Vardag blev helg


Hej kära ni! Jag har ett par lediga dagar så försöker njuta till max. Imorgon börjar "min nya vecka" och då jobbar jag fem dagar i sträck. Mitt schema är på bara 70% så har försökt ta på mig några extrapass och då blir det konstigt nog att det känns som att den nya arbetsveckan börjar på en lördag. Men nu är det alltså söndag för min del. Igår gjorde vi något mycket spontant. Eftersom det står att vi ska ha regn sju dagar i sträck passade vi på att ta lite bilder på oss, med Ebbas hjälp. Vår favorit ska vi sedan förstora. Ni ska få se resultatet! Jag hann även med att storhandla (varför är det så härligt att handla mat? Jag har alltid tyckt det och trodde att den känslan skulle försvinna när jag flyttade hemifrån men nä. Jag tycker fortfarande att det är lika roligt!), tvätta fyra maskiner och sen har jag shoppat på sommarrean också. Fast det gjorde jag redan förra veckan. Rätt ska vara rätt, haha. Köpte bland annat den här singoallatoppen ovan. Kände mig trendmedveten när jag lyssnade på Säkerstil-podden igår. Det bästa reaplagget som man skulle spana in var en randig, ljusblå singoallablus, yey! Nu ska jag ut på en joggingtur (har ju sagt att det här ska "bli min träningssommar" och hitintills har träningen lyst med sin frånvaro men nu jäklar!), sen ska jag lägga mig rak lång på soffan och plöja Eva & Adam. Glad fredag/söndag! 

Midsommar & sommarplaner

 
Fasiken. Går alltid så långt mellan gångerna nu. Jag glömmer faktiskt bort att jag "borde" blogga nu när jag har släppt plugget helt. Rätt skönt måste jag säga! Midsommarafton kom och försvann. Vi var på en fest i Helsingborg och det sjukaste hände när vi skulle ta bussen. Vi råkade visst hoppa på bussen på fel sida av vägen så när vi trodde att vi var framme visade sig att vi hade åkt 20 minuter åt ett helt annat håll. Men alltså vilken chaffören - han var en riktig stjärna! Vi berättade vart vi skulle (var inga andra på bussen) och sen körde han oss till festen!! Så galet snällt! Vi tajmade dock en riktig regnskur lagom till att vi klev av - men regn hör ju midsommar till! Jag hade gjort krans (det hör också till tycker jag - ingen midsommar utan krans i håret) och vi hade en väldigt rolig kväll. Dock råkade jag slå ner kungen det första jag gjorde när vi spelade kubb, men det är sånt som händer! Hur som helst: Förutom jobb de kommande veckorna försöker vi planera in lite roliga "småutflykter". Vi tänkte åka till några platser runt om i Skåne över dagen, mysigt! Ystad, Båstad och Kullaberg är några platser som står högt på listan. Sen ser jag även fram emot att hinna träffa kompisar och verkligen vara ledig när jag inte jobbar (allt annat än vad man känner sig när man pluggar). Nu ska jag göra mig redo för ett kvällspass på jobb! 

Gott & blandat


Snart midsommar, en ledig fredag på intåg. Jag gillar midsommar - känns verkligen som att vi firar sommaren! Förra året hade vi 30 grader här i Skåne. I år verkar det bli regn och tio grader kallare. Men jag hänger inte läpp för det - min nyinhandlade skjorta med blommor (som jag visade för ett tag sen) kommer passa ypperligt till en kallare midsommar. Men hur har veckan varit? Kan inte fatta att vi varit hemma lika länge som vi var borta. Dagarna fullkomligt springer iväg. Jag har hunnit med några jobbpass (det ordnade sig med min "strövecka" = fick jobba två extrapass), träffat mamma och pappa och haft en röjardag här hemma. Ser riktigt fram emot en till fixardag, vill få klart allt smått som vi inte tagit tag i. Persienner till vardagsrummet/köket då vi måste flytta bordet varje kväll vi äter, en dörrmatta som samlar ihop gruset, en krok så vi kan fästa vår "fototråd" (ska visa er när den väl är uppe), en tavla till sovrummet och sen vill jag även knäppa några bilder vid havet som vi sedan ska förstora. Kommer bli fint. Men känns som att sådana "detaljer" till lägenheten lätt aldrig blir av. Men nu så! 

