snow

Smakar julmust och påskmust likadant?

Glad måndag Bloggis! Hur har din vecka börjat? Jag har inte känt efter så mycket men jag tror att min start har varit bra! Imorgon har jag nationella prov i Matte B. Det ska bli så skönt att få det gjort så jag sen kan släppa alla dessa jäkla hispande prov.

Jag tänkte berätta en sak som jag alltid undrat. Det är det här med om det är någon skillnad mellan julmust och påskmust. Hmmm... heter de olika bara för att det ska passa för traditionen eller är det faktiskt så att de smakar olika? Ungefär så har tankegångarna gått. Otroligt jobbigt att detta frågetecken inte har varit utrett. Så för att ta reda på svaret letade jag upp en julmust och en påskmust. Och för att det inte skulle bli några missförstånd mellan mina smaklökar fick Marcus hjälpa till att reda ut det hela. Så min och Marcus fredagskväll gick åt till att testa dessa olika drycker.



Och nu kommer då här resultatet. Det finns en skillnad mellan dryckerna. Det kan förvisso beror på att de är av olika märken. Men de smakade olika. Så. Julmusten är mer skummig och har en smak av glögg. Och hallå, man kan ju inte dricka något som smakar jul när det är påsk heller!! Påskmusten hade en mycket mildare smak och kändes mer som vanlig "cola" än vad julmusten gjorde. Så nu vet vi. Ni kan lägga er energi på något annat än att behöva undra om det är någon skillnad mellan jul- och påskmust. Vilken supertjänst jag har gjort er va?! Jag trodde inte det kändes så här bra i själen att lösa världsfrågor..!


Kommentarer
Postat av: Kusin vitamin

Haha! Jag har precis tänkt på samma sak som du gjorde! ;) och det var tur att jag fick nu ett svar för att cola, julmust och påskmust smakar helt annorlunda! Så tack att du skrev detta! :D

2011-05-16 @ 20:26:24
URL: http://baraebbis.blogg.se/
Postat av: Kusin vitamin

Hehe hej igen ;) Ida sa att hon hade pratat med dig när jag dansade att jag ska passa hennes katt så frågade hon ju dig om du ville också passa med mig. Om du inte vill så kan jag ju passa den själv! :) men vi kan ju messa varandra eller ringa? :)

2011-05-16 @ 20:30:10
URL: http://baraebbis.blogg.se/
Postat av: Anonym

man ska ju inte glömma att musten inte var av samma märke, "Three hearts" must innehåller andra saker än "Apotekarnes" must med originalrecept från 1910...och därför är det olika smakupplevelser. Just sayin

2011-05-16 @ 22:52:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0