Mellan himmel och jord


Också var det tisdag och dagarna springer iväg. Fast jag vill nästan tro att det är onsdag för ikväll ska jag hem till Marcus. Vi ska se U21-finalen mellan Sverige och Portugal. Jag är varken särskilt insatt eller intresserad av fotboll och fick först i lördags reda på att det var EM men tycker finaler är roligt att följa. Eller ganska roligt att följa, är en mer rättvis bild av det hela. För övrigt skiner solen så himla härligt! Jag har haft tur då solen har tittat fram lagom till att jag avslutat dagens arbetspass både idag och igår. Har passat på att sola en stund för att sedan gå en långpromenad längst havet. Vill inte gå i skogen. Det påminner för mycket om Cindy. Lyckan som fanns i hennes ögon när hon fick springa lös är fortfarande på näthinnan. Jag kan inte beskriva sorgen bättre än att det känns som ett hål i bröstkorgen. Vill bara ha henne tillbaka. Här hos oss, där hon hör hemma. Men försöker tänka på all den glädje hon gav oss istället för saknaden jag känner av att hon är i himlen. Vår fina hund ♥

Fånga dagen



Något som jag älskar med sommaren är att allt blir mycket finare.
Trädens gröna färg är underskattad! Något annat jag älskar är att gå ner till Råbocka camping och känna av semesterkänslan som infinner sig så fort man kommer dit. Alla är glada, pysslar i sina husvagnar, gör upp små trädgårdar (vissa bygger ju till och med trädäck/altan, kan tyckas lite överdrivet), det grillas och tjoas och barn springer omkring. Jag vet inte om jag själv hade varit så imponerad av det här med campingliv men att se det på avstånd är väldigt härligt!


Något annat jag gillar på sommaren är att gå till stranden, låtsas att det är varmt i vattnet och insupa havsluften. Det är något speciellt med den. Så frisk på något sätt. Vet inte riktigt vad jag vill få ut av detta inlägg mer än att visa några bilder jag tog häromdagen. Vill försöker stoppa in härligheten med sommaren i en burk och ta fram det lagom till att novemberkylan slår till. Visst hade det varit ovärderligt? Den här veckan sägs bli SOL och upp till 30 grader. Ska försöka ta till vara på varje ledig minut och göra massa somriga saker. Som jag nämnt tidigare är det lätt hänt att man ska ta till vara så mycket på vädret och allt det för med sig att man nästan glömmer bort att njuta. Det gäller att hitta en balans i det här med att fånga dagen.

Somriga drinkar


Det blev en bra gårkväll. Nästan lite för bra, kan jag tycka så här dagen efter. Vi blandade goda drinkar, träffade vänner vi inte sett på länge och dansade på Ängelholms enda nattklubb, typ. Strawberry daiquiri var tusen gånger lättare att göra än att stava vill jag lova. Hemligheten var ljus rom, jordgubbar, saft från citron och lime, sockerlag och massa is - väldigt gott och framför allt mycket somrigt! Idag har jag mest slappat, sovit ut, gått en långpromenad och gjort tzatziki och sallad till kvällens middag. Over and out.

Sommarträning


Jag räknade ut att jag inte har tränat ordentligt sen början på maj. Eller var det ännu längre sen? När jag klev in på Friskis idag kände jag knappt igen mig. Nya golv. Ny del på gymmet. Nya maskiner. Nya draperier i duscharna till och med, bara en sån sak. Tog det lugnt för har känningar i halsen (släpper ju aldrig så nu skiter jag i det) men svettades ändå som jag-vet-inte-vad. Ser fram emot en sommar med mycket träning. Vill få en balans och hitta tillbaka till rutinerna. Vill göra tabata på stranden, springa kortare sträckor på elljusspåret, träna intervaller, gå långa promenader i skogen och träna på utomhusgymmet. Nu ska jag ladda om - dricka massa vatten, duscha håret och trotsa vädret med att köra klänning och bara ben ikväll. Jag vill att det ska vara sommar så jag skiter i att juni envisas med 14 grader och mulet. Nästa vecka sägs den äntligen komma! Jag har dock tagit på mig massa jobb men tänker positivt - lediga stunder = njuta av solen! Ikväll ska jag hem till Anna. Jag har köpt hem jordgubbar och lime så planerar att göra drinkar, bland annat Strawberry daiquiri. Glad lördag Bloggis!

Tack Grekland för den här gången!