Kreta 2017

 
Dags att kliva på flyget och ta oss tillbaka några dagar - till Grekland och Kreta! Vi bodde längst Chaniakusten, närmare bestämt mitt emellan Agia Marina och Platanias. Vi bodde på ett fint hotell men fick dessvärre den sämsta lägenheten, med balkong mot supermarket haha. Men vi hängde där mest när vi käkade frukost och lunch. Och efter restaurangbesöken på kvällarna. Då spelade vi 500. Jag vann så överlägset flera gånger att jag tyckte rent synd om Marcus. Men sen när han vann var han så lycklig och kaxig så fanns ju ingen anledning för mig att vara sympatisk. Förutom att spela kort spelade vi även minifgolf en kväll. Marcus tog tre shots (raki - som man får som "efterrätt" med notan på alla restauranger) på raken så jag höll faktiskt på att klå honom - han vann med en ynka poäng! Jag var nöjd! 

 
Vi hängde vid poolområdet flera dagar men då vi var helt själva där (vart var alla? Hotellet var fullbelagt men vid poolen syntes inte en jäkel) så var ingen "stämning" där. Resten av veckan hängde vi därför vid stranden. Hittade en så himla mysig strandrestaurang (Mitsos) där man fick låna solstolar om man åt lunch där. Det är väl en smart deal? Så det gjorde vi ett par gånger. Och på tal om maten så har vi ätit så gott hela veckan lång. Vi gick efter rekommendationerna på Tripadvisor då betygen där stämmer alltid så väl överrens med verkligheten. Våra favoriter var Symposium och The Olive Tree som låg utmed havet. Det sämsta med Agia Marina/Platanias är nämligen att nästan alla restauranger ligger längst med huvudvägen (där galningar kör som idioter) vilket drar ner känslan så att hitta ett ställe som ligger bortfrån vägen och vid havet är guld värt. 

Min favoritbild

Ett par kvällar åkte vi in till Chania (30 minuter bort - och kostade endast 36 kronor tur och retur - det är annat än vad Skånetrafiken skulle ta hehe). För några år sedan när vi var på Kreta med vårt kompisgäng hängde vi i Chania varje kväll. Så vi hade rätt bra koll på vart "man ska äta" (vid hamnen) men eftersom vi helt och fullt litade på Tripadvisor gick vi i motsatt riktning - upp bland de mindre fina kvarteren och till en mörk gata där det inte syntes en människa. Där låg haket som var nummer ett på listan. Inredningen var väldigt spartansk och mellan de åtta små trädborden sprang en kille sig svettig.

 
Men alltså vilken mat sen - bästa på hela veckan! Vi beställde in dakos (typ Greklands motsvarighet till bruschetta), tzatziki, grekisk sallad och friterade köttbullar i tomatsås som vi delade på. Det går inte att beskriva i ord - ni måste besöka Ta Meraklikia Tou Boureksi om ni är i Chania!! Tack för allt Grekland - på återseende!

Min lördag

 
Hallå! Söndag vilket betyder jobbpass ikväll. Det sköna med att vara ledig en längre tid är att jag verkligen kan släppa jobbet. Nu har jag ny energi som jag kommer tillbaka med! Det är dock inte förrän efter midsommar som jag går på min schemarad så nästa vecka är oklar på jobbfronten. Men blir säkert bra! Hur som helst: Igår startade vi dagen med att tvätta typ åtta maskiner. Grejen var bara den att vi inte har någonstans att hänga upp allt. Så just nu luktar det så mycket sköljdmedel här inne och alla stolar är klädda med lakan och bikinis högt och lågt (ser en skymt på bilden nedan). På eftermiddagen hoppade jag på bussen för att hälsa på farmor och farfar. Vi satt ute på deras altan i flera timmar, fikade och pratade. Sedan skjutsade de mig hem och vi åkte längst kusten, farfar visade vart han hade växt upp, vart han hängde som tonåringar och sen stannade vi till i flera små hamnar. Mysig lördag! 


