Gilla Engelholms Glass ♥



Ville bara flika in en liten viktig detalj. Om ni gillar Engelholms Glass så tycker jag att ni ska gilla dem på deras Facebook-sida! Må tro att de skulle bli glada över det!

Espresso House & Karolina



Godkväll i mörkret! Huja, vad mörkt det är! Klockvridningen i helgen märks verkligen direkt och det blir så påtagligt att det är höst. Men nu tänkte jag inte snacka väder utan om vad jag har gjort idag. För jag antar att ni vill veta det? Hehe, ja men vad fasiken gör ni annars här kan man ju undra. Jag gör iallafall en redovisning. Jag började förmiddagen med att träffa KarolinaEspresso House. Vi åt lunch, såg människor komma och gå, pluggade en hel del landsvägskörning, tog en fika, snackade, pluggade lite till och ja, så där fortsatte eftermidddagen. Hur trevligt som helst att bara få "va" utan massa stress och jäktande. Perfekt tisdag med andra ord. Imorgon börjar däremot allvaret. Praktik väntar!


Min måndag i tre bilder



Det är så smidigt att ta ett kort med mobilen och sedan ladda upp den på blogg.se:s app! Vipps så är den i mobilen på nollltid utan att man har behövt klabba med sladdar och överföring på datorn! Dagens teknik alltså, pluspoäng för den!

Här är iallafall min måndag i tre bilder. Jag har lagat tacos här ikväll. Så himla gott, toppar alla favoritmatslistor! Tända ljus, julmusik och middag med familjen är mysigt! Man måste göra vardagen rolig! Vad har jag mer gjort? Jo, läst den här tjocka teoriboken. Den må rymma mycket text men jag tycker faktiskt att det går framåt. Och bara att känna det är ju fantastiskt! Cindy har gått mellan mitt och Adams pluggande fast mest hängt med honomoch annars stått i fönstret och trott att hon hört både det ena och det andra som ingen annan gjort, märkligt. Det enda som saknas är väl en bild på Malin. Vi har tränat en stund idag. Jag var inte ett dugg på träningshumör men ett tomatansikte senare var jag ändå glad att jag gjort det. Det är därför man ska ha en träningskompis som får en att gå till Friskis och ta några tag fast man varken vill eller känner för det! Nu ska jag bläddra igenom mina Bloglovins-bloggar tills Ensam Mamma Söker börjar! Imorgon väntar ännu en ledig dag! Yeho!


Måndag + kontraster


Min helg i tre bilder. Jag var på Blomsterlandet för att köpa... blommor. Jag cyklade en runda till parken. Jag var på stationen för att senare ta mig vidare till en födelsedagsfest.

Hej Bloggis!
Nu är vi inne i vecka 44! Wi! Vet ni? Jag börjar faktiskt få lite julstämning, speciellt den här helgen när det varit minusgrader och när vi vridigt tillbaka klockan. Vilka kontraster det har varit mellan den här och förra helgen. Hjälp, hur kan det förändras så snabbt? Förra lördagen var jag på stan i sommarjacka. Det var 20°C, folk satt på uteserveringar i bara skjortan, folk hade uppknäppta jackor och någon hade till och med bara ben. Den här helgen har det legat runt nollgradigt. Vinterjackan har fått plockas fram och lördagsmorgon möttes av frost på gräsmattan. Kontraster! Nu ska jag kicka igång den här dagen! Hoppas du får en fin start på denna måndag!

Spring tomat, spring!


Hög musik i öronen och frisk luft medan gator och skogsslingor susar förbi.
Blodet flödar och inälvorna dansar inom mig. Jag känner hjärtat pumpar. Dunk, dunk, dunk. Andas Annie, in genom näsan och ut genom munnen. En gång till. Men trots att adrenalinet pumpar så kan jag inte igonerar att benen känns tunga. Och att knäna värker, varje gå de studsar ner i asfalten. Jag känner hur varm jag är i huvudet. Och röd. Tomatröd. Men skit samma. Jag har en go känsla i kroppen - tills dess att jag möter en som också är ute och joggar. Jag hör min egen andning. Högt. Jag känner mig tung när jag staplar mig fram. Och människan jag möter hoppar med lätta steg. Hon springer säkert dubbel så snabbt men ser inte ens hälften så berörd ut. Usch, jag hatar det. Jag hatar att se henne så. Så där lätt i benen och inte med en enda gnutta ansträngning i blicken. Fast trots att jag hatar att se henne så där, så är det just det jag själv drömmer om. Att själv få känna mig lätt i benen. Men jag ska erkänna att det är helt OK att vara tomat. För så länge lyckopillerna infinner sig efter en härlig löprunda, så är det värt det. Då får jag vara hur mycket tomat som helst.

