Valborgsmässoafton



Grattis kungen och HEJ valborgsmässoafton! Tanken var att jag skulle åka till Lund idag. Där har man som tradition att picknicka i parken men då vädret är så ostabilt och det står "regnskurar" i väderleksrapporten känns det ingen höjdare att åka ner för att kunna hänga där bara i en timme eller två. Jaja. Vad är väl en bal på slottet? Istället har jag rensat garderober och storhandlat med halva Ängelholm. Hahaha - det var sååå kul! Nej men ibland får man helt enkelt acceptera att inte kunna vara med på allt, även om jag som person har lite svårt för det. Hur som helst, ikväll blir det grillning med ett gäng vänner! Har köpt majs (älskar nygrillad majs!) och drickan är på kylning! Hoppas ni har en riktigt härlig helg! 

En till delkurs sen...

Med sommaren i sikte

Goddagens Bloggis!
Jag har haft fullt upp sen vi sågs sist. Ny kurs och nu ska vi läsa om människans utveckling med fokus på patologi - alltså sjukdomar eller ja, sådant som avviker från normal utveckling. Jag tror verkligen att den här kursen blir spännande! Som logoped kommer man ofta stöta på barn med autism, asbergers (som tydligen inte heter asbergers längre utan "hög funktionell autism", alltså är det en "lättare" form av autism) och ADHD och då är det väldigt nyttigt att veta vilka symtom som är specifika för respektive diagnos. Men okej. Helt ärligt känner jag mig ganska färdig nu för sommarlov. Dock känner jag mig inte lika skoltrött som jag gjorde vid den här förra året. Då kunde jag nästan riva sönder böckerna. Så trött var jag på det. Nu ska de sista 1000 sidorna för den här terminen plöjas igenom och sen, sen är det ledigt och sommarjobb! Men har du inget mer upplyftande att skriva om kanske ni tänker? Jo, tänk för att jag har det! Nu är semestern bokad! Jag är helt pirrig! Kan ni gissa vart det bär hän?

Lättad



Dagarna efter tentan är på ett sätt värre än dagarna före.
Nu går man bara och tänker på alla fel man gjorde. Räknar poäng. Vill hela tiden vara stimulerad för att slippa grubbla. Jag har till och med fått ont i kinden för att jag spänner mig så mycket. Men så idag fick vi resultatet (snabb rättning - utbildarna har egentligen 15 arbetsdagar på sig) och jag klarade den! Är SÅ jäkla glad och lättad! Nu kommer ni säkert sucka och tänka att "det visste vi väl", eftersom det brukar gå vägen. Men jag vågar aldrig tänka så. Just den här läraren känns så självkritisk och jag tänker att hon då också är väldigt hård i sin bedömning. Men alltså - jag är så glad just nu! Jag räknar ner till sommaren. En kurs kvar. Sen är jag "ledig" i tre månader! Älskar tanken. Älskar längtan! Hur är det med er annars? Väggen - lever du? Jag har spenderat den här dagen med att gå en långpromenad (gick typ vilse i skogen - hur är det ens möjligt?) och ikväll har jag lagat köttfärssås och spagetti för andra gången i mitt liv. Sist blev det riktigt äckligt med ingen vätska alls. Den här gången blev det nästan bra. Dock blev det snarare tomatsås med köttfärs än tvärtom! Körde på det här receptet. Stuvade om en del då jag hade i mer kött och sen försökte jag då mixtra lite med andra ingredienser och där någotstans gick det lite snett. Men skit samma. Nu ska jag dricka vin och skåla med mig själv!

