25 årsdagen

 
Så härligt det är att fylla år under långhelgen! Då kan jag verkligen maximera firandet! Igår fyllde jag alltså 25 - det känns så vuxet. Kan inte förstå att jag är så "gammal"!? Marcus hade tagit ledigt från jobbet och jag hade inget schemalagt i Lund så vi var båda hemma. Startade dagen med att äta nybakade frukostbullar och resten av dagen fick jag bestämma vad vi skulle göra. Dessvärre hade vi rätt mycket att stå i eftersom vi ska ha fest idag och imorgon så det blev inte mycket tid över till att göra roligheter. Men vi hann städa lägenheten, fylla på öl- och vinförrådet på Systembolaget, lyssna på hög musik, gå en långpromenad och baka nutellacheesecake. På kvällen firades jag hemma hos mamma och pappa med alla gamlingar. En härlig kväll! Men tror aldrig jag haft en så kall födelsedag tidigare. Jag går liksom fortfarande i vinterjacka och den blåser rakt igenom. Igår hade vi 4 plusgrader, snö på taken, blåst och mulet. Marcus - som fyller år på Lucia - hade en varmare födelsedag med mindre snö, haha. Nu ska vi göra oss klara inför kvällen. Ikväll kommer våra familjer hit. Vi ska laga kycklinggryta och till efterrätt blir det marängswisch! 

Ge mig ledighet!

Hej! En lugn och skön vecka går mot sitt slut. I tisdags hade jag min sista praktikdag - kändes både bra och dåligt. Skönt att praktikperioden (intensivt!) är över men tråkigt för det är ju där jag lär mig som mest! Jag har även hunnit vara två dagar i Lund, träffat vänner, pluggat hemma och umgåtts med familjen. Jag har också stressat upp mig över resan i sommar. Vi har nämligen inte bokat flygbiljetter hem för jag har tyckt att priserna varit skyhöga. Men nu - efter några månaders väntan - är de ännu dyrare! En flygbiljett (enkelresa för en person) kostar 2200 spänn. Är inte det orimligt? Jag hade föreställt mig att det skulle kosta max 1000 kronor. Jaja, vi får väl se vart det landar (alltså ser ni mina två inklämda göteborgsskämt?). 

 
En annan sak som är orimlig - det är det här vädret! Jag minns att jag i slutet på januari kände mer vårkänslor än vad jag gör just nu. Vi har inte haft över 5 grader på evigheter, det har snöat i veckan och det ser heller inte ut att bli något vidare varmare den kommande. Åh! Snälla, ge oss VÅR NU! Är dessutom så sjukt omotiverad till att plugga, drar mig liksom för att göra det. Därför ser jag SÅ mycket fram emot påskledigt! Jag fyller dessutom 25 på skörtorsdagen så jag håller på att planera inför firandet för fullt! På torsdagen ska vi hem till mamma och pappa dit även mormor, farmor och farfar kommer. På fredagen har vi bjudit hit våra familjer och på lördagen kommer några vänner på middag. Åh, det ska bli så härligt med ledighet och firande! Det kan väl bli påsk NU?

Tacksam

 
Ett inlägg på en fredag - vad händer? Jo, för jag kände för det! Idag pluggar jag hemma. Älskar att kunna plugga i mjukisbyxor, utan att bry mig över att tvätta håret och dessutom kan jag vara riktigt effektiv. Jag har snart även tagit mig igenom alla intensiva veckor av terminen. Minns att mitten på mars kändes långt borta kring jul när jag räknade ut att jag måste orka med ett högt tempo fram tills nu. Det kändes omöjligt (för då var jag helt dränerad på energi - hade en stor tenta framför mig, intensiva veckor vid uppstart av ny termin och sen 13 praktikdagar på ny arbetsplats). Men nu när jag blickar tillbaka är jag så tacksam över allt jag har fått se de senaste veckorna. Jag har haft två superbra, engagerade handledare som verkligen trott på mig och som gör att jag känner mig säker (så säker man kan känna sig som ny...) i min roll som logoped. Återkommer även ofta till denna tacksam över att jag får plugga. Över huvudtaget. Att det är en ynnest att ha den här chansen, att utbilda mig till något jag verkligen vill bli. Det är så många som inte kan det av så många skäl. Ibland är det bra att "landa" och inte ta allt för givet. 

Helgen & Kroatien

Hej! Vi får se hur det går att skriva det här. Jag stukade/överbelastade nämligen min handled i torsdags och under helgen har smärtan trappats upp. I fredags hade jag lite ont men begränsades inte av de , igår var det värre (men bara i vissa lägen) och inatt vaknade jag och hade jätteont i alla lägen. Så idag har jag fått sjukanmäla mig från jobb. Känns inte kul att ställa till problem men jag vågar verkligen inte belasta den, är rädd att det ska bli ännu värre. Men nu till något roligare: Igår besökte vi Gekås! Åh, alltså varför är det alltid så roligt att vara där? Kanske för att jag får känna mig rik för några timmar? Mina bästa köp var en necessär och en ny vårjacka (för 299!)! På kvällen såg vi Melodifestivalen! Vem hejade ni på? Jag ville att John Lundvik skulle vinna men tippade på Benjamin. Totalt sett fick jag 5 av 12 rätt i min "tippning". Stolt, en schlagerfantast som jag är! 

 
Något annat som är roligt är att planera sommarens resa! Nu har vi bokat hotell i Rovinj (norra Kroatien). Där ska vi stanna i en hel vecka. Jag tror vi kommer uppskatta att vara lite längre på en plats efter att ha rest runt i knappt två veckor (Prag, Wien, Zell am See och Ljubljana). Rovinj verkar vara ett så himla mysigt ställe. Det sägs kallas för lilla Italien (man kan åka en färja över till Venedig därifrån). Mindre båtar går till öar intill där man kan bada - och snorkla - i vikar. Efter en vecka i Rovinj ska vi vidare söderut. Först tänkte vi åka buss/tåg ner till Split men efter att ha googlat runt bestämde vi oss för att flyga istället (tar 50 minuter istället för 12 timmar). I Split har vi cirka 10-12 dagar och vart vi ska åka då är inte bestämt (vi har heller inte bokat flyg hem än). Vi funderar på att åka ut till någon/några ö/öar (Brac, Hvar eller Vis - där årets Mamma Mia film spelats in) och avsluta resan med att spendera några dagar i Split. Innan hade vi tänkt att vi skulle vidare till Dubrovnik (södraste delen av Kroatien) den sista veckan men vi vill hellre njuta av sol och bad än att lägga tiden i en skumpig buss. Jag har länge velat åka till Kroatien - och nu äntligen blir det av! 

Som en docka

 
Åh vilken mysig helg! Igår fick vi träffa våra vänners lilla nyfödda son för första gången. Han blev två veckor i fredags. En liten docka. Det är helt sjukt att vi är "så gamla" nu att vi själva kan ha en liten familj. Det ska bli så roligt att få följa hans framsteg (och språkutveckling!). Vi hann även med ett besök på Lager 157 och på kvällen var vi på gymmet. Fick en månads gymkort i julklapp som vi utnyttjar just nu. Jag kan inte säga att jag saknat gymmet i sig självt men känslan efter ett bra träningspass är svårslaget. På kvällen åkte vi hem, såg andra chansen i Melodifestivalen och åt kyckling i pitabröd. Idag har jag gått en långpromenad till havet (får aldrig nog!) med en vän. Sen har söndagen gått av bara farten - storhandling på Maxi och snart jobbpass. Härligt med helg. Jag ser redan fram emot nästa! Men först: Tre dagars praktik och en heldag i Lund

RSS 2.0