Tips för inlärning



God torsdag mina fina läsare! Innan Hela Sverige Bakar tänkte jag slänga iväg ett litet inlägg. Följer ni programmet? Tilde De Paula är en så grym programledare tycker jag! Hon och David Hellenius är mina favoriter. De kan det där med programledargrejen. Jag har faktiskt försökt mig på det där med att vara programledare en gång. Det var när jag och Lina spelade in egenpåhittade avsnitt av programmet Dolce Vita (som Emma Andersson höll i, för många år sedan). Haha, ska se om jag hittar de filmerna någon dag. Vi gick in mycket seriöst för att få till bra avsnitt. Vi skrev manus, klädde ut Lina till olika artister och hade olika aktiviteter i varje program. Bland annat Linda Rosning som skulle tatuera sig och Sandra Dahlberg som älskade sitt Klimpfjäll. Haha, blir helt full i skratt när jag tänker på det. Men nu kom vi verkligen på sidospår.

Det jag egentligen tänkte säga med det här lilla inlägget (som snart är uppe i en uppsats) var att tipsa er om hur man lär sig bättre. Jag har nämnt det för er tidigare men det är verkligen ett supereffektivt sätt att lära sig på så det är värt att nämna igen! Hur gör jag då? Jo, jag skriver det jag ska komma ihåg i olika färger. Imorgon, till exempel, har jag prov på iaktagelser, som vi undersköterskor ska göra när vi jobbar inom vården. Pulsen har jag skrivit i svart, andningen i grönt och blodtrycket i brunt. Alla glosor är markerade med rött. När jag sitter där på provet så ser jag färgen framför mig! Toppen! Det är ett enkelt sätt att hålla i sär all fakta och alla begrepp. 

Nu: Hela Sverige Bakar med mys-Tilde!


Har satt snurr på denna onsdag!


Insåg precis att den här bilden ser tecknad ut. Men jag tog den imorse och redigerade den sen i världens bästa redigeringsprogram, Picfix på telefonen. Appen kostar 15 kronor men är väl värt det. Tips tips!
 
Tjena tjena!
Jag tänkte mest logga in här för att ge ifrån mig ett litet "hej" idag! Man är nämligen inte så G på att blogga när man inte har massa bilder attt visa. Eller egentligen har jag väl alldeles för många bilder fullproppade i datorn men jag orkar inte sortera och välja ut och redigera och greja just nu. Ja, man kan säga att jag är lite lat. Så jag gjorde det som jag egentligen är lite emot, att ta en bild från mitt Instagram. Just nu står spagetti och köttfärssås på spisen och puttrar, så den tänkte jag inta alldeles strax. Sen ska jag sätta fart med att plugga och ringa praktikplatsen. Praktiken börjar nämligen nästa vecka! Ha en fin onsdag alla häääärliga där ute!

Tevekvällen hos mig

Lånad

Godkvällens!
Här har det pluggats i flera timmar i sträck! Det var länge sen det hände. Så skönt att ha gjort det och att kunna skicka in ett arbete. Men det bästa av allt är att kunna bocka av det från att-göra-listan. Nu däremot ska jag ha tevekväll. Det börjar med Ensam Mamma Söker. Vilken kille ska få vinna mammornas hjärtan? Jag tycker att Jimmie ska få Jennifer, Fredde ska få Jenny och Jan ska få Cecilia. Hängde ni med där? Sen ska jag sladda över till femman för där går Mitt Liv Är Ett Skämt. Så ser min kväll ut!

Ny vecka att glädjas åt!

