Vårtecken 28 februari

Bilder i farten

Minns ni att jag letade efter vårtecken förra året?
Eller har jag kanske gjort det i två år, till och med? Jag vet inte men hur som helst så tycker jag att det är bra härligt att göra det. Leta efter sånt som säger att vi går mot rätt tider menar jag. Det största (och helt klart bästa) vårtecknet av dem alla tycker jag är när vi vrider fram klockan (ni kan trixet hur man håller koll på om klockan ska vridas fram eller bak va? FRAM med utemöblerna i mars och TILLBAKA med allt som heter trädgårdsmöbler när det blir oktober). Då blir dagen längre och därifrån går det ganska snabbt till träden får blad. Dit är det dock en månad kvar. Men mars kommer rusa fram, det känner jag på mig! Fast dagens vårtecken har faktiskt med ljuset att göra. Idag när jag cyklade hem från träningen klockan halv sex var det fortfarande LJUST ute. Hur glad blir man inte?!

I ♥ Tabata


Tjena tjena Bloggis!
Hoppas du haft en bra start på veckan! Min har varit ganska intensiv med massa nya grejer. Jag kan berätta lite mer, när jag vet mer. Min dag har i vilket fall varit väldigt bra. Sol heeeela långa dagen och det ger energi. Så mycket energi att jag tog mig till gymmet i eftermiddags. Det. Var. Länge. Sen. Men jag orkade mig igenom mitt "standard-tabata"-program så jag är nöjd. Tabata är verkligen underbart! Har ni inte testat så rekommenderar jag er verkligen. Det tar 30 min allt som allt, man kan justera ansträngningsgrad enkelt, använder sin egen kroppsvikt (vilket minskar risk för skada) och man får nästan alltid träningsvärk. Men detta visste ni redan va? Att jag är kär i Tabata menar jag? Hihi, tänkte väl det. För det kan inte ha undgått någon. Nu: återhämtning och Farmen.

Status


Dagens humör
: Jag känner mig ganska bra. Lite förvirrad för vet inte alls hur kommande vecka ser ut. Det gör att jag inte riktigt vet hur jag ska må. Konstigt det här. Också lite förkylning på det. Förstås. Ska det inte släppa snart?

Dagens väder
: Inte en endaste färg. Bara grått och molnigt. Sa jag att jag längtar efter våren? Äsch, jag ska sluta tjata nu. Jag ska, efter att jag skrivit klart detta blogginlägg, gå till havet och insupa lite havsluft. Det ska bli härligt. När man kollar ut mot havet kan man låtsas att det är juli och tjugofem varma grader.

Dagens göra
: Jag har inte allt för bra koll på det här med skidor och VM men har sett både damer och herrar ta silver idag. Det kul och man blir glad för deras skull. Framgångar är roligt.

Dagens tanke
: Att jag inte ALLS har en aning vem som kommer vinna Mellon i år. Jag är lite rädd att Sean Banan tar hem detta. Då kommer jag sitta med skämskudden för ögonen i maj, när han ska representera vårt land. Vem tycker ni skulle gå till final igår? Jag hejade på Munther och Jalla Pausa Sawa.

Dagens bästa
: Att det blir tacos hos mig ikväll. Tihi.

En liten påminnelse

Minns du denna?

Jag måste bara få säga att jag längtar SÅ efter våren!
Just nu är det så naket, kalt och kallt ute. Ruggväder är bara förnamnet. Så här kommer en liten påminnelse, kära Annie, när du bläddrar tillbaka i arkivet i sommar. Annie, njut av värmen. Och ljuset. Se dig omkring och kom ihåg att i vinter kommer du sakna allt det gröna och enkelheten i att bara kunna dra på dig en tjockare tröja och ett par skor också är du klar. Eller en klänning. Åh. Klänningar! Är inte det underbart? Jag har hittat en SÅ HIMLA fin som hade passat perfekt för Sverige-sommarväder med lite längre ärm och som är så där enkel och söt. Den står högst upp på min önskelista (tänk att jag fyller 20 om bara drygt en månad. Är inte det galet?). Så Annie. Lyssna nu. Öppna ytterdörren, betrakta alla träd och blommor, ta in en nypa luft och snöra på dig joggingskorna och spring en runda på slingan. Snälla gör det. För är det något jag saknar så förbaskat mycket just nu så är det joggingturen på 3 kilometer. Det är en ren härlighet. Just nu är hela slingan isbelagd och just idag är det så rackarns ruggit ute. Med minus en grad hade den där joggingturen inte varit en allt för rolig upplevelse. Så. Annie. Förtstod du nu att sommar är bra härligt? Och kom ihåg att februariväder är ren skit. Okej. Spring nu!

