Slit och släng


Har en ledig förmiddag idag. Känns ju riktigt lyxigt. Nästan som att vara ledig. Men bara nästan. Satte väckarklockan på halv tio, åt frukost och gick till gymmet. Ja, jag gick till gymmet. Det var länge sen. Och fy vad mycket folk där var. Jag, massa sextioåringar, några muskelknuttar och mitt skabbiga hår. Jag gillar inte riktigt att vara på gymmet för man måste känna sig så där lite piffig och tillfixad för att man ska passa in där. Men idag sket jag fullkomligt i det och det var underbart. 40 intensiva minuter och en svettig och skabbig frisyr senare gick jag hem. I mina rosa skor. Glad och nöjd. Duschade och öppnade fönstret (känns som man är utomlands med dessa varma grader), satte igång hög musik och rensade gardroben. Jag slängde massor (slänger inte - skänker, ska man kanske tillägga)! Skönt! Jag har så mycket plagg från sexan-sjuan-åttan som jag aldrig använder men som jag ändå envisas med att ha kvar. Har inte växt så värst mycket på varken bredden eller längden sen dess så allt passar och därför har man ingen riktigt bra anledning till att slänga skiten. Men nu bara åkte det. Bra start på veckan, fast känns som denna och förra veckan hänger ihop..

Övervarmt

 
Har som sagt delad tur idag. Så jag ska fatta mig kort. Är så GRYMT varmt idag att jag, verkligen, kokar bort. 30 grader, kvalmigt och strålande sol. Vårdtagarna tycker det blåser så altandörren hålls stängd. Hjälp! Jag tycker det är en skam att det inte finns shorts, där jag jobbar, till arbetsbyxor. Borde inte det vara en självklarhet? Det är inte OK! Hade varit gött att hoppa i den här viken för ett svalkande dopp. Men istället blir det en jävligt kall dusch.

En vecka - fyra bilder

Min senaste vecka i fyra bilder.


Häromkvällen var jag på stranden med ett glatt gäng. Vi spelade kubb och tre av sex tog sig ett kvällsdopp. Jag var inte en av dem. Kan bli så trött på mig själv ibland att jag tänker så praktiskt. För jag vet att senare, i vinter eller så, hade jag kunnat göra vad som helst för ett dopp i havet - en ljummen sommarkväll. Men nu hade jag ju faktiskt duschat och skulle dessutom upp tidigt dagen efter så nej, det blev inget. Men fint var det. Solnedgång, vänner och bruset från vågorna. Gaah, man kan aldrig få för mycket av sommaren.


I onsdags när jag hade "fredagkväll" kom jag på klockan sent att jag ville baka kladdkaka. Så sagt och gjort. Hade längtat efter den i flera dagar. Kladdkaka med kokosöverdrag. Den blev så ruggigt god att jag hade kunnat svepa hela själv. Det nya tricket är att ha den inne i ugnen bra mycket längre än vad receptet säger - på lite lägre värme. Och för att kokossmeten ska bli ett snyggt överdrag måste kakan ha fått en ordentlig yta innan den läggs på. Tips tips! Det är fasiken inte mycket jag kan baka - men kladdkaka är jag ta mig tusan en fena på. Jag borde få "kladdkakeproffs" som titel av kungen, tycker jag.


I torsdags var jag och Marcus hos våra vänner i Helsingborg och hade det riktigt trevligt. Kunde sitta ute hela kvällen. Spelade kort, lyssnade på musik och lärde känna nya människor! En bra kväll som avslutades inne i stan där det var tusentals på festival. Tivoli och scener - där bland annat Familjen spelade (som jag för övrigt tyckte var riktigt kassa). Några av oss åkte karuseller men jag stod på avstånd, nöjd (det finns ett annat ord jag letar efter.. men kommer inte på vad det heter), och tittade på. Dessa attraktioner monteras upp och ner i en väldans fart och därför litar jag inte ett skvatt på dem. Förståndiga Annie dyker upp lite här och var förstår ni.


