snow

Carpe Diem

Hej måndag och hej sommarlov! Jag har bestämt mig för att verkligen ta till vara på dessa fina månader som ligger framför våra fötter. Så vi börjar med den här dagen? Vad ska jag göra? Hm.. ikväll ska jag träna med Hannah. Det blir kickboxning, som vanligt, och jag älskar det. Återkommer med en recension senare, om hur dagen blev, hehe.



Vi har pratat om det här med att fånga dagen i skolan. Det är rätt intressant. Just Carpe Diem har människor överförbrukat (fel ordval, vad heter det?) de senaste åren. Läraren sa att om man nu verkligen ska fånga dagen så ska man inte tänka på konsekvenserna utan man gör det som faller en in. Ett exempel kan vara att man sitter på en tråkig mattelektion och ser hur fint det är utanför fönsret. Gräset grönskar, blommorna blommar, solen står som högst på himlen, det är sommarluft och fåglarna sjunger!

Då tänker många varför sitter jag här inne när jag kan ha det mycket roligare där ute. Jo man sitter ju där i det tråkiga klassrummet för att det är det man gör i skolan - pluggar. Ingen går ut och sätter sig där på den fina ängen bara för att de känner för det. Men om nu någon hade gjort det hade den personen kunnat säga att den fångade stunden. Konsekvenserna kanske är en förbannad lärare och konstiga blickar från resten av klassen som fortsätter med den tråkiga matten men det är ju bara den som satte sig där i gräset som fångade stunden.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0