År 2021

 
Hej på er! Jag kommer ihåg att sist jag skrev tänkte jag att "nästa gång jag gör ett inlägg är det mitt i julledigheten" och jajamensan, det stämmer så väl! Brukar alltid hitta på mycket dessa dagar mellan jul och nyår men i år har det varit helt tvärtom. Eftersom vi ska resa till Spanien om några dagar har vi faktiskt valt att inte träffa någon alls (bortsett från min familj en gång utomhus men det är allt) och nu, efter sju dagar börjar jag smått krypa på väggarna. Så de senaste sju dagarna har bestått av följande:  inlett varje dag med en långpromenad, lagt ett tusenbitarspussel, sett en säsong av Emily in Paris och ja, det var väl det haha. 

 
Nej men jag har verkligen velat komma iväg på den här semestern och inte velat chansa på att bli förkyld så därför har vi hållit oss hemma. Känns tråkigt på ett sätt men rätt på många. Hade vi vetat att corona skulle ha så hög smittspridning nu hade vi inte bokat resan. Och hade det inte haft så hög smittspridning hade vi inte varit rädda för att bli smittade och därmed träffat familj och vänner som vanligt. Med facit i handen borde vi ha rest direkt efter jul för att slippa den här långa väntan. Men nog pratat om det. Förhoppningsvis kommer det att vara värt det! 
 
Men nu är det, så här på nyårsafton och allt, på sin plats att sammanfatta året. Men är det något jag är dålig på så är det 1. Att minnas och 2. Att ha förmåga att sammanfatta. Men jag ska göra mitt bästa. Jag kommer ihåg förra nyår att alla var så glada att 2020 var över och vi gick in i det nya året med sån framtidstro och entusiasm. Corona har ju dock hållt sig kvar och allt med restriktioner har gått upp och ned. På jobbet fick vi inte, när det var som värst, dela rum om vi inte hade på oss munskydd. Så farligt är det dock inte nu och jag hoppas verkligen inte att det kommer tillbaka. Håller tummarna! 


Påväg till badhuset en lördagmorgon

Men 2021, vad kommer jag minnas från det här året? *Kollar igenom bilder för att väcka minnena till liv*. Vi inledde året med att åka till Ullared och var även där en gång i november, mitt i snöyran! Januari och februari var kallt och jag kommer ihåg att vi hade snö under en rekordlång (i mina mått mätt) period. Jag har fortsatt spela padel med pappa, Adam och Marcus och vi har haft som rutin att spela varje söndag. Vi har dock kommit av oss helt de senaste månaderna men hoppas börja snart igen! Jag och mamma fick in en rutin i början av året med att simma tillsammans. Roligt att umgås genom att träna ihop tycker jag!  

 
När våren kom fortsatte vårt husletande och under året har vi budat på ett par, kanske tre, hus. Lagom till att bitterheten över huspriserna kom över mig kärade jag ner mig i ett nytt klädesmärke, Soft Goat, och för att inte bli fartblind i prisökningarna började jag tänka alla höjningar i antalet kashmirtröjor, haha. Under våren fick vi även träffa våra vänners lilla Alva för första gången. Och jag hade dejt med min äldsta vän Maja och hennes lilla Tage i Hembygdsparken. Mysigt! 

 
Jag hittade ett nytt sätt att umgås med min farmor. Jag åkte till henne också gick vi promenader istället för att ses inomhus. Jag tyckte det var en trevlig söndagssyssla! Jag och mitt tapasgäng ses tyvärr för sällan men trots det har vi hunnit med några kvällar. Vi firade in påsken tillsammans och i höstas slog vi på stort och bjöd in våra män (nu lät jag gammal).

 
Sommaren kom och jag hade afterwork med mitt jobb på en åker (vi prickade även in en av sommarens finaste kvällar). Under sommaren hittade jag även ett litet gäng på jobbet att umgås med och vi har haft så himla roligt tillsammans! Så tacksam att jag har så fina kollegor och min "rumskompis" och jag trivs så bra ihop (säger jag - vet ju inte vad hon tycker haha)! Sommaren bjöd på massa fina dagar och kvällar. Under vår semester var vi i Stockholm under den absolut varmaste veckan. Det kändes som att vi hade kommit utomlands! Augusti bjöd på barndop och 30 årsfest för Marcus bror Henric! Sen började vardagen rulla igång igen men det kändes inte så jobbigt för vi hade en Göteborgs-tripp inbokat i slutet på månaden för att fortsätta firandet av Henke.

 
Sen kom hösten och jag visste på förhand, bara av att kolla mitt schema, att september skulle bli hektisk. Och det blev den. Så pass att jag inte kunde tänka på något annat än jobb på fritiden. Jag fick hjälp med att skala av och stressa ner och resten av hösten har nog varit den mest speciella i mitt liv. Jag lovar återkomma till detta längre fram när jag har lite mer distans. Vintern kom lagom till första december. Det kändes nästan lite filmiskt när jag var på jobbet den dagen, knappt någon hade kunnat ta sig till dit och det var riktig julfeeling. December gick förhållande vis snabbt (tycker annars bara det känns som en lång startsträcka till ledigheten) och julledigheten kom äntligen! Tomten hälsade på oss på julafton och jag och Marcus firade jul ihop för första gången! Och ja, faktiskt inte bara vi utan våra familjer gjorde det och det var himla trevligt! 

 
Var det ett sätt att sammanfatta året? Ja, jag tror nog det! Jag har, som ni förstått nu, haft massa tid till att reflektera de senaste dagarna och har listat - i mitt huvud - allt som jag är tacksam över. Och det finns massor! Inte minst att min familj finns nära och är friska. Att jag har så fina vänner och kollegor. Att jag tycker det är roligt att gå till jobbet varje dag (eller nej, där ljög jag, såklart inte varje dag men de flesta dagar). Att jag har Marcus - och att vi redan har fått uppleva så mycket tillsammans. Och massa annat stort som smått men detta är det jag alltid återkommer till. Med det sagt vill jag önska er ett riktigt gott nytt år! Låt 2022 bli vårt år!!  

RSS 2.0