20-gradersfredag!

Jag säger ju det, alla fredagar är lika soliga! Idag, den 30 september, har till och med värmen viljat komma tillbaka! Det både niger och bockar jag för! Idag är det skola till fem, spa och såna kuligheter och ikväll väntar årets första studentfest! Ja Annie, du ska ta studenten! Igår beställde jag min mössa. Det blev mer påtagligt då att det faktiskt är min tur nu! Den och en "Student 2012"-kofta kostade 1075 kronor. Mycket pengar men så fint det kommer bli! TREVLIG HELG!

Wow, det funka!

Som du ser, det funkar att blogga från mobilen. Jag tycker det är helt fantastiskt att man kan ladda ner appar på min Nokia 3510i! Är det inte?! Bilderna är från min och Cindys promenad igår. PUSS & KRAM


Hej torsdag!



Här sitter jag och Cindy i soffan och myser.
Jag är precis hemkommen från en lång skoldag. Har haft fyra timmars håla och sånt kul. Tänkte vara effektiv och plugga dem timmarna men skolans server kraschade så det blev inte särskilt mycket gjort. Jaja, värre saker har hänt. Jag såg igår nyheten att man nu kan blogga från mobilen. Så det ska jag testa på nu! Gör dig redo för ett nytt inlägg!

Pizza + Bonde Söker Fru



Hejsan alla glada!
Åh jag känner mig så glad den här veckan. Vet inte varför men det är så roligt att känna så här! Hoppas min glädje smittar av sig! Idag har jag ätit zlatanpizza (världens godaste alla kategorier! Acapulco är ett måste om ni besöker Ängelholm! Hälsa från mig! Haha, nejdå skoja bara!). Nu ikväll har jag kört ett tabatapass som jag planerade skulle vara klart lagom till att Bonde Söker Fru började. Men nu ser jag att programmet inte går ikväll eftersom Idol har sin kvalvecka. ÅH vad sur jag blir! Bonde Söker Fru är nämligen mitt favoritprogram just nu. Så mycket bättre än Ensam Mamma Söker! Ja, du läste rätt. Ensam Mamma har tappat förstaplatsen. Inte alls så där mysigt och gulligt som det brukar vara. Jaja, jag tror jag överlever. Men Bonde är bäst! Vem gillar ni mest i programmet? Jag diggar alla men tjejen och gotlänningen är bäst!

Tisdag 20.26



Hejsan alla glada!
Jag har suttit här och försökt spara en bild som jag precis print screenat men det var inte helt lätt. Eller egentligen är det säkert hur lätt som helst men min hjärnar orkar inte mer idag. Har både haft prov och slutat tidigt så har varit en riktigt tuff dag, hehe! Väldigt skönt att sluta halv två! Nu däremot måste hjärnan orka tänka lite till eftersom jag ska jobba med ett reportage som det är deadline på snart. Det handlar om min morfar, hur han hade det där han var ung. Väldigt intressant! Men kanske inte vad jag önskar hålla på med på en ondagskväll. Och den där bilden som jag försökte infoga är från Norges motsvarighet till SMHI. Och hör och häpna - hela helgen visar stora solar med 20Co. Hur glad blir man inte?

Sol i sinnet!


Lånad

Åh, idag är en riktigt bra dag!
Jag har känt hela dagen att jag bara vill dansa! Det är dagar som den här som jag saknar på sommarlovet. Vardag och rutiner med allt vad det innebär, många bollar i luften men ändå under kontroll. Mycket som händer, prov, projektarbete, planering av stundenfester, underbart väder och träning! När jag cyklade hem från busshållsplatsen i 20 graders värme, sjungades på cykeln tänkte jag att: Nej, så här bra kan inte den här dagen fortsätta, så något kommer säkert snart hända. Och mycket riktigt. Precis när jag klivit innan för dörren kommer jag på att jag har glömt alla pulsklockor som jag behöver till kvällens träningpass i skolan! Opps! Men min dubbelgångare Annie räddade mig ur situationen! Och nu ser jag att klockan är alldeles för mycket så jag måste sticka till Annie! Puss!

Cindy 5 år ♥



Hipp hipp hurra Cindy! Födelsedagen firades med att hela familjen åkte till stranden och åt äppelpaj. Cindy är min alldeles egna lilla terapeut. Hon är som min medicin och finns alltid där när jag behöver lätta mitt hjärta. Hon vill alltid vara nära och det enda som övervinner kärlek är mat. Kyckling, kött och godis är det bästa som finns. Det stämmer så väl att hunden är människans bästa vän.


