Mars i corona-tider

(null)

Mycket vatten har runnit under broarna sedan sist, säger man ens så? Det jag menar är iallafall att det har hänt mycket den senaste månaden! Sist jag skrev hade vi storslagna planer på att åka till Gdansk. Det sket ju sig totalt. Vi kommer komma till Malmö men inte längre (tänkte egentligen bara sova där för att hinna i tid till flyget morgonen därpå). Nu får Malmö bli huvuddestinationen! Coronaviruset var det knappt tal om sist vi hördes av (eller jo, det hade nog hunnit eskalera i Kina och norra Italien, men trodde aldrig att det skulle påverka Sverige så som det har gjort!). Jag orkar knappt ta in mer information om det just nu, blir helt matt av alla nyheter och att det enda som det talas om är detta virus. Det är fruktansvärt allt som det har orsakat men jag tycker det är viktigt att vi även pratar om annat för att inte bli knäppa och nere (men självklart också att vi följer restriktionerna som myndigheterna kommer ut med!). Tycker dock att allt spekulerande hit och dit är tröttsamt. På jobbet har det börjat märkas av allt mer - vi har fått ställa in gruppverksamheter, får många avbokningar, tillåter endast en medbeökare när vi träffar barnen/ungdomarna och måste ringa varje patient dagen före deras besök för att försäkra oss om att de är symtomfria och har varit det i 48 timmar (känner mig som en riktig kontrollant). 
 
(null)

Men nu är det slutsnackat om dyserheter för en stund! Jag tänkte istället nämna min födelsedag som infann sig i söndags! Jag hade bjudit hit min familj, Marcus familj samt min mormor och farmor på födelsedagslunch! Dessvärre vågade inte mormor och farmor sig hit (med all rätt!) så vi fick klara oss utan dem! Det blev spagetti och köttfärssås, festligt värre! Till efterrätt hade jag gjort en blåbärs- och björnbärspaj med kokos. SÅ god! Jag fick pengar, padeltimmar och en efterlängtad konsertbiljett i present! Kan ni gissa till vem? I Göteborg! I maj! Vi får se om den blir av... Haha, hur jag än försöker att undvika att prata om corona så kommer jag in på det hela tiden iallafall! Nej hörreni, nu ska jag tända ett ljus och tänka lite extra på farfar som skulle fyllt 85 år idag. Han skulle säkert tyckt det vore bra om jag åt en glass också! Och smaskade riktigt ljudligt när jag sörplade i mig den, för det är precis vad han skulle ha gjort.  

(null)

Men innan jag avslutar vill jag reflektera lite mer kring... corona (eller covid-19 om man ska vara PK - och ska jag vara riktigt PK ska man heller inte skriva "man" utan då heter det "en"). Jo, jag stör mig lite på att många (vloggar, instagram-konton och poddar) får det till att låta som att ALLA bor i Stockholms innerstad och jobbar på kontor. De tar förgivet att alla jobbar hemifrån och att vardagen ser helt annorlunda ut nu i dessa corona-tider. Jaja, det var väl en värdslig sak men ändå. Störande. Okej, spridda skurar men jag tänkte ta upp en sista grej för den här gången: jag känner knappt av pollen i år! Jag som annars är superallergisk så här i mars-april-maj har lite irriterande ögon på morgonen men annars ingenting! Började preppa med allergitabletter redan i januari och tror att det har gjort susens! Tippelitips! Det var allt för mig! Ha en skön påsk, så hörs vi i april! 

(null)

RSS 2.0