmt. Jag trivs bra med våra 15 grader och moln och åker istället iväg när jag är ledig för att lapa sol i en vecka eller två. Fast nu lät jag ju äckligt negativ. Älskar förstås att det ÄNTLIGEN är SOMMAR men ja, ni fattar säkert vad jag menar. Men okej, det här blev ett riktigt sidospår. Jag tänkte mest gå in och "varna" för tysta dagar här på bloggen. Idag börjar nämligen allvaret.. hemtentan! Jag är på ett sätt inte alls sugen på att sätta mig in i den men å andra sidan vet jag att det bara är den som är "i vägen" för sommarlovet.. Så nu vill jag få den överstökad! Hoppas du kan njuta av vädret idag! Puss!

Rörstrand


Som ni vet är jag ju smått galen i mina porslinsamlingar! Rörstrands sida på Facebook lägger alltid upp så fina bilder - den här blev jag helt såld på! Visst är den vacker? Essence-vinglas, blåvita tallrikar, den svenska sommaren, ljuset och matchande servetter! Längtar ihjäl mig efter att få använda, duka, dricka ur och servera med mina tallrikar, koppar och glas! Men det får vänta ett tag till. Först måste vi hitta en lägenhet. Och det är lättare sagt än gjort. Minst sagt. Jag trodde verkligen att våra poäng skulle räcka till hyreslägenheterna vi önskade men trots att vi ansökt om flera stycken så får vi inte ens komma på visning (de fem med flest poäng får kika på lägenheten). Så just nu har jag tappat hoppet lite. Jag som var så inställd på att vi skulle flytta till sommaren. I månadsskiftet ska jag iallafall ringa runt till de olika hyresvärdarna som inte har kösystem och hoppas att där finns något ledigt som passar. Annars får vi stuva om i planeringen..

Morsdag



God morgon söndag! Jag var helt säker på att det var morsdag idag så har köpt blommor till mamma. Men så när jag lite självsäkert frågade i blomsteraffären om det var morsdag så blev jag upplyst om att det är nästa söndag. Har haft så mycket i huvudet den här veckan så tog bara förgivet (då jag har blivit bombarderad på mailen om diverse olika presenttips) att det var idag. Bättre att vara ute en vecka i förskott än att komma på det efteråt. Vad tycker ni föresten om såna här kommersiella påhitt? Jag är lite kluven. Så därför har jag bestämt mig för att ge blommor och inget mer. Hur mår ni annars idag? Jag känner mig lite låg. Orkar inte att det är hemtenta och redovisningar på tisdag. Orkar inte vara duktig. Men nu är det sista racet! Sen är det sommarlov. 

Tankar



Även när ett dödsbesked är väntat är det otroligt tungt.
Man vet aldrig hur man kommer att reagera. Jag har känt mig så nere den senaste månaden. Att se någon på så nära håll behöva lida är fruktansvärt. Så på ett sätt var det en lättnad att morfar fick somna in. Nu har han inte ont mer. Men samtidigt är jag så ledsen för att han aldrig kommer få uppleva allt det han hade som frisk. Att mamma och mormor aldrig kommer få träffa honom igen. Det är så blandade känslor. Jag känner mig tom på ord just nu. Vet inte riktigt hur jag ska formulera mig. I ena stunden är jag glad, i nästa gråter jag. Det verkar vara ett heltidsjobb att ordna med begravningen. Men nu är datum satt och mamma har fixat allt runt omkring. Det var som mormor sa - morfar dog på den finaste tiden på hela året. Slutet på maj. Allt står i grönska.

Morfar

 
Vilket omtumlande dygn.
Natten till igår gick min morfar efter en lång tids sjukdom bort. Morfar var en envis, godhjärtad man som alltid skojade med allt och alla. Han ville alltid bjuda in till fest, eller gille som han kallade det. Oavsett hur han mådde så ville han att vi skulle vara samlade. Han uppmande alltid att vi var välkomna till dem och jag har haft ständigt dåligt samvete för att jag inte hälsat på de så ofta som jag kanske borde. Kommer aldrig glömma morfars goda köttbullar med kryddpeppar i gräddsås. Kommer aldrig glömma när morfar bygde en lådbil till sina glöttarsglöttar (oss barnbarn) som vi hade så roligt med på deras bondgård. De senaste åren har dock varit plågsamma för honom. Livet har verkligen kantats av sjukdomar. Han har varit drabbad av så många att jag helt tappat räkningen. Varför ska det vara så orättvist? Varför ska en man som alltid velat alla gott och sett till människor lika värde få all denna smärta? Det var skönt att han fick somna in. Nu slipper han allt lidande. Men jag tänker på min mormor. Hur de två har hållt ihop i alla dessa år (de firar 60 årig bröllopsdag i sepmteber). Allt de har gått igenom. Att två människor kan älska varandra så innerligt. Det är så fint att se. När de har varit ifrån varandra för diverse sjukhusvistelser har de endast brytt sig om hur den andra har det. När den ena varit svag har den andra varit stark. Tillsammans har de varit starkast.