Cindy


Jag har tänkt en del på Cindy.
På sorghanteringen. Att det ändå har gått bättre nu ett tag. Att jag kan tänka på henne utan att känna sorg och istället minnas allt det fina med henne. Jag tröstar mig lite med att vi ändå kanske kommer få uppleva den där kärleken till en hund igen en dag. Eller det är vad jag och Adam hoppas på. Vi ska nog kunna övertala våra föräldrar att skaffa en ny med lockiga öron och sorgliga ögon. Om några år. Eller om tio iallafall. På tal om Cindy så har jag börjat kunna lyssna på låtar som jag kopplar henne med. När vi var i Parga lyssnade jag särskilt på en som jag knappt kunnat tänka på efter det. Veckorna efter hon dog kunde jag inte lyssna på musik överhuvudtaget. Musik väcker så mycket känslor. Men trots att jag tycker jag kommit över sorgen så kan jag ändå få den där smärtan i bröstet. Men jag har också faktiskt börjat acceptera att det är okej att inte sakna allt. I början hade jag nämligen så dåligt samvete för att jag tyckte det var skönt att slippa gå regniga promenader, duscha skitiga tassar, lyssna på skällandet, ha en slemmig mun vid godisskålen eller att någon raffsade på dörren tidigt på morgonen. Men det är inget som överväger allt det fina med henne. Som jag verkligen saknar. Mest att hon lockade så mycket fint ur vår familj. Så mycket kärlek. Så otroligt många skratt. En så trygg, mjuk famn att landa i.

Barnlogopedi



Idag har det varit RIKTIGT aprilväder.
Igår solade jag på altanen. Idag singlade snöflingor sakta ner. Alltså VA? Det har varit snö varvat med solsken, det är komiskt när mangnoliaträdet är utslaget och det ligger snö på marken. Annars då? Idag har jag som jag skrev i förra inlägget varit på studiebesök på sjukhuset. Det var himla spännande att möta patienter med olika språksvårigheter. Den här gången var det inriktning på barnlogopedi så jag har träffat tre 5 åringar. Vi har ju precis avslutat en fonetikkurs så nu förstod jag mig på när logopeden transkriberade och pratade om språkljud. Nästa termin går vi ut på praktik och det sägs att vi ska ha egna patienter då. Det låter roligt men otroligt nervöst. Vad ska jag lära ut? Jaja. Eftermiddagen har jag tillägnat rapportskrivning och powerwalk. Älskar mina promenader. Det känns alltid lite bättre efter att ha fått andats frisk luft och rensat tankarna. Idag gick jag till havet. Min favoritplats.

Grillat & solande



Hej hej alla glada! Vet ni vad jag gör just nu? Jag solar på altanen! Äntligen känner jag sommarvibbar, det är verkligen en speciell känsla! Minns sista semesterdagen på Mallis förra året. Tänkte att jag måste njuta lite extra över solen, för det kommer gå lång tid tills nästa gång! Det var så sant så - för när vi kom hem var det höst och det är först IDAG som jag känner den där känslan igen. Har Barbados i hörlurarna - mitt favoritband som liten! Kan för en gång skull texterna till låtarna! På tal om det här med längtan till sommaren så fortsätter jag med mina vårtecken: grillat, kan det bli mycket mer sommar? I min familj grillar vi dock året runt men nu matchar maten säsongen lite mer! Åh! Kan ni tänka er att vi har ALLT framför oss? Jag älskar tanken! Men jag ska sluta tjata nu. Tillbaka till verkligheten. Imorgon ska jag på auskulation på Ängelholms sjukhus! Det betyder att jag inte behöver gå upp fyra timmar innan vi börjar, haha. Men innan dess ska jag njuta av söndagen, göra en matsedelllista för veckan och handla hem så kylskåpet är fullt! Hej! 

Sommarlovstankar


Vet ni vad jag gör just nu?
Lyssnar på skolavslutningslåtar. Alltså det är sån nostalgi för mig. Jag kan nästan börja gråta när jag lyssnar på "Den blomstertid" och "I denna ljuva sommartid". Det var så blandade känslor att gå till kyrkan i sin nyinköpta klänning, att säga hejdå till klassen och sen gå på ett långt sommarlov som kändes som en evighet. Vi hade som tradition att åka till Leksaksmagasinet där på eftermiddag och köpa vattenpistoler och andra somriga leksaker. Åh! På tal om sommaren så håller jag och Marcus just nu på att smida roliga planer. Vi vet inte än om vi kommer iväg då det ska matcha med våra ledigheter och helst med plånboken också. Förstår inte hur människor kan lägga tiotusentals kronor för en resa. Det är inte min grej. Jag lägger istället tiotusentals timmar för att hitta ett roligt resmål, fint hotell OCH till ett bra pris. Vad tycker ni är rimligt? 4500 tycker jag är lagom per person. Okej. Nu har vi rett ut det. Här kommer ett gäng suktande bilder till dit jag vill mest just nu. Parga. Det måste vara Greklands gulligaste by!

