Min söndag



Jag har gått en långpromenad i slasket. Med bra musik i öronen och sju plusgrader var det en härlig runda. Också har jag och Cindy lekt Annie-försöker-vara-rolig-leken!

Nu börjar det kännas att det är skola imorgon. Jag känner hur hjärnan förbereder sig för tidiga morgnar och plugg. Men fyra veckor kommer flyga förbi. Jag ska ut på APU och våren ska ha blommat ut ordentligt.
Sen är det faktiskt lov, igen!

28:e februari

God morgon, good morgon!

Sista lovdagen idag. Vad säger man om det? Njaa. Inga glada miner men det känns faktiskt inte så motigt (så heter det va?) att gå till skolan imorgon. Fast veckan som kommer är ganska jobbig. Många inlämningar och en redovisning som är långt ifrån välförberedd. Så det blir en tuff start..!

Igår då? Melodifestivalfrälst som jag är måste jag bara få prata om denna kuliga (ja, det heter så :-) tävling. Vem var bäst och sämst? Jag tyckte tjejen, damen, gumman, som sjöng Godnatt godnatt var sämst. Också var Pernilla Wahlgren bäst! Hennes låt var den enda schlagerbidraget i hela årets tävling. Och vad vore Melodifestivalen utan en schalgerlåt?

Dra mig baklänges men imorgon är det mars vilket betyder att det är vår! Yeehooo :-D. Vår vår vår, den bästa årstiden av dem alla!


Jag och mystiska Ebba för en vecka sen..

Nu ska jag se till att göra den här söndagen till en bra söndag.

100227

God dag kära du!

Jag har klingat på gitarren idag. Jag nämnde för några månader sen att jag skulle lära mig att spela. Det ska jag också. Men jag har inte nått dit än. Just nu nöjer jag mig med spela melodi på "Tears in heaven" och "Ta mig till havet". Men jag är lika glad för det :-D

Ikväll är det ju sista deltävling. Vem håller vi extra på? Du kan trycka här för att lyssna på låtarna. Jag ska iväg till min lilla kusin nu, som börjar bli riktigt stor! När man precis fyllt 6 år är man stor. Iallafall om man frågar sexåringen själv. Så hur mycket jag får se av Melodifestivalen vet man aldrig..

Trevlig lördag!

Träning på lördagsmorgonen

Härligt med lördag!

Jag fick ställa klockan imorse så jag inte missar kickboxningen! Lina och Lollo hänger på idag, mycket skoj! Vi ska vara där en halvtimme innan. För vi vill verkligen få plats. Igår var första gången på det här året som det faktiskt inte var proppfullt på Friskis. Skönt, om man får vara självisk. Vilket man får vara ibland :-). Nej, nu ska jag hoppa i träningskläderna och fylla vattenflaskan, för nu blir det boxning för hela slanten!



Träningskompisar!

Annie i ett par glasögon



Jag tycker glasögon kan vara riktigt snyggt. En person som har glasögon passar oftast i det och det ser mest ut som att personen fattas något när glasögonen inte sitter på näsan. Håller du inte med? (Detta inlägg är ett försök att övertyga en viss person att glasögon är grejen! Hehe. Känn dig träffad ****!) Pappa ska ha nya och fick hem ett gäng idag. Som jag med glädje testade!

Alltid lika snygg :-D

När jag och Maja tränar brukar vi alltid tagga varandra genom att skrika "Jacob Black". Nu har jag även fixat en bild som vi kan tänka på för att kämpa ännu mer..! Look at this hot man!



Och om du Taylor Lautner läser min blogg så vill jag passa på att säga att du är fett snygg i röda läppar!

GLAD fredag!


Hello!

Jag har spenderat dagen med att få massage, ätit kakor, umgåtts med busfröna nummer ett, även kallade kusinerna, spelat "vem där?" och annat man gör när man är hos Farmor och Farfar. Vad har du haft för dig?

Hejdå snön, för imorgon ska det regna!


Icas pakering - augusti 09 :-) som sagt, bild brist!

Jag på youtube!

Jag och Ebba har avverkat vår andra film för kvällen. Det blev en skål med popcorn också.



Nu har jag precis upptäckt att jag har gjort entré på Youtube. Jag vet inte riktigt hur jag ska straffa Karolina. Men något bra ska jag allt komma på! Hehe.



Sov så gott!

Filmkväll igen..!

Jag och Ebba hyr en film ikväll. Inte vilken film som helst. Utan en som jag viljat se väldigt länge. Den lovar "inte ett öga torrt" och det stämmer. Man får en annat perspektiv på livet efteråt och jag känner verkligen att jag vill ta vara på varje minut som jag får leva.


Se den!

Åbo med Maja

Jag drömmer lite nu för tiden. Jag tyckte jag var så dålig på det ett tag. Eller jag kom inte ihåg, rättare sagt. Nattens dröm var jättelustig och det läskiga är att allt hände lixom igår. Även om drömmen blir ganska knasig jämfört med verkligheten.

Igår vad jag ju hos Maja på kvällen. Vi kollade på när Johan Glans blir blåst i "Blåsningen". I den här blåsningen kommer en säljare fram till Johan och pratar massa. Också nämner han att man kan få en kryssning till Åbo om man köper det han säljer.

