Satsumas - när den är som bäst!

God söndagkväll på er alla där ute! Hoppas ni haft en fin helg! Min har varit i det lugnaste laget. Oj, oj vad jag har gjort absolut ingenting. Det var verkligen välbehövligt för min förkylning och för min mage som haft så ont på grund av stress i veckan. Det har därför varit mycket häng på soffan den här helgen. Men jag har ändå hunnit med en del. Jag har vara på skojakt, haft lördagsmys med Marcus, varit ute på vägarna för att övningsköra och, till min stora lycka, hittat satsumas bland fruktavdelningen när jag var och handlade igår. Nu blir Sara glad! Nu kan jag ju nämligen ha satsumas-skola för bloggen!


Jag berättade ju tidigare att jag är synsk när det gäller satsumas. Ja, det kan verka lite läskigt men ni behöver inte vara rädda på något som helst sätt. Detta är bara en liten magisk talang som har kommit till min kropp. Exakt precis så här ska en satsumas se ut för att vara perfekt i smaken. Jag vill ha den lite syrlig, saftig och "tunn i fruktköttet", om ni fattar. Skalet ska vara tunt, får inte ha några bucklor, den ska vara hyffsat liten och gul, inte orange. Det absolut viktigaste är att den inte har något topp. Alltså den där lilla svarta pricken högst upp får inte sitta på en topp utan ska helst vara helt platt. Jag hoppas du förstod. Nu kan ni handla satsumas i massor och frossa! Jag är en riktig satsumas-älskare!

Fredag med sol!

Goddag Bloggis! Idag är det - hålla i den stora hatten - sol ute! Första gången på säkert tre veckor! Wiho! Det kan ju inte bli en bättre start på helgen, vädermässigt. Annat är det på förkylningsfronten. Det är nämligen flyttat in en mycket ovälkommen, äcklig och jobbig infektion i min kropp. Usch, jag hatar att känna mig hängig, snörvlig, hostig och tråkig!


I skolan idag hade jag en redovisning om prostatacancer. Det gick väldigt bra! När jag hade slutat mötte jag upp  Emelie! Det var länge sen vi sågs och hade mycket att prata igenom! Emelie har flyttat till Kalmar för att plugga så man får passa på att ses när hon väl är hemma! Vi åt en god, varm kycklingmacka på Espresso House och nu är jag så mätt, så mätt! Oj oj, jag kan knappt röra mig. Jag tänkte ta ut Cindy i solen en stund, andas frisk luft och gå av lite av mättnadskänslan. Resten av kvällen är tom. Jag, som annars har svårt att boka av roliga planer, har tagit mitt förnuft tillfånga och gjort det ikväll. Det är viktigt att lyssna på sin kropp! Glad fredag Bloggis!

En solnedgång..


.. kan knappt slå någonting! När jag är nere vid stranden kan jag bara stå och titta ut över havet och... njuta. Av att ha detta så nära. Och att få känna den här friheten. Och att få fånga dessa bilder på näthinnan och ibland även, som här, på bild.

En liten inblick


Jag tänkte visa min fönsterkarm för er.
Jag köpte ett nytt litet träd häromdagen på Ikea som jag tycker är så gulligt. Man behöver fräscha upp sitt rum lite då och då. Så lätt att man blir hemmablind och slutar se hur det egentligen ser ut, om ni fattar. Nu när det går mot mörkare tider är det snart dags att plocka fram höstgardinerna. Ja, jag har höstgardiner. Jag hittade dem en gång i en sy- och textilbutik och jag blev helt kär i dem. Jaja, vi skulle inte snacka gardiner nu utan om ... min fönsterkarm. Jag har satt in lite olika ljuslyktor på rummet som jag tänkte tända nu när det regnar och är så där höstruskigt ute. Det piggar genast upp och vänder de dåliga sidorna med hösten till det positiva. En feelgood-film, tända ljus, naturgodis och massa, massa kuddar på rummet är en bra kombo.

Regn försvinner!


