Iittala VS Ikea



Min förkylning vill inte ge med sig.
Så jag går runt och känner mig trött efter minsta ansträngning. Men då passar det perfekt med helg. Idag har jag hängt på soffan - men mest av allt har jag hängt på Iittala Outlet. Världens kanske mest lockande butik. Jag vet att jag var på Ikea för ett tag sedan för att se hur billigt allt var. Jag fick upp ögonen för budgetpriser och hade det i tankarna idag när jag drömde mig bort bland skålar och glas. Tills jag kom fram till dessa små godbitar. Tänk till jul. Ah! Jag kunde bara inte låta bli när outletrean gjorde sitt och det helt plötsligt var väldigt likt Ikea, prismässigt.


På tal om inredning så instagrammade jag innan jag somnade igår kväll. Sökte på hashtag som kök, vardagsrum, arbetsrum och sovrum och hittade så mycket fint! Får man lägga upp bilderna här utan att det räknas som plagiat? Jag screenshota flera tiotal bilder och försökte komma fram till den gemensamma nämnaren. Vad. Det. Är. Som. Jag. Inspireras. Av. Jag vill ha vitt med inslag av rustika trämöbler. Sen ser jag mycket växter framför mig och porslinet ska gå i grönt, ljusrosa och vitt. Åh! Jag kan inte bärga mig! Nu ska hålla kväll. Äta grillat, smitta Marcus med förkylningspussar och bara ta det lugnt!

Bilden är, ja jätteroligt, lånad av Ikea

I ♥ tidningar


Något som jag älskar är att prenumerera på tidningar. Härligheten ligger i det där när man får hem en rykande färsk tidning. På sommaren gillar jag att kunna ta med dem till stranden och på vintern är det mysigt att bläddra i innan man somnar. Jag är egentligen ingen sån som lockas av presenterna, som ibland medföljer prenumerationerna. Förutom en sak, som jag är svag för. Jag tycker det är en sån brilliant idé och det känns som jag gjort ett riktigt kap varje gång det inträffar. Biobiljetter. Som mutor. Är inte det fantastiskt? Sist betalade jag 159 kronor för några tidningar från Amelia och till detta fick jag två biocheckar. Superfynd om jag får säga det själv! Sen känns kanske inte just Amelia som den rätta tidningen för mig. Men skitsamma. Det är så värt det! En annan tidning jag precis börjat få hem är Mama. Som ni kanske känner till så fullkomligt älskar jag bebisar. Att läsa förlossningsberättelser är bland det bästa jag vet (det är sant!). Sen tycker jag att alla reportage i Mama är så välgjorda och till dessa är det alltid så himla, himla, fina bilder. Men bara för att jag gillar bebisar så är jag inte gravid eller vill ha barn eller planerar villa, Volvo och hund eller så. Jag bara älskar barn. Så fick vi den saken utredd!

Testpatrullen Annie


När Matilda i min klass frågade om den där peppboken, som jag tipsat om i bloggen, var bra blev jag väldigt fundersam.
Peppbok? Som jag tipsat om? I bloggen? NÄ! Jag har inte läst någon peppbok, svarade jag. Men så blev jag då tvungen till att tänka efter och kommer lite senare på att hon måste mena The Golden Year. Jag fick säga som det var, att jag tipsat om den men dessvärre inte tagit mig tid till att läsa den. Himla pinsamt. Jag hade med den till Grekland i somras och hann igenom ett par kapitel innan den fick en mindre vattenskada. Men det är egentligen ingen anledning. Jag ska ta tag i mitt bokläsande. Snart.




Hur som helst så tänkte jag tipsa om två riktigt smarriga saker idag. Den här gången kan jag intyga att jag har testat dem! Det första är det här knäckebrödet. Ryvita med sesamfrön. Det räddade mina fikapauser på äldreboendet i somras. Det andra åt jag hos Marcus för några veckor sen. En färdig kladdkaka, Coops egna, som är precis lika god som en nybakad man gör själv. Tycker annars att man kan känna att färdiga kladdkakor är kemiskt framställda i smaken. Men inte den här! Testa testa!

