snow

Japansk - när det är som bäst!


Som ni alla säkert vet är jag tillsammans med Marcus. Det många dock inte har lika bra koll på är att jag har ett till förhållande. Ja, det är såklart träningsformen tabata vi snackar om. Vi har haft ett långt och stadigt förhållande nu i flera års tid. Och jag sviker det aldrig. Bättre sätt att träna på får man leta efter. Malin - hon ratar detta totalt - när jag föreslår det på gymmet. Maja tycker det är rätt kul. Karolina skrattar mest när vi gör det. Som ni förstår är detta ett återkommande moment när jag är och tränar med kompisar (eller själv för den delen). Jag vet att jag har ropat ut alla världens fördelar om detta tidigare. Men jag måste få göra det en gång till. Okej. Vi kör!

1. Man behöver inget mer än sig själv och sina egna kropp för att kunna utföra träningspasset.
2. Man kan vara på exakt precis vilken som helst plats. För inga redskaps behövs.
3. Styrkeövningarna kan man variera och förändra. Man kan alltså träna kroppens alla stora muskler.
4. Det enda man ska hålla koll på är tiden - så man hänger med om det är jobba eller vila som gäller. Man behöver alltså inte fokusera på hur många armhävningar, eller vad det nu är, man gjort. Utan kan full fokusera på övningen. En mobil är ett bra hjälpmedel (ja, eller en klocka med sekundvisare).
5. Träningspasset tar typ (säger typ för man anpassar ju passet efter hur många övningar man vill göra) 30 minuter. Det behövs. Ett nerbantat styrkeprogram. Många som undviker just styrketräning för man "har inte tid" att lägga en timme på gymmet.
6. Eftersom man endast använder sin egna kropp som redskap så minskar skaderisken i jämförelse om man ska använda maskiner eller fria vikter.
7. Ska jag fortsätta? Jo - man får sån jädrans go träningsvärk efter varje pass. Ja, efter varje pass! En oslagbar känsla!

Så. Alltså. Man kan göra det på stranden, i trädgården, på vardagsrumsgolvet eller på gymmet. Man behöver inga dyra gymkort, löparskor eller annat tjafs. Bara en frisk kropp (bara och bara..). Och man får snabba resultat. Jag är helt kär i detta och ska nu sluta hålla föredrag. Men det jag egentligen skulle skriva i det här inlägget var att jag mest har hostat och drömt om mitt aktiva liv idag (och detta är ett försök till att tagga mig själv ännnuuuu mer till att få träna) och då hittat min glömda träningstidning Aktiv Träning och där då hittat denna lilla artikel. Om något som jag tycker är toppen. Tabata.

Känns nästan lite sektvarning - jag kämpar för att få anhängare.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0