Och det bästa med den senaste veckan är att jag har börjat träna. Det har varit skamligt lite träning under alldeles för lång tid nu. Jag är så bra på att hitta undanflykter att det inte är klokt. Och med tidens gång glömmer man ju också bort den alldeles underbara känslan träning ger. Det är ju helt sanslöst! Man blir pigg och glad och känner sig så nöjd med sig själv. Mer träning Annie! Idag var det dock inte nådigt. 27 graders hetta har vi haft och inte en endaste vindpust ville svalka mitt överkokta ansikte (nu snackar vi tomatröd!). Men efteråt - världens härligaste känsla! Har jag föresten sagt att jag tycker det är så larvigt med tjejer som klär sig så där rosaaktigt och flickigt när de tränar? Men så för ett tag sedan såg jag mig själv i spegel och insåg att det är rätt gött ändå. Att vara tjejig.

Nu: ladda inför morgondagens delade tur.

Ledig "lördag"

 
Hej hej, hemskt mycket hej! Idag är min lediga dag på veckan så låtsas att det är lördag och gör bara saker som faller mig in. Imorse tog jag en rejäl sovmorgon. Det var tänkt att dagen skulle starta med ett tennispass men regnet (ja, men se där - det var länge sen!) hindrade oss. Så istället drog jag och Marcus på en liten roadtrip. Vi shoppade kläder, åt hamburgare och ska alldeles strax bege oss till Helsingborg. Det är ju festivalen där i helgen men eftersom jag jobbar så ska vi dit ikväll istället. Inga roliga artister, vad jag vet, men desto trevligare sällskap! GLAD TORSDAG!

Status

 
1. Jag jobbar nio av de närmaste tio dagarna..
2. Vi har ännu inte fått vår sista väska. Nu listar vi innehållet. Allt ska skrivas ner och skickas in. Vad vi har i den, när det köptes och hur mycket det kosta. Ett heltidsjobb.  
3. Jag har tokmycket i mitt huvud som bara snurrar. Framtidsplaner. Eller det heter kanske framtidsförvirringar. Vad jag ska plugga, när jag ska börja plugga och vart jag ska plugga. Ska jag läsa en kurs eller ett program? Ska jag tacka ja eller tacka nej till programmet jag kommit in på? Eller ska jag vänta ett år och jobba under tiden? Eller ska jag kanske bo utomlands för ett tag? Och vad ska jag då ska jobba med? Min hjärna går på högvarv just nu som du förstår.
4. Har fått ont i ryggen. Aj som in i bängen.
5. Det bästa för stunden är den här boken som jag inte kan slita mig ifrån. Hade en mycket seg start dock - började läsa den på Cypern. Två kapitel. Hade ingen läsro. Fortsatte i Spanien med halva boken. Och nu är jag i slutet.
6. Världens härligaste väder har vi haft här den senaste veckan. 27 grader. Underbara sommar....
7. Så som ni vet blir det lite illa med bloggandet den närmaste veckan. Men jag ser min "helg" framför mig. 1 augusti - då är det tvådagarsledigt som gäller.
8. Nu ska jag laga lax i paket. Och sen ska jag till stranden.

En härlig dag

Tack för kommentarerna till förra inlägget. Det är kul med lite respons! Kärlek är fint!


Idag tog jag och Marcus sovmorgon. Vi sov i nästan elva timmar - tror jag behövde det! Sömn gör så mycket. Nu är jag som ny! Vi cyklade till Statoil och köpte världens godaste sallad. (Alltid, alltid samma pasta- och kycklingsallad med godaste currysåsen på idrottsdagarna på högstadiet. Detta var liksom höjden på hela dagen. Kommer du ihåg Malin? Vi körde dit på våra moppar och kände oss så där lagom coola att vi kunde ta oss dit. Själva. Utan att trampa cykel). Sen vidare till havet där det blåste ordentligt! Badade i världens vågor och låg i klitterna och tog tacksamt emot sol på kroppen. En toppeneftermiddag som avslutades med ett obligatoriskt stoppa i glasskiosken. Citronglass. Ny favorit. Åkte hem och gjorde inpackning i håret (snacka om lent hår nu. Helt galet. Nästan för lent), drog på mig detta (gillar kombinationen en söt klänning till en slapp tröja och klocka) och åt tacos med familjen. Utomhus. På altanen. 21 grader varmt. Har jag sagt att den här årstiden är bra härlig?