Tänkte jag skulle göra ett sista inlägg om Parga.
Det känns som jag var där igår men samtidigt som att jag varit hemma i en evighet. Nästan som att allt bara var en dröm och inget jag upplevt på riktigt. Förstår ni hur jag menar? Konstig känsla! Hur som helst så bestod våra dagar av äkta semester. Vad innebär det då? Jo, man pratar och gör sånt som inte riktigt får ta plats på hemmaplan. Sånt som hör semestern till. Som man inte hinner med, inte är av relevans eller som man bortprioriterar. Som att läsa Solo och Veckorevyn och lyssna på poddar (älskar det - så avkopplande och härligt - fast det vet ni väl vid det här laget att jag tycker). Som att diskutera restauranger, menyer, solskyddsfaktor, hur mycket vatten somliga drack eller snarare inte drack, räkna myggbett och trycka av extra många bilder. Vi spelade kortspel (ett som var nytt för mig, tror det hette "Gömma dam" och klassikern Uno). När vi började längta efter att spela patiens och förvånas över hur starka myror är kände väl vi alla att det var dags att åka hem, haha. Tack tjejer för en toppenvecka! Parga och Grekland visade sig från sin bästa sida!

Klippt gräset & sånt



Hej kära Bloggis!
Sen sist vi hördes har jag klippt gräset för första gången i mitt liv. Det var rätt kul, om ni vill ha en rapport om saken. Jag har även hunnit med att jobba ett 13-timmarspass på äldreboendet. På morgonen var jag förstärkning på en avdelning för att senare sitta vak under kvällen och en bit in på natten. Det har jag aldrig gjort tidigare men tyckte var okej. En väldigt speciell känsla och uppgift, så länge personen i fråga inte verkar lida tycker jag att det går bra. Idag har jag varit ledig hela dagen, det har varit skönt. Solen har lyst dagen lång, det gillas!! Känner att orden inte riktigt kommer fram idag, nu när jag skriver. Har ont i huvudet, är trött i kroppen men är på bra humör. Ska ut och gå en runda när tacosen har smällt. Hoppas få lite energi och att huvudvärken släpper. Så. Det blev kanske ett osammanhängande inlägg men så fick det bli idag. Trevlig helg!!

Blå vindar och vatten



Alltså Medelhavet.
Jag tror att jag är kär i det. Det är så otroligt blått och här i Parga var det helt vindstilla dessutom. Inte en våg! Verkligen balsam för själen. Vad klyschigt det lät. Men ni förstår vad jag menar - det är så harmoniskt att blicka ut över horisonten, följa båtarna som åker förbi och bada utan att få kallsup. Det var inte så värst varmt i havet, men varmare än vad vi förväntade oss (jag gissar på 25 grader, en av tjejerna (inga namn nämnda) trodde det var 15 haha) men svalkade skönt och kan jämföras med den svenska sommaren när den är som bäst. Finkornig strand och väldigt kortgrunt (eller ja, vad motsatsen till långgrunt heter). Parga sägs vara grekernas semesterort så stranden var blandad med turister och inhemska. Det var charmigt men samtidigt lite obehagligt då många grekiska tonåringar inte var rädda för att glo, haha. Vet inte om det var för att det var tidigt på säsongen men vi upplevde inte att man behövde ligga packad som sillar på stranden - skönt! Runt Valtos beach låg flera restauranger som vi åt lunch på. Även här var det billigt. Man fick en bra lunch för 6 euro och då ingick parasoll och solstol hela dagen!


Väder & drinkar

Mitt fina resesällskap

För att återgå till Parga.
Vi var lite nojiga innan vi åkte dit hur värmen skulle vara. Kan man gå barbent på kvällarna, som vi tänkt alldeles drömmande när vi bokade resan i april? Vi hörde någon som sa, som hade varit där tidigare i juni, att man var tvungen att ha långa byxor. Hjälp, det ville vi INTE så protesterade med att strunta i att packa ner det. Men det behövde vi heller inte ha!! Första dagen regnade det och då var väl varken kroppen eller luften varm av solen så då var det lite småkyligt när solen gått ner. Men resten av veckan funkade shorts och linne perfekt hela natten lång! Och på tal om natten. Hur var utelivet där? Om vi säger så här - lördagar är det som gäller! Vi var ute och drack drinkar ett par till kvällar men då kändes stan lite halvdöd. Så vi insåg ganska snabbt att vill vi ha mer liv får vi vänta till helgen och mycket riktigt, då var det mer drag! Vi frågade vår taxikille (som var typ 25, hade samma chaufför hela veckan - vi tyckte det kändes tryggt i och med att vi bodde långt ute på vischan och jag hade mörka tankar om att de skulle dumpa oss ute i skogen, ja jag är kanske inte helt frisk) och han tipsade om bra klubbar. Dock var där inte så många dansställen, men jag som inte är så förtjust i just den biten hängde inte läpp för det. Överlag var turisterna mestadels från Storbritannien så hörde vi någon tala svenska blev vi både förvånade och glada! Träffade några svenskar som vi fick prata av oss med en kväll och de hade typ världens coolaste namn. Hilding, Viking och Ivar, men hos oss går de under namnet "Vi hörs" men den historien är lång. Det var lite om klimatet och partylivet. Vad ska vi avverka härnäst? 