Att lära sig radera



Jag tar otroligt mycket bilder när vi är på semesterar eller gör något särskilt.
Jag hade velat bli bättre på att ta fler i vardagen. Det har jag ju nämnt tidigare men det är ju oftast det vi lever i. Var dag. Och det speglar bättre mitt liv än vad de där bilderna från semestern på Kanarieöarna gör. Hur som helst så försvarar jag alltid mig med (när jag laddar över flera hundra bilder på datorn och pappa tittar på mig med en frågande blick om jag tänker fylla hela minnet) att jag är så bra på att sålla och radera. Trodde jag ja. Häromkvällen när jag gick tillbaka i arkivet kan jag hitta mappar som jag helt glömt bort att sortera. Jag hittade tonvis med bilder på Cindy i olika vinklar och blommor i trädgården där jag försökt fånga ljuset på bästa sätt. Vi ska inte tala om mängden foton där det är människor med på bilderna - då kan det finnas sju stycken som ser exakt likadana ut. I någon annans ögon. Inte i mina. Den ena kan vara riktigt dålig medan en snarlik kan vara den bästa på länge. Jag tror egentligen på det där med att ta massa bilder för att sedan radera alla utom några få. Det är ju på så sätt man lyckas fånga ögonblicket! Men då gäller det ju också att fullfölja det där med att radera resten.



Detta ägnade jag mig därför åt för ett par dagar sedan. Och samtidigt som man går igenom kort för kort från flera år tillbaka återupplivar man också en massa minnen. Några från semesterar men också ganska många från en helt vanlig dag. Sånt blir jag glad över och när jag pratar om vardagsbilder måste jag bara få länka till det här kortet som Jennie Hammar har lagt upp på sin blogg. En måndagsbild som för mig är så exotisk. Vippiga palmer från backspegeln en kväll hem från jobbet. En vardagsbild för mig kan vara en mycket ovanlig för dig. Nu blev det kanske lite flummigt. Men jag ville bara säga att jag tycker det är UNDERBART med foton tagna mitt i livet! 

Träning & struktur


Hej kompisar!
Jag har blivit förkyld. Igen. Malin säger att jag måste ha världens sämsta immunförsvar. Jag vill inte tro det men nu gör jag nog ändå det snart. Blä! Men jag är rätt glad idag! Jag har kommit igång med träningen och det gör mig så gott. Jag mår verkligen bra av det! Alla deprimerade människor borde gå en rask promenad, träna tabata eller umgås med gymmet i 40 minuter. Svårare än så borde det inte vara att bota sura miner. Men det kanske inte jag ska uttala mig om. Något annat jag mår bra av är struktur. Jag har precis gått igenom all kurslitteratur som ska läsas den första delkursen, skrev upp allt i kalendern så jag kan följa och se vad varje lektion har för sidhänvisningar. Planering är mitt mellannamn. Vi har ett ganska luftigt schema den här terminen och jag förstår varför - mycket som ska läsas och många reflektionsuppgifter som ska skrivas. Men det känns ändå realistiskt. Så nu ska jag umgås med boken Vetenskap, Kunskap och Praxis en stund. Sen ska jag göra i n g e n t i n g. Hoppas ni får världens bästa lillördag, vart ni än befinner er!

En guling

 
Jag kom in i en gul fas för några år sedan.
Innan dess hörde jag att mamma inte gillade gult på kläder. Och där någonstans kom jag väl också fram till att jag heller inte gör det. Men så växte jag upp och blev en egen individ med egna åsikter och egna favoritfärger och då kom den här färgen in i bilden igen. Den senaste tiden har jag dock inte varit särskilt exalterad över det gula men så sprang jag på den här tröjan. Visst är den urhärlig? Den vill jag ha. Känns det inte lite som Pippi Långstrump? På ett positivt sätt? Äsch, jag kan i alla fall se att den passar den spralliga, fläthåriga flickan. Och mig. Den kommer från Monki. En väldigt konstig men rolig affär om du frågar mig! De få plagg jag köpt därifrån har alla blivit favoriter!

Kusinvitamin & vintervärld


Brukar aldrig visa bilder på människor i bloggen särskilt ofta. Mer än Ebba då men hon måste jag få ha som undantag för blir det inga bilder på varken mig eller Ebba så är den här bloggen så gott som folktom. Men det här kortet som vi, eller Ida rättare sagt, tog igår tycker jag var så härlig så den är jag bara tvungen till att publicera! Vi pratade om en massa roliga saker som händer i sommar, drack tequila och de där förbannade shotsen har varit det enda jag kunnat tänka på idag, haha. I eftermiddag kom jag tillslut ut på en promenad och vilken tur det var för här är den finaste, vitaste vinterdagen med sol, blåaste himlen (finns det mer än en?), knastrigaste snön och bara helt underbart! Hoppas ni har en bra helg och är laddade för den sista januariveckan! 