Jag ♥ Dig


Idag firar jag och världens bästa Marcus tre år! Det är helt galet vad tiden går fort! Jag börjar få den där känslan som Eva har i Eva & Adam, ni vet. När de hade varit tillsammans i ett par år sa hon "folk börjar tro vi är gifta" och samma känsla kan jag också få ibland. Människor, som vi både står nära men även "hejhej-kompisar", tar oss som vi varit tillsammans i evigheternas evighet, som gifta. Men ska jag berätta en hemlighet? VI ÄR INTE GIFTA! Han är bara en väldigt kille som passar ihop med en väldigt bra tjej och tillsammans blir vi då för jädrans bra. Så ligger det till. Om ni undrade. Nu ska jag ägna den här kvällen åt min stora kärlek ♥

3 av 4

Nu är tre av fyra väskor hemma. En vecka efter hemkomst - dök de upp (detta efter att mamma och pappa ringt, säkert 20 gånger, till flygplatsen). Och nu är det alltså "bara" en väska som är bortsprungen. Väskan med alla mamma och pappas kläder. Tack Gud, eller bagagekillarna, eller vem det nu må vara som såg till att väskan med mina smycken inte försvann iallafall. Men heeeejdå, säger jag till alla mina bikinis! Vi lär aldrig ses igen. 


Med detta i bagaget (haha, vits-Annie är på språng) har jag lärt mig en hel del.
1. Vid nästa resa kommer jag packa lite. Helst så lite att det går in som handbagage men i vilket fall kommer packningen halveras.
2. Jag kommer inte ta med mig favoritplaggen. De får stanna hemma. I tryggt i förvar.
3. Kamerasladdar och annat teknikskit kommer ligga i handbagaget.
4. Jag kommer ge väskan lite extra omsorg, säga tack och adjö, vi ses kaaaanske igen, innan jag ser den slussas vidare på incheckningsbandet.
5. Smycken kommer aldrig packas ner. De ska sitta pååååå kroppen Annie. Ingen annan stans.
6. Jag kommer inte lita på flygbolagen.

Vad kan vi då dra för slutsats av detta? Jo, att vid nästa resa kommer ni se mig i urtvättade jeans och sunkiga tröjor. Och naken på stranden.

Fotograf: Marcus


Hallå hallå ja! Då var det söndag, tänkte jag skriva, men så kom jag på att det är måndag idag. Märkligt. Men det är bara för att jag är ledig idag. Imorgon däremot drar allvaret igång igen. Jag vill ha mer semester!!! Men jag är glad över de två veckor jag fick - vilket känns som mycket mer än två veckor faktiskt. Skönt att man känner så och inte tvärtom. Igår hade jag hur som helst LÖRDAG här med min fina, fina kille som jag inte träffat på typ tio dagar. Vi snackade som vi inte setts på ett år och var lite extra pussiga, hihi, mysigt! Marcus fick även agera fotograf, vilket han gjorde med bravur. Eller vad säger ni? Första gången han håller i en systemkamera och bilderna blev väl godkända, enligt mig (som är helt opartisk. Såklart). Ni måste föresten kolla in mitt nya nagellack, som jag köpte i Malaga. OPI är det. Hur bra som helst. Det bruna lacket har det läckra namnet Barefoot In Barcelona dessutom, vilket gör det bara ännu snyggare. Nu ska jag fånga min sista lediga dag och verkligen njuuuuuuta! Sen får jag tänka positivt och hoppas att sommarveckorna på jobbet blir toppen och ha lite låtsassemester när jag har fria dagar. Göra sommargrejer ni vet. Åh - ÄLSKAR SOMMAREN! Och ljuset!

