Kvalborg



Tog precis en paus i pluggandet.
Och fick syn på den här vackra skapelsen! Så JAG! Från Zara. Det var dagens tips det! Nu ska jag äta rester - spagetti och köttfärssås, ett klassiskt, vinnande koncept - och sen ska jag återgå med näsan i boken. En sak som man glömmer bort när man inte pluggat på länge är hur kall man blir om just näsa och händer när man sitter still hela dagarna. Hade önskat att det fanns vantar som var anpassade till datoranvändning och bokläsning. Tänkte ta mig igenom en hel del sidor idag - imorgon är det ju nämligen valborg och OM det är fint väder vill inte jag sitta här inne! Då hade, för att knyta ihop säcken, den här klänningen passat alldeles utmärkt! Men enligt väderleksrapporten bordar det inte så gott. 10 grader och mulet väntas. Oavsett blir det grillning på kvällen. Nej nu måste jag värma mat! Hej hopp!

En titt in i mitt huvud


Det känns inte som att jag har något att skriva om idag. Så varför ger jag mig då in i detta ändå? Jag kan berätta att nagellacket jag köpte igår är precis så där härligt rött som jag önskade. Inte som julen och inte orange! Jag gillar det med andra ord. Har aldrig tidigare testat nagellack från Essie men blev positivt överraskad. Den lilla penseln var verkligen perfekt utformad efter naglarna och täckfärgen är bra, behövdes bara ett lager. Ja, ni hör ju själva - fantasin är på topp! Men okej. Ska jag berätta vad som snurrar runt i mitt huvud just nu? Mycket kortfattat då da. Ett. Tentan. Dessa jävla tentor. Vilken ångest de skapar. Knappt två veckor till nästa. Jag vill hinna läsa en bok och flera artiklar, sammanfatta och råplugga. Två. Sommaren. Alla helger är typ fullbokade. Jag som hade bestämt mig för att ha en "spontan-och-ta-dagen-som-det-kommer-sommar" (säger inte jag så varje år?). JO TJENA! Tre. Marcus åker på semester på lördag. Jag vill också!! Fyra. Göteborgsvarvet. I ena sekunden tänker jag "varför anmälde jag mig?" för att i nästa riktigt längta! Förra året var jag så mentalt förberedd att det liksom inte gick att misslyckas eftersom jag hade sprungit loppet i mitt huvud typ 30 gånger. Det här året har jag knappt konditionstränat och tycker, om jag ska vara helt ärlig, att det är tråkigt att springa. Jag ser alltså fram emot detta med en skräckblandad förtjusning. Hoppas. Jag. Tar. Mig. Runt. Det är mitt mantra! Fem. Vilken bild ska jag välja till det här inlägget? Det råder bildbrist på bloggen! gLAd TiSdAg!!

Fahrman & Essie



Tänkte slänga iväg ett snabbt inlägg.
Det är dock svårt att göra det snabbt när det ska knäppas av kort och redigeras bilder. Idag har jag tagit igen lite av den söndag som jag missade igår. Jag skickade iväg reflektionsuppgiften på morgonen. Lika härlig känsla varje gång man skickar in den till urkund och laddar upp filen på skolans server. Då sänker sig axlarna ett snäpp och man pustar ut. Men med det sagt är det inte säkert att den blir godkänd så det går ju inte att slappna av helt. Efter några timmars pluggande cyklade jag till stan för att uträtta några ärenden. Livsviktiga sådana. Jag köpte ett nytt nagellack - ett sommarrött! Hur härligt? Hade även fått ett meddelande från biblioteket att en bok som jag toklängtat efter, och reserverade någon gång i januari, äntligen hade kommit! Superlicious med Fahrman! Detta måste vara det bästa budget- och förvaringstipset som finns. Genom att låna böcker sparar man både pengar och plats! Passade även på att leta present till mamma (något förslag? Idétorka som vanligt) och köpa nytt te! Den här gången fick det bli grönt te med "rabarber och grädde" och svart med smak av "sommarminne". Nu ska jag ut innan solen går ner! Hoppas ni haft en härlig måndag!