Sen när jag skulle cykla hem frågade jag om Maja kunde följa mig en bit. Jag tyckte själv jag var feg som inte ville cykla under tunnlen själv. Men jag hade lixom på känn att något hemskt skulle inträffa (som tur gjorde det inte det).

Det jag ska komma fram till är att drömmen var att jag Maja åkte till Åbo. Vi åkte dit med en jätteläskig finlandsfärja. Det var mörkt och hela stämningen i båten var obehaglig. Det var bara vi som skulle av på Åbo och när vi gått av båten och den åkt vidare så ser vi att bryggan är sönder. Så vi kunde inte komma iland. Jag var skitskraj.. Medan Maja var lugnet själv.



Min fjuttiga dröm som kändes så verklig!

Sovmorgon



Jag bloggar medan Cindy läser tidningen. Vad hittar du på?

A walk to remember

Alla kalorier jag och Maja svettats bort tillsammans på Friskis la vi på oss ikväll. Vi tänkte laga mat tillsammans men var lite för bekväma för det och köpte därför en pizza istället. (PLUS en fettgod påse med sockerbombs innehåll). Hade picknick på golvet och satte igång "A walk to remember". En riktigt bra film som jag kommer kunna kolla på om och om igen. Nej nu ska sminket av och jag ska i säng. Mina ögon rinner nästan av trötthet. 


Bildbrist kallar jag detta.. haha. Jag SKA bättras på ta-kort-fronten.

Godnatt min vän!

Myskväll med Biff

Nu har jag lökat runt här hemma hela dagen. Läst bloggar, kollat svtplay, ätit lunch och flätat håret. Nu ska jag slänga på mig kängorna och benen ska styra kroppen till stan. Jag och Maja ska ha en Annie-och-Maja-kväll. Typ första gången ever som vi träffas en kväll utan att det är midsommar, födelsedags firande eller något liknande! Eller ja, det fanns ett år som vi träffades några sommarkvällar och byggde kojor. Men det var så länge sen så det räknas knappt. Hehe. Vi ska äta mat, kolla några grymma filmer och prata massa skit förstås. Vi får se om det blir en gottepåse också. Det är ju trots allt lov!

3,7-minusgrads-kramar from me to you :-).


Putt, Turdie-Flurdie, Lillsejen eller varför inte bara Cindy?



Jag startade dagen med youhurt och Kellogs flingor. De sägs ju att det ska vara en bra start på dagen och jag tror banne mig att det funkade också. För rundan som jag och Cindy gick idag var så skön! Två minusgrader, lagom kallt, sol, moln, blå himmel, lite vind också får jag inte glömma Cindys humör. Hur bra promenaden blir avgör Cindy. Om hon är på skithumör så blir den dålig. Då drar hon bara hela tiden eller så protesterar hon till att gå. Om hon däremot är glad och skuttar om kring blir rundan rolig och lätt att gå.

Min lilla Cindy, i love you!

Äntligen!

Efter två veckors uppehåll från kickboxningen fick jag och Maja äntligen boxas igen! Så jäkla roligt rent ut sagt! Det var ett nytt träningsprogram idag och det krävde extra mycket koncentration. Nu värker mina knogar och mina ben är spagettin. Men jag måste säga att jag gillar det!

Nu ska jag slappa framför tven!

Arkivet

"Jag känner hur det närmar sig sommarlov. Jag får någon konstigt känsla i kroppen när jag tänker på det. En sån där bubblade känsla. Jag får det till och med när jag skriver om det, nu. Hörs nästan som jag är kär. Men i vadå? Sommarlovet kan man väl inte vara kär i? ;-). Det känns bara så konstigt nu. Jag räknar ner, i huvudet."


Sverige vann!

Jag gick upp och kollade sista perioden. Vi vann. Tre-noll mot Finland är riktigt bra. Kollade du på matchen? En som gjorde det är Maja Guldfisk Lindström (hon har många efternamn). Hennes hjärta klappar för hockey så jag är inte särskilt förvånad! Nu är klockan 8.16 och hela dagen står framför en! Härligt!




God dag!

100221

Hejsan hoppsan! Nu är jag hemma igen. När man är hos Mormor och Morfar går man alltid upp några kilo. Det man gör där är att äta. Man hälsar på alla, sätter sig till bords, äter mat, äter kakor och dricker kaffe (inte jag dock) och sen brukar det alltid vara en till fika på det. Som tur hade Mormor minskat ner det till en fika idag, vilket jag är tackar för. Annars hade jag sprängts.

Just nu är mitt internet sjukt. Jag hoppas att de snart tillfrisknar så att jag kan ladda upp bilder igen. Skittråkigt.. men jaja. Lite återhämtning och hostmedicin så ska nog det funka snart igen!

Nu sticker jag till Friskis. Du kanske minns att jag ska slå upp läger där inatt? Om inte, läs HÄR. Som jag sa ska inget få hindra mig. Inte ens minusgraderna. Vill man träna kickboxning så vill man. Så enkelt är det!

Hörs imorgon baby ;-).





