Årslista 2011



Gjorde du något i år du aldrig gjort förut?
Ja! Kört bil, spelat tvärflöjt och sjungit inför hela skolan, varit ute på krogen (hatar fortfarande det ordet), hållt i ett projekt och sprungit Englamilen.

Höll du något av dina nyårslöften? Nja. Jag skulle bli bättre på att laga mat. Det gick.. hur ska man uttrycka det.. sådär.

Är det något du saknat år 2011 som du vill ha av år 2012? Det finns en del oviktiga saker som en soligare sommar, en resa, mindre förkylningar o.s.v. men inget som jag sätter något större värde på.



Gjorde någonting dig riktigt glad? Ja, att påsklovet byttes ut till sommarlov och mitt betyg i Engelska B.

Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2011? Chris Medinas What Are Words och Rihannas We Found Love.

Vad du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
I januari var jag ledsnare än vanligt men annars har det varit ett glatt år!

Vad önskar du att du gjort mer? Njutit mer av de härliga stunderna. Det är lätt hänt att man har mycket planerat och att man inte riktigt "lever för stunden" utan tänker för mycket på nästa. Det är synd.

Hur tillbringade du julen? Jag firade med mamma, pappa, Adam, mina kusiner och deras familj och mormor och morfar. Vi åt julmat, kollade på Svensson Svensson och öppnade julklappar.



Blev du kär i år? Jag var redan kär. ♥

Favoritprogram på TV? Bonde Söker Fru - LÄTT!



Bästa boken du läste i år? Åh, jag kommer knappt på någon! Jag älskar att försvinna in en bok men tyvärr prioriterade jag inte det i år. Men Sarahs Nyckel var en av de bästa även om den skrämmer mig! Filmen är lika läskig! 



Något du önskade dig och fick när du fyllde år?
En digitalkamera.

Något du önskade dig men inte fick? Jag minns inte om jag önskade mig något mer.



Vad gjorde du på din födelsedag 2011? Jag var i skolan en liten stund men hade feber så fick åka hem. Usch, usch, hatar att vara sjuk! Åt några panodil och några kompisar kom hit och firade mig!

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Ja, men inget stort jag kan komma på.



Hur skulle du beskriva din stil år 2011? Ja, jag försökte ju att "tuffa till mig" men kom fram till att det är ingenting för mig. Jag ska klä mig smågulligt helt enkelt.

Vad fick dig att må bra? Min familj, mina vänner, träning, min klass, god mat och havet.

Vilken kändis var du mest sugen på? Haha, Rybak?



Vem saknade du? Malin. Hon kan gott komma hem nu.

De bästa nya människorna du träffade? Jag har kommit flera "hejhej-kompisar", som jag kallar det, närmare och det känns väldigt kul!



Årets sötaste? Min fina hund. Hon är alltid lika söt och får mig alltid på bra humör! Hon har varit sjuk från och till i år så jag hoppas 2012 bringar henne tur! ♣

Årets besvikelse? Grisförkylningen som tog tusen år på sig att lämna min kropp!

Årets bästa? Den sista sommarlovsveckan som jag egentligen skulle jobbat men som jag fick ledigt på grund av det dåliga vädret. På måndagen när jag vaknade var det 23 grader och strålande sol! Så istället för jobb fick jag avsluta sommaren med en härlig vecka med bad och sol! Det var bäst!

Årets snällaste? Min mormor. Hon är så fin hon.

Årets nästsista dag


Lånad

Hallojsan!
Jag har precis tillbringat en timme med att göra en årslista som jag tänkte lägga upp här imorgon! Spännande, spännande! Idag har jag haft en riktig slappedag. Skönt! Jag har städat rummet, farmor och farfar var här en stund och jag och Lina var ute på långpromenad. Nu ska jag möta familjen i Mario Kart och jag ska vinna alla banor har jag bestämt mig för! Hörs imorgon Bloggis!

Äkta jullov

Hejsan mitt i natten! Det märks verkligen att det är jullov för jag har ingen som helst koll på vilken dag det är! Väldigt skönt nu när jag tänker efter! Och att klockan är mycket bryr jag mig inte ett skvatt om för jag har ändå ingen tid att passa imorgon! Härligt härligt!



