Dagens bildskörd

Jag var för en stund sedan ute på en långpromenad, med Adam och Cindy. Vi gick i skogen och sen ner till havet. Superskönt och Cindy fick springa lös, så ingen var gladare än hon!


Ser ni att jag klippt mig? På den här bilden ser man slingorna också! Katshing!

Nu har jag precis laddat över massa bilder från mobilen. Alla från 2010 så jag har ett par stycken att välja mellan nu om man säger så. Men jag tänkte visa de absolut aktuellaste! Vad sägs om det? Alltså dagens bildskörd. På en inte allt för intressant lektion lockade kameran mer för mig, Annie Bä (finns många smeknamn vid det här laget) och Karolina. Fotograf: jag Modell: Annie & Karolina.




Ha det bäst bloggis!

Medeltiden


LÅNAD

Hej bloggis! Alltså på svenskan skriver vi om medeltiden. Jag älskar verkligen att skriva. Det är så roligt att uttrycka sig i skrift tycker jag. Men på riktigt. Det här är så sjukt tråkigt. Jag hatar svenska numera. Och jag kan inte trösta mig med att det snart är slut. För så som jag har förstått det handlar hela Svenska B om en sak: litteraturhistoria. Det betyder: den här skiten i två år till. Men jippi! Haha, Så, nu har jag fått sagt det. Jag har det bra annars, sitter och lyssnar på döbra musik och bloggar. Kan det bli mycket bättre?!


Sol sol jättesköna sol

Hejsan alla glada. Men mest: hej alla surpuppar! Det är oftast ni som behöver "hej:et" bäst! Det onsdag. Det är 4 grader. Det är kallt. Men det är bra! Ungefär så känner jag idag. (Värsta rimmet ju). Igår hade jag en kalasbra dag. Jag gick i skolan till halv tre. Sen träffade jag Marcus hela dagen och kvällen. Därav no blogging. Idag är det min halvårsdag. För den som undrade. Så nu är jag 17,5. Om det känns bra? Nja. Alltså jag har ju som du vet ålderskris. Och jag vill ju helst stanna i den här åldern föralltid. Men tyvärr kan man inte stoppa tiden. Det gäller därför att leva HÄR och NU! Är det bara jag som känner att detta hörs som värsta predikan? Men jag gillar det! Fast nu måste jag gå. Ha det så bra bloggis!

         

Vi hoppas på sol idag! KRAM

Kalastisdag

   

Det andas HÖST. Sol, 12 grader och tisdag. BRA början! Nu kör vi! Världens bästa tisdag ska vi ha. Jag har en slappedag. Teori på idrotten. Skönt för då får jag långlunch, slipper duscha och krångla. Sen lite engelska (min nya lärare är dunderbra, TACK Gud) och sen matte i en halvtimme (känns ju lönt? Kunde de inte korta ner den liite mer kan man ju undra).. Nej nu måste jag ge mig av! HÖRS SEN BABIES! Bye!  (Ps: Maja & Ebba: jag har fått svar från Nikonmänniskorna. Vi kan flytta kursen till den 14/11! SUPER. Puss)

Gult är fult



Min nya halsduk är läckert gul. Eller ful. Varm som fan iallafall. SKÖNT! För jag fryser. Nalle Puh hälsar - hej! Jag med - HEJ!

Höstdag

2010 års första höstdag vill jag döpa måndagen den 27 september till. Jag fryser. Jag har köpt nya skor. Skitballa. Men fett kalla. Jag har frösit precis hela dagen. Jag har ont i halsen också. Det är verkligen inte ok. Så idag blir det ingen träning. Jag ska vila mig ifrån förkylningen som spökar. Helig måndag har jag haft, i vanlig ordning, med Lina och Malin. Vi åt gott på Accapulco. Nu väntar en ledig kväll med inga läxor utan bara chill. Det är så skönt att ha en pluggfri kväll!



Jag har fått min H&M-beställning som jag trodde skulle dyka upp om ett par veckor! Vilken överraskning att den kom idag! Sånt blir jag glad av! En supermysig halsduk låg i paketet och två par jeans. Allt för 300 kr! Jeansen kostade endast 99 kr/st. Ack så tight de sitter. Men snygga är de iallafall. Alltid något. Fast det är kallt med höst så känns det ändå supermysigt! Den här hösten, ska bli den bästa genom tiderna har jag promt bestämt mig för!


Monday morning



Godmorgon måndag!

Ebba hör upp!



Ebba, vad gör du? Jag har en liten grej till dej. Kan jag komma hem till dig om någon timme? När jag har pluggat klart? Jag saknar dig min plutt! Nu bloggis, nu ska jag fortsätta med min historia.

Godmorgon!