Darin var bäst!

Godmorgon!

Klockan är bara halv nio och jag sitter och bloggar. Hur var din lördagkväll? Jag och Cindy smaskade popcorn i takt till Darins låt, som var riktigt bra! Tur att han gick direkt till final.



Idag ska jag på kalas och fira min Mormor som fyllt år! Med släkten, kusinerna plus Mormor och Morfars syskon så blir vi nog ett par tusen :-). Nu måste jag hoppa in i duschen..

Hoppas du får en fin dag.

Bli-bra-på-engelska-tips!

Jag stolt över mig själv - man får säga så!

Jag har gjort klart bokrecension och runt min halv hänger ett USB-minne där mitt "Tema kost"-arbete (kostdagboken, aktivitetsdagboken och en analys på det) ligger. Nu kan jag slappna av och ha lördagskväll här!
Jippi!

Ska du kolla på Melodifestivalen ikväll? Jag hoppas att Alcazar har en bra låt. De har ju varit med femtioelva gånger nu men aldrig vunnit. Jag tycker att det är på tiden att de gör det.

Innan jag traskar vidare hade jag tänkt ge dig ett litet tips. Det är sjuhelvetes svårt men alltid värt ett försök. Lyssna på DETTA. Det är en nyhetssammanfattning från BBC. De uppdaterar några gånger om dagen och jag har lyssnat på detta nu i några månader. Jag fattar inte allt de säger, inte ens hälften. Men jag ger inte upp i första taget. Det är bara till att kämpa på. För jag se ge mig tusan på att bli bra på engelska!

Nu traskar jag. Ett två tre fyr, ett två tre fyr! Ett två tre..eevligt lördag.. fyr!

Just nu

Hallå lördag! Jag har varit på stan i någon timme.

Testade dessa söta plagg



Men jag känner mig så sjukt tråkig just nu. Det går ju inte att förneka att man är en liten blekfis just nu.

Just nu sitter jag och skriver en bokrecension på Hur kär kan man bli. Det är en bok jag varmt kan rekommendera att läsa. Jag hade tänkt beta av lite andra arbeten innan jag sliter mig från pluggbubblan. Jag vill så in i helskottas gärna bara kunna skita i allt som har med skolan att göra det här lovet. Men om jag ska kunna göra det måste jag jobba ifatt mig först.



Jag återkommer lite senare. Med en ny rapport ... om allt och inget! Puss och kram så länge!


Inte riktigt som planerat..

Hej!

Nu är det äntligen lov. Tyvärr har jag massa med läxor som ska vara klara precis efter lovet så det känns lite surt att behöva plugga när man är ledig. Men jag ska se till att inte skjuta upp det för många dagar. Jag vill hellre bara få det gjort.

Vår lilla överraskning idag blev inte riktigt som planerat. Vi tänkte ta med Josse till Malmö och shoppa och ha en mysig eftermiddag. Men vi var rädda att om vi väl skulle komma ner där skulle vi kanske inte komma hem igen efter vädret varit ostabilt. Men Malmö får bli en annan gång. Det hade ju varit trevligt att strosa runt på de malmöiska gatorna en dag när vårsolen värmer ens hud!

Vi åkte istället till Helsingborg där vi shoppade på oss lite livsnödvändiga saker, så som ett kilo sportbhar och klänningar. Också åt vi hamburgare på ett kebabhak. Jag ska se om det finns lite fina bilder från vår dag. Fast de flesta bilder är tagna på tåget kan det ju ändå vara roligt att se. Nu är mina ben superdupertrötta och väldigt glada över att de får vila ikväll. Det är föresten jag också. Jag ska snart slå på tven och se Let´s dance. Ingenting slår fredagskvällarna!  

Njut av helgen fina du!

OS: Nu ska Anja åka..!

Jag sitter och kollar på OS just nu. Känner mig inte särskilt insatt men vill ju gärna ha koll på hur det går för Sverige! Två guld så här långt ska vi vara nöjda med. Så litet land som Sverige är så tycker jag det är coolt att vi kan prestera så här bra! Just ligger Anja etta :-D ! Heja heja!

Just ja, Sverige vann inatt mot Tyskland i hockey. Bra där. Fast när jag hade sagt massa fina ord till Sverige så fick jag höra Nämen Annie, Tyskland suger på ishockey. Jahoopp, tänkte jag. Men bra ändå säger jag!

En minut senare: Satans då, nu vann någon liten skitåkare mot Anja.. shit, skit, bööö!

Två minuter senare: Men va tusan. Nu ligger Anja TREA! Amen.. det är en till som ska åka nu. Håll inte tummarna, absolut inte!

Tre minuter senare: JAAAA, hon trillar. Anja får brons! TACK för att du trillade! TACK du!

Snöskottning = bra träning

Hejsan!

Jag sitter här och pluggar på mitt kaloriarbete. Fast jag blev precis klar. Eller klar och klar. Jag orkar inte mer idag helt enkelt. Om man vill veta hur mycket kalorier man förbränner kan man använda sig av den här sidan. Vet du hur mycket man förbränner om man skottar snö i en timme? Det beror på vad man väger men cirka 500 kalorier, det är riktigt mycket! Det är lika många kalorier ett hekto lösgodis innehåller.