Fotograf: Ebba

Hejsan svejsan alla vardagsfirare!
Det där ordet hör man inte så ofta: vardagsfirare. Enligt många är det bara helgen man ska njuta av och glädjas åt men vad vore livet utan vardag? Hm. Det tåls att tänkas på! Jag har startat den här veckan med att ha en ledig dag. Så skönt att få börja lugnt. Jag har pluggat inför ett prov jag har på fredag, varit på körskolan och gjort lite teori (klarade första dataprovet - yes!) och ätit tacos. Nu ska jag dammsuga huset och sedan väntar fotografering av... träd. Ska även packa upp flöjten och spela kanske världens finaste låt, My Heart Will Go On. Bloggar lite mer senare. Nu måste jag sätta igång med städningen!

Äta sova dö!


Godkväll kära läsare! Också har ännu en helg sprungit iväg. Ja, för visst kan man säga att den springer? Den går så fort, så fort. Alldeles för snabbt. Jag tänkte ge er ett litet tips. Eller jag vet inte om man ska kalla det för tips. Mer kanske ett råd. Jag tycker nämligen inte att ni ska lägga varken tid eller pengar på filmen Äta Sova Dö. I torsdags var jag och Marcus på bio och såg den här filmen och den var bara så himla tråkig. Det var ingen som helst spänning i filmen. Så lägg inte energi på den! Det lustiga är bara att den fått full pott i NST. Alltså fem av fem! Men det brukar ju vara så. Att filmer som man själv mest tycker är skräp hyllas och får fullpoängare i media. Men fem av fem, hur är detta möjligt? Den får två av fem av mig. Och dessa två poäng går till tjejen som spelar huvudrollen och till regissören eller manusförfattaren eller vem det nu är som har byggt upp hur de skilldrar livet i filmen. För det gjorde de på ett bra sätt. Så som livet var i filmen tror jag stämmer väldigt bra överrens med verkligheten för många. Men spänningen och inspirationen... vart tog den vägen? 

Att ta hand om kärleken

Ser ni vad som står i snön?

Åh, underbar dag!
Bara en dag kvar sen är det helg! Kan det bli bättre? Jag ska strax svida om för ikväll ska jag på dejt. Ja, men se där minsann! Jag tycker det är viktigt att man hittar på något "extra" ibland, även nu när man varit tillsammans i många månader. Det är lätt hänt att man kommer in i ett mönster och glömmer i all stress och vardag att göra sånt som man gjorde i början. Ta en promenad utan störande pip från mobilen, sitta på en bänk och bara prata (haha, det lät ju skitskoj, nej men ni förstår vad jag menar: att man har fokus på varandra), gå på bio, åka på en utflykt eller kanske skicka några gulliga sms. Små, små saker kan göra så mycket! Det är minst lika viktigt att se varandra och hitta nya saker hos den andra nu som i början av förhållandet. Man måste vårda kärleken som det så fint heter. Så nu blir det dejt med min kille som jag varit tillsammans med i 27 månader idag! ♥

Att besegra sina rädslor

Hejsan mina trogna följare! Jag tänkte börja med att berätta att jag överlevde körningen på Affes igår! När jag gick därifrån var det många tankar som snurrade i huvudet. Nya intryck, hela grejen med att ha börjat "på riktigt" med körningen och allt han sa att jag skulle tänka på tills nästa gång. Sen åkte jag direkt till skolan.


Där visade det sig vara ännu mer nytt för huvudet. Jag har nämligen alltid varit rädd för sprutor och nålar och stick och blod och jag har vetat länge att vi ska hålla på med sådant i skolan men jag har bara aldrig riktigt vetat när. Men det visade sig alltså att dagen var kommen. I fredags mjukstartade vi med att ta kapillärprov (stick i fingret) och jag var så löjligt stolt när jag klarat av att både få och ta på en kompis. Men igår var det alltså dags för det läskiga momentet, att ta venprov (blodprov med nål i armväcket). När alla hade tagit det och man riktigt såg i deras ögon hur nöjda de var över sig själva så kände jag att jag liksom bara, för min egen skull, också måste klara det. Och tillslut gjorde jag det! Här snackar vi stolthet! Oj oj! Det där med att våga göra saker som man är rädd för stärker verkligen ens självkänsla. En fin vän i klassen visade mig ett citat som jag tog till mig och som passar bra in på hur jag är.

"Den som fruktar lidandet, lider redan av det han fruktar".

