snow

Mitt 2014


Gjorde du något i år du aldrig gjort förut?
Jag har jobbat heltid, deltagit i Göteborgsvarvet, varit på semester med vänner, önskat att sommaren var svalare, varit i Danmark fyra gånger på en månad, köpt porslin, drömt om en långresa att jag blir pirr i magen, gått på bröllop utan röst, gått på bröllop i en för liten klänning (hade panik när jag fick den på mig och inte kunde andas!) och pluggat på universitet.



Höll du något av dina nyårslöften? Åh, hade jag några nyårslöften? För några år sedan lovade jag att bli bättre på att laga mat och det löftet har jag genomfört i år! Jag är numera expert på soppor! Nästa år vill jag utveckla mina matkunskaper i klassiska maträtter. Jag vill bli bättre på att göra köttbullar, fiskrätter, köttfärssåser, kycklinggrytor och vegetariska måltider! Visst låter det ambitiöst? Men ändå rimligt! Har också som mål att inte må dåligt över skolan. Att sänka garden. Jag ska försöka men kan inget lova!
 
Är det något du saknat år 2014 som du vill ha av år 2015? Jag vill bli mer säker på vad jag vill. Vad jag vill plugga, vad jag vill bo, vart jag vill resa, vad jag vill uppleva och vad jag vill jobba med! Hade jag bara vetat så hade målet också blivit klarare och lättare att nå. Flummigt men så sant!

 
Gjorde någonting dig riktigt glad? Att jag klarade ta mig igenom Göteborgsvarvet! Kommer ihåg att när jag sprungit en mil så tänkte jag att ett Marathon inte kan vara så svårt att ta sig igenom. Fem kilometer senare var jag så trött att jag knappt orkade ta mig runt Avenyn och i mål! Men den känslan sen, den var verkligen magisk! Det är ju därför jag vill göra detta igen! Håller tummarna att det är samma stämning med klarblå himmel, skinande sol, hög musik och massa peppande människor!
 
Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2014? Slå Mig Hårt i Ansiktet med Thomas Stenström, Rainmaker med Emmelie de Forest, Classic med MKTO och Hädanefter med Veronica Maggio.
 
Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Varken eller, hade jag nog svarat. Ett roligt, spännande och utmanande år på många sätt. Men även rätt kämpigt utan att gå in på detaljer! Men det är väl så det är? Livet. Upp och ner. Ner och upp.


Vad önskar du att du gjort mer?
Fotat mer med Ebba. Spelat mer tvärflöjt (har spelat EN gång på hela året). Tränat mer under sommar och höst. Ätit mindre choklad. Detta blev verklighet och det har faktiskt inte varit värt det. Jag önskar att jag gick på en sommarkonsert. Är inget stort fan av Håkan Hellström men den konserten verkar vara något utöver det vanliga! Jag önskar också att jag stått på mig mer samt det klassiska svaret, läst fler böcker. Jag har ju i och för sig läst en massa litteratur om socialt arbete. Men jag menar skönlitteratur. Två böcker plöjde jag i alla fall igenom vilket är ett framsteg!
 
Hur tillbringade du julen? I år firade vi julen tillsammans med pappas sida. Vi åt julmat, tomten hälsade på, hade barnramsor för turordning på julklappsöppningen och såg det obligatoriska avsnittet när familjen Svensson firar jul . Älskar humorn i den serien och kan plöja avsnitt för avsnitt om och om igen!   

 
Blev du kär i år? I den här filuren? JA!

Favoritprogram på TV?
Får man svara Paradise Hotel? Jag har varit helt besatt av att få höra Sagas patetiska utläggningar, Smails taktiksnack, Calles klipskhet och Ylvas blandningar i språket. Hejade på Kristian! Han var helt klart killen med hjärtat på rätt plats. Om det nu är det man ska vinna på. Första avsnittet sågs från en solstol i Grekland och sista hos Marcus precis innan jul. En lång säsong = räddat många mörka höstkvällar!

 
Bästa boken du läste i år? Blev tipsad av farmor att läsa Livet efter dig och den var verkligen hur bra som helst! Så bra att jag läste Sophies historia av samma författare. Kommer ihåg den dagen när jag låg på stranden, solen stekte, vågorna kluckade och jag plöjde igenom sida efter sida. Mobilen var avstängd och jag var i min egna värld. Underbart!

 
Något du önskade dig och fick när du fyllde år? Är det i år jag blev kär i Iittala? Ja det måste det vara! Jag fick superfina vinglas som jag önskat mig! Har varit på Iittala Outlet ett flertal gånger för att gå och drömma och sukta efter fina dukningar, skålar och glas! Ahhhh! Mitt runda köksbord, Essence-vinglas och fina servettvikningar blandat med Ikea, färgglada skålar från Jelly Bean och blommor i vas. DET kommer bli något det!