Annie + Annie



För någon vecka sen kom jag så här till skolan
. Blev så full i skratt när jag fick se Annies klädval för dagen. Haha, verkligen exakta färgkombinationer och material! Komiskt också att vi båda heter Annie! Den enda skillnaden var att jag hade klänning och hon hade shorts (fast på bilden ska det föreställa att vi båda har shorts).

Höstsol!




Wow vilken fin höstdag det är här idag!
17 grader och sol! Jag och Marcus har varit på stan och strosat. Jag köpte strumpor och han jeans. Vi letade efter ståndet som det brukar sälja brända mandlar i men vi hittade inte det. Sorligt. Istället satte vi oss i parken och njöt av att det kändes, nästan, som sommar igen!


Mysfredag!

Hej vänner! Härligt med fredag! Ebba åkte precis hem. Vi har haft kusinmys med fotografering och idoltittande. Jag köpte godis påväg hem från tvärflöjten idag som vi har smaskat i oss! Älskar smågodis! Och älskar Ebba. Det var länge sen vi sågs och nu har jag nästan sår i öronen efter att hon pratat oavbrutet från att hon kom tills hon gick. Haha, hon är fin hon!



Spelade flöjt i tre timmar och mitt i allt detta bestämde jag mig för att ta några gitarrlektioner nu i höst. Jag har alltid velat kunnat spela gitarr och fick nu erbjudandet så jag tänkte varför inte?! Människor som kan klinka på gitarren har jag alltid avundats. Nu ska jag smälta godiset, lyssna på lugn musik och njuta av att det är helg!

Lagaylia Frazier

Idag hände det något lite märkligt. Jag var i spaavdelningen när det kommer in en kille och en tjej för att fråga om vägen till Friskis & Svettis som finns på skolområdet. Efter att jag hade försökt förklara (är SÄMST på att beskriva vägar) och han inte riktigt förstått vad jag mena och tillsist förklarat för sig själv hur han kör dit han ska och sagt tack och hej så sa Jesper i klassen att han kände igen den där tjejen som var med. Då förklarade jag att jag vet vem den där tjejen är eftersom hon är dansledare i Ängelholm. Men nej, hon dansar inte, hon sjunger säger Jesper då. Äsch tänker jag eftersom jag tycker det känns väldigt logiskt att hon ska till Friskis eftersom hon nu är dansledare där. Sen var det inget mer med det.



När jag sen är påväg hem från skolan ser jag skyltar som pekar vart Robert Wells ska hålla sin konsert som är ikväll på skolområdet. Detta hade jag ingen aning om men börjar tänka på det Jesper sagt. Och nu när jag kom hem och googlade Robert Wells kommer det upp att han ska ha en konsert ikväll tillsammans med bland annat Lagaylia Frazier. Så det var alltså hon jag förvirrat bort mig med att beskriva vägen till. Haha, som det kan va!


Man ska vara positiv!



Jag har kommit in en collage-period!
Jag hoppas ni gillar det! Och idag fick jag ihop ett litet hösttema på det hela. För visst (även om det tar emot att säga det) så märker man att det blir mer och mer höst för varje dag som går?! Att gå barbent till den 15:e klarade jag inte av. Det var för kallt den sista veckan! Men vi får göra det bästa av det här. Eller hur? Så som att mysa till det här inne, ta vara på de ljusa timmarna på dygnet och tänka positivt. Inställningen gör verkligen mycket!

Idag har jag haft lära-känna-andra-klasser-dag i skolan! Med andra ord: lekdag! Väldigt trevligt! Vi brottades mot regnet men med ett leende på läpparna och glada tankar i huvudet blev dagen rolig! Och nu är jag precis hemkommen från ett pass på gymmet med Biffen! Tabata-träning säger jag bara - gör det! Det garanterar träningsvärk och passet tar bara en halvtimme! Inga undanflykter alltså!

Projektarbete - hälsocoach!



Tisdag och det är full rulle kanelbulle!
Jag ska slänga i mig lite nudlar för att sedan dra mig mot skogsslingan. Jag och Karolina har som projektarbete att få ett gäng dagisfröknar i trimm! Himla roligt! Idag har vi andra träningspasset och det kommer bli svettigt kan jag lova. Först ett konditionstest och sen intervallträning med pulsklockor! Jag är taggad! Hoppas de också är det, hihi!