Tuesday


Godmorgon tisdag!
Jag tryckte precis på "publicera-knappen" till måndagens inlägg och äntligen gick det att skicka iväg! Så jag tänkte att då får jag ju passa på att skriva ett litet morgoninlägg idag också nu när Internet är med mig! Just nu sitter jag och äter frukost i sällskap med fjärilarna i min mage. Jag ska nämligen strax till körskolan för att köra bil! Waa! Körläraren som jag egentligen ska ha är sjuk idag så därför ska jag få någon reserv. Känns lite dumt att börja med en lärare som jag bara ska ha en gång men jaja, jag ska inte hänga upp mig på det. Sen ska jag till skolan för att prata om kapillärprovtagning och sen styrs kosan mot Marcus. Hans mamma fyller år idag så vi ska fira henne! Detta blir en bra tisdag - det känner jag på mig!

Måndag + bra energi


Godmorgon regniga måndag!
Jag tänkte att vi startar den här veckan med lite somriga bilder. Det behövs, energin behövs! Jag är egentligen ledig idag men ska på en lyftteknikskurs vid lunchtid. Innan dess tänkte jag dra iväg en runda till stan för att leta present. Men eftersom det fullkomligt vräker ner utanför så känns den där cyklingen till stan inte särskilt lockande. Så jag får planera om lite. Den här veckan har iallafall mycket roligt att erbjuda. Skola på eftermiddag nästan varje dag vilket innebär sovmorgon - så skönt, en födelsedagsmiddag, första övningskörningen på körskolan (fast det känns mest läskigt, jag är skitskraj!), bio och lite sånt smått och gott som förgyller vardagen. Nu ska jag fråga Gud hur länge han tänkte ha himlen öppen, smörja ansiktet i någon fet kräm (torr hud, hej!) och sen ska jag äta lunch. Ha en fin dag Bloggis!

Det här inlägget skulle egentligen postas igår men av någon anledning gick det inte..


Min helg


God söndagkväll Bloggis!
Hoppas du haft en fin helg och är laddad inför en ny vecka! Jag har haft en fin och väldigt lugn helg. Jag känner att jag verkligen behövde det. Jag och mamma ägnade hela fredagkvällen på Väla. Vi kollade på regnjackor, skor och sen köpte jag en färgglad tröja på Zara innan vi åkte hem i mörkret och hade tjejkväll. Tacos och X-factor. Pappa jobbade kväll så vi hade fritt fram att äta tacos - så gott! På lördagen, ja alltså igår, var vi hos mina småkusiner. Marcus fick vara klätterträd och jag fick vara frisörkund. Söndagen har gått i slappehetens tecken. Kortspel, regn, pizza, godishandling och ätning, Solsidan och sånt som hör söndagen till. Jag gick in i den här helgen som en låg, trött och stressad tjej. Och går ur den som en ny människa. Tänk - vad en helg kan göra!

Den kända klisterlappen


Med detta inlägg tänkte jag avsluta min Kemer-resa.
Det var ju ett tag sedan vi var där och den börjar kännas en aning avlägsen nu tyvärr. Det enda nu som kvarstår att säga är - varför har ingen talat om för mig om mitt misstag?! Det hade räckt med en liten vink eller bara en liten uppmaning som "Annie, den där lappen som täcker ungefär halva dina solglasögon, den ska inte sitta där. Det är alltså inte meningen att man ska låta den vara kvar på glaset, om du nu skulle fått för dig det". Det här har jag ju nämligen helt missat. Jag var bombsäker på att det skulle vara så här! Det gör ju ingeting, i för sig, att den satt där under hela resan och är med på väldigt många bilder, för ingen kom ju till skada eller så. Men det retar mig en aning, eftersom det enda jag fokuserar på när jag ser bilder som denna är den där lilla irriterade UV-lappen. Med det sagt så tackar jag Turkiet och Kemer för allt! Jag kan erkänna att jag hade en del fördomar om denna plats men oj, oj, oj - alla sprack! Kemer, Ding-ding, TB och Grodan - vi ses igen, för jag kommer garanterat tillbaka!

Lördagsmorgon

Hej helgen och Bloggis! Hoppas ni haft en bra vecka. Min har varit ganska full så har varken haft tid eller ork till att logga in här, komma på något vettigt att skriva, få ner det i datorn och hitta någon lämplig bild till det. Att skriva ett normalt-långt inlägg tar runt 20 minuter, om inte mer, så det här med att blogga är mer tidskrävande än vad många tror.
 

