Slask och blask



Ja, det är så man beskriver dagens väder bäst. Shit så slaskigt! Usch, hatar det. Imorse när jag cyklade i den kolsvarta natten (ja, det kändes som det iallafall) till sjukhuset piskade snöblandat regn mot mitt ansikte. Och heller gick det inte att cykla eftersom snön har töat och man bara kommer i slaskspår när man försöker ta sig fram. Sa jag att jag hatar detta väder? Förutom det har jag haft en bra dag. Växlarna på cykeln är ju till och med växlingsbara igen - om man ska vända det till det positiva. Och det ska man ju. Praktiken går framåt - bara två dagar kvar. Läskigt hur snabbt tiden springer iväg. Jag började väl nyss? På fredag är det lite avslutning med klassen och efter det är det massa blandade känslor. Jag - JAG - har undersköterskekompentens och är samtidigt arbetslös. Vad ska man tycka om det? Inte fan vet jag. Nej, jag menar det - blaaandade känslor.

Nya regler & träning



Godmorgon måndag! Hoppas er vecka börjat på bästa sätt! Jag har kvällspass på praktiken så tog sovmorgon. Skönt. Denna lediga förmiddag tänkte jag ägna åt att plugga körkort (finns massa nya regler för släp och totalvikt och allt vad det är. Det gamla som jag pluggat in (och för all del nästan glömt igen) ska raderas ur hjärnan och det nya ska tryckas in) och sen får det bli en liten sväng till Friskis. Jag tycker det är så svårt att avgöra om man är tillräckligt lite förkyld för att kunna träna. Tumreglerna är ju att skippa träning när man har halsont och feber. Men nu har jag haft ont i halsen i säkert tre veckor. Hur länge ska man behöva vänta? Ont i halsen kan man ju ha i månader. Nej, det här funkar inte. Latmasken i mig har vunnit alla övervägningar de senaste veckorna. Nu är det hurtbullen, som bor i min kropp, som ska få en chans att visa sig. GLAD MÅNDAG BLOGGIS!

Fin fredag


Hej hej hej helg!
Så nice! Min helg inledde jag med att köra på krokiga vägar till Karolina. Där åt jag tacos med hennes familj och bara pratade och pratade och pratade. Jag har kommit fram till att jag är väldigt bra på det. Att prata alltså. Efter några timmar kom Josefine, som hade kvällspass på praktiken. Vi fortsatte med att prata lite till och lite till. Väldigt härligt och bra inledning på denna helg. Det tråkiga är bara att vi fick ge Karolina hejdå-vi-ses-inte-på-ett-tag-kramar. Usch, jag hatar att ta avsked! Som tur är, varar inte GMU-utbildningen i mer än tre månader. Och vi har redan bokat upp henne ett par lördagskvällar när hon har permission. Bra fredag iallafall! Det är bara det att jag tyckte hejdå:et var lite jobbigt. Jag såg lika bekrymad ut som på den högra bilden. Hehe, sant!

Frukost & Farmen



Hej torsdag! Veckan går snabbt och snart har jag bara en kvar på min praktik. Det känns lite konstigt. Så fort det har gått! Den här veckan har jag tagit venösa blodprover (stolt som en tupp) och lagt nya förband på operationssåren. Allt känns bra.. och lite läskigt och ovant, såklart. Men det känns skönt att det går framåt och att jag blir mer självständig för var dag som går.

Här sitter jag just nu och intar min frukost. Gott! Jag älskar frukost och är alltid hungrig när jag vaknar. Vill helst äta direkt. Inte duscha och fixa med annat innan. Nej, det går inte. Frukost - sen är jag igång! Jag kollade på gårdagens avsnitt av FarmenTv4play under tiden. Haha, jag vet inte vad man ska tycka om programmet. Tänk att vissa kan välja bort en hel sommar med sina små barn och vara här och tjabba istället. Oförståeligt. Nu ska jag kicka igång denna soliga dag! Man blir glad av ljuset! GLAD TORSDAG!