Till Annie från Annie


Här faller snöflingorna sakta ner från himlen och marken är alldeles vit.
Rätt härligt ändå - även om våren hade varit mer än välkommen. Men den som hoppas på det får vänta länge till för efter flera år av upprepning har vi ju nu lärt oss att det är först i januari som vintern knackar på dörren. Här hemma har vi köpt tulpaner för att fira Adam igår men även för att pigga upp med vårkänslor! Så. Jag sitter här med huvudvärk och kom precis på att jag inte vattnat min Plant Anny på länge - dricker, med andra ord, för lite.. Idag har jag och Marcus varit en runda på stan, jag har hämtat ut ett paket som jag köpt till mig själv och kikat på joggingskor för hundraelfte gången och konstaterat ännu en gång att vart enda doja är gjord för de med pronationsstöd, ila illa hockeyfrilla! Nu ska jag fylla på vätskeförrådet för att senare träffa kusinerna! Vi har pratat om att ha kusinträff i åratal och nu har vi äntligen gjort slag i saken! Glad lördag!

Blommor å drömkök



Idag hade jag planer på att städa, träna, läsa ett kapitel till nästa veckas lektion och bara ta det lugnt.
Men det första jag ser när jag vaknar i morse är en förfrågning från förskolan. Så snabbare än blixten stod jag i duschen och sen dess har det varit full fart hela dagen! Jordens levande blommor. Jag säger väl då det, de vet hur man ska trötta ut sin fröken. Nu är jag helt färdig i bollen men tacos (tänker att det är här, i mitt gröna drömkök, som jag ska laga tacos i framtiden) gör mig pigg och sen - om min hjärna och jag samarbetar - kanske vi kan komma överrens om att gymmet är ett alternativ ikväll. Men bara kanske. Glad torsdag Bloggis!

Mästerkocken Filip



Tittar du på Sveriges Mästerkocken?
Varje onsdagkväll följer jag och Marcus familj det slaviskt! Det har blivit lite av en tradition. Jag vet inte vad som händer med mig vid sådana här sammanhang men en tävlingsmänniska växer inom mig och jag är bara tvungen att tippa på vem som vinner. Ni känner ju mig och vet att detta inte är första gången. Jag har haft tävlingar i att förutse vinnaren av Melodifestivalen, datumet för när första snön ska falla och ja, Gud vet allt. Jag vet inte varför jag har en så vinnarskalle men det kan inte hjälpas. Kanske är det för att jag vill senare kunna bräscha med att jag hade rätt? Vi tar förra året som ett exemplariskt exempel. Jag gissade att Amir skulle vinna och kunde senare konstratera att det även blev så. Usch. Jag känner att detta inte är något att vara stolt över. Det känns ju varken särskilt trevligt eller som en bra egenskap. Nu har i alla fall samma känsla infunnit sig och den talar till mig. Den säger att Filip (längst till höger) tar hem segern. Vem tror du blir årets mästerkock?

Bilden är lånad (och ja, det måste skrivas för ja, annars får jag ångest och ja, Marcus det är jättekul att jag lägger upp den här länken. Jättekul).

Plant Anny



Som ni vet så är mitt nyårslöfte att bli bättre på att dricka mer vatten.
Jag har alltid haft svårt för att få i mig tilläckligt stor mängd eftersom jag aldrig är törstig. Förutom vid träning. Men tränar jag inte så får jag påminna mig själv (vilket jag för tillfället är väldigt dålig på) och nästan tvinga ner ett glas eller två. Många dricker ju mycket till maten men jag glömmer ibland bort det helt. Jaja. Nu vet ni bakgrunden. Jag har hur som helst blivit tipsad om att använda appen Plant Nanny. Man kan fylla i hur mycket man dricker men framför allt så plingar den till då och då för att just: PÅMINNA. Riktigt bra! Dock förstår jag inte på hur ni som dricker flera liter bär er åt för att slippa kissa åttatusen gånger per dag? Om jag följer appens rekommendationer, och dricker drygt två liter om dagen, kommer jag behöva kissa en gång i timmen. Minst. Men nu är jag i alla fall ett steg närmare mitt nyårslöfte! 

Positiv energi!



God morgon denna regniga tisdag!
Inte alls i min smak. Men vet ni vad jag kom och tänka på igår? Att sommar och ljus i all ära men det kan vara rätt jobbigt också. Fuktig luft gör att man känner sig ofräsch, ångest över att man inte är ute i solen tillräckligt, pressen och stressen över allt man vill hinna med och mitt i allt detta kom jag på att januari, snöblandat regn och mörker inte är så pjåkigt som man kan tro! Hur som helst. Idag gick jag upp vid åtta men har inte gjort ett knop fram tills nu. Jag gör allt för att skjuta upp pluggandet. Åt frukost framför Nyhetsmorgon, läste bloggar, drack te och kollade mailen. Jag hade sett fram emot en lugn dag men fick som sagt en reflektionsuppgift igår. Man ska skriva tre-fyra sidor om filmen vi såg och jag som annars har rätt lätt för att få texter att bli långa vet inte i min vildaste fantasi hur jag ens ska få ihop till en. Nåja, det ska väl gå! Jag har energi från igår kväll då jag var hos Karolina. Tankade kraft och hade en mysig måndag med levande ljus och popcorn. Lånade bilden från dig, hoppas det gick bra! Dags att fånga dagen!  

