snow

Psykisk ohälsa

Anna, under vår inspelning

Jag får ursäkta för min lilla bloggpaus. Helgen går så himla snabbt och det är så mycket man vill hinna med! Men nu är det måndag eller nej tisdag, minsann och veckan är igång. Jag hade långhelg den här helgen så jag blir lite förvirrad över vilken veckodag det är. Men skönt att man tror det är måndag och inte onsdag iallafall!

Idag hade jag och Anna vår filmvisning. Jag skrev här för någon vecka sen att vi skulle göra en film om psykisk ohälsa och nu är den alltså klar och redovisad! Jag har hittat en undersökning som visar att över 25 % av allmänheten har en negativ inställning till människor med en psykisk ohälsa. Samtidigt visar denna studie att lika många lider av det. Hur kan detta komma sig? Vi ville veta vad våra nära och kära tror att psykisk ohälsa innebär och varför de tror att det är så tabubelagt att prata om.



Jag intervjuade min 11-åriga granne, Malin samt min pappa som är sjuksköterska. Anna i sin tur pratade med sin mormor och hennes man (ja, alltså inte Annas man) och sin mamma som är psykolog. Jag tyckte vi fick ihop en bra film som visar hur vår omgivning tolkar begreppet psykisk ohälsa. De yngre tyckte det var klurigt att komma fram till vad det egentligen innebär medan de äldre relaterade till dårhusen som fanns förr. Det hade varit kul att visa det färdiga resultatet för er men eftersom det är så många som måste godkänna det så går det tyvärr inte.

Nu kära Bloggis ska jag hjälpa pappa med maten! Hoppas ni inte blåser bort och att ni haft en fin start på veckan! Hjälp, tänk att det redan är mitten på oktober. Veckorna flyger fram!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0