Hade du en bra lördagkväll? Jag körde på min gör-ingenting-som-är-stressande och det gick susens. Kollade på tv, åt björnbär, spelade flöjt, satt vid datan, lyssnade på musik och pratade med Malin en timme i telefon. Så idag vaknade jag upp, pigg och utvilad. Härlig känsla! Jag har en bra känsla i kroppen idag. En glad Annie - på en söndag, vad har hänt? Hihi. Jag ska plugga historia idag. Det är intressant men jag måste vara stenkoncentrerad för att alla krig och konflikter ska gå in i mitt huvud. Vilken tur då att jag känner mig pigg! Ikväll är det Ensam Mamma Söker. Jag längtar.. Hihi.


Kreta 2002



Så här såg det ut sist jag var på Kreta. En 9 årig Annie med volangbikini, chokladrester från den goda glasstruten, en magtröja för att skydda mina små, brända axlar och en färgglad paraplydrink i handen. Inte helt fel. Det var 35 grader i skuggan och i poolen bottnade jag knappt. Jag var med i Fidoklubben där vi hade skattjakt och fick fina tröjor och solhattar. Vi spelade kort, åt jordnötter, var mer i poolen än på land, hängde på stranden och åt greksisk mat (bortsett från mig då. Jag föredrog spagetti & köttfärs dygnet runt och hade inga som helst problem med att leva på det i 7 dagar..) Pappa fyllde år och mina kusiner hade slumpvist också bokat en resa till Kreta under den här veckan, bara några hotell från oss. Det var en fin semester!

Älskade Cindy



Idag, för fyra år sedan, fick jag veta att en jättefin hund, Bella, hade fått fyra valpar! En av dessa små söta saker var vår älskade Cindy! Grattis min lilla Turdie Flurdie!!

Du är mig alltid trogen när en annan vänder ryggen till. Du värmer mitt hjärta när en annan krossar det. Du dömmer inte människor som andra gör. Du lyssnar alltid när jag har något att säga. Din blick får mig lugn. Du är min fina lilla hund. Du är kärlek för mig och jag älskar dig.

Sköna lördag



Det är lördag morgon! Yeppi! Idag ska jag försöka damma av mina hyllor på mitt rum. Det är alltid lika härligt efteråt. Jag saknar en mysig matta. Det hade varit fint att ha mitt på golvet. Fast jag har lite beslutsångest. Jag har hittat en på IKEA. Fast det finns två potentiella färger, röd och en marinblå. Vilken skulle passa bäst (ni som känner mitt rum)? Idag ska jag annars måla mina naglar i en fin färg, duscha håret i ett megagott schampoo och gå en runda på stan med mamma. Allt i min egna takt för att inte stressa. Hoppas du får en fin lördag! Vi hörs lite senare!

Äntligen helg!


Fina Saltön

Jag har mått sådär idag också, varit yr och mått illa. Jag tror det beror på stress. Nu ska jag försöka slappna av. Det är helg Annie, helg!
D.U   F.Å.R   V.I.L.A

Jag har annars haft en bra dag. Jobbat på bra i skolan, tagit klassfoto och handlat kakor till tvärflöjtsträffen, fikat på flöjtisterna, spelat ABBA-låtar och nu har jag landat i soffan. Tänkte ta tag i mitt rum nu innan jag tar fredagsledigt. TREVLIG HELG önskar jag dig!

Fri som i Friday



Vi är fria! Precis som fåglen. It feels good! Det är fredag idag bloggis. Jag gillar det. Du med kanske? Skolfotografering, tvärflöjtspelande och fredagsmys står på schemat. Det hörs lovande! Ville bara säga "hej" och önska dig en förbubblands fin dag!

Karolina 17 år!

Jag känner mig helt slut. Mitt liv tar kol på mig! Då är det inte bra. Jag känner mig så jäkla stressad. Jag vill hinna med allt. Och även om det är omöjligt så försöker jag gång på gång. Jag måste vila i helgen. Bara chilla och försöka beta av lite arbeten så jag kan njuta sen av resan. Städa mitt rum så det är fint när jag kommer hem. Tvätta sommarkläderna jag ska ha med mig. Ja, fixa, du vet!

Man hinner iallafall med mycket när man kör livet på högvarv. Igårkväll firade jag, Josse och Annie Karolinas 17 års dag med pyjamasparty. Det blev pannkakastårta, Idol och Sing Star! Nej nu bloggis, nu ska jag vila.


Ayur Veda



Idag är det full fart. Först skola till halv två. Vi hade massage på morgonen. Det är bäst! Hela klassen har megamycket träningsvärk efter gårdagens Cross Fit. Jag har verkligen överallt - underbart! Idag har vi pratat om indisk läkekonst. Det heter Ayur Veda. Det betyder livskunskap. Det går ut på att ha balans i livet. Man kan vara tre karaktärer, doshor heter det, och till nästa vecka ska vi ta reda på vilken dosha vi tillhör. Det här är intressant tycker jag. Med hjälp av detta kan man ta reda på vilken sorts mat man rekommenderas att äta. Gör testet här, om du vill veta vilken dosh du är! Nu ska jag plugga Franska Revolutionen, sen blir det pyjamasparty!  