En härlig tid framför oss

 

Hej härliga söndag!
Här sitter jag - ett dygn senare - lyckligare, gladare, lättare (mentalt alltså - tyngre rent fysiskt efter gårdagens all choklad) och positivare! Jag har med andra ord gjort klart reflektionsuppgiften. Förlåt för att jag tjatar om dessa jädrans arbeten. Men de framkallar så mycket ångest hos mig att det inte är klokt! Ni behöver inte stå ut allt för länge till. Till den 3 juni med andra ord. Sen är det slut-reflekterat för min del!!! Efter den dagen behöver jag inte tänka smarta tankar, knåpa på meningsuppbyggnader och tolka olika texter på månader! Ja, MÅNADER! Hur underbart är inte det? Jag kan verkligen längta efter sommaren nu när träden börjar bli gröna, dagarna längre och luften känns VÅR! Jag kan bli pirr i magen när jag tänker på allt som ligger framför oss. Det är lite som när man hör Den Blomstertid Nu Kommer. När den spelas kan jag börja gråta! Det är en så himla fin låt som jag associerar med skolavslutningen på lågstadiet. Vi gick till kyrkan, i våra klänningar vi valt med omsorg, håret noggrant friserat och med fjärilar i magen. Så mycket känslor över det vi lämnar och inför det stundande sommarlovet! Samtidigt blir jag nostalgisk när jag tänker på det. Att jag inte kommer få uppleva det där igen. Detta är typ den främsta anledningen till att jag vill ha barn, haha. Att få återuppleva känslorna genom barnen! Nu ska jag ut och traska till deeeen blomstertiiiid nu koooommer, med luuust oooch fääägring stoooor!!

SPA

Bild från ett annat spatillfälle

Hoppas ni har en fin lördag därute!
Jag har ångest för att jag inte tar tag i pluggande men orkar verkligen inte. Har bestämt mig för att ha en ledig lördag och då ska den banne i mig vara det också! Igår hade jag en riktigt avkopplande eftermiddag. Marcus och hans familj gav mig en helkroppsmassage i födelsedagspresent. När jag berättade detta för Elina sa hon att hon gärna följer med! Jag blev så glad - roligare att vara två när man går på spa! Vi fick behandling, bubblade i jacuzzi, drack varm choklad och badade bastu! En bra start på helgen helt enkelt! Idag har jag varit iväg och firat morfar! Kom precis hem och tänkte stimulera tankarna så jag slipper tänka på reflektionsuppgiften. Den får vara morgondagens problem! GLAD LÖRDAG önskar jag dig!

Matilda


Idag är jag så trött! Man blir det efter att ha stigit upp halv sex flera dagar i rad. Märker först nu när jag varvat plugg med jobb hur bortskämd jag är med sovmorgon annars! Jag pluggade på morgonen, jobbade sedan fram till två och cyklade till stan för att möta upp Matilda! Vi fikade, njöt av alla körsbärsblommor och gick en runda i affärer! En riktigt bra torsdag med andra ord!

Parga


Nu ska jag tala om något som inte fungerar.
Det är att plugga efter en dag på förskolan. Mitt huvud kokar och dunkar. Jag läser en massa text men vet inte vad det handlar om. Jag skriver halva meningar och kan inte memorera ord. Ja, det var sannerligen ingen enkel sak. Något som däremot funkar strålande är att ha morgonmöte klockan ju på morgonen med tjejkompisarna. Ja, har ni hört på maken? Igår kväll, efter att samtliga hade fått godkänd ledighet, bestämde vi oss för att ses idag för att boka resa. Vi hade tänkt på eftermiddagen men eftersom jag var tvungen till att plugga så gick det inte. Det enda alternativet var att vänta till helgen eller att ses innan jag skulle till jobbet. Och vem vill vänta? Inte jag i alla fall! Så klockan sju beställde vi en resa till DET HÄR stället!! Jag la ju upp den här bilden (se länken) för några veckor sen och var helt fast!! Så himla fint! "En romantisk plats". PERFEKT för fyra tjejer med andra ord, haha. Först bokade vi en resa till Korfu - långt ut på landsbygden - men efter att ha läst in oss på stället verkade det inte vara någon större hit. Andra resenärer skrev hur uttråkade de var efter bara ett par dagar, att det endast gick en buss om dagen in till stan (som skulle ta mer än en timme) och att det knappt fanns några restauranger i området. Hmm, det kändes sådär. Istället blir det en vecka till Parga i Grekland! Det ligger på fastlandet men ska ha en härlig ö-känsla och är grekernas semesterort! Efter den här spontana bokningen känner jag mig som en mer avslappnad och skön människa!!


