snow

Första terminen avklarad!

Mitt huvud kokar över! Igår började jag på Campus Helsingborg - Socionomprogrammet! Gårdagen var kort men intensiv! Fick träffa klassen, rektorer (eller prefekt tror jag det heter här), gått igenom vad som händer under de sju terminerna, nya miljöer, nya ansikten och information på information. På eftermiddagen fixade jag med massa praktiska grejer så som pendlingskort och inloggning till skolans mail och plattform. Idag har det varit en massa ny inmatning. Studieteknik, träffat våra klassansvariga, haft presentationer, gått igenom delmålen för kursen och fått en analysuppgift tills på fredag. Just nu är jag så trött i knoppen att jag nästan kan somna ståendes. Tänker så mycket att jag blir snurrig - alla nya intryck, tankar om detta är rätt val eller ej och hur i helsicke jag ska klara detta! Ni hör, det är mycket nu!


Det har varit så mycket hela veckan med ny klass och mycket energi som lagts på "är detta rätt för mig?" och "hur ska jag hinna plugga och läsa allt det här och samtidigt hinna med allt runt omkring?".



Jag har hört från allt och alla att det är ett SÅ stort kliv från gymnasiet till högskola. Men alltså jag fattar inte hur jag ens ska få ihop det här! Just nu ligger jag efter med cirka femtio sidor, vilket ändå inte är så farligt. Det som däremot bekymrar mig är hur jag ska hinna läsa två hela böcker plus 160 sidor plus någon artikel plus göra ett grupparbete på ett par veckor. Jag får ont i magen bara jag tänker på det. Och sen tänker jag ju för mycket också. Det gör mig inte gott. Analyserar varje ord jag läser och blir förskräckt av bara tanken att jag ska komma ihåg allt detta till tentan och helst hela livet.


Här får ni några utdrag som jag skrev i september, som känns så avlägset men ändå som igår. Kommer ihåg att jag tyckte de första veckorna var riktigt kämpiga att ta sig igenom. Allt var nytt och jag kände ingen! Grädde på moset hade jag blivit attackerad av en grisförkylning som jag försökte bemästra! Jag minns att jag, efter ett par dagar, bara ville kräkas på allt och att jag kanske borde hoppa av. För jag orkade inte sätta mig in i skolans webbsystem, läsa fem miljoner sidor och bekanta mig med alla nya ansikten. Nu har jag gått en hel termin och dagens status är: klassen känns bra, ämnena är intressanta men jag är fortfarande osäker på om jag kommer trivas med yrket!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0