Tisdag 17.25



Brr. Vad kallt det är ute idag.
Jag fryser ihjäl. 6.8 minusgrader visade termometern när jag kom hem. Jag har inte fått någon utskällning den här dagen. Skönt! Istället har jag haft en riktigt bra dag! Tränat med 100 stycken 65+ åringar, ätit kyckling och klyftpotatis och tittat på en gullig julfilm - The Holiday! Vad tycker du om min nya header Bloggis? Den är lite mysigare än den förra och passar bra nu till snön och mörkret tycker jag.

Måndagsmys

Nu har jag försökt sudda bort den sura minen. Jag tror min deppigheten den här dagen kan ha flera olika faktorer. Jag är nämligen rädd att jag går och bär på en hemsk förkylning. Jag är seg i kroppen, mitt huvud känns tungt också frysen jag, konstant. Mina nya raggsockar som jag köpte igår på julskyltningen kommer väl till pass.



Om jag tänker efter har min dag varit rätt mysig ändå. Jag har fått besök av två guldklimpar! Malin & Lina! Ni gör mig så bra. Det ska ni veta vänner! När jag mår dåligt får ni mig på andra tankar! Puss och tack för det!

Jag såg att Ebba fixat en ny header. Jag blev sugen på att också göra det. Mina medelhavsvågor stämmer inte så bra in på julstämning. Tänkte sitta och trixa lite med det innan jag ska kolla på min favoritserie, näst efter Ensam Mamma då, Våra Vänners LivSka göra allt för att tisdagen den 30 november ska bli superbra!

Usch vilken rutten dag..

.. jag har haft hitentills! Jag har telefonskräck och har därför undvikit att ringa tilll min praktikplats. Jag har varit där flera gånger och frågat efter min handledare men har inte fått tag i henne. Idag när jag kom dit var hon arg som ett djur. Usch.. Gillar inte att få utskällningar. Vem gör det föresten? Hoppas bi:et som har tagit över denna kvinnas kropp är utfluget imorgon. Då ska jag nämligen träffa henne igen.. Känns sådär kan jag meddela.


Hockeymatch - barnuppfostran

tVi vann!! Malmö tar man inte på allvar - som klacket skrek. Ja, herre du milde vad det var tryck i publiken. Alla skrek och hejade fram Rögle till en 6 - 0 match! ! Det sägs att vi har Sveriges bäst klack! WOW! Men jag tycker att det är löjligt när publiken jublar när dem börjar slåss på isen. Tänk när alla 9 åringar som står i ungdomsklacken hör sina pappor uppmuntra att två, vuxna män slåss. Det är inte konstigt att våldet ökar..



Idag är det en bra söndag! Jag har varit runt och kikat på julklappar. Snart kommer Marcus hit. Vi ska gå på julskyltningen. Mysigt med mörker, ljusslingor, alla små stånd som står längst gatan och julgranen som står upplyst på torget! Ikväll är det Ensam Mamma Söker final. Det får jag bara inte missa! Vem ska tjejerna välja? Jag hålller tummarna för att Emma väljer Jimmy, Linda väljer Christian och Petra vill ha Christoffer.  

Nu gäller det!



Vem vill vi ska vinna? Rögle eller Malmö? Svaret är lätt! Kom igen nu Bloggis!! Nu sjunger vi hem en grön och vit seger.


Fredagshumör!

FREDAG! Älskar fredagskänslan! Klassen har varit på riktigt glatt fredagshumör idag! Sånt gör mig så glad! Nu känns det lite som lov. För jag kommer inte vara i skolan igen förrän om två veckor. Vi ska ut på APU (praktik) och jag ska tillbringa dessa veckor på Friskis.



Idag har jag haft prov. Hoppas att det kan spegla mina ekonomiska kunskaper så att jag får ett fint betyg i Projekt & Företagande. Jag och mitt företag Janice har delat ut våra vinstpengar! Och jag kan inget annat än erkänna att pengar gör mig glad! Några hundralappar extra i fickan kommer väl till användning nu när det börjar bli dags att handla in julklappar (well, jag hade tyckt de kom lika väl till pass även om det inte var juletider). Efter skolan var jag på flöjten. Vi fikar tillsammans varje gång och idag var det min tur att baka. Kladdkaka. Sen spelade jag O helga natt. Vilken fin låt! Nej nu ska jag ha fredagsmys med familjen. Tacos, brasa, julmusik också ska jag handla hem godis! Trevlig helg Bloggis!

Bloggtorka

Jag vet inte vad som hänt med mig. Men jag har helt tappat bloggsuget. Vad ska jag skriva om? Det är nu jag behöver din hand Bloggis ! Detta är för din överlevnad!