Bilderna är lånade av Ving!

Glutenfritt är medicinen!



Jag tänkte återkomma till det här med att äta glutenfritt.
En liten resumé om hur det går. För det första började jag med det utan någon längre betänktetid. På kvällen bestämde jag mig och nästa morgon började jag. Lite svårt med tanke på att jag inte förberett mig. Alls. Inget bröd, inga flingor och ingen pasta hemma. Efter att jag (eller ja, mamma var det faktiskt) köpt hem allt jag skulle tänkas behöva har det gått väldigt bra. Det är lite ovant att inte få äta som alla andra men det funkar och jag tycker, förutom att de frysta glutenfria bröden är så tråkiga, det går bra! Har dock kommit på mig själv några gånger EFTER jag har ätit en kanelbulle eller knäckemacka att det var helt tokigt! Men nu till det intressanta. Hur känns allergin? Botar glutenfrikost pollenallergi? Jag kan ju bara utgå från mig själv men JA, det gör det! Helt fantastiskt! Björkpollenprognosen skriker om höga halter och jag som annars kliar, nyser och fräser mig om vart annat är helt symtomfri! Är inte det fantastiskt? Jag tror att jag varit utan det en månad nu och det väl först efter ett par veckor som jag tyckte kroppen började svara på det. Men jag är så glad! Innan tog jag mediciner, ögondroppar och nässpray men nu är jag helt utan det. Sen att glutenfritt inte gör mig mage gladare är en annan femma. Men jag är så tacksam att slippa känna mig megaförkyld på grund av all pollen! UNDERBART!  

Oskön men ambitiös



En sak som jag både älskar och hatar mig själv för är min ambitiösa sida.
Den är så oskön på något sätt. Alltid på helspänd och strukturerad. Idag gick jag, för att ta ett exempel, upp halv sex för att hinna plugga en timme innan jag började jobba. Jag hade, precis som vem som helst, kunnat hugga av min högra arm för att få sova en timme till. Men jag vaknade till i duschen och sökte artiklar och läste några sidor till kommande reflektionsuppgift istället. Hur som helst så blev dagen på pricken så fin som jag hade hoppats på. Förmiddagen spenderades ute på gården, rasten i en solstol och eftermiddagen med utelek igen! Härligt värre! Nu kör vi två superambitiösa dagar till. Sen ska jag återgå till plugg-Annie med en standardstid på halv åtta!

Multitaskar

Wow! Älskar denna vårvärme! Idag invigde jag jeansjacka och chinos för säsongen! Efter några timmar i skolan, med bland annat reflektionsmöte och temaarbete åkte jag hem för att krysta fram en efterreflektion. Jag skrev om hur inkludering och exkludering kan ta sig i uttryck i socialt arbete. Känns aldrig bra när man tvingar fram orden men jag var tvungen att bli klar med den eftersom jag jobbar tisdag, onsdag och torsdag! Känner mig lite lätt stressad över detta men min oroliga själ får helt enkelt lugna ner sig och inse att det inte är så farligt. Så mycket på gång nu bara! Temaarbete, böcker och artiklar som ska läsas, redovisning som ska förberedas och tenta att ha i åtanke! På allt detta vill jag hinna träna, njuta av vädret och umgås med vänner och familj. Jag ska egentligen inte säga något, då jag tänker på de i klassen som har omtenta på onsdag. Vill alltså inte på något sätt säga att det är synd om mig, vill bara konsratera för mig själv att vardagen rullar på och att jag smyglängtar till ledighet.