Tenta å Alcazar


Hej lördag!
Åh, så skönt att det är över - tentan är skriven! Men alltså Gud vad jag måste lära mig att tagga ner och inte ta det på så stort allvar. Kunde nämligen inte sova natten till igår. Inte en timme fick jag. Inte ens en kvart. Så när klockan ringde 4:15 var jag helt slut. Jag skulle ta tåget 5:40 för att ha marginal (tentan börjar 8 och jag ville vara där en timme innan). Men jag skrev så mycket jag kunde och hoppas, hoppas att det räcker. Men alltså det är hur svårt som helst att tyda ett spektrogram. Hur ska jag kunna se att några streck är ett H och inte ett F? Jaja. På kvällen var jag och Marcus i Helsingborg för att se Alcazar! Sista låten var bäst - Stay the night! De dansade och sjöng och det gjorde publiken också (som bestod till 90 % av milfar, haha). Nu ska jag ha en ledig dag - underbart!!! Trevlig helg Bloggis!

Vårtecken: dag 2

 
Hej SOLEN och Bloggis! Idag är det torsdag och det innebär en dag kvar till tentan. Usch, så ångestfyllt det här är! Varje tentaperiod ifrågasätter jag mig själv varför jag utsätter mig för detta frivilligt gång på gång. Imorgon har vi tenta i akustik och en del av tentan handlar om att vi ska kunna läsa av spektrogram (alltså svarta och vita streck) och kunna lista ut vad det är för typ av vokal och konsonant. Vokalerna är inte så svåra men konsonanterna är desto värre. Ett N ser väldigt svart ut på låga frekvenser och ett J ser ut som en hängmatta, typ. Men imorgonkväll väntar något desto roligare! Som du kanske minns fick jag konsertbiljetter i födelsedagspresent - till Alcazar - och imorgon intar de Helsingborg! Yey!! Men nu till något helt annat: utlovade ju er att visa massa vårtecken. Här är gårdagens. Körsbärsblommorna börjar titta fram (bästa vårtecknet av dem alla!) och campingplatserna börjar fyllas (tänkte att granen i förgrunden skulle bli snyggt men ser så här i efterhand att jag fick med de mest kala grenarna). Okej. Nu ska jag försöka trycka in det sista i huvudet, njuta av solen och gå upp mitt i natten (typ) för att skriva tentan och SEN kan jag äntligen andas ut! Glad torsdag Bloggis!

Dagens vårtecken


Utslagna blommor. Gröna buskar. Påskliljor. Ja, det var dagens tre vårtecken från igår. Eller ja, den sista bilden tog jag faktiskt för flera veckor sen men tyckte den passade bra in här. Annars då? Mår ni bra? Jag förstår mig inte riktigt på det här med pollenallergin. Som ni vet så avstod jag från gluten förra året under den här tiden och från att ha haft alla symtom så kände jag absolut ingenting i varken näsa eller ögon. Det här året däremot biter inte den glutenfria kosten på allergin lika bra. Visst, jag har nog en mildare grad av alla symtom men det är inte alls som förra året. Är det inte märkligt? En sak som är positivt med det är att det är bra mycket lättare att motstå socker när jag äter glutenfritt (bröd och pasta bryts väl ner till glukos och därmed blir jag kvitt från många sockerarter på det här sättet). Jag och Marcus har ju nämligen tre sockerfria månader och jag trodde att det skulle vara SÅ svårt att låta bli godis, glass och kakor men det har gått förhållandevis bra! Yey! Fick dock för mig häromdagen att det bara är två veckor kvar till första juni (när vi får äta igen) men så kom jag på att jag var en hel månad i förväg. Typiskt. Men det kommer gå fort!