Parga som stad


Tänkte ta oss tillbaka ett par veckor till Grekland och Parga.
Även om den här semestern slutade mycket märkligt så vill jag poängtera att om vi bortser från de två sista dagarna så var resan väldigt härlig! Vi, eller jag ska bara tala för mig själv, fick det jag önskade - sol, värme, bad, god mat, tid med vänner, rolig shopping och ljumma kvällar! Vi hade det toppen med andra ord! Parga valde vi väl mest för att bilderna på Vings hemsida tilltalade oss. Jag var helt fast efter att ha sett den här bilden. Helt fast. Och hur var det då? Stämde verkligheten med bilden? JA! Det var precis så där pittoreskt, genuint och mysigt som jag hade förväntat mig. Nu kommer jag låta gammal, men det var en så himla grönska när vi var där. Ett stort plus med att åka i början av sommaren - träd och blommor hade varken hunnit blomma över eller torkat. Parga kan man säga består av två vikar. I den ena är själva hamnområdet med tavernor och shopping. I den andra, där vi bodde, ligger Valtos beach. Restaurangstråket låg nere vid vattnet och uppe i gränderna som var många och smala. Parga är inte så stort (vi gick en promenad på fyra timmar och då kändes det som vi hann se det mesta) men hade det vi var ute efter. Vi upplevde restauranger och taxi billiga (10 euro för bra mat och 6 euro för en taxibil mellan hotellet och stan som var en tur på typ 10 minuter). Det kändes inte så "turistat" och grekerna kändes därför väldigt måna om oss besökare. Ett riktigt härligt resmål!

E-handel & Cindy



Hallå Bloggis!
Hoppas allt är bra med er idag! Äldreboendet hörde inte av sig under morgonen så jag passade på att ringa farmor för att fråga om vi ska ses en stund idag. Sagt och gjort - efter att jag och pappa hade storhandlat åkte vi till farmor och farfar. Vi åt lunch tillsammans och i eftermiddag har jag och farmor varit en runda på stan. Jag kikade lite efter klänningar till kommande kusinbröllop i augusti men tror redan jag bestämt mig för en på nätet. Så hjärtans fin är den, mönstrad/blommig i massa jordnära färger. Men det är så läbbigt det där, att handla på nätet. Hade ju lovat mig själv efter att ha fått massa felbeställningar - storlekar som inte passade, skor som var mer beigea än vita av alla fula fläckar och klabb hit och problem dit - att sluta shoppa från webbutiker men då ingen annan säljer plagget blir det svårt. I-landsproblem. I know. Något annat som hänt idag? Jag såg min stalker Lars komma cyklandes också har jag lyssnat på Relationspodden på promenad till hamnen. Har även börjat se ifatt Berg & Meltzer i Amerika. Jag tycker de är så himla härliga! Håller tummarna att vi får följa med på fler roadtrips med dem!


Så här mitt i alltihop får jag dåligt samvete för att jag inte nämner Cindy. Är rädd att hon ska tro att jag slutat sörja och gått vidare. Vill därför tillägga att varje gång jag kommer hem eller åker ifrån huset blir hennes frånvaro extra påtaglig. Jag vill att hon ska stå där på fönsterbrädan tittandes ut och vinka av mig när jag åker och möta mig när jag kommer hem. Jag vill att hon ska sträcka ut sig rak lång i soffan så vi andra får trängas på ett litet hörn. Vi pratar ofta om vad hon skulle ha gjort nu om hon var här. När jag tänker tillbaka på henne så förundras jag verkligen över hur mycket glädje hon gav oss. Varje gång vi kom hem och tog ut henne i trädgården sprang hon som en ko som släpps på grönbete. Alla hennes knasiga men gulliga upptåg fick oss att skratta. Jag saknar det skrattet. Så. Nu vet ni. Cindy finns med oss hela tiden. Nu ska jag slå på teven och sjunga med i allsångerna! GLAD TISDAG!!