Pannkakstisdag & hårdträning



Pluggade latinglosor och bakade pannkakor när jag kom hem från skolan. Det är ju så gott! Skolan gick super! Är fortfarande helt mör i kroppen efter dagens idrottspass. Cross Fit körde vi. Gör aldrig det vänner. Man svettas. Man blir tomatröd. Man blir svimfärdig. Fast gör det! Jag älskar att ta ut mig och det har jag uppenbarligen gjort om jag är trött nu, sju timmar efter passet. Jag håller tummarna för träningsvärk imorgon. Bästa smärtan! Nu ska jag kila över till grannarna. Blir legitimerad barnvakt snart tror jag. Hallihallå!

Köttbullsmackor & Kreta



Godmorgon! Mår du bra? Jag sitter här och äter frukost. Köttbullsmackor och passionfruktsjucie! Ska börja dagen med idrott, sen engelska och sist matte. Ska försöka vakna till ordentligt innan jag ger mig av. Det blir sol idag Sverige! SOL! Men det är höst nu. Det gick så här *knäpper med fingrarna* snabbt, så var det bara höst! Från en dag till en annan lixom. Det känns lite lustigt måste jag säga. Jag har inte vant mig vid tanken. Men jag ska få några till sommardagar. Jag har nämligen snappat upp en sista minuten resa till den grekiska ön Kreta. Jag var där en gång.. För typ åtta år sedan. Så får se om det ser ut så som jag minns det. Nej nu ska jag plocka undan frukosten. Ha en kalasbra dag så hörs vi bloggis!

Måndag



Min måndag började bara för bra. Eller inte. Vaknade 8.20. Bussen går 8.30. Som tur var kunde pappa skjussa mig till skolan. Jag kom i tid. Hade skola till tre. Matteprov. Det kändes riktigt bra! Härligt att få känna så! Efter skolan åkte jag in stan. Satt på Rönne och pratade med Malin i någon timme. Det är ju helig måndag och allt! Sen hem, gjorde läxan tills imorgon. Vi ska göra upp ett träningsprogram till oss själva som vi ska utöva på torsdagens idrottslektion. Jag fokuserar på bättre kondition. Det behövs kan jag säga. Sen åt jag middag och avslutade sedan denna dag med kickboxning med Maja gånger två och Hannah!

Rött/Blått




Det är valhets i Sverige. Det kan inte undgå någon. Vem ska vinna: rött eller blått block? Jag är 17. Ingen rösträtt med andra ord. Skönt det för jag vet inte vem jag skulle valt. Inte Sverigedemokraterna iallafall. De är rätt knäckta i mina ögon. Jag har iallafall röda och blå naglar, allt för att matcha helgens stora händelse!

Världens nyaste Ikea



Godmorgon! Igår var jag på världens nyaste IKEA! Tjoho! Jag var så trött. Det blev rätt sent i fredags. Tacka vet jag för alla mjuka sängar som finns på IKEA.. Jag testade några stycken. Oj vad stort varuhuset har blivit! Stort och fräscht. Jag älskar de små lägenheterna som de har inrett lite här och var. Jag blir så sugen på att själv få fixa och dona med mitt alldeles egna lilla hem. Men det får vänta några år till.


Sånt här kök vill jag ha!

Lördagskvällen blev en lugn sådan. Jag och Marcus chillade framför tven. Det slutade med att jag somnade. Kul flickvän man är då. Haha. Måndag och matteprov imorgon. Orkar jag? Jo, men nu tar jag mig i kragen och bara gör utan att tänka. Det här kommer gå fint! När jag pluggat några timmar ska jag sätta mig vid datorn och skicka efter lite kort! Det är så smidigt nu när man inte behöver ta filmrullen till affären för att få framkallat sina bilder! Ha en fin söndag!

Min fredag



Hade du en bra fredag?
Jag hade fullt ös efter skolan. Först åkte jag som sagt till polishuset och fixade pass. Min underskrift blev skitful. (Viktig information, I know). Efteråt blir man så irriterad och tänker "skit också, nu ska jag stå ut med denna fula underskrift i fem år". Eller är det bara jag som har sådana tankar? Sen åkte jag raka vägen till Elina (som håller på att utbilda sig till frisör). Det var tänkt att hon bara skulle slinga mitt hår men fick tid över till klippning så jag kapade nästan en hel decimeter "bara så där". Efter det åkte jag hem, hann fixa mig lite innan jag styrde kosan mot Josse. Där hade vi och några vänner en härlig kväll tillsammans med tacos och massa prat!