Jag har hunnit med att titta några avsnitt på den obligatoriska julfilmen - Sunes Jul. Marcus gjorde mig sällskap. Vet inte om han tyckte det var lika roligt som jag men jag skrattar varje gång. Även om det är så att jag hört samma skämt tretton gånger tidigare. Håkan alltså. Vilken kille. Speciellt när han har mjöl i hela huvudet och säger "ni förstör mina änglar". Julbaket är mitt favoritavsnitt. Vilken julkalender ska jag följa i år.. De nya är ju så dåliga. Så det får bli en klassiker. Greveholm, Pelle Svanslös eller får det helt enkelt bli Sunes Jul? Fler förslag?


Kladdkaka



Det är snö! Mysigt! Jag gillar julen! Mindre än en månad kvar! Jag sitter här med en snarkande Cindy, julmusik, röda naglar och pricken över i:et så snöar det! Idag har jag bara haft historia. Ikväll ska jag gå på CoreFriskis. Hela min klass ska ha det för vi flyttade idrottspasset tills ikväll istället för att ha det efter lunch. Nu ska jag plugga på provet som jag har imorgon. Det handlar om att starta ett företag och allt vad det innebär: ekonomi, vad man behöver och hur man gör reklam för sig. Jag har precis tagit ut kladdkakan som stått i ugnen. Bakdoften är oslagbar! Glad torsdag!


Onsdag 14.53

Jag trodde det var måndag imorse. Knasigt. Men egentligen är det inte särskilt konstigt. Nej, inte konstigt alls. Måndagskänslan fanns där eftersom jag bara varit i skolan i en timme den här veckan. Om man inte räknar med idag. Det har även känts som att jag går i ettan eftersom det är snö. Marken var vit stora delar av ettan. Om vi ska höja intressanthetsnivån på denna text så gör jag det genom att säga att ett område har varit avspärrat i Ängelholm under dagen p.g.a. bombhot. Usch, sånt är för läskigt. Men ack så spännande!

Julklappsbesvär



Dessa två plagg skulle jag bli glad för! H&M. Den färgglada har jag kollat på ett tag men jag har faktiskt börjat tröttna. Det är sjukt smart att göra så, att "ögonshoppa". För efter ett tag vill man inte ha det längre. Jag har börjat fundera på julklappar. Jag har bestämt mig för att inte akutshoppa i år. Så blev det förra året och jag säger det då - aldrig mer! Jag, Ida och Ebba körde runt, runt, runt på Välas parkering för att hitta en ledig plats men det var knögafullt! Men nu är frågan vad ska man köpa? Till exempel till ens pappa. Det är lika knepigt varje år.. Vad ska du köpa? Vi kan väl hjälpa varandra!?

Missförstånd



Jag har bildbrist. Eller nu ska jag inte ljuga. Jag har inte alls någon bildbrist. Men jag sitter för bekvämt här för att orka ta mig till den andra datorn, där alla bilderna ligger. Det finns ingen koppling med bild och text i det här inlägget. Det var det jag ville få sagt men som vanligt blev det en halv uppsats skriven innan jag kom fram till det.

Det har hänt ett flertal gånger att jag och min klass har missförstått vår mentor. Det var precis vad som hände idag. Sa jag innan att jag har varit ledig idag? Jo, det gjorde jag. Saken är den att det visar sig nu att så inte alls var fallet.. Opps! Men skönt var det iallafall!

Städdag



Det är städ-Annie som är i farten. Jag har en ledig dag. Planerna om en tripp till Malmö gick i kras så jag har städat hela dagen. Från nio och blev klar klockan ett. Ibland är man bra duktig! Nu blir det en välförtjänt paus fram till utvecklingssamtalet.

Biggest Loser & Vardagslyx



JAG TRODDE JAG SKULLE RAMLA BAKLÄNGES NÄR JAG FICK SE ATT KG HADE GOTT NER 75 KILO I BIGGEST LOSER. Alltså det är en hel vuxen människa! Det var 44% av hans vikt. Han har nästan gått ner halva sig själv! Tänk vad bra han måste må, mycket piggare, mycket snyggare och mycket gladare. Vilken fantastisk kille, vilken kämpe, vilken vinnarskalle och framför allt vilket resultat! Jag fick gåshud när jag såg förändringen. Fy fan vad coolt! Om jag blir tjockis, ska jag lätt vara med i Biggest Loser!