Pasta & jobb

Från vår balkong

Tänkte slänga iväg ett inlägg innan jag lagar mat.
Idag blir det kasslerbitar i vitlökssås med champinjoner och pastaskruvar. En av mina vardagsfavoriter! Tycker det är så gott med sältan från kasslern och sen är pasta ett vinnande koncept alla dagar i veckan! I Parga var standardlunchen pasta med tomatsås med oliver och stor sallad. Jag och Anna åt så mycket pasta och bröd att det nästan sprutade ur öronen på oss. Men det är ju så himla lättlagat och gott. Nog pratat om pasta och bröd. Eller föresten. Färskt bröd och tapenade. Det hade jag nog kunnat leva på! Nu till något annat. Idag och två veckor framåt har jag sagt till äldreboendet att jag gärna tar några pass om någon blir sjuk eller önskar ledigt. Det finns självklart både för- och nackdelar med att vara timanställd men då jag inte ville boka upp mig på arbete hela sommaren men samtidigt jobba några fler pass än jag har på schema tyckte jag att detta var en bra lösning. Man kan dock aldrig riktigt planera sina dagar för man vet aldrig när de ringer. Hur som hest så har jag jobbat hela dagen. Passade väldigt bra då regnet fullkomligt öser ner! Nej, nu kallar kasslern på mig! Glad måndag Bloggis!


Det börjar på i..



...och slutar på ittala! Ja, det är exakt där jag har befunnit mig i eftermiddag. Det gillar jag, som ni säkert vet! Jag fyndade bland annat ett par tekoppar med tillhörande fat - vita och klassiska! Resten av dagen har jag bara slappat. Känner mig så trött trots att jag knappt gjort något. Konstigt det där men så blir det ofta när man är ledig. Det är precis som att det är först då man tillåter sig själv att varva ner och känna efter. Jag tänkte bjussa på fler bilder från resan men då jag sitter vid fel dator får det vänta. Istället får ni några överredigerade foton från förmiddagens promenad. Jag lyssnade på Fredagspodden och gick till Marcus för att hämta hem min cykel som var parkerad där sen midsommar. Nu ska jag hjälpa till med maten. Det var länge sen i och med att jag varit i Grekland. Pangasius (vit fisk) med serranoskinka, soltorkade tomater, pesto och pasta står på menyn! Önskar er alla en härlig söndagkväll!


Midsommarafton 2015



Det blev en bra midsommar, trots omständigheterna.
Vi var samlade ett ganska stort gäng på 18 personer hos Marcus. Jag hade varit där under dagen för att förbereda potatissallad, tårtbottnar och tzatziki. Precis när vi kom dit sprack himmeln upp och det "tråkiga klassiska midsommarvädret" vände och solen kikade fram resten av kvällen. Himla mysigt! Vi grillade kött, hade femkamp och åt pavlova. Har ni testat det någon gång? Det var premiär för min del. Det är maräng, vaniljsmörkräm, vispgrädde och färska bär. Väldigt gott och smidigt då det kan göras enkelt till både gluten- och laktosfritt. Jag hittade receptet på min favoritmatblogg. Idag har jag och mamma varit i Förslöv för att se karnevalen. Det var trevligt. Vi träffade halva släkten och såg roliga ekipage. Ikväll ska vi ta det lugnt, äta grillat (tröttnar aldrig) och jag tänkte övertala Marcus att se Sommarkrysset. Kram på er alla där ute!  


Sorg, saknad & kärlek



Inget är sig likt här hemma.
Här är tomt och städat. Med Cindy kunde man inte hålla lika iordning. Jag vaknade upp helt själv i morse. Ingen hund som krafsade på sängkanten för att väcka mig. Ingen hund som ville sitta jämte mig i soffan, som ville att jag skulle puffa till kuddarna så där platta för att hon skulle få ro. Jag tänker mycket och sorgen sköljer över mig i vågar. Kan i ena sekunden känna mig glad för att i nästa gråta hysteriskt. Jag känner mig bara så ensam och saknar hennes närhet så himla mycket. Har dumma tankar och ifrågasätter mig själv varför jag åkte på semester, varför jag inte gav henne mer godis, varför jag blev irriterad på henne när hon skällde och får dåligt samvete för att jag kunde tänka på hur skönt det skulle vara med ett hårfritt hem. Nu vill jag inget annat. Jag vill att hon ska fälla hår, skälla och tigga om godis. Jag saknar allt med henne. Vill ha henne tillbaka. Pussa på henne och känna på hennes mjuka, lena päls.