 
Vad gjorde du på din födelsedag 2014? 29:e mars var vårens första dag! Det var början på en helt fantastisk sommar! Jag minns jag var nere på stranden och solade näsan. Var dock helt uppslukad i min mobil på att ta en perfekt "idag-fyller-jag-år-bild" till Instagram att jag blev irriterad på mig själv för att jag glömde njuta av havsutsikten, haha. På kvällen kom några kompisar över och åt tacos och spelade spel. På natten var vi ute och dansade. Eller ja, det var bara jag som var på danshumör. Så jag dansade, dansade och dansade!
 
Någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? I vintras var det så mycket prat om att ett bemanningsföretag skulle ta över vikarieanställningarna på de förskolor som jag jobbade på. Trodde från januari till mars att jag skulle bli av med mitt jobb. Hade jag bara vetat att det kommer att lösa sig så hade mitt år blivit bättre! Är så glad att jag haft lite timmar hos förskolan även nu under hösten, det hjälper CSN-bidraget på traven!

 
Hur skulle du beskriva din stil år 2014? I vintras levde jag i min bylsiga fleece. Den räddade alla kalla dagar på förskolan! Sedan var det jeans och dagisvänliga tröjor hela våren. Från juni till augusti såg jag inte röken av långbyxor. Då gällde det att klä sig tunt. Jag har aldrig använt så mycket klänning och shorts som den här sommaren! Det känns som att jag säger det varje år men den här gången stämmer det verkligen! Jag hade även rekord i skoinköp - tre par på en vecka, nästan lite skamset!
 
 
Vad fick dig att må bra? Att resa! Det får jag pirr i magen av. Älskar att längta till en resa. Det är det nästbästa med att åka utomlands! Det var underbart att komma iväg efter en stressig vår och repa sig tillsammans med familjen. Vi var i Spanien och välkomnade sommaren. Det bästa på den veckan var Mijas. Det var lika vackert som en sagovärld. Vi gick gator upp och gator ner och fascinerades över alla detaljer, hade en fantastisk utsikt över Malaga och åt glass.

Vilken kändis var du mest sugen på?
Alltså jag kan verkligen inte komma på en endaste och det säger jag inte för att vara "duktig flicka" utan för att det inte finns någon rolig kändiskille nu när Kevin Walker ska bli pappa! Så jag får väl säga Kenza. Sveriges snyggaste tjej. Jag älskar att hon hittar en perfekt balans där gulligt möter coolt. Så HÄR vill jag klä mig nästa sommar.  

Vem saknade du? Under hösten har jag saknat Malin! Hon försvann någon gång mellan sommaren och början på tidig höst! Eller försvann och försvann. Hon åkte på äventyr till Kenya! Jag vill vara lika modig som dig Malin. Jag förstår inte hur du bär dig åt till att våga allt du tar dig för! Ge mig lite modighet så ska det nog bli något av mig också!

De bästa nya människorna du träffade? 
Jag har verkligen träffat så många nya människor det här året! Allt ifrån flera nya av jordens levande blommor till lärare och klasskompisar! Förvånades över hur unga de flesta i klassen faktiskt var. Jag hade fått för mig att det är många äldre som söker sig till socionomutbildningar men många är i min ålder och ett par år upp eller ner.

 
Årets sötaste? Måste det vara en person? NÄ! Jag fick en bok med Leilas cupcakes av Karolina i födelsedagspresent och från den har jag testat en mängd recept under året som gått. Limefrosting blev en favorit! Sen slår ju choklad och nutella aldrig fel! Cupcakes är helt klart årets sötaste!

Årets besvikelse?
Jag har varit förskonad från massa sjukdomar. Det är jag otroligt tacksam för. Ändå landar årets besvikelse i den där yrseln som kom över mig i mars. Det var så fruktansvärt! Jag vaknade en morgon med att hela världen gungade. Jag kunde knappt stå upp utan att trilla. Jag missade en kväll ute med vänner och låg med huvudet i toalettstolen när Sanna vann Melodifestivalen. Det visade sig sen vara en vaxpropp som spelade mig ett spratt!


Årets bästa? Sommaren 2014 kommer gå till historien! Den har varit fantastisk! Jag fick nästan magsår över allt jag ville hinna med. Jag träffade kompisar på olika håll, slog rekord i antalet picknickar och kvällsbadade mer än någonsin! Sedan måste jag också få säga veckan på Kreta. Den var magisk! Är så glad att jag och Marcus tillsammans med ett gäng vänner fick en oförglömlig semester tillsammans! Kommer minnas lite extra stunden när vi tog den här bilden ovan. Vi kunde knappt få i oss någon middag av allt skratt. Också den där kvällen förstås, när vi sprang in och ut från barer, pussades på torget och åt nattamat vid tre i shorts och linne. Det var bäst!
 
Årets snällaste? Marcus! Han är som Cindy. Han är FÖR snäll. Han låter alltid mig välja film och godissorter också står han ut med min oroliga själ! Han vet hur han ska få mig lugn. Han är verkligen den snällaste som finns.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0