Jag <3 fredag



FREDAG!
Jippi! Mår du bra idag? Det gör jag för att 1. Det är fredag. 2. Mitt hår doftar gott. 3. Jag känner mig glad. 4. Jag är frisk som en nötkärna. Idag ska jag gå i skolan, fixa nytt pass och slinga håret! Sen får vi se vart kvällar bär av.. Idol, fredagsmys, tacos, eller fest?! Vem vet bloggis. Hoppas du får en alldeles, alldeles underbar dag! För det har jag bestämt att jag ska ha!

Bloggrekord & kladdkakssmet

Jag vet inte vad som hände med er igår. Alltså det var helt galet!. Inte en enda kommentar. Men ni var fyra gånger så många än vad ni vanligtvis är! Hela 98 personer besökte min bloggis igår. 98. Det är fettmånga. Håll med mig? Grattis bloggis! Idag är ni nere på den normala banan igen. Men vad hände igår alltså? Det är ett olöst mysterium som gjorde mig lite, men bara lite, i extas igår, om jag ska vara helt uppriktig.


Innan man blandar smeten

Just nu plågas jag långsamt. Jag bakar en kladdkaka. Det doftar UNDERBART i köket. Den ser supersmarrig ut. Men, ett stor MEN, jag "får inte" äta den. Du vet, jag kör ju min träningsperiod, 6-pack på 6 veckor. Det har du väl inte glömt? Jag ska alltså bara baka. Inte äta. Inte ens smak. Plågsamt!

Pluggtips




När man skriver ner glosorna på smålappar blir det lite roligare och lite lättare att lära sig dem tycker jag. När jag ska plugga till ett prov brukar jag anteckna med olika färger! Pappret blir förglatt och det är precis som att hjärnan gillar det. På provet blir det lättare att minnas anteckningarna. För jag tänker på vilken färg dem var skrivna med! Då blir provreslutet ofta mycket bättre! Shit vad smart jag är! ;)


Skinnet



Godmorgon!
Idag blåser det som aldrig förr. Det gör mig inte så glad. För idag ska jag spendera hela dagen på idrottsplatsen. Jag och min klass ska vara funktionärer på Skinnet (friidrottstävling för elever i femman). Vi ska mäta, säga klara-färdiga-kör och bete oss allmänt vuxet. Nu ska jag klä mig varmt och åka till bensinmacken. Längtar redan till lunchen. Då ska jag äta min goda pastasallad a la Statoil. Ha en megabra torsdag så hörs vi sen! Två dagar, sen helg!

Kroatien



Kroatien. Visst är där vackert? Jag vill dit nu. Jag vill bada i detta fina, djupblåa hav. Jag vill sitta på dessa soldränkta stenar. En god picknick och fint sällskap skulle vara plus i kanten. Någon som är på? Sanningen är den att jag kan bada i detta hav. Jag kan sitta på dessa stenar. Med en god picknick och fint sällskap. Det är bara att packa picknickkorgen och åka dit. Tänk, så hade drömmänniskan aggerat. Jag blir lite avundsjuk på drömmänniskor. (Drömmänniskor = som drömmer och sen bara gör utan att tänka på konsekvenser).

Detta hade mycket möjligt kunna vara en plats i Kroatien. Men sanningen är den att detta är Ängelholm. Bara en kvart med cyklen så kan jag sitta där på dessa stenar, bada i detta fina hav och äta en goda picknick med ett glatt sällskap. Men varför gör jag inte bara det då? Jo, men serru, jag är ingen drömmänniska, som bara gör. Men jag ska bli lite mer av den där spontana drömmänniskan. Vänta du bara..!

Hallihallå



Hur känns det med onsdag? Jag gillar det! Det är en härlig känsla att bara vara glad. Egentligen för ingenting. Eller för allting. Beror på hur man ser på det. Jag kom precis hem från skolan. Slutade vid halv två. Nu hade jag tänkt fixa lite käk. Sen ska jag träna Cirkelfys med Biffen. Ockås måste jag plugga.. Det är kanske inte alltid så himla roligt men man får försöka tänka att man faktiskt lär sig något av det. Och idag ska jag lära mig musklerna på latin. Förra terminen satt de som en smäck men över sommaren har det funnits annat som har tagit över den delen av hjärnan. Nu får jag försöker klämma in dem i huvudet igen. Ha en superbra onsdagseftermiddag!


Eftermiddag på Väla



Tjolla hopp! Dagarna susar fram och jag fortsätter ranglar på min tyska. Alltså den är kass. Jag har konstaterat det idag. Det blir så konkret nu att det var Lina som fixade mina tyska-betyg på grundskolan! Tack gumman ;). Jag hade failat totalt på proven. Som tur var hade vi inga prov! Hihi.