Så vill du förbränna lite fett är det bara till att ta ett kliv utanför dörren och sätta igång. Och det finns ju gott om arbete, om man säger så. Jag fattar inte hur mycket snö det får plats uppe i himlen ;-). Ska det aldrig ta slut?


Vårt tak är överfullt med snö och vilken sekund som helst kommer det ett snöras.

Nu ska jag se om det går något bra på tv. Också ska jag äta lakrits.. gott :-)

Puss&Kram


Ingen snöstorm, TACK!

Jag önskade dig en härlig torsdag imorse, om jag inte minns helt fel. Jag har själv haft en väldigt bra dag måste jag säga. Förutom att den här eventuella benhinnsinflammationen då vill säga. Jag ska ta det lugnt med träningen ett tag för att inte irritera benen.

Jag tycker att den här snön och detta kalla väder påverkar mig väldigt mycket. Jag längtar, som 90 % av alla andra svenskar, efter våren och sommarn. Men idag har jag känt att skit samma hur vädret är. Våren kommer snart och jag kan ju faktiskt vara riktigt glad fast vädret är fullkomligt skittråkigt.



Smart där va? Men imorgon får det inte bli snöstorm för då ska vi ha vår lilla "Skåneresa" för Josefine. Så till högre makter ska jag be om att låta snön hållas. Våra planer ska kunna gå i lås. Inget skitväder, eller busväder som det också heter, ska få sätta hinder för vår roliga fredag!

Sovmorgon

Godmorgon! Nu är det bara två dagar kvar. Och när du läser detta är det kanske bara en dag till Sportlovet! Jag har lite sovmorgon idag så passar på att säga hej! Önskar dig en mycket härlig torsdag!



Torsdagen är min sena dag men just denna dag slutar jag vid två eftersom engelskan, som är sista lektionen, blev inställd p.g.a att vår lärare ska på kurs! Nu ska jag till skolan!

Josefine 17 år!

Hej kära du! Nu har jag kommit hem från skolan och en runda i Helsingborg. Jag vill påskynda våren och gjorde det genom att köpa en vårjacka. Då måste ju bara våren komma, tycker man!

Här kommer bilder från igår. Då jag och några tjejer i klassen gick hem till Josefine för att överraska henne.







Josses fina hund Molle!





Om en stund ska jag iväg och gymma med Maja. Jag tror jag har fått benhinneinflammation. Därför kan jag inte gå på något vanligt pass på Friskis eftersom jag ska undvika att hoppa och springa. Därför får det istället bli en runda på gymmet. Kramar!


Överraskad

Idag fyller Josefine år! Jag och några tjejer i klassen överraskade henne efter skolan med en semla och ett litet kort där det står att vi ska på en Skånetripp på fredag (vågar inte avslöja vart vi ska ifall nu Josse skulle läsa detta). Vi fikade hemma hos henne på tårta också tog vi massa kort. Jag kan visa dem om ett tag.

Nu har jag precis ätit tekaka och i skrivande stund vaniljyoghurt och flingor. Många kalorier blir det idag, men väldigt gott :-) ! Igår skulle jag och Maja träna kickboxning. Men alla nyårslöftsmänniskor har fortfarande inte gett upp och tar upp vår träningstid. Haha. Nästa vecka ska vi slå läger utanför Friskis, allt för att få träna boxning! INGEN ska få hindra oss!


Energisk måndag

God dag!

Jag vet inte vad det är med mig idag. Jag kände mig jättetrött när jag kom till skolan imorse. Men efter någon timme kunde jag springa flera mil så mycket energi jag hade. Nu var det ju snökaos utomhus så det blev ingen löpning. Istället tog jag ut min energi på att sjunga. Jag har sjungit påväg till matsalen (vi har tretusen kilometer mellan lektionssal och matssal så man har gott om tid på sig att sjunga), i matsalen, påväg till idrottshallen och i omklädningsrummet. Ja, typ överallt.


Speglar (haha) inte den här bilden sommar så säg!

Sen kom jag på att jag borde kanske spara min energi en aning eftersom jag ska orka lite till idag. Bland annat ska jag orka äta upp nudlarna som finns i skålen brevid mig och sen ska jag orka med Malin (den tjejen tar ju så himla mycket energi ifrån en ;-). Haha. Hon kommer om en liten stund. Vi träffas inte så ofta längre. Det gör ont i mig. Hoppas det inte blir stelt och pinsam tystad. (Malin kommer inte gilla att jag skrev så. Men jag skoja ju bara).



Just ja, jag har ju en hund också. Hon måste komma ut så att hon inte kissar på sig! Hoppas allt är bra hos dig.

Alla hjärtans dag

Nu har jag varit och sett "Farsan". En riktigt rolig film som bjuder på många skratt. Det blev mycket jobb för munnen ikväll.. Eller käkarna är kanske en mer rätt benämning ;-). Jag åt nämligen tonvis med godis. Min mage kommer göra uppror. Den vill inte ha så mycket sött i sig. Men är man sötsugen så är man. Nu fick jag också mina sockerbitar som jag längtat efter!