Guldbaggegalan



Imåndags när jag kom hem från praktiken såg jag sista halvtimmen av
Guldbaggegalan. Och jag förstår ingenting... Som jag skrivit tidigare läste jag en dag i tidningen om den mycket hyllade filmen Äta Sova Dö. Jag lockades av recensionerna och gick och såg den på bio. Och vad jag fick se? En riktigt nu-somnar-jag-film. Vad händer då i måndags? Jo, den får pris efter pris och klockan tio när det sista och största priset ska delas ut är det just den här filmen som vinner och blir "Årets film 2012". Innan sa jag till er att absolut inte se Äta Sova Dö. Men nu hade det varit ytterst intressant att veta vad ni hade tyckt om den. För det kan väl inte bara vara jag och Marcus som inte håller med film-Sverige?


James Blunt


Jag är helt insnöad (hehe) på James Blunt!
Direkt jag får lite tid vid datorn sätter jag igång honom på Spotify. Han har till och med fått en egen lista. Bara en sådan sak. Han borde känna sig ärad. Nej men, visst har han en så himla mysig röst? Älskar den. I Can't Hear The Music och Annie är två väldigt fina låtar om du frågar mig. Sen känns den sistanämnda en aning riktad till just mig. Märkligt. Att jag tycker det. Kan man tycka.

Solsöndag


God söndag alla helgfirare! Hoppas ni haft några härliga, lediga dagar. Idag har jag haft en riktig söndag. Slappat hela dagen lång. Jag och Marcus gick till havet i det härliga vädret, spelade kort, åt honungsmelon och kollade på solresor. Mysigt. Nu väntar tacoskväll! Vad tycker ni föresten om bilden ovan? Jag tyckte ljuset skärde så fint. GLAD SÖNDAG Bloggis!

Lördag med recept



Jag vaknade upp till strålande sol och ett täcke med snö över gräsmattan. Härligt att det får ligga kvar tycker jag! Jag skrev ju igår att jag bakade och det var alltså detta jag snackade om. Knäckebröd! Jag fick ett recept av Karolina i somras (!) som jag blev så sugen på att göra. I höstas fick jag tummen ur att handla hem alla ingredienser. Men det är alltså inte förrän nu som jag har testat på att göra det. Och det blev inte ens det recpetet jag gick efter, eftersom pappa hade hittat något nytt som han redan testat och som blev bra. Väldigt enkelt. Det tar bara tio minuter att förbereda och sen sköter det sig själv i ugnen. Vi hade det inne i 50 minuter eftersom det blev lite bränt vid första försöket. Detta är ju ett superbra alternativ till godis och dylikt. Nu är det lördagsröj som gäller här!

Jag idag



Fredag! Yey! Jag fick sovmorgon (till sju, annars går jag upp klockan fem nu när jag har praktik på morgnarna). Jag var en runda på körskolan för lektion. Jag har inte kört på evigheter så det är skönt att vara igång igen. Sen cyklade jag hem i snön och gjorde något mycket sällsynt. Jag bakade. Jag hade även lite tid över så tog fram min kamera och knäppte dessa bilder. Vad det är jag bakade visar jag sen. Nu ska jag fira fredag med att dra en runda till sjukhuset och ha praktik! Det är kul! Jag lär mig så mycket nytt varje dag, vilket gör att det här känns väldigt givande. Glad fredag på dig Bloggis!

Nytt träningskort


För några år sedan köpte jag mitt första träningskort på Friskis och har haft det väldigt länge. Till närmare bestämt idag. Nu var det repigt och slitet så det var bäst att byta i samband med att jag förnyade kortet. Det som förundrade mig när jag fick mitt första kort var hur fruktandsvärt ful bilden var på mig. Januariblek och ett mycket ansträngt leende (det är ju inte så där att man känner sig jättebekväm att stå där och storle inför alla i kön). Till råge på detta var det taget med en dålig webb camera. Fast det ska man kanske vara glad för, haha. Iallafall. Det här kortet har jag dragit runt med i tre år och jag och Maja har skrattat många gånger åt hur ful den där bilden på mig är (Maja tycker hennes bild var skitful, men tro mig, min är bra mycket värre). Idag var det alltså dags för ett nytt kort och jag hade såklart hoppats på att den här bilden åtminstonne kunde se någerlunda ut. Men hur tror ni det hela slutade? Suck. Det blev bara ännu värre! Januriblek, ett ansträngt leende OCH inte ett skymt av håret. Alltså skalle-Per-lik! Jag ger upp. Den där träningskortsbilden kommer för alltid vara ful.