När jag var 9 år

Så. Städningen är klar. Åh, så skönt! Jag har flängt runder och städat och rensat! Förra veckan började jag på min rensning av massa kollegeblock och pärmar från gymnasiet. Man kan ju inte spara på allt men jag vill gärna ha kvar något minne, något arbete och så. Det var så befriande, på något sätt, att slänga två högar med bara massa papper som jag vet att jag aldrig kommer ha glädje eller användning av. De hade bara tagit plats. Också idag när jag städar hittar jag ännu fler block och två fulla pärmar från högstadiet. Suck. Men nu är mycket i pappersåtervinningen och totalt har jag två pärmar med lite smått och gott från sjuan till studenten.

Här gick jag i ettan

Ikväll ska jag fira min lilla kusin. Eller ja, lilla och lilla. Jag tycker hon är liten men när jag var nio kände jag mig ganska stor. Då var jag näst kortast i klassen, lekte skola med mina fantasielever varje dag när jag kom hem, umgicks med mina grannar från morgon till kväll på sommarloven och hade precis börjat spela tvärflöjt och dansa. Jag var bestämd men orolig för mångt och mycket och pendlade mellan att känna mig liten och stor. Jag kunde inte bestämma mig för vad som var bäst. Det jag iallafall visste var att jag älskade att leka på mitt rum. Ibland såg mina föräldrar knappt röken av mig för jag kunde vara där, i min skolvärld, i timmar. I skolan hade jag världens bästa fröken och såg verkligen upp till henne. Det var väl bland annat därför som jag härmade henne, när jag lekte hemma med min whiteboard-tavla och egengjorda matteböcker. En dag i skolan hade vi gjort självporträtt. Kan du gissa vem som sen gick hem och ritade och klippte ett "självporträtt" till varje fantasielev?

Tänk som tiden går. Ja, för det är först när jag tänker på hur stor denna lilla människa har blivit som jag inser att jag själv börjar bli vuxen. Hjälp!

Solfredag - yey!!!


Hej soliga, underbara dag!
Man blir på så bra humör av blå himmel och SOL! Det känns som det var länge sen, var det inte? Igår när jag var ute och gick värmde till och med solen ryggen, härligt! Vi går mot ljusare tider, det älskar jag! Jag har startat den här dagen med körlektion. Vi körde i trafikljus och jag tycker själv att det börjar lossna. Skön känsla! Sen får man bakslag ibland och allt känns ruttet, men så är det ju. Nu ska jag ha en städdag här. Dammsugas, dammas, plockas, tvättas, vädra och få in SOL i rummet. Det behövs! Hörs lite senare! Ha en fin fredag Bloggis!  

Tips i Kemer!



Nu när vi ändå är inne på det här med resor så vill jag tipsa er.
Förra året, när jag och Marcus skulle åka på semester så var vi (läs: jag) inne och läste om olika resmål och hotell ganska så mycket. Jag jämförde bolag och hela den biten ni vet. Men tillsist bestämmde vi oss för Turkiet, Kemer. Vi (läs: mest jag) hade lite krav på stället. Vi ville ha ett fräscht hotell, med frukost, pool och tillgång till eget kök, inte allt för långt till stan och restauranger och havet skulle vara inom ett par kilometer. Och sen allt detta till ett bra pris förstås. Ett bra pris för mig är max 5000 kronor per person. Och nu kära Bloggis vill jag att du lägger Viking Apart Hotel på minnet. Vilket schysst ställe!


Ett mer prisvärt hotell än detta kan man knappt få. Hotellet (eller lägenheten som det kallas när det finns kök) var väldigt fräsch, allt kändes nybyggt. Alltid så rent och städat överallt! Det låg i slutet av "stangatan" så man bodde perfekt. Vi hade en kilometer till stranden men det var 40 grader och stekande sol så det kändes faktiskt lite långt att gå dit (vi gjorde det en gång och med 1,5 liter vatten funkade det). Men det var inga problem att ta sig till beachen för badbussen kom och hämtade upp gästerna någon gång i timmen. Helt gratis. Och väl på stranden kunde man bara uppge att man kom från detta hotell så fick man gratis solstolar också. Riktigt nice!


