Sol & shopping!

Alltså herregud, jag hade nästan glömt bort hur det känns att ha en ledig dag. Och då var det ändå bara en vecka sen jag hade det. Men det var och är underbart! Vaknade klockan 05:59 i morse i ren panik, över att jag försovit mig! Fattade inte hur jag kunde glömma sätta larmet igår kväll och jag var precis på väg att sätta fart när jag kom på att jag faktiskt är ledig idag. Det är inte ofta jag säger "skönt att helgen är över" men det är det verkligen! Så vad har jag då gjort idag? Startade dagen med att bädda rent, tvätta överkast och dammsuga en sväng. Sen drog jag iväg till gymmet. Fick bokstavligt tala damma av joggingskorna så då förstår ni att det var ett tag! Pinsamt! En påminnelse till mig själv: mer motion! Man mår som en prinsessa efteråt (om vi förmodar att de alltid nu mår bra!). Åkte hem, bytte träningskläderna mot bikinin och njöt av denna strålande vackra dag. Efter ett tag, när jag lyssnat klart på Fredagspodden, och det var för svettigt i solen åkte jag och mamma till stan. Jag köpte sandaler för halva priset och en klänning från Cream! Inget mer köpstopp alltså! Himla skönt att äntligen få spendera pengar igen! Det är kliat i fingrarna, haha - faktiskt nyttigt att ha det och bli av med jag-blir-lyckligare-bara-jag-får-DEN-saken-känslan!


Nu sitter jag här med mensvärk, vilket är mindre trevligt.. Hoppas ni alla haft en bra måndag! Jag funderade ett tag, och bestämde mig för, att sluta blogga. Tänkte att jag skulle säga adjö imorgon, när bloggen fyller år och hade till och med skrivit "tacktal" och allt. Men det kändes alldeles för sorgligt att lämna detta så Annie-som-hatar-förändringar-människan inom mig sa att vi fortsätter ett tag till! Vi får helt enkelt se när det blir. Kanske till hösten. Men vi tar det som det kommer! Hej på en stund!

Mer tid tack!


Hej hej alla där ute! Jag får be om ursäkt för frånvaron här inne den här veckan. Men som jag nämnde tidigare jobbar jag måndag till söndag så då får det bli väldigt glest med inlägg. Även om veckan började med korta arbetsdagar så har jag fyllt ut eftermiddagarna rejält så den har varit allt annat än lugn. Men man hinner mycket när man är effektiv! I måndags var Karolina här, vi åt torsk och gick till parken. Pratade i 190 för att hinna med allt och åt saltlaktris! I tisdags andades jag och i onsdags var jag och Marcus i Helsingborg. Vi mötte upp "vårt par", åt kinesiskt och spelade minigolf vid gröningen. Väldigt roligt att ses - det händer allt för sällan! I torsdag styrde jag och mamma upp en after work! Vi bjöd på olika sallader, kycklingspett, rosé och tzatziki bland annat! Jag hade gjort cupcakes som jag pyntade med flaggorna, som ni sett här på bloggen. Mycket trevligt alltihop! Igår hade jag en delad tur och idag har jag jobbat fram till fyra och imorgon har jag en delad igen! Behöver jag säga att jag är T-R-Ö-T-T? Men jag ska inte klaga! Det blir lite mycket ibland bara. Nu ska jag njuta av en ledig kväll. Jag har bjudit hit Marcus på en Burger King-dejt. Så romantiskt det bara kan bli!

Dunder & Allsångpremiär

Solen gick ner 22:30 igår..

Hej i blixt och dunder!
Såg en skara svarta moln på jobbet i eftermiddag och tänkte att snaaaart kommer ovädret. Och mycket riktigt! Jag hann hem, började koka soppa men ett två tre så blixtrade det och mullrade så in i bängen. Det måste ha varit bara ett par hundra meter härifrån. Usch! Jag fick avbryta matlagningen och lägga mig mellan två stora kuddar på soffan, som jag tryckte allt vad jag kunde mot varandra. Åska - och framför allt blixtrar - är något jag avskyr. Hur som helst så drog åskovädret förbi och sen var det riktigt mysigt att äta soppa i uterummet och kolla på regnet som öste ner. Nu ska jag dock ladda upp inför kvällens Allsång På Skansen! Premiär och allt! Vet att jag alltid tänker i slutet av sommaren att det var så ljust, så ljust under de första programmen. Då blir jag lite sentimenatal och tycker sommaren gick för snabbt. Det gäller att njuta! Jag bara längtar SÅ tills jag har ledigt! Fem veckor kvar..

