Strålande lördag!


Ny lördag, nytt blogginlägg! Hoppas ni haft en skön vecka! Min har varit - som de alltid är i början på terminen - intensiv. Jag har haft föreläsning varje dag och även börjat plugga till begreppstentan som hägrar på torsdag. Inför varje praktikstart gör vi en avstämning på att vi kan de termer och begrepp som våra handledare kommer "slänga sig med", därför känns det bra att göra den här tentan. Den här veckan har jag även sprungit ett par gånger, jag tänkte försöka komma igång med regelbundna joggingturer igen. Och mitt mål är att träna två gånger i veckan, det känns rimligt! Och alltså i torsdags när jag var ute kvittrade fåglarna, det var riktigt ljust ute (när var det det senast?!) och solen sprack igenom mellan molnen. Underbart att känna att vi går mot ljusare tider! Idag har vi dessutom haft strålande sol, det är vi inte bortskämda med! Jag passade därför på att ta några bilder imorse, som ni ser ovan. Men nu tänkte jag prata om gårdagskvällen. Vi testade en ny maträtt - lövbiff i god marinad, pommes, hemmagjord bearnaisesås och en färgglad tomatsallad. Väldigt gott! Och underhållningen kunde inte bli mer dramatisk och spännande, nämligen semifinalsmatchen mellan Sverige och Danmark i handboll. Vi var som eld och lågor här hemma, kunde inte sitta sitt! Ska bli så spännande att se om Sverige kniper guldet imorgon. Jag jobbar ju varje söndagkväll men som tur är, är jag hemma lagom till andra halvlek! Ha en skön lördagkväll kära ni! 

Röstterminen & sommarens resmål


Hej hallå! Nu var det en hel vecka sen jag skrev så känner mig lite skyldig till att höra av mig (detta ständiga dåliga samvete). Hur som helst så har jag haft en väldigt händelserik vecka. I måndags började jag termin 6! Det känns helt galet! Den här terminen är det fokus på röst och stamning. Jag har helt ärligt bävat lite inför detta då jag tycker det känns läskigt. Tidigare terminer har jag kunnat "gömma" mig bakom ett språktest men med röstpatienter ska logopeden "vara modell" och det är ett helt annat upplägg jämfört med behandling för barn med språkstörning eller med strokepatienter. Jag har även känt mig van med patientgrupperna (barn och äldre) men många som uppsöker en logoped pga. röstproblem är ofta medelålders. Spännande men läskigt! Helgen har varit balanserad med en härlig tjejmiddag i fredagskväll - vi lagade middag tillsammans (lax med stekta grönsaker, sojasås och nudlar) och Marcus hade bakat chokladmousse och knäckkakor. Mycket gott! Igår tog vi sovmorgon, tränade efter frukost och på kvällen firade vi Adam som fyller år i veckan. Idag har vi gått en långpromenad längs havet (får aldrig nog!) och börjat kika mer seriöst på sommarens resmål. Vi bokade faktiskt flyget till vårt första stopp alldeles nyss. 

 
Tanken var från början att vi skulle ta oss ner till Kroatien för att sedan resa rundor där i tre veckor. Efter det ändrades planerna till att tågluffa ner - genom Tyskland, Österrike och Slovenien. Nu har vi landat i ett mellanting. Vi flyger till Prag för att sedan ta oss till Wien med tåg, därifrån vidare till Zell am See (västra Österrike), Ljubljana (Sloveniens huvudstad) och sen komma in i norra Kroatien. Vilka platser vi ska besöka i Kroatien är inte helt bestämt men mina önskemål är Istrien och någon vacker ön (gärna Vis där nya Mamma Mia filmen spelas in). Vi tänker att vi ska vara iväg i ca 4-5 veckor. Åh, vad jag ser fram emot det! 


Äntligen ledig!