Vitsippa



God morgon Bloggis!
Igår firade vi farfar och då har vi kusiner som tradition att gå til skogen och plocka (läs: fota) vitsipporna som står i full blom! Älskar den här tiden på året - vi har liksom allt det härliga framför oss! Jag ser mest fram emot ljusa och ljumma kvällar, att träden ska bli gröna och att solen ska värma! Annars då? Något spännande på gång? Jag har tänkt att fota massa vårtecken i veckan. Spännande va? (Haha, känner att min fantasi har sinat..). Minns ni att jag gjorde det för massa år sedan? Att jag samlade alla vårtecken under en kategori? Det ska jag återuppta nu! Vi börjar med den vita mattan!

Spontana jag


Halli hallå! Tänkte slänga iväg ett inlägg idag! Lånade mammas dator för att ta ett par "spontana bilder". Upptäckte dock att kameran på den här datorn inte är bra mycket bättre än på min egen (och att bilderna inte gick att få större än så här). Man kan tro att fotona är medvetet tagna i det så kallade "gyllene snittet" men i ärlighetens namn försökte jag bara gömma sladdar och strumpor som sticker fram bakom mig, haha. Jaja, har ni haft en bra helg? Min har varit helt okej. Jag ägnade hela gårdagen till akustik. Sen tajmade jag promenaden perfekt till skyfallet - blev dyngsur (tycker det är ett rätt roligt ord, är det inte?). På kvällen blev det spontan utgång. Eller ja, det var en planerad spontanare så vet egentligen inte hur värst spontan den var. Är det något med mig själv som jag vill bli bättre på så är det att vara spontan. Jag är nämligen en planerare ut i fingerspetsarna. Det är inte det att jag inte tycker om spontana påhitt men jag vill liksom hinna med allt och då måste man planera för att få ihop det. Jag tycker dock att jag blivit bättre med åren på att faktiskt inse att det inte är så farligt att missa saker. Okej. Där fick ni en liten genomgång av mitt självutvecklande. 

Tenta - som ett marathon

 
Kom på så många saker som jag vill blogga om så bäst att skriva ner innan jag glömmer.
Jag har, som ni kanske vet, minne som en guldfisk. På tal om detta så har jag haft en och samma låt på huvudet hela dagen - Dannys nya låt. "Jag hör vad du säger men jag har glömt vad du sa". Jag tycker den är ganska bra. Men stör mig så fruktanvärt på när han sjunger (som jag trodde) "Jasmine mår bra" (men när jag lyssnade noggrannare så säger han "yes vi mår bra"). Jaja, med den låten i huvudet tänkte jag prata lite kort om min ångest inför tentan. Nästa vecka tänkte jag nämligen befria er från att lyssna på det. Just nu försöker jag bara strukturera upp hur jag ska lägga upp mitt pluggande i helgen/nästa vecka. Tänker att jag pluggar ordentligt imorgon, är helt ledig på söndag, pluggar intensivt måndag-onsdag och sen att jag tar det lugnt på torsdag (varför jag skrev ner det till er kan man dock fråga sig, haha). Jag vill nämligen dra en liknelse till uppladdningen inför ett Marathon (har jag redan pratat om detta? Känns som att jag upprepar mig). Inför ett Marathon (ska det föresten verkligen vara med stort M?) ska man ju träna mycket inför loppet - men när det väl kommer till slutspurten (typ veckan innan loppet) så ska man ju varva ner och endast känna på formen men inte ta ut sig. Lite samma tror jag gäller tentapluggandet. Man ska plugga så in i ja, helvete inför tentan men de sista dagarna innan provet tror jag man ska försöka låta all kunskap landa, lita på att man pluggat ordentligt och sen bara köra - med andra ord precis som inför ett marathon (som nu mera stavas med ett litet m). Vad tror ni om den teorin?

Bakad potatis med äppleröra



Hej fredag å hej tentapluggande - igen! Varför känns det som att man alltid har en tenta hängandes i fotknölarna? Jag blir så stressad av det. Men tror ändå att det var lite bra för mig sist, att se att även utbildarna är mänskliga och kan göra fel. Det måste ju ändå betyda att jag också kan göra det? Hur som helst, igår lagade jag en så god rätt! Älskar bakad potatis och brukar passa på när det är extrapris. Jag gjorde min vanliga vegetariska fyllning med äpple, rödlök, röd paprika och curry pasta! Blev så gott! Till det hade vi massa grönsaker, kräftstjärtar och kyckling. Ett tips inför helgen! Nu ska jag bege mig till tåget. Idag har vi sista föreläsningen innan tenta (som är nästa fredag) och dagens tema är röststörning. Glad fredag Bloggis