Måndagsbilder



Hej Bloggis!
Hoppas att veckan börjat bra! Jag sitter här och lyssnar på Tomas Ledin - Helt Galen I Dig och är på sprattelhumör, vill dansa! Till något helt annat så kan jag berätta - kul att du gissa Ebba - att förra bilden skulle vara ledtråd till skolfotot som vi har tagit idag. Och eftersom jag nu går i trean (eeh, what går jag i trean?) så har vi tagit spexfoto dagen till ära! Bilden ovan är även den en ledtråd till vad vi klädde ut oss till. Jag ska visa slutresultatet i bloggen när vi får katalogen. Spännande! Jag valde att inte ta något enskilt kort eftersom jag tycker att jag kan ta lika bra bilder med min kamera. Jag gjorde faktiskt ett försök när jag kom hem från skolan, se nedan.




Två ledtrådar - en bild



Jag sitter här och förbereder morgondagens spektakel. Och den här bilden får vara ledtråden till vad. Någon som kan gissa? Annars så har jag en väldigt vanlig söndag. Pluggar inför kommande prov, lyssnar på musik och går i pyjamas trots att klockan nästan är två. Nu ska jag ringa morfar och höra om jag får intervjua honom om hur det var förr i tiden. Och sen ska jag städa rummet. Tips på bra städmusik? Tänkte nämligen förnya min städlista på Spotify. Den brukar få städstunden till att bli mycket roligare!

Recept - kladdkaka!

Det är helg! Glädjerop! Så himla skönt med några lediga dagar nu! Jag är superduper sugen på att strosa på stan så jag tror jag ska ägna min lördagsförmiddag där. Hihi, älskar gå på gågatan, fönstershoppa, gå in i favoritaffärerna och andas in brända-mandlar-doften. Ja, det är lördagsnöje på hög nivå! Men nu till något helt annat. Jag lovade er receptet på kladdkakan och här kommer den kära Bloggisar!



2 ägg
3 dl strösocker
1tsk vaniljsocker
4 msk kako
1.5 dl vetemjöl
1 dl smält smör
1 krm salt

Så hör gör du: Sätt ugnen på 175 grader. Elvispa ägg och socker i 8 minuter. Häll sedan i alla torra ingredienser. Smält smöret och häll sedan ner det i smeten. Bröa en kakform eller lägg smeten i muffinsformar. Ställ kakan sedan i ugnen i 20 minuter.



Har man någon speciell ingrediens du vill ha med tar du sjävklart i det. Jag tog till exempel 1 tsk bakpulver i för att muffinsarna skulle bli lite mer porösa men vet i tusan om jag tyckte det hjälpte. Haha. Jag gjorde dubbel sats, 20 muffinsformar, eftersom jag vill att de ska bli tjocka. Men det där gör man ju som man själv vill.

SMAKLIG FIKA och trevlig helg!


Strålande fredag!



Godmorgon! Här vaknade jag upp till strålande sol! Det har faktiskt varit riktigt fint väder varje fredag sen skolan började. Och det är ju såklart väldigt uppskattat med en bra start på helgen. Fick en kommentar (från en anonym, som jag har starka aningar om vem det är!) om att jag skulle skriva ner kladdkakereceptet. Och det kan jag ju göra. Sen. För nu ska jag till skolan och öppna spa:et! Yey! Spännande! Jag har två kunder inbokade idag! Wii!

Återkommer ikväll med receptet! GLAD FREDAG BLOGGIS!

Kladdkakemuffins ♥



Bakning är vad jag har ägnat denna eftermiddag åt. Kladdkaksbakning om det ska vara lite mer exakt. Precis samma recept som vanlig kladdkaka bara att jag lägger smeten i muffinsformar istället. Åh, det doftar så gott och smakar ännu bättre! Dessvärre får jag aldrig det att se så där perfekt (Laila-bakar-perfekt du vet) ut men vad är det man säger? Jo att det är insidan som räknas! Och jag kan säga att jag redan tagit mig en smakbit och den var så mumsig att det svänger om det!


Nytt på bloggen!



Jag kände för en uppfräschning av bloggen!
Så jag har suttit här en stund och pillat. Och till min glädje ville bloggdesignen precis som jag idag. Så det blev lite nytt utan morr och svordomar! Ny header. Ny profilbild. Ny bakgrundsfärg. Ny rubriksfärg. Om ni inte ser tryck F5. Jag tog bort den gråa tonen och ersatte den med en ljusröd. Bättre eller sämre?