Nytt igen



Jag är så trött efter några timmar i skolan.
Nya lärare, ny termin, nya delkurser, nya reflektionsgrupper och mycket information. Känslan är ungefär densamma som första dagen i höstas. Förutom att klassen består! Jag tänker tankar som "kommer jag klara det här?", "är detta rätt för mig?", "engelsk kurslitteratur -helvete" och "terminen kommer bli lång". Men det ska nog bli bra. Jag är alltid sån här. Rädd för förändringar. Nu ska jag skriva in schemat i kalendern, påbörja skrivuppgiften vi fick på direkten (tackarrrrr) och låtsas att jag bokar en resa för att få känslan att jag kan fly ifrån det här. Om det behövs. Om jag vill. Det är mycket som såsar runt i huvudet. Och jag kan inte sluta tänka på vår nya kursansvarigas röst. Den låter på pricken som läraren i Lilla Jönssonligan. På pricken!

Söndagstugg



Igår var ingen bra dag. Jag var sur och ledsen över en massa saker och hade definitivt ingen lust till att blogga. Men allt ordnade upp sig och på kvällen köpte jag och Marcus hem en massa gott. Vi såg filmen I Love You, Man och jag kände en nyförälskelse till Bjärechips. Finns det något godare? Nu ska jag hoppa ur pyjamasen och bege mig till gymmet. Jag har kommit in i ett bra flow. Men halsontet är tillbaka. Men vet ni? Det skiter jag i just nu. Det kan ju inte alltid få förstöra. Efter träningen ska jag hälsa på mormor och morfar. Det gör jag allt för sällan och har ofta dåligt samvete på grund av det. Ha en härlig söndag kära Bloggis! Imorgon börjar allvaret igen för min del, så bäst att njuta av friheten några timmar till!

Första terminen avklarad!

Mitt huvud kokar över! Igår började jag på Campus Helsingborg - Socionomprogrammet! Gårdagen var kort men intensiv! Fick träffa klassen, rektorer (eller prefekt tror jag det heter här), gått igenom vad som händer under de sju terminerna, nya miljöer, nya ansikten och information på information. På eftermiddagen fixade jag med massa praktiska grejer så som pendlingskort och inloggning till skolans mail och plattform. Idag har det varit en massa ny inmatning. Studieteknik, träffat våra klassansvariga, haft presentationer, gått igenom delmålen för kursen och fått en analysuppgift tills på fredag. Just nu är jag så trött i knoppen att jag nästan kan somna ståendes. Tänker så mycket att jag blir snurrig - alla nya intryck, tankar om detta är rätt val eller ej och hur i helsicke jag ska klara detta! Ni hör, det är mycket nu!


Det har varit så mycket hela veckan med ny klass och mycket energi som lagts på "är detta rätt för mig?" och "hur ska jag hinna plugga och läsa allt det här och samtidigt hinna med allt runt omkring?".



Jag har hört från allt och alla att det är ett SÅ stort kliv från gymnasiet till högskola. Men alltså jag fattar inte hur jag ens ska få ihop det här! Just nu ligger jag efter med cirka femtio sidor, vilket ändå inte är så farligt. Det som däremot bekymrar mig är hur jag ska hinna läsa två hela böcker plus 160 sidor plus någon artikel plus göra ett grupparbete på ett par veckor. Jag får ont i magen bara jag tänker på det. Och sen tänker jag ju för mycket också. Det gör mig inte gott. Analyserar varje ord jag läser och blir förskräckt av bara tanken att jag ska komma ihåg allt detta till tentan och helst hela livet.


Här får ni några utdrag som jag skrev i september, som känns så avlägset men ändå som igår. Kommer ihåg att jag tyckte de första veckorna var riktigt kämpiga att ta sig igenom. Allt var nytt och jag kände ingen! Grädde på moset hade jag blivit attackerad av en grisförkylning som jag försökte bemästra! Jag minns att jag, efter ett par dagar, bara ville kräkas på allt och att jag kanske borde hoppa av. För jag orkade inte sätta mig in i skolans webbsystem, läsa fem miljoner sidor och bekanta mig med alla nya ansikten. Nu har jag gått en hel termin och dagens status är: klassen känns bra, ämnena är intressanta men jag är fortfarande osäker på om jag kommer trivas med yrket!