Försöker samtidigt vara HÄR och NU eftersom jag mentalt förbereder mig på att jag ska hoppa av och börja en ny utbildning till hösten. Får separationsångest från de jag kommit nära och ogillar verkligen förändringar. Känns så mycket mer praktiskt också att gå kvar här då det är bra mycket längre att pendla till det andra programmet och ny stad och skola och klass att socialiseras med och ja, det känns jobbigt. Med allt detta uppstår massa nya tankar - om det här är ett bra beslut och överväganden hit och dit. Oj vad jag yr! Det här inlägget vill jag avsluta med att "varna" att det blir glest med inlägg den kommande veckan men det är som sagt befogat! Massa sooooliga hälsningar till dig Bloggis, ha en skön vecka och hoppas du får njuta av de 17 grader och sol som morgondagen sägs erbjuda! Jag håller tummarna att det blir en utedag på förskolan!

I full blom


När körsbärsträden blommar vet man att det är vår på riktigt!
Idag tänkte jag gå en powerwalk i solen med en bra podcast i lurarna, fixa och dona här hemma, plugga en timme och ladda inför den kommande veckan! Glad söndag Bloggis!

Solskensfredag



Hej fredagshumör och denna härliga sol som skämmer bort oss nuförtiden!
Jag har precis läst ut min älskade bok Socialpolitikens Klassiker! Jag måste nog säga att den hamnar under kategorin "favoritboken". Fast NÄ! Nu ska jag dra igenom en massa artiklar och sen Bloggis, sen är det helg! Det ska bli så skönt! Jag har inte alls mycket planer, vilket är jätteskönt! Ikväll ska jag ha en lugn kväll. Mitt favoritchoklad - alla dagar i veckan - ligger på kylning och jag kan knappt bärga mig. Havssalt är så slående gott i kombination med mörkchoklad. Föresten: låter det som att jag är jättegammal? Och tråkig? Sitter inne en fredagkväll med chokladkakan i högsta hugg och skrattat åt, eller nej MED, David Hellenius? Äsch då! Nu ska vi inte vara såna. Jag gillar det! Önskar dig världens bästa start på helgen. Andas, koppla bort vardagen och stressa INTE! Så. Det var mina visdomsord från mig till dig (eller till mig själv, vem vet?). Fummeliflum! GLAD FREDAG!!!

Effektiv torsdag


Tänk om jag alltid hade varit så effektiv som jag varit idag.
Helt sjukt vad mycket jag hade hunnit med! Och vad mycket onödigt jag hade slutat lägga tid på. Startade morgonen lite tidigare än vanligt. Igår tackade jag nämligen ja till jobb tre dagar nästa vecka och detta fick mig glad men stressad. Jag har en hel del litteratur jag vill hinna plöja igenom innan det blir tisdag, så av den anledningen blev det ingen sovmorgon. Pluggade intensivt mellan åtta och två. Sen sprang jag en 7-kilometersrunda. Det kändes bra men gick dessvärre inte snabbare än vanligt. 50 jävla minuter tar det. Hur jag än bär mig åt. Varför blir min kondition inte bättre? Efter detta pluggade jag ytterligare en timme för att sedan sätta fart med dagens middag, som låg under mitt ansvar. Det blev en hyfsat nykomlig favorit! Kyckling i sweetchilisås, tortillabröd med philadelphiaost och gräslök och till detta picklad rödlök, sallad, avokado och klyftpotatis. En höjdare!! Nu ska jag vila hjärnan, se Berg & Meltzer (mitt favoritprogram alla dagar i veckan (jag vet Matilda, nu sa jag det igen haha!) och måla naglarna röda! Ett sent "GLAD TORSDAG" , snart helg Bloggis!