Nu sitter jag med ett par hörlurar på. Jag ser säkert jättelöjlig ut som sitter här och gungar i takt med musiken. Jag älskar musik. Jag har nämnt det innan kankse? ;-). MEN det tåls att säga igen.

Nu är min söndag snart förbi och det är måndag imorgon! Som du vet har jag ingenting emot veckans första dag så jag tycker faktiskt att det ska bli ganska roligt att gå in i vecka sju.. En vecka till sen får vi vila ut!

Kramar till Dig!

Kärlekens dag



Alla hjärtans dag!

Idag tycker jag att vi på något sätt ska vara extra kärleksfulla. En extra kram, ett extra "jag älskar dig" eller visa sin uppskattning för personer som är viktiga i ens liv på något annat, mer påhittig sätt. Hur ska du fira denna dag?

Jag ska på bio. Längtar mer efter popcornen än filmen :-). Nu hade jag tänkt ringa Lina och fråga henne om hon ska med på en promenad. Extra många varma kramar till dig.

Så grymt..

.. bäst att Erik och Andreas gick vidare! Vem hejade du på?

Jag röstade på båda två. Erik va ju sjukt snygg också.. Rybak har fått en konkurrent. Hörde du föresten vad Måns sa?.. den lille skiten. Jo att Alexander Rybak ska slänga sig iväggen. Fast han har kanske har en poäng i det? Eller vad säger du?



Min "lyckade" bild med självaste violisten..! Haha, pinsamt vad dåligt resultatet var av en och en halv timmes väntan.. Men det var det värt!

Ingen vinner över Rybak! :-D. Nu blev jag helt plötsligt på jättebra humör. Jag lyssnar på förbannat bra musik. Härligt ljud gör en lätt glad.

Puss på dig!

Sockerbitar

Nu sitter jag redo i soffan och inväntar Melodifestivalen. Jag är superduper sugen på godis. Det där goda sockerbitarna speciellt. Men jag har inga sådana hemma ikväll. Jag kan ju alltid ta en godisskål och knapra på!

Det börjar bli jobbigt men maten. Att väga den hela tiden menar jag. Ibland orkar jag inte och då uppskattar jag istället med ögonen. Men det är inte så lätt det där, att veta hur mycket saker och ting väger. Ajabaja, det där var ett i-landsproblem på hög nivå. 


Jag, på havet för några veckor sen.. Jag vet att det ser ut som jag dansar folkdans ;-)

Nej nu ska det bli lite fin musik här och en snygg Måns som programledare!  Trevlig lördagskväll! Puss

Tränat

Jag och Maja, eller Biffen som hon också kallas, har varit och tränat. Det är så härlig känsla, efteråt. Man är helt utmattad också har man hela lördagen framför sig. Härligt!

Nu ska jag fixa till mig och sen ska jag bege mig till Ebba! Min fina kusin som jag inte har träffat på ett bra tag. Det ska bli roligt :-).



HA EN BRA LÖRDAG!

Bilder från dagen




Några bilder från dagen..

Nu äntligen funkade det att ladda upp bilderna. När man inte har plånboken (eller börsen som jag också säger, men blev lite utskrattad för att jag kallade plånboken för det) med sig, varför är det då man hittar så mycket fint? Nu har det kommit in massa fina vårplagg i butikerna.

Rackarns..

Yippie!

Nu är det äntligen helg! Jag är så glad och tacksam över det. Jag älskar att ha helg och framför allt gillar jag fredagar (det säger jag varje fredag va? ;-)

Imorse hade jag prov, som jag nämnde igår. Jag var så satans nervös innan, så otroligt fokuserad och tänkte inte på att livet faktiskt fortsatte efter provet. Oj vad det hördes allvarligt. Men som tur så gjorde det det! Tack!

Jag slutade riktigt tidigt idag. 10.40. Vi fick sitta och vänta på att matsalen skulle öppna, så tidigt slutade vi. Men efter skolan åkte jag och några kära vänner från klassen till Väla. Sammanlagt hade vi 50 kr.. Så som du förstår blev det mest fönstershopping och lite klädprovning. Också blev det ett litet mobildrama också för min organiserade kompis skull :-).

Men som tur löste sig allt och vi hann med en liten runda inne på Ikea också innan vi tog bussen in till stan igen. Där mötte jag upp Lina och Elina. Vi träffas, tyvärr, inte så ofta längre nu när vi går på olika skolor så det var roligt att se mina fina ELinor igen!

Nu sitter jag på min säng och hade tänkt äta en god godisskål (idag ska jag äta skålen och inte innehållet :-) också ska jag kolla på Let´s fjäms. Det har inte funkat att ladda upp bilder här nu på några dagar. Det ser så tomt och tråkigt ut. Jag som hade tagit roliga bilder på Välatrippen .. Grrr. Jag ska se om jag kan lösa problemet!
Puss & Kram


En buss..

Igår när två Annies och en Karolina skulle ta bussen gjorde vi något riktigt klumpigt. Vi går mot bussen, ganska lugnt. Det var ju ändå några minuter tills bussen skulle gå. Ingen panik. Vi hade inte bråttom. Det är först när vi ser bussen som vi får panik. Vi pallar inte stå och vänta i en halvtimme tills nästa skulle komma. Därför börjar vi kuta, vi korsar en fotbollsplan och springer, snabbare än blixten, upp för en stentrappa.