15 till 15 januari

Tänkte ha en uppföljning varje månad den 15:e hur det går med mitt projekt 15 till 15. Gillar, som ni kanske märkt under åren, att namnge mina projekt. Då känns det plötsligt lite viktigare att genomföra dem. Sedan en månad tillbaka har jag försökt hålla igen på sötsaker och träna desto mer än vad jag gjort under hösten. Träningen från oktober och december uteblev näst intill helt så har fått börja om från noll. Jag har köpt gymkort och även varit på gymmet ett par, tre gånger i veckan. När luften är bitande kall, asfalten hal och vinden hård är det skönt att träna inomhus. Annars hade jag gärna (nåja, gärna och gärna..) börjat jogga ute på slingan men det väntar jag med ett tag till. Jag är i alla fall nöjd med mina små förändringar.


Bild från juli

Hur går det med maten då? Under julen fanns det tusentals frestelser som var svåra att stå emot. Även om det slank ner något litet här och var så blev det aldrig till någon frossa vilket var skönt! Däremot efter jul kom jag tillbaka till gamla vanor. Åt lite när som helst och njöt inte av det. Nu kör jag på och ser fram emot februari! Målet just nu är att börja få upp flåset, köra lite tyngre gympass och få in träning som rutin i vardagen. Det ska löpa på automatiskt och framför allt vara roligt att träna! Om jag tränar på bra tänker jag att jag kan äta godis, som är min stora last, på fredag och lördag. Att inte äta något alls känns för hårt mot mig själv men då gäller det att ha karaktär och inte tjuvstarta fredagsmyset redan på torsdagen och sen äta resterna på söndagen för då är den onda cirkeln igång igen! God mat, mycket träning och något sött att längta till på helgen är de bästa av alla världar! Återkommer med hur det gick! GO GO GO!!

Bilder mitt i veckan


Hej mitt i veckan!
Tänkte köra ett-foto-i-timmen idag i bloggen men jag blev missnöjd med bilderna jag tog under morgonen så det sket sig på direkten. Ni får i alla fall ta del av vad jag gjort under tre timmar. Jag startade dagen med data-och-pappers-fix. Jag lämnade bland annat in studieförsäkran för nästa termin. Sedan klädde jag på Cindy och mig själv för en promenad i skogen. Vi var nästa helt själva och mötte bara en läskig hund (har jag berättat hur rädd jag är för stora hundar?). Det verkade inte som att Egon har vällt allt för många träd men en del stigar var översvämmade. Intressant. Jag vet. Efter dusch av hund planerade jag kvällens middag. Jag ska testa en ny maträtt - kycklinggryta med curry, sojaböner och till detta ris och sallad. Fick den här kryddan av mig själv i julklapp (hade med det i julklappsspelet och kammade hem mitt egna bidrag i tävlingen). Sedan tog jag en sväng till gymmet. Klockan 12:30. Inte 16:30 - man lär sig av sina misstag, som man säger. Det var så lugnt där! Så lugnt att jag vågade på mig att ta en bild. Jag hade tyckt det vore så pinsamt om jag blev upptäckt så försökte göra det diskret, haha. Men hur lätt är det egentligen? Nu ska jag plugga en stund. Sedan laga kycklinggryta, spela Mario och vidare hem till min kärlek! Glad onsdag!

Normbrytande



Jag tänkte knåpa ihop ett inlägg innan min hjärna lägger ner för dagen. Om det låter konstigt på sina ställen så är det av förklarliga skäl. Här är Ana Maria, August och Matilda, min basgrupp som jag har hängt med hela dagen! Vi har skrivit om observationerna vi gjorde tidigare i veckan och om normer, som hör till ämnet. Vi har även diskuterat normbrytare och jag har uppmärksammat ett utomordentligt sådant exempel på just det idag när jag var på gymmet (nej, jag tränar inte hela tiden och ja, jag äter godis fast jag sa att jag skulle ha uppehåll - lugn bara lugn). En tjej på gymmet tränade i endast sportbh. Jag vill tycka det är härligt - att man vågar gå emot strömmen - men det kändes bara så fel. Sportbh i mitten på januari. Är man ute och träna en svettig julidag så förstår jag. Men på gymmet. I januari. FEL FEL FEL FEL som Brasse Brännström skulle ha sagt. En annan sak som jag bara vill lägga in som en påminnelse till mig själv är att ALDRIG igen befinna sig på Friskis 16:30. Då känns Batterifabriken som Ängelholms Mecka som alla, precis alla, vallfärdar till. Nu tackar mitt huvud för idag och hälsar att det uppskattar mycket att vara ledigt imorgon!

