BAL!



Också var dagen med stort D här!
Baldagen! Just nu sitter jag och väntar på att mina naglar ska torka. Jag har gjort fransk manikyr och pedikyr! Alldeles strax ska jag stega mot Elina. Hon ska göra mig och Anna fina i håret. Jag ska även inom blomsteraffären för att se om jag hittar någon passande blomma till håruppsättningen.

Beachhandboll

Hallå Bloggis! Det var några dagar sen jag sågs här inne och under dessa har det hänt mycket! Det största av allt för min del är att allt plugg och riktiga skoldagar är slut! Åh! Det känns underbart att inte behöva planera och tänka på alla läxor och sånt som tar upp så mycket tid efter skolan! Det är en overklig känsla att jag inte behöver plugga på flera månader! SÅ SKÖNT!



Idag har jag och min klass varit med i en beachhandbollsturnering som arrangeras i Helsingborg. Förra året (HÄR) hörde vi röster och musik från stranden och det var där tanken väcktes att vi skulle ställa upp i år! Vi vann inte men i vår grupp kom vi tvåa och det är väldigt bra med tanke på hur mycket vi har tränat - det vill säga inte ett smack! Reglerna gick vi igenom som hastigast häromdagen men mycket mer än så har det inte blivit!

Nu: förberedelser inför imorgon då det vankas bal! Allt är fixat förutom örhänge och lite praktiska saker som skjuts! Men det ska jag ta tag i nu! Ha en fin onsdag!

Min helg i bilder

image descriptionimage description

Jag säger bara "12 points goes to Sweden!!"
Woho! Loreén är bäst! Igår firandes hennes vinst hemma hos Karolina! Det var fantastiskt! Efter vi hade grillat, tjoat i taxin in till Bahnhof dansade vi i flera timmar. När Euphoria spelades hade taket lyfts om det inte vore för att vi var utomhus!

image descriptionimage descriptionimage description
image description
Finn ett fel

Idag har jag varit på musikskolefestivalen för att kolla på blåsorkestrar och för att ta emot ett slags diplom och presentkort för att jag spelat på musikskolan från start till mål. Alltså från trean på lågstadiet till studenten! Många år och åh så kul det har varit! Sedan åkte jag till stranden i några timmar! Nu - plugga inför sista provet!


Änglamilen

image description
image descriptionimage description

Idag var det dags för årets Änglamil!
Allt händer idag känns det som! Milen, Eurovision också är det pingstafton på det! Härligt! Jag har stått i ett tält i flera timmar och masserat trötta vader! Kan tala om att det var 30 garder i det tälten! Shit vad varm jag var! När uppvärmningen hölls var jag dock ute och kollade på mina klasskompisar som höll i den! Gick superbra! Man blev riktigt taggad på sommar när hög musik pumpades ut från högtalarna och solen stod på! Nu laddar jag om. En kall dusch och en klänning på! Ikväll ska klassen grilla och heja fram Loreén! Om inte hon vinner ska Danmark ta hem det! Inte för att det är grannlandet utan för att deras låt är så bra! GLAD LÖRDAG Bloggis!
 

image description


Nytt från Zara



Jag lovade ju visa vad jag köpt på Zara häromdagen.
Det blev ett batiklinne! Jag har länge velat ha ett batikplagg så nu slog jag till! Förra året hittade jag en supersnygg klänning från Vila som var i batikmönster - olika nyanser av brunt och vitt. SÅ snyggt och jag ångrar att jag inte köpte det! Nu slog jag iallafall till och jag kommer matcha det med vita byxor och flätat skärp! Det känns somrigt och lätt!  

Zara, 179 kr.

Såpabandy


Snodde bilden från Karolina

JÄVLA MATTE vill jag bara få ur mig.
Jag som är en matteälskare är inte en matteälskare längre. Så är det med den saken! Till dagens roliga..! Min klass har anmält sig till såpabandyn som är starten för studenterna! Jag skulle varit med men var inte alls på bushumör så var istället hejarklack! Vi vann tyvärr inte men laget gjorde ett fantastiskt jobb och bjöd på sig själva! Jämfört med alla fyllehöns stod mitt, lilla fina lag upp för vad friskvård är! Imorgon är det ännu mer friskvård på schemat. Årets Änglamil är här! Tanken från början var att jag skulle springa (gjorde det förra året och jag ÄLSKADE det!) men jag pallar helt enkelt inte. Istället ska jag hjälpa till med att massera vader och njuta av uppvärmningen som min klass ska hålla i! KUL! Glad fredag!