Om vi ska ha något att klaga över så var det frukosten. Blä! Frukten var torr, det fanns bara ljust bröd, sockerjucie och det kändes som att det inte var någon riktig rullians på maten. Så om jag skulle åkt dit igen hade jag hoppat över frukosten. Men förutom den lilla detaljen var stället perfekt. Nämnde jag att vi flög från Ängelholm? Det var UNDERBART när vi åkte hem. Ett två tre så landade man och en kvart senare var man hemma. Och priset då? (Det hörs som jag försöker sälja detta till er, märker ni det?). Priset är det bästa. Vi var där under högsäsongen och då betalade vi 4000 per skalle. Helt perfekt enligt min plånka. Viking Apart Hotel alltså. Ett litet tips till: är ni där under augustimånad: lägg inte till en tusenlapp för balkong. Den gick iiiinte att vara på mer än korta stunder. Vi beställde vår resa genom Turkietresor.

Och nej, jag blir inte sponsrad. En 20-läsare-blogg har inte den förmånen, tyvärr.

Sjukstuga & resa bokad!

Tjena tjena Väggen! Här inne har det varit lite tyst de senaste dagarna. Ja, ungefär lika tyst som jag själv har varit, kan man säga. Jag har varit och är fortfarande nämligen så förkyld vilket gjort att jag inte orkat allt för mycket. Pelle Svanslös och Word Feud har fått roa mig. Men jag har ändå lite roligheter att berätta.


Det är nämligen så att flygbiljetter till Italien är beställda - wiho! Emelie och jag har funderat i flera månader på vart vi vill resa. Vi har gjort massa olika rutter, kollat upp vilka länder som lockar, vilka städer som ser intressanta ut, vad flygbiljetter kostar, hur interrailkort fungerar och hotell och ditt och datt. Det finns så många platser man vill se och besöka och det hade varit så skoj att ta alla på samma gång. Men det går ju såklart inte. Det ska både finnas tid och pengar. Nu är det iallafall bestämt att vi ska åka till Italien och detta är ett drömresemål hos oss båda! Ingen av oss har varit där och just därför blir det extra spännande. Vi kommer börja i Rom och därefter följa kusten och hoppa av på olika stopp som vi valt ut. Tänk att få fira midsommar i ITALIEN! Coolt! 

Nu fortsätter förkylningskuren här.

Längtan efter sommaren


Den börjar alltid nu någon gång.
I mitten på februari. Den riktiga längtan liksom, efter sommaren. Innan har jag bara längtat lite. Ibland. Under kortare stunder. Men nu börjar den ta vid på riktigt. Februari är en, för mig, riktig skitmånad. De andra månaderna som kommer efter sommaren tycker jag ändå om. Oktober är fin med alla färger och då känns det mest bara mysigt ta på sig jeansen och den lite tjockare jackan. November är en mellanmånad men då börjar man smyglyssna på julmusik. December är verkligen en mysig månad. En av årets bättre, om du frågar mig. Januari är en nystartmånad och man har mycket energi från ledigheten. Men sen kommer den trötta, slaskiga och småtråkiga februari. Äsch, kanske bara jag som tycker så här? I vilket fall så ser jag fram emot sommaren. Men först såklart vårsolen och vitsipporna.

Fredagsplugg



Hej fredag och hej alla teoriböcker! Idag ska jag köra sista racet innan jag checkar ut och tar helg. Jag ska bland annat plöja igenom dessa böcker. Shit pommes vad mycket det är som ska tryckas in. Körboken (alla praktiska moment), halkkörningsboken, teoribok där man ska svara på massa frågor, tre böcker om vägmärken, den tjocka boken som är trafikskolans motsvarighet till bibeln, kalendern där körlektionerna är uppskrivna (cool framsida va?), papper som jag skrivit för att lära mig vart man får parkera och sen ett litet häfte där de NYA reglerna står - för hur mycket last och släp och ny tillbehörighet för släp och vikt och ja.. Ni hör ju själva. Man får inte vara dum i huvudet när man ska ta körkort. Men tyvärr finns det enda så sjukt många idioter på vägarna som kör rattfulla och narkotikapåverkade. Åh, blir så trött! Lika många taxibilar det finns, lika många kör rattfulla i Sverige. Alltså: så många taxibilar du ser varje dag, lika många rattfyllerister är det på vägarna. Fast dem ser vi inte. Jobbig tanke. Att man inte kan lita på andra i trafiken.

Okej, nu måste jag sätta igång! GLAD FREDAG Väggen!

