Semestern

Hej hallå! Inledde semestern med ett blogginlägg så varför inte avsluta den på samma sätt? Ja, ni läste rätt! Nu har hela semestern gått och det känns både som att den har varat länge och samtidigt som den var över på fem sekunder. Men jag får försöka njuta av sommaren trots jobb, för än är den inte över! Men vad har jag då gjort under mina lediga dagar? Jag och Marcus inledde semestern med att åka fem dagar till Stockholm. Vi strosade omkring på stan, åt snordyr mat, träffa hans mormor, åt på restaurang, var på Allsång på Skansen, åkte tunnelbana (upptäckte sista dagen att vi bodde mycket närmare stan än vad vi själva trott så var egentligen gångavstånd till allt men hur skulle vi kunna veta det?), gick promenad på Djurgården, frös första dagarna (var 14 grader på tisdagen!) och njöt av solen de sista dagarna. Stockholm är ju så fint, framför allt på sommaren! 

(null)
(null)
(null)
(null)

Efter Stockholms-resan hade vi inga direkta planer vilket inte är likt oss men det var väldigt skönt att ta dagen som den kom och det har vi gjort nu i tio dagar. Jag har passat på att rensa i lådor och städat på ställen som jag annars inte orkar under de gråmulna dagarna. Jag har kommit igång med träningen igen (haft ont i halsen sen typ min födelsedag - jag vet, dålig ursäkt - men rätt sant) så det var härligt att få röra på kroppen (efter ett löppass försvann mitt ryggont). Sen har vi hängt på stranden några dagar, unnat oss uteluncher, hängt med familj och vänner och ja, slappat och sovit som aldrig förr. Tror på riktigt inte att jag sovit så mycket - snittat nio timmar varje natt - hela semestern! Imorgon börjar jag alltså jobba - och jag var strategisk som tog två dagars semestern den här veckan för att börja med en lyxvecka! Imorgonkväll ska vi på reggae-kväll vid havet! Ha det! 

(null)
(null)
(null)
(null)
(null)

Examen

(null)

Hej!
 Nu har det hänt massor sen sist vi hördes och jag börjar fundera på om det är lönt att ha en blogg när jag ändå inte uppdaterar den. Just nu är mitt mål att göra det en gång i månaden (för att ingen månad ska"försvinna" från kolumnen till vänster, haha). Men vad har hänt då? Jo, nu har jag äntligen tagit examen. Tänk, när jag började på logopedprogrammet kändes år 2019 som en evighet. Och på ett sätt känns det som att det har gått oäntligt med tid. Å andra sidan känns de senaste fyra åren rätt nära i tiden trots allt. Dagen jag började pratade lärarna om de olika ämnena som vi skulle läsa. Först nämnde de lingvistik och fonetik och jag förstod ingenting. Vad var det? Jag gick hem och googlade. Sen pratade de om att vi skulle fördjupa oss i språk, tal och röst. Allt lät så intressant, men vad var skillnaden egentligen? Det var ju samma sak? Och jag minns även att jag kände mig så erfaren som student eftersom jag redan läst ett år till socionom. Sen visade sig att en i kursen hade elva års studier bakom sig och vi var ganska många som börjat läsa till socionomer men sen bytt bana. 
 
Examensdagen var riktigt rolig! Jag fick även revansch mot det dåliga vädret som jag hade på studenten. Den 14 juni fick vi strålande sol och 27 grader, wow! Det blev en sån stämning. Kursen hade en gemensam brunch innan cermonin (där familj/släkt/vänner var inbjudna). Så mysigt att få avsluta utbildningen på det här sättet! Och jag känner mig så oerhört stolt över mig själv - som tagit mig igenom dessa år! Men jag hann knappt reflektera över att jag tagit examen för efter helgen började jag "på riktigt" på mitt nya jobb. Jag hade haft två dagars introduktion innan examen men nu skulle jag vara där på heltid. Det känns så kul, spännande, läskigt och häftigt men det kommer nog ta ett tag innan jag känner att jag kommit in i det ordentligt och innan jag känner mig hemma i logopedrollen. Men jag försöker låta det ta tid. Och kanske att allt hinner smälta lite mer de kommande veckorna, för jag har faktiskt fått två veckors semester. Sån lyx! 

(null)

RSS 2.0