Jag har sprungit runt på Väla med Lina, Josefine och två tyskor hela eftermiddagen. Testat massa skor, provat mössor, kollat på kläder och ätit på Mc Donalds. Gott! Nu ska jag försöka coola ner lite, sova några timmar och vakna upp till en ny, underbar dag!


Tisdagen den 14:e



Godmorgon!
Jag tänkte köra på bara ben idag men när jag möts av regn och 12 grader får jag tyvärr slopa den idén. Idag börjar dagen med idrott, sen engelska och sist matte. Efter skolan jag ska jag fortsätta briljera med min tyska. Denna regninga dag, ska passande nog, spenderas på Väla, jag, Lina, tysken och några till.. Det kan bli spännande! Önskar dig en superbra dag!

Godnatt världen





Hej bloggis!
Oj, oj, oj, det var länge sen jag var så här trött! Jag har först varit i skolan. Skolmåndagen är verkligen tråkig. Men trots det tycker jag att den här dagen har gått rätt snabbt och varit en glad sådan! Efter skolan fikade jag med några vänner. Eleverna som läser tyska på skolan var i Tyskland i våras. De bodde hos vars en tysk. Nu har tyskarna kommit till Sverige och idag fick jag träffa Linas tysk! Haha, jag fick fram några rangliga meningar på min stabila tyska. Kul med tyska! Jag vill också vara tysk. (Tyska tyska tyska, mycket tyska) Nu har jag precis landat i soffan, efter ett träningspass med Maja, äter vattenmelon och kollar Ullared. Skönt med sovmorgon imorgon! Godnatt bloggis!

Tar dig tillbaka



Jag är jättesugen att ligga på den här klippan nu och steka. Hur jag än vrider och vänder på det så är jag inte redo för hösten! Visst är den mysig men sommarn gick för snabbt! För att få tillbaka sommarkänslan, även om det bara är för en liten stund, så tänkte jag bjuda på lite bilder från härliga Saltön!



Såg du Ensam mamma söker? OOH, vilket program. Jag ska också vara med i det en dag, hoho. Nu går Mamma Mia på TV. Jag överväger att titta på det. Eller ska jag hänga någon timme vid datan istället?! Puuh, svåra val!




Vilken gillar du mest?! Jag röstar på blommorna. Fast trappan är också rätt härlig. Lite annorlunda!Dagens dröjobb: fotograf! Tänk att få fota hela livet. Den gör mig lite pirrig i magen. Jag älskar verkligen det!


Halland




Nu är jag hemma från vårt STORA släktträff. Vi var allt som allt 115 personer! Hjälp, känns som jag är släkt med halva Halland! Vi var på gården som min morfar är uppvuxen. Det känns häftigt! Tänk att han har sprungit runt där som barn! Vi fick se hur det går till när korna blir mjölkade med maskiner. När vi stod där och tittade sa jag "undra om det gör ont på henne". Då sa min lilla favorit "hur kan du veta att det är en hon?!" HAHA!

Ensam mamma söker



Ikväll börjar mitt favorit program! ENSAM MAMMA SÖKER! Ååh, det är så gulligt! Det var på Johannas blogg som jag vann klockan förra året! Hihi. Hoppas årets mammorna är lika gulliga som vanligt och hoppas de hittar den stora kärleken. Varje söndag, mellan åtta och nio, kommer jag alltså inte svara om ni ringer! TV3 20.00 ikväll!

Släktkalas



Godmorgon!
Jag sitter här vid frukostbordet. Alla andra läser tidingen medan jag läser bloggar. Haha, så kan det väl få vara? Jag gillar det iallafall. Idag ska jag åka över Hallandsåsen för ett jättemegastort släktkalas. Typ 180 personer om alla kommer! Man kan verkligen kalla det tjocka, feta släkten!

Olycksdagen

11:e september. Usch, vilket datum! Allt hemskt inträffar denna dag! World Trade Center och Anna Lindh. Och förra året slog jag min haka gul & blå. Den här dagen har, än så länge, gått smärtfritt fram. Jag kan bara hålla tummarna att den fortsätter så!



Dagen efter min lilla hakincident åkte jag till Liseberg. Gissa om folk stirrade och viskade? Jag hörde en liten kille säga till sin äldre bror "kolla på henne, den (pekade) är ju alldeles blå". Ja, så kan det gå!