Just nu har jag inte mycket motivation och inspiration till att ta kort. Det är verkligen stengrått ute och solen går ner lika fort som den gick upp. Men för att ha något att komma med har jag tagit kort på några söta, små krämer jag fick i julklapp. De doftar blommor och man behöver ingen parfym när man smörjt in sig för dessa räcker gott.

Nu är det bara några dagar kvar av det här året! Det känns jättekonstigt. Det började ju nyss?! Har du hittat någon rolig sammanfattning-av-2011-lista? Jag tycker det är så jobbigt att fylla men det är så kul när andra gör det så jag får se om jag orkar. Återkommer!

Tankar


Lånad

Såg en tavla igår där det stod "Livet behöver inte vara perfekt för att vara underbart". Tänkte på det en stund och tycker det stämmer bra. Idag har jag en låg-dag och då tänker man alltid alldeles för mycket och då tycker man allt är så skört och jobbigt och hemskt och sorgligt. Min väns mamma dog för exakt ett år sedan idag. Jag hoppas att min kompis känner att livet kan vara underbart trots att det inte är perfekt. Jag hoppas verkligen det! Fittcancer, tänkte jag skriva. Och jag skrev det också.


Armband & fotokurser





Julen kom och gick och det känns som allt varade i fem sekunder.
Igår firade jag julafton med min familj, mina kusiner och mormor och morfar. Väldigt trevligt! Så trevligt att vi inte hann till kyrkan. Samma sak som förra året alltså. Jaja. Nästa år kanske?! I julklapp fick jag det fina armbandet som jag nämnde för någon vecka sen. Enkelt och snyggt i brunt läder. Passar till det mesta. Jag fick också ett kurspaket från en fotograf jag verkligen beundrar. Det ska jag sitta och pilla med tills det är dags att träffa tjocka, feta släkten. Igen!


Jag vill önska dig...



.. en riktigt GOD JUL BloggisTrots att det är 7 plusgrader och känns som vår i vinden så får vi ändå skapa julkänsla. Jag hoppas att det kommer en jultomte och besöker min släkt ikväll även om ingen är tomtetroende. Det är så mysigt och om något ger julstämning så är det ju jultomten! Inatt ska jag gå i kyrkan. Det gjorde jag en gång för flera år sedan och det var hur härligt som helst! Jag sänder en stor julkram till dig, vart du än befinner dig - Ängelholm, Kentucky... Alla ställen på jorden!

Bilden är lånad.

Bilder från terminen!


Jag startade terminen med att ha en deal med mig själv att gå barbent till mitten på september.

I mitten på terminen tog vi klasskort vilket resulterade i det här. Anti-friskvård.

Det har blivit en hel del pluggande. Bland annat naturkunkskap. Här visar jag kärleken jag känner till det.

Efter novemberlovet skulle alla hålla i vars en idrottslektion. Här är min musiklista till mitt boxningspass.

Jag har spenderat väldigt många timmar på skolans spa där jag har fått lära mig hur det går till att driva en egen spaanläggning. Jag tror det är detta jag kommer associera med trean.

Terminen avslutades med att vara med i luciatåget och att spela flöjt inför hela skolan. Något jag aldrig trodde jag skulle göra! 

Så här sammanfattar jag min termin! Tänk, nu ska jag inte gå mer i skolan det här året!
Avslutningen vi hade idag gick bra. Alla på skolan samlades i matsalen och jag och min lilla minikör sjöng två låtar som vi lärde oss igår. Det gick helt okej och det kändes så skönt för jag var inte ett dugg nervös när jag väl stod där framme. Jag har verkligen fått träna bort min scenskräck de senaste veckorna! Ikväll väntar julfirande med släkten och klassfest och utgång! Allt på en och samma gång! Ska bli kul! Och tänk, nu är det jullov! Och imorgon är det lillejul! Galet!

Mikael Wiehe


Lånad

Så Mycket Bättre. Känns som halva Sverige har sett detta överpositiva program! Men det är ju så härligt och får en på bra humör så jag förstår varför! Jag har fastnat för Mikaels Wiehes tolkning av Om Igen. Jag kan lyssna på den om och om och om igen utan att tröttna!