Måndagsstatus



God måndag Bloggis!
Hoppas er vecka börjat på bästa sätt. Min dag har egentligen inte varit dålig men livet gick lite emot mig i morse. Det regnade när jag var på väg till tåget och jag fick stressa som en jag-vet-inte-vad för att sedan inse att alla i min basgrupp var sena till vår observation. Inte hela världen. Jag vet. Hur som helst så gjorde vi en observation på ett torg i Helsingborg och medan vi stod där kände man riktigt hur tråkigt januari är. Det var mörkt trots att klockan var halv nio, stormen Egon blåste ut det sista av hans kraft på oss, det regnade så där smått ni vet, när det känns men inte syns och det var allmänt kallt och ruggigt. Jaja, det är inte synd om mig. Efter lunch gick vi till ett fik och gjorde nästa observation därifrån. Mycket behagligare! Efter skolan var jag på Friskis och lyfte skrot. Jag känner mig så svag i musklerna. Tråkig känsla men härligheten i att träna väger upp! Tänkte bjussa på en bild men just i sekunden som kortet avfyrandes kom någon in i omklädningsrummet. Det blev inte så bra med andra ord. Så det får vänta. Ni får istället ett foto från observationsplatsen. En buss i ett grått land. Det var min måndag i några rader.

Utrensning & sällskapspel

Igår startade jag dagen med att rensa i källaren. Ett projekt som börjar få ett slut. Har jag berättat att jag älskar att rensa, sortera, slänga, skänka, få undan, känna att ytorna blir luftiga och att allt man har är sådant man faktiskt använder och värdesätter? Nu bor jag ju fortfarande hemma så jag undrar hur det kommer bli när jag har flyttat och har mitt eget. Medan jag fixade i källaren började jag också inse att alla mina Jelly Bean och vinglas kommer ta mycket plats så bäst att stoppa inköpen innan det går överstyr. Man kan ju trots allt inte fylla sin lägenhet med bara färgglada skålar. Eller, kan man det?

 
Eftermiddagen spenderades hos Malin. Min älskade Malin. Hon är fantastisk! Hennes blotta närvaro får en att må bra! Jag önskar att alla har en Malin i sitt liv. Vi fikade, spelade Ticket To Ride och pratade en massa. Det var ett efterlängtat möte (nej, möte säger man väl ändå inte..) har inte setts sen augusti eftersom hon har jobbat som volontär i Kenya de senaste månaderna. På kvällen var jag och några vänner hos Marcus. Sällskapsspelandet fortsatte. En rolig lördag helt enkelt! Idag har vi städat klart i källaren och nu ska jag strax svida om till träningskläder. Jag är så jäkla sugen på att träna, svettas och ta i! Får dock ta det lite lugnt för har känningar i halsen. Men en timmes badminton klarar min kropp säkert av! Glad söndag!

Myrsine & makalöst glad!

Igår hann jag med typ allt innan klockan slog två. Idag har jag inte hunnit med någonting känns det som. Eller jo föresten. En sak. Jag har varit och köpt det här lilla trädet. Jag har tänkt att det skulle passa bra här i min fönsterkarm och se: det gjorde det också! Jag passade på eftersom Blomsterlandet har halva priset på alla krukväxter den här helgen. Den lilla plantan tror jag heter Myrsine.



Glad fredag föresten! Jag känner knappt av att det är fredag idag eftersom veckan har sett annorlunda ut men det ska ändå bli otroligt skönt med helg måste jag säga! Min förkylning är inte riktigt över så några lugna dagar kommer lägligt. Men vad gör en förkylning när man är på bra humör? Jag känner mig så strååååålande glad att jag vet inte vad. Jag förstår inte varför? Jag BARA ÄR DET!! Fantastisk känsla! Inget går emot mig just nu. Fast vågar man skriva så? Dumma tankar.. Har ni tänkt på att jag har samlat alla glada fredagsinlägg i en bunt: i kategorin "Fredag"? Om inte så får ni klicka på den, för där har jag samlat allt som jag skrivit på fredag NÄR jag har haft sol i sinnet. Är inte det konstigt föresten? Att fast det är hundra år sedan ett inlägg gjordes så kan jag känna av om jag var glad eller ledsen vid tillfället som texten skrevs. Det går att urskilja oavsett om jag skrev som att jag vore glad eller faktiskt erkände att jag inte mådde bra. Men i den här kategorin har jag bara massa positiva inlägg - där jag varit glad på riktigt!