I mina drömmars land


Igår fick jag hem ett efterlängtat paket - nämligen fina Mon Amie-koppar! Jag tycker ju ofta att jag gör väldigt bra fynd när det kommer till det här med att köpa porslin. Jag vill inte betala ordinariepris då jag inte tycker att en kopp är värd 160 kronor. Så när jag hittade ett erbjudande - 4 koppar för 75 kronor - blev jag så glad! Visst kan man väl ändå kalla det ett riktigt fynd? Tyckte dock att det lät för bra för att vara sant men så igår (typ tre månader efter att jag beställt det) kom äntligen kopparna - hela och fina! Nu vill jag duka upp till frukost, som bilden ovan! Älskar för övrigt ljuset (alltså det riktiga ljuset, inte ljusstaken) på bilden. Kan. Knappt. Bärga. Mig. Jag hade innan tänkt mig att jag bara skulle ha ett få tal koppar och muggar från Mon Amie och blanda upp de med Swedish Grace. Men nu när jag hittade dessa till ett så bra pris så står det typ lika i ställning. Swedish Grace känns mer tidslöst och dessa känns mer... roliga! Okej. Det var veckans porslinsnack!

Lika som bär



God morgon Bloggis! Det är riktigt försommarväder idag! Solen strålar och det känns som att allt har börjat knoppa. Dessvärre slår pollenchocken till med en enorm kraft! Igår kunde jag knappt andas med näsan då det kittlade så mycket. Man blir tokig. Men det var inte det jag tänkte prata om utan jag ville visa er den här bilden! Visst är vi lika? Det sägs ju att man väljer hund efter sitt egna utseende, haha. Och det verkar ju stämma ganska bra! Hur är det annars idag? Mår ni bra? Jag är påväg till skolan. Vi ska ha föreläsning om... RÖSTEN! Känns som att vi alltid har det, haha. Just nu läser vi om olika röstkvaliteter. Ganska intressant faktiskt. Visste ni att på vissa språk kan ett ord som uttalas med/utan knarr betyda två vitt skilda saker? Det tyckte jag var lite coolt! Nej nu är jag framme i Lund så bäst att hoppa av! 

Det här med låttexter

 
God dagens Bloggis!
Heter det god dagens eller goddagens? Jag har alltid skrivit "godmorgon" men lärt mig efter många år att det tydligen ska vara särskrivet. Så tänkte att det kanske var samma med det här ordet? Jag sitter för övrigt här vid mitt skrivbord och har SÅ bra musik i lurarna. Det blir en annan stämning när man har på sig hörlurar än när ljudet strömmar ut genom högtalarna. Tycker ni inte? Det bli mer isolerat och jag blir mer inne i musiken. Låten som går varm just nu är One call away. Jag visste inte vad den hette men satt på tåget häromdagen och fick tag i den på Spotifys topplista - blev så glad och lyssnade på den på repeat efter det. Som ni kanske vet vid det här laget är jag inte särskilt bra på låttexter. Jag har så svårt att lära mig dem. Kan tänka mig att det beror på att jag tycker engelska är svårt. Hur som helst (alltid samma övergång, haha) så diskuterade jag I took a pill in Ibiza med Adam för ett tag sen. Sa att jag tyckte texten var så märklig. Jag trodde fram tills dess att den löd "Show my teacher I was cool" (istället för Avicii). Och sen fattade jag inte varför de sa "I'm living on Elvis" (inte "'i'm living out in LA"). Ja, det är inte lätt alla gånger. Fattade liksom inte att man kan bo PÅ Elvis. Men jag köper allt jag hör utan att tänka efter. Nu ska jag nynna vidare på One call away och vem vet - kanske att den får en helt egen tappning av mig! 