Om ditt & datt

 
Tjosan! Då var midsommarhelgen över för den här gången! Och det är väl med både lite sorg och glädje man säger det! Midsommar är ju alltid startskottet för sommaren. Den här dagen kan man gå och längta efter när snön viner utanför fönstret i februari. Så då blir det ju lite sorgligt när allt är slut för i år. Men inget man kan grotta ner sig i! Har så mycket roligt att se fram emot framöver att jag knappt kan bärga mig (nåja, det var väl lite att ta i men ni fattar). Kom på mig själv häromdagen att jag har planerat mina helger, på både gott och ont, fram till början på augusti.. Nästa vecka är en kickass-vecka. Eller är det så man säger? Jag jobbar måndag till söndag varav två dagar har jag delade turer! Wapadapadoooo! Men jag ser det positivt. Förstås. Har haft för mycket negativa energier i mig på sistone och allt sånt tar så mycket på krafterna! Bort med mörka tankar och in med ljusa! Först en lugn vecka med barnen på förskolan. Sen helgen hos gamlingarna på äldreboendet! Med rätt inställning går allt! Idag har jag yrat runt på Väla, Ikea (var med som sällskap, har som ni vet köpstopp. Men vilken frihet det är att se allt som finns i butikerna utan att bli lockad. Förutom Ikea - jag vill shoppa massa saker till min kommande lägenhet NU) och Maxi. Efter det spelade jag tennis - påminnelse till mig själv: gör det snart igen! Det är ju SÅ kul! Efter det har jag frossat vårlök-chips med Marcus medan vi såg filmen Äntligen Midsommar. Den får 3 av 5 lökar! Nu säger jag GODNATT kära Bloggis och kom ihåg - ni är så värdefulla, vart enda en av er! Hoppas ni vet det! Puss!

Midsommarfirande



En riktig midsommar med blommor och kransbindning och fest som börjar många timmar innan den brukar.
Jag tycker detta borde bli vår nationaldag! För visst finns det inget som är så svenskt som just denna högtid? På eftermiddagen samlades vi ett gäng hos Josefine! Vi lekte lekar, lärde oss snapsvisor (favoriten är 34:an), åt sommarmat, dansade till klassiker och sjöng så stämbandet darrade. En väldigt bra kväll - nu är det officiellt sommar!

Vad som försiggår

Sist det var grå himmel

Hej hej hemskt mycket hej!
Idag är det en mulen dag här i Ängelholm. Och det var inte igår vi såg massa grått på himlen! Känns som det varit vackert väder sen april någon gång! Men sen har ju jag ett förfärligt dåligt minne så det kanske inte alls stämmer!? Vad ska jag skriva idag här då? Om det som försiggår i mitt huvud just nu kanske? 1. Midsommarkrans. I år tänker jag mig röda nejlikor, blåklint, något vitt småblommigt och grönt. Ni får kanske en smygtitt senare. 2. Jag funderar på att sluta blogga. Vet inte riktigt hur den tanken väcktes. Det känns fortfarande kul men ja, något säger mig att jag är klar med detta. 3. En pojke sa något mycket roligt igår på förskolan! Han klättrade på utsidan av klätterställningen, vilket man inte får. Jag sa att han skulle gå ner för annars kan han trilla och slå sig, men då tittade han mycket frågande på mig och sa då kan jag ju inte få hjärnskakning? Nej, svarade jag, det kan du inte och det är ju bra. Får man hjärnskakning mår man dåligt och kräks. Ja, men Madicken har ju hjärnskakning och då vill jag också ha det. Och föresten så kräks inte hon och då kommer inte jag heller göra det. Eee.. Happ! Vad svarar man på det? 4. Den här veckan har varit under all kritik när det kommer till att vara nyttig. Jag har lassat i mig godis, efterrätter, Bjärechips och laktrispipor! Så. Ja. Då kan jag lika gärna fortsätta med det tills måndag. Så tänker jag. Dum tanke men lätt hänt! 5. Nu har jag långhelg! Waaaaa!