Hemma igen!

 
Hej hallå kära ni! Förlåt för att det blev tomt här på bloggen. Men jag blir liksom galen på blogg-appen då den efter 3-4 rader slutar visa vad jag skriver. Så att få ihop ett inlägg tar lång tid och då ser det ändå ut som att jag slarvat mig igenom texten. Men nu är jag tillbaka! Vi har haft det toppen! Mitt magont gick över på söndagen och efter det kunde jag verkligen njuta av veckan. Fick dock magkatarr några dagar senare (alltid är det något hehe) och efter lite googling kom jag fram till att det bästa för magen vid magkatarr är grönsaker och det värsta är fett. Så jag har, ofrivilligt, levt likt en hälsofantast och ätit sallader halva veckan lång. Mycket gott dock - fasiken vad man inte ska underskatta sallader. Det går ju verkligen att variera i mängder! Så nu är jag så inspirerad! Vi åkte till Maxi igårkväll och köpte på oss massa grönsaker och frukter. Det är så lätt hänt att man alltid handlar hem precis samma. Men nu ska vi försöka köpa sådant som vi annars bara går förbi. Och vad bra man mår av att äta nyttigt. Det hade jag nästan glömt, haha. Jag känner mig både piggare och gladare, efter bara några dagar! Fast innan jag svävar vidare allt för mycket ska jag samla ihop semestern bästa bilder och göra ett långt inlägg om vad Kreta bjöd på, smarrigaste restaurangerna och min favoritbild. Puss på er så länge! 

Symposium

 

Vågar knappt säga det men mitt magont har gått över! Så så så skönt! Vi startade därför morgonen med en powerwalk längst havet. Det var stora vågor och röd flagg. Nu har även molnen tjocknat så vi funderar på att åka in till Chania efter lunch. Men helt ärligt bryr jag mig inte nämnvärt över vädret. Så länge vi är friska är jag nöjd! Igår åt vi så himla god mat. Vi kollade Tripadvisor och valde en av restaurangerna som ligger i topp, Symposium. Båda valde spareribs!


Framme på Kreta

 

God morgon på er! Jag har förflyttat mig - till Kreta! Jag jobbade som en tok in i det sista så det kändes extra välbehövligt att bli ledig och åka iväg. Dessvärre fick jag ont i höger sida av magen dagen innan vi åkte. Fick en tid på vårdcentralen men alla värden var bra så undrar vad det är. Har inte riktigt kunnat njuta de här första dagarna av semestern p.g.a. det. Förutom det är allt bra! Hotellet och vädret är superfint!  Vi har inte varit vid stranden än men ser verkligen framemot att få bada i havet - finns ingen bättre känsla! Älskar föresten värmen här nere. Runt 30 graderna på dagarna och sen "kryper det ner till" 25 på kvällarna - en tunn kofta blir skön att ta på sig omkring 22-tiden. Tycker det är behagligt, vill inte vara dövarm när vi äter middag. Idag ska vi till havet, i eftermiddag sägs det bli regn men vet inte riktigt om jag ska tro på det. Just nu har vi klarblå himmel. Ska försöka strunta i magontet och njuta av Grekland


Sveriges nationaldag

Visst ser Marcus så lycklig ut på den här bilden?

Hej alla glada nationaldagsfirare!
Precis som alla andra somrar kan jag veckorna innan sommarlovet noja mig över att jag inte kommer få så mycket jobb i juni (många som jobbar på äldreboendet vill inte vara lediga förrän efter midsommar) men som alltid löser det sig! Jag har, sen vi hördes av sist, jobbat vart enda dag. Idag har jag dessutom en delad tur (att det fortfarande existerar, helt ofattbart) så klockan är inte mer än tio men jag har redan hunnit avverka tre timmar på jobbet. Solen skiner ute så känns faktiskt inte så tokigt att vara ledig mitt på dagen. Marcus är fri från jobbet så vi tänkte fixa en god pastasallad med kyckling. Jag hade kunnat leva på pasta, pesto och kyckling! Händer inte ofta att vi lagar en LUNCH tillsammans. Riktigt lyxigt! Annars då? Mår ni bra? Finns ni kvar? Länge sen jag kollade statistiken men ni brukar snitta på ett tjugotal om dagen - men ni är tystare än möss? Jaja, jag ska inte säga något. Inte ofta som jag kommenterar på andra bloggar. Önskar er alla en riktigt härlig nationaldag! 