Spelkväll

 
Halli hallå söndag!
Det blev en tyst lördag här inne. Jag kände mig låg. Släktingarna är så sjuka och det påverkar mig mycket. Tycker så synd om alla som är involverade i detta. Usch! Vill inte att någon ska behöva lida. Igårkväll åkte jag och Marcus till Nyhamnsläge till ett par kompisar, Mia och Alex. Det var skönt att komma på andra tankar för en stund. Tanken var från början att vi skulle vara hemma hos mig men efter allt som hänt så blev det att jag och Marcus köpte med oss mat och lagade där istället. Funkade lika bra. Det blev kyckling (i sweet chilisås) i wraps, klyftpotatis, picklad rödlök, grönsaker och vitlökssås. Sen spelade vi spel hela kvällen lång. Jag tog med mig ett Melodifestivalen-spel och briljerade, haha. Marcus blev nog lite förvånad - jag hade bättre koll än vad han trodde. Sen måste jag säga att jag blir SÅ sugen på att flytta varje gång jag är hemma hos vänner Åh - kan inte bara en superfin lägenhet dyka upp. Nu! 

Kånken


Jag lovade - eller lovad och lovade - att visa vad jag fick när jag fyllde år!
Åh - jag är helt kär i min nya ryggsäck! Premiäranvände den häromdagen och alltså - varför har jag inte skaffat mig en tidigare? I min axelremsväska som jag annars brukar ha får inte matlådan plats så från centralen i Lund till skolan (typ tio minuters promenadsträcka - inte så långt men det räcker) går jag och släpar på min tunga väska på ena axeln och har matlådan i en tygpåse på den andra. Den här kommer därför väl till pass! Jag valde mellan den här (i färgen royal blue) och en dimmigare variant. Till slut föll det ändå på blått - blått är alltid ett vinnande koncept och bra mycket roligare än gråblå. Jag ska mestadels ha den i skolsyfte men tänk er en varm sommardag och ha den till stranden. Eller varför inte som handbagage på resan? Vi ska nog kunna dras med varandra i många år framöver! Önskade mig väskan som har ett datorfack baktill, min nuvarande tegelsten till dator går inte i men tänker att jag ändå behöver byta ut den om något år. Nu kan jag ju dessutom kategorisera mig som en äkta lundastudent. Alla, och då menar jag verkligen alla, (eller ja, hälften iallafall) har en sån här på ryggen! Känns ju inte så extraordinärt direkt men nu är jag vuxen på riktigt och tänker på att det ska vara både snyggt OCH praktiskt!

Lax med färger!


Hej Bloggis! Det är redan torsdag och jag måste säga att den här veckan har fullkomligt sprungit ifrån mig! Måste bero på att jag tog en ledig dag i måndags. På ett sätt är det skönt att tiden går snabbt men på ett annat vill jag pausa nu så jag slipper hetsplugga i slutet. Ja, jag har mycket plugg i huvudet. Igen. Men ska jag vara helt ärlig är det mest andra saker som just nu upptar mina tankar. Har ett par släktningar som är väldigt sjuka. Jag tycker så otroligt synd om dom. De har alla möjliga sjukdomar och allmäntillståndet har försämrats avsevärt den senaste tiden. Mamma och pappa har mycket att stå i gällande detta och därför försöker jag avlasta på mitt sätt. Igår gjorde jag god lax som vi åt tillsammans med nudlar (risnudlar till mig som ätr glutenfritt), stekta morötter, zuchini, gula och röda paprikor och broccoli. Det blev så fina färger! Jag gjorde även en sojasås med ingefära, socker och maizeina. Tack föresten för fina kommenterar på förra inlägget - mina trogna läsare Ebba och Maja! Nu ska jag fortsätta här. Ta hand om varandra!

Om mitt hår

 