Och varmaste tack för era kommenterar! Mycket, mycket roligare att blogga när jag får respons! Fortsätt så!

Fredag & Instagram



Tjabba!
Då var det fredag - igen! Idag har jag en fullspäckad dag framför mig. Först nationella prov i matte. Sen har jag religion innan jag slutar för dagen. Sedan ska jag iväg och spela tvärflöjt en stund. Och sedan vidare för att ha såpabandy med alla studenter! Det ska bli kul! Nu drar det igång! Innan jag glömmer det - skaffa Instagram om du kan! Det är roligt att ladda upp bilder och få inspiration av andra. Jag heter hoppande hatten fast i ett sammansatt ord - alltså hoppandehatten! Ha en fin och solig fredag Bloggis!

En kväll på stranden




Igårkväll åkte jag och några vänner till stranden en stund!
Vi konstraterade att vi har mycket roligt framför oss. Om två veckor går vi ut skolan! Det känns WOW! Vi måste påminna oss själva att njuta allt vad vi kan nu! Josefine och Annie kände ett behov av att bränna upp sina matte-anteckningar för att göra ett praktiskt kontaterande att det börjar ta slut nu (de har redan haft prov). Ikväll är det Eurovision - delfinal! Tror ni Loreén klarar sig? DET tror jag! Heja heja!


En dag i Malmö


Karolina, Annie & Madde på stan

Emelie vilar benen

Vad som gömde sig i påsen visar jag snart

Hejsan Bloggis!
Jag vill börja med att ursäkta för det lilla uppehållet. Trots ni är en liten och tapper skara vill jag inte göra er besvikna när ni kikar in här! Idag har jag varit i Malmö hela dagen med klassen. Väldigt kul och väldigt, väldigt varmt! Jag älskar fullkomligt jätte super duper mycket att sommaren är här! Vi var i Malmö för att besöka en moské och en synagoga. Intressant! Det är ju inget man gör i vanliga fall. Jag vet inte om man får puclicera bilderna jag tog där inne så jag hoppar över det. Sedan fick vi en stunds fritid och då passade jag på att springa in en runda på Zara. Det blev ett mycket snabbt impulsköp som jag är nöjd med! Jag visar sen! När jag kom hem la och Cindy oss på gräsmattan en stund! Härligt!



Nu ska jag ta tag i matten. Sista, sista nu för imorgon är det nationella. Läskigt men känns bra att få det överstökat!

26 grader i skuggan!

image descriptionimage descriptionimage description

Puh!
Vilket värmeslag! Helt underbart!! Idag har jag svettats i klassrummet. Haft ett storbråk med matteboken. Vi är verkligen inte vänner. Varit en timme på stranden med min Solo-tidning. Ätit middag utomhus (det händer max två gånger per år!). Och nu sitter jag med matten och försöker komma överens. Men tyvärr gör vi inte det. Det är så fruktansvärt frustrerade att plugga och plugga och sedan när man får ett gammalt nationellt prov så ska de krångla till allt så att man inte förstår! Jag som bestämde mig för att inte träna idag ha snart ändrat mig. Måste få bort denna dumma, negativa energi! Men måste vänta tills det svalnar av! (Känns underbart att få skriva så!) Klockan är åtta här och det är 26 grader!


En liten resumé från min helg



Slingat håret och fått Rybak-ögonbryn.
Kollat när Sverige förlorade i hockeyn mot Tjeckien.
Ätit chips och dipp. (Bästa dippen är den lila från OLW).
Kollat läget på Ängelholmsgillet
Varit på Ebbas konfirmation.
Ätit pizza mitt i natten.
Sovit och solat bort hela söndagan med Marcus.
Och nu? Plugga psykologi!

Veckan som kommer nu är sista "riktiga" veckan! Detta innebär att detta är sista helgen som jag behöver plugga! Wiho! I veckan kommer de sista viktiga och stora sakerna för terminen! Hur det känns? Fantastiskt! Det finns liksom ett slut på detta och det är så skönt att känna!

Psykologiprov
Tal i Svenska C
Nationella prov i Matte C
Migrationsprov

Sen? SLUT! Jag kan inte fatta det! Sen tar jag studenten! Åh! Det ska bli så himla, himla kul!


Riktiga fredag!