Rimfrost



Vilket vacker vitt vinterland jag vaknade upp till imorse. Det var -13°C när jag cyklade till praktiken klockan sex. Rimfrosten låg så fint på alla träd. Direkt när jag kom hem i eftermiddags tog jag min kamera och hoppade i mina termobyxor för att föreviga detta. Skogen är alldeles vintervit och himeln alldeles blå, vackert! Det enda knåpiga är att cykelns växlar är frysta. Annars har jag inga som helst problem med dessa kalla grader. Så mycket hellre snö än slask!

Masskrock

Lånad

Dagen idag har verkligen varit speciell.
När jag hade lunchrast gick ett meddelande ut till sjukhuset att det var förstärkningsläge på sjukhuset. Det bestämdes att ingen anställd fick lämna sitt arbete och de patienter som hade möjlighet att åka hem, från avdelningen, skulle göra det, för att lämna plats åt trafikskadade. Detta var alltså på grund av den stora trafikolyckan som skedde på E4:an. 100 fordon är inblandade och tre personer är döda. Usch, usch, usch! Man bli påminde om hur skört livet är. Allt kan hända på bara några få sekunder. Vi måste vara rädda om varandra och ta det lugnt i trafiken.

Cindy hälsar glad måndag!


Cindy hoppas ni alla får en fin måndag! Själv viskade hon precis i mitt öra att hon hade tänkt sig den här måndagen, utsträckt med båda bakbenen på min matta. Hon sa att hon verkligen kan rekommendera det. Så hem med er och lägg er raklånga på mattan och njut av att vi är inne i vecka tre! Svisch, svisch säger det!

Lördagspromenad


Igår tog jag och dessa två tjejerna en bitande kall och skön promenad till havet.
När jag är ute och går väljer jag nästan alltid att gå till havet. Så himla härlig känsla att komma dit och andas havsluft! Jag längtar till sommaren. Då ska jag springa dit och göra tabata och sen gå hem med måbramusik i öronen! Som jag längtar! Jag har börjat göra det den senaste veckan. Längta alltså. Men bara smyglängta.

Jag hoppas ni haft en fin helg och att ni får en bra inledning på veckan. Jag är på praktik nästa vecka och ska ha kvällspass imorgon. På dagen ska jag ta tag i körkortsteori som legat på hyllan de senaste veckorna. Allt ska nötas in. Det känns som ett evighetsprojekt. Men ja, någon gång ska väl även det bli klart. Man får bara låta det ta sin tid. Till sommaren är det iallafall jag som har körkortet i handen och kan ropa hurrrraaa! Kanske kan ta bilen ner till havet och göra lite tabata och sen köra hem igen, hehe. No, no! Så ska det aldrig få bli. Nu är det iallafall slutbabblat för idag. Hej!


Praktik & förkylning


Hej Bloggis!
Hoppas allt är väl! Jag kämpar på med min förkylning. Usch så trist att den kom nu, precis när jag börjar min praktik. Man tycker ju såklart aldrig att det är lägligt med att bli förkyld men det kan ju vara mer eller mindre. Den här gången var det mindre passande. När man är ny på ett ställe vill man ju känna sig alert och pigg! Men jaja, jag gör så gott jag kan. Det är iallafall väldigt intressant att vara med och se hur de jobbar på den här avdelningen. Min handledare är dessutom en frisk fläkt vilket är väldigt kul. På den här avdelningen har man hand om patienter som ska eller har blivit opererade. På min förra praktik lärde jag mig massor men nu är det helt andra grejer så nu är det ny kunskap som ska bearbetas. Spännande. Men oj, oj, oj vad det ska bli skönt med helg. Jag behöver lugn och ro så att jag kan vila upp mig ordentligt. En dag kvar sen tar jag och lägger benen högt och poppar en påse popcorn! Ha en fin torsdagskväll så hörs vi!

Drömmen om Italien

Lånad

Jag startar veckan med en tråkig förkylning!
Usch och fy och blä! Jag har iallafall varit på sjukhuset på informationsmöte för vi undersköterskorelever, med några tjejer i klassen. Nu är jag däremot nerbäddad i soffan och googlar mig iväg på semesterdrömmar om Italien. Vi får hoppas det går i uppfyllelse! Det hade varit fantastisk att få strosa omkring i denna mysiga by, äta äkta pizza i smala gränder och bo på ett litet typiskt italienskt hotell. Hoppas veckan startat bra hos dig Bloggis! Imorgon drar vardagen igång på allvar för min del. Januarimörker och kyliga morgnar ska bli en rutin - men med positiva tankar och med fokuset framåt ska detta gå smidigt och bli kul! Måndagspepp till dig!