Psykologikurs



Hej vecka 20!
Kan ni förstå hur snabbt veckorna går? Nej, men fy vad jag lät gammal när jag skrev det. Dagens uppgift är att försöka fokusera på skolan 9-15. Jag tycker det är viktigt att stapla upp tider - det gör mig mer motiverad (och extra viktigt när jag känner mig skoltrött som nu). Det viktigaste som jag hitentills tar med mig från den här psykologikursen (som fokuserar på det avvikande) är att nästan alla psykiska sjukdomar främjas av goda föräldrar-barn-relationer. Många sjukdomar är ärftliga så man kan ju inte lägga skulden på föräldrarna men jag tycker ändå att det är otroligt att se hur mycket föräldrarna kan påverka prognosen för barnen. Jag blir själv rädd för att skaffa barn, haha. Delvis för att jag inser hur många sjukdomar som faktiskt kan drabba en men också för hur stort ansvar föräldrarna har. Och inte har jag reflekterat över att barnets två första år i livet är så grundläggande som det faktiskt är. En trygg anknytning är en stor bidragande faktor till barnets välmående - att föräldrarna lyssnar på barnets behov och ger trygghet och kärlek när barnet ska upptäcka omvärlden. Ja, det är mycket man ska tänka på!

Sfera

 
Alltså vad var det för skitlåt rent ut sagt som vann igår?
Jag var helt säker där i slutet på att Australien skulle ta hem det. Lyssnar just nu på Sound of Silence (Australiens bidrag) på hög volym. Finns det något mer härligt än att lyssna på bra musik? Jag är en sån som lyssnar sönder låtar, har den på repeat i en vecka eller två och sen är jag så trött på den att jag måste byta om den kommer upp på radion. Hur som helst - idag ska jag blogga om något mer upplyftande än döden. Jag ska prata om ytliga saker. Som Eurovision, musik och kläder! Skickade med en liten beställning till mamma och pappa. I Spanien finns nämligen en av mina favoritaffärer, Sfera. De säljer blusar till bra priser, motsvarar typ H&M i Sverige. Jag önskade mig dessa tre och den vita följde med hem. Får visa den på en dag! Nu ska vi laga hamburgare och pommes. Regnet hänger dock över Skåne idag så får se om vi vågar oss på grillen eller inte. Känns iallafall tryggt att ha pappa hemma igen om den skulle antända som den gjorde häromdagen, haha. Hoppas ni haft en härlig helg Bloggis! Jag kör sista racet de två sista veckorna som är kvar nu. Jag ska kamratgranska en rapport, skriva en terminsreflektion och läsa psykologiböcker, projektarbeta om depression och nästnästa vecka är det hemtenta som gäller - sen börjar den ljuva sommartiden!

Livet


Jag har känt mig så låg idag.
Känner mig stressad - delvis över skolan men mest om allt runt omkring. Över släktingar som är sjuka och över alla som blir berörda av det. Över att rodda här hemma och fixa fint till mamma och pappa kom hem (de har varit iväg för att fira mammas födelsedag - och lyckades pricka in ihållande regn åtta dagar i sträck i Malaga). Över att det känns som att jag jourar då jag satt upp mig på tillgänglighetslistan på jobbet den här helgen. Har ringsignalen på högsta volym för att inte missa samtal men det är så stressande att inte veta om jag ska jobba heldag eller vara ledig. Ja, men det sistnämnda är en värdslig sak. Jag tycker det är mycket nu. Vill sänka mina höga prestationskrav. Vill att alla ska vara friska - och att ingen ska behöva ha så jävla ont. Nu ska jag hur som helst hålla kväll, se Måns och Petra brilijera i Eurovison Song Contest och försöka andas. Var rädda om er!