Tacos & sällskapsspel



Bloggis, hoppas du har en fantastisk fredag! Jag har haft redovisning om ingefära! Det gick superbra! Den andra redosvisningen blev uppskjuten en vecka. Rätt skönt faktiskt! I helgen är jag fri från alla läxor! Ååh, det är en underbar känsla! Nu är det slutsnackat om skolan för den här veckan tycker jag! Känner att vi alla behöver en liten paus! Efter skolan åkte jag och spelade flöjt. Jag blev snabbt yr och trött i huvudet efter bara en liten stunds spelande. (Måste lära mig att dricka mer under dagen. Tänk 2 liter är rekommendationen. Om jag skulle druckit så mycket hade jag spenderat 99 % av mitt liv på toan..) Så kan det vara ibland. Sen åkte jag hem, lagade tacos med brorsan och nu ska jag åka till Josefine där vi och några vänner ska fira fredagskvällen med lite sällskapsspel. Det ska bli trevligt!


Fredag!!



Godmorgon FREDAG!
Man kan ju inte annat än vara glad på denna härliga veckodag. Eller vad säger du? Idag är det full rulle. Först är det skola fram till två. Där har jag två långa lektioner och redovisningar på båda. Håll en liten tumme för mig tack! Efter skolan ska jag åka in till Musikskolan och spela lite tvärflöjt. Sen, om Elina har tid, ska hon slinga min fula utväxt. Många färgar sitt hår mörkt nu till hösten men jag tycker att blont är riktigt fräscht så jag kör på det! Vi ses och hörs.. kan inte lova idag men kanske kanske! Ha en underbar fredag!

Jaaa, det är torsdag!



Godmorgon! Det är redan torsdag! It makes me happy :). Torsdagar känns så lätta eftersom helgen är så nära! Min skoldag är riktigt kort idag. Endast en lektion som börjar 12. Men istället för att sova till 11 så gick jag upp för en timme sen, slappade framför tven en stund och åt frukost. Nu hade jag tänkt städa mitt rum lite snabbt och sen plugga. Framförhållning ska bli mitt andranamn hade jag tänkt.

Innan jag går vill jag visa dig den här filmen. Den får en att tänka till!  



Hoppas du gör den här dagen till en riktigt bra dag! För det ska jag göra!

Sne onsdag

Goddag! Min dag började rätt snett. Inget gick min väg och vid elva tiden hade jag inte kommit någonstans med mitt skolarbete. Fast jag försökt. Sånt blir jag så irriterad på. Om man inte ens försöker är det en sak. Men när man gör sitt bästa för att få ihop det men allt bara strular, ja då blir Annie irriterad. Strax innan lunch åkte jag hem, påbörjade ett massagearbete och bakade krabbeluror som blev brända, tjocka och fula men GODA. Sen gick jag ut med Cindy i trädgården och hade en blåsig fotostund. Sånt mår jag bra av! Jag längtar till jag, Maja och Ebba ska till Malmö på fotokurs!



Cindy fyller snart 4 år! Det är helt sjukt vad tiden går fort! Jag känner mig så gammal när jag säger så, well 17 år är rätt mycket (åldersnoja har jag ju redan), men de är så typiskt mamma-och-pappa-ord. Nu ska jag försöka vända tillbaka denna lilla snea onsdag! Hoppas din dag inte har varit lika sne.


Skotips.. tack



Jag letar efter ett par höstskor. Jag har letat länge och i think you know, vid det här laget, vilka jag är helt nerkärade i. Annars får du gå tillbaka i arkivet till mina favvisar. Jag vill att de ska vara bruna eller svarta (haha, där har vi 99 % av utbudet), lite klack och inte massa flott & plott. (Något i stil med mina nyköpta vinterskor, alltså). Skorna ovan har jag hittat på Nilsonshoes.com. Om du har sett några snygga skor i den här stilen får du mer än gärna hojta till!

Kort dag



Tisdag. Jag ska inte ha idrott (som är den första lektionen) så min sovmorgon blir superlång. 12.45 börjar jag med andra ord. Så min skoldag kommer endast bestå av engelska (hjääälp) och matte! Jag hoppas hostan hinner lägga sig tills dess. För annars kommer jag bara känna mig ivägen! Nu ska jag hoppa in i duschen och välja dagens kläder. Vågar man köra på shorts idag tro? Hm.. Jag ska ta mig ut och känna på luftens grader. Ha en bra dag!


Tv-måndag

Någon liten anonym-spillevink undrade vart jag köpt Vinterskorna. De kommer från tant-märket (ja, men faktiskt) Rieker.

Ikväll börjar ett program som jag längtat efter, nämligen Biggest Loser! Sånt gillar jag. Det är kul att se när den ruttna soffpotatis, som alltid har ont i huvudet, känner sig trött och ful, går till att bli en superglad, energisk och snygg människa! Jag tycker själv man får motivation till att träna och äta bra när man kollar på dessa pepprogram! Jag hade faktiskt själv kunnat tänka mig att bli en coach i någon form. Om du vill läsa mer om mina framtidsdrömmar kan du gå in på www.. nej nu skoja jag bara!