Flaggor till cupcakes


Hej denna hääärliga onsdag!
Får tänka efter ordentligt för att komma på vilken veckodag det är! Det känns snarare som torsdag men det är ju midsommar på fredag! Då är jag ledig och det ska så bli kul med krans i håret, lekar och fest! Och på tal om fest - och därmed flaggor - så kom jag att tänka på cupcakes! Var inne på Leila Lindholms webbutik för första gången ikväll och fick en idé om att göra flaggor, att ha i cupcakes. Det borde inte vara så svårt! Efter lite googlande fick jag ihop dessa! Som ni kanske vet var jag en riktig pysseltjej för några år sedan. Jag har väl berättat att när jag hade min topp gjorde jag en egen kortlek? Haha, den ligger här. Helt orörd. Tänk vilken tid det måste ha tagit! Idag gick jag tillbaka några år i tiden och pysslade med tandpetare och mönstrat tejp! Tejprullarna köpte jag på BR Leksaker för en herrans massa år sedan. Jag använde fem rullar och när de var slut var jag bara tvungen att köpa fem till. Såklart. Typiskt mig att bunkra upp och vänta på ett "bättre tillfälle". Fina pennor och pärlor ligger här hemma på hög. Allt är nästan oanvänt..

Drömmer om augusti

Sommar-Sverige!

Vet ni vad jag går och längtar till?
Augusti! För då har jag semester! Visste inte alls hur jag skulle göra i våras med ledigheten. Jag kände att jag ville ha några veckor helt ledigt i sommar. Det känns som det var länge sen. Fast det var det egentligen inte. Det finns ju de som jobbar hur mycket som helst och bara har en vecka totalt. För två år sedan hade jag mitt sista sommarlov. Kanske var det sex veckor. I år får jag FEM och det ska bli så himla härligt! Ser fram emot att slippa tänka på att ha mobilen nära till hands, ifall någon från jobbet skulle ringa. Längtar efter att ha oplanerade dagar med min familj och kunna dra iväg på spontana utflykter utan att behöva tänka på tiden. Också ser jag fram emot Kreta förstås! Bada i ett varmt Medelhav, spela kort på balkongen och hänga med kompis en hel vecka!! Har aldrig varit på en resa med vänner innan så vet inte riktigt vad jag har att förvänta mig. Men kul ska det bli! Auguuuustiii - komsi komsi!

Mia



När vi var i Mijas såg jag en broschyr med deras slogan.
Ängelholm har vi ju med vit text och havet i bakgrunden. Mijas var skrivet i färglada mosaikliknande bokstäver. Jag kom genast att tänk på vinet, med samma namn, som det har gjorts mycket reklam för. Var och varannan blogg har haft annonser med det. Har ni föresten tänkt på NST. Att de har minst åtta-tio artiklar med vin- och spritreklam i bara första delen. Jag har räknat ja! Skäms! Många barn läser tidningen på morgonen och inte ska de behöva få en bag in box i nyllet till frukosten. Ee, nu kom jag av mig lite. Vart var vi? Jo Mijas. Fick för mig att vinet kom från den här lilla byn och var tvungen att kolla upp det. Tyvärr skiljde det en bokstav - Mia heter vinet och inte Mijas, som jag först trodde. Men det var spanskt, så ett rätt! Och kommer från Barcelona för den som vill veta.. Köpte det här till Anna så kan inte ge något uttalande om smaken. Men flaskan säger mig att den är god!