Vissa dagar är det lättare att hitta motivation till att plugga och koncentrera sig än andra.
Idag var inte en sån dag. Jag har vridit och vändigt mig - hittat olika läsplatser, i soffan, på sängen, på golvet och vid bordet. Men nu ger jag upp för dagen. Tänkte därför passa på att blogga (och vara en duktig bloggare för en gångs skull och bjussa på hela TVÅ inlägg på en dag) och visa mitt nyslingade hår. Jag kan inte bestämma mig om detta är någon intressant läsning för er eller om det är något jag kommer sucka över senare (när jag går tillbaka i arkivet). Men då jag tog före- och efterbilder kan jag ändå tänka mig att det kan vara lite roligt. Kanske. Så svårt när Väggen inte ger någon vidare respons. Hur som helst (där kom det igen - om ni tänker på det så använder jag denna övergång i typ alla de senaste 20 inläggen, typ) så slingade Elina mitt hår precis så där som jag vill! Tunna, många slingor med gummihatt (vill inte bli blond utan att det ska kännas natuligt och uppblandat med min vanliga hårfärg) och riktigt ljusa slingor i nacken för att jag ska kunna sätta upp håret och fortfarande ha samma effekt. Jag klippte även upp det en hel del för att få volym (mitt hår är tjockt men tyvärr därmed också tungt så detta krävs för att det ska bli mer liv i håret). Jag blir alltid lika nöjd! Nu vet ni allt om mitt hår och kan skriva en c-uppsats om det. Men tänk vad håret gör mycket för ens välbefinnande - jag har känt mig så hel sen Elina fixade mitt hår!

Tågstrul å hyrfilm

 
Åh!
Måste skriva av mig lite. Blir så irriterad på tågen! Just när jag skulle cykla till stationen så inträffade en olycka mellan Ängelholm och Helsingborg. Jag kan vänta på ersättningsbussar. Kan missa tåget i Helsingborg. Kan komma försent till föreläsningen. Kan ta mer än två timmar att komma till Lund. Eller ja, jag ser hela scenariot framför mig redan. Så jag slog nyss igång datorn, ska börja plugga strax men innan dess måste jag bara ta några djupa andetag och inse att det här inte är så farligt trots allt. Jag kommer nog kunna bli logped ändå. Minns ju ändå aldrig vad jag lärt mig så missar jag en dag hit eller dit kan de ju kvitta tycker man. Till något roligare: Igår lånade jag filmen En underbar jävla jul (är man medlem på Hemmakväll får man det i födelsedagspresent) - har velat se den så länge! Kom då också att tänka på att det var år och dar sen som jag hyrde en film. Minns när jag var liten, att vi åkte till Video Kalle rätt ofta. Där var hyllorna fullproppade med VHS-band. Hur som helst (mitt nya uttryck - har ni märkt det? Det är en väldigt bra övergång för att komma in på ett nytt ämne). Ett hett tips, även om jag trodde att den skulle vara ännu bättre faktiskt. Ännu roligare hade den nog också varit närmare jul - då är man ju i mer stämning. Men den får ändå 3,5 av 5 i betyg av mig! Nu ska jag sätta fart här!

Sätt er i långtidsminnet!



Det kan bli ett rörligt inlägg det här.
Jag varnar er redan på förhand. Är trött i huvudet efter en heldag i skolan och massa ny information försöker landa i hjärnan. Just nu pratar vi om struphuvudets uppbyggnad igen vilket vi hade en anatomikurs i, i vintras och jag blir så otroligt nojig att jag ska ha tappat det jag lärde mig där och på så sätt svårt att hänga med i påbyggnaden, som vi går igenom nu. Jag kan allt, och lite till, när väl tentan är men sen gäller det att snappa upp det viktigaste och banka in de kunskaperna i långtidsminnet. Jag är rädd att jag inte gör det. Jag kan koppla samma känsla till när jag gick på en friskola på högstadiet. Vi hade ett helt annat system än de kommunala skolorna. Vi hade knappt några lärarbaserade lektioner (heter det ens så?), inga prov och inget schema att följa förutom i vissa ämnen. Jag minns att jag var så rädd då att jag inte skulle lära mig något då jag från årskurs 6 har planerat och tagit ansvar över mitt lärande. Samma sak är det nu. Men nu handlar det snarare om att jag ska glömma och att dessa fyra åren sen har gått till spillo. Att jag en dag sitter där som färdig logoped och inte fattar ett skit. Det kommer förhoppningsvis inte bli så men känslan skrämmer mig. Okej. Nu sa jag kanske för mycket. Men det här är en återkommande tanke som jag tror många kan känna igen sig i. Eller ja, det är väl lite det jag hoppas åtminstonne.