Jag såg på Ebbas blogg ett annat program som också har säsongspremiär ikväll. ULLARED. Shit vad det blev populärt förra året! När jag var på Gekås i juli så möttes jag av "tv-inspelning till realityserien Ullared pågår" i entrén. Jag tycker personligen att detta program är väldigt underhållande, men jag vill verkligen inte själv synas där i rutan. Så jag och mamma sprang mellan hyllorna och gömde oss för kameran! Nu är det alltså upp till bevis om vi lyckades fly från tv-teamet..


Dagens tidsfördrift




Jahopp. Jag hade tänkt plugga idag. Men det kom lixom aldrig rätt i mina händer. Så jag började tänka på flätor istället. Jag har tänkt på det ett tag. Du vet, inbakade flätor på huvudkronan. Jag har fnulat på hur man ska göra och jag tyckte mig ha kommit på en bra teknik. Och det funkade! De är inte jämntjocka på något sätt och det ser lite bökigt ut här och var. Men för att vara första gången, tycker jag att jag gjorde ett godkänt jobb. Efter två timmar är nu mina armar spagettin.

Tacksamhet tack!



Jag är förkyld, höstvinden har tagit över, det är måndag, min lugg är för lång, jag vill utomlands, jag har precis fått veta att mer engelska står på schemat.. Men så läste jag det här inlägget. Det är lätt att de negativa, onödiga, tankarna tar över.  Många ser Livet som en självklarhet och det är det sista det är. Lite mer tacksamhet hade bara gjort världen lite lyckligare tror jag. För det är verkligen NU man ska vara tacksam att man lever. För vem vet hur morgondagen ser ut?


Vinterskor



När jag gick på stan häromdagen hittade jag Årets Vinterskor! De är precis så som jag vill att ett par vinterskor ska vara, nämligen: varma, extremt sköna, bruna, lite "klack" (så lilla jag kommer upp några centimeter) och snygga. Jag tyckte dessa vara coola med snörningen (fast praktiskt att de har dragkedja på sidan) och det rutiga tyget!


Repgungan

Oj, jag gör verkligen ingenting idag. Jag har förflyttat mig, som längst, ut till "repgungan" som hänger i björken i trädgården..


Igår

Igår hade jag datorn med mig ut. Läste lite bloggar och surfade runder på nätet. Idag lyssnade på lugn musik och blundade en stund! Jag kan inte säga att jag gillar slappesöndagar men jag tror de har en poäng trots allt. Kropp och knopp behöver vila. Så enkelt är det!


Zzzz..

Solig söndag

Godmorgon! Tack för era kommentarer! Det blir ju bara såå mycket roligare att skriva när ni ger ifrån er några ord! Det är lite sommarväder idag. Min granne cyklade precis utanför och visslade högt och glatt. Det såg så fridfullt ut! Haha. Jag sitter i uterummet och hostar och har mig. Det tar ju inte mer än ett par timmar innan man har tröttnat på att vara sjuk. Usch, vad tråkigt det är!


Kan du se mig?

Idag ska jag vila upp mig, plugga lite grann och äta tacos. Jag har varit så fasansfullt sugen på det hela helgen och av någon konstig anledning åt vi inte det i fredags (vi är ju Familjen Tacos-På-Fredagar). Nu ska jag hoppa ur pyjamasen. Glad söndag!

Varje kväll, året om!





Alltså, vad ska jag säga? Sandstranden vid havet är en fantastisk plats. Jag hade kunnat sitta på strandkanten och kollat på hur stranden och solen kompleterar varandra i dygn. Jag gillar speciellt solnedgången. Den är så makalöst vacker. Den brand-, intensivt gula färgen som sprider sig på himmlen och solens strålar som speglar sig i havet. Samtidigt hör man vågornas lugnande kluckande ljud. Det kallar jag fridfullt! Stranden är den perfekta platsen helt enkelt! Allt blir lite mysigare, lite roligare och lite finare om man befinner sig på denna plats. Tänk dig, denna utsikt har vi tillgång till varje kväll, alla kvällar, året om!


En hatad förkylning



Jag har inlett den här helgen med en förkylning. Jag kände på mig igår att det inte stod helt rätt till. Men man gör ju allt för att ignoerar det men tyvärr kände min kropp rätt. Så nu sitter jag här och känner mig allt annat än rolig! Jag som skulle ha en toppenlördag med massa skoj. Men nu får jag istället snällt strunta i alltihop. Men jag ska inte deppa ihop helt! Det finns såå mycket värre hemskheter än en liten förkylning och jag ska inte bete mig som en man nu och tycka jättesynd om mig själv för att halsen gör lite ont och näsan rinner. Hehe. Jag ska istället försöka se det positivt och göra detta till en mysig lördag! Ha en superlördag!