Iallafall: Just nu sitter jag här i pyjamas och bara tar det lugnt. Så skönt! Inga måsten och ingen stress. Wow! Trodde knappt stunder som dessa fanns! Morgonen startade med lek med min lilla pärla. Hon är som en valp i sinnet fast än hon är sex år, vilket jag älskar! Hoppas ni får en fin lördag! Glöm inte paraplyet om du ska utanför ytterdörren!

Psykisk ohälsa

Anna, under vår inspelning

Jag får ursäkta för min lilla bloggpaus. Helgen går så himla snabbt och det är så mycket man vill hinna med! Men nu är det måndag eller nej tisdag, minsann och veckan är igång. Jag hade långhelg den här helgen så jag blir lite förvirrad över vilken veckodag det är. Men skönt att man tror det är måndag och inte onsdag iallafall!

Idag hade jag och Anna vår filmvisning. Jag skrev här för någon vecka sen att vi skulle göra en film om psykisk ohälsa och nu är den alltså klar och redovisad! Jag har hittat en undersökning som visar att över 25 % av allmänheten har en negativ inställning till människor med en psykisk ohälsa. Samtidigt visar denna studie att lika många lider av det. Hur kan detta komma sig? Vi ville veta vad våra nära och kära tror att psykisk ohälsa innebär och varför de tror att det är så tabubelagt att prata om.



Jag intervjuade min 11-åriga granne, Malin samt min pappa som är sjuksköterska. Anna i sin tur pratade med sin mormor och hennes man (ja, alltså inte Annas man) och sin mamma som är psykolog. Jag tyckte vi fick ihop en bra film som visar hur vår omgivning tolkar begreppet psykisk ohälsa. De yngre tyckte det var klurigt att komma fram till vad det egentligen innebär medan de äldre relaterade till dårhusen som fanns förr. Det hade varit kul att visa det färdiga resultatet för er men eftersom det är så många som måste godkänna det så går det tyvärr inte.

Nu kära Bloggis ska jag hjälpa pappa med maten! Hoppas ni inte blåser bort och att ni haft en fin start på veckan! Hjälp, tänk att det redan är mitten på oktober. Veckorna flyger fram!

Fina, fina veckodag!

Ja, jag får nog säga det igen - åh vilken fin veckodag fredagen är! Jag störtgillar den! Idag har jag gått i skolan till ungefär ett. Jag och Anna stannade kvar en stund för att göra klart vår film om psykisk ohälsa. Vi skulle spela in ett klipp där vi pratade lite som inledning till filmen och du milde vad svårt det är att för det första - säga rätt, för det andra - inte skratta och för det tredje -  att se glad ut samtidigt som man koncentrerar sig på det man ska säga. All beröm till programledare som klarar detta och gör det varje dag!



Sedan åkte jag hem en vända för att sedan ta en spontantur till Friskis för att, för första gången på många veckor, träna. Fy in i bängen vad jobbigt det är - och svettigt ska vi inte ens tala om - att komma igång med träningen efter många veckors uppehåll. Men det är bara att ta sig i kragen och göra det! Efter det åkte jag (i regnet!) till Kulturskolan för att träffa min tvärflöjtsgrupp och spela igenom vårt Evert Taube-program. Och nu, nu sitter jag här och bara myyyyyser av att veta att det är fredag och hela helgen är orörd! Ikväll blir det middag med läsk (måste skriva detta för att få bilden med i texten, haha) och sedan X-factor med min favoritprogramledare David Hellenius! Han sköter det där med att säga rätt och se glad ut samtidigt på ett så himla snyggt sätt!

GLAD FREDAG BLOGGIS! Hoppas du får en uuuuunderbar helg!  

På tal om ätstörningar

Hej alla härliga! Här har vi ännu en regning dag. Jag börjar tappa tron på solen. Vi har inte haft en enda dag utan något som helst regn på säkert en månad nu! Åh, man blir ju galen när det bara är grått och regnigt! Snälla, snälla sol - kom tillbaka!