Vilken jäkla ljugapa va?


Hej Bloggis! Länge sen jag skrev här, känns det som. Ni har ju fått några inlägg i veckan men de satt jag och knåpade ihop förra fredagen. Jag skrev inte den lilla detaljen att jag tänkte åka bort några dagar och under veckan tidsinställa inlägg. Vilken liten ljugapa jag är va? Säger inte ett knyst och låtsas att allt är precis som vanligt. Så kan det vara! Nu är jag hur som helst tillbaka (utan att ha varit borta, hehe) med hur mycket energi som helst.

Jag och min familj flög till Malaga i lördags och har haft en vecka med massa sol, bad, god mat och lata dagar! Vi bodde i förorten till Malaga - Benalmadena. Vi har haft ett jäkla sjå med hur man uttalar Benalmadena men tror nu att man säger Bennal MA denna. Vi har blivit av med våra väskor både på dit- och hemresan och just nu står de i Kastrup och väntar på oss. Första dagen ägnade vi åt att köpa nya kläder, tvål och dylikt för att klara oss (visste ju inte när vi skulle få tillbaka dem). Efter att vi varit iväg i flera timmar och letat bikini och tröjor står de i hotellreceptionen när vi kommer tillbaka. Typiskt va? Men vi var sååå glada att de kom så snabbt (ni skulle sett mig - stod och hoppade upp och ner och ropade DE HAR KOMMIT, VÅRA VÄSKOR ÄR HÄR, att personalen måste trott jag var galen). Veckan var annars hur bra som helst och vi har haft strålande sol och 30 grader varje dag. Magiskt! Vi har ätit pizza och spansk mat så det sprutar ur öronen och besökt storstan för att gå loss på Zara. Igår landade vi klockan 15 och en halvtimme tidigare hade strejken utbrytit. Lite otur får jag allt säga vi haft med bagaget men håller tummarna att de dyker upp inom kort. Jag bjussar på några bilder!

GLAD SÖNDAG bästa läsare!

Jag


Hej alla härliga! Jag sitter här och lyssnar på kärlekslåtar. Det är så mysigt! Jag har en full lista på Spotify med bara massa gulligull-låtar. Ibland är man på det humöret. Hur som helst så kommer här två till bilder från min och kusinens strandbesök häromdagen. Med det sagt så säger jag GLAD FREDAG BLOGGIS! Mår ni bra? Jag ser att ni är här inne men ni är tysta som möss. Tjugo möss som inte säger ett pip (möss brukar vara rätt högljudda och störiga så kan inte ni också vara det?) Fast högljudda räcker! Hallå hallå *knack knack på datorskärmen*.

Sköna Ebba



I hamnen var det blåsigt men vid stranden var det inte en vindpust som nådde oss. Skönt. Och mycket lättare att fota i! Det var inte en kotte så långt ögat kunde nå och den känslan älskar jag! Havet med frihetskänslan och till detta en tom strand. Tycker så mycket om dessa två bilder på Ebba.

Småbåtshamnen


Som jag lovade kommer här några bilder från min och Ebbas eftermiddag. Vi cyklade till småbåtshamnen, där det var kallt och blåsigt! Vi upptäcke att längst ut på båtbryggan har de byggt ett litet hus. Väldigt sött, och perfekt för kommande regniga picknickar (av någon anledning regnar det alltid när jag planerar för picknick). Så där stannande vi till en stund och fotade! Det hade varit coolt att någon gång åka ut med båt och fota från den! Älskar havet, och blårandiga kläder som är obligatoriskt när man är ute till sjöss. Men det får bli den dag då vi är rika och förmögna!