Lite kärlek från mig


Tänk - så kom den här dagen igen!
Dagen då vi både ska ge och få lite extra kärlek. Jag tycker om att det finns en dag då vi ska hylla kärleken och låta den stå i fokus. Resten av året handlar det mesta vi läser i tidningar, ser på teve och hör på radio om mörker, mord, näthat och skandaler. Visst blir man trött? Och visst ställer man sig frågan om det är hatet och det onda som håller på att ta över? Hemsk tanke. Men så påminns man ibland av all den godhet som finns - och det gör mig glad! Det finns så mycket omtanke, civilkurrage och kärlek hos många av oss. Tyvärr är det bara så att eländet står i centrum. Men inte idag. För idag ska vi sprida kärlek omkring oss och komma ihåg att de flesta människor har hjärtat på rätt plats.

Hääääääär Bloggis, kommer ett rosa tråd- och pärlhjärta till er!


En uppmaning

 
 

Igår blev min fina lilla hund attackerad av en annan jycke. Usch så arg jag blev! Som tur var hann den aldrig ta ett bett. Hur kan man ens tycka att den här oskyldiga hunden ser hotfull ut? Hon är den snällaste. Och dessutom ganska reserverad och rädd för andra hundar. Usch! Hur ska det nu bli? Till er som har hundar som är dumma i huvudet (eller vem är det som är dum egentligen? Ägaren eller hunden? Ja, det är en hel vetenskap): släpp inte dem fria när ni inte vet hur de kan reagera och om ni inte orkar hålla i kopplet ordentligt så får ni antingen bygga upp era muskler, gå på hundkurs eller på annat sätt be om hjälp. För så här kan det inte fortsätta!

Fem nya ting

Klockan närmar sig halv tolv här och jag är uppe sent, på en måndag. Arbetslös kallas det. Hade det varit skola imorgon hade jag varit plikttrogen och kommit i tid. Alltså hade jag gått och lagt mig och sovit sedan en timme tillbaka. Men nu har jag inget att komma i tid till. Äsch, tycker ni jag låter deppig? Ja, men då har ni en gnutta rätt också. Livet är inte alltid så jäkla roligt och just nu kan jag motvilligt (vill ju att det ska vara det) erkänna att jag tycker så. Men så tänkte jag att nu ska jag göra ett sånt där "5-saker-ni-inte-vet-om-mig"-inlägg för att jag tycker det är lite småkul. Okej nu kör vi!


1. Jag älskar svenska tvprogram. Melodifestivalen, Ensam Mamma Söker och Familjen Annorlunda. Jag skäms nästan lite för att det är just den här typen av underhållning som jag gillar men detta är så mycket jag. (Om man ska vara "som alla andra" ska man följa Vänner och Ellens Show (eller vad det nu heter, kan inte ens namnet. Men jag har inte sett ett endaste avsnitt).

2. Jag tycker om gröna oliver, men hatar de svarta.

3. När jag fick veta att kaviar består av fiskägg slutade jag äta det. På direkten.

4. Jag har aldrig (aldrig!) gått och lagt mig utan att ta bort smink och borsta tänderna. Det spelar ingen som helst roll hur snurrig jag varit eller hur sent jag kommit hem. Hade fått panik om jag vaknade med kletig mascara och oborstade tänder på morgonen.

5. Jag tycker att en av mina bästa egenskaper är att jag hälsar på människor jag möter när jag är ute och promenerar. Haha, lät det konstigt?! Nej men tänk själv vad glad man blir när någon ger ifrån sig ett stort smile när man själv har en dålig dag. Ett leende och ett hej! Lätt som en plätt!

Visste ni något redan?

9 egopics & massa ord


Oj så mycket bilder det blir på dig nu, tänker ni. Men vet ni hur mina tankar går? Jo, att emellanåt är det så fasligt mycket bilder på Cindy och blommor och allt vad det nu är. Så snart är det nog någon som överväger att det är en hund som sköter den här bloggen. Fränt det hade varit föresten. En liten lurvig hund som får slänga sina långa, lockiga öron åt sidan för att de hamnar mitt bland tangenterna när hon försöker bilda meningar på människospråk. Jaja, inte det jag tänkte snacka om. Fast vad var det nu jag skulle skriva? Jo, nu känns det föresten otroligt patetiskt att skriva om detta bara för att jag skrev så, men jag tänkte skriva vad jag gjort idag. Om ni undrar? Äsch, svårt att veta vad ni tycker Bloggis. Eller ska jag börja kalla er Väggen? Haha. Kanske. Iallafall. Sidospår igen. Men nu kommer det.

