snow

Fredag & pastarecept

Den godaste - alla kategorier!

God morgon fredag!
Hoppas er dag börjat på bästa sätt och att ni är taggade för helgen! Jag har vaknat upp med en stor ond klump i halsen i en veckas tid nu. Vill att den ska försvinna så jag kan uppta min träning, nu när det är slutspurt fram till den 17:e maj! Men tror inte bara det är förkylning utan den största boven i dramat heter pollenallergi! Försvinn, försvinn - du är värre än någonsin! Hur som haver så var det jag som stod för matlagningen igår. Och jag svängde ihop, om jag får säga det själv, en riktigt god pastasallad! Det kan nog vara min absoluta favoriträtt! Är inte alls mycket för korv och mos, stora köttbitar och brunsås. Gillar mer pasta, kyckling, kalla såser, stora sallader med FETAOST och inte den klassiska husmanskosten. Den här blev i alla fall väldigt god och är vår standard pastasallad här hemma. Jag blandar soja med olivolja och mycket svartpeppar. Lägger kycklingfiléerna på en plåt och penslar marinaden över. När ugnen är tillräckligt varm (225), sätter jag in plåten. I 40 minuter. Steker bacon och kokar pasta (min favorit är "spirali tricolore" från Ica). Delar fetaost och soltorkade tomater, lägger upp oliver och marinerade vitlöksklyftor. När kycklingen är klar delar jag den i bitar, blandar samman allt och äter detta tillsammans med sallad, pesto och en kall sås. Igår blev såsen på cream fraiche, pressad vitlök, salt, peppar och färsk basilika. Man ska vara försiktig med saltet för kycklingen och baconen är salt i sig. Så. Nu är det bara till att äta och njuta!  

Bilden är lånad. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0