Idag har jag haft en ganska normal dag i skolan. Vi hade, som alla andra torsdagar, prov i psykiatri. Idag handlade det om ätstörningar. Jag tycker det är ett intressant ämne som är högaktuellt just nu. Man kan få en ätstörning på grund av krav på att prestera, kroppsideal, förväntningar från omgivningen och kritiska kommentarer. Det är väldigt allvarligt och kan leda till både självmord och död på grund av undernäring. Jag tror många tycker att det här med kropp, mat och motion är viktigt. Man vill vara smal, passa in och vara nyttig. De flesta kan hålla det på en sund nivå men man kan bli fixerad av det, få tvångstankar och tänka på det ständigt. För några år sedan hade jag många sådana här tankar, ingen ätstörning eller så, men mat och träning gick mig ibland på huvudet och det gick åt mycket energi till att tänka på det. Jag tror detta är väldigt, väldigt vanligt hos unga tjejer men man vill inte visa sig svag och sårbar så man pratar inte om det.

Jag tror klädkedjor och modet i sig har en stor uppgift här - som de idag inte alls sköter bra. Skyltdockor och modeller borde vara betydligt större. Just nu ser det så magra ut att de skulle kunna trilla ihop när som helst. Plusmodellerna på H&M som ska anses vara kraftiga är närmare ett normalt BMI-värde än de taniga modellerna. Nu ska jag äta en god måltid och sen ska ju ut och gå. Jag vill nämligen också vara smal, passa in och vara nyttig. Det är ju så.

Kemer Tower

 
 


En kväll gick vi till den omtalade restaurangen Kemer Tower. Den var nybyggd och såg ut som en kyrka. Väldigt pampig! Man såg ut över stora delar av Kemer och nedantill restaurangen var ett torg fullt med vattenanordningar. Uppbyggda vattenfall och små "pooler". Efter ett tag började det blåsa hysteriskt och jag trodde alla vaser skulle blåsa ner och alla glas skulle krossas. Men som tur var så löste sig allt tillslut och vi kunde fortsätta vår middag utan en skada skedd! Här är några bilder innan stormen..

 
 Kemer Tower by night..

En dag i Kemer

Vi skrev vykort för glatta livet som visade sig ta två och en halv vecka att landa i våra brevlådor hemma i Sverige
Vi gick en omväg till stan för att slippa alla inkastare
Vi var nöjda över våra klockor, som håller hur bra som helst!
Och passade på att fota våra skor... när vi ändå var igång
Varje kväll gick vi till parken. Så himla fin!
Vi testade utomhusgymmet men kom snabbt fram till att...
...äta pizza är mycket roligare!
Sen satte vi oss på en parkbänk och spanade på folk.. Varför är det så roligt?

Just nu, när det bara regnar och regnar och regnar, hade det suttit så himla fint med en resa! Men som tur är har jag inte Kemer-resan allt för långt bak i minnet. Jag har ju påbörjat att visa er bilder men sedan glömdes det bort i all vardag. Men nu åker vi tillbaka till semestern för en stund. Jag har nästan glömt bort hur varmt där faktiskt var men blir påmind om det när jag ser min klibbiga panna och uppsatta hår, haha. Där var upp emot 35 grader i skuggan och i solen stod det att det var 50 och det stämmer säkert! Här är ett till gäng bilder från Turkiet.

Psykisk-ohälsa-intervjuer

Goddag oktober! Yey! Vad konstigt detta känns.. att det redan är oktober. Vad hände?

Idag har jag haft en ganska effektiv måndag. Jag känner fortfarande av förkylningen så när jag kom hem från skolan tog jag det lugnt i någon timme för då gick luften ur mig. Men efter ett gäng varma mackor och ett avsnitt av X-factor fick jag energin tillbaka.

Lånad

Min eftermiddag har jag ägnat åt att spela in ett par intervjuer. Min vän Malin och min granne Daniel ställde upp och de ska få prata om psykisk ohälsa. I nästa vecka är jag nämligen i slutfasen av kursen Psykiatri 1 och då har jag och Anna valt att göra en film som handlar om människors inställning till psyisk ohälsa. Det är lättare sagt än gjort. Vad ska man ställa för frågor, ska man ha med hela intervjun eller välja ut en snutt, ska man ha någon bakgrundsmusik, ska vi ha en inledning där vi pratar eller ska man komma direkt in i intervjuerna?? Det är inte lätta frågor jag tampas med den här måndagskvällen.

Nu får det däremot bli lite bloggläsning och sedan väntar Ensam Mamma Söker! Wii! Kvällen är räddad!

RSS 2.0