Fredriksdal del 2



Madde är min inspirationskälla (och fotograf) för dagen! <---- KLICK, för att komma till hennes blogg. TACK för tipsen!





Jag vet inte vem av mina klasskompisar som vill vara med på bloggen. Så slänger bara upp bilder på personer jag vet är ok med det. Fast nu slår det mig, har jag frågat er om ni vill synas här? Hojta bara till om ni ogillar att vara fronfigurer! Här har du iallafall ett gäng till med bilder! Efter vår Frediksdal-tripp gick jag, Josse och Annie på stan en sväng. Jag blev 800 kr fattigare men ett par superballa vinter(!)skor rikare! Så det var det värt!

Fredriksdal del 1





Här kommer en bunte med bilder från dagens lilla utflykt! Jag delar upp bilderna på två inlägg annars blir det här världens längsta! Vi har som sagt spenderat dagen på Fredriksdal i Helsingborg. En örtkvinna pratade om byggnader och mediciner som man använde för si så där 100 år sedan. Rätt intressant måste jag säga! Madde i min klass lärde mig en ny inställning på kameran som gör att man tar superdupergrymma bilder! Jag ska visa fler snart!

Bildregn



FREDAG! JIPPI! Jag har tagit 327 bilder (om det ska vara exakt) idag på Fredriksdal! Batteriet ska bara laddas om på nytt sen ska jag visa dig. Jag hinner cykla iväg till mitt tvärflöjtgäng och spela lite emellan! Så, håll till godo så är jag snart tillbaka! Du får några fler bilder från gårdagen så länge. Vad tycks?


Godnatt



Jag säger godnatt genom att visa dig den här bilden. Visst ser de ut att ha det mysigt?! Ååh, nu vill jag också gå till havet, sitta på en bänk, i en speciell famn och kolla på solnedgången!

Fina Änglastad




Ängelholm är verkligen vackert. Eller är min kamera helt fantastisk. Eller är det jag som är en grym fotograf. Ja, det beror helt på hur man väljer att se på det! Men jag gillar alla bilder jag och Maja tog idag. Här har du några av dem. Fler dyker snart upp! Det blir alltid så svårt det här. Först tar jag 300 bilder sen laddar jag över dem till datorn och sen har jag beslutsångest gånger tusen. Nej, den här lilla detaljen fick jag inte med på den andra bilden som egentligen ser precis likadan ut. Fast bäst att spara båda så jag inte ångrar mig sen.. Och så här fortsätter det. Datorn kommer fyllas med massa, massa bilder! Jag jublar!

Pizzatime!



Jag tror nästan på att jag har en ny favoritdag! Den här har nämligen varit jättebra på alla sätt och vis! Skola först i några timmar. Vi höll tummarna på att det skulle vara pasta med skinksås. Gissa om vi då blir förvånande när vi möter matskylten påväg in till matsalen med just det på menyn?!

Efter skolan hängde jag och Marcus i parken och nu har jag precis kommit hem från en runda på Accapulco med Lina, Malin och Maja. Sen gick jag och Maja en runda, tog massa bilder och snackade. När hon skulle vidare cyklade jag till havet och njöt av solnedgången! Jag och min kamera är riktiga bundisar!


Veckans skönaste dag



Jag glömde trycka på "publicera" innan jag cyklade till skolan. Låtsas därför att klockan är 9.00..

Ååh, det känns lite redan som helg! Idag är en riktigt lätt dag. 9:45 - 12.45. Historia A och Friskvård B (idrott). Sen ska jag träffa Marcus och sen ska jag hem, slänga mig på soffan och bara njuta av att det är fredag imorgon - min absoluta favoritdag! Morgondagen är också väldigt lätt. Den består av en tripp till Fredriksdal! Men mer om det imorgon..! Nu ska jag packa idrottsväskan! Tjing, tjong och gör den här dagen till en riktigt bra torsdag!


Ingefära





Hallå onsdag och september! Idag har skolan varit bra. Kan det vara annat när man inte har engelska? Hehe. Jag hade med min kamera och det blev en hel del bilder.. Si så där 200! Anledningen till varför jag tog med mig den var för att jag och Josse har arbetat på vårt örtarbete. Vi har gått runt och fotat en ingefära hela eftermiddagen. Visst hörs det normalt?

Nu har jag precis kommit hem från en sväng i mataffären. Jag köpte smarrig flädersaft som jag ska dricka med isbitar och sugrör när jag kommer hem från Friskis ikväll. Jag, min Biff (Maja alltså) och några vänner ska träna. Tyvärr är medelpasset borta, det som alltid funnits på onsdagar. Så vi ska köra pensionärsgympa idag. Men det går säkert bra det med! Man kan ju alltid göra det lite jobbigare för sig i vissa rörelser om man känner att det är för lätt! Glad onsdag!


RSS 2.0