Min helg



Jag brukar ändå försöka skriva här varje dag men i helgen sket jag helt enkelt i det. Ni är ju ändå inga hejare på att göra ljud ifrån er så jag tänkte att nu jäklar ska ni få betala för det. Haha, nejdå så bitter är jag inte. Helgen började vääääldigt lugnt. Jag var supertrött efter en lång dag på förskolan i fredags. Handlade hem massa godis - Toblerone bland annat mmmmmmm - som jag knaprade på till en kriminalserie. I lördags var jag hos Anna på kvällen. Hon har fyllt år så vi firade henne med tapas och vin! Vi var ett gäng som spelade kubb (tjejerna vann över killarna, så fick vi det också sagt), spelade bubblan också dansade vi till Abba i vardagsrummet! En mycket, mycket bra kväll! Söndagen var seg, jag skulle springa långt men kom knappt ut för dörren. Fast där ljög jag. Var ju hemma hos mormor och morfar en runda innan solen gick ner. Tog det här kortet på deras fina blommor! Bäddade senare ner mig framför min favoritfilm 27 Dresses. En toppenbra helg. Jag ser fram emot fler...

Trevlig helg!


J
ag har haft en väldigt lugn vecka jobbmässigt. Idag har jag dock fått fem extratimmar så passar på att tidsinställa ett inlägg till er. Så det inte blir tomt här på bloggen denna fredag (fredagen den trettonde, hjääälp), menar jag. Vi river av några bilder på Ebbas coola skor och snygga nagellack också en på oss, under ett paraply. Hoppas ni får en alldeles utomordentlig härlig fredag! När jag stängt på förskolan ska jag njuta av två dagars ledighet. Har en tapaskväll inplanerad också tänkte jag ta mig an milen igen. Trevlig helg Bloggis!

Puerto Bello, spanska oliver å choklad


En av våra favoritrestauranger på resan heter Puerto Bello. Och som man kanske hör på namnet ligger den mycket väl i hamnen. Tunna pizzabottnar och goda tillbehör! Annars tycker inte jag maten på semestern var särskilt mycket att hurra för. Mest pizza, pasta och pommes. Ja, pommes överallt! Ryste av tanken på att äta BK efter en vecka där, haha. Då förstår ni variationen på mina rätter. Efter tredje dagen längtade jag till vår mat här hemma. Grillat kött med sallad, klyftpotatis och kalla såser (en baggis - ahhhh!!) och mina soppor! Förutom restaurangbiten gillar jag verkligen att vara utomlands! Älskar känslan av att inte spendera massa tid vid datorn (och man kommer på sig själv hur läskigt beroende man är av Internet) och istället umgås PÅ RIKTIGT med sin familj. Ja ni fattar - ingen är upptagen med tvätt, ingen stress och ingen går i jobbtankar. Alla är här och nu och man hinner komma ifatt helt enkelt.

 
Något man inte får glömma - på tal om maten i Spanien - så är det deras oliver! Ja, du som inte ätit dessa har du inte ätit riktiga oliver. Typ. Så. De är tredubbelt stora som våra och smaken är fylligare och saftigare! Vi slukade två stora burkar på veckan vi var där. Förutom oliver (och pommes) levde jag på chokladflingor och Nutella. Alltså hur gott är det inte? Att starta dagen med dessa Bolas (med mjölk) kan inte annat än bli bra!! Och Nutella. På ljusa baguetter! Ja, jag var hög på socker redan vid nio kan man säga. Nu tänkte jag lämna Benalmadena - för den här gången! Känner jag mig själv rätt lär jag besöka denna fina stad igen!

Att stå upp för sig

Säg nej Annie. Säg nej. NEJ NEJ NEJ... JAAAA!