Under det sista halvåret försökte jag uppskatta Cindy extra mycket. När vi var ute och gick kunde jag stanna upp och klappa henne, tittade på henne noga och försökte ta in hur gullig jag tyckte hon var. Kommer ni ihåg att jag skrev om Cindy för ett par veckor sen? Om hur ledsen jag var för att hon alltid drabbas av massa problem? Satt här och grät och klappade henne för det kändes verkligen som att det här var slutet. Konstigt. Att det blev så också. Är glad för det nu. Att jag ändå fick säga hejdå. Cindy. När någon jag känner är så snäll att den nästan blir dum, då brukar jag relatera till dig. För du var det. Du tyckte om allt och alla (alla människor, hundar var du mer skeptisk och reserverad mot), du viftade med svansen så fort du fick syn på någon du kunde hälsa på. Du har fått mig att inse att snällhet är den finaste egenskapen man kan ha. Vår änglahund.  

Min älskade hund


Detta är den sista bilden jag tog på Cindy. Visst är den fin? Tycker det är så jävla jobbigt att hon inte finns. Det är så tomt här hemma. Jag vill höra henne skälla. Se när hon smackar med munnen innan hon gör en djup suck och somnar på kudden i soffan. Jag vill gå promenader med henne. Vill att hon ska vara full med liv. Så som hon alltid var när hon fick springa lös i skogen. Jag vill att hon ska tigga om godis, krafsa på min dörr och snarka. Det kommer jag saknar mycket, hennes höga snarkningar.


Jag vill klappa henne och klia henne bakom örat, så där så att hon lägger sitt lilla huvud i min hand. Jag vill stryka henne över halsen och att hon ska luta sig bakåt att hon nästan trillar, för att hon tycker det är så skönt. Jag vill att hon ska ligga här bakom mig nu, på min matta. Sträcka sig lång med bakbenen utåt. Att hon ska dra med tassarna i ansiktet för att klia sig och nysa högt. Jag vill att hon ska möta mig i trappan, titta ner på mig i källaren med öronen dinglandes framför ansiktet. Jag önskar till och med att få plocka fästingar på henne, duscha henne och linda in henne i en stor handduk, kamma och föna hennes öron. 



Allt här hemma påminner om Cindy. Hennes leksaker, favoritplatser som hon alltid sov på, matskålar, fåtöljer, soffarmstöd, fönstret hon alltid stod i, hundburen i bilen, hundgodiset och framför allt kopplet. Jag vill ta på henne halsbandet och behöva dra igenom hennes öron. Men jag kommer inte få göra något av det. Allt som har med Cindy att göra är nu historia och jag tycker det är det jobbigtaste av allt. Hon gav så mycket kärlek. När det var tungt här hemma kunde vi alltid prata om Cindy och bli på bra humör igen. Hon var ett lyckopiller. När jag har varit ledsen och sökt tröst har det alltid funnits två alternativ. Antingen har jag gått en promenad - men skogen, promenadslingorna, hennes kille Nalle och andra hundar kommer jag att associera med henne. Eller så har jag gått till Cindy. Att stryka henne över ryggen, att klappa och se in i hennes bruna ögon - det är den bästa trösten av dem alla.


Cindy, Räven och Vespa - du var den snällaste av alla världar! Tack för all kärlek du gett mig och min familj. Vi älskar dig så!  


Cindy ❤️



Kära vänner. Jag fick ett sorgligt samtal hemifrån idag. Ett samtal som vände allt upp och ner. Cindy har dött. Jag finner inga ord. Bara gråter och gråter. Vill bara hem och krama om familjen. Ville säga hejdå på riktigt till henne. Tänker på all glädje hon gett oss. All kärlek hon spred. Hon var alltid till sådan tröst. Hon fanns alltid där. Tänker på att jag aldrig kommer få se henne igen. Aldrig höra henne snarka. Aldrig se hennes öron fladdra i vinden när hon springer på stranden eller i skogen. Det kommer inte finnas någon Cindy som möter mig i dörren när jag kommer hem. Fan. Helvete. Jag saknar henne så. Får skriva mer sen. Ta hand om er! 

Åka båt




Igår tog vi som sagt taxibåten till restaurangområdet.
Det var så himla mysigt även om vi alla hade fullt upp att dokumentera det, haha. Vi åt middag på Andreas Taverna (tips om ni är i krokarna, god sovlaki och tzatziki) och sedan drack vi en drink och lyssnade på livemusik! Riktig semesterkänsla! Idag har vi legat på stranden hela dagen! Avslutade dagen med att åka "crazy sofa" (som en gummisoffa efter en speedboat), jag skrek så mycket att jag fortfarande är hes! Nu ska vi ta pulsen på Pargas nattliv! Glad lördagkväll! 
 