Julbestyr



Här hemma fixas det med julklappar.
Mamma slår in och det är hemlighetsmakerier med stängda dörrar. Ganska mysigt måste jag säga. Idag hade vi julpysseldag i skolan och passande nog valde snön att lägga sig som ett vitt täcke över marken och trädgrenarna så vi fick riktig julfeeling! Härligt!

Imorgon ska min klass och parallelklass sjunga för hela skolan, igen! Rektorn tyckte vi gjorde det så bra på lucia så hon tyckte gott vi skulle sjunga på avslutningen också. Egentligen tror jag att det är så att det är ingen annan som vill ställa upp så då får vi helt enkelt göra det. I eftermiddags bestämdes det vilken låt vi ska sjunga. Och den låten, ja den låten har jag aldrig hört förr. Så det kan gå hur som helst imorgon!


Pepparkaka



Idag ska vi ha julpyssel i skolan.
Vi ska bland annat ha julklappasleken, dansa runt granen, julpyssla, göra ischoklad och dekorera pepparkakor. Då passar det bra att jag ser ut som en pepparkaka dagen till ära! Hoppas det faller lite snö under dagen så vi får riktig julkänsla!

Julkappstips



Idag överraskade vår spa-lärare oss med vars en liten julklapp! Gulligt! Ett sött litet kitt med ansiktstvål, ansiktsvatten och kräm! Perfekt att ha med i väskan eller på semestern! Ett julklappstips! Det är inte särskilt dyrt och det är bra med små förpackningar för då kan man testa produkterna och se om man gillar dem innan man köper de megastora flaskorna! Shit, känner hur jag fullkomligt spruddlar av tips!


Det här fick jag i julklapp förra året!


Dan före dan före dan före dan..



..hittar jag min jultomte som jag köpte förra året på mellandagsrean!
Toppen! För det första hade jag glömt bort att jag överhuvudtaget hade köpt denna lilla söta sak. För det andra fick jag honom för 50%. Och för det tredje hade jag glömt att man kunde hissa och sänka hans ben! Haha, rolig detalj! Mitt julklappstips är alltså att köpa tomtar efter jul för att spara dem till nästa! Han gjorde min dag, min lille Nisse.


Händelserik vecka



Åh, bara några dagar kvar i skolan!
Och dessa är ganska slappa och sköna! Några kurser avslutas, vi ska ha julpyssel och julavslutning så inte särskilt mycket skola! Vad mycket som ska hända den här veckan - Jag tänkte på det igårkväll när jag skulle sova. Jullovet ska börja, lillejul, julafton, juldagen och allt där emellan! Jag är i full färd med inhandeln av julklappar och är snart klar! Så skönt! Hatar springa runt på stan i sista sekund och panikhandla.

Min lördag


Lånad


Hejsan hoppsan Bloggis!
Igår var jag ute på krogen (hatar det ordet) för att fira Marcus. Det blev väldigt sent och lite för mycket av det goda så idag har jag mest gjort ingenting. Jo, jag har varit i en affär och hittat ett megasnyggt armband som jag skriver upp på min önskelista! Hopppas tomten är snäll och ger mig det. Ikväll ska jag bara vara hemma och ta det lugnt. Det ska bli SÅ HIMLA skönt! Jag har köpt hem chips som jag alltid åt när jag var liten! Ska bli mumsigt! Riktigt längtar att få knapra på dem! TREVLIG HELG ÖNSKAR JAG DIG!


Ängeln I Rummet



Här kommer videon från lucia. Bildkvalitén är kass. Jag vet. Men det är filmat med en mobilkamera och till råge på det har jag filmat på datorskärmen. Ni får blunda och lyssna helt enkelt.

Skolan


Min skola

Igårkväll satt jag och pluggade till halv elva.
Jag var helt yr i bollen när jag gick och la mig. Men jag är glad att jag fick undan lite grejer och det gör ju att jag har en pluggfri ikväll nu istället! Himla skönt! Idag har jag och Karolina haft vår sista träff med vår projektgrupp. De fick göra nya konditionstester, en utvärdering och lite sånt smått och gott. Nu börjar nedräkningen till lovet! Ett skolarbete kvar sen är jag redo för en efterlängtad ledighet!