Någon som också blir mycket gladare efter träning är jag själv! Kände inte riktigt för ett till pass efter min och Karolinas simtur. Men jag tänkte inte så mycket utan bara kånkade mig iväg till Friskis. Och nu efteråt är jag riktigt glad att jag gjorde det. Skitbra musik, roligt pass och Louise, som var min träningskompis idag, utvecklas något enormt..! GRYMT BRA JOBBAT!

Innan dess så var det Helig Måndag. Jag, Malin, Lina och idag även Maja käkade kladdkaka och snackade gött! Jag gillar när man gör "helgaktiviteterna" på en vanlig, grå måndag. Det är kul att liva upp vardagen! Vardagslyx klingar fint i mina öron. Nej men herre min skapare vad långt inlägget blev.. Har du föresten sett att en 14 årig tjej födde en liten dotter imorse? Herre min skapare (igen) vad ung hon är! Häftigt! Men tänk, tänk om det hade varit jag. Då hade mitt barn varit 3 år idag.. Shit pommes..! Nu blir det godnatt! FAST NEJ! Gissa vem som är ledig imorgon?!?! Inte är det du iallafall. Hehe. Godnatt Bloggis!


Måndag 19.30

Det funkar att tidsinställa inlägg. Malin kan. Malin lär mig. Det är smart! Nu till exempel befinner jag mig inte alls framför datorn. Men det kan man lätt tro. Visst Bloggis?

Blä för badhuset



Jag och Karolina åkte raka vägen till badhuset efter skolan. Jag försöker ignorera fräschhetsskalan på det här stället. Eller helt ärligt har jag inte lagt varken krut eller märke till det innan men det är rent av omöjligt att inte göra det nu. Bassängvattnet smaker pyton (av någon anledning hinkar jag alltid i mig några liter), kakelplattorna borde ha bytts ut för x antal år sedan och duscharna borde få sig en uppfräschning. Ja, hela badhuset är ett stort renoveringsobjekt. Det är ju påtal om hela tiden att vi ska få en ny simhall. Men det verkar vara stora beslut som ska tas: Vart det ska ligga, hur det ska se ut och vem som ska betala. Kom igen, sluta vela och bestäm er istället. Vi vill bada i rent vatten!  


Försenat inlägg


Bilderna är ifrån när jag och Cindy var ute på promenad för några veckor sen. Jag vet att kvaliten är något utöver det vanliga. Så du behöver inte nämna hur fantastisk den är.

Det är söndag
. Kanske inte min favoritdag direkt. Men nu är den snart över så nu mår jag bra! Har flängt runder på mitt rum och städat varenda centimeter. Det är fint här nu! Julpyntandet fortsätter här hemma och nu är julgardinerna på plats. Julmusiken har redan spelats ett par veckor men man känner att det snart är jul! Mysigt! Ensam Mamma Söker börjar om en timme. Fram tills dess ska jag läsa bloggar och äta godis. Det är ett fint söndagsnöje!

Nu är jag tillbaka!

Hejsan Bloggis! Det är inte likt mig att inte blogga. Och när jag inte gör det är det för att mina dagar är överfulla. Det svämmer liksom över, om du förstår vad jag menar. Jag tänkte ta det allt från början så du inte missar något viktigt. Hehe.

I fredags hade vi Friskvårdsmässan. Vi har planerat, fixat, krånglat, skrattat, bråkat och funderat över denna mässa. Men det var det värt! Vi har sökt sponsorer och letat recept. Läppceratet gjorde vi i två smaker - romantik och lime. Vi hade även en naturell som doftade honung (bivaxet som finns i ceratet luktar det).


Här är vårt bord.

Alla var lite smånervösa inför mässan. Men det gick verkligen precis så som vi ville! Vi var glada, alla var glada. Massage som vi också hade, gick superbra! Vi sålde slut på alla våra produkter och bara en sån sak är ju superrolig! Vår mentor sa att det aldrig har hänt förr! Nästan hela klassen sålte slut faktiskt! Efter mässan åkte jag till Marcus där det var lite fest. Kom hem vid halv två. Var sedan uppe igen vid åtta igår morse för att vara på öppet hus på skolan. Och sen på kvällen var jag hos Ebba för att fira henne.

Torsdag 17.13



Den här dagen har varit en riktig gladdag. Jag har känt mig på så där härligt friskt humör! Historiaprovet kändes skitbra! Jag pluggade mycket på det och det känns som att jag fick min belöning nu. (Att jag bara ens vågar sig så.. Peppar, peppar). Men nu är jag så trött och hungrig att jag bara vill dö, typ. Efter historian var det lunch och sist idrott. Där gjorde vi magövningar på en pilatesboll.