Ännu en fixardag

 
Hallå Bloggis!
Idag har jag tagit en pluggfri dag! Jag försöker nämligen få undan massa smågrejor som jag aldrig tar tag i och som bara ligger och väntar på att bli gjorda. Som ni vet älskar jag att göra listor och allt som rör skolan brukar prioriterad. Men nu så! Jag har varit på äldreboendet och skrivit på anställningsavtal för sommaren (känns så bra varje vår det är gjort - då har jag schema, kan planera och är garanterad jobb), har mailat logoped som jag ska göra studiebesök hos och fixat med det ena efter det andra. Nu är det iallafall klart!Jag hann även med en promenad under morgonen - gick till havet och det låg spegelblankt! Om en stund ska jag cykla till stan och möta upp Sara (har haft en riktig träffa-kompis-vecka märker jag efter att ha läst föregående inlägg). Vi har inte setts sen i somras, när vi åt kulklass och fyndade Jelly Bean så det är verkligen på tiden att vi träffas. Vi båda pluggar och har mycket på vars ett håll så är ett pussel att få våra tider att gå ihop! Hoppas ni njuter av 14 grader och MÅNDAG! Ikväll går sista avsnittet av 30 grader i februari av stapeln, så spännande då ALLT slutade så osagt förra veckan! Hejsvejs!

Min lördag

En aprildag för ett år sedan...

Det här är en riktig fixarhelg!
Igår far och flängde jag runt i huset som en jag-vet-inte-vad. Jag dammade, dammsög, tvättade, plockade, tog ner påsken, bäddade rent, piskade mattor och fixade fint! Allt detta medan solen sken utanför. Hmm. Men hann njuta av den på eftermiddagen som tur var. Idag tänkte jag fortsätta men nu ska jag ta itu med lådor. Är ni sådana som prioriterar att ha det ytligt fint och trycker ner allt i lådor eller vill ni hellre ha det lite stökigt runt omkring er men alltid ha ordning i lådorna? Jag är det sistnämnda. Som ni vet måste kläderna i garedroben ligga på exakt rätt plats för att jag ska må bra i själen. Färgkoordinerat och jämna högar är viktigt. Helst uppdelat efter material också, haha. På kvällen var jag hos Ana Maria för tjejmiddag. Vi käkade tacos och drack vin. Matilda var också där! Mina socionomkompisar, är så glad att vi håller kontakten! Nej, nu ska jag fånga dagen! Glad söndag Bloggis!

Sol å Cindy



Det får bli tågbloggsinlägg denna ljuvliga fredag! Jag skiter i om jag är tjatig - detta väder alltså! Idag känner man livet i sig. Det är nästan, men bara nästan, försommarkänsla! Åh! Jag har precis varit hos Malin. Vi drack smoothies, åt nötter och hann prata ikapp ett par timmar. Tiden flög dock iväg tyvärr. Hade kunnat stanna bra längre men blir så sent då jag ska pendla en timme hem sen. Hur som helst. Började skriva det här inlägget för att distrahera mig själv. Det ligger nämligen en hund (varför hamnar jag alltid brevid en människa med hund?!) och kom att tänka så mycket på Cindy när den här hunden la sig tätt intill mina ben. Man känner liksom värmen från den. Ja, jag måste anstränga mig inte för att börja gråta. Fina Cindy. Nu ska jag hem och äta lite mat - måste nämligen spara utrymme i magen för morötter och dipp. Nu dör snart batteriet. Vi ses! 

Woho det är fredag



Hej fredag! Jag sitter på tåget, strax framme i Lund. Försöker alltid plugga 45 minuter och sen belöna mig själv med 10 minuter rast i slutet, haha det gäller verkligen att ha struktur och självdisciplin. Så idag tillägnar jag min rast till er. Solen skiner (är jag tjatig?) och i eftermiddag ska jag hem till Malin. Det är fredag och jag lyssnar på musik på hög volym. Det kommer bli en bra dag! Har roliga planer inför helgen och ska inleda den med massa bra teveprogram ikväll! Oj vad jag låter gammal. Imorgon väntar hur som helst utgång så väger upp det en aning. Men man måste få älska att vara hemma. Det gör jag iallafall. Är hemmakär. Nu är jag framme, GLAD FREDAG Bloggis

RSS 2.0