Att vårda vänskapen

Bilder från vår somriga (läs: svettiga) dejt i juli

Så trött i min knopp att vi får se om det blir något inlägg av det här.
Har egentligen ingen större anledning att vara så trött eftersom skoldagen varit kort och inte särskilt ansträngande men har varit iväg hela dagen ändå. För att komma till saken måste jag berätta om något jag hörde häromdagen. Jag lyssnade på en podcast som tog upp en sammanställning av en intervju som gjorts på äldre. Den handlade om vad de ångrar mest i livet, när de ligger inför döden. Sånt tycker jag är så intressant! En av de vanligaste sakerna var att de inte vårdade sina vänskapsrelationer tillräckligt. Efter att ha hört detta smsade jag Sara illa kvickt för att få till en träff, haha det är faktiskt sant. Vi hade inte setts sen januari så det var på tiden! Sara hämtade mig när jag slutat (tack!!) och vi åkte raka vägen hem till henne. Så kul att se hur hon bor! Jag bombarderade henne med frågor gällande flytta-hemifrån-biten också fikade vi medan regnet, klyschigt nog, smattrade mot rutan. En liten påminnelse till oss alla - vårda relationerna!

Mitt planeringshjärta jublar


Hej vecka 16 - så snabbt det går!
Om det var försommar i lördags så är det höst idag. Vinden viner och det är kallt som sjutton! Men trots det lite murriga vädret känner jag mig glad dagen till ära! Jag har lite stressymptom av all litteratur som ska läsas in och över bedömningen av min reflektionsuppgift som jag skickade in i morse. Men det hör ju den vanlig ordning till. Under förmiddagen har jag även hunnit vara på mitt sommarjobb (äldreboendet), fått schema och skrivit på avtal. Känns så skönt för ett kontrollfreak som jag, att kunna skriva upp tider i kalendern. Nu kan jag planera och så där i godan ro! Ska kika på flygpriser och hotell lite senare. Kanske att det blir en resa med tjejerna också men allt är så dyrt. Men först ska jag läsa i min älskade bok - Den Kapitalistiska Välfärdsstaten. Ack så trevligt! Ha en härlig måndag kära ni! Puss!    

Vitsippan ute i backarna står



Ja, jag vet att det heter "blåsippan ute i backarna står" men HALLÅ, det här inlägget är tillägnat vitsippan och ingen annan. 
För visst känns det väldigt passande med bilder på vitsippor? Igår var jag och firade min farfars födelsedag! Jag och lillkusinen passade på att gå till skogen som var full med lysande, vita blommor! Så himla fint! Det är verkligen ett äkta vårtecken! (På tal om vitt. Det är först när man fått lite distans till aprilbilderna - när man tittar tillbaka på dem i sommar någon gång, som man inser hur sjukt blek man är så här års. Därav ingen bild på mig). Vi plockade med oss en bukett och var tillbaka lagom till att middagen var klar. Härlig lördag! 18 grader som utlovat och vårens, eller ska man våga dra till med försommarens, första dag?! Idag är det lite kallare men solen skiner! Jag tänkte träna en sväng på gymmet, äta choklad med mandel och bara va! Ska bli skönt! Nu önskar jag dig Bloggis en riktigt GLAD SÖNDAG! Här får du ett fång med sippor!


Klassiker


God morgon sovmorgon! Det var så skönt att vakna upp utvilad! Idag är solen här, som på beställning! Jag får så mycket energi av den. Gårkvällen gör också att jag känner mig GLAD. Vid fyra åkte jag som sagt tillbaka till Helsingborg, eller närmare bestämt till Maxi. Där arbetade vi på en inköpslista samtidigt som vi handlade. Gick sen hem till Matilda och kavlade upp ärmarna. Jag hade tidigare berättat hur himla bra jag är på att baka kladdkaka och nu var det alltså upp till bevis. Skäms SÅ över resultatet. Den ser grotesk ut eftersom kakan inte var tillräckligt bakad när jag la över toscasmeten.. Den flöt liksom ihop med resten. Vill dock tillägga att den blev riktigt god. Kokosen var seg och själva kakan väldigt kladdig! Matilda och Ana Maria lagade under tiden tacos som vi sedan avnjöt i den 20-kvadratmeterstora lägenhet. Otroligt mysigt! Två klassiker till maträtter och kakor slår aldrig fel! Nu ska jag städa undan påsken och gå en luktpromenad med Cindy! Ska verkligen försöka ta vara på den här dagen, SOL och LJUS kan man aldrig få för mycket av! Önskar dig Bloggis en GLAD LÖRDAG!