Dessa otroliga djävulska regnmoln - när ska ni välja att dra er här ifrån?
Nu har det varit grått, molnigt och framför allt regnigt i två veckor i sträck! Nu får det fasiken räcka! Är man inte på dåligt humör så blir man ju det bara av att kolla ut genom fönstret. Nej, en solskensvecka utan blöta sadlar, jeans och paraplyet uppfällt dag ut och dag in hade suttit helt perfekt nu. Och för att få lite hopp och en gnutta sol i sinnet ska jag rota fram några fler bilder från semestern bara för att drömma mig bort. Där var det för varmt för att sola, för varmt för att gå, för varmt för att ha på sig kläder men det var sol och sol, det gör en så gott!

Sex stora hurra till dig!



Idag fyller världens bästa vän och lyssnare år!
Den jag pratar om är förstås min lilla Cindy! Den här vännen kan man alltid lita på. Om jag är glad delar hon glädjen med mig. Om jag är ledsen delar hon sorgen med mig. Då berättar jag för henne vad som är jobbigt och då lägger hon sig tätt, tätt intill och visar med hela sitt kroppsspråk att hon vill trösta.

Grattis gullunge på din födelsedag!

Lindex & arkivbilder

Hej Bloggis! Jag har suttit här och bläddrat igenom mitt arkiv för att jag lovat Sara i min klass att visa min satsumasskola. Jag är nämligen synsk och kan genom att bara titta på en satsumas se om den är god och saftig eller torr och äcklig. Ja, det är faktiskt sant! Men jag får fortsätta den här jakten en annan gång för det finns många månader att leta i! Tänk att jag har skrivit här sedan sommarlovet mellan åttan och nian! Nu tänkte jag cykla till stan nu för att kolla in Lindex samarbete med Missoni. Spännande!


De här bilderna tog jag en fin septemberkväll 2010. Jag älskar den sista bilden.

Inte helt hundra



Hej Bloggis! De senaste dagarna har jag inte mått hundra. Jag känner mig så otroligt stressad men vet inte riktigt orsaken till det. Jag har ofta ont i magen och allt bara snurrar i huvudet. Men efter att jag läste det här fina reportaget blev jag påmind om att man ska vara så tacksam för att man är här, befriad från sjukdomar. Tar er tid till att läsa detta - det var så fint skrivet. Nu ska jag krypa upp i soffan och invänta Ensam Mamma Söker. Puss!  

Ljuva helg!

 
Bilder från min Instagram - hoppandehatten

Godmorgon alla höns!
Här är det en mörk och regnig lördag - precis som resten av veckan kan man ju lugnt säga! Sen vi hördes av sist har jag gått en ösregns-promenad med Malin, råkat sparka på en groda, haft ett prov om depression, fikat med Karolina och Josefine, gått på stan, spelat tvärflöjt och haft myskväll med min familj och Marcus. Också har jag pluggat, pluggat och pluggat. Nu är det däremot andra bullar som gäller - nu är det helg och ledighet! Vad den kommer erbjuda - mer än regn då vill säga - får vi se! Ha en fin lördag Bloggis!

Fint klipp


Godmorgon! Jag sitter här och lyssnar på James Blunt! Åh, hans låt Carry You Home är SÅ fin! Men det var inte därför jag loggade in här. Nej, jag tänkte nämligen visa er det här underbara klippet. Som jag sagt tidigare är jag inte särskilt tidig med att se aktuella klipp. Och den här videon är säkert väldigt gammal. Men det spelar ingen roll. Det är lika bra för det. Jag kollade på det tre gånger igår och varje gång fick jag tårar i ögonen. Älskar det!

Depression & favoritsoppa på en tisdag

Goddag tisdag! Jag har fortfarande lite sommartänk och tänker att tisdagar innebär Allsång på Skansen. Men ack att det inte är så! Den här morgonen har börjat med att jag har pluggat en del. Jag ska ha en redovisning, lite längre fram, om prostatacancer. Läser om föreningar och vad Blå Bandet innebär, bland annat. Sedan åkte jag till skolan. Men jag räknar knappt att jag gick i skolan idag, för min lektion varade bara i två timmar. Vi är just nu mitt inne i en depression. Hela klassen. Ja alltså vi är mitt inne i ämnet depression, haha. Den här kursen heter Psykiatri 1 och är väldigt intressant! Läraren har ett bra upplägg där vi varar muntliga prov med skriftliga!

