Middagar

 
Hallå hallå! Förra veckan hade vi flera middagsbjudning (jag hör hur gammal jag låter) inbokade. Jag tänker att vi ska hinna med det oftare mitt i veckan men blir sällan så. På onsdagen var, som jag skrev då, två av mina kusiner här. Vi åt mat och kikade på Bonde söker fru, mysig onsdag! I torsdags var jag och Marcus hos ett par kompisar i Helsingborg, Matilda (som jag pluggade till socionom med) och hennes kille. Jag kom från Lund och Marcus från Halmstad så vi möttes nästan på mitten, perfekt! I fredags tog jag "ledigt" på eftermiddagen. Då passade jag och mamma på att köpa en minigran (eller gran och gran, en liten växt snarare) till mig (som jag klätt med en slinga - ska visa), satte upp adventsljusstaken och tog fram lite röd dekoration (tomtarna får vänta någon vecka till, hehe) och gick en promenad på stan (hittade ett par jeans och några julklappar). På kvällen var vi hemma hos min bror Adam och hans flickvän. I lördags hade vi sittning med klassen och temat var: Glitter! Jag åkte till Lund redan vid halv tre och var inte hemma förrän sent på natten. Härlig helg! Igår jobbade jag en stund på kvällen och ja, då var jag rätt slut efter en intensiv men riktigt rolig vecka! 

Jullängtan

 
Jag känner mig så flitig när jag skickar ut hela tre blogginlägg på mindre än en vecka! Så - hur står det till idag? Jag vaknade till att marken och taken utanför mitt fönster var täckt med snö! Underbart när det lyser upp den annars så mörka innergården, jag hoppas SÅ att snön stannar till jul. För ja, nu närmar det sig med stormsteg. Om en månad är det jul och jag drar gärna ut på det så den kan börja redan den första december. Jag ska spela min jullista mer frekvent framöver, pynta med vinrött, köpa julklappar, skriva rim och se till att jag kommer i julstämning. Mysigt! Men det är ännu en vecka kvar till december så jag får vänta lite till (fast julmusiken har gått varm ett bra tag redan, mamma har nämligen uppfostrat mig till att startskottet för julmusik är redan i oktober). Om vi tar oss tillbaka till verkligheten: Idag ska jag läsa om afasisymtom, repetera anatomi och ikväll har vi bjudit hit ett par kusiner till mig. Jag ska visa dem lägenheten (en rundvisning går snabbt på 56 kvadrat) och laga kycklinggryta med curry och sojabönor. Det här kommer bli en härlig onsdag! 

Min helg

 
Efter att ha skrivit ett riktigt deppinlägg tänkte jag avsluta veckan lite roligare. Jag har dock inte så bra fantasi idag så redogör för min helg. I fredagskväll hade vi bokat bord på Pepelino här i Ängelholm, där vi var tillsammans med ett par vänner. Vi åt fläskfilé och pommes, pratade ikapp och sen gick vi hem till oss för att spela tärningsspel (det är mycket roligare än vad det låter, hehe - man blir nästan beroende) och Galenpanna. Igår tog vi sovmorgon, underbart! Sen bakade vi kladdkaka med laktris- och kolaglasyr toppat med flingsalt och gjorde fröknäcke, som vi sedan bjöd min farmor och farfar på. Visst är de söta? Efter vår fikastund svidade vi om för att åka hem till Marcus föräldrar och fira hans pappa som fyllde år igår. Vi blev bjudna på kallskuret och erotiska (eller ja, exotiska menade dem nog) frukter. Mycket härlig helg. Idag har vi städat och fixat med lägenheten, gått en kall promenad (det snöade!) och nu ska jag hoppa in i duschen. Jag och mamma ska nämligen till Hedentorp (en plantskola/blomster- och inredningsbutik) på "julmys". Ikväll ska jag och Marcus laga tacos och titta på Temptation Island. Bra helg! 

