snow

Konsten Att Känna Lycka!



Många tror att det är svårt att känna lycka.
För att vara jättelycklig måste man ha allt man önskar. Man ska ha råd med alla exotiska resor, ha det perfekt jobbet och aldrig bråka med sin familj eller vänner. Man ska helt enkelt leva sitt drömliv. Men tack och lov är det inte så svårt. Vi tror att lyckan finns utanför våra liv. Men lyckan behöver vi inte jaga, den bor inom oss.

Det är inte svårt att känna lycka och det finns genvägar som man kan ta.
Blunda och tänk på något du tycker om. Var känns det och hur känns det? Där har du lyckan. Det räcker med att tänka så här så frigörs lyckohormonen dopamin.  

Vad är lycka?
Mat
kan betyda lycka för någon. Kärlek kan vara lycka för en annan. En annan människa man hade frågat vad lycka är hade svarat att det är för stort att beskriva.

 

Går det att köpa lycka?
Forskning visar att rika människor inte är lyckligare än de som inte har lika mycket pengar. De som strävar efter att ha mycket pengar och saker lider ofta av ångest, oro och depression. Det är också dessa människor som har korta och krångliga relationer. Om man vinner en stor summa pengar blir man lyckligare. Men lyckan varar i knappt ett år för sen har man vant sig vid att leva ett rikare liv. För att lyckan ska bli djupare måste man fokusera på sig själv och se till att man har sömn, vila, mat och motion.



Om lycka
ska vara något så stort och svårt att det inte går att beskriva med ord undrar man ju hur komplicerat det måste vara att överhuvudtaget känna sig lycklig. Lycka är en känsla och precis som alla andra känslor går och kommer den tillbaka. Om det har hänt något i ens liv som gör att man känner sorg, exempel att någon man känner har gått bort, då måste man acceptera att man är ledsen och låta sig vara det. Man ska ta det lugnt och bearbeta sorgen. För där efter kan den sorgsna känslan bli svalare och då finns det plats för lycka igen. Det finns knep på hur man hittar lyckan inom sig.

1. Man ska tänka positivt.
2. Fånga och uppskatta de små stunderna. Som att det är fint väder, när man skrattar med en kompis, när någon ler mot en eller när maten är ovanligt god.
3. Se fram emot något roligt som ska hända dig.
4. Stanna upp tre gånger om dagen och tänkt efter hur du mår.
5. Skriv tre saker som du är tacksam över varje dag

Men som alltid är livet orättvist. Hur lätt man känner lycka går i arv. En forskning visar att 50 % hur lätt man blir lycklig är genetiskt. Kom ihåg att lyckan bor inom dig!

Dagens predikan - check!


Kommentarer
Postat av: Malin

Snygg föreläsning. Detta borde alla ta till sig.

2011-03-16 @ 22:27:33
URL: http://wwwmalinmansson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0