Då ser vi att busschaffören har sett oss. Han är en snäll en. Så han väntar på oss. Vi springer över vägen för att komma på rätt sida av den. Det är först då vi märker att vi har tagit fel buss. Haha, vi som sprang så långt, allt vad vi kunde, han såg oss och väntade för att vi skulle hinna, också var det fel buss. Gaaaah!

Men det var bra motion. En minuts löpning kan jag skriva till på enegiförbrukning. Hur många kalorier kan det vara? Fem? Det här med att beräkna matintag och träning börjar gå mig på huvudet. Inte bra..


Dåligt samvete

Jag kom precis hem. Satte mig här nästan direkt för jag har lite dåligt samvete. Det är ganska löjligt, jag vet. Även om ni inte är en så stor skara som läser detta så vet jag själv hur tråkigt det är att gå in på någons blogg när den inte uppdaterar. Det måste väl ändå innebära att jag har fått bloggsjukan? När jag har dåligt samvete över att jag inte skriver här.

Idag har jag bland annat haft idrott där vi fick spela basket. Det är väldigt roligt. Jag har lite svårt för att träffa korgen men bortsett från det var det väldigt kul och jobbigt..! Man vet att man har roligt när man inte har koll på tiden, vilket jag inte hade idag :-).

Nu har jag inga som helst läxor tills imorgon, SKÖNT! Men jag har däremot ett engelsktprov vilket inte känns skoj alls. Vi fick veta förra fredagen att vi skulle ha det imorgon och enda sedan dess har jag gått och varit orolig. Det är ju helt sjukt. En hel vecka har flygit förbi eftersom jag endast har fokuserat på detta prov. Det gäller bara att göra sitt bästa och vara fullt koncentrerad under de där 60 minuterna. Mer än så kan man faktiskt inte göra!

Hoppas allt är bra med dig. Nu ska jag kolla in min favoritbloggar. Hoppas att de har uppdaterat. Annars hoppas jag att de har ordentligt med dåligt samvete :-). Hehe. Kramar


Hej!

Jag var först i skolan, sen åkte jag hem till Josefine och efter det åkte jag och tränade med Biffen. När jag kom hem vid kvart över sju åt jag och sen var det bara att sätta sig ner och räkna ut hur mycket kalorier jag har ätit idag. Det är inte så lätt att veta hur mycket allt innehåller och därför måste jag gå in på produktens hemsida och försöka hitta näringsinnehållsförteckningen där, vilket inte alltid fungerar så smidigt. Så jag gav precis upp och får kolla upp resten av maten imorgon. Jag orkar inte skriva mer nu. Hjärnan behöver lite vila och återhämtning.

God kväll och natt!


Kalorier hit och dit



Här sitter jag just nu. Jag försöker blogga samtidigt som jag försöker förstå livsmedelsverkets hemsida (där av min min, hahe). Varför jag nu nödvändigtvis måste förstå mig på den här hemsidan är för att imorgon börjar ett litet projekt som jag har i skolan. Vi ska under en vecka väga all mat vi äter. Plus att vi ska räkna ut (med hjälp av livsmedelsverkets hemsida) hur mycket kalorier maten innehåller.

Det ska bli väldigt roligt att se hur en vecka i matväg ser ut. Samtidigt ska vi föra en "aktivitetsdagbok" där vi har en annan hemsida till hjälp för att räkna ut hur mycket kalorier vi förbränner när vi tränar en viss sport.. Nästa onsdag ska vi se balansen mellan vårt energiintag och vår energiförbrukning...! ´

Så nu och en vecka framåt kommer mat vara ett stort samtalsämne här på bloggen. En sak som är säker är att jag kommer njuta som tusan efter den här veckan att inte behöva väga allt som jag stoppar i mig.

Fortsättning följer..


Mysig tisdag

God dag kära du!

Vi började dagen på ett lite annorlunda sätt i skolan. Istället för ett vanligt tråkigt läxförhör hade vi tipspromenad i snön. Jag frös fötterna av mig även om Josefine försökte ge mig snålskjus i den meterdjupa snön. När vi kom in igen hade vår mentor varit gullig och fixat varm oboy till hela klassen - en mycket bra start på dagen måste jag säga!

Efter skolan försökte två busfrön få med mig in på tåget som går till Helsingborg. Om de hade lyckats hade jag antagligen varit på Väla nu. Men istället sitter jag på soffan och bloggar :-). Jag tror inte att Väla var nånting för mig idag. Känner mig inte så shoppingsugen.. Och nej, jag är inte sjuk!



Fast kolla vilken härlig tröja jag hittade häromdagen på H&M:s hemsida! Den kommer från killavdelningen. Men sånt ska man väl inte hänga upp sig på? Nej, det tycker inte jag iallafall.

Nu blir det lite fika här, jag är hungrig (fast det är jag alltid).

Två veckor kvar..!

Måndag! - som jag har längtat!