Skön lördag. Äntligen kan jag pusta ut efter en skriven tenta. Men känslan efteråt, när jag ska vänta i 15 arbetsdagar på resultat, är nästan lika jobbig som tiden före tentan. Haha, jag kan aldrig släppa på allt och slappna av. Men ja, jag gör så gott jag kan. Igår var jag helt ledig, det var underbart! Jag röjde här hemma, städade, tvättade, tog ner alla tomtar till källarförrådet, sprang en runda (!) och lyssnade på hög musik. På eftermiddagen gick jag en sväng på stan, hämtade ut två klänningar som jag köpt från Rabalder (älskar mjuka, sköna klänningar som sitter löst men ändå snyggt - dessutom på 70% rea!) och hälsade på mormor. På kvällen åt vi pizza med Marcus familj. Mysig fredag! 

Här sitter jag just nu

Idag har vi städat lite till. Låter det som att vi städar mycket? Tycker ofta jag skriver att jag städar. Hur ofta tycker ni det är rimligt att städa? Jag tycker att badrummet måste göras vid varje vecka, köket varannan, dammsuga en/två gånger i veckan och damma varannan. Jag tycker inte det är överdrivet eller för lite. Men okej. Efter att vi städat hälsade vi på Elina i hennes nya lägenhet - så fin! Sen åkte vi och storhandlade mat, sen gick vi en promenad med Marcus bror. Ikväll har Marcus lagat risotto med bacon och soltorkade tomater och jag har handlat lite till (glömde att köpa matlagningsvin - om ni ville veta). Nu har jag precis slagit mig ner i soffan. Ikväll ska vi kolla resmål till sommaren (vi har ändrat rutten igen - ska berätta snart) och äta godis från Hemmakväll. Ha en härlig kväll! Kram på er! 

Tisdag

 
Nu kör jag sista rycket innan tentan! Känns skönt att få den överstökad på torsdag. Efter tentan har jag långhelg och alltså, kan inte med ord beskriva hur det känns att slippa tänka på det här. Även om jag varit ledig under julen har jag inte kunnat slappna av för det här har legat och pyrt i bakhuvudet konstant. I helgen ska jag gå en runda på stan, hälsa på mormor och städa ut julen, underbart! Jag tänkte faktiskt plocka ner tomtar redan efter nyår men det kändes så fel. Som att ta bort allt det mysiga för tidigt. Vi ska ju ändå leva i mörker i typ åtta veckor till. Fast mörkret har ju faktiskt vänt, nu går vi mot ljusare tider! Ja, ni hör hur positiv jag är va? Jag måste vara det dagarna innan tenta för att stå ut. Jag intalar mig själv att jag har full kontroll på läget och att jag kan allt jag behöver kunna. Puh! Nu ska jag plugga några sista timmar, sen ska jag ut i solen och ikväll ska jag laga ost- och skinkpaj! 

Tentaångest & ledig lördag

 
Hej kära ni! Hoppas allt är bra med er och att ni haft ett härlig ledighet. Jag har varit så provocerad över "alla" som varit lediga hela den här veckan. Det hade jag också önskat. Men istället har jag suttit begravd med näsan i böcker, anteckningar, färgglada sammanfattningar och tabeller. Jag har ifrågasatt varför jag studerar överhuvudtaget och tycker den här ångesten som en tenta för med sig är så fruktansvärd. Men jag försöker påminna mig själv att jag gör det här för att jag så gärna vill jobba som logoped och för att kunna göra det måste jag ha koll på symtom vid afasi, talapraxi och dysfagi, hur man testar och behandlar det. Intressant men svårt. Hur som helst: Igår försökte jag verkligen koppla bort skolan för att vara utvilad inför mina sista pluggdagar, söndag-tisdag. Jag gjorde bara sånt som jag tycker är kul. Som att gå på bio (såg Solsidan - jag tyckte den var super, Marcus gav den tre av fem solar), handla mat (älskar det!), äta pizza, planera sommarens tågluff och gå en långpromenad vid havet. Härlig lördag! 

RSS 2.0