Massa kärlek & tårar

Lånad

Hejsan hejsan!
Hoppas allt är bra med er där ute i landet! Strålar solen på er? Vad den än gör så kommer jag här med ännu ett filmtips! Ja men se där - det bara sprutar massa härliga tips om mig just nu! Eller den här vet jag inte om vi ska kalla härlig. Mer sorglig och tänkvärd. En snyftfilm kan man lugnt säga! Jag och mamma bara grät och grät. De har verkligen fått filmen att kännas äkta och därför blir man så rörd när det som sker, sker.. (jag ska inte avslöja för mycket). Fram med näsdukarna och slå på Griffin & Phoenix. Jag såg den på Netflix och där heter den, av någon konstigt anledning, inte samma. Sök på Love In Manhattan så kommer den upp!

Life As We Know It

Lånad

Häromdagen träffade jag Ebba och vi såg då den här filmen!
Båda överraskat förvånade över hur bra och rolig den var! En riktig tjej- och skrattfilm med lite annorlunda handling! Helt klart värd att se fler än en gång (hehe, sån är alltid jag! Har jag väl hittat en riktigt bra film så kan jag se den om och om igen!). Det är samma skådespelerska som i 27 Dresses, som är en av min och Ebbas favoritfilmer. Den här filmen heter Life As We Know It! Se den en kväll! Tips tips! Lite bilder från min och Ebbas eftermiddag kommer också! Vi kan ju inte stå emot att fota när vädret är med oss. Moln, moln, moln - älskar moln i det sammanhanget!

Virkad klänning & lax i paket

Ännu en gråmulen dag att gå till mötes. Men hur grått och trist väder vi än må ha så har jag bestämt mig för att bära så mycket sommarplagg det bara går. Jag ÄLSKAR känslan av att bara dra på mig en klänning, upp med håret i toffs och sen vara redo! Så sol eller ej - det är klänning som gäller, så här i sommartider! Igår inhandlades en ny. En alldeles underbar naturvit, virkad klänning. Med underlinne till fest eller utan underlinne till stranden!


Nu till något helt annat. Lax. Igår gjorde jag en mycket enkel men grymt god middag. Lax i foliepaket. Salta och peppra laxbitarna. Grilla (eller stek) dem så att de får lite yta. Lägg dem sedan i paketen, som du klippt ut. Dela tomater, rödlök, scharlottenlök och fetaost i bitar och lägg allt tillsammans med laxen. Avsluta med en klick vitlöksost, lite smör och pressa en skvätt citron över alltihop och toppa med basilika. Ha paketen på grillen i cirka 15 min. Till detta hade vi nypotatis, sallad och dillsås. SÅ GOTT! Jag hittade receptet på den här bloggen.

Torsdagshälsning

God morgon, god morgon! Mina lediga dagar flyger fram och jag njuter så mycket jag bara kan! Jag har tagit det rätt lugnt och försökt bota mitt halsont men ack, ack - det går segt på den fronten! Men förutom det så mår jag fint! Det har varit riktigt sitta-inne-och-kolla-på-film-väder hela veckan lång. Tyvärr. Men jag har hunnit avverka både en och tre filmer, vilket är bra för Annie-som-annars-aldrig-kollar-på-film. Två superduperfilmer som jag ska leta upp namnen på!


Och där tog det stopp på fantasin.. Att det ska vara så svårt att skriva emellanåt. Ibland bara dansar fingrarna och jag behöver knappt tänka. Men sen kommer de här dalarna när jag får sitta i minuter för att bilda meningar. Ack ack. Och där dök en bild på Cindy upp! Det var ett tag sedan! - Hej hej på er alla, hälsar cavalieren!