Hallå fredag!
Har ni haft en bra start på långhelgen? Jag har fått halsont. Blä. Fick hoppa lver studentfesten igår. Tråkigt! Men vill inte att det ska bli värre och idag när jag vaknade var det inte så farligt så kanske lika bra det! Just nu sitter jag redo för att ge mig iväg till stan. Ska in på Lindex för att kolla på en ny bikini. Jag vill ha en enfärgad i år. Jag kan inte minnas sist jag hade det. Lockas alltid av alla möjliga mönster. Och sedan ska jag vidare till Elina. Hon ska slinga mitt hår! Man måste se anständig ut till konfirmation, bal och student. Så är det! Ha en fin fredag Bloggis!

Onsdag som är fredag



Godmorgon onsdag!
Sista dagen i skolan den här veckan! Åh, så skönt! Även om jag gillar skolan! Klassen blev påmind av vår mentor igår att vi måste verkligen ta vara på de sista veckorna nu. Det är inte lång tid kvar och sen vet man inte hur ofta man ses. Vissa kommer jag säkert träffa mycket men klassen är utspridd i hela Skåne (känns det som) så då är det inte lika lätt att ta sig till och från varandra. Ja, mycket känslor nu. Det ska bli så himla kul!!!!! Men ändå sorgligt. Hatar seperationer. Förändringar är inte min grej helt enkelt. Iallafall. (Det var inte tänkt att jag skulle rabbla upp detta. Men det bara ploppade upp). Nu ska jag till skolan för att prata om väder på naturlektionen. Och sedan en idrottstimme på det. Sen väntar långhelg. Studentfest, plugg, konfirmation och några oplanerade dagar! Härligt! Maj är en fin månad!


Drömmer om klänningar



Hallå Bloggis!
Måndag och en kort vecka! Man kan säga att det är torsdag imorgon och fredag på onsdag! Hörs mycket bättre när man säger så! Jag sitter och surfar runt på nätet. Klänningar, sommarskor och blommiga blusar. Åh, varför är det när man inte har pengar som man hittar hur mycket snyggt som helst? Studenten tar alla mina pengar. Helt sjukt vad den kostar mycket! Balen bara slukar pengar och det sjuka är att balen varar i bara några timmar. Balklänningen tar man ju sedan av sig för att ta på med en annan när man ska ut och dansa. Jag fick iallafall hem min balklänning igår. Insydd och fin! Ska visa dig sen! Och min fina balväska! Är helt kär i den! Krämvit med döskalar!

Klänningen ovan har jag hittat på Zara.

Tankar en regning lördag

Hej! Lördag med massa tråkigt regn. Jag känner inte riktigt av att det är helg för skolan upptar i stort sett hela min tankeverksamhet. Tyvärr. Jag ska ha ett tal i Svenska C som jag börjar bli en aning trött på. Jag skrev ett igår. Tog flera timmar men det kändes inte alls bra. Så imorse började jag på ett nytt. När jag hade skrivit två sidor stängdes datorn av för att göra någon uppdatering. Och jag hade inte sparat arbetet! Åh, jag blev riktigt nervös.. Och arg! Men som tur var kunde jag återskapa dokumentet igen!!



Jag är så förbaskat trött på skolan nu. Har jag sagt det? Jaså, det har jag! Men när jag kollar på listan så är det faktiskt inte så mycket kvar nu. Och när jag kollar på nedräkningen tll studenten så är det läskigt nära. Jag märker att jag bara pratar om plugg och studenten. Men detta är nästintill det enda som snurrar runt i mitt huvud. ÅH! Nu ska jag unna min mattebok lite tid och omtanke. För det är den värd! Och ikväll ska jag unna min kille lite tid och omtanke. För det är han värd! Glad lördag fina Bloggis!


Grattis mamma!



Idag fyller min mamma år! Åh, vad jag älskar henne! Grattis mamma! Hurra hurra hurra hurra! Och den långe - HURRRRRRRA! Och den korte - HURRA! Och den stumme - *stamp med foten*. Ena halven - HU. Andra halvan - RRA! Haha, brukar ni också sjunga den här versionen?  