Stress & pizza



Jag vet inte varför min dator får spinn ibland men just nu går den på högvarv.
Jag hade inte blivit förvånad om den kollapsade helt snart, den är överhettad och det nästan bränner i fingrarna när jag trycker ner tangenterna. Fläkten låter så mycket att jag knappt kan tänka klart, haha. Det är något allvarligt fel med den helt enkelt. Hur mår ni idag då? Jag har känt mig så harmonisk med plugget hela veckan - har intalat mig själv att jag har kontroll över situationen. Men så idag har allt bara känts så stressigt och mycket. Jag känner mig förkyld, har inte haft motivation och orkar inte sätta mig in i allt. Till följd av det får jag dåligt samvete och säger till mig själv att jag är lat. Men jag ska försöka att inte vara så hård, beta av en sak i taget och etsa fast i mitt huvud att ALLT LÖSER SIG. Det gör det alltid. Ikväll ska jag släppa skolan helt - istället ska jag ägna mig åt husliga saker. Jag ska ta tag i tvättberget, vattna blommor och när jag avslutat det här inlägget ska jag laga kassler, purjolök, svamp och pasta - min favoritmiddagsrätt! Igår beställde vi pizza - hur gott är inte det? Jag valde en med räkor, sparris, färsk vitlök och mozzarella. Älskar pizzerior som hänger med i tiden - glutenfria pizzor är ingen självklarhet. Nej nu måste jag avsluta här. Är på riktigt rädd att den här makapären ska börja brinna..

Sommarkväll & Eurovision




Den ena kvällen slår den andra just nu. Idag har det nog varit något form av värmerekord. Jag har spenderat dagen med att första fixa nytt pass (varför blir ens underskrift alltid så fult?varit på auskultation i Helsingborg och ikväll har jag och ett par vänner gått en långpromenad i 23 grader!! Underbart! Nu kollar jag på första semifinalen i Eurovision. Tycker egentligen att delfinalerna brukar vara rätt sega men när det är Sverige som håller i det känns det lite kul ändå. Hitintills gillar jag Nederländerna och Ryssland mest! Ser fram emot mellanakterna på lördag - sägs att Björn Gustafsson ska underhålla! 

Tisdag utan fantasi



Hej! Hur mår ni idag? Här är allt bra. Förutom att jag har värsta bloggtorkan. Vet inte vad jag ska skriva. Tycker inte det finns så mycket att säga? Fast fy vad jag lät deppig där. Jaja, jag bara kör! Igår satt jag i uterummet och pluggade i hettan, åt glass och solade mellan varven. Så härligt så! Jag längtar dock mycket efter sommaren nu. Vill vara ledig. Eller åtminstone slippa ta hänsyn till allt som är pluggrelaterat. Det känns som att jag snart kommer lägga in sista växeln! Hur som helst, såg ni Mästarnas mästare i söndags? Det var ju final!! Jag hejade på Anders. Han verkar vara så härlig! Nu ska jag fånga den här dagen! 

Uppdatering: måste berätta om min dröm. Till den hör det att häromkvällen när jag och Adam skulle grilla så satte grillen fyr (vilket den ska göra, såklart, men det blev stora lågor och svart rök). Då vi var ensamma hemma fick vi smått panik och skrek till grannen över häcken och frågade vad vi skulle göra!? Hur som helst, drömmen handlade om att jag och min nuvarande klass var i en byggnad på min gamla skola och helt plötsligt började föreläsningssalen brinna. Jag samlade ihop alla mobiler jag kunde hitta (tänkte vara snäll och ta allas "viktigaste ägodelar") och sen rusade vi allihop till en annan byggnad. Fram tills nu är ju hela drömmen ganska rimlig. Jag menar, den är ju verklighetsförankrad men efter detta spårar den totalt. I byggnaden vi kommer till bor Lotta på Bråkmakargatan. Där är det julstämning, allt är så idylliskt - tända ljus, klädda granar och så där mysigt som det bara kan vara på julen. Men liksom - what?! Hur är det ens möjligt att drömma så konstigt? 

Mamma 50 år!!


God morgon härliga måndag! Tänkte gå upp tidigt idag för att slippa plugga hela dagen (har lagt upp ett schema för all läshänvisning och på dagens agenda är det tänkt att jag ska plöja igenom 130 sidor - jo tjena!). Allt är på engelska också så det går långsamt! Men huvudsaken är att jag förstår vad jag läser, hellre det än att stressa och inte veta vad jag läst. Men nu till något mycket roligare. Det är inte en vanlig måndag utan det är min mammas 50 årsdag!! Det finns ingen människa i världen som är så bra! Hon är den snällaste (för snäll!) och gör allt för att personer i hennes omgivning ska må bra. Just nu tjatar jag så mycket på henne att hon måste sätta sig själv i första rummet men det är inte alltid så lätt när hennes egna föräldrar behöver mycket omsorg. Men idag mamma - idag är det din dag!! ♥ Tack för att du alltid får mig att känna mig trygg och älskad! Grattis på födelsedag - HURRA HURRA HURRA!!