Sen gick vi till klassrummet för att förbereda inför öppet hus som är på lördag. Sen åkte jag och mitt företag till Maxi för att få frukt! De sponsrar oss med det. Honungsmeloner och clementiner! GOTT! Sen åkte vi vidare till Josse. Sen till stationen. Men när jag började leta efter min cykel hittar jag inte den.. Då kommer jag på att jag har cyklen på skolan.. ÅÅÅH PALLAR INTE MED MIG SJÄLV!! Så jag fick gå, med de skittunga melonerna hem. Och nu står cyklen kvar på skolan.. Bra Annie bra!

Onsdag 22.06

Ikväll känns allt så konstigt. Varken bra eller dåligt. Jag gråter lite, skrattar lite, deppar lite också ler jag lite. Jag har prov imorgon. Vet inte om jag kan det ordenligt. Men jag är bra på att underskatta mina egna kunskaper så jag tror jag bara måste lita lite mer på mig själv



Tog en paus innan och kollade på Bonde Söker Fru. Tror du inte jag börjar gråta när en tjej fick lämna bonden hon var dödskär i? Herregud vad jag kände mig patetisk!

Jag har ju varit på fotokurs i helgen och lärt mig lite nya saker. Så jag har gått runt här hemma och testfotat nu de senaste dagarna. Vill du se? Julstämningen börjar ta form..! Det är första advent nästa söndag. Hur jag än försöker, är det omöjligt att inse. Känns som att det var sommar för bara några veckor sen.. Nu blir det natti natti för min del. Håll en liten tumme för mig vid tio-tiden imorgon så är du gullig! Puss




Pluggar järnet


Bild: Ikea

Jag gör ett försök att lära mig all fakta om frihetstiden, ideologierna och helt den tjottabalejsan. Så länge får du höra min dikt som jag skrev idag på svenskan. Mallen var att vi skulle börja de fyra första meningarna med "jag vill" och att den sista meningen skulle starta med "men". Så här blev min..

Jag vill att jorden ska vara platt.
Jag vill att jultomten ska byta ut gröten mot kladdkaka.
Jag vill att världen ska sluta bombas.
Jag vill tåla röda äpplen.
Men jag vet att verkligheten inte är som jag vill.

Säg nu Bloggis, ska jag bli rektor eller ska jag helt enkelt satsa på att bli poet istället? Är verkligen förvirrad i frågan "vad jag ska bli när jag blir stor". Så hjälp till nu!

Tisdag 16.30



Jag gick i skolan i en timme och tio minuter, om det ska vara exakt, idag. Sen drog jag och Karolina till gymmet där vi pumpade upp våra muskler några centimeter. Sen gick vi hem till mig, åt nudlar och nu, nu har jag landat vid mitt skrivbord. Jag borde verkligen plugga till historia-provet men jag känner mig inte ett dugg motiverad. Nej, jag drar till Marcus istället. Han får hjälpa mig! PUSS


Bättre planering tack



Jag gillar Helig Måndag! Jag, Malin och Lina får snacka av oss. Men alltså, vad hände med den här fina traditionen? Den har inte blivit av många gånger den här terminen. Vet du vad det beror på? Jo, men serru, det är så här att mina NV-nördar till kompisar ser inte klart längre. De bli ju dränkta i läxor, inlämningar, redovisningar och prov. Jag menar inte att lärarna är osmarta. Men pratar de överhuvudtaget med varandra? Vet Eva-Lotta och Margareta om att de satt vars ett stort prov, samma dag, lektionerna efter varandra? Jag tycker det ska pratas mer om planering och logik på lärarnas personalkonfirencer. Vissa veckor har jag ingenting att göra. Inga läxor, inget extra. Men sen kommer helvetetsveckan då precis ALLT kommer. Precis som att jag ska ta igen min lediga tid.. Ibland känner jag att läraryrket ropar på mig! Eller är det kanske lika bra att satsa på rektors-rollen direkt?


Tio tusen röda rosor



Hej Bloggis! Jag har har en väldigt lätt och rolig dag idag. Jag och Josse har satt upp affischerna överallt i skolan. Snyggt! Den enda lektionen som jag hade idag var historia. Vissa (lata) lärare tycker inte att B-klassen (min klass alltså) ska ha engelska och matte när A-klassen är ute på APU. Så denna och nästa vecka börjar väldigt mjukt, om man säger så. Imorgon liksom, har jag bara idrott. Helt sjukt egentligen. Men jag försöker bara njuta av det istället för att störa mig på hur oeffektivt detta är.  



Jag ska framkalla massa bilder och nu när jag rotar i arkivet märker jag att tar ofantligt mycket kort på blommor.