Etthundra mil




En av sakerna som jag längtat mest efter är att få läsa bra böcker och lyssna på podcaster under semestern.
Jag uppdaterade telefonen imorse och veckans avsnitt av Fredagspodden avverkades under förmiddagen. Plöjde även igenom 100 sidor av boken ovan och den börjar bli riktigt bra. Låg under ett parasoll vid poolen - skugga och härlig läsning är verkligen underskattat! Efter lunch gick vi ner till havet, tog ett kärringdopp och lyssnade på Livshjulet med Elaine Eksvärd. Så avkopplande tillsammans med vågorna kluckljud. Nu har vi precis ätit "bananglass" (frysta bananer och Nutella) på balkongen. Ska hoppa in i duschen för att sedan bege oss till hamnen. Är sugen på pizza ikväll! Tänkte ta taxibåten, spännande hihi! Trevlig helg Bloggis

Middagen


Så här blev det! Inget kött men lika gott för det! Nu ska vi fira Anna! Hoppas ni får en härlig kväll! Puss! 

God morgon!




Vi startar varje morgon med att duka upp frukost på balkongen, sätta igång ABBA på hög volym och lyssna på syrsorna!
Idag vankas det födelsedag för Anna så vi sjöng och hade smusslat med oss ett paket som hon fick imorse. Ikväll har vi planerat för den efterlängtade middagen på balkongen. Det har jag verkligen sett fram emot! Vi hittar dock ingen köttdisk i mataffärerna så vi har ett litet problem. Får kanske bli en vegetarisk variant, men det funkar ju det också! Nu har jag precis lagt mig vid poolen och försöker för en andra gång att blogga. Hoppas detta kommer iväg! Hej på en stund! 

Äntligen sol!



Så sprack himmeln upp och vi har haft strålande sol hela dagen.
Vi startade morgonen med att handla nytt bröd och Nutella. Sen parkerade vi oss i vars en solstol vid poolen. Efter lunch gick vi en liten promenad för att komma till det här kristallklara vattnet. Är glad att det finns en genväg från hotellet ner till stranden, tar max 5 minuter. Annars hade vi fått gå bland planteringarna, haha. Vi bor trots allt på landet! Nu ska vi till stan! Håller tummarna för sol även imorgon! Glad lillördag! 

Mat å regn




Hela förmiddagen ägnades åt att upptäcka Parga till fots.
Vi gick i en halvtimme till andra sidan av berget, där hamnpromenaden ligger. Så fint - kolla Instagram. Vi letade efter en större mataffär och hittade även en frukthandel. Nu är kylskåpet fullt med massa gott! Regnskurarna har avlöst varandra men vid tre sprack det upp och vi hann njuta av solen en stund. Nu regnar det igen, haha. Tänkte duscha och duka upp för lite småplock. Sen ska vi trotsa regnet och ta oss in till stan. Semester handlar verkligen om mat, mat och mat. Mat är livet!  

Framme!!



Min utsikt denna morgon.
Vi är framme!! Planet lyfte vid 16 och sen var det en riktigt krokig väg hit. Bussen körde längst bergskanten (eller vad det heter) och backade i de brantaste backarna. Vi blev avsläppta nere vid vattnet och tog minibuss till hotellet, bor på landet! Nu ska vi ut och upptäcka! Är pirr i magen, så glad av att vara här! GLAD TISDAG! 

Lördag


Hej kära Bloggis!
Det blev en trevlig fotbollskväll igår. Hela gänget tippade på vilket lag som skulle ta hem segern och dra mig baklänges men HÄR har ni vinnaren! Jag gissade 1-3 till Barcelona och mycket riktigt så hade magkänslan rätt (vet att det är fult att vara mallig men svårt att låta bli). Efter fotbollsmatchen tog vi sista tåget och idag har vi mest slappat här hemma. Vi har ätit grillade hamburgare till lunch ute på altanen (hej sommatecken!!) och jag har packat det sista (har inte jag sagt det typ tre gånger nu? Och ännu är jag inte helt klar, haha). Varken regnrocken eller paraplyet fick följa med. Jag vill inte tro på sånt trams! Nu är jag redo för Grekland! Jag har inte tidsinställt några inlägg då jag själv tycker det är så tråkigt att läsa bloggar som bara förbereder och planerar inlägg för att det inte ska bli tomt på bloggen. Bättre att det är glesare men "riktiga uppdateringar". Hoppas att uppkopplingen är bra men av erfarenhet får man ta det där med "internet på hotellet" med en nypa salt! Om inget annat finner ni säkert bilder på Instagram. Nu säger jag hej på ett tag - ha en skön vecka! HÄR KOMMER JAG PARGA!!