Som det kan gå!!



Jag har varit ute i skogen hela morgonen och satt upp orienteringskontroller.
Allt gick bra fram till att jag kom till en stor vattenpöl. Karolina, som bar gummistövlar, fick gå över detta fasansfulla vattenhinder - med mig på ryggen. Och bara där låter det lite riskabelt. Men det kändes bra och säkert. Och det kändes som vi skulle komma över. Torra. Men fan så fel man känner ibland! Istället sjönk vi längre och längre ner och plask sa det så låg vi båda där i vattenpölen. Chockade, blöta och skrattiga.


Sorry..



Jag är inte alls sugen på att blogga just nu.
Så varför gör jag det då? Jo, det är för att jag känner mig dum när jag inte hör av mig när jag ser att ni kikar in här. Men jag kommer tillbaka Bloggis. Jag behöver en liten paus bara.


Söndagsmiddag

BLOGGTORKA stavas den här helgen. Det har gått åt minushållet på fantasiskalan både igår och idag. Och jag vet inte hur många gånger jag har loggat in här och påbörjar ett inlägg för att sedan sudda ut det igen. Men jag har lovat mig själv att inte göra det den här gången. Deletea alltså.



Ikväll har jag varit på söndagsmiddag hos farmor och farfar. Småkusinerna var där och de var precis som jag förväntade mig. Fulla med energi. Vi hängde på lekplatsen i över en timme med solen över oss. Sandaler, frisk luft och både syskon- och kusinmys. Väldigt härligt!


Förkylning på G

Det känns som halva Sverige är förkylda just nu och idag går även jag med i den klubben. Ofrivilligt. Med positivt tänkade, några Strepsil och tumhållning att jag slipper en vrålförkylning så ska jag nog kunna gå ganska smärtfri ur denna match.



Idag saknar jag: sommarn.
Idag älskar jag: den här underbara låten.


Fredagskärlek!


Fredagskärlek!



MASSA KÄRLEK TILL DENNA FINA VECKODAG! FREDAG!
Åh, härligt! Idag har jag sovmorgon! Ännu mer härligt! Men trots det gick jag upp i tid för att göra denna morgon effektiv. Och nu är jag precis klar med städning av mitt rum. Skönt att ha det fint och nystädat lagom till helgen smyger sig på. Jag ska duscha nu och sen åka till skolan några timmar. Även där står det städning på dagens schemat. Ikväll ska jag belöna mig själv med en påse godis. Jag vet inte om det är jag som är sjuk eller om fler tänker som jag. Men jag kan riktigt gå och längta efter att få stå där i godishyllan och plocka ner mina favoritgodisbitar i påsen. En gång var jag så sugen på att handla godis att jag drömde att jag stod där bland lösgodiset och verkligen valde omsorgsfullt. Ja, lite knäpp är jag kanske men godis är gott och det är särskilt gott när man sparat sig till helgen!

Torsdag 17.06



Hallå ja! Precis hemkommen från en dag i skolan och är som vanligt lite smådassig i huvudet. Jag tror det är alla massageoljor och krämer som går långt upp i hjärnan när jag andas in dem dagligen. Idag har jag hunnit träna både handmassage, ryggmassage och ansiktsmassage. Jag vet att det blir mycket MASSAGE nu på bloggen men det är det som snurrar runt, runt, runt i mitt huvud just nu. Nja. En sak till. Projektarbetet. Jag och Karolina har ett riktigt roligt projekt på gång. Och ikväll ska vi träffa massa fröknar. Ja, mer om detta senare.

Spa-tankar



Goddag kära läsare! Tycker det har blåst, regnat och varit riktigt höstruskigt idag så la upp några bilder från sommarn så att vi kan minnas den lite extra en dag som denna. Idag har jag varit i skolan till halv fem. Vi går igenom alla massager nu och snart kan jag dem. Är lite nåjig över både det ena och andra men om några veckor när allt sitter som berget kommer spatimmarna säkert vara dem roligaste på hela veckan. Det känns så! Spaet öppnar nästa tordag (15:e) och redan nu strömmar det in bokningar! Så KUL! Känns mycket mer verkligt då. Fredagar är populärast. Många vill inleda helgen med en massage. Och det kan ju inte vara helt fel att göra det.. Nej nu ska jag lägga skolan åt sidan några timmar och bara vara.