Fotokurs i Malmö

Hejsan! Nu är jag hemma efter en heldag i Malmö. Fotokrusen var riktigt bra! Det var en introduktionskurs så det var baserna fotografen gick igenom. Men eftersom jag inte gett handledarboken en ärlig chans kan jag inte särskilt mycket om själva inställningarna. Men jag ska läsa alla mina anteckningar och minnas det han sa. Så nu ska det kunna bli något bra av det här! Roligt var det iallafall, riktigt skoj!


På Monki

Sen gick vi en runda på stan innan vi drog vidare till Entré. Det blev mest strosande. Jag fick med mig ett linne hem från Carlings men mer shopping än så blev det aldrig. Kanske tur det! Jag längtar redan till alla vårkläder kommer in i butik! Då ska det handlas! Älskar alla ljustvättade jeans och glada färger! Nu blir det sängen!

Lördag 15.40



Jag har följt min nya tradition, att gå en runda på stan på lördagsförmiddagen. Jag shoppade, för ovanlighetens skull, på Kappahl. Det händer en gång varannat år typ, om ens det. Tycker ofta att deras kläder är lite halvdana men jag lyckades hitta något som var riktigt vardagsfint!

Imorgon Bloggis, ska jag, Maja och Ebba till Malmö! Vi ska gå en fotokurs. Det ska bli superskoj och jag hoppas jag får lära mig mycket nytt! Vi ska även passa på att shoppa när vi ändå besöker storstan! Hihi. Nu (eller ja, om tre timmar) ska jag på släktkalas. Måste komma i säng tidigt ikväll eftersom tåget går åtta imorgonbitti.  TREVLIG LÖRDAG!

Modeblogg

Det finns hur många modebloggare som helst! Jag följer några stycken men det är mest för att jag tycker det är roligt med mycket bilder och att de skriver roligt! Även om deras kläder inte tilltalar mig så kan man ju ändå få inspiration och det är ju alltid roligt! Men det finns faktiskt en tjej som klär sig riktigt, jäkla snyggt!





Sofi Fahrman


Fredag 17.32

Jag är glad att jag inte befann mig på Väla igår. För idag har jag nämligen fått höra av flera stycken som var där att det var fullsmockat med folk. Värre än mellandagsrean. Och då snackar vi om många, hundratals, människor. Annars då BloggisDet är helg! Helg, helg, jättesköna helg! I skolan har vi fortsatt med våra läppcerat. Vi har "smyckat" dem och jag tycker att de blev riktigt bra! Fina förpackningar och smådetaljer gör "det lilla extra". Också har jag fixat med en affisch. Vill du se? Förlåt Ebba, har glömt fråga om lov att vi sätter upp din hand lite här och var på stan och på hela Rönnegymnasiet? Hihi.


Nanny-

Ännie. Sådär. Nu har jag varit barnvakt för en stund. Det blev isglass, Diamanten och Toy Story-läsning. Har precis pluggat klart helhetsterapier. Mycket intressant. Eller inte. Eller jo. Det kan nog vara det men inte nu. För just nu vill jag befinna mig på Väla. Blä för att vila och "bara vara". Men andas bör man, annars dör man. Vill du (på tal om något helt annat) se en bild från mina viga dagar? Haa, bilder är faktiskt tagen i förrgår, eller var det i måndags? Ja, i måndags. Så jag ljuger om jag säger att det var i förrgår. FY FY FY!


Fotograf: Karolina
 

En sak stör jag mig på. Det är att mitt namn inte är så rimvänligt. För om det hade varit det hade jag kunnat säga alla barnen är på Väla utom Annie för hon är men här tar det stopp. Tänk om mitt namn hade varit lite mer roligt. Då hade jag kunnat skratta. Fast helt ärligt asså. Jag känner mig rätt glad. Bara lite för sugen på att umgås med mina kompisar för att sitta här. Men annars Bloggis, annars är allt bra. Förutom den där droppen i halsen som smärtan. Men vet du vad jag gör? Jo, jag ignorerar den. Pallar inte bli sjuk till helgen. Förlåt för ett subjektiv-fritt inlägg, ännu en gång!


Torsdag 18.13

Hej&Hå så var det torsdag och snart är den här dagen också över så vi kan säga att det är fredag. Fast nej, torsdag är det, punkt slut. Jag hade som sagt sovmorgon till tolv. Var ute och gick med Cindy och lite sånt där. Sen åkte jag till skolan. Hade idrott i en timme. Vi tränade på att andas med magen. Sen var skoldagen slut. Jag vet, det räknas knappt som skoldag. Så vi kan lika bra säga att jag har varit ledig idag.