Fredagskänsla!


Det sägs bli 18 grader imorgon! Jag håller tummarna! Vet ni vad jag mer håller? HELG! Det ska bli så skönt. Framför allt eftersom jag bestämt mig för att inte plugga! Jag kom nyss hem efter en dag i skolan. 10:30 åt jag lunch och när klockan var 12 trodde jag den var 15. Trots en kort dag i skolan är jag alldeles mosig i huvudet! Försökte fila på min reflektionsuppgift men det kom inget vettigt ut. Så jag lägger ner det nu. Har ont i knäna, trött men GLAD! Ikväll ska jag hem till Matilda, vi och Ana Maria ska ha ett hederligt tacosmys med rosévin och kladdkaka! Det kommer bli underbart! Så nu ska jag hoppa på tåget som jag för en timme sen steg av, haha. Hoppas ni alla får en himla bra fredag och TREVLIG HELG!


Milen ✔



Hej torsdag och Bloggis!
Jag startade dagen i vanlig ordning vid halvåtta-snåret! Tycker det är en alldeles utomordentlig tid att stiga upp på! Jag har nämnt det tidigare men man får verkligen olika rutiner beroende på om man jobbar eller studerar. När jag var på äldreboendet och förskolan stod min väckarklocka alltid på halvsex, det var standardtiden. Halvåtta var rena rama sovmorgonen! Imorgon börjar jag åtta så då blir uppstigningen betydligt tidigare än vanligt. Ops, nu kom jag in på något annat! Mina morgontider var kanske inte vad jag hade tänkt dra igenom men ibland är sidospår välkommet! Idag har jag pluggat på förmiddagen, ätit lunch på altanen (eller jag försökte, en viss hund protesterade), shoppat loss på Ica och SPRUNGIT MILEN! Jag vet att man inte ska vara löjligt stolt över sin egen prestation (eller ska man det?) men det går onekligen inte att dölja!!! Tänk att jag tog mig runt. Utan att stanna. Med solen i ryggen. Med lite för mycket kläder. Nu har jag ont i huvudet och mår illa men det är en annan femma, haha. Huvudsaken är att jag klarade det! Jag har, en elitidrottare som jag är, två tips när det kommer till löpning. 1) En scarfs i halsen (hejdå halsont!) 2) En Resorb efteråt! Ikväll tänkte jag lägga benen högt, se Berg & Meltzer och bara njuta över dagens prestation!

Längtan efter foton


Jag blir inte alls motiverad till att blogga när jag inte har några roliga, passande bilder till inlägget.
När jag tänker efter var det hur länge sen som helst som jag var ute och fotade ordentligt med min systemkamera. Kan sakna det ibland men den prioriteringen försvinner när vardagen är i rullning. Sen gör ju vädret också mycket. När våren, ljuset, grönskan och sommaren kommer fylls inspirationskontot och då kan jag fota tills jag storknar! Kan längta som en tok efter det - ljumma kvällar, magiskt ljus och fina bilder. Jag tänkte inte vara långrandig utan ville mest säga HEJ! Jag har varit i skolan för första gången på över en vecka - det var kul! Sen har jag umgåtts med det fantastiska vädret - 12 grader och skinande sol! Jag ska inte tjata - eller jo det ska jag - sol och ljus gör en verkligen välmående! Nu: koka te och se på teveprogram, svenska sådana!