Slutprov



Idag har jag haft slutprov i spa.
Vår lärare som annars brukar ge instruktioner på vad vi ska göra var helt tyst idag och gick runt och inspekterade istället. Hon kollade även när vi gav massager till våra kunder och ställde frågor om produkterna. Sen var det klart! Och nu är den här kursen slut. Det känns vemodigt och tråkigt men samtidigt väldigt skönt! Nu ska jag klicka upp mitt idrottsarbete! Det blir plugg hela kvällen.. GE MIG LOV TACK!

Marcus ♥



Idag fyller Marcus 18 år!!! Jag tycker han är sjukt snygg i slips runt huvudet! Att han inte har det oftare!?! Förstår inte det! MASSA MASSA MASSA GRATTISPUSSAR TILL DIG MIN FAVORIT! ♥

Vårt luciafirande




Jag trodde jag skulle dö.
Men det gjorde jag inte. Jag spelade tvärflöjt istället. Och jag känner mig så stolt och glad över mig själv för att jag klarade det! Alla sjöng två verser av Ängeln I Rummet och Mathilda i min klass sjöng två själv och jag spelade mellan verserna. Ska se om jag hittar något litet klipp för vet att det filmades in. Men vad ska jag göra nu????! Jo, jag ska ha världens bästa dag! Och idag fyller föresten världens bästa år! Men jag tänkte att han får ett eget inlägg. GLAD LUCIA Bloggis! Och mina fina kusiner: när jag spelade låten tänkte jag på er - Ängeln I RummetPuss på er!

12/12



Goddag alla tuppar!
Herre min skapare vad dundermörkt det är - dygnet runt! Klockan tolv idag kändes det som att solen höll på att gå ner.. Sjukt! Nästa vecka är det vintersolstånd och jag längtar tills det vänder! Idag har jag varit i skolan, haft matte och tränat med luciatåget. NU börjar jag bli nervös! Fy för katten! Imorgon smäller det! Håll alla tummar du har, lova mig det!

Kommentarer och min önskelista

Tänkte preeecis skriva att ni aldrig kommenterar men så kikar jag inte här och jag har fått fem nya kommentarer! WOW! Tyvärr, stort tyvärr, var 4 av 5 "hej, jag har skrivit ihop en liten vitsig kommentar som jag kopierar och skickar till att bloggar jag går in på". En hälsning till dig som känner dig träffad: KÄRA SÖTA RARA PUSSUNGE VAD ROLIGT ATT DU VILL GÖRA REKLAM FÖR DIG MEN SNÄLLA, INTE PÅ MIN BLOGG!



Så. Nu fick jag det sagt. Idag har jag varit på stan med farmor. Vi hade vår årliga shoppingrunda. Vi handlade julklappar till mig som jag redan har glömt bort att jag ska få. På min önskelista står bland annat en jeansskjorta, ett svart skärp, prenumerationer (älskar att få det! Aktiv Träning är en superbra sida med bra träningstips så den tidningen hade varit rolig att få eller en bra tjejtidning) och ett webbpaket med kamerakurser från fotografen Emelie Ohlsson! Puss!

Youtuba



Jag är ingen som gillar att youtuba.
Men ibland kan det vara riktigt underhållande att klicka sig runder och kolla på roliga klipp. Så innan jag stänger ner datorn och kollar på Idol tänkte jag lägga upp några.

Tre punkter



Min lediga dag har bestått av:

*Plugg
*Tvärflöjtsspelande på Musikskolan
*Blåst

Annorlunda torsdag!



Idag har jag haft en riktigt lång skoldag! 8.30 till 19.30!
Jag, Karolina och mina andra spakompisar hade spakväll med vårt projekt! Vi gav fröknarna behandlingar, pratade hudvårdsprodukter och fikade på pepparkakscupcakes. Innan vi hade spakvällen gick vi på en sminkkurs! Vi fick lära oss gnep för hur man sminkar sig snyggt! Kul och annorlunda lektion! Imorgon är det fredag och jag har en ledig dag! SÅ skönt! Fast massa plugg men även roligheter. Bland annat Idolfinal! Vem vinner? Jag har inte följt det men håller ändå tummarna för Amanda!