Sen åkte jag och Karolina till stan. Gick en sväng på H&M och pratade strunt. Sen vidare till Marcus. Spelade kort med han och hans klasskompis i si så där en och en halv timme. Sen gick vi hem till mig. Puss och hej så skulle han vidare på träning. Och nu sitter jag här. Ska äta om tre sekunder sen ska jag vara barnvakt till två små pluttisar. Efter det hade jag tänk dra till Väla men pappa satte stopp och sa att jag måste andas (med magen) och vila. Han tror nämligen att människan behöver det. Och jag kan, även om det känns tungt, hålla med. Ursäkta för att jag inte använder subjektiv. Stör mig på mig själv. Men ja, tja!


Vardag

Hallihallå! Sitter här, nyduschad, pyjamasdressen är på och jag sitter och väntar på att Bonde Söker Fru ska
börja. Sånt här gillar jag med vardagen. Det är mysigt!


Onsdag 14.40

Också var det onsdag, bara så där *knäpper med fingrarna*. På svenskan har vi arbetat med medeltiden nu ett bra tag och idag avslutade vi detta "kapitel" med att titta på Tristan & Isolde! Ååh, vilken bra film! Det är en sån som jag kan se om och om igen.



Jag har svart nagellack, insåg precis att löven har fallit från träden, det var tacosås till lunch, ikväll blir det cirkelfys på Friskis, har en droppe ont i halsen, har en fläta i håret, gillar min nya jacka, funderar på att åka en sväng till Väla imorgonkväll (öppet till ELVA!) och har en lång sovmorgon till tolv imorgon. Ungefär så skulle jag sammanfatta mitt läge just nu. Hur är det med dig Bloggis? Det är kul när du kommenterar!

Fårskinnsmatta



Jag blir så sugen på att köpa en mysig fårskinnsmatta när jag tittar på den här bilden! Jag tänkte köpa den till mitt rum när jag var på Ikea häromdagen men den är lite väl liten tycker jag. Men mysig som tusan. Jag hade en sån när jag var mindre men tyvärr blev den jätteful efter något år. Men en dag när en dammsugsförsäljare kom hem till oss för att demostrera sin 40 000 maskin fick jag hopp om att mattan skulle bli fin igen! Vi fick nämligen välja valfri matta som han skulle "göra till ny". Vi valde såklart denna lurviga sak eftersom den såg ut som den gjorde. Det blev helt enkelt upp till bevis för honom att visa att dammsugaren var så fantastisk som han lovat. Men efter en omgång på den här mattan var den där dammsugaren så gott som körd. Haha. Det var bara en liten inflik nu när vi ändå var inne på Ludde-mattor! Den här bilden hittade jag på Ikeas blogg.

Friskvårdsmässa

Hallå! Sitter här med ett arbete. Jag ska göra en massagebok. Det är rätt smart och framför allt roligt att ha alla massager jag lärt mig samlad i en liten, fin bok. Det har varit rätt mycket jobb men nu så börjar det lika något. Och fin blir den, dessutom!



Annars så har jag haft en vanlig tisdag. Eller det är konstigt att säga "vanlig" för alla dagar ser ju olika ut. För visst gjorde inte jag och Josse klart de sista läppceraten förra tisdagen minsann! De doftar himelskt förövrigt! Ååh, jag hade kunnat sitta med näsan i burken dygnet runt om det hade varit möjligt! Som jag har sagt innan så har jag och min klass startat små företag. Produkterna kommer vi sälja på vår Friskvårdsmässa fredagen den 19:e november (nästa fredag) på Rönnegymnasiet, mellan klockan 16-20. Jag vill gärna att du kommer Bloggis! Det hade varit jättekul! På fredag ska jag och mitt företag pyssla med det sista inför mässan!

Slutet gott, allting gott!



Jag hade en stor klump i magen imorse. Det kändes som att någon rev mig inifrån, om man ska överdriva lite. Det är så jobbigt att stiga upp på morgonen och ha en dålig känsla från början. Men under dagens gång har allt det jobbiga försvunnit och nu sitter det ingen hare i min mage och river sönder mig! Det är en mycket härlig känsla! Jag har även tränat ikväll. Så nu mår min kropp som bäst. Lite lagom mycket spagetti-känsla och musklerna är slappa, trötta men glada! Det känns bra att skolan är igång och det känns roligt att jag har en bra känsla om morgondagen. En helt vanlig tisdag men det är faktiskt de vanliga dagarna som man ska göra till dem bästa och gilla mest! Right?

Julmusik!