Tacksamhet


Det här inlägget skrev jag i februari.. En liten påminnelse om att vi ska gilla juli! Ikväll satt vi ute och åt middag. Underbart! Beställde favoritpizzan och drack kall läsk! Sommar när det är som bäst. När jag får vara med min familj. Har gått och tänkt på sommarpratet hela dagen. Det ger en tacksamhet. Och det kan jag tycka är hemsk. Att det ska vara så jävla svårt att känna tacksamhet. Så svårt att man måste höra förfärliga livsöden för att få perspektiv på sitt egna liv. Jag känner mig som en grym människa. Men det är väl så det är. För de flesta av oss. Lyssna nu på det kompisar och var för er själva när ni har det i öronen. Så att ni kan tänka ostört. Var rädda om varandra!

Jag måste bara få säga att jag längtar SÅ efter våren! Just nu är det så naket, kalt och kallt ute. Ruggväder är bara förnamnet. Så här kommer en liten påminnelse, kära Annie, när du bläddrar tillbaka i arkivet i sommar. Annie, njut av värmen. Och ljuset. Se dig omkring och kom ihåg att i vinter kommer du sakna allt det gröna och enkelheten i att bara kunna dra på dig en tjockare tröja och ett par skor också är du klar. Eller en klänning. Åh. Klänningar! Är inte det underbart? Jag har hittat en SÅ HIMLA fin som hade passat perfekt för Sverige-sommarväder med lite längre ärm och som är så där enkel och söt. Den står högst upp på min önskelista (tänk att jag fyller 20 om bara drygt en månad. Är inte det galet?). Så Annie. Lyssna nu. Öppna ytterdörren, betrakta alla träd och blommor, ta in en nypa luft och snöra på dig joggingskorna och spring en runda på slingan. Snälla gör det. För är det något jag saknar så förbaskat mycket just nu så är det joggingturen på 3 kilometer. Det är en ren härlighet. Just nu är hela slingan isbelagd och just idag är det så rackarns ruggit ute. Med minus en grad hade den där joggingturen inte varit en allt för rolig upplevelse. Så. Annie. Förstod du nu att sommar är bra härligt? Och kom ihåg att februariväder är ren skit. Okej. Spring nu!

Kristian Gidlund

 
Inledde den här dagen med att vara alldeles hes. Varför? Jo, för att jag tillbringade natten med att dansa till Anton Ewalds Begging! Men det gör ingenting för en tekopp senare var det OK med halsen. Efter det städade jag och helt plötsligt sprack solen upp. Tackarrr! Då la jag mig på altanen och lyssnade på Sommar i P1. Och där låg jag och storbölade rakt igenom hela Kristian Gidlunds fruktansvärda resa. Från att han blev sjuk, till att han nästan friskförklarades och till att cancern var tillbaka. Han berättade om sin familj, om sina drömmar och sin längtan efter att bli pappa. Han berättade hur han tänkte ta hand om sitt barn, hur de skulle leka, hur han skulle skydda och vara där. Men istället för att få uppleva allt detta går han och väntar på dödsdomen. Jag tycker att ni ska ta er tiden att lyssna på hans sommarprat. Otroligt, otroligt berörande...

Länk till hans sommarprat.

Ett femfaldigt hurra!

2008
2009
2010
2011
2012
2013

Idag är det den stora dagen för den här bloggen! Det är nämligen femårsdagen! Ett femfaldigt leve för bloggen, hurra hurra hurra hurra hurraaaa!! Så här såg jag ut när jag startade den här bloggen, 2008. Visst har det ändå hänt en del sen dess? Med mitt utseende menar jag? Jo jo mensan det har det! Många tror (har jag sagt att jag får höra att jag ser bra mycket yngre ut än vad jag är minst en gång i veckan? Utan att överdriva) ju att jag är typ 15 men här med kan jag tydligt visa att jag minsann såg allt bra mycket yngre ut för fem års sedan. Bilden från 2010 kommer alltid vara speciell för mig. Det var den här kvällen jag träffade Marcus. Bilden från förra året är ifrån den finaste dagen på hela sommaren och 2013-kortet är taget häromdagem. Undra hur jag ser ut om ett år... Olidligt spännande!

RSS 2.0