En sak som jag försöker jobba upp är att stå på mig mer.
Att lita på min magkänsla. Att våga säga nej. Att våga säga ja. Att våga säga ifrån. Att tro på mig själv. I alla lägen. Det är svårare än man tror och jag har långt kvar. Tänker varje morgon att jag ska göra si och så annorlunda för att jag inte ska förlora mig själv i det. Men varje kväll är det både en och två saker som blev precis samma som innan. Kanske inte sagt ifrån fast jag vet att min magkänsla har rätt. Ja, det låter luddigt men det är det ju också. I förmiddags åkte jag hur som helst till stan en runda. MQ hade rea (handlade inget, jag har ju köpstopp) och jag behövde fixa med några ärenden också. På cykeln bestämde jag mig för att om någon tjatar om att bli medlem hit och dit så ska jag absolut inte bli det. Jag ska stå på mig. Det slutar för det mesta bara med att man får massa reklam som fyller mailkorgen. Väl på Åhléns säger de att det är busenkelt och man registrerar sig med legitimationen och bla bla bla. Och när jag cyklar hem så gör jag det som - ny medlem i Åhléns-klubben! Gaaaaah Annie. Lär dig. Det är ju en ren petitess det här, så det spelar egentligen ingen roll. Men det är själva grejen. Att lära sig säga nej.

Inte ett moln



Woooooww - vilken dag!
Det är så där utomlandsvarmt, vindarna värmer och jag vill bara skrika ut min glädje! Jag har tagit mitt första dopp i svenskt vatten och vet ni? Det var varmare än vad Medelhavet var för si så där två-tre veckor sen! Alldeles ljuvligt! Direkt när jag kom hem från förskolan (sparkade mig hem på cykeln för kedjan hoppade av - rumpkramp!) packade jag en väska också åkte jag och Adam ner till havet! Vi badade, torkade på två sekunder, lyssnade på musik och njöt av 27 grader och sol! Jag bara ääääälskar detta! Funderar på att ta ett kvällsdopp nu.. 24 grader och klockan är åtta!

Sommar på riktigt


Det absolut bästa med sommaren kan vara LJUSET! Är helt kär i det just nu, magiskt i juni! Igår var jag och några vänner på stranden. Vi åt pizza, spelade kubb och halv elva när jag slirade upp på uppfarten började det skymma. Helt otroligt! Att det kan vara ljust så länge! Var så varmt att vi kunde gå i shorts eller klänning hela kvällen också och ja, nu har sommaren verkligen börjat på riktigt! Tar några veckor till dock innan jag vågar mig på ett dopp i havet. Isande kallt! Men i år ska här badas! Det har jag bestämt! Nu ska jag ladda inför en strålande eftermiddag med busungarna! Idag är det fika med föräldrar och det börjar dra ihop sig inför många barns sommarlov! Skönt för dem, verkligen, men lite sorgligt för då blir det många hejdå:n och sånt gillar inte jag, snyft! Ha en fantastiskt måndag, i detta 25-gradiga Sverige!!

Upp med hättan!


Det som är bra med att jag och Ebbas ses och tar kort är att jag bunkrar upp med bloggbilder för ett tag. Och det är bra. För då förfaller inte blogginspirationen eller motivationen om jag vet att det ligger några foton och väntar på att bli uppladdade på bloggen. Skönt! För blir det torka här inne så vet ni ju att det alltid är p.g.a. bildbrist. Hur som helst så sa jag ju häromdagen att vi passade på att dra ut mellan regnskurarna för att fota. Efter ett tag började det dock droppa igen och då var det bara att slänga upp hättan. Fast det gör inte så mycket när man har en himla härlig rock på sig. Älskar min regnkappa! Men ännu mer gillar jag kanske min nya klänning! Skrev för en herrans massa dagar sen att jag beställt kläder från den HÄR sidan. Och denna blå kreation var en del av beställningen. Minns att jag pulsade över torget i kängor i vintras för att hämta ut dem. Snöyra, isiga gator och det kändes som en evighet tills jag skulle kunna använda de tunna plaggen som låg i påsen men NU är den tiden här! Njut Annie, njut! Älskar regnkappor och klänningar men allra mest älskar jag sommaren!

