snow

Tzatziki & Persilade



Är det något jag kan äta rakt upp och ner och typ hur mycket som helst av utan att tröttna så är det tzatziki.
Alltså jag tycker det är så ofantligt gott! Just till grillat är det såserna som avgör om det är gott eller väldigt gott. Min tzatziki gör jag på turkisk yoghurt, en skvätt honung, olivolja och vitvinsvinäger, urgröpt och saltad gurka (som fått rinna av sig under dagen), lite salt, svartpeppar och en magisk krydda som vi köper på Systrarna Olsson i Ängelholm. De har alla möjliga kryddor och förutom tzatzikiblandningen är vår favorit Persilade. Vi brukar ha den i potatissalladen och på tomaten på mackan eller på keso. Ett hett tips så här i heta tider!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0