Tisdagskvällstankar

Jag har hög musik i öronen och har lyckokänsla i magen! Det är något magiskt med bra låtar - de framkallar lyckorus! Härligt! Idag har jag haft en väldig lugn dag i skolan. Bara två lektioner! Bland annat luciaträning som jag skrev om innan. Jag ska spela tvärflöjt till låten Ängeln I Rummet. Väldigt fin låt. Men jädra vad nervöst! Fattar inte varför jag gör det här.. För någon helg sen när vi hade uppspel skakde jag ju så mycket i benen att jag knappt kunde stå upp. Och då stod jag ändå inte där själv och spelade.. Jaja, det blir nog bra..



Igår tog min bara-snusklubb-och-popcorn-period över. Den gick väldigt bra och den kändes alldeles lagom lång och onyttig. Men nu är det andra bullar. Cyklade till Willys direkt efter skolan igår och handlade godis! Åååh, laktris är så gott! Nu blir det Bonde Söker Fru med min godispåse!


Hör upp!

Idag har vi luciaträning och lyssna nu - JAG ska SPELA SJÄLV inför HELA skolan! Puh. Jag dör! 

Jippi, det är måndag!



Jag var på spinning ikväll - själv - Maja!
Tycker gott du ska klappa mig på axeln för min insats. Spinning + träna själv på Friskis = två saker jag ogillar. Annars så har dagen varit en ganska vanlig dag. Förutom att det har snöat och att vi har haft luciaträning i matsalen (bara en vecka kvar!). Imorgon väntar plugg, plugg och mera plugg. Och detta är bara upptakten. Jag inväntar nämligen en riktig helvetesvecka! Hur mycket som helst i skolan! Men snart är det jullov! Med ett leende och sol i hjärnan kommer veckorna gå så mycket lättare! (Måste peppa mig själv!) Nu ska jag ladda upp inför imorgon med må-bra-musik! Önskar dig en fin tisdag Bloggis!

Gissade rätt!



För några veckor sen hade vi en gissningslek här på bloggen på när den första snön skulle falla.
Och jag gissade på den 5:e december! Wehooo! Jag kände det på mig! Så nu sitter jag här i skolan och njuter av den första snön. Jag har håla till kvart i två och tills dess blir det jullåtar och te! GLAD MÅNDAG kära Bloggis!

Rosa ballong





Insåg precis att det är exakt ett halvår sedan dessa bilder togs. Åh, juni!


Julklappsångest...


Lånad


Säg att det är finns någon mer än jag som inte börjat handla julklappar än!?
Jag har gjort några tappra försök den här veckan men jag har inte hittat alls det jag är ute efter! Surt! Idag blev det en akut-snabb-runda på Väla (megastort köpcenter!) på 50 minuter! 50 minuter! Jag säger det en gång till - 50 minuter!! Det blev verkligen att springa igenom allt. Inte alls särskilt rofyllt. Och grädde på moset så var stället överbombat med människor. Vad trodde jag egentligen? En regnig lördag, några veckor innan jul. Och inte fick jag en enda pryl med mig hem. Julklappsletandet fortsätter.

Julkalendern

>

Matteprovet är gjort! Känns sååååå himla skönt! Nu kan jag slappna av igen! Wihioo! Och imorgon Bloggis, då är det fredag!!! Vad tyckte du föresten om julkalendern? Jag tror den kan vara sevärd! Så jag ska ge den en chans! Men Majas idé om att dra igenom Sunes Jul igen lät mycket lockande! Det bästa, bästa, bästa avsnittet är när de drar igång ett julbak! Älskar Håkan!

Väkomnar december!



Jag sitter här i soffan och laddar upp med tända ljus och frukost! Idag är det ju den första december (känns såå konstigt!) och därmed första avsnittet av årets julkalender! Vad tror ni om den, Tjuvarnas Jul?!


RSS 2.0