Lånad

Just nu lagar jag och mamma mat - min favoritsoppa! Kyckling, broccoli, morötter, paprika, äggnudlar och currypasta! Mamma säger att hon tog i massor av currypastan så detta kan bli spännande! Vi kallar den för thai-soppa! Jag gillar när det är starkt! Till detta har vi vitlöksbröd som ligger och får färg i ugnen! Mmmm! Fin tisdag!

Måndag + körskola

Goddag och god måndag där ute! I torsdags sa det PANG också var hösten här. Idag är det riktig höstrusk! Blåser och regnar omvartannat. Det är så segt att cykla när vädret är på det här oberäkliga viset. Då hade det suttit rätt fint med ett körkort och en liten blänkade bil..



Jag har startat den här veckan med att gå i skolan i ungefär tre timmar. Jag har bara en lektion på måndagar - så himla lyxigt! Nu är jag nyss hemkommen och tänkte göra mina vanliga rutiner. Det vill säga kolla bloggar, dagens erbjudande på Campadre, komma på någon god lunch och sedan dra en sväng till gymmet med Malin. Vi har börjat träna ihop! Och det är så skönt att veta att jag får träffa henne flera gånger i veckan utan att behöva trixa och planera med tider!

Sen ska jag faktiskt en sväng till körskolan! Jag skrev in mig förra veckan! Det känns bra att ha tagit första steget. Jag vill bara komma igång nu! I helgen har jag övningkört ganska mycket och det börjar lossna nu! Jag är inte nervös längre och känner mig mer säker på växlingen. Jag tycker fortfarande det är småläskigt att köra snabbt och att köra på smala vägar men bara känslan att det blir lättare, roligare och bättre för varje gång är så god!

Bakning & besök hos ambulansen

Hejsan svejsan! Jag säger det varje fredag men weeehooo! SÅ GÖTT! Den här fredagen blev lite av en repris av förra fredagen kan man säga. Jag har nämligen bakat - igen! Och samma sak dessutom! Förra veckans muffins blev en hit! Så idag ska jag bjuda mina flöjtspelare på god fika som inledning på helgen!



Annars har dagen flytigt på bra. I skolan var vi på studiebesök hos ambulansen. Väldigt intressant och kul att se hur de jobbar! Men jag vet inte riktigt om det skulle passa mig. Jag blir så lätt orolig och om jag då ska se akutsjuka människor kämpa för sina liv - ja då kommer jag ju brista av orolighet! Men vem vet - när jag kommer över min orolighet kanske jag kommer fram till att detta är precis vad jag ska syssla med.

Jaja, det ska nog bli något av mig också. Om inget annat kan jag ju bli konditer och baka kladdkakemuffins dag in och dag ut - för det är något som jag vet att jag skulle behärska utmärkt. Och jag skulle inte bli ett dugg orolig ifall en liten muffins höll på att brännas vid och bli akutsjuk! Det hade liksom känts med OK!

Nej, nu ska jag sluta spåna om min framtid och istället sätta fart!

GLAD FREDAG fina fina Bloggis!

FOTO - Cindy

Goddagens chokladens! Här är det höstvindar och sovmorgon som gäller! Skönt! Jag har precis varit ute på en powerwalk och strax ska jag äta lite lunch för att sedan bege mig till skolan.



Jag har märkt att min kategori "FOTO - Djur" borde byta namn. Man hade kunnat byta ut "djur" till "hundar" men man hade faktiskt kunnat dra det ännu längre. "Hundar" hade till och med kunnat bli "Cindy", eftersom hon äger den kategorin! Och här tänkte jag fylla på med ännu några bilder på min lilla ögonsten! Jag tycker hon är så söt med sina stora valpögon. Tänk att hon fyller sex år om några veckor!

Före & efter



Goddag Bloggis! Så här blev klippningen igår. Jag hade haft flätor i håret så att det blev lockigt och nu när jag jämför bilderna så är den största förändringen just det lockiga. Men man ser ju faktiskt att det hände en hel del på längden! Det känns skönt med lite förändring. Och ögonbrynen blev mörka för jag bestämde mig för Rybak-bryn tillslut!