Gult korsar blått


Glömde ju helt bort att nämna att det är Sveriges nationaldag idag! Inte för att jag inte tror att ni kommer få reda på det på annat sätt eller själva kommer på det. Men ändå. Hade en passande bild (som visst var lite suddig, ni står ut med det va?) att dela med mig av och tänkte då ta tillfället i akt. Nu har jag så gott som packat klart. Jag kollade den danska väderleksrapporten och fick hopp. Hopp om en och annan soltimme trots allt. Men vågar inte tro för mycket. Nu ska jag äta grillat. Sen väntar en kväll i Helsingborg. Jag och Marcus ska till ett par kompis för att se Champions League (har försökt stava det femtioelva gånger nu men får inte till det, fick googla) och ja, jag är där mer för sällskapets skull än för fotbollen. Men det kan väl vem som helst räkna ut? Önskar er en härlig nationaldag!!

Regn + semester = falskt


God dag Bloggis!
Hoppas ni vaknat på bästa humör! Jag lyssnar på sommarlåtar och blir på så bra humör av det. Vet inte riktigt vad jag ska skriva eller i vilken ordning så räkna med att det här inlägget blir lite rörigt. Orkar nämligen inte bry mig. Vi börjar med gårdagen - som var så himla fin!! Det var helt fantastiskt väder. STRÅLANDE sol! Jag älskar det! Jag startade morgonen med att få världens renaste öron. Nu hör jag bra igen och behöver inte noja mig över eventuella risker under resan. Som typ att flyga och få lock eller doppa huvudet i havet. Sedan fortsatte dagen med studentfirande här i stan. Jag hängde med Ebba och hennes kompisar. Vi såg utspringet, när det tjoades på stan och sedan gick vi hem till Ebba för att sitta på första parkett när flaken körde förbi. Jag vill också ta studenten igen!! Kan verkligen inte förstå att det var tre år sedan sist. Tänk att det har gått lika lång tid efter som gymnasietiden var, sjukt! Hjälp, tiden springer iväg! Idag har jag packat och kollat vädret om vart annat. Fast det sistnämnda skulle jag inte gjort. Regnrocken och gummistövlarna får vara prio ett om man ska tro vädergudarna rätt. AHHHH!!! Nu ska jag fortsätta med sydvest och paraply, haha - hatar regn på solsemester. Jaja, det finns inget att göra åt saken. Det viktgaste är att alla är friska, säger förnuftet inom mig. Måste återgå till regnbyxorna och anoraken. Hej!  

Sista bilden är från Ving.

Äntligen sommar!



Lyssnar på Rysslands bidrag på hög volym!
Den låten är så himla bra - en mäktig powerballad! Något annat som var himla bra är gårdagen! Sommarens första dag, kan man kalla det! 17 grader, sol och grillkväll med Matilda och Adam. Jag och Matilda stod för matlagningen. Vi grillade kött, majskolvar, paprika och champinjoner. Till detta hade vi pasta och sallad och min favorit (alla dagar i veckan) tzatziki och tapenade med pain riche! Tror aldrig jag kommer tröttna på det. Vi drack rosévin och skålade in sommarlovet (för oss studerande). Medan jag och Marcus väntade på tåget gick vi till Norra hamnen för att se solen gå ner i havet och njuta av ett vindstilla Helsingborg. Men den bilden får ni kika in på Instagram för att se (måste göra lite reklam för mig, @hoppandehatten). Nu ska jag till doktorn och sen kanske jag cyklar till stan för att se dagens studenter springa ut! Önskar er alla en härlig fredag!


Poddar & sånt



Hallå Bloggis!
Känns så konstigt att jag inte behöver ha dåligt samvete för att jag inte pluggar. Känns konstigt att jag inte behöver plugga. Känns ännu mer konstigt att det ska vara så här nu. Länge. Är så glad för det! Idag har jag tagit dagen som den kommer. Jag startade morgonen med att tvätta, damma och dammsuga. Nu är här fint till helgen. Har även bokat en tid till vårdcentralen för att spola öronen. Sedan åt jag rester i form av fisksoppa och vattenmelon. Har lyssnat på musik, gjort Spotify-listor tillgängliga online och hittat nya podcaster (skrev jag inte att jag skulle göra det häromdagen?). Har ni någon på förslag? Drömde föresten för några veckor sen att jag varken hade musik, böcker, tidningar, kamera eller hörlurar med på resan. Det var hemskt, haha. Jag var så uttråkad efter ett tag. Nu ska jag ut med Cindy i solen (hon mår bra igen!!) och sen vidare till Matilda. Vi ska grilla ikväll och fira in ledigheten! Glad torsdag!

Socionom/logoped?