Pingstafton


Hej denna pingstafton! Vilken dag vi har och har haft här! SOL så det står härligt till! Jag är så där konstigt trött idag. Tror det är en förkylning som spökar! Tänk: jag har nästan varit helt befriad från dem sen i julas! Otroligt! Under hösten avlöste den ena, den andra och jag tänkte att ska det fortsätta så här känns det knappt värt att jobba på förskola. Men skam den som ger sig! Mitt immunförsvar fick verkligen kämpa men byggdes upp och blev starkare än någonsin! Sköööönt! Men nu är spöket tillbaka men tröttheten har inte fått mig helt ur balans i alla fall. Jag har haft en, mycket efterlängtad, picknick med Malin! Det är vår grej nu för tiden. Vi har ätit pastasallad och kakor på en filt vid Vita Räck. Snålade med dricka så efter ett par timmar hade vi huvudvärk och torra munnar, haha. Vi kollade på när båtar puttrade förbi, brudpar fotograferades och gick igenom ett folktätt Ängelholm! Gillar när stan är full med människor och solen lyser - då vet man att det är sommar på riktigt! Bjussar med ett par bilder från Malaga. Den här kvällen var det Champions Leuge-final och jag var minst sagt lagom road. Så efter första halvlek fick jag springa av mig likt ett litet barn på stranden för att orka se nästa 45-minutrare. Nu önskar jag er en GLAD pingstafton!

Ebba

 
Det händer allt för sällan nu för tiden, att jag och Ebba ses och luftar kameran! Men se där - det gjorde vi idag! Himla kul tycker jag! Vi passade på mellan regnskurarna, åkte ner till bryggan och njöt lite av den svenska sommaren! Det vill säga regn, 13 grader och vita moln! Men vad vore livet med bara sol och värme? Det är rätt skönt med svala dagar! Det passade bra idag när jag och Ebba har gäspat ikapp! Båda två trötta efter gårdagen. Vi bakade cupcakes och tog igen massa prat! Hoppas ni alla haft en riktigt härlig nationaldag!

Hjälpreda

 
Heeej Bloggis! Här är det en trött Annie som talar! Efter jobbet igår cyklade jag direkt hem till Anna! Hennes bror tog studenten och jag var där för att hjälpa till! Jag och Anna diskade, åt vattenmelon, pratade med släktingar, drack champagne, dukade av bord, åt världens godaste romsås och lax, fyllde på skålar och hann även ha springtävling med hennes kusiner! En fullsmockad kväll vill säga! Vid halv elva tackade jag för mig, åkte hem och duschade, åt choklad och somnade gott! Idag har jag vaknat upp med halsont och lite irritation. Hade nämligen lite brått när jag åkte ifrån förskolan igår. Glömde telefonen fast jag hade kollat nooooga så allt var med! Så typiskt mig - tro att jag har full koll och ändå glömmer jag det viktigaste typ! Har hämtat den nu i alla fall och den var mycket riktigt där jag lämnade den! Tur det! Nu ska jag dricka C-vitaminbrus och fira Sveriges nationaldag med min fina kusin Ebba! Glad fredag!

Ny favorit - Sfera!


En dag på resan åkte vi in till Malaga. Mest för min skull. Lite för mammas. Men mest för min. Ville shoppa på Zara! Eller ja, förra året var det ju Zara som gällde. Där och då upptäckte jag dock en ny butik som fått den föregående att skuggas. Nu är det en annan spansk kedja som är poppis i mina ögon - Sfera. Världens gulligaste blusar, som ni skymtar i påsen, för överkomliga priser. Och som ni ser blev färgkombinationerna inte allt för varierande. Det var kanske inte tänkt så men jag har ju en förkärlek för blått och vitt. Och nu blev prick på alla plagg vita och blå! Fräscht, klassiskt och dösnyggt tycker jag! När jag kom hem från semestern, och alla kläder blev tvättade och där med hamnade i garderoben samtidigt, har jag fått ett litet problem. Ett så in i bänkens i-landsproblem. Men ändå. Har märkt att det är svårt att få plats med allt. Eller ja, hur ska man säga det, dörrarna går knappt igen. Så nu har jag - vi kan ju göra det offentligt här också - köpförbud. Ett tag. Ska använda det jag har (allt, inte bara favoriterna), istället för att sukta efter nytt. Känns förnuftigt tänkt. Och välbehövligt! Plånboken kommer jubla och mina föräldrar kommer bli förvånade. På ett positivt sätt. Fortsättning följer....


