snow

På tal om ätstörningar

Hej alla härliga! Här har vi ännu en regning dag. Jag börjar tappa tron på solen. Vi har inte haft en enda dag utan något som helst regn på säkert en månad nu! Åh, man blir ju galen när det bara är grått och regnigt! Snälla, snälla sol - kom tillbaka!



Idag har jag haft en ganska normal dag i skolan. Vi hade, som alla andra torsdagar, prov i psykiatri. Idag handlade det om ätstörningar. Jag tycker det är ett intressant ämne som är högaktuellt just nu. Man kan få en ätstörning på grund av krav på att prestera, kroppsideal, förväntningar från omgivningen och kritiska kommentarer. Det är väldigt allvarligt och kan leda till både självmord och död på grund av undernäring. Jag tror många tycker att det här med kropp, mat och motion är viktigt. Man vill vara smal, passa in och vara nyttig. De flesta kan hålla det på en sund nivå men man kan bli fixerad av det, få tvångstankar och tänka på det ständigt. För några år sedan hade jag många sådana här tankar, ingen ätstörning eller så, men mat och träning gick mig ibland på huvudet och det gick åt mycket energi till att tänka på det. Jag tror detta är väldigt, väldigt vanligt hos unga tjejer men man vill inte visa sig svag och sårbar så man pratar inte om det.

Jag tror klädkedjor och modet i sig har en stor uppgift här - som de idag inte alls sköter bra. Skyltdockor och modeller borde vara betydligt större. Just nu ser det så magra ut att de skulle kunna trilla ihop när som helst. Plusmodellerna på H&M som ska anses vara kraftiga är närmare ett normalt BMI-värde än de taniga modellerna. Nu ska jag äta en god måltid och sen ska ju ut och gå. Jag vill nämligen också vara smal, passa in och vara nyttig. Det är ju så.

Kommentarer
Postat av: kusin vitamin

Ja visst är den låten bra!! :D

2012-10-04 @ 20:38:36
URL: http://baraebbis.blogg.se
Postat av: Hannah

Du skriver så klokt Annie! Keep up the good work!

2012-10-04 @ 20:48:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0