Idag skulle min basgrupp träffas för att plugga och umgås! Vi ska göra observationer på sociala orättvisor, på allmänna platser. Vi kom på den genigala idén att observera på färjorna mellan Helsingborg/Helsingör. Men det varnas för storm (igen!!) och då känns det inte särskilt lockande att sitta på en båt över sundet. Snacka om att sätta sig i sjön, haha. Så det får vi stå över tyvärr! Men det kommer fler tillfällen! Nu ska jag och mitt härliga humör traska vidare men först ska vi önska er en riktigt glaaaaad helg! Puss!  

Blå/lila & tulpaner!


Hej! Halvt döv har jag tagit mig igenom den här torsdag. Ledig från plugg - härligare än härligast! Jag har därför passat på att städa ut julen, tagit ner tomtegardiner och hängt upp tulpaner! Rummet blir ett annat med ljusare gardiner och är nu redo för våren! Jag har även dammat av hyllor och dammsugit som en tok, om ni ville veta. I eftermiddag gjorde jag några ärenden på stan. Jag bytte bland annat några julklappar och lånade hem böcker för nästa termin. Här har ni två bilder i en. På min nya klockrem som jag fått av Marcus och tulpanerna i bakgrunden. Det var min torsdag det.

En solig start

 
Kunde inte somna igår kväll.
Grisen har tagit över. Förkylningen alltså. Hur som helst så vaknar jag upp till en förvärrad gris, det är knallsvart ute och jag hade velat krypa ner under täcket i två timmar till. Minst. Men trots detta känner jag mig ändå glad idag! Jag hann med tåget i morse (bara en sån sak!), himlen sprack upp och solen kom fram och jag fick bekräftat att den sista veckan av terminen blir lugn och härlig! Dessutom består min basgrupp av mina bästa kompisar i klassen, vilket gör det hela såklart mycket roligare! Nu har jag precis kommit in från en lugn promenad. Tänkte vila, spela Mario, äta soppa, träffa Marcus och se Sveriges Mästerkock ikväll! En bra start på avslutningen alltså! Knepigt det där är föresten. Att det är först nu efter "jullovet" som terminen tar slut. Det känns inte alls logiskt. Ja ja. Nu ska en grisförkyld men GLAD Annie fira onsdag!

Drömmer om Ikea



Idag känner jag mig apförkyld.
Eller en apa har jag aldrig associerat med något dåligt så jag får väl kalla det grisförkyld istället. Grisar känns mer otympliga och snoriga än apor. Trots detta har jag flängt rundor på både Ikea och Skånes folktommaste varuhus Familia. Där är aldrig en människa. Oavsett om det är mellandagsrea eller något annat spektakel så lockar det inte kunder. Tråkigt för stället men desto skönare för oss som väl besöker affärerna. Älskar att kika och prova utan att trängas och köa. Framför allt gillar jag tystnaden. På Väla är det alltid så mycket ljud att man blir trött i huvudet efter en kvart. Här kan man gå utan detta surr! På Ikea hade jag en avvänjningsstund från Iittala på porslinavdelningen. Jag måste se hur billigt glas och tallrikar kan vara så att jag inte slukar hela Iittalas sortiment. Jag tycker plötsligt att det är helt fantastiskt att man kan få 25 istället för ett vinglas för 170 kronor! Mer Ikea för mig alltså! Jag drömmer ju mig bort när jag är där. Till min lägenhet. Idag hittade jag en supersnygg säng med lådor under som man kan förvara lakan och handdukar i, ett underbart kök, ett vitt klaffbord (dock inget runt..) och tallrikar och vattenglas och påslakanset och tavelramar och ljus och skålar och så fortsätter det. Nu: tillbaka till verkligheten och skola 09:00 imorgon.

Färglägger januari



Jag tror jag aldrig sagt det här tidigare.
Men jag har gått och blivit förkyld, vilket ni såklart hört förut men den kom för en gångs skull väldigt lägligt. Det är ju aldrig annars som man tycker att förkylningar eller andra sjukdomar kommer i rätt tider. Jag har hört i något teveprogram för inte så länge sen att det vanligaste läkare får höra, när de ger patienter besked om sjukdomar är att det kom så olägligt. Det krockade med semestern, med massa jobb, med julfirandet.. Att vara sjuk är ju inget man planerar in i kalendern direkt. På onsdag börjar skolan igen. Det betyder att jag har idag och imorgon har tid till att ta det lugnt och förhoppningsvis vara frisk till allt drar igång igen! Med positiva tankar är jag nog kry på nolltid! Solen lyser idag! Det gör mig glad! Tänkte ta ut den här filuren på en promenad så vi får se ljuset. Man måste passa på för vid fyra är det bäckmörkt. Något annat som piggar upp är tulpaner. Det om något symboliserar väl vår? Dessa får färglägga den här ljusa och härliga månaden som januari trots allt är!