Iittala Outlet & Zara

 
Det blev precis som jag misstänkte igår. Jag kunde inte motstå alla förestelser på Iittala Outlet. Det var galet bra priser, så jag hade faktiskt bra anledningar att "passa på". Dels köpte vi nya pasta-/soppskålar från vår absoluta favoritserie Ostindia Floris (som ni hör så tycker alltså även Marcus att det är något alldeles extra med just det här mönstret). Nu har vi fyra tallrikar, fyra assietter, två temuggar och fyra djupa skålar i detta mönster. Och vill ni veta vilket fynd vi gjorde? Från början kostade alla tillsammans 916 kronor men dels var det 25% på serien från början, efter det fick vi 20% extra och för varje 500-lapp fick man 100 kronor i rabatt - så totalt blev det 450 kronor. FYND är bara förnamnet! 

 
Men det jag hade tänkt köpa från början igår var faktiskt dessa tranbärsfärgade glas/ljuslyktor, kommer bli SÅ fint till jul - gäller att ha framförhållning. Och då vill ni såklart veta vad dessa kostade? Efter mina år på Iittala har jag förstått att det är just den röda färgen som är dyrast att producera så ett glas kostar 215 kronor (sjukt! - hade jag aldrig betalt). Eftersom det inte är säsong för rött var de prissänkta till 125 kronor. Efter alla rabatter kostade alla fyra 300 kronor! Men eftersom jag är storkund där hade jag checkar att använda så betalde knappt något alls för dem i slutändan, haha. Jag sa ju det - jag kan det här med att fynda glas! 
 
 
Efter ett besök i Höganäs åkte vi till Väla. Brukar inte hitta särskilt mycket när jag är där - förutom på Zara. Har alltid gillat Zara - men är noga med materialet (polyester och jag är inte vänner - bomull ska det vara) så blir sällan några köp. Igår hittade jag dock en skjorta som jag tänkte ha till midsommar! Som en krans runt hela kroppen, visst blir man glad av den? Marcus tyckte den såg konstig ut (med de vida armarna) men jag tyckte den var cool som var kort, söt med de broderade blommorna och fin att den inte hade någon krage. Det var gårdagens fynd det! 

En glad fredag

 
Hej! Vill börja med att säga att idag är jag GLAD. Det var allt annat än jag var i onsdags, när jag skrev förra inlägget. Men ibland tycker jag att allt "hopar sig" och alla motgångar gör sig påminda. Jag hatar konflikter, sjukdomar och otillräckligt med tid. Men nu har jag försökt tänka positivt och vet ni - allt löser sig. Det är så skönt att veta. Även arbetet är inlämnat, delegeringsproven inför sommarjobbet är gjorda och NU NU NU är alla måsten gjorda. Otroligt jäkla härligt! Idag tänkte jag därför bara göra precis det jag känner för. Tänkte börja med att städa lägenheten - ordning och reda inger ett lugn och sen trivs jag mycket bättre här när var sak är på sin plats. Vår lägenhet är inte jättestor (56 kvadratmeter - okej, den är inte jätteliten heller) så den där extra garedroben eller förvaringsutrymmet finns inte och då måste man vara ännu noggrannare med att städa undan emellanåt. Efter det ska jag till Iittala med Marcus och hans mamma. I dagarna är det "köpfest" i Höganäs Iittala har 20% - även på nedsatta varor. Sen har jag även en rabattkupong som kan kombineras med andra erbjudanden så det här kan bli farligt. Allt jag tidigare sagt om lite plats i lägenheten, att jag har tillräckligt med porslin o.s.v. kan vara förträngt för en stund. Det är min fredag - en bra fredag! 

RSS 2.0