Idag har jag haft en riktig drömdag - om man tolkar det utifrån mig då. Om mamma och pappa hade fått haft en talan här hade de sagt att detta var en mardrömsdag. Men här är det jag som talar (känns bra). Jag har nämligen spenderat dagen på både Familia och Väla. Hur gött som helst. Jag ögonshoppade, åt Sovlaki, pussade på Marcus och köpte 20-års-present. Nice dag. Och nu har jag precis kollat på Melodifestivalen. Men där blev det ingen dröm. Sean Banan är väl inte vad jag vill se i Malmö i maj. Tycker ni föresten inte hans låt påminner om någon annans? Hmm. Jag har tänkt på vilken det är men kommer inte fram till något klokt beslut. Och nu när jag skriver sisa meningen på detta inlägg så undrar jag om det var ett så jädrans bra beslut, över huvudtaget, att skriva här hos er ikväll men det var det väl för nu blir ni glada när ni går in och läser imorgonbitti, eller inatt eller när ni nu knappar in min blogg men nu måste jag avsluta här för den här meningen verkar visst aldrig vilja ta slut.

Torsdag


Hej alla glada!
Idag har jag halkat mig fram till stan för i förmiddags var jag på ett rekryteringsmöte. Känn på det ordet - hur vuxet låter det inte? Nu har jag halkat mig tillbaka i snöyran till mitt skrivbord för att skriva till dig. Resten av dagen går i städningens tecken! Ha en fin torsdag! Snart helg! Wi! Haha, ja men jag längtar faktiskt efter helgen, trots att jag är arbetslös. Då kan jag lägga alla vardagliga ting åt sidan. Hej!


Vardagen


Hej onsdag!
Eller är det onsdag? Ja, lite så känns det just nu. Dagarna går in i varandra. Sen vi hördes sist har jag skrivit in mig på Arbetsförmedlingen, testat att göra dataprov på körskolan men var några rätt ifrån godkänt TRE gånger i rad (hur irriterande som helst), tränat på Friskis med Karolina i dagarna två och igårkväll pustade vi ut efter gymmet hemma i min soffa och kom på att vi var fasligt sugna på godis. Så sagt och gjort, vi gick till stan och handlade hem passa gott som vi sedan kunde äta med gott samvete. Nu sitter jag här och förbereder ett personligt brev. Jag ska berätta om mig själv på ett intressant sätt. Inte fullt så lätt som man kan tro. Man är ju inte direkt van att man ska försöka sälja sig själv. Ja, ja! Nu ska inte jag tjabba mer utan äta hemmagjorda hamburgare! Ha en fin kväll Bloggis! Puss & kram från vinterland! (Våren - jag längtar efter dig!)

Mitt nya liv


En mycket konstig helg går mot sitt slut.
Jag har både hunnit med en trevlig tjejkväll hos Madde och en spelkväll hos Josse. Alltihop hur mysigt och roligt som helst. Men så har även en fruktansvärt jobbig känsla kommit över mig. Arbetslös och en oplanerad framtid ligger nu framför mina fötter och det är jag inte alls bekväm med. Strukturerade Annie som helst vill ha ordning och reda och full koll på min närmast vecka sitter här med ett förvirrat huvud och en luddig vecka att gå till mötes med imorgon. Arbetsförmedlingen stor högst på priolistan. Sen får vi se. Konstigt detta är, hörre ni. Först 13 år i skolan plus ett halvår med en extratermin och nu är det plöstligt slut. Inga läxor, inga måsten, inga fullproppade dagar och inga tider att passa. Allt som man längtat efter, med andra ord. Och nu när man väl har nått målet så känns den här kravlösa tiden inte alls särskilt glassig längre. Haha. Det hörs som jag varit arbetslös i sexhundra år men första dagen är alltså imorgon.

La mig en stund i solen igår och försökte öppna den här boken. Men det fanns inget jag-vill-läsa-en-bra-bok-lugn i mig.

Undersköterska √

Firade med fika

Fredag och allt! Wiho! De senaste dagarna har gått i ett rasande tempo. Praktik och träning är väl det som mest har upptagit min tid. Men nu till det viktiga: Idag har jag gått klart sjunde terminen och kan nu kalla mig UNDERSKÖTERSKA. Det känns ganksa märkligt och konstigt men framför allt vuxet. Jag har ju en yrkestitel - häftigt! Idag hade vi lite avslutning med klassen och det var lite jobbigt att säga hejdå till alla. Jag kom på, först igårkväll, att nu kommer vi inte vara någon klass mer. Efter studenten hade jag detta i åtanke - att vi inte behöver säga hejdå på riktigt eftersom vi kommer ha ännu en termin tillsammans. Men nu har alltså den svischat förbi och nu skiljs vi alltså åt. Men ikväll är det inte det vi ska tänka på utan självklart fira att vi är färdiga så kallade USK:are! Nice! Grattis till oss!

RSS 2.0