Ja, jag skämtar inte. Söndagen är ju helt enkelt inte min dag. Men nu är det inte söndag utan måndag och det är en ny vecka! Vi går nu in i vecka sex vilket innebär att det bara är två veckor kvar till sportlov! Går tiden fort eller går den jättefort? Jag hinner knappt med.. Men det känns väldigt skönt att det är två korta lov den här terminen. Små pauser från vardagen gör en bara gott tror jag :-).



På tal om lov så är det nu planerat att vi ska åka till det här förtjusande stället i sommar. "Saltön" spelades in på den här ön som egentligen heter Skaftön. Jag tycker det ser väldigt mysigt ut och ser framemot några soliga dagar med släkten här.  

Nej, nu ska jag äta!


Blåsningen

Just nu sitter jag och kollar på Blåsningen. Det måste vara det absolut roligaste programmet just nu. Jag sitter och ler så mycket att jag får kramp i käkarna.


Katrins blåsning var ju riktigt bra!

Nu börjar det igen!

Ärlighet varar längst


Just nu är den här min allra bästa vän! 

Idag är en sådan dag som jag vill bara ska gå och aldrig mer komma tillbaka (vilken tur, för den kommer ju faktiskt aldrig göra det heller). Jag sitter nu ute i skogen och fryser fötterna av mig. Jag tycker synd om mig själv och det är jag mycket förbannad över. Det är inte mig det är synd om.

Jag är fortfarande rädd för att bli sjuk. Jag är hellre genomförkyld i två veckor än har kräksjukan i ett dygn. Jag och Cindy har varit ute på en långpromenad. Jag gick sakta som en myra, allt för att slippa vara i denna sjukstuga (jag ljög om att jag satt i skogen, ha ha). Nu hade jag tänkt fly till Friskis. Allt för att vara hemma så lite som möjligt. Jag ska träna bort den negativa energin som finns inom mig!

Ikväll ska vi som är friska äta ute. Allt för att vår stackars sjukling ska slippa matlukten. Också ska jag kolla på Blåsningen. Efter det ska jag försöka vara jättetrött och sova gott hela natten för att sedan vakna till en härlig måndag! 



Bilder från dagens promenad!

Förlåt för att jag sprider fel sorts energi idag. Men det känns så fel att verka glad när jag inte är det.. Jag tror du har överseende! Puss på dig!

Vinter helvetes kräk skiten

Vinterkräksjukan har bott in sig här ikväll. Detta JÄVLA virus rent ut sagt. Jag hatar det! Jag är glad att det inte är jag som ligger över toan och mår illa. Jag sitter här på helspänd och tycker allt jag ser är smutsigt. Jag vill inte röra något och jag vill framför allt inte gå på den virusaktiga toaletten. Om jag behöver kissa kommer jag gå ut i skogen. Allt för att slippa bli smittad. Om jag nu skulle behöva göra nummer två vet jag tusan vad jag ska göra. Vi renoverar ju en toalett.. På den är golvet upprivet och det finns varken någon toa eller dusch. Så det finns alltså bara ett alternativ och det är skogen..

Jag ska bygga ett utedass med ett hjärta på dörren, jag ska fixa en data som går på batteri också ska jag bosätta mig där ikväll och 48 timmar framåt, kolla på Melodifestivalen och ha det allmänt jättekallt. När dessa timmar har gått så har förhoppningsvis viruset flyttat ut från vårt hus igen och då kan jag flytta hem! Jag hör av mig sen från skogen!

Trevlig lördag föresten, ha ha.


Vårjacka



Lördag!

Jag har städat rummet och handlat mat (vuxenpoäng till mig) ! Dagens störta snackis måste vara Medofifestivalen.. ska du kolla? Det ska definitivt jag göra. Ska bänka mig framför tven med en godisskål också får vi hoppas att låtarna är riktgt bra den här gången. En låt som kan vinna hela skiten i Oslo!  

Kolla vilken fin jacka jag hittade inne på H&M.. den vill jag har i vår! Ett par ljusa slitna jeans till och ett par snygga bruna skor! Jag måste hålla lite i pengarna för jag vet att jag kommer gå loss på massa härliga vårkläder längre fram.. Vår- och sommarkläder är det roligaste att köpa. De är inte heller lika dyra som alla tjocka vinterkoftor och jackor är!

God dag!


Längtan



Vi kan längta lite tillsammans tycker jag! Sommar sommar, varma vindar och jordgubbar!

Happy hour

Nu har jag och Maja varit på "Happy hour" som Friskis så fiffigt kallar det! Vi hade spinning i en halvtimme (död efter det) och sen skulle vi ha medelpass den sista halvtimmen. Men de hade ändrat i schemat så det var uthållighet & kondition. Puuh, JOBBIGT (ännu mer död efter det)! Nu blir det supergott döskallegodis och chips!


- Yeehoo, fredag!

Fredag hela veckan



Fredag, fredag, jag älskar fredagar!

Hejsan fina du!

Jag sitter här och är jätteglad över att det är fredag. Det är min absolut favorit dag. Helgen ligger framför en och det brukar vara väldigt lätt att gå i skolan denna dag! Jag har varit och handlat godis, ska snart iväg och träna och ikväll blir det tacos och Let´s dance! Kan det bli mycket bättre?