Felsägningar

Klassisk plugguppstyrsel

För den som missat läser jag just nu om migration i den svenska och tyska välfärdsstaten.
Man vet att man är inne i sin pluggbubbla när man säger TYSK till Cindy istället för TYST när hon skäller. Haha, har jag dålig humor? Tycker själv det var ganska kul. En liknande felsägning hände när jag pluggade körkortsteori för några år sedan. Jag skulle skriva ett kladdkakerecept samtidigt som jag hade alla trafikregler i huvudet och då blev det "omkörning" istället för "omrörning". Nu ska jag iväg till gymmet en sväng och sen återstår matlagning. Idag i form av potatis- och purjolökssoppa! Hej å hopp! Nu kör vi enda in i kaklet (tycker det är ett himla roligt uttryck förövrigt). GLAD TISDAG!

15 till 15 mars å april

Hej måndag och annandagpåsk! Jag slängde ut Marcus vid tio, var tvungen till att plugga. Nu har jag, i vanlig ordning, en lättare ångest över reflektionsuppgiften och tycker allt jag skriver känns som rena rama rappakaljan. Hur som helst så går det framåt! Nu har jag precis kommit in från en härlig joggingrunda! Vädret är av det finaste slag, solen lyser och värmer, himmeln är blå, fåglarna sjunger och jag har, håll i hatten, sett två fjärilar i helgen! I skogen var jag alldeles själv, underbart!


Jag har helt glömt bort att göra en träningsuppdatering, som jag gjorde under januari och februari. Mitt mål är att komma i form till Göteborgsvarvet (men det viktigaste av allt: må BRA, få bättre kondition, känna mig stark och nöjd) och den 15 december drog jag igång. Sen sist rullar det på bra och jag snittar fyra pass i veckan. Jag tränar det jag tycker är kul - vilket är gym, tabata och kortare löpsträckor. Idag var första gången som jag sprang 7 kilometer och det var fruktansvärt jobbigt. Jag vet inte om det har med min allergi att göra. Men hade varit skönt att kunna skylla på den, haha. Andingen är liksom ansträngande från början. Känns inte så hälsosamt... Fram tills nu har jag inte pressat mig själv så hårt eftersom målet med varje träningstillfälle är att jag ska ha en härlig känsla efteråt. Men för att jag ska få resultat måste jag börja göra det nu. Så idag sprang jag på men efteråt fick jag ta smällen - yrsel, illamående, skakig och matt i kroppen. Obehagligt. Vet inte om det kan beror på lågt blodtryck? Hädanefter ska jag bibehålla rutinerna, våga ta ut mig mer och springa längre! Heja mig å heja dig!

En helg med vänner


Den här helgen har helt och hållet ägnats åt vänner!
Igår träffade jag Karolina! Det var så länge sen! Man får passa på nu under påsken när de flesta är hemma! Vi startade med en sväng på stan för att fortsätta med en spontanrunda till Väla! Därefter kom vi fram till att vi var sugna på en utgång så mötte upp Marcus och några kompisar till honom! Extra roligt när det inte är planerat. Idag har jag varit ute i det fina vädret! Jag och Josse har gått en promenad och eftermiddagen har bestått av en fika med Malin och Lina! Allt ska hinnas med! Nu väntar jag på att Marcus ska göra entré. En härlig helg och ett ganska tråkigt inlägg i och med att jag inte har några passande bilder att bjussa på. Men jag hoppas ni klarar er! Puss å kram och fortsätt GLAD PÅSK!

Firar prövotid & påsk!

Hej FREDAG! Exakt i denna sekund tar jag helg! Har nämligen precis släppt dagens plugg och nu får det vara nog! Orkar inte höra mer om arbetskraftinvandring i Europa på 1970-talet och statistik som jämför hur invandrare och infödda har det på arbetsmarknaden i Tyskland och Sverige! Nu vill jag bara prata om chokladpåskharar, färgglada ägg och sol! Ja, har ni sett på maken vilket fint väder det är idag! Det gör mig så glad! En annan sak som gör mig glad och som jag räknat ner till länge är att prövotiden för mitt körkort går ut idag. Allt som firas kan ska firas!