Som sommar



Hallå hallå mitt i sommaren! Ja, det känns som vi gått på semester då Sverige bjuder på 23 grader och sol! Det här har gjort att jag vägrat sitta vid datorn och ja, blivit en dålig bloggare på köpet. Undrar hur bloggarna med hundratusentals läsare känner efter att inte ha skrivit på ett par dagar när jag, med mina 25 läsare, får dåligt samvete?! Jag har passat på att vara ute, haft en försenad födelsedagsmiddag och gått på stan med Marcus! Mysig långhelg! Ikväll har vi planer på att grilla och äta middagen ute, ute - ja alltså på altanen!! Åh det är så mycket sommar över att kunna äta utomhus!! Njut av söndagen! 

Kristi himmelfärdsdag



God morgon denna röda dag!
Jag startade dagen tidigt för att hinna plugga på förmiddagen. Sen vill jag vara ledig och njuta av det här underbara vädret! För visst är det härligt? Just nu är det så där ljusgrönt som det bara är i ett par veckor! Jag gick min vanliga runda imorse och mötte massa människor! Jag gillar det. Att se att vackert väder lockar ut människor (eller ja, kan ju även bero på att många är lediga idag, haha). Nu har jag precis gjort mig klar för födelsedagsmiddag för mamma. Vi ska äta fisksoppa med gamlingarna. Känns både fint och tungt. Fint för att vi är tillsammans. Tungt för att det kanske är sista gången vi alla är med på mammas födelsedag. Ta hand om varandra! 
 


 

Årets första sommardag


En stor skillnad mellan att plugga och jobba är att när man pluggar vill man att timmarna ska gå långsammare och när man jobbar ser man bara det som positivt
. Nu vill jag stanna tiden så jag hinner läsa allt jag ska. Nåja, i-landsproblem så det sjunger om det. Jag har föresten en ny strategi till när tågen är försenade. Idag väntade jag på perrongen i över en halvtimme och sen gav jag upp. Det är vad min nya strategi går ut på - att om tåget är mycket försenat (och föreläsningen är kort) ska jag inte åka iväg. Då är det bättre att jag åker hem och pluggar effektivit istället. Annars blir jag bara irriterad. Men alltså nu skiter vi i det och pratar om SOMMARENS FÖRSTA DAG! Jag har verkligen försökt att ta till vara på solen och dessa 18 grader. Efter lunch satte jag mig på altanen med e-boken i högsta hugg. Pluggande gick sådär. Jag blir så trött i huvudet när jag måste kisa och läsa små, små bokstäver på skärmen. Men njöt av vädret - det kan ingen säga att jag inte gjorde! I eftermiddag gick jag till havet. Åh! Det låg alldeles spegelblankt som ni ser. Nu ska jag laga mat. Pastasallad med kyckling och pesto står på menyn! Glad måndag!!  

Sommarens resmål


Hej härliga bloggen!
Helgen går alldeles för snabbt. Jag hade verkligen full rulle igår - kände mig som en riktig liten sprallegubbe, som min mormor brukar säga. Jag fixade och röjde hela förmiddagen, sen handlade jag blommor och en träningströja på Intersport på eftermiddagen. Varför ska alla träningströjor till tjejer vara så fasligt tighta? Jag blir tokig på det! På kvällen var jag hemma hos Josse, vi och några vänner hade planer på att grilla men det slutade med att vi lagade all mat inomhus istället, så slapp vi frysa. Valborg är väl ett sådant typiskt tillfälle när man tänker att det ska vara perfekt grillväder men där det oftast slutar med att man står och hackar tänderna istället just för att man har bestämt sig för att det ska vara säsong för att vara ute långt in på kvällen. Ett ställe jag däremot inte kommer frysa på är mitt och Marcus sommarresmål. Kom på att jag hållt er på halster ett par dagar. Utan min mening. Förstår att ni hunnit bygga upp otroliga spänningar över vart vi ska åka, inte sant? Det blir.... Parga - precis som jag drömt om! Jag var ju där med tjejgänget förra året så ska bli roligt att visa Marcus våra "smultronställen". Den här gången ska vi bo uppe på en liten höjd, ett stenkast från stranden och (vad jag tror) två backar för att komma till själva "centrum" - kommer bli svettigt med andra ord, haha. Åh! Längtar redan!

Den översta är lånad från Apollo
De två nedersta är från Ving

RSS 2.0