snow

Fiskgryta till middag


Ikväll skulle jag sett Safe Haven som går på Tv3. Men när det blåser störs vår sändning och inget går att se utan att bild och ljud laggar, som man säger på ungdomsspråk. Men inget ont som inte för något gott med sig. Jag hamnade ju här istället och kan visa vad jag lagade ikväll! Det blev som sagt fiskgryta till middag. Jag är väldigt svag för fisksoppor och tycker väl egentligen inte att det är så stor skillnad mellan en gryta och en soppa. Så ikväll fick det blir en fiskgryta med pasta! Jag blandade två recept då jag ville ha den lite tjockare än sist och den här gången blev den väldigt god om jag får säga det själv. Så här gjorde jag om någon vill testa (eller om jag själv vill påminnas i framtiden):

1 fänkål
3 mindre gullökar
2 vitlöksklyftor 
3 paket laxfiléer
3 paket torskfiléer
1 fiskbuljongstärning
1 paket saffran
400 gram tomatkross
3 dl vatten
2 dl vitt vin
2 dl vispgrädde
1,5 dl cream fraiche
Basilika
Peppar
Salt
Timjan

Jag började med att hacka fänkålen, vitlöksklyftorna och löken. Sen brynte jag smör i en panna och stekte allt tillsammans. När det fått fin färg och mjuknat en aning kryddade jag på med basilika och timjan, hällde på vatten, vin, buljongstärning och tomatkross, sen fick det puttra i några minuter. Efter det hällde jag på grädde, cream fraiche och saffran och lät det gå i cirka 15 minuter till. Jag kryddade laxen och torsken med salt och peppar och delade dem i kuber. Till sist la jag i fisken i sju minuter. Till servering toppade jag med räkor. Och till detta hade jag alltså pasta och sallad! En supergod söndagsmiddag!  

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0