Kunde inte låta bli att blogga.. Hihi. Det är ju ett beroende det här. Jag sitter och lyssnar på julmusik. Tänkte börja lite smått nu. Tycker mörkret i sig är jobbigt men när jag sätter igång julmusik så blir det genast mysigt. Då kopplar jag ju mörkret till något positivt och det är bra! Efter jul vill jag bara kräkas på allt vad julen heter så det är bäst att verkligen köra igång i tid så man kan njuta länge av den.

När januari och februari kommer tycker jag att det är jobbigt att man inte kan "mysa till" mörkret längre men man får ta sig igenom dem månaderna. FÖR SEN JÄKLAR börjar vi få vårkänslor!! Knoppar på träden, fågelkvitter men framför allt ljuset! Älskar våren. Men ja, 7:e november var det.. och julmusik!


Hej!



Jag ska lägga datan ifrån mig och hitta på något utanför den tekniska världen idag. Imorgon är det skola igen och jag måste ha fulladdade batterier tills dess. Jag kickstartar nämligen nästa vecka med en uppsatsskrivning i mitt favoritämne. Usch, jag är nervös. Snälla, söta, håll tummarna för mig Bloggis! Puss


Lördag 17.06



Det här är en sådan dag då man inte har en blekaste aning om vart tiden tog vägen. Jag vaknade, gick en promenad.. men sen då?! Ingenting. Jag har duschat och gjort mig fin, för ikväll ska jag, Lina och Elina äta på restaurang. Det är en tradition som vi har sedan något år tillbaka. Mysigt! Men tog det verkligen fem timmar att tvätta håret och hitta kläder?

Utväxt



Ebba och jag tog massa bilder idag. Det var grått men jag tror ibland det är då bilderna blir bäst! En sak som jag blev påmind om är min utväxt! Jag färgade den för en månad sen drygt men kunde inte färga allt eftersom det skulle ta en jädrans tid. Men hur roligt är det att halva håret är brunt och halva blont? På tal om något helt annat: Vad är höjden på lathet? Tänk på den tills imorgon så ska jag berätta vad jag kommit fram till! 

Kladdkakemuffins




Vi bakade kladdkakemuffins! Jag har aldrig ansett mig vara duktig i köket och därför kör jag alltid på de säkra korten (kladdkaka när det gäller bakning exempelvis). Men idag tog jag ett steg längre, genom att ändra form på kakan. Samma smet, samma smak men lite annorlunda i muffinsformat! (Haha, Tartyffel där Lina). Det blev riktigt gott! Receptet snodde jag och Ebba av den här tjejen.

Fredag 11.19

Jag har ett nytt shampoo och balsam. Mitt hår är lika lent som en babyrumpa. Det är en jätteskön och fräsch känsla. Jag kommer på mig själv hela tiden att jag går runt och klappar mitt egna huvud. Haha, men det är faktiskt en rolig aktivitet för handen går som en vattenrutchkana igenom håret.

Annars då? Det är fredag. Det är lov. Det är höst. Jag tog mig en liten sovmorgon idag. Dock inte lika lång som igår, då fick pappa väcka mig klockan halv elva. Jag blir lika förvånad varje gång det händer. Det är liksom inte jag att sova så länge. Idag vaknade jag två timmar tidigare och jag hann med både en oboyfrukost och en promenad med Cindy innan klockan slog halv elva. När vi kom hem kände Cindy att det var läge för en powernap.



Nu ska jag bege mig hem till Ebba. Vi ska baka!

Svammel & dagens födelsedagsbarn



Allt "mög" är klart! Det firade jag med en glass, Bonde Söker Fru och ett finbesök av Ebba! Nu ska jag vara ledig hela veckan och bara en sådan känsla är för härligt! Vet du vad jag är sugen på? MASSAGE! Finns det något bättre? Ja, det var bara en liten tanke som dök upp så här en novemberkväll som den här. Oj, det är november! Är inte det helt sjukt? Jag är kvar i septemberdimman. Jag kan inte fatta att det är den nästsista månaden på 2010! Det började ju nyss?! 

Den här månaden känns så intetsägande (haha, oj det var inget ord jag brukar använda. Tänker bara på dig Lina när jag säger det). Just nu lever Sverige med en skvätt mellanmjölk över sig. 11 grader, mörka kvällar, halvgrått väder.. Nej men Gud, hur roligt hördes det här? Jag måste säga att jag gillar det här "mörka". Eller bara inbillar jag att jag gör det. Men det är skitsamma. Det är inte det som räknas. Huvudsaken är att jag tror att jag gillar det. Visst? 



