snow

Tummen ner för JULSTRESS

Städat, dammat, strykt, hängt upp tvätt, bäddat och handlat mat. En fråga bara:

Sparar alla svenskarna sig och äter bara på julen? Det kan man tro om man kollar på mängden människor på Maxi idag. Alla är så stressade. Det är så mycket som ska fixas till jul. Mat, julklappar, gran, pynt, humör och stämning. Jag kan lugna alla oroliga själar som har julångest att jag har inte köpt mina julklappar än. Sen har jag inte några problem med all mat eftersom det inte är min uppgift att fixa.

Men kan man bara inte försöka stanna upp och andas lite. Strunta i det där överfulla julbordet och nöja sig med lite mindre av all julmat, strunta i granen om man bara ser massa stress över att köpa den, ta in den, klä den och allt barr. Julen ska inte vara någon jobbig tid egentligen. Man ska ju känna julefrid och ingen julstress! Jag tycker det är synd att det har blivit så här med julen. 

De som tillhör en familj har massa krav på sig och kan inte njuta av själva julen men så tänker man på alla ensamma människor som inte har någon att fira med. I sådana lägen tycker jag att kyrkan är en viktig plats. Där kan man samlas bara för att få känna en gemenskap också får man hoppas att den som känner sig ensam känner sig välkommen dit.



Trevlig lördagkväll önskar Clownen!


Kommentarer
Postat av: Malin

Wooohoo, "reklam" för kyrkan!! Tummen upp!! ;)

2009-12-20 @ 11:01:02
URL: http://wwwmalinmansson.blogg.se/
Postat av: Lina

vad e det för fel på diskotek nu då? i kyrkan kan man bara sitta o glo det e väl ingen jul heller.

2009-12-21 @ 19:13:32
Postat av: Anonym

bara ordet "diskotek" gör mig stressad...

2009-12-27 @ 17:35:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0