Det här med att plugga

 
Det är mycket nu. Jag behöver ventilera mig med någon - tur då att jag har min blogg. Nu tycker jag nämligen att det börjar bli ordentligt påfrestande det här med det ständiga mörkret. Klockan halv fem är det bäcksvart. Jag försöker därför passa på att ta min promenad medan det fortfarande är ljust. Gör så mycket för humöret! Men på tal om humör så känner jag mig lite nere just nu. Plugget maler på och det känns som att jag verkligen kommit in i det berömda ekorrhjulet. All energi som jag hade efter sommaren har tagit slut och jag längtar efter jullovet, som inte existerar. Samtidigt sätter jag en oerhörd press på mig själv - trots att jag försöker intala mig att jag inte ska ta skolan på så stort allvar - och det känns aldrig som jag hinner klart med de mål som jag satt upp för veckan. Som tur är ruckar jag inte på mina lediga helger, vet annars inte hur jag skulle överlevt (jag tar i, jag vet). Jag har även bestämt med min chef (ja, alltså med mig själv då) att jag ska vara ledig mellan jul och nyår. 

 
Nej. Fy så deppigt det här låter. Men jag har tänkt över det här med yrkesval och är stolt över mig själv som tagit steget att plugga. Jag har i och för sig alltid haft den inställningen - att jag ska utbilda mig - även om jag aldrig visste till vad, men är glad att jag tog tag i det. Det är dock svårt att föreställa sig hur det ska vara - jag byggde upp ett filmscenario men kan nu, efter snart tre och ett halvt år, slå hål på alla myter. Jag har hela tiden tänkt att det är rätt tufft och mycket litteratur på engelska (min stora farhåga!) men sett framför mig hur jag pluggar på café, hänger på nationer stup i kvarten och är med klassen dagarna i ända. Men istället sätter jag upp arbetstider (8:30-15 är mitt schema för tillfället, haha), gör långa att-göra-listor, känner prestationsångest över att jag inte kan tillräckligt/ska glömma det jag läst och känner hela tiden en inre stress över allt jag borde göra/kunde gjort bättre. Ja, ni hör. Jag har mycket att jobba med.

 
Men jag ska också ge mig själv beröm, för det finns mycket som jag är grym på, till exempel att diciplinera mig, plugga på tåget, planera, strukturera, sätta upp mål och vara effektiv men kan inte - trots att jag tror något magiskt ska ha hänt efter varje sommarlov - hantera stressen som det för med sig. Nu låter det dock som att allt med att plugga på universitet är dåligt och det menar jag naturligtvis inte. Det är fantastiskt att ha den här förmånen och att få vara så egoistisk och ägna hela dagarna åt självförverkligande. Att bestämma allt kring min vardag, att djupdyka i något som verkligen intresserar mig, att få välja mina arbetstider, att få utvecklas som person och jag hade kunnat fortsätta. Men det är också skitjobbigt och jag behövde få det sagt. Nu ska jag lägga undan böckerna (viktigt! Jag kan inte sova om böckerna är synliga eller om min växande att-göra-lista ligger i sovrummet) och ta några djupa andetag. Heja mig, kämpa Annie!

Äkta söndag

Världens sämsta bilder men glömde helt bort att fota då jag dokumenterade flitig på Snapchat

Hej hallå!
Måndag igen, min standarddag att blogga har det blivit! Idag har jag äntligen haft en hemmapluggdag! Älskar att kunna skrota omkring i träningskläder, håret i en knut och bestämma mina tider själv. Jag försöker alltid plugga effektivt mellan 9 och 15. Då brukar jag hinna med allt jag vill på morgonen (ta sovmorgon till 7:30, äta en rejäl frukost - fil med flingor, en stor kopp te, två mackor, keso - se Nyhetsmorgon, plocka undan och diska) och även ha fritid på eftermiddagen (idag hann jag med en promenad med Elina, handla och laga mat). Men nu tänkte jag backa bandet lite, närmare bestämt till helgen som varit. Igår hade vi en riktig hemmadag (ni märker, jag har saknat att vara hemma). Jag började dagen med att storstäda köket (hade ute allt i skåpen så jag kunde damma av hyllor, organsiera och rensa skafferi och kylskåp), sen gick vi en långpromenad och när vi kom hem bakade vi kakor med krossade chokladbitar och jordnötssmörsfyllning (de blev SÅ goda) och åt rester  - kycklinggryta med kokos - till middag. Jag brukar i vanliga fall jobba på söndagkvällarna men igår fanns där inget arbetspass till mig så jag njöt lite extra av att ha en hel söndag oplanerad! 

RSS 2.0