Slappedagar



Tyckte jag hade så mycket på dagens agenda men det blev ännu en slappedag.
Det har blivit många sådana på sista tiden. Förstår inte riktigt hur jag tänkte där precis innan jul men jag fick för mig att jag skulle behöva plugga i princip alla dagar över storhelgen. Kanske att jag fick en lucka på julafton och nyår men inte mer än det. Riktigt så har det ju inte varit och det är jag otroligt glad och tacksam för. Ledighet behövs oavsett om man jobbar eller pluggar. Jag kommer väl vilja slå mig själv när jag läser detta någon gång i april och allt är i världens tempo men: jag börjar faktiskt tröttna på lediga, oplanerade, hemmadagar. Men vågar som sagt knappt nämna det för jag vet att om en vecka typ, kommer jag ha plugg upp över öronen igen. Så jag sa aldrig det där. Den här hemmadagen har i alla fall ägnats åt sortering, blåsig promenad, hosta, läsning av en favoritbloggares arkiv (blir så pepp och får massor energi!!) och fuktbombat huden. Bloggläsningen resulterade i massa förslag på smarriga recept som jag skrev ner och kan kika på när inspirationen tryter. Det lär behövas! 

All in one



God dag lördag! Jag är så förvirrad i dagarna. Det känns inte alls som lördag idag. Inte som måndag eller torsdag heller för den delen. Startade även den här morgonen tidigt. Skönt. Jag och Maja möttes upp för att långpromenera på morgonkvisten. Vi klev över träd som fallit under natten, pratade en massa och fasar inför årets jobbigaste månader. Januari, februari och mars. Det är alltid en pärs att ta sig igenom. Men jag tror jag kommit på knep för att klara dessa ruggiga, mörka och tråkiga veckor. Jag tror man måste planera in massa roligheter. Har jag sagt det tidigare? Ja, men det tåls att höra mer än en gång! Tjejmiddagar, spelkvällar, badmintontimmar, kompistid på gymmet, spontana utgångar, vara ute i friska luften, planera resor, drömma.. ja ni fattar. Det ska jag göra i alla fall! För att koppla text till bild måste jag bara rekommendera det här superlacket. Ett underlack, ett topplack och ett lack som stärker naglarna. Jag smetade på den här färgen för en vecka sen. Det kan man inte tro va? Nej, jag tänkte väl det. Nu ska jag dricka buljongte och fylla kalendern. Jag har bestämt att årets tre första månader ska bli LJUSA och LÄTTA! Glad lördag!

Ananas



Idag gick jag upp tidigt.
Inte för att plugga. Inte för att träna. Utan för att åka till Väla. Sveriges största köpcentrum för att vara exakt. Jag och ett par kompisar var där vid öppning och strosade omkring i tre timmar, åt grekisk mat och jag köpte en ananaströja som jag studerat länge. Den kommer passa perfekt till sommaren med bruna ben och vita shorts eller nu till våren (eller vintern om vi ska vara ärliga) till ett par jeans och svart kofta. Ni ska få bildbevis längre fram. Juli någon gång. Väntar man på något gott väntar man aldrig för länge, haha. Nu har jag precis avslutat några timmars kamratgranskning av hemtentor. Tänkte dra iväg en sväng till gymmet för att sedan möta upp tjejerna igen för bowling! Glad fredag Bloggis!  

2014 blev 2015


Hej kära Bloggis å välkommen 2015! Visst känns det ovant? Jag kommer skriva och säga fel i veckor. Så är det alltid! Hoppas ni hade ett bra firande igår! Vi var ett litet men härligt gäng hos en kompis. Vi slog på stort och hade trerätters. Den ena måltiden godare än den andra. Till förrätt blev det räkcocktail med krutonger medan huvudrätten bestod av baconlindad kyckling, klyftpotatis, bearnaisesås, sallad med fetaost och smarriga tillbehör. Efter tolvslaget åt vi något så himla tjusigt som nutella cheesecake! Det var toppen! Nu ser jag fram emot ett nytt härligt år. 365 sidor som ska fyllas med.... ja, den som lever få se!!!

RSS 2.0