Ny kalender för ny start

Jag sitter här och har lite ångest över att denna mjuka, sköna, mysiga, härliga, lediga bubbla som jag levt i, i några veckor är borta imorgon. Då börjar allvaret och jag vet i tusan om jag är riktigt redo för det. Jag sitter iallafall här över en kopp te och summrerar lovet för mig själv. Det började med att jag och Malin var jättestressade och brydda över om vi överhuvudtaget kommer kunna slappna av dessa veckor. Och det avslutas med att vi konstaterar att vi klarade det hur bra som helst. Lovet har verkligen var så grymt välbehövligt och jag har tagit vara på vart enda dag! Imorgon väntar sista spurten på sjunde terminen - praktik med andra ord. Om några veckor är jag utbildad undersköterska! Det känns grymt!


Jag har föresten designat en egen kalender, igen. Eller iallafall framsidan. Jag gjorde flera olika eftersom det är så kul - jag kunde helt enkelt inte sluta efter en. Det är en riktig Annie-göra. Vad tycks? Drygt en hundralapp på Åhléns och så mycket roligare med en personlig! Jag får visa de andra framsidorna en annan dag för nu ska jag njuta av mitt te och de sista lediga timmarna.

Vem är vem?

Bild på Marcus Hellner är hämtad HÄR

Jag har för länge sedan haft "lika-som-bär"-inlägg på bloggen. Dessvärre har jag blivit totalsågad vart enda gång för ingen av er håller med mig om likheter som jag ser tydligt både här och var. Men den här gången Bloggis måååååste ni ändå medge att de här två grabbarna är förvånandsvärt lika! Ögonen, munnen, håret och leendet får en att undra vem som är vem!?! Det roliga är att de har samma namn- med C och allt!

Härlig promenad


Idag har varit en sån dag då timmarna bara sprungit iväg och jag vet egentligen inte vad som tog upp så mycket tid.
Jag har slängt ut julen och bjöd våren på en fika. Åh. Ljuset - jag vill se dig så snart du bara kan! Tomtarna åkte ner i lådor och vårgardinerna sattes upp. Skönt att, åtmistonne, få känna att rummet andas vår. Och sen har jag även varit ute på en långpromenad med dessa sköningarna. Vi gick i skogen så Cindy kunde springa lös. Hon älskar det och promenaderna går lättare när hon får vara fri. Havet låg alldeles vindstilla och solen stod lågt. Det var lite skumbad precis intill strandkanten. Fin promenad! Frisk luft mår alla bra av! Nu ska jag ha fira sista lördagen på jullovet med att äta...morötter!


Som alla andra


Nya träningskläder ger motivation

Ja, jag tror inte att jag är ensam om att tänka att "det här året ska rivstartas med träning". Men visst är det en härlig tanke att man ska börja om på nytt? Jag tycker det ger mig en otrolig energi, att starta om. Jag ger mig själv en månad att bli av med sötsuget - inga kakor, sluta med läsk, bort med godiset och chipsen (buhu! min största last) åker rakt ner i soptunnan. Efter januari får jag se. Men tills dess är det detta som gäller! Det som är kul, eller ja iallafall i mina ögon, är att se alla andra, som gett sig själva detta löfte, att börja träna och så där. Varför? Jo för det syns på flera mils avstånd vem som är taggad till tusen och som startat 2013 med ett hälsosammare liv.

2012 slut & 2013 början

Vi började kvällen med tjejmiddag

Nytt år med massa nya möjligheter!
Jag hoppas ni hade en bra nyårsafton. Jag hamnade i matkoma men förutom det hade jag en fantastisk kväll! Med goda vänner lagade jag trerätters, dansade och såg fyrverkerier. Nu har vi år 2013 att se fram emot. Jag ska försöka ta vara på alla stunder, möjligheter och möten som året bringar med sig. Välkommen 2013!

RSS 2.0