Hoppas din start på helgen blir super! Hör av mig lite senare. Puss


Let it be

Imorse ringde jag Annie. Klockan var 09.50. Jag satt i skolan medan Annie låg i sin säng.

- Hej, sa en väldigt sömntutsröst.
- Sov du? sa jag med en inte allt förvånande röst.
- Ja...
- Ok, men kom till matten. Du behöver inte stressa.
- Ok, jag kommer. Hejdå!
- Hej!

Ungefär så löd (löd, det heter så va?) samtalet. Jag fattade verkligen inte vad vi gjorde i skolan idag. När jag satte igång min mobil hade jag fått ett missat samtal från min mentor och på telefonsvararen säger hon att vi inte har något idrott idag. Men vi skulle ändå komma till skolan vid nio. Jag satt på bussen med hela träningsstället på så det var ändå försent..

Jag kom dit, fixade mig på toaletten och skrev ett APU brev, ett lite mer seriöst jämfört med förra gången och sen blev det matte i 20 min innan vi skulle kolla på en pjäs som några treor satt upp. Sen var den här skoldagen slut.

Nu sitter jag och lyssnar på bra musik men jag borde träna lite på Let it be för jag ska snart spela. Rättare sagt om en halvtimme. Jag drar.



Allt fint!

Finns uttrycket "vispgrädde i huvudet?"

Idag har jag gjort absolut ingenting i skolan. Eller jag har väl gjort något men inget som känns viktigt. I eftermiddags var jag inne på Rönne där vi skulle få information om kurser till tvåan. Brr.. jag var så säker vad jag skulle välja men detta gjorde att jag fick en förpackning vispgrädde i huvudet som just nu ligger och flyter runt i hjärnan.

Det finns så mycket kurser jag vill läsa men det finns inte tillräckligt många poäng. Och nu helt plötsligt, efter mer än en termin, tvekar jag över om jag valt rätt linje! Hjälp Annie.. du skrämmer mig! Haha. JAG VET att det är rätt för MIG men jag får ändå lite märkliga känslor i magen. Jaja, imorgon har dessa nog försvunnit från min kropp. Och då känner jag att detta är HELT RÄTT och glömt bort varför jag ens tvekade.




Nu ska jag ut i snökaoset! Det känns som det aldrig ska sluta. Det stod idag i tidningen att snön ska ligga kvar till april. Min planering att den ska vara smält till mars och det faktiskt ska vara vår då verkar ju gå rakt åt helvete.. Jag flyr nu :-). Hejdå!


Gulligast!

Jag har världen gulligaste grannpojkar! De kom precis och knackade på och frågade om vi ville få skottat!
Det kallar jag gentlemän!


Pussgurkor

Jag slutade oförskämt tidigt idag. Det är så jäkla skönt! Man är lixom inte helt slut när jag kliver innanför dörrarna utan känner sig ganska pigg på att hitta på något. Men idag har jag mest suttit vid datan. Eller det är väl det enda jag har gjort. Men inte på Facebook eller någons blogg utan pluggat som en gris. Buksjukdomar, akuta hit och akuta dit. Akuta buksjukdomar helt enkelt. Det var ganska intressant. Bara man kommer in i det där "pluggbubblan" så funkar det ganska bra.



Men nu är jag glad att jag klar! Visst är det skönt när man skrivit klart ett arbete och kan pusta ut? Också vet man att hela kvällen är heeelt ledig från plugg! Jag älskar verkligen den känslan.

Jag var uppe långt innan tuppen idag eftersom idag påbörjar vi vårt andra projekt.. det andra badrummet. Om man öppnar dörren in dit nu så möts man av en hög med massa grus (fast jag kallar det aska :-). Snickaren skulle komma tidigt så jag skulle behöva vara klar till klockan sju (!). Men han kom inte förrän halv åtta så jag hade egentligen inte behövt stressa. Men när man inte kan se in i framtiden så är det lite svårt att veta..

Nu blev det en fri kväll här och jag kan göra precis vad jag vill. Det vill säga att jag inte ska plugga! Puss på alla pussgurkor och hoppas läxan blir bra :-D (haha, nu var jag taskig. Fast du är kanske också pluggfri ikväll. Inte vet jag!).

Busväder

Fy fasen i tusan i busan vilket yrväder. Eller busväder.. vilket passar bäst Lina?

Jag kan berätta en liten, en väldigt kort historia om busväder. Jag och Lina var någonstanns för några år sedan (minnet är lite svajigt) också hörde vi två gummor diskutera med varandra.

- Oj, vilket busväder, sa den ena

Där av busväder. Haha. Vi tyckte det var roligt sagt. Vi TYCKER fortfarande att det är roligt. Busväder. Kul ord det där.


Lite..

Dagen susar förbi. Lite skola, lite prov (känns som det gick åt skogen), lite förvåning över att jag inte är mer sur över provet, lite skivstång på idrotten, lite nudlar, lite pluggande vid hemankomst, lite bloggande och sen blir det lite kickboxning med Biff som vanligt.


RSS 2.0