Nu har jag officiellt ledigt från skolan.
Den 31 augusti börjar det igen! Lååångt dit! Det kändes lite konstigt att lämna idag då jag inte vet om jag ska fortsätta i höst. Jag har tänkt en hel del på det här med att jag kanske hoppar av och var orolig innan jag började plugga att jag kommer se det som ett misslyckande, om jag inte fullföljer utbildningen. Så här, ett år äldre och ett år klokare, ser jag detta som en del av processen av att hitta rätt. Om jag hade fortsatt att jobba hade frågetecknet gällande frågan om "vad jag ska bli när jag blir stor" bestått. Jag har lärt mig så himla mycket. Om det praktiska - hur det är att studera på högskola. Alla hade förvarnat mig att det var ett stort hopp mellan gymnasiet och universitetet. Det är mer av allt. Mer litteratur och mer press inför tentor. Men tog man skolan seriös tidigare så är det här med självdisciplin och struktur redan inmatat. Tog man inte skolan seriös tidigare kommer man få en jädrans käftsmäll. Sen har jag fått en större insikt om mig själv (visst låter jag klok va? haha) och hur mycket viktigare det är att ha några få nära vänner än många "hej-hej-kompisar". 


Men som jag nämnt vet jag inte om detta är rätt. Jag vet inte om jag vill jobba som socialarbetare. Därför har jag sökt mig vidare och i juli får jag antagningsbesked om jag kommit in på Logopedprogrammet. Jag har varit runt hos de olika studie- och yrkesvägledarna på skolan för att prata och diskutera om framtiden. Och där från ingenstans kom det här med logoped upp. Jag vill jobba med och hjälpa människor. Men på ett annat sätt än vad socionomyrket innefattar. Mer konkreta problem. I mitten på juli vet jag, som sagt! Till dess får jag försöka släppa hösten. Tiden får helt enkelt utvisa! Hoppas att jag kommer in då jag ser fram emot att läsa något som jag tror kommer passa mig bättre. Spännande! Men först: SOMMARLOV!!  

Beställt sol



Jag blev så glad igår när jag såg detta.
 Mirakel kan ske, Gud hör bön och ja, det går uppenbarligen att beställa sol! Nu hoppas jag bara att det håller sig så här, jag vill inte sitta under en handduk på semestern och se tunga regnmoln komma mot oss. När vi var på Gran Canaria i januari för några år sedan hade vi två soltimmar per dag, sen kom molnen och täckte himmeln. Det är ju lågsäsong på Kanarieöarna vid den tiden så molnigt väder innebär KALLT! Just nu ser jag mest fram emot att läsa böcker under parasollet (skydd mot solen, inte för regnet, haha), bada i havet, gå barbent och härliga middagar på kvällarna. Har ju min spagetti-och-köttfärssås-middag på näthinnan. Den kommer bli fin den. Men innan dess: en sista skoldag. Sitter på tåget i denna sekund och undrar om jag kommer kunna posta detta blogginlägg. Uppkopplingen är ju så di sådär. Hoppas det går! Glad onsdag! 

Cindy & min tisdag

Hej Bloggis och denna regniga tisdag. Jag försöker komma i sommarlovsstämning genom att lyssna på Den blomstertid nu kommer. Har den på hög volym då den måste överrösta regndropparnas smattrande mot rutan! Sitter här i pyjamas med en snarkande Cindy bredvid mig. Är lite orolig för henne idag. Hon har bettet sig som vanligt under morgonen men för en stund sedan började hon halta och kan knappt stötta på ena framtassen. Usch, får så ont i magen när jag ser att hon lider. Cindy har väl varit lite av en olycksfågel under större delen av sitt liv - är nästintill döv, har haft problem med blodplättar som gjort henne alldeles skakig med hjärtklappning emellanåt, har ont i tassarna och ett blåsljud på hjärtat. Vill bara att hon ska må bra och vara pigg! Hoppas det går över snabbt!



Idag ska jag plugga i max en halvtimme. Imorgon är sista reflektionsmötet - sen har jag sommarlov, eller ja vad det nu kallas, på riktigt! Men jag har låtsats att det har varit det sen i torsdag! Tycker jag gör rätt i det. Då blir ju ledigheten automatiskt längre! I eftermiddag ska jag till äldreboendet för att ett kvällspass. Passar bra när regnet öser ner. Men innan dess ska jag fixa lite inför resan. Packlistan är redan skriven men ska låna några böcker på biblioteket, köpa tidningar och tvätta tröjor som jag vill ha med. Just nu är det ett omfattande lågtryck (för att citera NST) över östra Europa. Håller tummarna för att det har dragit förbi innan vi landar på Prévezas flygplats på måndagkväll! Håller även tummarna för att min datorladdare ligger i postlådan idag. Känns ovant att inte ha en fungerande dator och bökigt att behöva få fart på den här som inte är min. Hur som helst - nu önskar jag dig världens bästa tisdag!

RSS 2.0