Klippning pågår!


Före-bild

Hallå hallå!
Hoppas allt är fint ute hos er i stugorna! Jag bänkade mig vid teven nu vid åtta för att kolla veckans avsnitt av Ensam Mamma Söker men så börjar det ju inte förrän klockan nio! Ack ack! Just nu är Elina här för att klippa mig och Adam! Jag har precis blivit klippt och det blev en bra bit på längden! Ni ska få se imorgon. Jag måste bara ta en "efter"-bilden först! Just nu funderar jag på om jag ska färga mina ögonbryn eller inte. Det är den stora konflikten i min hjärna ikväll! Men jag måste bestämma mig NU, så som ni förstår är det snabba puckar! Rybak-bryn eller vanliga, vanliga eller Rybak-bryn!?

Jeans på jeans



Igår hade jag på mig lappade jeans och jeansskjorta som gick igen i vissa lappar.
Jag tycker det är snyggt och känns så där lagom. Varken upp- eller nedklätt! Byxorna köpte jag för några veckor sen på Lindex. Jeansskjortan köpte jag i somras på rean.

Bougainvillea



Något som jag hängde upp mig lite på, när vi var i Turkiet, var den här fina blomman. Varje gång vi gick förbi den bad jag Marcus ställa sig vid den här bougainvillean för att jag skulle ta ett kort. Och sen bad jag honom om att ta ett på mig med. Så vi har ganska många bilder på den här platsen, om man säger så. Men den var ju fin, så det gör ju ingenting. Det roliga är att man ser på bilderna att desto längre in på veckan vi kommer, desto färre blommor finns det på blomman.  

På försök till självporträtt

 
Den som sagt att det är lätt att ta självporträtt på sig själv, den har fel. Jädra vad det kan krångla med fokus och självutlösare! Men slutresultatet kommer här! Jag har på mig min underbara kycklinggula tröja som jag älskar! Jag blir så glad av färg! Det behövs nu när det går åt höst!  

Tada - kladdkakemuffins!




Godkvällens alla helgfirare! Jag har varit en snäll syster ikväll och både bjudit min bror på tacos och efterrätt! Det blev mycket uppskattat! Det jag bakade innan idag var kladdkakemuffins! Åh, så gott! Med tanke på hur sällan jag faktiskt bakar och med tanke på hur det såg ut sist så måste jag säga att jag blivit bättre. Muffinsarna var lika goda som sist men de blev bra mycket finare den här gången.




Receptet har du här!

2 ägg
3 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4 msk kako
1.5 dl vetemjöl
1 dl smält smör
1 krm salt
1 krm bakpulver

Så hör gör du: Sätt ugnen på 175 grader. Elvispa ägg och socker i 8 minuter. Häll sedan i alla torra ingredienser. Smält smöret och häll sedan ner det i smeten. Bröa en kakform eller lägg smeten i muffinsformar. Ställ kakan i ugnen i 20 minuter.

Nu ska jag ta en snabbdusch för sen blir det en spontanutgång! TREVLIG HELG!

Städ- och bakfredag!

Goddagens chokladens Bloggis! Hur skönt är det inte med fredag? Åh, jag älskar det - varje fredag! Inte lika mycket varje gång för ibland har man större behov av att vara ledig men det är ändå så himla skönt när dagen slår över och det blir helg! Idag har jag haft en kort skoldag. När jag kom hem satte jag fart med att städa. På med städmunderingen och sen var det bara att köra! Skönt att ha det rent och fint till helgen är här!



Och nu är jag i full fart med att baka! Vad det blir får ni se lite senare! Men om ni känner mig ska det inte ta allt för lång tid att lista ut vad det är jag sysslar med! Glad fredag Bloggis!