Idag fyller föresten (eller föresten o föresten..) Maja år! Min kompis sen barnsben (det hörs som att man är svingammal när man säger så. ÅLDERSKRIS). Hurra hurra hurra! Jag gillar dig (och dina armar)! Puss på dig!

Ja, på dig också Bloggis. Puss! & Godnatt!

3:e höstlo.. nej nu börjar det bli tjatigt!


Jag pluggar massage!

Hej!
Jag bestämde mig igår för att ha en bara-vara-hemma-med-mig-själv-dag idag. Men istället för en sådan där mysig dag jag sett fram emot så har jag suttit och pluggat precis hela dagen. Från halv tio och till fem och jag har fortfarande historieböckerna framme. Som tur är, är det här den sista läxan..! Jag gillar känslan när-man-nästan-är-färdig.känslan. Fast jag älskar i och för sig nu-är-jag-äntligen-klar-med-allt-känslan. (Just nu sitter jag och skrattar åt mig själv för att jag skriver så "snällt". Sanningen är att jag sitter och svär över detta mög. Det är så jäkla tråkigt och jag är så trött på det. Ådfjklsdhfbljsdb). Hejdå på en stund! Hej min pussinussäckliga bok..

2:a höstlovsdagen 2010



Fågelbajset förstör ju hela bilden!


Oj vilket höstväder! Regn, rusk, mörkt och småkyligt. Jag har mått risigt idag. Jag har ingen orsak till varför men det är alltid lika tråkigt att känna sig dålig. Så hela den här dagen har jag tillbringat under ett täcke. Jag har blivit väl omhändertagen och kollat på ett par filmer. Så jag ska inte klaga över huvudtaget! Ikväll har jag känt mig bättre! Jag satte mig vid datorn 19.04. Då kom jag på att jag kände för att träna. 19.15 befann jag mig på Friskis. Det blev Medeljympa/75 minuter. Nu är jag lagom trött.. Godnatt!

Världens bästa Malin

Malin åkte precis. Vi har haft en störtskön eftermiddag och kväll. En sådan som man placerar lite extra nära hjärtat. Planerna var från början att vi skulle äta middag tillsammans och sen träna kickboxning. Men istället blev det något helt annat. Vi skippade träningen, cyklade till Netto och köpte choklad, lösgodis och massa naturgodis. Sen satte vi oss tillrätta i soffan och kollade på Mamma Mia! Nu säger jag GODNATT!



Regel nr 1

Malin är bäst.

Hemma hos mig & jackan

Här kommer ett litet "hemma hos-repotage" från mitt lilla rum som ni ville se! Just nu har jag blandat dessa två stilar jag pratade om igår eftersom jag inte kan bestämma hur jag vill ha det. Så just nu är det "new england"-stil på kuddarna. USA:s, Englands och hjälp mig, vilket land tillhör den tredje flaggan? Beiget har jag i krukor, gardiner, matta och sen går alla möbler i vitt och björk. För att höja mysfaktorn har jag tända ljus. Det gör susens!











Jag hittade ett jättesött påslakan på Ikea som jag bara måste ha. Randigt vitt och rött med små, söta knappar på sidan av kudden. (Bara för att jag ville visa det här så hittade jag inte det på Ikeas hemsida..) Det ska jag skriva upp på önskelistan minsann! Jag slänger även upp ett gäng bilder på min nya vinterjacka.





Så, nu är jag nyfiken på vad du tycker?!


1:a höstlovdagen 2010

Goddag måndag! Första lovdagen och allt! Jag började den här dagen där jag slutade igår. Eller nej, för den slutade i soffan. Jag tvingade lite snällt Marcus att kolla på Ensam Mamma Söker med mig. Det är ju bara så gulligt! Mitt favoritprogram och allt. Tyvärr lyckades jag inte få honom att bli lika frälst men jag gjorde ett tappert försök i varje fall. Det jag skulle berätta var att jag fortsatte städa imorse. Nu är mitt rum i toppskick. Vid kvart i elva var jag klar.



Sen blev det lite brått. Jag hann iallafall med en snabbdusch innan jag befann mig på stan. Där åt jag och KarolinaGraffiti (jag gjorde en egen blandning av kyckling och sallad, supergott), bakadpotatis är ju bara så gott! Sen gjorde Amanda oss sällskap. Vi gick en runda på stan och helt plötsligt gjorde Karolina en impulsgrej. Kan du gissa Bloggis vad det var? Det var min dag hitentills. Men den är inte slut än! Malin-Smalin kommer hit och gör mig sällskap den här första-november-eftermiddagen. Det ska bli mysigt!

RSS 2.0