Tonårssnack & Biggest Loser

Fritid när den är som bäst

Har haft två väldigt chilla dagar på jobbet hitintills den här veckan.
Igår slutade jag ett och idag en halvtimme senare! Det är verkligen stor skillnad att komma hem vid tvåtiden än vid fem. Har en dröm om att få ihop det att jobba 75% "när jag blir stor", ekonomiskt sätt. Det känns väldigt lagom! Men i denna värld ska man ju vara stålkvinna och orka med heltid plus ta hand om hem och hus - och kanske två, tre barn på det också! Waaaa!! Undra hur mycket fritid man kommer ha? Får nästan panik och skräms av tanken! Man kommer aldrig hinna träna, läsa bloggar, träffa kompisar eller ha oplanerade helger?!! Haha, jag känner mig så patetisk när jag sitter och diskuterar detta "högt och ensam" (med er alltså) och det ligger något naivt i det. Det känns som typiskt tonårssnack! Hur som haver så har jag haft lediga eftermiddagar med EGENTID de senaste dagarna. Och det har varit skönt. Har lyssnat på podd, gått en powerwalk, bakat och ätit chokladbollar och sett Biggest Loser! Ikväll är det final och jag har längtat från program ett till det här avsnittet - när man får se den stora förändringen! Jag tror inte man fattar hur mycket slit det ligger bakom resultaten de gör. Vinnaren brukar gå ner halva sig själv - typ 80 kilo! Herregud! Jag sliter bara jag ska ha bort tre efter mycket chips en sommar. Och vi ska inte prata om hur mycket MOD det måste till för att man ska palla trycket! De avskyr det de ser i spegeln och ändå ställer de sig halvnakna inför Sverige - på en våg dessutom! Det är modigt om något! Under finalprogrammet reser sig håret på mina armar också gråter jag en skvätt - för att de har fått sina liv tillbaka!

Melonsallad


Hej mitt i sommaren!
Vilken värme vi har här idag! Jag var ute hela förmiddagen med barnen och vi fick sitta i skuggan för att det var för varmt i solen - älskar det! Det finns ju dock nackdelar, även om de är få, med denna årstid. Var ute och sprang här ikväll och svettig som jag var kryllade myggen runt mig! Känns som de är värre än någonsin i år! Fick sex bett på den stunden, för den som vill veta detaljer. Hoppas att antingen hettan dödar dem eller att det bli riktigt kallt en natt eller två och att vi på så sätt blir av med dem. Vad har annars hänt idag då? Jag cyklade inom Netto på hemvägen för att köpa vattenmelon! Sååå himla läskande och gott! Gjorde en sallad till middagen bestående av melon, fetaost, urgröpt gurka, färsk lök och isbergssallad (när jag känner för att göra den lite extra god lägger jag den i isvatten en stund för att få krispighet). Är det något jag alltid gillat så är det att göra stora sallader! Det var (enda) favoritsysslan i köket när jag var mindre. Gurkan var populärast för den var så rolig att skära. Det bästa var när vi skulle laga tacos för då låg grönsakerna sorterade i högar. Man var lättroad, det kan man ju lugnt säga!

Mijas ♥


Hallå mitt i söndagskvällen!
Innan jag poppar en påse popcorn och slår igång en film vill jag ta oss tillbaka till förra torsdagen! Förmiddagen spenderade vi vid poolen men framåt lunch gick solen i moln och vi passade då på att checka av ett utflyktsmål vi hade på resan! Vi hade inga som helst förväntningar på Mijas mer än att husen skulle vara vita, eftersom det är känt som "den vita byn". Vi körde och körde upp för bergen och tänkte väl mest att vi skulle mötas av en fantastisk utsikt där uppe. Men alltså jag föll pladask när jag fick se vart vi hamnat! De sötaste gågatorna som var så välgjorda och städade. Det kändes som de verkligen tog hand om alla hus och trappor, gatstenar, caféer och restauranger. Ja, jag kan inte beskriva hur gulligt det här stället är. En bild säger väl mer än tusen ord, så jag låter de tala för sig - även om jag försökt beskriva det både en och tre gånger. En sak vet jag i alla fall: hit måste jag igen!

RSS 2.0