Rosor äro röda



Hejsan svejsan alla rosor där ute! Idag känner jag mig riktigt tråkig så jag tänkte att lite rosbilder kanske kan pigga upp. Jag känner för att gå loss med min kamera men jag tar mig inte tiden till det plus att inspirationen inte direkt sprutar ur öronen på mig. Tänk vad gött det skulle varit om den på riktigt hade gjort det! Då hade man alltid varit i tipp-topp-form för nya ideér och förslag! Nu är det liksom bara lite halvtomt i huvudet. Men jag ska rycka upp mig och ge ifrån mig lite höstinspiration här snart. Ja, jag kan faktiskt erkänna att idag var det HÖST. Kalla, kalla vindar fast att det var solsken! Fy kattsingen vad kallt det är med bara ben! Jag hade gåshud hela vägen till skolan. Gah!

På tal om det här med barbent så är det jag och Karolina som kör detta projekt. Det som är kul, eller ja kul och kul, och som märks det så tydligt nu när vi har barbentprojektet är hur olika vi är varandra. Vi är så olika på så många sätt och vis men ändå finns det något som gör att vi passar så bra ihop. Karolina är den som "bara gör" medan jag är den som är eftertänksam. Karolina är den som tar dagen som den kommer medan jag är den som styr upp den. Karolina är den som tar på sig tunna kläder och skiter i jackan när det ser varmt ut, som idag. Medan jag är den som inte ens vågar ta ett par tunnare skor för att jag är rädd för att jag ska frysa. Karolina är rolig och idag när hon kom till skolan hade hon bara på sig ett linne och ett par shorts. Jackan fick stanna hemma eftersom solen sken och det såg ut att bli 25 grader.

Jag tycker du är så härlig... som på riktigt vågar.... att leva!

Min onsdag lite kompakt



Jag har hunnit med ganska mycket denna onsdag.
Jag startade dagen med sovmorgon. Sedan fixade jag lite här hemma och efter det tog jag och Cindy en blåsig, kall promenad. Hösten kan gott vänta några veckor till. Det är tur jag har barbenta ben (!) för det håller verkligen höstkänslorna på avstånd. Jag menar: det kan ju inte vara höst när man använder sommarkläder. Nej, jag menar det! Sedan åkte jag en sväng till tandläkaren och tack och lov såg allt ut som det skulle. Wroooooom, sa det, sen var jag på skolan, skrev ett prov och hade lektion i några timmar. Sedan åkte jag hem, övningskörde en sväng (första gången i trafikljus!!!!!!) och sedan landade jag här! Robinson och Robinson-spelet och lite inmatning av pluggeri inom tvångsyndrom. Nu ska jag ladda med lite sömn för att klara av torsdagens prov. Helgen bööööörjar knacka på dörren!

Min helg, spelberoende & en kändis på Friskis!

Det känns som att veckorna bara rusar iväg! Idag går jag in på min tredje vecka i vardagen. Det känns fortfarande lite ovant med den nya skolan och kurserna men eftersom jag går med min vanliga klass känns det inte så konstigt. Det känns bara som att man fortsätter på gymnasiet, fast med en ny miljö.



Helgen har varit fin. Så skönt att man bara kan va och ta dagen som den kommer! Jag har bland annat hunnit med en försenad tack-middag för Elina, som gjorde mig och Anna så fina i håret när det var bal. Den här middagen har varit planerad sedan den sista maj men det tog många veckor innan vi hittade ett datum som matchade våra kalendrar och vädret. I lördags åt vi en väldigt god och trevlig middag på Simons Bar.



Igår visade Marcus mig, och jag skyller också lite på honom att jag blivit beroende, Robinsonspelet. Haha, skitkul är det! Verkligen något att rekommendera om ni har en stund över. Toppar verkligen alla spel, alla kategorier! Spela, spela spela!

På gymmet i fredags såg jag en kille som jag på något sätt tycktes känna igen.. Men jag kunde inte riktigt sätta fingret på vem han var och vart jag sett honom. Men så kom jag på det!! Han är en av deltagarna i årets Ensam Mamma Söker! Coolt! Jag ska kolla på programmet ikväll och tänka honom har jag träffat! Det kommer vara en häftig och mäktig känsla!

Detta blev ett mycket hoppande inlägg märkte jag nu men kära nån, vem har dött av det?

RSS 2.0