För den som är nyfiken på priser på Spa Naturell kan kika in här.

Mitt schema


Ursäkta bildkvalitén!

Sitter här lite, tja vad ska man kalla det, häpen.
Jag har ju sett mina stora gråa gap på schemat men inte trodde jag i min vildaste fantasi att det skulle vara så här mycket. Enligt min beräkning har jag, håll nu jäkligt hårt i hatten, sammanlagt 12 timmars hålor i veckan! Säg en enda som kan klå det!

Premiär: Ensam Mamma Söker!



Regnig dag
. Svettig dag. Shit ja, dubbelsvettig dag. Gym med min biff-kompis. Och ikväll Ensam Mamma Söker-preimär! Kan det bli mycket bättre? Vad tycker ni om mammorna? Ja, erkänn att ni kollar! Jag ser på Facebook att kärleken till detta program går i släkten. Känns bra att höra. Nej, nu ska jag sova. Är egentligen alldeles för trött.

Sommarn är tillbaka!



Shit, vad hände?!
Sommarn är tillbaka. Var precis ute med vovven i trädgården och det var VARMT. Ni vet när luften smakar värme, som utomlands? Ja, SÅ kändes det! Därför ska jag njuta till fullo av denna söndag. 25 grader står prognosen på. Ja ja, helt okej för mig!

Kan du laga mat?


Igår

Godmorgon lördag! Hösten yr utanför. Hur kan det bara vända så där? Från sommar till höst på mindre än en vecka? Ja ja, bara till att ta det. Idag ska jag plugga massage och plocka svamp. Har inte riktigt bestämt mig ifall jag gillar kantareller eller inte men i sås är det gott. På tal om sås, alltså mat så måste jag bli bättre på det där med att laga mat. Det är ju mitt nyårslöfte och hitentills sträcker jag mig till att koka pasta.

Ibland längtar jag efter att flytta hemifrån. Få ha mitt liv. Börja liksom. Känns som man ibland bara går att väntar på att börja. Men när jag då kommer till den där tanken att jag ska laga maten själv, ja då är jag väldigt glad att jag bor hemma. Där det räcker att jag gör en sallad lite då och då. Okej. Nu ska jag äta tacos. Klockan är elva. Okej, om en timme ska jag äta tacos. Har jag sagt att jag älskar mat?

Dagens outfit

Detta är ingen vanlig syn på min blogg. Men idag får ni en "dagens outfit" från mig. Den andra på tre år! Woho!



Klänning: Zara
Jacka: JC
Skor: Vagabond



Jag har haft en effektiv dag. Först slingade jag håret och blev väldigt nöjd. Känns fräscht att en-decimeters-utväxten är borta! Sen var jag i skolan en kort stund. Hade bara en lektion idag. Sen åkte jag till musikskolan och spelade tvärflöjt i drygt en timme. Sen åkte jag hem, fotade en stund, hjälpte till med maten och handlade på Netto. Och nu, nu ska jag poppa popcorn, hälla upp godis i en skål och ha fredagsmys med familjen. En bra start på helgen helt enkelt! Ha det bäst Bloggis! Puss!

I frisörstolen



Idag, exakt i den här minuten faktiskt, slår jag mig ner i frisörstolen. Idag ska utväxten (den förjävliga, jobbiga utväxten) fixas till. Det är verkligen den stora nackdelen med att ha slingor. Funderade innan på om jag skulle färga mig lite mörkare. Men nej, jag är ju ingen sån. Hårding. Tuffing. Jag ska vara gullegris. Det kom jag fram till i somras. Så nu är det alltså gulligt och sött som är klädkoden. Och hårkoden.

Säsongsbär



Var precis ute och plockade mitt favoritbär. Riktigt gott! Man kan ha det i filen på morgonen. Fast det tycker jag är jätteäckligt. Men det ser väldigt, väldigt gott och fräscht ut. Så för saken skull kan man ju ha det. Annars då? Det är mycket nu, i skolan. Projekt som ska planeras och en hel spaavdelning som man ska fatta sig på. Alla massager, alla tusen produkter som jag ska lära mig och lite sånt. Egentligen väldigt kul men lite mycket just nu. Tur jag har bra människor omkring mig. Är så tacksam över det. Hoppas du också har det. Nu ska jag smaska bär. Eller nej, snart ska jag smaska bär. För först ska jag fixa några till collage till dig Bloggis.


RSS 2.0