Tänk att det är två år sedan jag tog mitt körkort! Helt galet! Kommer ihåg när jag körde med min körskolelärare till uppkörningsstället och hon frågar mig om det är något sista jag undrar. Jag frågade något om vindrutetorkarna och döm om min förvåning när uppkörningsläraren frågade efter just detta några minuter senare. Det första jag fick veta när jag tagit mitt körkort var att registreringen kommer försenas med en dag eftersom de har problem med datasystemet. Därför står det att mitt körkort utfärdades idag, och inte igår på körkortet. Har varit så nojig över att jag skulle råkat köra för fort eller liknande igår och därför få mycket hårdare straff eftersom prövotiden inte gått ut. Ja, jag vet - jag kan noja mig över ALLT! Så lovade mig själv att inte köra bil igår just för att detta inte skulle få hända. Ja ja, detta var nog för mycket information. Skit samma. 



Något annat viktigt jag har på tungan: jag vill uppmana er att äta massa godis i påsk och träna därefter! Bästa kombinationen! Såg ni finalen av Biggest Loser i onsdags föresten? På tal om träning. Så fint!! Jag tycker de är så duktiga och blir så motiverad till att kämpa ännu mer! När vi ändå är inne på teveprogram. Följer ni Berg & Meltzer? Jag har helt missat den första säsongen i USA men hänger på nu när de gör Europa! De är så härliga! Ni måste tro att jag följer vart enda svenskt program va? Och vet ni? Då tror ni RÄTT! Nu ska jag ut i solen för att springa intervaller! Det bästa med att plugga är att man är så pigg rent fysiskt! Jag ska göra mig av med hälften av energin och spara resten så jag orkar se fredagsunderhållningen: Let's Dance! Man får inte missa ett endaste teveprogram! Inte ett svenskt i alla fall!

Snäppet ljusare


Hej!
Idag är jag gladare! Har fått rycka upp mig för man mår ju verkligen inte bättre av att tänka negativt. Det är ju faktiskt innan man tar tag i sakerna som det är som allra jobbigast också. Sen går det ofta ganska smidigt och jag ska försöka tänka så - att tar jag tag i allt plugg i tid så ska jag inte må dåligt över att det är mycket utan "sluta tänka och bara göra". Så. Då fick ni veta det. Nu till något mycket roligare så som nyslingat hår! Håret gör verkligen mycket! Nya slingor, en annan frisyr eller det viktigaste av allt: nytvättat hår gör att man känner sig så mycket finare! Igår var jag hos bästa Elina, hon slingade och klippte mig i timmar! Vi la även några slingor i nacken för att det ska se naturligt ut även när håret är uppsatt. Vi kapade några centimeter och framtill blev det ganska många eftersom jag ville ha håret klippt som i ett "u". Det var dagens hårsnack!

Tuffa tider



Det är tuffa tider nu Bloggis.
Men det har jag sagt sen en ganska lång tid tillbaka. Är så trött på min negativa inställning. Jag vill se ljust på allt, få hopp och fyllas av bra energier! Då blir det så mycket lättare att nå målen! Men just nu svävar allt i luften. Jag känner mig otillräcklig och tiden springer ifrån mig. En dag är över på två sekunder och det känns inte som att jag får "betat av" så mycket som jag önskat. Kurslitteraturen plus nästa reflektionsuppgift där allt är på engelska. Litteraturen har jag inte börjat med, dels för att biblioteksköerna är långsamma och dels för att skrivuppgifterna tar så mycket tid. Löpningen. Den är åt helvete. Påsken. Jag som hade sett fram emot ledighet. Men ja. Fldknflksdnzdönal. Så. Var det något mer jag skulle säga? Jo, några ytliga saker som gör mig glad. Elina har slingat mitt hår. Det känns fräscht! Jag har bokat massage. Marcus vet vad hans tjej vill ha. Så. Hejdå.  

RSS 2.0