Idag har det varit en stressig dag. Ja, inte fysiskt sätt men psykiskt. Studenten känns nära (igår vara det en månad kvar!) men det finns mycket som måste bockas av på att-göra-listan innan dess. Och det är väl det som stressar mig och äter upp mig inifrån. Jag har sån press på mig för jag har besämt mig för att inte lägga mig och ge upp nu när det är så lite kvar. Mitt mål är att när jag tar studenten ska jag känna att jag har gett allt jag kunnat och verkligen gjort mitt bästa. Jag måste intala och påminna mig själv att det kommer vara värt mödan.

Och med det sagt så har jag en ytterst angenämn och mycket kärleksfull uppmaning till min mattebok. Gå och lägg dig under jorden och lova mig att ALDRIG visa dig för mig igen efter nationella provet. Lovar du?

Zara på Väla



I helgen var jag en sväng på Väla. Jag åkte mest dit för att kolla på Zara som kommit dit, tyvärr. Jag tycker det är lite synd ja. För nu försvann den största anledningen till att åka och shoppa i Malmö. Som bilderna visar så har jag fastnat för rött! Jag har märkt det på sista tiden, att jag mest vrider, vänder och kollar på röda plagg. Jag tycker det är så snyggt med rött i kombination till vitt. Fräscht! Den här kavajen och sandalerna hade mer än gärna fått finnas i min gadrob nästa gång jag öppnar den! Kavajen hade jag velat bära som på bilden och sandalerna till en klänning eller vita jeansshorts och ett grått, lössittande linne.

Måndag + blommor



Måndag, hur känns det?
Jag tycker mest det känns stressigt och .... ganska vanligt. Det är långt in på terminen och det märks för man har verkligen rutiner och struktur på vardagen! Idag hade jag matte (det känns som att jag inte fattar någonting. Jag har lite smått panik för det är nationella prov om två veckor!) och psykologi. Vi pratade om personlighet och gjorde tester för att se hur smarta vi är. Ganska kul! När jag kom hem satte jag mig direkt med plugget. Det är så tråkigt att behöva göra det när solen lyser utanför.. Nu har jag iallafall pluggat klart och ska möta upp Maja för att göra av med lite energi!



Var tvungen att springa ut innan när jag såg dessa vackra blommor. Någon som vet namnet på dem?


Fem bilder



Den här gick inte att vända så ni får helt enkelt vrida lite på huvudet!



Söndagkväll och helgen sprang iväg. Men den rymde ändå mycket tycker jag. Spelkväll, årets vårshow med fina vänner, pizza på Acapulco och en riktig hederlig slappesöndag! Sov till tolv, åkte till stranden och åt godis med Marcus och tog en promenad. Tiden är lite bråd så jag låter bilderna tala för sig.


Klänningväder!


Paus i solen!

Min fina skola!

Ett strandbesök


Hejsan Bloggis!
Det är fredag och jag tycker den här veckan har sprungit iväg. Jag har vägrat att plugga för har velat njuta av sommarvärmen som dök upp från ingenstans. Igår bestämde jag mig för att vägra långa, trånga byxor så slängde på min jeansklänning. Jag kände mig väldigt somrig. Klassen tog en stunds rast på altanen på skolan, så tråkigt att sitta inne när det är 20 grader ute!

Och när jag kom hem bestämde jag mig för göra ett spontanbesök på stranden. Jag och lite musik skulle få göra sällskap en timme vid havet - inte helt fel, tänkte jag. Allt var hur härligt som helst tills en äcklig, äcklig gubbe (om en 35-åring räknas som gubbe) kom och glodde på mig. Han gjorde inget annat men det räckte för att göra mig illa berörd. När jag fick nog, packade ihop mina saker och skulle cykla hem var han borta.. Usch, mår illa när jag tänker på det! Det är synd att man inte ska få känna att man kan åka till stranden själv.. När jag kom hem och hade fått ur mig frustrationen cykla jag till Marcus och bakade kladdkaka. Mycket bättre!


Befinner mig på en..

...fotbollsmatch. Faktiskt, får jag säga för detta hör inte till vanligheterna! Hoppas ni haft en bra långhelg! Även om jag har pluggat så har jag ändå kunnat slappna av och känna mig ledig vilket är välbehövligt!

Vilket härligt väder vi har haft! Jag har lapat sol och njutit av att det äntligen är maj - min favoritmånad! Idag har jag haft en kort dag i skolan. Svenska, naturkunskap och haft idrott på badhuset! Efter skolan la jag mig i en solstol och när det hade svalnat av lite körde jag intervaller och lite fys! Känns som en bra onsdag (fast blir förvirrad, för tror det är måndag!)


RSS 2.0